2010. szeptember 24. péntek

szept. 24
0:06
Primera División: a Racing ponttal távozott Sevillából (She)
A Sevilla egy győzelemmel az első helyre ugorhatott volna a spanyol labdarúgó-bajnokság élvonalában, ám a 4. forduló záró mérkőzésén csak 1–1-es döntetlenre volt képes a Racing Santanderrel szemben.
szept. 24
0:42
Labdarúgás: a Cruyff több mint 5 év alatt kerüli meg a Napot (She)
Puskás Ferenc és Josef „Pepi” Bican után Johan Cruyff lett a harmadik labdarúgó a történelemben, akiről kisbolygót neveztek el.
szept. 24
4:00
Simonra csak volt fradisták emlékeztek (Blikk)
A Simon Tibornak emléket állító tiszalökiek hiába hívták meg a Ferencváros játékosait, edzőit
szept. 24
7:00
Üllői út, ahol zöldeket beszélnek (Behaviour)
A Ferencváros 6-0-ás újpesti veresége, nevetséges óvási kísérlete, egymillió forintos MLSZ-büntetése után elérkezett az idő, hogy megvizsgáljuk: hol tart a Kevin McCabe tulajdonolta zöld-fehér futballcsapat a Bajnokok Ligája-csoportkörbe vezető úton? Ha gyors válaszra kíváncsi: sehol.
szept. 24
7:02
Tízmilliárd forintból 20 ezer férőhelyes aréna épül Debrecenben (Behaviour)
Ha minden a terveink szerint alakul, akkor 2012-ben már a felújított Nagyerdei Stadionban ünnepelheti alapításának 110. évfordulóját a DVSC labdarúgócsapata - jelentette be Kósa Lajos, Debrecen polgármestere csütörtökön a felújítandó stadion kapujánál tartott sajtótájékoztatóján.
szept. 24
7:04
Kézi VK: döbbenetes 11-es (Behaviour)
A magyar női kézilabda-válogatott nem jutott a dániai Világkupa elődöntőjébe, miután 29-26-ra kikapott a francia csapattól.
szept. 24
7:06
Kaphatóak már a jegyek (Behaviour)
Elkezdődött a jegyárusítás a magyar labdarúgó-válogatott San Marino elleni, október 8-án a Puskás Ferenc Stadionban esedékes Európa-bajnoki selejtezőjére, illetőleg az október 12-én, Helsinkiben rendezendő Finnország-Magyarország találkozóra.
szept. 24
7:08
Engedelmi bizottság (Behaviour)
Noha Csehi István, az Újpest ügyvezetője "túlzottnak, igazságtalannak és szakszerűtlennek" tartja a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi határozatát a szeptember 11-i, Ferencváros elleni bajnoki (6-0) mérkőzésen történt rendbontásokkal kapcsolatban, más aspektusból a futballszervezet nevezett testülete sokkal inkább tetszik engedelmi bizottságnak. Az okok alább!
szept. 24
7:18
Labdarúgás: David Beckham prostituáltak miatt pereskedik (She)
A David Beckhamet menedzselő cég pert indít egy amerikai magazin ellen, amely azt közölte, hogy az angol labdarúgó-válogatott volt csapatkapitánya prostituáltakkal került közelebbi kapcsolatba.
szept. 24
7:36
Formula-1: Nem lesz gond az Indiai Nagydíjjal - Ecclestone (She)
Nem befolyásolja a jövőre először sorra kerülő Formula-1-es Indiai Nagydíj megrendezését az október 3-án, Újdelhiben kezdődő Nemzetközösségi Játékok körül kialakult helyzet - legalábbis az F1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone szerint.
szept. 24
7:36
Női kézilabda VK: nem jutottunk elődöntőbe (Metropol)
A magyar női kézilabda-válogatott nem jutott be az elődöntőbe a dániai Világkupán, miután csütörtökön 29-26-ra kikapott a francia csapattól.
szept. 24
7:54
Brazília: a Flu ötöt vágott a két piros lapot kapó Atl. Mineirónak (She)
A brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Campeonato Brasileiro) 24. fordulójában a Fluminense hazai pályán négy góllal nyert az Atletico Mineiro ellen. A vendégcsapatnak még volt ereje az egyenlítésre a 20. percben, de a 63. percben létszámban megfogyatkozott, ez pedig döntőnek bizonyult. A találkozót végül a második vendégkiállítást követően kilenc emberrel fejezte be a Atletico Mineiro.
szept. 24
7:54
Budapest Maraton: ez a 25. (Metropol)
Vasárnap rajtol az ország legnagyobb szabadidősport- és futóeseménye, a 25. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivál.
