2010. augusztus 30. hétfő

aug. 30
0:06
Portugália: Hulk duplájával nyert a Porto idegenben (She)
A Porto egyedüli csapatként továbbra is százszázalékos mérleggel rendelkezik a portugál labdarúgó-bajnokság élvonalában. A harmadik fordulóban Hulk két góljával diadalmaskodott a listavezető a Rio Ave otthonában.
aug. 30
0:24
Euro 2012: Capello kijelölte keretét az első két selejtezőre (She)
Fabio Capello, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte keretét a Bulgária és Svájc elleni Eb-selejtezőre.
aug. 30
0:42
Biros szétlőtte a németeket (Blikk)
aug. 30
2:30
Törőcsik már viccelődik (Blikk)
Az Újpest korábbi focistája személyi őrizetet kapott, hogy ne zavarják gyógyulását
aug. 30
6:24
Beckham nélkül mégse megy? (Infostart)
Korábbi szavaival ellentétben mégis adna még esélyt David Beckhamnek az angol labdarúgó-válogatottat irányító Fabio Capello, aki két hete kijelentette, hogy nem hívja be többé csapatába a 35 éves futballistát.
aug. 30
7:00
Hamilton az élen (Behaviour)
Lewis Hamilton, a McLaren brit pilótája nyerte a vasárnapi Forma-1-es Belga Nagydíjat.
aug. 30
7:02
Tornagyőztes a női kéziválogatott (Behaviour)
A magyar női kézilabda-válogatott százszázalékos teljesítménnyel megnyerte a Telenor Kupát, miután a szombati zárómérkőzésen 32-31-re legyőzte a horvát csapatot Nyíregyházán.
aug. 30
7:04
New York bevételére készül Nadal (Behaviour)
New Yorkban ma kezdődik az idei esztendő utolsó Grand Slam-tornája, az US Open, amelyen a férfiaknál nem lesz ott a címvédő Juan Martín del Potro, a hölgyeknél pedig szintén sérült a végső sikerre mindig esélyes hazai kedvenc, Serena Williams.
aug. 30
7:18
US Open: mikrofonokat helyeznek el a játékosok páholyában (She)
A viadal történetében először a tévénézők hallhatják, hogyan reagálnak a játékosok páholyában helyet foglaló edzők és hozzátartozók a ma kezdődő tenisz US Openen.
aug. 30
7:36
Bogdán Ádám első osztályú kapus lett (Blikk)
Bolton ‒ Újabb magyar futballista mutatkozott be az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában: a válogatott keretben is figyelembe vett Bogdán Ádám (22) az első félidő hajrájában csereként lépett pályára a Bolton Wanderers csapatában.
aug. 30
7:36
AC Milan: Ibra addig el nem megy, amíg nem nyert meg mindent (She)
Hiába rendeztek vasárnap este hét bajnoki mérkőzést az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A), a nap hőse Zlatan Ibrahimovic volt, pedig pályára sem lépett.
aug. 30
7:36
Mourinho döntetlennel mutatkozott be (Metropol)
Kisebb meglepetésre a Jose Mourinho irányította Real Madrid gólnélküli döntetlent játszott a Real Mallorca otthonában a spanyol labdarúgó Primera División 2010/2011-es szezonjának első mérkőzésén.
aug. 30
7:38
Elefántcsontpart: Didier Drogba ismét kimaradt a válogatottból (She)
Egymást követő második válogatott mérkőzésre sem nevezte Didier Drogbát az elefántcsontparti labdarúgó-válogatott.
aug. 30
7:40
Légióssors: Dzsudzsák Balázs büntetés miatt késik a válogatottból (She)
Három győzelem után a negyedik fordulóban megszakadt a PSV labdarúgócsapatának nyerő sorozata a holland élvonalbeli bajnokságban (Eredivisie): Dzsudzsák Balázs együttese hiába vezetett kétszer is, a Den Haag vendégeként végül 2–2-es döntetlent játszott. A váratlan eredmény nem marad következmények nélkül.
