2009. július 9. csütörtök

júl. 9
13:34
Atlétika: Rasid Ramzi B-próbája is pozitív, a CAS-hoz fordul (She)
A pekingi olimpián 1500 méteren bajnok Rasid Ramzi mintájának B-próbája is pozitív eredményt hozott, így várhatóan kétéves eltiltás vár rá. Az atléta a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul.
júl. 9
13:36
Svájc: a rutinos Émile Mpenzával erősített Vanczák csapata (She)
A svájci kupagyőztes FC Sion labdarúgócsapata kétéves szerződést kötött az 52-szeres belga válogatott támadóval, Émile Mpenzával.
júl. 9
13:38
Argentína: tüntettek a játékvezető miatt az Huracán szurkolói (She)
Több száz Huracán-szurkoló tüntetett szerdán az argentin labdarúgó-szövetség épülete előtt, mert a drukkerek szerint együttesük a játékvezetők hibás ítéletei miatt vesztette el az őszi (clausura) bajnoki címet a vasárnapi, utolsó fordulóban.
júl. 9
13:48
NHL: Saku Koivu egy évre aláírt az Anaheim Duckshoz (She)
Miután a Montreal Canadiens nem ajánlott újabb szerződést Saku Koivunak, a finn játékosnak nem maradt más választása, mint elfogadni az Anaheim Ducks egyéves kontraktusát.
júl. 9
13:50
Bundesliga: Metzelder menne a Herthához, de nem tudják megfizetni (She)
Christoph Metzelder, a Real Madrid német védője a Börse online magazinnak elmondta: elképzelhetőnek tartja, hogy Berlinbe, a Herthához igazol.
júl. 9
14:06
Liverpool: sokba kerülhet Auréliónak a nyári gyerekfoci (She)
Minden bizonnyal nincs túl jó kedve Rafa Beníteznek, a Liverpool menedzserének, ugyanis brazil játékosa, Fabio Aurélio látszólag ártalmatlan szituációban, a gyerekeivel való focizgatás közben szenvedett súlyosnak tűnő térdsérülést.
júl. 9
14:08
Európa-liga: csütörtök délutántól jegyárusítás az Újpest-Steauára (She)
Csütörtök délután négy órától vásárolhatnak jegyet a szurkolók a július 23-án 19.45-kor kezdődő Újpest FC–Steaua Bucuresti Európa-liga-mérkőzésre.
júl. 9
14:10
Universiade: Jakab János kiesett a nyolcaddöntőben (She)
Miután mindkét férfi asztalitenisz-párosunk kiesett a negyeddöntőben, Jakab János egyesben a nyolcaddöntőben folytatta szereplését a belgrádi universiadén.
júl. 9
14:12
Ferencváros: ausztrál U-válogatott kapust tesztelnek (She)
A Ferencváros labdarúgócsapata péntektől teszteli Andrew Redmayne-t, az ausztrál Central Coast Mariners utánpótlás-válogatott kapusát – adta hírül a 100% Fradi.
júl. 9
14:24
Serie A: Zenga a bajnoki címért akar küzdeni a Palermóval (She)
Igen ambiciózus nyilatkozattal mutatkozott be Walter Zenga, a Palermo labdarúgócsapatának új vezetőedzője: a tréner kijelentette, a bajnoki címért akar harcolni a szicíliai gárdával.
júl. 9
14:26
Primera División: visszautasította a Sahtar védője a Barcelonát (She)
Az UEFA-kupa-győztes Sahtar Doneck a hivatalos honlapján közölte: középhátvédje, Dmitrij Csihrinszkij visszautasította a Barcelona megkeresését.
júl. 9
14:42
NB II: a rutinos Szamosi Tamás is a pécsiekhez igazolhat (She)
A rutinos Szamosi Tamás a PMFC csapatához igazolhat – adta hírül a pécsi labdarúgócsapat hivatalos honlapja.
júl. 9
14:44
Tenisz: rasszista megjegyzésért fél év eltiltás az ausztrál tehetségnek (She)
Az ATP fél évre eltiltotta a versenyzéstől az ausztrálok fiatal teniszezőjét, Brydan Kleint, miután a 19 éves játékos rasszista megjegyzést tett az eastbourne-i tornán a dél-afrikai Raven Klaasenre.
