2010. szeptember 20. hétfő

szept. 20
3:42
Csókot küldött a kétgólos csatár (Blikk)
Győr — Magára talált a Győr labdarúgócsapata. Pintér Attila (44) edző együttese egymás után két meccset nyert meg az NB I-ben 3-0-ra, a jelek szerint túltette magát az elmúlt hetek nehézségein.
szept. 20
7:00
"Messze tőlünk a középmezőny is" (Behaviour)
Katasztrofálisan kezdte története első Európa Ligás csoportkörét a Debrecen labdarúgócsapata: a hajdúsági egylet 5-0-ra kapott ki az ukrán Metaliszt Harkivtól Budapesten. A sorozat első fordulójában betalált Juhász Roland és Dzsudzsák Balázs is.
szept. 20
7:02
Csapó Dudi hatvan! (Behaviour)
Ma ünnepli 60. születésnapját Csapó Gábor, a magyar vízilabdasport olimpiai, világ- és Európa-bajnok játékosa. Csapót - aki a medence környékén a legkevésbé a Gáborra, sokkal inkább a Dudi becenévre hallgat - afféle csodafegyverként vetette be az első - 1973-as - világbajnokságon Gyarmati Dezső, s a hatalmas termetű, újonc center rögvest az egyik főszereplője lett a Belgrádban aranyérmes nemzeti…
szept. 20
7:18
Mosley nem bírt a valóságshow hőssel (Behaviour)
A Floyd Mayweather elleni májusi vereségét követően a profi boksz egyik legendája, Shane Mosley (46-6-1, 39 KO) európai idő szerint vasárnap hajnalban tért vissza a ringbe.
szept. 20
7:36
Formula-1: Sebastian Vettel még hisz a világbajnoki címben (She)
Sebastian Vettel, a Red Bull német pilótája szerint még bőven van esélye arra, hogy megnyerje az idei Formula-1-es világbajnokságot.
szept. 20
7:38
Jótékonyság: Maradona és csapata novemberben Kínában segít (She)
Tizenegy játékos társaságában tíznapos jótékonysági körutat tesz novemberben Kínában Diego Maradona, az argentinok volt sztárfutballistája és szövetségi kapitánya.
szept. 20
7:40
Barcelona: Lionel Messi két hétig hiányzik, négy meccsről marad le (She)
Lionel Messi jobb bokaszalagja megnyúlt a vasárnap esti, Atlético Madrid ellen idegenben 2–1-re megnyert találkozón. Az argentin aranylabdás az első diagnózisok szerint – írta a marca.com – mintegy két hétig lesz harcképtelen és ezalatt az idő alatt négy mérkőzést lesz kénytelen kihagyni. Más források szerint (sport.es) ez akár négy hét is lehet. Hétfőn azonban újabb, immár lényegesen tüzetesebb…
szept. 20
7:54
Messit hordágyon vitték le a pályáról (Metropol)
A címvédő FC Barcelona 2-1-re győzött az Európa Liga-bajnok Atlético Madrid otthonában vasárnap a spanyol labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában.
szept. 20
8:30
NFL: a New England hiába vezetett, kikapott a NY Jetstől (She)
A tengerentúli amerikaifutball-bajnokság (NFL) alapszakaszának második fordulójában a New England a NY Jets vendégeként szenvedett 14 pontos vereséget, pedig a pontot egyik oldalról sem hozó első felvonást követően a második negyed után még a vendégeknél volt az előny. Utána azonban két negyed alatt egyetlen árva pontot nem szerzett a New England, nem úgy a Jets.
szept. 20
8:48
Brazília: átvette a vezetést a Corinthians, Scolarit kiállították (She)
Átvette a vezetést a brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a Corinthians, mely simán, 3–0-ra legyőzte a sereghajtó Gremio Baruerit. Mivel az eddigi listavezető Fluminense csak döntetlent játszott a carioca örökrangadón a Flamengóval (3–3), elvesztette a 12. forduló óta őrzött első helyét.
