2010. szeptember 10. péntek

szept. 10
0:06
Hollandia: újra meg kell operálni Marco van Basten bokáját (She)
Másfél évtizeddel pályafutása befejezése után sincs rendben Marco van Basten bokája, az egykori klasszis futballista újabb műtéten esik át.
szept. 10
3:42
Hideg a Duna a triatlonosoknak (Blikk)
Budapest — A kellemetlen őszi időjárás átírhatja a budapesti triatlon-vb programját. Nem mindegy, hogy a versenyzők hány fokos vízben úsznak.
szept. 10
3:46
Tomizava Soját hazaszállítják (Blikk)
Tokió — A hét végén szállítják Olaszországból Japánba a gyorsasági motoros világbajnokság vasárnapi futamán elhunyt Tomizava Soja (†19) holttestét.
szept. 10
6:42
A bronzért játszhatnak a magyarok (Metropol)
A magyar férfi vízilabda-válogatott az elődöntőben kikapott Olaszország legjobbjaitól a horvátországi Európa-bajnokságon csütörtök este, így a bronzéremért szállhat vízbe szombaton a másik párban a horvátoktól vereséget szenvedett szerbek ellen.
szept. 10
7:00
"Nem fogunk négy vagy öt gólt rúgni" (Behaviour)
Egervári Sándor szerint csapata megérdemelt győzelmet aratott az Európa-bajnoki selejtezőn, kivált, a második félidőben mutatott játék alapján, ám kollégája, Gavrila Pelé Balint igazságosabbnak ítélte volna a döntetlent. A csoportban amúgy a papírformának megfelelően máris élre állt a két favorit, más tömörülésekben viszont komoly felfordulás kezd kialakulni.
szept. 10
7:02
Gyenge magyar kezdés Tokióban (Behaviour)
A japán főváros ad otthont minden idők legnépesebb cselgáncs-világbajnokságának, hisz 111 ország 847 versenyzője adta le a nevezését. Ráadásul ezen a vb-n indíthat minden ország két dzsudokát, azaz igazi mamutmezőnyök csatája zajlik valamennyi súlycsoportban.
szept. 10
7:04
Loeb: útban a hetedik felé (Behaviour)
A hétvégén rendezik a rali világbajnokság újabb futamát, amelynek ezúttal Japán ad otthont. Maga a verseny 1220 km hosszú lesz, és öszesen 26 gyorsasági szakaszt iktattak be a szervezők az 1972-es téli olimpia helyszínén, Szapporo közelében.
szept. 10
7:06
Megint söpört Federer (Behaviour)
Nagyon úgy tűnik, Roger Federer semmiben nem szeretne elmaradni legnagyobb riválisa, Rafael Nadal mögött. A svájci fenomén valami elképesztő fölénnyel és eleganciával, szinte lesöpörte - 6:4, 6:4, 7:5 - a svéd Robin Söderlinget a pályáról, és már elődöntős.
szept. 10
7:08
"Ami most zajlik, az hülyítés" (Behaviour)
Három mérkőzést vívott Egervári Sándor irányításával a magyar labdarúgó-válogatott, s ennyi idő elegendő volt egy pofás kis botrány kialakulásához. "Én mindig híve voltam a pozitív hozzáállásnak, éveken át hangoztattam, az eredményhez szüksége van a válogatottnak a szurkolók és a média felől érkező támogatásnak, de ami most zajlik, annak köze nincs a realitáshoz. Az hülyítés" - mondta.
szept. 10
7:36
Milan: Robinho szerint akár négy támadóval is felállhat a csapat (She)
Robinho, az AC Milan brazil labdarúgója szerint csapata akár négy támadóval is felállhat.
szept. 10
7:54
Tenisz: Nadal és Juzsnij egymás ellen játszik az elődöntőben (She)
Rafael Nadal bejutott a legjobb négy közé az US Open férfi egyes versenyében, miután a negyeddöntőben három szettben legyőzte honfitársát, a spanyol Fernando Verdascót.
szept. 10
7:56
Fallabda: novemberben indul az amatőr országos bajnokság (She)
Idén novemberben indul az amatőr fallabda országos bajnokság, a döntőkre pedig egy héttel a profik fináléja előtt, február 20-én kerül sor.
