2010. szeptember 18. szombat

szept. 18
0:06
Női kézilabda: a Zajecsar megverte a Vejent a Loki csoportjában (She)
A szerb Zajecsar 30–29-re legyőzte a dán Vejent a lublini női kézilabda Bajnokok Ligája selejtezőjében. A csoportban korábban győzelemmel mutatkozott be a magyar bajnoki ezüstérmes DVSC-Korvex, amely a házigazda SPR Lublint verte meg 29–26-ra. A kvartettből az első helyezett jut fel a BL főtáblájára, a többi csapat az EHF-kupában folytatja a szereplést.
szept. 18
1:18
Jégkorong: a divízió I-es vb-t is átalakítja a nemzetközi szövetség (She)
A Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) pénteki kongresszusán elfogadta a héten nyilvánosságra hozott javaslatot, amely szerint átalakítják a világbajnokságok menetrendjét. Pénteken kiderült az is, hogy módosítják a divízió I-es vb-k lebonyolítását: mostantól a divízió I A-csoportjából lehet feljutni a „nagyok” közé, míg a B-csoportból az A-ba lehet kvalifikációt nyerni.
szept. 18
7:00
Az Orbán-Csányi tandem 73 napja a magyar futballban (Behaviour)
"Ne haragudjon, újságíró vagyok, mindössze egyetlen kérdést szeretnék intézni az MLSZ-elnök úrhoz."
szept. 18
7:02
Kiss Pál Tamás nagy esélye (Behaviour)
Izgalmas hétvége előtt áll Kiss Pál Tamás, a Brit Forma Renault sorozat utolsó előtti versenyén: ezen a futamon kiderül, hogy a magyar pilóta meg tudja-e őrizni vezető pozícióját, és olyan elődök nyomába lép-e, mint Kimi Räikkönen vagy Lewis Hamilton.
szept. 18
7:04
Kimúlóban a "Szuper Hatos"? (Behaviour)
A bejelentéskor még úgy tűnt, történelmet ír a Showtime amerikai televíziós társaság a profi bokszban, hiszen korábban soha nem látott tornát szervezett: a Super Six World Boxing Classic" rendezvény keretein belül a világ legjobb nagyközépsúlyú bokszolói vettek részt. A múlt idő indoka: mielőtt a csoportmeccsek véget értek volna, meglehet, a sorozat ki is múlik.
szept. 18
7:18
November 20-án lehet új elnöke a MOB-nak (Behaviour)
November 20-án választ új elnököt a Magyar Olimpiai Bizottság - született erről egyhangú döntés a MOB tegnapi elnökségi ülésén. Az összejövetelen részt vett Schmitt Pál köztársasági elnök is, aki augusztus 5-én mondott le a MOB-elnöki tisztségéről. Az új vezető megválasztásáig Molnár Zoltán főtitkár vezeti a szervezetet.
szept. 18
7:36
Torna: újabb figyelmeztetések a doppingszabály megsértéséért (She)
Szigorú figyelmeztetésben részesítette amerikai, illetve ukrán tagszervezetét a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG), mert nem jelentették be időben egy-egy időlegesen visszavonult versenyzőjük visszatérését.
szept. 18
7:38
Tenisz: Safárová szetthátrányból fordított, és elődöntős Québecben (She)
A harmadik helyen kiemelt Lucie Safárová ugyan az első játszmát elveszítette, ám végül legyőzte az ötödik helyen rangsorolt amerikai Melanie Oudint a Québecben zajló WTA-torna negyeddöntőjében, így a cseh teniszező a szintén amerikai Bethanie Mattekkel csap össze a döntőbe kerülésért.
szept. 18
7:54
Lósport: soha nem látott verseny vasárnap a Kincsem Parkban (She)
Negyven év után vasárnap ismét agár fut majd a lóversenypályán a budapesti Kincsem Parkban.
szept. 18
8:30
U16-os válogatott: a második meccsen négygólos vereség Svájctól (She)
Második mérkőzésén 5–1-es vereséget szenvedett Svájctól a magyar U16-os labdarúgó-válogatott.
szept. 18
8:32
NB II: ismét összecsap a Keleti és a Nyugati csoport válogatottja (She)
Ülésezett a labdarúgó NB II-es bizottság, és alelnöknek Mátyás Tibort, a BKV Előre technikai igazgatóját választotta meg.
