2010. október 26. kedd

okt. 26
13:18
Regőczy Krisztina az ISU sportigazgatója (Metropol)
Regőczy Krisztinát, a jégtáncban 1980-ban világbajnok és olimpiai ezüstérmes műkorcsolyázót választották a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) egyik sportigazgatójává.
okt. 26
13:20
NOB-hadüzenet a fogadási csalásoknak (Metropol)
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) egy új szabályzattal hadat üzent a világméretűvé vált fogadási csalások mögött álló bűnszervezeteknek.
okt. 26
13:33
Regőczy Krisztina lett az ISU egyik vezetője (Infostart)
Regőczy Krisztinát, az 1980-ban világbajnok és olimpiai ezüstérmes jégtáncost választották a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség egyik sportigazgatójává.
okt. 26
13:33
Halálozás: elpusztult a németek összes vb-meccsét helyesen megtippelő Paul (She)
Elpusztult a 2010-es dél-afrikai világbajnokság egyik legnépszerűbb figurája, a német válogatott összes vb-mérkőzését helyesen megtippelő Paul polip, aki Spanyolország döntőbeli sikerét is megjósolta.
okt. 26
13:35
A fogadási csalások ellen a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (Infostart)
Új szabályzat elfogadásával akarja megakadályozni a világméretűvé vált fogadási csalásokat a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. Ez alapján büntethetővé válnak a tiltott fogadásokban résztvevő sportolók, edzők és tisztségviselők. Az iránymutatót már elküldték a nemzetközi sportági szövetségeknek és az egyes országok ötkarikás szervezeteihez.
okt. 26
13:35
Válogatott: pervitinnel doppingoltak a vb-győztes németek 1954-ben (She)
Hétfőn Lipcsében hivatalosan bemutatták annak a tanulmánynak a részeredményét, amely a német sport doppinggal kapcsolatos eseteit vizsgálja 1950-től kezdve napjainkig. Mint arról a krone.at is beszámolt: az 1954-ben világbajnoki címet szerző német labdarúgó-válogatott több tagját is egy pervitin nevű készítménnyel segítették a csapat orvosai. A pervitin amfetaminszármazék, amely mai mércével…
okt. 26
13:51
Haladás: megműtik Molnár Balázst, az idén már nem játszhat (She)
Meg kell műteni a Szombathelyi Haladás középpályását, a térdsérüléssel küszködő Molnár Balázst – közölte a klub hivatalos honlapja.
okt. 26
13:53
Műkorcsolya: Regőczy Krisztinát választották az ISU sportigazgatójának (She)
Regőczy Krisztinát, a jégtáncban 1980-ban világbajnok és olimpiai ezüstérmes műkorcsolyázót választották a Nemzetközi Korcsolyázószövetség (ISU) egyik sportigazgatójává.
okt. 26
13:55
Halálozás: elhunyt a britek kétszeres olimpiai bajnok evezőse (She)
Elhunyt Andy Holmes, a britek kétszeres olimpiai bajnok evezőse.
okt. 26
13:57
Pápa: Bali bokája ismét kifordult, sérülése azonban nem súlyos (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Lombard FC Pápa támadója, az alig pár hete felépült Bali Péter ismét megsérült, korábban már műtött bokája fordult ki, ám ezúttal nem súlyos az eset, így várhatóan nem kel túl sokat kihagynia – számolt be a klub hivatalos honlapja, a játékos estihirlap.hu-nak adott nyilatkozatára hivatkozva.
okt. 26
14:09
Championship: Tony Mowbray lett a Middlesbrough új menedzsere (She)
A Middlesbrough hivatalosan bejelentette, hogy Tony Mowbray veszi át a csapat irányítását. A 46 éves szakember a korábban távozó Gordon Strachant váltja a kispadon.
okt. 26
14:11
Paks: az U21-es válogatott Fiola részleges szalagszakadást szenvedett (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Paksi FC U21-es válogatott védője, Fiola Attila a klub hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában elmondta, részleges szalagszakadást szenvedett a Győr elleni, 2–1-es sikerrel végződő mérkőzés hajrájában.
okt. 26
14:13
Olimpia: a NOB hadat üzent a fogadási csalásoknak (She)
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) egy új szabályzattal hadat üzent a világméretűvé vált fogadási csalások mögött álló bűnszervezeteknek.
okt. 26
14:27
Overdose pihenőre vonul (Infostart)
Overdose-t a versenyszezon hátralévő részében már nem teszik ki komolyabb terhelésnek, így Mikóczy Zoltán tulajdonos a november 14-i római versenytől is visszaléptette a csodalovat.