szept. 10
8:12
NFL: a Minnesota legyőzésével indított a bajnok New Orleans (She)
A New Orleans Saints győzelemmel kezdte az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2010-es szezonját. A bajnokcsapat a Minnesota Vikings ellen nyert 14–9-re a bajnokság nyitó mérkőzésén.
szept. 10
8:48
Brazília: a Botafogo és Abreu kifogott a Santoson (She)
A brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Campeonato Brasileiro) 20. fordulójában a Santos egygólos vereséget szenvedett hazai pályán a Botafogótól, a vendégek gólját a csereként beállt Sebastian Abreu szerezte.
szept. 10
8:50
Cselgáncs-vb: Mészáros Anett elődöntős, búcsúztak a férfiak (She)
A 70 kg-os Mészáros Anett bejutott az elődöntőbe, a második napon szintén érdekelt ifj. Nagysolymosi Sándor (81 kg), Csoknyai László (81), Ledényi Levente (90) és Madarász Tamás (90) viszont hamar búcsúzott Tokióban az olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.
szept. 10
9:06
US Open: Nadal és Juzsnij egymás ellen játszik az elődöntőben (She)
Rafael Nadal bejutott a legjobb négy közé az US Open férfi egyes versenyében, miután a negyeddöntőben három szettben legyőzte honfitársát, a spanyol Fernando Verdascót.
szept. 10
9:24
Kerékpár: hétvégén Esztergomban és Kecskeméten folytatódik az Oxigén Túra (She)
A szeptemberi, Győrben indult, ötállomásos, országos környezetvédelmi kerékpáros program, az Oxigén Túra, szombaton Esztergomban, vasárnap Kecskeméten kerül megrendezésre. Az eseménysorozat érintett állomásait sajtótájékoztatón mutatták be.
szept. 10
9:24
Nadal magabiztosan jutott tovább (Behaviour)
Az első helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal magabiztos játékkal, három szettben nyert honfitársa, Fernando Verdasco ellen a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokság csütörtöki negyeddöntőjében.
szept. 10
9:26
Női ökölvívó-vb: Némedi-Varga is győzelemmel kezdett Barbadoson (She)
Ancsin Katalin után Némedi-Varga Csilla is győzni tudott első mérkőzésén a Barbadoson zajló női ökölvívó-világbajnokság csütörtöki, első napján, és bejutott a legjobb 16 közé.
szept. 10
9:42
Ferencváros: Négy és fél éve veretlen vagyok a lilák ellen - Józsi (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros nyáron igazolt középpályása, Józsi György már nagyon várja az Újpest elleni derbit, már csak azért is, mert jó emlékeket őriz a lilák elleni meccsekről.
szept. 10
10:18
PMFC: Gyánó Szabolcs továbbra sem léphet pályára (She)
Továbbra sem léphet pályára sérülése miatt az NB II Nyugati csoportjában szereplő Pécsi MFC csatára, Gyánó Szabolcs.
szept. 10
10:20
NB II, Keleti csoport: ebben az évben már nem játszhat hazai pályán a Bőcs (She)
Eldőlt, ebben az esztendőben már nem játszhat hazai pályán a Bőcs KSC. Az NB II Keleti csoportjában szereplő együttes pályáját az árvíz miatt füvesíteni kell, a munkálatok néhány héten belül kezdődhetnek.
szept. 10
10:22
Férfi kosárlabda: Rashad Bell Dél-Koreából szerződik Körmendre (She)
Nagy halat fogott ki az átigazolási időszak vége felé haladva a MJUS-Fortress Körmend együttese: az első vidéki bajnokcsapat leigazolta Rashad Bellt.
szept. 10
10:24
Atlétika: hét magyar a legjobbak között az atlétikai világranglistán (She)
A Nemzetközi Atlétikai-szövetség (IAAF) ezen a héten kiadott világranglistáján hét magyar versenyző található számában a legjobb harminc között.
szept. 10
10:36
Taróczy Balázs szerint Rafa Nadal nyeri a US Opent (Infostart)
Várhatóan a spanyol Rafael Nadal és a svájci Roger Federer jut az amerikai nyílt teniszbajnokság férfi egyes versenyének döntőjébe, ahol a spanyol klasszis az esélyes - mondta az InfoRádiónak Taróczy Balázs wimbledoni páros bajnok teniszező.
