2009. június 16. kedd

jún. 16
13:48
Póker: az EPT atyja a heads-up világbajnokság döntőjében (She)
A World Series of Poker heads-up világbajnokságának döntőjében Leo Wolpert és John Duthie küzd meg egymással.
jún. 16
13:50
Spanyolország: a Real Madrid 150 millió eurós hitelt kapott (She)
Mintegy 150 millió eurós hitelt kapott a Real Madrid, így a vezetőségnek már aligha kell aggódnia a klubhoz csatlakozó Cristiano Ronaldo és Kaká vételárának kifizetése miatt.
jún. 16
14:06
Nincs megállapodás az F1-ben, maradnak a 2010-es szabályok (Infostart)
Nem zárultak eredménnyel a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a Formula-1-es csapatokat tömörítő szervezet (FOTA) közötti megbeszélések, ezért a jövő évre tervezett szabályokon nem módosítanak.
jún. 16
14:06
Fulham: a szurkolóknál Gera Zoltán gólja a második legszebb (She)
Az angol Fulham szurkolói a csapat hivatalos honlapján kiírt szavazáson Gera Zoltán Manchester Unitednak lőtt gólját választották a szezon második legszebb találatának. A győztes Paul Konchesky bombája lett.
jún. 16
14:08
Soproni Liga: Dombai szép emlékekkel búcsúzik Újpestről (She)
Az Újpest FC szerződést bontott Kincses Péterrel és Dombai Andrásssal. Dombai a klub hivatalos honlapjának elmondta, jó érzéssel gondol vissza a Megyeri úton eltöltött két évére.
jún. 16
14:24
MotoGP: Talma csapattársa eltörte az ujját Barcelonában (She)
Az elmúlt hétvégén első kelet-európai pilótaként bemutatkozott a gyorsaságimotoros-világbajnokság elitkategóriájában Talmácsi Gábor, aki a 17., azaz utolsó pozícióban végzett. A futamon két helyet sikerült előrelépnie, miután Toni Elias, illetve Gábor csapattársa, Takahasi Juki is feladta a versenyt.
jún. 16
14:26
Salzburg: Niko Kovac az ifjúsági csapat edzője lett (She)
Niko Kovac kétéves szerződést írt alá a Red Bull Salzburggal, de immár nem játékosként, hanem az ifjúsági csapat edzőjeként szolgálja majd az osztrák klubot, amelyben az idén tavasszal befejezte játékos-pályafutását.
jún. 16
14:28
Évforduló: 124 éve alapították az Újpesti Torna Egyletet (She)
Az Újpesti Torna Egylet (UTE) a magyar sportklubok közül a legnagyobb múltra tekinthet vissza, hiszen 124 évvel ezelőtt, 1885. június 16-án alapították – olvasható az ujpestfc.hu-n.
jún. 16
14:42
MLSZ: fontos nemzetközi feladatok várnak a magyar bírókra (She)
Az UEFA játékvezetői bizottsága kijelölte az Ukrajnában július 17-én kezdődő U19-es Eb döntőjének játékvezetőit. A hat sípmester között van Vad II István is, aki az elmúlt héten előbb a Szlovákia–Svédország U21-es, majd a Dánia–Olaszország U23-as korosztályú barátságos mérkőzést vezette kiváló értékeléssel. Rajta kívül több magyar játékvezető is jelentős nemzetközi megbízatásnak tesz eleget a…
jún. 16
14:44
Amszterdam-kupa: Fülöp Márton csapatát is meghívták (She)
Elkészítették a július végi Amszterdam-kupa sorsolását. Az Ajax otthonában sorra kerülő négycsapatos tornán a hazai gárda mellett a Benfica, az Atlético Madrid és a Fülöp Mártont is a soraiban tudó Sunderland szerepel majd. Az együttesek két-két mérkőzést játszanak.
jún. 16
14:45
Csökkentik a Konföderációs Kupa jegyárait (Behaviour)
A szervezők korábbi kijelentései ellenére mégis csökkentik a jegyárakat a dél-afrikai labdarúgó Konföderációs Kupán, miután a spanyolok vasárnap alig félház előtt győzték le 5-0-ra Új-Zélandot.
jún. 16
14:46
Lazio: Davide Ballardini a csapat edzője - hivatalos (She)
Nem történt meglepetés: az olasz Lazio Davide Ballardinit nevezte ki a csapat új szakvezetőjének.