okt. 26
14:27
Fekvenyomás: két magyar éremszerző a masters Eb-n (She)
Két magyar versenyző is érmet szerzett a franciaországi Hangodange-ben megrendezett 13. masters fekvenyomó Európa-bajnokságon.
okt. 26
14:27
Olajuwon imádja a magyar leveseket (Blikk)
okt. 26
14:29
DVSC: még 20 szabad hely van a PSV elleni mérkőzésre induló repülőn (She)
Még 20 szabad hely van a DVSC-TEVA PSV elleni november 4-i eindhoveni Európa-liga-mérkőzésére induló repülőre – tudatta a dvsc.hu.
okt. 26
14:30
Meghalt Paul, a polip (Metropol)
Kedd reggelre elhunyt Paul, a pontos futballjóslatairól híressé vált polip az oberhauseni óceanáriumban.
okt. 26
14:45
Pervitinnel doppingoltak a vb-győztes németek 1954-ben (Infostart)
Az 1954-ben világbajnoki címet szerző német labdarúgó-válogatott több tagját is egy pervitin nevű készítménnyel segítették a csapat orvosai - derült ki abból a tanulmányból, amely a német sport doppinggal kapcsolatos eseteit vizsgálja 1950-től kezdve napjainkig. A pervitin amfetaminszármazék, amely mai mércével mérve egyértelműen doppingnak minősül, és így tiltólistán szerepel - számol be a…
okt. 26
14:45
Olimpia: a NOB hadat üzent a fogadási csalóknak (She)
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) egy új szabályzattal hadat üzent a világméretűvé vált fogadási csalások mögött álló bűnszervezeteknek.
okt. 26
14:47
Közlemény: már elérhető az e-újság keddi száma (She)
Tisztelt Előfizetőink! Technikai okokból késett a Nemzeti Sport e-újságjának keddi feltöltése. A hibát orvosoltuk, az újságot időközben feltöltöttük, az ebből adódó kellemetlenségükért szíves elnézésüket kérjük!
okt. 26
14:48
Overdose idén már nem versenyez (Metropol)
Idén elővigyázatosságból már nem versenyez Overdose, a veretlenségét augusztusban Baden-Badenben elvesztett magyar csodaló.
okt. 26
14:49
Lósport: Overdose téli pihenőre vonul, idén már nem indul versenyen (She)
Overdose felkészülését az elmúlt három hétben egy tályog hátráltatta, így a napokban Alagra érkezett angol kovácsa, hogy annak végső tisztítását és eltávolítását elvégezze. Tájékoztatta a PannoniaOverdose.hu-t Mikóczy Zoltán.
okt. 26
15:03
Lósport: Overdose téli pihenőre vonul, az idén már nem indul versenyen (She)
Overdose felkészülését az elmúlt három hétben tályog hátráltatta, így a napokban Alagra érkezett angol kovácsa, hogy annak végső tisztítását és eltávolítását elvégezze – tájékoztatta a PannoniaOverdose.hu-t Mikóczy Zoltán.
okt. 26
15:05
Sportlövészet: Sidi Péter harmadik lett a világkupadöntőben (She)
A férfi légpuskások között Sidi Péter kedden harmadik helyen végzett a müncheni világkupadöntőben.
okt. 26
15:07
Alpesi sí: nem pótolják a férfiak söldeni világkupaversenyét (She)
Eldőlt, hogy a szezon folyamán nem pótolják az október 24-én elmaradt férfi óriásműlesikó-világkupaversenyt. Bár az első hírek még arról szóltak, hogy a versenynaptárban lesz helye egy új futamnak, a Nemzetközi Síszövetség (FIS) döntésének értelmében később sem rendezik meg a pótversenyt.
okt. 26
15:09
NFL: már nem gyógyul túl gyorsan, de nem zárja ki hétvégi játékát Favre (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Minnesota Vikings 41 éves irányítója, Brett Favre egyelőre nem zárja ki, hogy bokatörése ellenére pályára lép a hétvégén, ám elmondása szerint már nem gyógyul olyan gyorsan, mint korábban.