szept. 20
8:50
Tenisz: a döntőben kevesebb gémet nyerő Paszek győzött Québecben (She)
A Québecben zajló, 220 ezer dollár összdíjazású, kemény pályás WTA-torna döntőjében az osztrák Tamira Paszek három játszmában győzött az amerikai Bethanie Mattek ellen.
szept. 20
9:06
Így sérült meg Messi - videóval (Infostart)
Legalább egy hétig nem léphet pályára Lionel Messi, miután vasárnap este a spanyol bajnokság 3. fordulójában megsérült. Az argentin zsenit a hosszabbítás perceiben durván szerelte az Európa Liga-bajnok Atlético Madrid védője, Újfalusi. A találkozót Messiék, a címvédő FC Barcelona nyerte 2-1-re.
szept. 20
9:06
Videó: hat gól és sok izgalom a brazil bajnokság örökrangadóján (She)
Mint arról már beszámoltunk, a brazil labdarúgó-bajnokság legutóbbi fordulójának egyik rangadóján a Flamengo 3–3-as döntetlent játszott a Fluminense ellen otthon. A fordulatokban gazdag meccsen a vendégek szereztek vezetést, amelyet aztán megfordított a hazai együttes. A szünet után egy gyors gólváltás után – a flamengós Renato Abreu találata kifejezetten szépre sikerült – a hazaiak végül nem…
szept. 20
9:08
Tenisz: Serena Williams az élen maradt, Szávay a 38. helyen (She)
A női teniszezők legfrissebb WTA-világranglistáján a legjobb 27 között nem történt változás, így továbbra is az élen találhatjuk az amerikai Serena Williamst, de Szávay Ágnes is maradt a 38. helyen.
szept. 20
9:24
Tenisz: Szávay a 38. helyen maradt, Czink 59-t csúszott vissza (She)
A női teniszezők legfrissebb WTA-világranglistáján a legjobb 27 között nem történt változás, így továbbra is az élen találhatjuk az amerikai Serena Williamst, de Szávay Ágnes is maradt a 38. helyen.
szept. 20
9:26
Videó: elképesztő elkapás a New England-i patrióta Randy Mosstól (She)
Korábban már beszámoltunk róla, hogy az amerikaifutball-bajnokság (NFL) alapszakaszának 2. fordulójában a New England Patriots 28–14-re kikapott idegenben a New York Jetstől. A vendégek elkapója, Randy Moss viszont egy bámulatos, egykezes elkapást mutatott be.
szept. 20
9:28
Argentína: Palermo mesterhármasával győzött a Boca Juniors (She)
Az argentin labdarúgó-bajnokság (Apertura) hetedik fordulójában a Boca juniors Martín Palermo mesterhármasával győzött pályaválasztóként a Colón ellen.
szept. 20
9:30
Golf: a kor nem számít, az angol legenda 46 évesen is verhetetlen (She)
A hétvégi benahavísi Spanyol nyílt nemzetközi bajnokságot megnyerő Laura Davies az idén már nem először állított fel korrekordot: a 76 tornagyőzelemnél tartó angol golfozó 46 évesen, 11 hónaposan és 14 naposan győzött, márpedig ennél idősebb sportoló még nem diadalmaskodott a golfozó hölgyek európai profi körversenyén (LET).
szept. 20
9:42
Videó: ismét két góllal nyerte a lisszaboni rangadót a Benfica (She)
A portugál labdarúgó bajnokság 5. fordulójában a címvédő Benfica a városi rivális, Sporting elleni rangadót hazai pályán 2–0-ra megnyerte. A „sasok" Óscar Cardozo lesipuskás és zseniális góljával győzték le az „oroszlánokat". Az előző szezonban is hasonló eredmény született, annyi különbséggel, hogy akkor a paraguayi mellett a „bohóc", Pablo Aimar is betalált.
