2009. július 5. vasárnap

júl. 5
18:02
Hollandia: a Vasas fiataljával erősített az FC Zwolle (She)
A holland Voetbal Online információi szerint a másodosztályú FC Zwolle labdarúgócsapata négy új játékossal kötött szerződést, köztük egy magyarral is: Beliczky Gergő, a Vasas fiatal csatára 18 évesen légiósnak áll.
júl. 5
18:21
Cavendishé a vasárnapi etap (Metropol)
A brit Mark Cavendish sprintbefutó során megnyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny második, vasárnapi szakaszát, míg összetettben a nyitó napon győztes svájci Fabian Cancellara vezet.
júl. 5
18:36
Úszás: a vb helyett a Makkabi Játékokon indul az olimpiai bajnok (She)
A római világbajnokság helyett a Makkabi Játékokon indul Jason Lezak, az amerikaiak háromszoros olimpiai aranyérmes gyorsúszója.
júl. 5
18:38
Chelsea: Jurij Zsirkov Londonba érkezett, hamarosan aláírhat (She)
Az orosz Szport-Ekszpressz információi szerint Londonba utazott Jurij Zsirkov, a CSZKA Moszkva szélsője, hogy kötelező orvosi vizsgálaton vegyen részt a Chelsea-nél.
júl. 5
18:40
Wimbledon: orosz győzelem született a junior fiúknál (She)
Az orosz Andrej Kuznyecov nyerte meg a junior fiúk egyesét a wimbledoni teniszbajnokságon, miután a döntőben 4:6, 6:2, 6:2-re győzött az amerikai Jordan Cox ellen.
júl. 5
18:54
Kisteleki: csak a formális döntés van hátra tv-közvetítés ügyében (Infostart)
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) megkapta a Sport TV válaszát, melyben a csatorna élni kíván az NB I-es közvetítések opciós jogával.
júl. 5
18:54
Portugália: az Olympiakoszból erősíthet a bajnok Porto (She)
Az FC Porto csapata kilencmillió euróért szerződtetheti a görög Olympiakosz argentin középpályását, Fernando Belluschit.
júl. 5
18:54
Botrány! Ecclestone Hitlert dicséri (Blikk)
LONDON – Hatalmas botrányt kavart Bernie Ecclestone (78) a tekintélyes angol napilapnak, a The Timesnak adott interjújával. A megjelent cikk miatt lemondásra szólítja fel a Zsidó Világkongresszus (WJC).
júl. 5
18:56
Universiade: Gercsák Balázs hetedik lett 400 gyorson (She)
Gercsák Balázs a nyolcadik helyen jutott be a belgrádi universiadén a férfi 400 méteres gyorsúszás döntőjébe, ahol még egy pozíciót javított, így a hetedik helyen zárt.
júl. 5
18:57
Berki Krisztián aranyérmes lólengésben (Metropol)
Berki Krisztián esélyeshez méltóan vasárnap megnyerte a lólengést a belgrádi Universiadén, amelyen ez a magyar delegáció első aranyérme.
júl. 5
18:59
Lékó ismét remizett Dortmundban (Metropol)
A sötét bábukat vezető Lékó Péter vasárnap döntetlent játszott az orosz Dmitrij Jakovenkóval a dortmundi sakk szupertorna negyedik fordulójában.
júl. 5
19:12
Serie A: Koman Vladimir órákon belül aláírhat a Barihoz (She)
A tuttomercatoweb.com információi szerint órákon belül aláír az élvonalbeli Barihoz Koman Vladimir, a Sampdoria magyar légiósa.
júl. 5
19:14
Szlovákia: a bajnok Slovan Bratislava nyerte a Szuperkupát (She)
A Szuperkupa döntőjével elkezdődött a szlovák labdarúgószezon: a trófeát a bajnok Slovan Bratislava hódította el, miután 2–0-ra egyőzte a Kosicét.
júl. 5
19:30
Tenisz: sorozataban ötödször lett bajnok a Hód TC (She)
A Hód TC nyerte meg a teniszezők magyar férfi csapatbajnokságát, miután 5–4-re győzött az Idom Team ellen.
júl. 5
19:32
Törökország: az újonchoz igazolhat az egyiptomiak kapusa (She)
A török labdarúgó-élvonal újonca, a Diyarbakirspor az egyiptomi válogatott rutinos kapusával, Esszam el-Hadarival erősíthet. A kapuvédő a svájci Siontól kerülhet Törökországba.
júl. 5
19:48
Wimbledon: Federer 15-szörös Grand Slam-tornagyőztes (She)
Roger Federer öt játszmában felülmúlta Andy Roddickot az angol nemzetközi bajnokság döntőjében. Federer a 15. Grand Slam-győzelmével megelőzte Pete Samprast, és ezzel ő minden idők legeredményesebb férfiteniszezője.
júl. 5
19:50
Felkészülési mérkőzés: Hajnal Tamás két gólpasszt adott (She)
Hajnal Tamás együttese, a Bundesligában szereplő Borussia Dortmund 5–1-re győzte le felkészülési mérkőzésen az alacsonyabb osztályú Eintracht Rheinét.
júl. 5
20:06
Federer több mint négyórás csatában nyert Wimbledonban (Infostart)
Roger Federer minden idők leghosszabb wimbledoni ötödik játszmáját 16-14-re megnyerve óriási csatában, 3-2-es játszmaaránnyal győzött Andy Roddick ellen a tenisztorna férfi egyesében. Federer pályafutása 15. egyéni Grand Slam-győzelmét szerezte meg, s ezzel megdöntötte Pete Sampras csúcsát.