okt. 26
15:21
Cozma-ügy: Ivan Lapcsevics kézilabdázó felismerte sporttársa támadóit (She)
Ivan Lapcsevics szerb kézilabdázó a rendőrségi szembesítések során felismerte Marian Cozma támadói közül az elsőrendű vádlott Raffael Sándort, a másodrendű Németh Győzőt és a harmadrendű Sztojka Ivánt – hangzott el a Veszprém Megyei Bíróságon, ahol kedden folytatódott a Cozma-ügy tárgyalása. A meghallgatandó Ivan Lapcsevics, az MKB Veszprém volt kézilabdázója nem jelent meg, így a bíró a…
okt. 26
15:23
Videó: Rogério Ceni teljesítette egy láb nélküli kisfiú kérését (She)
Valószínűleg sohasem fogja elfelejteni október 24-ét Roney, aki a brazil kapuslegendával, Rogério Cenivel együtt melegített be a Ceará–Sao Paulo (2–0) bajnoki mérkőzés előtt. A brazil kisfiú mindkét lába térdétől kezdve amputálva van, ám ez sem gátolta meg abban, hogy néhány lövés erejéig kapussá váljon. A karrierje során 91 (!) gólt szerző kapus lövéseit szépen védte Roney, majd kapott tőle egy…
okt. 26
15:24
Már csak 23-an pályáznak a FIFA-Aranylabdára (Metropol)
A sportági világszövetség, a FIFA 23-ra csökkentette az idei Aranylabda - így az év legjobbja cím - elnyerésére esélyes labdarúgók számát.
okt. 26
15:25
Spanyolország: elképzelhető, hogy hétfőn rendezik a novemberi el clásicót (She)
A katalán Sport napilap beszámolója szerint elképzelhető, hogy november 29-én hétfőn rendezik meg a Barcelona–Real Madrid csúcsrangadót a spanyol labdarúgó-bajnokságban.
okt. 26
15:27
Juventus: Kraszicsot két meccsre eltiltották, nem lesz ott a rangadón (She)
Az olasz labdarúgóliga fegyelmi bizottsága két mérkőzésre eltiltotta Milos Kraszicsot, a Juventus szerb légiósát, aki a Bologna elleni bajnokin a videofelvételek tanúsága szerint műeséssel harcolt ki tizenegyest – amelyet aztán Vincenzo Iaquinta kihagyott.
okt. 26
15:39
Videó: Rogério Ceni teljesítette egy amputált lábú kisfiú kérését (She)
Valószínűleg sohasem fogja elfelejteni október 24-ét Roney, aki a brazil kapuslegendával, Rogério Cenivel együtt melegített be a Ceará–Sao Paulo (2–0) bajnoki mérkőzés előtt. A brazil kisfiú mindkét lába térdétől kezdve amputálva van, ám ez sem gátolta meg abban, hogy néhány lövés erejéig kapussá váljon. A karrierje során 91 (!) gólt szerző kapus lövéseit szépen védte Roney, majd kapott tőle egy…
okt. 26
15:41
Tenisz: Hornok Miklóst nevezték ki Davis-kupa-kapitánynak (She)
Hornok Miklóst nevezte ki a Magyar Teniszszövetség keddi ülésén a Davis-kupa-kapitánynak.
okt. 26
15:43
Jótékonyság: Vajdáék adják át a több millió forint értékű adományt (She)
A Bajnokok Csapatának tagjai november 3-án, szerdán adják át a termékadományokat a vörösiszap-károsult települések lakóinak, remélve, hogy a bajnokok, olimpikonok jelenlétükkel az adományon túl pozitív élményeket is adnak a károsultak számára. A csapat az összegyűjtött pénzadományokat a Magyar Kármentő Alap bankszámlaszámára utalja át.
okt. 26
16:15
Internazionale: Diego Milito a jövő héten már visszatérhet (She)
A jövő héten ismét pályára léphet izomsérülése után Diego Milito, a BL- és olasz bajnoki címvédő Internazionale argentin csatárklasszisa.
okt. 26
16:17
Férfi kézilabda: 13 légiós a magyarok ellen készülő bosnyák keretben (She)
Vojislav Rada, a bosnyák férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a soron következő Európa-bajnoki selejtezőkre kijelölte tizennyolc fős keretét, amelyből csupán öten játszanak otthon, további tizenhárman légiósként szolgálnak. Utóbbiak között a veszprémi Mirsad Terzic, illetve a ferencvárosi Marinko Kelecevic.
okt. 26
16:19
Formula-1: bocsánatot kért a Renault Vettel motorhibájáért (She)
A Renault elnézést kért a Red Bulltól Sebastian Vettel dél-koreai motorhibája miatt. A német versenyző vezetett a versenyben, és a világbajnoki pontverseny élére állt volna győzelmével, de tíz körrel a leintés előtt elfüstölt az erőforrása, így jelenleg, két futammal az idény vége előtt 25 pont a hátránya Fernando Alonsóhoz képest.