aug. 30
7:54
Brazília: Ronaldo újra pályán, nyert a Corinthians (She)
A brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Campeonato Brasileiro) 17. fordulójában a Corinthians hazai pályán egygólos győzelmet aratott a Vitoria ellen és hárompontos hátránnyal a pályaválasztóként csupán döntetlenre képes listavezető Fluminense mögött a második helyen áll a tabellán.
aug. 30
8:12
Argentína: az Argentinos Juniors sem fogott ki a River Plate-en (She)
Az argentin labdarúgó-bajnokság (Apertura) negyedik fordulójában az eddig három győzelemmel álló River Plate az Argentinos Juniors vendégeként lépett pályára és a gól nélküli döntetlennel megőrizte veretlenségét.
aug. 30
9:06
Átigazolás: Hajnal 800 ezer euró körüli összegért távozhat Dortmundból (She)
A Ruhr Nachrichten német lap beszámolója szerint Németországban meglepetést keltett, hogy Hajnal Tamás bekerült a Dortmund tegnapi Stuttgart elleni bajnokiján a csapat keretébe. Az együttes sportigazgatója Michael Zorc elmondta, jelenleg 55 százalék esélyt lát arra, hogy a középpályás távozik, a hírek szerint 800 ezer euró körül mozog a kivásárlási ára.
aug. 30
9:06
A fekete mágia tanonca (Metropol)
A múlt hétvégén kicsit bepillanthattunk a Le Mans Series (LMS) hungaroringi futamán a kulisszák mögé a Hankook csapata, a GT2-es Farnbacher Ferrari jóvoltából.
aug. 30
9:24
Tenisz: Nadal biztosan őrzi helyét, Balázs Attila kikerült a 200-ból (She)
A férfiteniszezők aktuális ATP-világranglistáján továbbra is biztosan őrzi vezető helyét a spanyol világelső, Rafael Nadal, bár a ma kezdődő US Open előtt a közvetlen élmezőnyben semmilyen mozgás nem történt.
aug. 30
9:26
Videó: íme, a Debrecen végül magabiztos győzelme a Videoton ellen! (She)
Korábban már beszámoltunk róla, hogy a labdarúgó NB I 5. fordulójának rangadóján a DVSC-TEVA hátrányból fordítva 3–1-re nyert a Videoton ellen. A fehérváriak Sándor Györgynek köszönhetően kerültek előnybe, azonban a Loki három perc alatt fordított Czvitkovics Péter és Yannick Mbengono góljaival. A végeredményt Horváth Gábor állította be a 90. percben, miután szerencsétlenül ért bele egy beadásba,…
aug. 30
9:28
Real Madrid: Robben sérülése miatt Van der Vaart a Bayernhez igazolhat (She)
A spanyol Marca napilap beszámolója szerint a Bayern München még az átigazolási időszak kedd esti zárása előtt megszerezheti Rafael van der Vaartot a Real Madridtól, aki a sérült Arjen Robbent pótolhatja.
aug. 30
9:30
Zenit: hova tűnt Huszti Szabolcs és Alessandro Rosina? (She)
Huszti Szabolcs és Alessandro Rosina nem szerepelt csapata keretében a múlt heti, Auxerre elleni BL-selejtezőn, és miután tegnap a Lokomotiv Moszkva elleni meccsre sem nevezte őket Luciano Spalletti vezetőedző, az orosz sajtóban egyre biztosabbra veszik a két labdarúgó távozását.
aug. 30
9:32
Hibernian: Anthony Stokes minden bizonnyal a Celticnél folytatja (She)
A Sky Sports értesülései szerint a Celtic megegyezett a Hiberniannal Anthony Stokes átigazolásáról.