szept. 20
9:42
FTC: messze még az ígéret zöldje (Behaviour)
Egy hét kevés volt a Zöld Sasnak ahhoz, hogy talpra álljon az újpesti 6-0-s kiütés után. A ferencvárosiak a labdarúgó NB I. 7. fordulójában az Albert Stadionban kaptak ki 2-1-re attól a Siófoktól, amelyet 2002 óta képtelenek hazai pályán legyőzni. Az újonc első győzelmét aratta a szezonban.
szept. 20
9:44
Tenisz: Roddick visszatért a Top 10-be, Balázs Attila a 210. (She)
A férfiteniszezők legfrissebb ATP-világranglistáján a Top 10-ben egyetlen változás történt: az amerikai Andy Roddick helyet cserélt a spanyol David Ferrerrel, előbbi így a 10., utóbbi a 11. helyre került.
szept. 20
10:00
Videó: hat gól és sok izgalom a brazil bajnokság rangadóján (She)
Mint arról már beszámoltunk, a brazil labdarúgó-bajnokság legutóbbi fordulójának egyik összecsapásán a Flamengo 3–3-as döntetlent játszott a Fluminense ellen otthon. A fordulatokban gazdag meccsen a vendégek szereztek vezetést, amelyet aztán megfordított a hazai együttes. A szünet után egy gyors gólváltás után – a flamengós Renato Abreu találata kifejezetten szépre sikerült – a hazaiak végül nem…
szept. 20
10:02
Belgium: menesztették Kovács Péterék edzőjét, cél a bennmaradás (She)
A hétvégi újabb bajnoki vereséget követően edzőt cserélt a belga labdarúgó-bajnokságban szereplő Lierse SK: Aimé Anthuenis helyett Eric Van Meir próbálja benntartani a csapatot az élvonalban.
szept. 20
10:04
Ferencváros: Édesanyám folyamatosan csuklott - Balog Zoltán (She)
A Ferencváros labdarúgócsapata a kiábrándító újpesti 6–0-s vereség után szombaton, hazai pályán 2–1-re kapott ki az újonc Siófoktól. Balog Zoltán, a zöld-fehérek védője igen önkritikus nyilatkozatot adott a Nemzeti Sportnak.
szept. 20
10:06
Labdarúgás: taxisofőrrel balhézott, rács mögé került az ausztrál védő (She)
Az egyesült arab emírségekbeli rendőrség közbotrányokozás miatt őrizetbe vette Craig Moore-t, az 52-szeres ausztrál válogatott labdarúgót.
szept. 20
10:18
Kosárlabda: a hétvégén streetball-gála lesz Dombóváron (She)
A Hoops Starz rendezvénysorozat szeptember 25-én a dombóvári Jam Csarnokba látogat, ahol a nyári versenyek zárásaként kerül megrendezésre a rendhagyó streetball-gála.
szept. 20
10:20
Légiósok: edzője védelmébe vette a nagyot hibázó Gulácsi Pétert (She)
Les Parry, a Tranmere Rovers menedzsere megvédte Gulácsi Pétert, akinek hibájából az angol labdarúgó-bajnokság harmadik vonalában szereplő csapat hátrányba került a Charlton elleni szombati bajnoki mérkőzésen (1–1).
szept. 20
10:36
Újpest: Szokol Zsolt agyrázkódást szenvedett, pihenni kell (She)
A DVSC–Újpest (1–1) élvonalbeli bajnoki labdarúgó-mérkőzésen a 42. percben sérülés miatt kellett lecserélni Szokol Zsoltot, a lila-fehérek védőjét, akit ezt követően kórházba is szállítottak.
szept. 20
10:54
Újpest: Szokol Zsolt agyrázkódást szenvedett, pihennie kell (She)
A DVSC–Újpest (1–1) élvonalbeli bajnoki labdarúgó-mérkőzésen a 42. percben sérülés miatt kellett lecserélni Szokol Zsoltot, a lila-fehérek védőjét, akit ezt követően kórházba is szállítottak.