júl. 9
14:46
Bordeaux: a klub is bejelentette Jaroslav Plasil érkezését (She)
A Bordeaux hivatalos közleményben tudatta, hogy megszerezte a cseh válogatott Jaroslav Plasilt az Osasunától.
júl. 9
15:00
Arsenal: Tomás Rosicky készen áll a visszatérésre (She)
Az Arsenal cseh válogatott középpályása, Tomás Rosicky elmondta: reméli, hogy a bajnokság kezdetére már százszázalékos állapotban lesz.
júl. 9
15:02
Real Madrid: Benzema átesett az orvosi vizsgálatokon (She)
Karim Benzema csütörtökön 11 órakor megérkezett Madridba, majd a Hospital Sanitas La Moralejában átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon.
júl. 9
15:18
Európa-liga: elkezdődött az Irtis-Haladás - élőben az NSO-n! (She)
Elkezdődött az Irtis Pavlodar–Szombathelyi Haladás labdarúgó Európa-liga-mérkőzés. Az 1. selejtezőkörbeli párharc visszavágóját honlapunk szöveges formában élőben közvetíti.
júl. 9
15:20
Chelsea: Joe Cole közel áll a hosszabbításhoz a klubbal (She)
Úgy tűnik, hiába reménykedtek a Tottenham Hotspurnél a Chelsea angol válogatott támadó középpályása, Joe Cole leigazolásában, ugyanis a legfrissebb hírek szerint a futballista négy évvel meghosszabbítja a szerződését a kékekkel.
júl. 9
15:36
NBA: a San Antonio Spurs tudta megszerezni McDyesst (She)
A San Antonio Spursben folytatja a pályafutását Antonio McDyess.
júl. 9
15:38
MLSZ: folytatódnak az egyeztetések a tv-szerződésről (She)
Bár eredetileg arról szóltak a hírek, hogy ma végleges döntés születhet a televíziós szerződések ügyében, mégsem jött létre a beharangozott egyezség. A délelőtt folyamán először az NB I-es klubok képviselői tanácskoztak, és ott az a közös álláspont alakult ki, hogy további tisztázásra van szükség a szerződés jogi és üzleti kérdéseivel kapcsolatban. Ezzel George F. Hemingwayt bízták meg az…
júl. 9
16:12
Davis-kupa: Lukács-Gorban, Balázs-Albot meccs pénteken (She)
A csütörtöki sorsoláson kialakult a péntektől vasárnapig tartó Magyarország–Moldova tenisz Davis-kupa-mérkőzés párosítása.
júl. 9
16:14
Arsenal: Tomás Rosicky az őszre tervezi a visszatérést (She)
A kondícióját egyre inkább visszanyerő Tomás Rosicky az ősszel már játszani szeretne.
júl. 9
16:16
Európa-liga: egy kazah csapat már kiesett hazai pályán (She)
A moldovai Zimbru Chisinau idegenben 2–0-ra legyőzte a kazah Okzsetpesz Köksetaut, és ezzel annak ellenére továbbjutott, hogy az első találkozón 2–1-re kikapott hazai pályán az Európa-liga első selejtezőkörében.
júl. 9
16:48
Serie A: Koman Vladimir aláírt az élvonal újoncához, a Barihoz (She)
Az előzetes várakozásoknak megfelelően Koman Vladimir a mai napon aláírta egyéves kölcsönszerződését az olasz élvonal újoncához, a Barihoz.
júl. 9
17:06
Kikapott, de továbbjutott a Haladás (Infostart)
Kikapott, de idegenben lőtt góllal továbbjutott a szombathelyi Haladás az Európa-liga selejtezőjében. A nyugat-magyarországi csapat a hazai pályán elért 1-0-s győzelme után Kazahsztánban 2-1-re kapott ki az Irtis Pavlodartól.
júl. 9
17:06
Európa-liga: kikapott, de továbbjutott a Haladás (She)
A Haladás 2–1-re kikapott az Irtis Pavlodartól Karagandiban, de idegenben lőtt több góljának köszönhetően bejutott az Európa-liga második selejtezőkörébe. A kazah csapat mindkét találatát Igor Jurin szerezte, ám Kuttor Attila fejes gólja továbbjutást ért a szombathelyieknek.