szept. 10
10:54
Labdarúgás: David Beckham szombaton visszatérhet a pályára (She)
A vártnál kicsit korábban, akár már szombaton visszatérhet a pályára David Beckham, az amerikai bajnokságban szereplő Los Angeles Galaxy angol futballsztárja.
szept. 10
10:56
Női kézilabda: csaknem három év után ismét a válogatottban Mehlmann Ibolya (She)
Mátéfi Eszter szövetségi kapitány kihirdette a magyar női válogatott 19 fős, bő keretét a szeptember 21-én kezdődő dániai világkupára. Érdekesség, hogy csaknem három év után ismét tagja a keretnek a szülés után visszatérő Mehlmann Ibolya.
szept. 10
10:58
Videó: nem jött be Monfils látványos, terpeszes trükkje New Yorkban (She)
Az US Open negyeddöntőjében, a Djokovics–Monfils mérkőzésen (7:6, 6:1, 6:2) a francia játékos egy egészen hihetetlen ötlettől vezérelve terpeszugrás után akart pontot szerezni, de a látványos mozdulatot követően a hálóba verte a labdát. Így a pontot nem, a nézők szimpátiáját azonban elnyerte.
szept. 10
11:00
NFL: Tom Brady akár 72 millió dollárt is kereshet négy év alatt (She)
Aláírta új, négy évre szóló szerződését Tom Brady, az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő New England Patriots irányítója.
szept. 10
11:12
Cselgáncs-vb: nem Budapesten lesz a 2013-as világbajnokság (She)
A Tokióban zajló cselgáncs-világbajnokság alatt eldőlt, hogy nem Budapesten lesz a 2013-as viadal, hanem várhatóan a brazil pályázók nyerik el a rendezési jogot.
szept. 10
11:12
Beckham come back (Metropol)
A vártnál kicsit korábban, akár már szombaton visszatérhet a pályára David Beckham, az amerikai bajnokságban szereplő Los Angeles Galaxy angol futballsztárja.
szept. 10
11:12
Beckham korábban térhet vissza (Behaviour)
A vártnál kicsit korábban, akár már szombaton visszatérhet a pályára David Beckham, az amerikai bajnokságban szereplő Los Angeles Galaxy angol futballsztárja.
szept. 10
11:48
Kosárlabda: két amerikait tesztel az Albacomp az elkövetkező tornákon (She)
Két amerikai játékost tesztel az Albacomp együttese a hét végi nyíregyházi és a jövő heti hazai rendezésű tornán.
szept. 10
11:50
Cselgáncs-vb: Mészáros Anett bejutott a döntőbe Tokióban (She)
A 70 kg-os Mészáros Anett bejutott a döntőbe pénteken a Tokióban zajló, olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.
szept. 10
11:52
Videó: Abreu pimaszul átemelte a kapust, majd a léc alá vágta a labdát (She)
Mint arról korábban már beszámoltunk, a brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Campeonato Brasileiro) 20. fordulójában a Santos egygólos vereséget szenvedett hazai pályán a Botafogótól, a vendégek gólját a csereként beállt Sebastián Abreu szerezte a 89. percben. Íme, a gól videón!
szept. 10
11:54
Formula-1: Button volt a leggyorsabb az első szabadedzésen (She)
A McLaren-Mercedes pilótája, Jenson Button autózta a legjobb időt (1:23.693) a 61. Olasz Nagydíj péntek délelőtti első szabadedzésén. A címvédő világbajnok mögött a Red Bull német pilótája, Sebastian Vettel és a másik mclarenes, Lewis Hamilton végzett.
szept. 10
11:56
Atlétika: négy magyar kalapácsvető küzd meg hat neves külföldivel (She)
Négy magyar kalapácsvető hat neves külföldivel veszi fel pénteken a küzdelmet a szombathelyi Németh Pál-emlékversenyen.
szept. 10
11:58
Tenisz: Balázs Attila már negyeddöntős a rijekai tornán (She)
Balázs Attila két szettben legyőzte a hetedik kiemelt német Dieter Kindlmannt, így már negyeddöntős a harmincezer euró összdíjazású rijekai challengertornán.