szept. 20
10:56
Profi ökölvívás: Vicces, hogy szóba hozták Erdeit - Pascal edzője (She)
A profi ökölvívóbajnok Jean Pascal edzője, Marc Ramsay a napokban egy hosszabb interjút adott, amelyben többek között elmondta, hogy kívánságlistájukon jelenleg sem a WBO-világbajnok Brähmer, sem a WBA-király Sumenov nem szerepel, hasonlóan az interjú készítésekor még ranglistavezető Erdei Zsolthoz.
szept. 20
11:12
Real Madrid: Canales megsérült a vasárnapi edzésen, 3 hétre kidőlt (She)
Sergio Canales, a Real Madrid fiatal középpályása megsérült a blancók vasárnapi edzésén, és várhatóan három hétig harcképtelen lesz.
szept. 20
11:14
Versenytánc: a László, Mikes duó a 2., a Silvestri, Váradi kettős a 4. (She)
A világjátékok-résztvevő László Csaba és Mikes Anna ezüstérmes lett a Kistelek Openen, amely az egyik legrangosabb hazai rendezésű nemzetközi táncverseny.
szept. 20
11:30
Real Madrid: Canales megsérült a vasárnapi edzésen, három hétre kidőlt (She)
Sergio Canales, a Real Madrid fiatal középpályása megsérült a blancók vasárnapi edzésén, és várhatóan három hétig harcképtelen lesz.
szept. 20
11:32
DVSC-TEVA: egyszeres holland válogatott csatárt tesztel a Loki (She)
A DVSC-TEVA labdarúgócsapata próbajátékon teszteli Romano Denneboomot. Az egyszeres holland válogatott csatár 297 bajnokin lépett pályára hazájában, 61 gólt szerzett.
szept. 20
11:34
Pápa: Abwo a bordáját fájlalja a Kecskemét elleni meccs után (She)
David Abwo, a Pápa futballistája nem tudta végigjátszani a Kecskemét elleni bajnokit a labdarúgó NB I-ben a hétvégén, mivel fájt a bordája.
szept. 20
11:36
Gyász: elhunyt id. Harangvölgyi András olimpikon síző, motokrosszbajnok (She)
Életének 89. évében elhunyt id. Harangvölgyi András, 13-szoros sí és 8-szoros motokrossz magyar bajnok, szakedző; a Magyar Köztársaság Kiváló Sportolója, a St. Moritz-i téli olimpia résztvevője – adta hírül családja.
szept. 20
11:38
Kajak-kenu: 53 magyar érem az Olimpiai Reménységek Versenyén (She)
Huszonkét ország több száz versenyzője vett részt a hétvégén a szlovákiai Pöstyénben az Olimpiai Reménységek Versenyén, amelyen a serdülő korosztály és az ifi versenyzők mérhetik össze tudásukat.
szept. 20
11:48
Tottenham: elhunyt a klub legendás válogatott centere (She)
Hetvenhét éves korában elhunyt Bobby Smith, az angol Tottenham labdarúgócsapatának legendás centere.
szept. 20
11:50
Manchester City: Shay Given úgy készül, hogy a télen távozik (She)
A hírek szerint Shay Given a télen elhagyná az angol Manchester City labdarúgócsapatát, és a játéklehetőség reményében a kölcsönadását szorgalmazza a téli átigazolási időszakban.
szept. 20
11:52
Serie A: Nem is volt kidolgozott helyzete a Romának - Garics (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 3. fordulójában a Garics Györgyöt végig a soraiban tudó Bologna 2–2-es döntetlent játszott az AS Roma vendégeként. A magyar születésű, de osztrák válogatott védő a Nemzeti Sportnak elmondta: a két kapott gól ellenére kimondottan jól védekeztek.