szept. 18
8:48
El: a Sevilla a zöld asztalnál szerezheti vissza a PSG ellen elbukott pontokat (She)
A Sevilla panaszt tett az Európai Labdarúgó-szövetségnél (UEFA) a PSG kameruni kapusa, Apoula Edel jogosulatlan szereplése miatt, aki csütörtökön állt a kapuban a franciák 1–0-s idegenbeli sikerével zárult Európa-liga-mérkőzésen.
szept. 18
8:50
FTC: Marek Heinz sajnálja, hogy nem segíthet a Siófok ellen (She)
Marek Heinz szerint feltámad a Fradi a Siófok ellen, ugyanakkor sajnálja, hogy eltiltása miatt nem segíthet a csapatnak – nyilatkozta az ftc.hu-nak.
szept. 18
8:52
NB II: a Pécs grúz csatára nem léphet pályára a vasárnapi bajnokin (She)
Sérülése miatt nem léphet pályára Irakli Kvekveszkiri, a labdarúgó NB II Nyugati csoportjában szereplő Pécs futballistája a vasárnapi, BKV Előre elleni bajnokin.
szept. 18
8:54
Női ökölvívó-vb: vesztes elődöntők után három magyar bronzérem (She)
Némedi-Varga Csilla, Kovács Mária és Nagy Tímea is bronzérmes lett a Barbadoson zajló női ökölvívó-világbajnokságon, miután elveszítették pénteki elődöntőiket.
szept. 18
9:06
Szerbia: hivatalosan is bemutatták az új szövetségi kapitányt (She)
Hivatalosan is bemutatták Vladimir Petrovicsot, a szerb labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitányát.
szept. 18
9:24
El: a Sevilla a zöldasztalnál szerezheti vissza a PSG ellen elbukott pontokat (She)
A Sevilla panaszt tett az Európai Labdarúgó-szövetségnél (UEFA) a PSG kameruni kapusa, Apoula Edel jogosulatlan szereplése miatt, aki csütörtökön állt a kapuban a franciák 1–0-s idegenbeli sikerével zárult Európa-liga-mérkőzésen.
szept. 18
10:00
Férfi kosárlabda: a szövetség engedélyezte a Debrecen élvonalbeli indulását (She)
A Debrecen férfi kosárlabdacsapata hivatalosan is indulhat az élvonalbeli bajnokságban.
szept. 18
10:18
MotoGP: Talmácsi a 22. időt motorozta a harmadik szabadedzésen (She)
Talmácsi Gábor a 22. időt motorozta a gyorsaságimotoros-világbajnokság Aragóniai Nagydíjának harmadik szabadedzésén a Moto2-es kategóriában. A leggyorsabb az olasz Andrea Iannone volt, utána Kev Coghlan és Toni Elías következett.
szept. 18
10:18
Talmácsi csak a 22. a harmadik szabadedzésen (Metropol)
A pontverseny nyolcadik helyén álló Talmácsi Gábor csak a 22. lett a Moto2 géposztály szombati, harmadik szabadedzésén a gyorsaságimotoros-világbajnokság Aragón Nagydíján.
szept. 18
10:20
Videó: Thierry Henry sérülést okozott különös gólörömével (She)
Ahogyan arról már beszámoltunk, az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) 2–2-es döntetlent játszott a házigazda FC Dallas és a New York Red Bulls. A vendégek első gólja (amelyet Mehdi Ballusi szerzett) után Thierry Henry örömében jókorát rúgott a labdába – és ezzel sérülést okozott a Dallas kapusának, Kevin Hartmannak. A legfrissebb hírek szerint a kapusnak az ínszalagja sérült…
szept. 18
10:22
Női kosárlabda: szerb centerrel erősített a MiZo Pécs 2010 (She)
Szerb centerrel erősített a női kosárlabdabajnok MiZo Pécs 2010, miután átigazolta a 191 centis Jela Vidacsicset.
szept. 18
10:36
Búvárúszás: nem bírta tovább - elhunyt Savanya Norbert (She)
Tragikus körülmények között, 34 éves korában elhunyt Savanya Norbert tízszeres világbajnok búvárúszó, aki jogász diplomát szerzett, de sportvezetőként és oktatóként is tevékenykedett.
szept. 18
10:38
MOB: két hónap múlva lesz új elnöke az olimpiai bizottságnak (She)
Schmitt Pál utódját a következő közgyűlés keretében jelölik ki, vagyis november 20-án választják meg az új MOB-elnököt – így döntött a Magyar Olimpiai Bizottság pénteki elnökségi ülésén.