júl. 9
17:09
Továbbra sem tudni hol nézhetjük a magyar focimeccseket (Metropol)
Mégsem született végleges döntés az NB I-es közvetítéseket illetően a Magyar Labdarúgó Szövetség csütörtöki, rendkívüli elnökségi ülésén.
júl. 9
17:24
Európa-liga: a Zesztafoni 11-1-es összesítéssel jutott tovább (She)
A grúz Zesztafoni 6–0-ra legyőzte a Lisburn Distilleryt az Európa-liga első selejtezőkörének visszavágóján, így 11–1-es összesítéssel jutott tovább.
júl. 9
17:26
Öttusa, junior-vb: a negyedik helyen zárt a férficsapat (She)
A lányokhoz hasonlóan a fiúcsapat is a negyedik helyen végzett a junior öttusázók tajvani világbajnokságán, Kaohsziungban.
júl. 9
17:42
Tour de France: Thor Hushovd nyerte meg a hatodik szakaszt (She)
Sprintbefutó volt a Tour de France hatodik szakaszán is, amelyen – a Girona és Barcelona közötti 181.5 kilométeres etap végén – Thor Hushovd zárt az élen. A második helyen a spanyol Freire Gomez, a harmadikon honfitársa, Rojas ért célba.
júl. 9
18:00
Liverpool: Benítez szerint csak egy-két hónapra dőlt ki Aurélio (She)
Rafa Benítez szerint nem kell fél évet kihagynia Fábio Auréliónak. A csapat brazil játékosa egy-két hónap alatt felépülhet térdsérüléséből.
júl. 9
18:18
Európa-liga: megint nyert a Spartak Trnava az Inter Baki ellen (She)
A Spartak Trnava a visszavágón is legyőzte az azeri Inter Bakit, így magabiztosan jutott be az Európa-liga második selejtezőkörébe.
júl. 9
18:20
NBA: John Kuester a Detroit Pistons új vezetőedzője (She)
A Cleveland Cavaliers segédedzőjét, John Kuestert nevezték ki a Detroit Pistons kosárlabdacsapatának vezetőedzőjévé.
júl. 9
18:21
Negyedszázad után ismét Karpov-Kaszparov (Metropol)
Közel 25 évvel legendássá vált párosmérkőzésük után ismét összecsap egymással a két orosz sakknagymester, Anatolij Karpov és Garri Kaszparov.
júl. 9
18:22
Tenisz: Szávay megszenvedett a sikerért Garbin ellen (She)
A negyedik helyen kiemelt Szávay Ágnes három szettben, 7:6, 5:7, 7:5-re nyert az olasz Tathiana Garbin ellen a 220 ezer dollár összdíjazású budapesti tenisztorna 2. fordulójában.
júl. 9
18:36
Győr: Marko Dinjar négy évre írt alá a zöld-fehérekhez (She)
Marko Dinjar a Győri ETO-ban folytatja pályafutását, miután négyéves szerződést kötött a Soproni Ligában szereplő zöld-fehérekkel. Erről a győri csapat hivatalos honlapja adott tájékoztatást.
júl. 9
18:38
Tenisz: Wozniacki nyerte a szépségek csatáját Bastadban (She)
Az első helyen kiemelt Caroline Wozniacki két szettben legyőzte az orosz Marija Kirilenkót a 220 dollár összdíjazású, Bastadban zajló tenisztornán – így a két csinos teniszező közül a dán hölgy került be a torna elődöntőjébe.
júl. 9
18:54
Kézilabda: Zácsik és Oguntoye is magyar állampolgárságot kap (She)
Sólyom László köztársasági elnök aláírta a ferencvárosi Zácsik Szandra és a győri Oguntoye Viktória állampolgársági okmányait, így már csak az esküt kell letenniük, és a két tehetséges fiatal játékos augusztusban pályára léphet hazai színekben a magyarországi junior Európa-bajnokságon.