jún. 16
15:00
Liverpool: Glen Johnson áráról megegyeztek a Portsmouthszal (She)
Brit sajtóhírek szerint a Liverpool megegyezett a 24 éves Glen Johnson áráról a Portsmouthszal, így a védő Rafa Benítez csapatában folytatja pályafutását.
jún. 16
15:02
Kerékpár: Balatonfüredre amatőröket is várnak a szervezők (She)
A Balaton Bike Fest keretében június 26-án a közel tucatnyi bringás program között egy látványos, körpályás országúti viadalt is megrendeznek. A pénteki Bianchi kritériumversenyre elit- és amatőr versenyzők egyaránt nevezhetnek. A nézők ezreit vonzó műsorszámra Balatonfüred központjában kerül sor.
jún. 16
15:04
Olimpia 2020: Prága kiszállt a rendezésért folytatott harcból (She)
Prága kiszállt a 2020-as olimpia megrendezéséért folytatott harcból. Az ok nem túl meglepő: a gazdasági világválság kedvezőtlen hatása.
jún. 16
15:06
Férfi vízilabda: 8 millió forintos támogatást kap a válogatott (She)
Nyolcmillió forinttal segíti a felnőtt és utánpótlás férfi vízilabda-válogatott felkészülését a Paksi Atomerőmű (PA) Zrt. Az olimpiai bajnok csapat Kemény Dénes szövetségi kapitánnyal kedden az atomerőműbe látogatott.
jún. 16
15:18
A pudingkirály csábítja el Matthäust a Fehérvártól? (Infostart)
Lothar Matthäust, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitányát a Bundesligából kiesett Arminia Bielefeld szeretné megnyerni vezetőedzőnek, miközben a Fehérvár már szóbeli megállapodást kötött vele.
jún. 16
15:36
REAC: a következő idényben Nagy Sándor vezeti a csapatot (She)
A REAC vezetői úgy döntöttek, hogy az eddig megbízott edzőként dolgozó Nagy Sándor marad a csapat élén a másodosztályban is.
jún. 16
15:39
Matthäus mégsem jön a Fehérvárhoz? (Metropol)
Lothar Matthäust, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitányát a Bundesligából kiesett Arminia Bielefeld szeretné megnyerni vezetőedzőnek, miközben az FC Fehérvár is szerződtetné.
jún. 16
15:54
Barcelona: a klub elengedheti az évi 9 millió eurót kérő Valdést (She)
Egybehangzó spanyol lapértesülések szerint a Barcelona elengedheti a csapat kapusát, Víctor Valdést, mivel nem tud megállapodni a játékossal a szerződéshosszabbításról.
jún. 16
15:56
Tenisz: Jankovics az első fordulóban kikapott Eastbourne-ben (She)
A harmadik helyen kiemelt Jelena Jankovics az 1. fordulóban 6:7, 6:3, 6:2-es vereséget szenvedett az eastbourne-i tenisztornán az orosz Anna Csakvetadzétól.
jún. 16
15:58
Kézilabda, BL: a Veszprém és a Győr az első kalapba került (She)
Az Európai Kézilabda-szövetség kedden Bécsben elkészítette a Bajnokok Ligája 2009–2010-es idényének kiemelési sorrendjét, amely alapján a csoportokat sorsolják majd június 24-én. A férfiaknál az MKB Veszprém az első, a Pick-Szeged pedig a harmadik kalapba került, míg a nőknél a Győri Audi ETO csapatát ugyancsak az első kalapba sorolták be.
jún. 16
16:12
Futballtörténelem: Jimmy bácsi, akinél senki sem nyert több bajnoki címet (Infostart)
A skót Willy McStay irányítja a következő szezonban az Újpestet, az angol Bobby Davison a Ferencvárost - hosszú évek, sőt évtizedek után ismét brit edzők dolgoznak majd a magyar élvonalban. Több mint nyolcvan évet kell visszapergetni az idő rokkáján, hogy hasonlóra leljünk. Akkoriban az MTK élén állt a legjobb, valaha Magyarországon dolgozó külföldi edző, Jimmy Hogan. Rá emlékezik az InfoRádio.hu.
jún. 16
16:12
Női kosárlabda NB I: horvát játékossal erősített a Szeged (She)
Új játékossal bővült a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapatának kerete, miután a klub vezetői egyéves megállapodást kötöttek a horvát válogatott Iva Ciglarral. Erről a delmagyar.hu adott tájékoztatást.