szept. 10
12:06
Videó: ezúttal argentinok mutatták be a hét legőrültebb gólörömét (She)
Ezúttal nem Izlandon, hanem Dél-Amerikában, a Copa Sudamericana sorozatban megrendezett Argentinos Juniors–Independiente találkozón (1–1) bukkantunk a hét legdilisebb gólörömére. A hazaiak vezető találata, Nestor Ortigoza büntetője után a gólszerző Sergio Escuderóval prezentált speciális bukfencezős jelenete nagy sikert aratott.
szept. 10
12:08
FTC: A győztes gólunk szerzőjének egy hétig tisztítom a cipőjét - Dragóner (She)
A labdarúgó élvonalban szereplő Ferencváros védője, Dragóner Attila az ftc.hu-nak nyilatkozva elmondta, aki győztes gólt szerez a szombati Újpest elleni derbin, annak egy hétig tisztítja majd a cipőjét.
szept. 10
12:24
Labdarúgó NB I: macedón tehetséggel erősítettek az angyalföldiek (She)
A macedón Szimeon Hrisztov 2015. június 30-ig tartó kontraktust írt alá labdarúgó NB I-ben szereplő Vasassal – számolt be róla a klub hivatalos honlapja.
szept. 10
12:26
MTK: Kanta József nem játszhat a Siófok elleni bajnokin (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő MTK Budapest játékosa, Kanta József sérülés miatt nem léphet pályára a szombati, Siófok elleni bajnoki mérkőzésen – számolt be erről a klub hivatalos honlapja.
szept. 10
12:28
Manchester United: Carrick három hétig nem léphet pályára (She)
A Manchester United három hétig nem számíthat angol válogatott középpályása, Michael Carrick játékára. A 29 éves labdarúgó Achilles-ín-sérülés miatt nem léphet pályára.
szept. 10
12:30
Hegyikerékpár: egy hét múlva jubileumi, 24 órás Európa-kupa (She)
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a Sportaktív Klub rendezi az esztendő egyik legextrémebb hegyikerékpáros eseményét, a 24 órás mountain bike versenyt. A csillebérci rendezvény idén jubileumi, tizedik alkalommal került a szeptember 18–19-ei dátummal a naptárba, nemzetközi jelentőségének megfelelően Európa-kupaként.
szept. 10
13:00
Serie A: sztrájkot hirdettek az Olaszországban szereplő játékosok (She)
Az Olaszországban szereplő játékosok érdekeit képviselő szervezet (AIC) mai bejelentése szerint sztrájkra kerül sor a szeptember 25-26-i hétvégén, így elmaradhat a Serie A 5. fordulója, amelyben többek között Roma–Internazionale rangadót is rendeznének.
szept. 10
13:18
Mészáros Anett ezüstérmes a cselgáncs világbajnokságon (Infostart)
A 70 kg-os Mészáros Anett ezüstérmes lett a Tokióban zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.
szept. 10
13:18
Cselgáncs-vb: Mészáros Anett ezüstérmes lett Tokióban (She)
A 70 kg-os Mészáros Anett ezüstérmes lett a Tokióban zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon.
szept. 10
13:20
Formula-1: Horner szerint nem büntették meg eléggé a Ferrarit (She)
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elítéli, hogy a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) Motorsport-világtanácsa nem súlyosbította a Ferrari büntetését, amelyet a Német Nagydíjon elkövetett csapatutasítás miatt szabtak ki az olasz istállóra.
szept. 10
13:54
Japán-rali: Petter Solberg az élen, Räikkönen a tizedik (She)
A pénteki nap után a norvég Petter Solberg áll az élen a Japán-ralin, a világbajnoki sorozat tizedik versenyén.
szept. 10
13:56
Real Madrid: C. Ronaldo ott lesz az Osasuna elleni kezdőcsapatban (She)
A vártnál korábban visszatér a Real Madrid kezdőcsapatába Cristiano Ronaldo. Az elmúlt hetekben bokasérüléssel bajlódó portugál klasszis eredetileg a jövő heti, Ajax elleni Bajnokok Ligája-meccsen tért volna vissza, de már a szombati, Osasuna elleni bajnokin is ott lesz a pályán.

Keresés