aug. 30
9:42
Tenisz: Wozniacki közelít S. Williamshez, Szávay a 36. a világranglistán (She)
A női teniszezők legfrissebb WTA-világranglistáján a második helyen kiemelt dán Caroline Wozniacki újabb tornagyőzelmével ismét egy lépést tett a világelső amerikai Serena Williams felé. Szávay Ágnes egy helyet rontva a 36. helyen áll.
aug. 30
9:44
Schalke: Magath elmondta, van pénzük Huntelaar megvásárlására (She)
Felix Magath, a Schalke vezetőedzője elmondta, Raúl és Christoph Metzelder átigazolása után várható még új játékos érkezése a csapatba, mivel a klubnak van még pénze az erősítésre.
aug. 30
10:00
Tenisz: Szávay 36., Wozniacki közelít S. Williamshez a világranglistán (She)
A női teniszezők legfrissebb WTA-világranglistáján a második helyen kiemelt dán Caroline Wozniacki újabb tornagyőzelmével ismét egy lépést tett a világelső amerikai Serena Williams felé. Szávay Ágnes egy helyet rontva a 36. helyen áll.
aug. 30
10:02
Játékossors: Véber kritikája teljes mértékben jogos - Szűcs Lajos (She)
Hiába vezetett a 81. percig 2–0-ra, a hajrára létszámban megfogyatkozott Pápa labdarúgócsapata egygólos (3–2) vereséget szenvedett Kaposváron az élvonalbeli bajnokság negyedik fordulójában. A vesztes csapat trénere, Véber György a mindhárom hazai gólnál hibázó rutinos kapusát, Szűcs Lajost tette felelőssé a vereségért. A hálóőr nem sértődött meg a kritikán, hanem elismerte hibáját és…
aug. 30
10:04
Átigazolás: a Juvenuts megszerezheti Armand Traorét az Arsenaltól (She)
A Sky Sports értesülései szerint a Juventus vezetői szeretnék megszerezni Armand Traorét, az Arsenal 20 éves francia védőjét.
aug. 30
10:06
Sportlövészet: Bokor Bálint és Pongrátz Bianka nyerte a skeet ob-t (She)
Bokor Bálint kifejezetten jónak mondható, 144 korongos eredménnyel nyerte meg Szombathelyen a férfiak versenyét a skeetlövők országos bajnokságán.
aug. 30
10:18
Átigazolás: Halmosinak távoznia kell a Hulltól, ha játszani akar (She)
Az angol másodosztályú Hull City menedzsere, Nigel Pearson újsásgíróknak elmondta, az együttes magyar futballistája, Halmosi Péter ugyan bízik benne, hogy szerepet kap a csapatban, de ha rendszeres játéklehetőségre vágyik, akkor jobban teszi, ha távozik.
aug. 30
10:54
Euro 2012: a vb-t sérülés miatt kihagyó Nani is a portugál keretben (She)
Carlos Queiroz, a portugál válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a Ciprus és Norvégia elleni Európa-bajnoki selejtezőkre.
aug. 30
10:56
Golf: Palanszki Benjamin győzött a magyar amatőr nyílt bajnokságon (She)
Profi versenyzőkre jellemző erényeket csillogtatva nyerte meg Tatán az OTP Bank magyar amatőr nyílt golfbajnokságot az erre a versenyre Floridából hazatérő Palanszki Benjamin, s ez a diadal nemcsak a tehetséges golfozó, hanem a sportág hazai történetében is mérföldkőnek számít – számolt be a magyar sportsikerről a honi szövetség honlapja, a hungolf.hu.
aug. 30
10:58
Real Madrid: C. Ronaldo bokája súlyosan megsérült a tegnapi meccsen (She)
A Real Madrid hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint Cristiano Ronaldo jobb bokája „erős zúzódást szenvedett” a blancók Mallorca elleni tegnapi bajnokiján (0–0).
aug. 30
11:12
Átigazolás: a Juvenuts megszerezheti Armand Traorét az Arsenaltól (She)
A Sky Sports értesülései szerint a Juventus vezetői szeretnék megszerezni Armand Traorét, az Arsenal 20 éves francia védőjét.