szept. 24
7:56
Kajak-kenu: Gyökös csak Holpert sérülésétől tart a maratoni vb előtt (She)
Ezen a hétvégén a spanyolországi Banyolesben rendezik meg a maratoni kajak-kenu-világbajnokságot. A kenusoknál Györe Attila, a férfikajakosoknál Petrovics Máté lesz az, aki egyesben és párosban is rajhoz állhat majd.
szept. 24
7:58
Szerbia: állampolgárságot kapott a Partizan 25 éves brazil csatára (She)
Megkapta a szerb állampolgárságot Cleverson Gabriel Cordova Cleo, a Partizan Beograd brazil labdarúgója.
szept. 24
8:12
Prukner: Remélem, hogy kilábalunk a saját magunk ásta gödörből (Infostart)
Az Újbuda elleni 8-1-es Magyar Kupa-győzelem ellenére is sok munka vár még a ferencvárosi futballistákra és az edzői stábra ahhoz, hogy az együttes kilábaljon a gödörből - mondta az InfoRádiónak a szakmai igazgató. Prukner László hozzátette: az újpesti és a Siófok elleni vereség miatt nincs meg a játékosokban a korábban látott magabiztosság.
szept. 24
8:12
Curling: újabb sikerrel nyolc közé kerülhetünk a vegyes csapat Eb-n (She)
A skóciai Greenacresben zajló hatodik curling vegyes csapat Európa-bajnokságon a magyar válogatott a csütörtöki napot követően négy győzelemmel és két vereséggel hármas holtversenyben – a németekkel és a dánokkal közösen – csoportja élén áll.
szept. 24
8:14
Ökölvívás: a Vasas-KSC vegyes csapat a felvidéki Galántához látogat (She)
A hétvégén újabb két mérkőzéssel folytatódik a BoxingONE Championship ökölvívó-sorozat. Szombaton a lengyelországi Rybnikben állítják fel a B1 ringet, ahol az a felvidéki Révkomárom lesz a vendég, amelynek együttesében több magyar válogatott bokszoló is helyet kap. Vasárnap a felvidéki Galánta a Vasas-KSC vegyes csapatot látja vendégül.
szept. 24
8:30
Férfi vízilabda: a Honvéd nyerte a Szolnok elleni derbit Kairóban (She)
Az egyiptomi Heliopoliszban, Kairó egyik elitkerületében zajló nemzetközi férfi vízilabdatorna harmadik fordulójában a Honvéd két góllal nyerte meg a Szolnok elleni magyar rangadót.
szept. 24
8:48
Bayern München: Hoeness szerint Van Gaal hosszabbít velük (She)
Uli Hoeness, a Bayern München elnöke biztos benne, hogy Louis van Gaal meghosszabbítja a jövő júniusban lejáró szerződését, és legalább 2012-ig a bajor labdarúgócsapat edzője marad.
szept. 24
8:50
Válogatott: Egervári tizenegyedszer már nem hívja Husztit (She)
Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya úgy döntött: nem keresi többször telefonon Huszti Szabolcsot, a nemzeti együttestől önként távozó, maga után hagyott nyílt levelével nem kis belső vihart kavaró középpályást.
szept. 24
8:52
Kaposvár: jótékonysági programon vesz részt a Rákóczi (She)
A Kaposvár labdarúgócsapata szombaton az MTK otthonában lép pályára bajnoki mérkőzésen, előtte azonban még Gödön eleget tesz egy jótékonysági meghívásnak – olvasható a klub honlapján.
szept. 24
9:06
Argentína: Pastore és Ustari újra a válogatott keret tagja (She)
Az argentin labdarúgó-válogatott megbízott szövetségi kapitánya, Sergio Batista kijelölte a Japán elleni felkészülési mérkőzésre utazó 25 fős keretét.
szept. 24
9:42
Stadiont neveznek el Drogbáról (Infostart)
A francia negyedosztályú Levallois csapata a Chelsea sztárfocistájáról, Didier Drogbáról nevezi el stadionját.
szept. 24
9:42
Nemzetközösségi Játékok: javul a helyzet Újdelhiben (She)
Javul a helyzet az október 3-án rajtoló Nemzetközösségi Játékok sportolói falujában, ahol egészen mostanáig minősíthetetlenül rossz körülmények fogadták a vendégeket.
szept. 24
9:44
Tenisz: Szávay Ágnes búcsúztatta a címvédőt és elődöntős Szöulban (She)
A 220 ezer dollár összdíjazású, kemény pályás WTA-torna negyeddöntőjében a nyolcadik helyen kiemelt Szávay Ágnes három játszmában, 2:43 órás csatában búcsúztatta a címvédő japán Date Krumm Kimikót. A magyar éljátékos ellenfele az elődöntőben az ötödik helyen rangsorolt orosz Alisza Klejbanova lesz.