szept. 18
10:40
Sportlövészet: Csonka Zsófia is ezüstérmet szerzett az egyetemi vb-n (She)
Csonka Zsófia (784.3 kör) ezüstérmet szerzett a női sportpisztolyosok 30+30 lövéses számában a lengyelországi egyetemi és főiskolai sportlövő-világbajnokságon.
szept. 18
10:54
Labdarúgás: Fiorentina-Lazio, pályán a Fradi, a Real és a Milan - a program (She)
Folytatódnak az európai topligák küzdelmei, és a labdarúgó NB I-ben is rendeznek (várhatóan) négy találkozót a heves esőzések ellenére. Olaszországban izgalmasnak ígérkezik a Fiorentina–Lazio összecsapás. Pályára lép az Arsenal, a Real Madrid, a Bayern München és a Ferencváros is. Tekintse meg a mai programot!
szept. 18
11:12
NBA: Jao Ming egy meccsen sem játszik többet 24 percnél (She)
A súlyos sérülése miatt több mint egy évet kihagyó Jao Minget kímélni fogja csapata, a Houston Rockets az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) következő szezonjában, s várhatóan egyetlen mérkőzésen sem játszik többet 24 percnél.
szept. 18
11:14
MotoGP: Stoner volt a leggyorsabb a királykategória gyakorlásán (She)
Casey Stoner érte el a legjobb időt a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájának harmadik szabadedzésén az Aragóniai Nagydíjon. A második leggyorsabb a spanyol Dani Pedrosa volt, akit az amerikai Nicky Hayden követett.
szept. 18
11:16
Férfi kosárlabda: amerikai centerrel erősített az újonc Szeged (She)
Amerikai centert igazolt a férfi kosárlabda-bajnokság újonca, a Dél-Konstrukt Szegedi TE Szedeák, miután a 27 esztendős, 210 centis Bryson McKenzie megfelelt a próbajátékon.
szept. 18
11:30
Davis-kupa: a páros mérkőzés után vezetnek az ausztrálok (She)
Az ausztrál válogatott megnyerte a Belgium elleni páros mérkőzést, így 2:1-re vezet a Davis-kupa osztályozóján. A győztes csapat jövőre a világcsoportban szerepelhet.
szept. 18
11:32
Kerékpár: Cancellara faképnél hagyta csapatát és hazautazott (She)
A Saxo Bank kerékpároscsapat mélységesen felháborodott, hogy az egyik legsikeresebb versenyzője, a svájci Fabian Cancellara a Vuelta a Espana pénteki szakaszát feladta, majd a repülőtérre ment és hazautazott.
szept. 18
11:48
Vuelta: Cancellara faképnél hagyta a csapatát (Blikk)
szept. 18
11:50
Tischler, az MTK új gólvadásza (Blikk)
A fiatal csatár remekül helyettesíti a távozó Urbánt és Lencsét. Az MTK futballistája vezeti a góllövőlistát
szept. 18
12:06
Kiakadt a csapat a Vueltáról angolosan lelépő Cancellara miatt (Infostart)
Mélységesen felháborodott a Saxo Bank kerékpároscsapat, hogy az egyik legsikeresebb versenyzője, a svájci Fabian Cancellara a Vuelta a Espana pénteki szakaszát feladta, majd a repülőtérre ment és hazautazott.
szept. 18
12:24
Davis-kupa: Svájc kikapott Kazahsztánban, így kiesett (She)
A Roger Federert nélkülöző svájci férfi teniszválogatott a páros mérkőzést is elbukta Kazahsztánban a Davis-kupa osztályozóján, így a vasárnapi egyesektől függetlenül már biztos, hogy kikapott, ezzel kiesett a világcsoportból.
szept. 18
12:42
MotoGP: Sebestyén Péter a 23. időt érte el a 125-ös kategória edzésén (She)
Sebestyén Péter a 23. időt érte el a gyorsaságimotoros-világbajnokság harmadik szabadedzésén az Aragóniai Nagydíjon a 125 kcm-es kategóriában.
szept. 18
13:00
Labdarúgás: a sör ugyanolyan jót tesz a meccsek után, mint az izotóniás italok (She)
A granadai egyetem kutatása szerint a sör fogyasztása a futballmérkőzések után ugyanannyira segít pótolni az elveszített vízmennyiséget a labdarúgóknak, mint a különféle izotóniás italok.