jún. 16
16:14
Videobíró döntött a brazilok javára? (Infostart)
Az egyiptomiak hivatalosan is panaszt tettek a labdarúgó Konföderációs Kupán a braziloktól hétfőn 4-3-ra elvesztett csoportmérkőzéssel kapcsolatban, de nem a dél-amerikaiaknak megítélt büntető, hanem a kiállítás miatt. Az afrikai válogatott korább azt kifogásolta, hogy a negyedik brazil gólt eredményező tizenegyes megítélésénél állítólag a televíziós felvétel is szerepet játszott.
jún. 16
16:14
Kerékpár: Contador szerint Armstrong is nyerhet a Touron (She)
A nagy esélyes spanyol Alberto Contador szerint csapattársával, a hétszeres győztes amerikai Lance Armstronggal is meg kell majd küzdenie az idei Tour de France országúti kerékpáros körversenyen.
jún. 16
16:30
Arsenal: Senderos visszatérhet Olaszországba, a Romába igazolhat (She)
A Times napilap értesülései szerint az elmúlt idényt a Milannál kölcsönben töltő Philippe Senderos, az Arsenal játékosa visszatérhet Olaszországba, és a Romában folytathatja pályafutását.
jún. 16
16:32
Ligue 2: Korsós György korábbi edzője lesz Szélesiék új mestere (She)
Meglepő húzásra szánta el magát a francia másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Ligue 2) szereplő Strasbourg.
jún. 16
16:48
Oroszország: fogadási csalás gyanújával vizsgálódik a szövetség (She)
Az Orosz Labdarúgó-szövetség fogadási csalás után nyomoz, mivel gyanús fogadásokat kötöttek a Tyerek Groznij és a Krilja Szovjetov szombati bajnoki mérkőzésére.
jún. 16
17:06
Női kosárlabda Eb: az olaszok könnyedén legyőzték Litvániát (She)
Az olasz válogatott magabiztosan verte meg 72–58-ra Litvániát a női kosárlabda Európa-bajnokság középdöntőjének F-csoportjában.
jún. 16
17:24
Gera a Fulhamnél második az Év gólja-szavazáson (Infostart)
A Fulham labdarúgócsapatának szurkolói a második helyre szavazták be az Év góljáról tartott voksoláson Gera Zoltán parádés találatát, amelyet a bajnok Manchester Unitednek rúgott.
jún. 16
17:24
Póker: Gelencsér „Iteo” Péter újra a döntőasztalért küzd (She)
A Las Vegas-i WSOP-n Gelencsér Péter és Andrejkovics Milán is továbbjutott a magyarok közül.
jún. 16
17:26
Tenisz: a második kiemelt Kuznyecova is hamar búcsúzott (She)
A harmadik helyen kiemelt Jelena Jankovics után a másodikként rangsorolt Szvetlana Kuznyecova is az első fordulóban búcsúzott az eastbourne-i tenisztornán, miután 6:0, 6:3-ra kikapott a kanadai Aleksandra Wozniaktól.
jún. 16
17:28
Kerékpár: Vinokurov nem térhet vissza, így nem indul a Touron (She)
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) keddi határozata szerint nem térhet vissza Alekszandr Vinokurov kerékpáros, aki a 2007-es Tour de France-on akadt fenn a doppingvizsgálaton.
jún. 16
17:30
Hátország: NB II-es női kézilabda-végeredmények (She)
jún. 16
17:42
Tenisz: az első fordulóban kiesett az első helyen kiemelt Andrejev (She)
Az első helyen kiemelt Igor Andrejev számára nem tartott sokáig az eastbourne-i füves pályás torna, miután az első fordulóban 7:6, 6:2-re kikapott a kanadai Frank Dancevictől.
jún. 16
17:44
Celtic: Tony Mowbray lett a csapat új menedzsere (She)
Tony Mowbrayt nevezték ki a skót labdarúgó-élvonalban szereplő Celtic menedzserének. A West Bromwich Albiontól távozó szakember a posztról május végén lemondó Gordon Strachant váltja a kispadon.
jún. 16
17:45
Sima magyar győzelem Wimbledonban (Metropol)
Arn Gréta két sima játszmában nyert kedden az angol nyílt teniszbajnokság selejtezőjének első fordulójában. A wimbledoni viadal honlapja szerint a magyar játékos a brit Emily Webley-Smith fölött diadalmaskodott.
jún. 16
17:46
Juventus: Cannavaro javaslatára Mahamadou Diarra érkezhet (She)
A Gazzetta dello Sport értesülései szerint a Juventus megveheti Mahamadou Diarrát a Real Madridtól.