szept. 24
10:00
Profi ökölvívás: Vladimir Klicsko bővítette a repertoárját (She)
Némileg meglepő módon az IBF és WBO nehézsúlyú profi ökölvívóbajnoka, Vladimir Klicsko bővítette a fegyvertárát és Samuel Peter ellen már a balegyenesek, jobbegyenesek meg balhorgok mellett felütéseket is láthattunk tőle. Edzője, Emanuel Steward szerint ez nem kivételes alkalom volt.
szept. 24
10:00
Szöuli tenisztorna: Szávay elődöntős (Metropol)
A nyolcadik helyen kiemelt Szávay Ágnes három játszmában, 2 óra 43 perc alatt legyőzte a címvédő japán Kimiko Date Krummot a 220 ezer dollár összdíjazású, szöuli keménypályás női tenisztorna pénteki negyeddöntőjében, és a fináléba kerülésért az ötödikként kiemelt Alisza Klejbanovával találkozik.
szept. 24
10:36
Pápa: Tóth Norbert és Rajnay már edz, Jovánczai kényszerpihenőn (She)
Elkezdte az edzést a vádlisérüléséből felépülő Tóth Norbert, a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgója. Csatlakozott a kerethez Rajnay Attila is, aki térdszalaghúzódással bajlódott.
szept. 24
10:36
Szöuli tenisztorna - Szávay az elődöntőben (Behaviour)
A nyolcadik helyen kiemelt Szávay Ágnes három játszmában, 2 óra 43 perc alatt legyőzte a címvédő japán Kimiko Date Krummot a 220 ezer dollár összdíjazású, szöuli keménypályás női tenisztorna pénteki negyeddöntőjében, és a fináléba kerülésért az ötödikként kiemelt Alisza Klejbanovával találkozik.
szept. 24
10:38
NB II, Nyíregyháza: Andorka a hétvégén már bevethető állapotban lesz (She)
Combizomhúzódással bajlódik Andorka Péter, a másodosztályú Nyíregyháza Spartacus labdarúgócsapatának 26 esztendős támadója.
szept. 24
10:54
NB II: megjelent a diósgyőri labdarúgás történetét feldolgozó könyv (She)
DVTK centenárium – 100 év 100 oldal címmel megjelent a diósgyőri labdarúgás történetét feldolgozó mű. A könyv Berecz Csaba, Nagy János és Sike Gábor közös munkája.
szept. 24
10:56
Golf: Dávid Kornél és Erdei Zsolt is ütőt ragad a gálán (She)
A legjobb magyar golfozók mellett közéleti személyiségek, köztük neves aktív és volt  sportolók (Kovács Ágnes, Kovács Katalin, Temesvári Andrea, Erdei Zsolt, Taróczy Balázs, Fábián László, Kovács István, Dávid Kornél, Gyurta Dániel) is részt vesznek a gödi Pólus Palace pályáján szombaton rendezendő 8. Golf Sztár Gálán.
szept. 24
10:58
Férfi kosárlabda: vb-ezüstérmes amerikait tesztel az Albacomp (She)
Egyhetes próbajátékra érkezik az Albacomp férfi kosárlabdacsapatához Damian Hollis.
szept. 24
11:00
Légióssors: Bogdán úgy készül, hogy ő véd a Manchester United ellen (She)
Három tétmérkőzésen is Bogdán Ádám védte az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Bolton Wanderers kapuját, és az együttes vasárnap a Manchester United ellen lép pályára. A magyar légiós csapattársa, Jussi Jääskeläinen eltiltása miatt kapott szerepet, ám a 35 éves rutinos finn kolléga a hét végén ismét hadra fogható.
szept. 24
11:12
Súlyemelő-vb: Szanati Szabolcs rekordközelbe jutott (She)
Szanati Szabolcs egyéni csúcsához közeli 323 kilót teljesített, és ezzel a 7. lett összetettben a férfiak 94 kilogrammos kategóriájának D-csoportjában a törökországi súlyemelő-világbajnokság nyolcadik versenynapján.
szept. 24
11:14
Női kézilabda-vk: Voltak biztató jelek, és akadnak tanulságok - Görbicz (She)
A harmadik helyen végzett, így nem jutott tovább csoportjából a dániai világkupán a magyar női kézilabda-válogatott. A búcsút a franciáktól elszenvedett csütörtöki háromgólos vereség (29–26) jelentette. Együttesünk kulcsembere, Görbicz Anita szerint a tornán akadtak biztató jelek, de tanulságok is.
szept. 24
11:16
Kecskemét: az elnök szerint a bizalom nem tarthat örökké (She)
A Kecskemét labdarúgócsapatának elnöke, Rózsa Pál a klub honlapjának elmondta, hogy a gyenge eredmények ellenére továbbra is bíznak Urbányi István vezetőedzőben és a játékosokban, de ez a bizalom nem tarthat örökké.