júl. 5
20:06
Wimbledon: Sampras szerint Federer 17-18 nagy tornát nyerhet (She)
A Grand Slam-tornagyőzelmi rekordjától megfosztott Pete Sampras úgy véli, Roger Federer még több nagy bajnokságot nyerhet meg, ha elkerülik a sérülések.
júl. 5
20:24
Strandfoci: a fonyódi tornán is a Goldwin volt a legjobb (She)
Akárcsak Százhalombattán, a második, fonyódi tornán is a Goldwin Pluss diadalmaskodott a Nestea Strandlabdarúgó Grand Prix-sorozatban. A második helyen a Corrado, a harmadikon a Bonyhád végzett.
júl. 5
20:42
Felkészülési: a Fehérvár legyőzte a bolgár ezüstérmes CSZKA-t (She)
A Soproni Ligában szereplő FC Fehérvár Gmündben, felkészülési mérkőzésen 2–0-ra legyőzte a bolgár bajnokság második helyén záró CSZKA Szófiát.
júl. 5
20:44
Roda: Bodor Boldizsár haladékot kapott a válaszra (She)
Bodor Boldizsárnak vasárnapig kellett volna választ adni a Rodának pályafutása folytatásáról, ám a labdarúgó további haladékot kért, és kapott klubcsapatától. Bodor a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, napokon belül eldől, hogy hol folytatja pályafutását.
júl. 5
20:45
Roger Federer történelmi diadala (Metropol)
A svájci Roger Federer nyerte a férfi egyest az angol nyílt teniszbajnokságon, miután a vasárnapi döntőben 4 óra 18 perc alatt 5:7, 7:6 (8-6), 7:6 (7-5), 3:6, 16:14-re nyert az amerikai Andy Roddick ellen.
júl. 5
21:00
Wimbledon: tekintse meg Roger Federer történelmi tettét! (She)
A wimbledoni teniszbajnokság döntőjében elképesztő küzdelem végén nyerte meg 15. Grand Slam-trófeáját Roger Federer. A svájci zseni Andy Roddickot múlta felül öt játszmában. Nézze meg a bajnoki pontot!
júl. 5
21:02
Felkészülési mérkőzés: Király Gáborék öt góllal nyertek (She)
Király Gábor együttese, a német másodosztályban szereplő 1860 München 6–1-re győzött felkészülési mérkőzésen az alacsonyabb osztályú FC Tegernheim ellen.
júl. 5
21:18
Krikett: magyar csapat a bécsi világkupa döntőjében (She)
Július 3-5-én rendezték meg 7. alkalommal a Bécsi Krikett Világkupát, az ún. Viennese World Cup-ot. 8 európai együttes mérte össze erejét a krikettnek egy különösen lerövidített formátumában. Az Austria Cricket Stadionban megrendezett tornán 3 magyar csapat vett részt.
júl. 5
21:20
Tottenham: Figo a Hotspurben folytathatja karrierjét (She)
Elképzelhető, hogy Luís Figo mégis folytatja pályafutását, mégpedig a Tottenham színeiben.
júl. 5
21:36
Sahtar Doneck: Aghahowa visszatért korábbi csapatához (She)
Ismét a Sahtar Doneck játékosa lett Julius Aghahowa, aki két és fél év után tért vissza az ukrán csapathoz.
júl. 5
21:54
Vb 2010: Egyiptom reményei tovább élnek Ruanda kiütésével (She)
Hazai pályán magabiztos, 3–0-s sikert aratott Egyiptom válogatottja Ruanda ellen a 2010-es labdarúgó-világbajnokság selejtezőin. A találkozót a „fáraók” Konföderációs Kupa-szereplése miatt halasztották július elejére.
júl. 5
22:12
Ligue 1: horvát U21-es válogatottat igazolt a Grenoble (She)
A francia élvonalban szereplő Grenoble labdarúgócsapata négyéves szerződést kötött a Dinamo Zagreb horvát U21-es válogatott támadójával, Josip Tadiccsal.
júl. 5
22:30
Wimbledon: bahamai, német duó sikere a vegyes párosoknál (She)
Az első helyen kiemelt Leander Paes és Cara Black 7:5, 6:3-ra kikapott a döntőben a Mark Knowles, Anna-Lena Grönefeld kettőstől, így a bahamai, német duó győzelmével ért véget a wimbledoni tenisztornán a vegyes párosok küzdelme.
júl. 5
22:48
Norvégia: négy pontra csökkentette hátrányát a Molde (She)
Kitűnő mérkőzésen, a Bodö/Glimt otthonában aratott 4–2-es győzelemmel négy pontra csökkentette hátrányát a Molde a norvég labdarúgó-élvonalban a listavezető Rosenborggal szemben. A trondheimiek 38 ponttal állnak az élen, és van egy elmaradt mérkőzésük is, hiszen a hétvégi bajnoki helyett a Norvég Kupában játszottak (és nyertek). Kovács Péter csapata, az Odd Grenland a 3. helyen áll 17 forduló…
júl. 5
23:24
Argentína: hetedszer lett bajnok a Vélez Sarsfield (She)
A Vélez Sarsfield nyerte meg az argentin labdarúgó-bajnokság 2008–2009-es idényének őszi felét, azaz a Clausurát, miután az aranyéremről döntő találkozón az utolsó fordulóban 1–0-ra győzött az addig élen álló Huracán ellen. Az aranyat érő gólt Maxi Moralez szerezte a 83. percben. A Buenos Aires-i klub története hetedik bajnoki címét ünnepelheti.

Keresés