júl. 9
18:56
Bayern München: ismét problémák vannak Ribéry térdével (She)
A Bayern München nem számíthat szezonbeli első felkészülési mérkőzésén francia középpályására, Franck Ribéryre.
júl. 9
18:57
Szávay maratoni sikere (Metropol)
A negyedik helyen kiemelt Szávay Ágnes maratoni mérkőzésen legyőzte csütörtökön az olasz Tathiana Garbint a 220 ezer dollár összdíjazású GDF Suez Grand Prix Budapest elnevezésű salakpályás női tenisztorna nyolcaddöntőjében.
júl. 9
18:58
Universiade: az íjász Szedlár János kiesett a nyolcaddöntőben (She)
A csütörtöki selejtezőből tizenegyedikként továbbjutó Szedlár János kiesett a nyolcaddöntőben az íjászok 2x70 méteres versenyszámában.
júl. 9
19:12
Európa-liga: Csertői Aurél szerint rendkívül rossz volt a pálya talaja (She)
Csertői Aurél, a Haladás vezetőedzője szerint az Irtis elleni Európa-liga-visszavágón a pálya talaja alkalmatlan volt arra, hogy a szombathelyi csapat a saját futballját játssza. Tóth Péter csapatkapitány szerint elsősorban az ellenfél szélsői voltak rendkívül veszélyesek a csütörtöki találkozón. Mint ismert: a mérkőzést 2–1-re a kazah csapat nyerte, ám idegenben lőtt góljának köszönhetően 2–2-es…
júl. 9
19:14
Lazio: tizennégy évet kaphat a szurkolót lelövő rendőr (She)
Az arezzói ügyészség 14 éves börtönbüntetést kért arra a rendőrre, aki 2007 novemberében lelőtte a Lazio labdarúgócsapatának egyik szurkolóját.
júl. 9
19:16
Serie A: Nedved az Interben térhet vissza a pályára (She)
A nyár egyik legnagyobb szenzációja lenne, ha az előző szezon végén a Juventusból visszavonuló cseh Pavel Nedved a torinói szurkolók által finoman szólva sem kedvelt Internazionáléban térne vissza a pályára. A legújabb pletykák azonban pont erről szólnak.
júl. 9
19:30
Southampton: menesztették a csapat holland menedzserét (She)
A Southampton labdarúgócsapata szerződést bontott Marke Wottéval, a csapat holland menedzserével. Erről a klub hivatalos honlapja számolt be.
júl. 9
19:48
Európa-liga: két minszki csapat is kiharcolta a továbbjutást (She)
A Dinamo Minszk és az MTZ-RIPO Minszk is továbbjutott az Európa-liga első selejtezőköréből.
júl. 9
20:06
Videó: Tiger Woods ellenfele fenéken talált egy nézőt (She)
Burleszkbe illő jelenet zajlott a profi golfozók legrangosabb sorozatának a US PGA Tournak a washingtoni AT&T National tornáján. A 2008-ban győztes Anthony Kim ütése után a labda egy szurkoló hátsó felét találta el. A tornát Tiger Woods nyerte meg, Kim a harmadik helyen végzett.
júl. 9
20:09
Gyurta Gergely ifjúsági Európa-bajnok 1500 m-es gyorsúszásban (Metropol)
A mellen olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok Gyurta Dániel öccse a viadal honlapja szerint 15:14.39 perces korosztályos magyar csúccsal diadalmaskodott csütörtökön. Ugyanebben a számban Zámbó Balázs negyedikként végzett (15:25.70 p).
júl. 9
20:24
Tenisz: az első kiemelt Schnyder negyeddöntős Budapesten (She)
Sima két szettben biztosította helyét a legjobb nyolc között az első kiemelt Patty Schnyder a 220 000 dollár összdíjazású budapesti WTA-tornán. A svájci hölgy 6:3, 6:2-re verte meg az olasz Maria Camerint.
júl. 9
20:26
Roda: Bodor marad a csapatnál, újabb két évre aláírt (She)
Marad a Roda együttesénél Bodor Boldizsár; a magyar válogatott balhátvédje két évvel hosszabbította meg nyáron lejárt szerződését. Ezt klub átigazolásokért felelős technikai igazgatója, Martin van Geel jelentette be csütörtökön.

Keresés