szept. 24
11:30
Formula-1: a Force India Di Restát nézte ki Liuzzi helyére (She)
Még javában tart a Formula–1-es világbajnokság, amelynek legnagyobb kérdése – ki lesz a végső győztes – sokesélyes, de nem kevesen már most a jövőt tervezgetik, építgetik. Úgy hírlik például, hogy a konstruktőrök pontversenyében hatodik helyen álló Force India pilótát váltana.
szept. 24
11:32
Tenisz: Zakopalová két szettben megverte Szafinát Szöulban (She)
A Szöulban zajló 220 ezer dollár összdíjazású WTA-torna negyeddöntőjében Dinara Szafina két szettben kikapott a cseh Klára Zakopalovától. A győztes az elődöntőben egy másik orosszal, az első helyen kiemelt Nadja Petrovával játszik majd, míg az alsó ágon Szávay Ágnes és a szintén orosz Alisza Klejbanova mérkőzhet meg a fináléba jutásért.
szept. 24
11:48
FTC: egy fő maximum öt jegyet vásárolhat a Vasas elleni meccsre (She)
Pénteken 13 és 18 óra között még kaphatók jegyek a Ferencváros Vasas elleni mérkőzésére, amelyre azonban egy fő maximum öt belépőt vásárolhat – adta hírül az ftc.hu.
szept. 24
11:48
Visszakapja nevét a Forma-1-es Lotus istálló (Metropol)
A Forma-1-be 16 év után idén visszatért Lotus Racing a jövő évben már a korábban használt Team Lotus néven áll rajthoz, s motorszállítót is cserél - Tony Fernandes csapatvezető pénteki bejelentése szerint.
szept. 24
11:50
ZTE: Pontért, pontokért megyünk Győrbe - Darko Pavicsevics (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Zalaegerszegi TE támadója, Darko Pavicsevics elmondása szerint bár tudják, hogy nagyon erős a Győr, részükről mindenki nagy odaadással készül, hogy ponttal, pontokkal távozzanak a kisalföldiektől.
szept. 24
11:52
Formula-1: jövőre ismét a klasszikus nevén versenyezhet a Lotus (She)
Miután Tony Fernandes csapatvezetőnek sikerült megegyezésre jutnia a kereskedelmi és egyéb jogokkal kapcsolatban, a 2011-es Formula–1-es szezonban már ismét a klasszikus nevén, Team Lotusként állhat rajthoz alakulata.
szept. 24
11:54
Vízilabda: Debrecen Nagyváraddal közösen Eb-t rendezne (She)
Debrecen lehet a jeges sportok egyik nagy vidéki centruma, Nagyváraddal pedig közös vízilabda Európa-bajnokságot kíván rendezni a város – jelentette be Kósa Lajos polgármester pénteken a Debreceni Sportcentrum (DSC) alapításának 10. évfordulója alkalmából tartott sajtótájékoztatón.
szept. 24
12:06
Haladás: Nem feltartott kézzel megyünk Fehérvárra - Csertői (She)
A győzelem nélkül utolsó helyen álló Szombathelyi Haladás a bajnoki címre törő Videotonhoz látogat. Papíron országos 1-es találkozó, ám a vendégek mestere, Csertői Aurél elmondása szerint nem feltartott kézzel utaznak Székesfehérvárra, nem szeretnének csak asszisztálni a mérkőzéshez.
szept. 24
12:24
Kemény Dénes: Londonban is lehet esélyünk az aranyra (Infostart)
A magyar férfi vízilabda-válogatottnak a londoni olimpián is lehet esélye az aranyérem megszerzésére, de ehhez még jelentősen kell erősödnie - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kemény Dénes. A szövetségi kapitány szerint két-három rutinos játékos visszatérésére van esély.
szept. 24
12:24
Jégkorong: Amerikából igazolt magyar játékost a Dab.Docler (She)
Háromévnyi amerikai légióskodást követően hazatért és a Dab.Docler jégkorongcsapatában folytatja pályafutását Pavuk Attila. A tizenkilenc éves játékos egyéves szerződést kötött az Acélbikákkal, s pénteken már jégre is lép a Steaua elleni Mol Liga-mérkőzésen.
szept. 24
12:24
Öt futam, öt esélyes (Behaviour)
Hajrájához érkezett a Formula-1-es világbajnoki sorozat. Öt verseny van hátra az évadból, s öt pilótának még reális, további háromnak pedig matematika esélye van a vb-címre. A végső győzelemre pályázó kvintett reményeit vettük sorba a hétvégi, szingapúri nagydíj előtt.
szept. 24
12:26
Chelsea: Lampard még a Manchester City ellen sem játszhat (She)
Lassabban halad a vártnál Frank Lampard felépülése, így a Chelsea labdarúgója újabb fontos mérkőzéseket kényszerül kihagyni.

Keresés