jún. 16
17:48
Újpest: a veterán Lambulics egy évre a lilákhoz szerződött (She)
Egyéves szerződést kötött az Újpest FC labdarúgócsapatával Mladen Lambulics – jelentette be az együttes hivatalos honlapja. Az MTK volt középhátvédje már napok óta a lilákkal készült.
jún. 16
18:03
FIA GT-futam a Hungaroringen (Metropol)
Augusztus 28. és 30. között a Hungaroringen rendezik meg az FIA, a Nemzetközi Automobil Szövetség GT-világsorozatának egyik versenyét.
jún. 16
18:18
Konföderációs Kupa: elutasította a FIFA az egyiptomi panaszt (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága keddi ülésén elutasította az egyiptomi labdarúgó-válogatott panaszát. Mint ismeretes, a „fáraók” azt nehezményezték, hogy Howard Webb játékvezető a Brazília–Egyiptom Konföderációs Kupa-mérkőzés utolsó percében – szerintük – televíziós visszajátszás segítségével ítélt (jogos) tizenegyest a dél-amerikai válogatottnak.
jún. 16
18:20
NFL: harminc napra börtönben a Browns szélső-elkapója (She)
Harminc napra börtönbe kerül Donte’ Stallworth, a Cleveland Browns amerikaifutball-csapatának szélső-elkapója. A 28 éves sportoló március 14-én ittasan halálra gázolt egy 59 éves építőmunkást, Mario Reyest.
jún. 16
18:36
Ökölvívás: két magyar győzelem az EU-bajnokságon (She)
Varga Miklós és Móna Imre is nyert az amatőr ökölvívók európai uniós bajnokságának keddi napján Odensében.
jún. 16
18:54
Kaposvár: a Crvena zvezdához igazolt a szerb középpályás (She)
A Nemzeti Sport információi szerint a Crvena zvezda labdarúgó-csapatában folytatja pályafutását a Kaposvár középpályása, Nemanja Obrics.
jún. 16
19:12
Ki megy ma? - átigazolási pletykák a focivilágban (Infostart)
A Milan leigazolná Victor Valdest és Samuel Eto'ót, az Inter pedig a Chelsea két játékosát szerződtetné. A Real Madrid angol kluboknak ajánlgatja kilenc játékosát, és közben Karim Benzemát venné meg. Továbbra sem dőlt el Carlos Tévez és David Villa sorsa. Az Inforadio.hu rendszeresen beszámol a legfrissebb átigazolásokról és pletykákról, így elsőként tudhatja meg, kedvenc csapata kikkel erősítene.
jún. 16
19:12
AC Milan: újabb egy évre elengedik Pármába a fiatal Paloschit (She)
Újabb egy évig a Parmában szerepel Alberto Paloschi, az AC Milan által az Emilia Romagna-i klubnak tavaly kölcsönadott 19 éves támadó.
jún. 16
19:14
Videó: hangulatos gyerekfoci-torna a Népligetben (She)
Mint már beszámoltunk róla, Jorge Diaznak, a FIFA gyermeklabdarúgásért felelős munkatársának is elnyerte tetszését a Magyar Gyermek Labdarúgó-szövetség hétvégén a Népligetben rendezett tanévzáró fesztiválja. Az alábbi videóban riportfilmet láthat a rendezvényről, melyben megszólal az említett FIFA-illetékesen kívül Kisteleki István, az MLSZ elnöke, Lendvai János, az MGYLSZ elnöke, Buzánszky Jenő,…
jún. 16
19:16
Női kosárlabda Eb: fehérorosz győzelem és továbbjutás (She)
A fehérorosz női kosárlabda-válogatott magabiztos, 86–70-es győzelmet aratott Törökország ellen a lettországi Európa-bajnokságon. Az ellenfelüknél sokkal jobban dobó fehéroroszok ezzel második győzelmüket aratták a kontinenstornán és kiharcolták a továbbjutást a negyeddöntőbe, pont a törökök kárára. Anatolij Bukalszki csapatának legkevesebb nyolc ponttal kellett győznie a nyolc közé jutáshoz.
jún. 16
19:30
Atlétika: Pars Krisztián versenycsúccsal győzött Ostravában (She)
Az ostravai Aranycipő elnevezésű atlétikai verseny első napján Pars Krisztián – rövid időn belül másodszor is – legyőzte az olimpiai bajnok Primos Kozmust férfi kalapácsvetésben. Erről a Magyar Atlétikai Szövetség tájékoztatta az MTI-t.

Keresés