szept. 18
13:02
Ghána: Marcel Desailly lehet az új szövetségi kapitány (She)
Marcel Desailly elmondása szerint közel áll ahhoz, hogy kinevezzék a ghánai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányává, a feleknek már csak az anyagiakban kell megegyezniük.
szept. 18
13:18
Tenisz: Groth és Kudrjavceva játssza a döntőt Kantonban (She)
Az első kiemelt Jarmila Groth 38 perc alatt 6:0, 6:1-re nyert Gallovits Edina ellen, így bejutott a kantoni tenisztorna döntőjébe. Ott az orosz Alla Kudrjavceva lesz az ellenfele, aki szintén sima győzelmet aratott az elődöntőben.
szept. 18
13:54
Asztalitenisz Eb: Póta nem bírt Pavloviccsal a negyeddöntőben (She)
Póta Georgina négy játszmában kikapott a fehérorosz Viktorija Pavlovicstól, így egyesben nem jutott a négy közé az ostravai asztalitenisz Európa-bajnokságon.
szept. 18
13:56
Premier League: 2013-ig hosszabbított csapatával a skót menedzser (She)
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Birmingham City meghosszabbította menedzsere, Alex McLeish szerződését. A skót szakember új kontraktusa 2013-ig szól.
szept. 18
14:12
Moto2: Talmácsi a hetedik helyről rajtolhat az Aragóniai Nagydíjon (She)
Talmácsi Gábor a hetedik legjobb időt motorozta a gyorsaságimotoros-világbajnokság Moto2-es kategóriájának időmérő edzésén. Az első helyről az utolsó pillanatban az élre ugró Andrea Iannone rajtolhat. A második pozíció Scott Reddingé, a harmadik Alex de Angelisé.
szept. 18
14:14
Man. United: Ferdinand visszatért, de Vidics marad a csapatkapitány (She)
Alex Ferguson, a Manchester United menedzserének döntése értelmében a szezon hátralévő felében Nemanja Vidics marad a „vörös ördögök” csapatkapitánya.
szept. 18
14:30
NHL: edzőtáborban a börtönnel fenyegetett orosz kapus (She)
Időben megjelent az Edmonton Oilers jégkorongcsapatának pénteken kezdődött edzőtáborában Nyikolaj Habibulin, akit első fokon 30 nap börtönre ítéltek ittas vezetés és gyorshajtás miatt, ezen felül kapott 5100 dolláros bírságot is.
szept. 18
14:32
NB II, Nyugati csoport: elmarad a Gyirmót-Honvéd II mérkőzés (She)
A pálya alkalmatlansága miatt elmarad a Gyirmót–Bp. Honvéd II NB II-es labdarúgó-mérkőzés.
szept. 18
14:48
Dortmund: a csapatkapitány Kehl újra sérült, két hónapig nem játszhat (She)
Két hónapig nem játszhat Sebastian Kehl, a Borussia Dortmund labdarúgócsapatának kapitánya, miután megsérült a Karpati Lviv elleni Európa-liga-mérkőzés bemelegítésén.
szept. 18
14:50
Werder Bremen: Mertesacker a jövő héten visszatérhet (She)
A szeptember 7-i Németország–Azerbajdzsán labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőn (6–1) arccsonttörést szenvedő Per Mertesacker jövő kedden, a Werder Bremen hannoveri vendégjátékán újra pályára léphet – mégpedig védőmaszkban.
szept. 18
15:06
MotoGP: Casey Stoner rajtolhat az élről a királykategóriában (She)
Az ausztrál Casey Stoner volt a leggyorsabb a királykategória időmérő edzésén a gyorsaságimotoros-világbajnokság Aragóniai Nagydíján szombaton kora délután. A második pozíciót Jorge Lorenzo szerezte meg, a harmadik helyről Dani Pedrosa vághat neki a holnapi futamnak.
szept. 18
15:24
NB I: Szolnok-Győr mérkőzés élőben az NSO-n (She)
A labdarúgó NB I 7. fordulójában a tizenkettedik helyen álló Szolnoki MÁV a tizedik Győri ETO-t fogadja. Kísérje figyelemmel a mérkőzést élő, szöveges közvetítésünkben!
szept. 18
15:26
NB II, Keleti csoport: az MTK II megverte hazai pályán a Ceglédet (She)
Az MTK második számú csapata Eppel Márton 65. percben szerzett góljával 1–0-ra legyőzte a Ceglédet a labdarúgó NB II Keleti csoportjának 6. fordulójában.

Keresés