szept. 20
12:06
Légióssors: Jó volt belekóstolni a technikás spanyol futballba - Pintér (She)
Vasárnap bemutatkozott a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Primera División) Pintér Ádám: a nyár végén az MTK-tól szerződtetett 22 esztendős hátvéd a 60. percben, 0–0-s állásnál állt be a Zaragoza együttesébe, amely végül 2–0-ra kikapott a Racing Santander vendégeként.
szept. 20
12:08
Labdarúgó MK: szinte biztos, hogy Csepelen lesz az Újbuda-FTC (She)
Az ftc.hu közleménye szerint szinte biztosra vehető, hogy a csepeli stadionban rendezik meg a labdarúgó Magyar Kupában az Újbuda TC–Ferencváros mérkőzést.
szept. 20
12:10
MLSZ: U17-es női vb-elődöntőt vezethet Gaál Gyöngyi (She)
A női U17-es labdarúgó-világbajnokság nyitómérkőzése után az elődöntőben is szerepet kap kollégáival Gaál Gyöngyi: a négy között Spanyolország Dél-Koreával, Japán pedig Észak-Koreával találkozik, és az utóbbi mérkőzés játékvezetője lesz a magyar bíró – adta hírül az mlsz.hu.
szept. 20
12:24
Schalke 04: Felix Magath a „legsötétebb napján" volt túl vasárnap (She)
Felix Magath, a Bundesligában pont nélkül sereghajtó Schalke 04 vezetőedzője a gelsenkirchenieknél eltöltött időszaka legsötétebb napjának nevezte a vasárnapit. A „királykékek" pocsék játékkal szenvedtek sima, 3–1-es vereséget a Borussia Dortmundtól a Ruhr-vidéki derbin.
szept. 20
12:42
Barcelona: Messi sérülése nem súlyos, akár már a jövő héten játszhat (She)
Lionel Messi ma délelőtt átesett az orvosi vizsgálatokon, és a Barcelona hivatalos közleménye szerint az argentin futballista megúszta könnyebb sérüléssel Tomás Ujfalusi „hátborzongató" belépőjét.
szept. 20
13:36
Bundesliga: sebesültek és letartóztatások a hamburgi derbi után (She)
Huszonhatan megsebesültek, 55 embert őrizetbe vettek a német labdarúgó-bajnokság élvonalának (Bundesliga) vasárnapi, hamburgi derbije alatt és után.
szept. 20
13:38
Profi ökölvívás: Derek Chisora lehet Nyikolaj Valujev ellenfele (She)
Frank Warren, a brit nehézsúlyú reménység, Derek Chisora promótere szeretné, ha védence legközelebb a WBA korábbi nehézsúlyú profi ökölvívó bajnokával, Nyikolaj Valujevvel mérhetné össze erejét.
szept. 20
13:40
Atlétika: az első magyar bajnoki címét szerző Zsivoczky nagyon elfáradt (She)
Vasárnap megszerezte pályafutása első országos bajnoki címét tízpróbában az Európa-bajnoki ezüst-, világbajnoki bronzérmes Zsivoczky Attila, aki sérülések miatt három év után versenyzett újra végig tízpróba viadalt.
szept. 20
13:54
Formula-1: újonc tesztpilóták a Virginnél és a Saubernél (She)
Újonc tesztpilótákkal bővül a Formula-1 mezőnye: a Virgin istállónál már pénteken munkába áll a 25 éves belga Jerome D'Ambrosio, a Saubernél pedig a jövő év elejétől kap szerepet a 19 éves mexikói Esteban Gutierrez. Mindkét csapat hétfőn jelentette be a versenyzők szerződtetését.
szept. 20
14:12
Férfi kosárlabda: a szolnoki Horváth szerint nincs ok az elbizakodottságra (She)
Veretlenül, a bajnok Zalaegerszeget otthonában legyőzve nyerte meg a hétvégi felkészülési tornát a Szolnoki Olaj férfi kosárlabdacsapata. Horváth Ákos, a szolnokiak bedobója szerint elbizakodottságra nincs okuk, a helyén kell kezelni a dolgokat.

Keresés