okt. 26
16:33
Labdarúgás: Nehezen érvényesülhet a szurkolók kitiltása - MLSZ (She)
Kispesten kívül nehezen lesz érvényesíthető a Kaposvári Városi Bíróság hétfői ítélete, amely fél évre a Magyar Labdarúgó-szövetség minden rendezvényéről kitiltotta azt a hat Honvéd-szurkolót, aki csapata szombati meccsén rendbontást okozott a somogyi megyeszékhelyen.
okt. 26
16:35
Női tenisz: Keller László visszatért, ismét ő az új Fed-kupa-kapitány (She)
A Magyar Teniszszövetség elnöksége titkos szavazáson hat három arányban, egy érvénytelen szavazat mellett Keller Lászlót választotta Marosi Katalinnal szemben a Federation-kupa-csapat élére.
okt. 26
16:37
Fehéroroszország: beszállt a bajnokin az 56 éves klublegenda (She)
A fehérorosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság történetének legidősebb játékosa lett Jurij Pudisev, a Dinamo Breszt másodedzője, aki 56 évesen (és 56-os mezben) lépett pályára a BATE Boriszov elleni bajnokin.
okt. 26
16:39
NFL: Bush és Revis is készen áll a visszatérésre (She)
Reggie Bush, a címvédő New Orleans Saints futójátékosa a héten újrakezdi az edzéseket, és ha jól érzi magát, vasárnap pályára lép a Pittsburgh Steelers elleni mérkőzésen. A kiváló játékos eddig öt találkozót hagyott ki szárkapocscsont-törés miatt.
okt. 26
16:41
Magyar Kupa: gálázott Barcson az ETO és Cegléden az MTK (She)
A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjébe jutott a Győri ETO FC és az MTK csapata: Pintér Attila együttese 7–1-re ütötte ki a Barcsot, Garami József együttese pedig 5–0-ra nyert Cegléden.
okt. 26
16:43
Halálozás: elhunyt Balogh János, a röplabdasport kiemelkedő egyénisége (She)
64 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Balogh János, a szolnoki férfi röplabdasport egyik kiemelkedő egyénisége, megteremtője, markáns alakja.
okt. 26
16:51
Labdarúgás: Nehezen érvényesíthető a szurkolók kitiltása - MLSZ (She)
Kispesten kívül nehezen lesz érvényesíthető a Kaposvári Városi Bíróság hétfői ítélete, amely fél évre a Magyar Labdarúgó-szövetség minden rendezvényéről kitiltotta azt a hat Honvéd-szurkolót, aki csapata szombati meccsén rendbontást okozott a somogyi megyeszékhelyen.
okt. 26
16:53
NFL: Reggie Bush meggyógyult, készen áll a visszatérésre (She)
Reggie Bush, a címvédő New Orleans Saints futójátékosa a héten újrakezdi az edzéseket, és ha jól érzi magát, vasárnap pályára lép a Pittsburgh Steelers elleni mérkőzésen. A kiváló játékos eddig öt találkozót hagyott ki szárkapocscsonttörés miatt.
okt. 26
16:54
Doppingoltak az 1954-es svájci vb-n a németek (Metropol)
Az Aranycsapatot verő aranyérmes német válogatott játékosainak a csapat gyúrója adott injekcióban metamfetamint, amely ma már tiltott. Az érintettek azt hitték, C-vitamint kapnak. A teljesítmény- és figyelemfokozó pervitint a II. világháborúban katonáknak adták, s akkor figyeltek fel "kedvező" hatásaira.
okt. 26
17:09
Manchester United: Ferguson szerint fiatal menedzser nem lehet az utódja (She)
A Manchester United labdarúgócsapatát 24 éve irányító Sir Alex Ferguson szerint fiatal, pályakezdő tréner nem alkalmas arra, hogy szeretett klubjánál ellássa a menedzseri teendőket.
okt. 26
17:27
Magyar Kupa: a Rákóczi hosszabbításban győzött (She)
A Kaposvári Rákóczi hosszabbításban 2–1-es győzelmet aratott a Dunaharaszti MTK ellen a Magyar Kupa 4. fordulójában, így bejutott a nyolcaddöntőbe.
okt. 26
18:03
"Többet nem hibázhat a Red Bull" (Infostart)
A Red Bullnál és a McLarennél is szükség lehet a csapatsorrend megállapítására, hiszen csak így van esélye az istálló valamelyik versenyzőjének a világbajnoki címre Fernando Alonsóval szemben a Formula-1-ben - mondta az InfoRádiónak Farkas Péter szakíró, az A5.hu autós portál rovatvezetője.

Keresés