aug. 30
11:14
Átigazolások: a Stoke Jenast és Rodallegát is szerződtetné (She)
Angol sajtóhírek szerint 48 órán belül létrejöhet a megállapodás a Premier League-ben szereplő Stoke City négy futballistát is igazolhat, köztük az angol válogatott Jermaine Jenast a Tottenhamtől és a kolumbiai Hugo Rodallegát a Wigantől.
aug. 30
11:16
Ferencváros: Verón öccse és Morales is szerződést kötött (She)
Két argentin játékossal bővült a Ferencváros kerete. Iani Martín Verón és Héctor Gabriel Morales ügyében is megállapodás született arról, hogy kölcsönbe a zöld-fehérekhez kerül – adta hírül az ftc.hu.
aug. 30
11:18
Debrecen: a Loki jótékonysági mérkőzést játszik Sárospatakon (She)
Az árvízkárosultak javára Sárospatakon jótékonysági meccset rendeznek a DVSC-TEVA részvételével. Adta hírül a hajdúsági klub honlapja, a dvsc.hu.
aug. 30
11:30
Haladás: a Kaposvár korábbi szerb légiósa Szombathelyen folytatja (She)
A Szombathelyi Haladás labdarúgócsapata hivatalos honlapján közölte, megállapodott a korábban Kaposváron futballozó szerb Nemanja Obricccsal, aki kétéves szerződést kötött Csertői Aurél csapatával.
aug. 30
11:30
Öttusa-vb: változatlan magyar remények (Metropol)
Az elmúlt évek gyakorlatától eltérően nem hat, hanem hét napon keresztül tart majd szerdától az öttusázók világbajnoksága a kínai Csengtuban (Chengdu), a célok ezzel együtt változatlanok: minél több számban az első három között végezni.
aug. 30
11:48
Veron öccse a Fradiban (Infostart)
Két argentin labdarúgóval, Iani Martin Veronnal és Hector Gabriel Moralesszel erősödött a Ferencváros kerete.
aug. 30
11:48
Férfi vízilabda: a németek legyőzték az oroszokat a csoportunkban (She)
A német férfi vízilabda-válogatott 7–6-ra megverte Oroszországot a zágrábi Európa-bajnokság második játéknapján.
aug. 30
11:50
Japán: Alberto Zaccheroni lett a válogatott szövetségi kapitánya (She)
Alberto Zaccheronit nevezte ki a Japán Labdarúgó-szövetség a válogatott szövetségi kapitányának.
aug. 30
11:52
Vasas: Waltnerékkel játszanak az angyalföldiek - Szombathelyen (She)
A kéthetes bajnoki szünetben sem marad mérkőzés nélkül a Vasas labdarúgócsapata, amely a héten az osztrák Mattersburggal játszik. Erről a vasassc.hu számolt be.
aug. 30
11:54
Légióssors: Tamás tehetséges fiú - mondta Keane Priskinről (She)
Priskin Tamás góljával szerzett vezetést az Ipswich Town az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) hétvégi, negyedik fordulójában a Bristol City ellen. A találkozót 2–0-ra megnyerő együttes menedzsere, Roy Keane ezt követően jó véleményt formált a magyar támadóról.
aug. 30
12:06
Hegymászás: Erőss Zsolték megérkeztek Katmanduba (She)
A Magyarok a világ nyolcezresein 2010-es expedíciója Frankfurt és Bahrein érintésével hétfő reggel menetrend szerint megérkezett Katmanduba, ahol ma délután megkezdődik a mászás előtti szokásos ügyintézés.
aug. 30
12:08
El: az UEFA megkapta a Liteksz óvását Máté Péter ügyében (She)
Szombaton már beszámoltunk róla, hogy a bolgár Liteksz Lovecs megóvta a DVSC elleni csütörtöki Európa-liga-selejtezőt Máté Péter jogosulatlan szereplése miatt. A beadvány időben meg is érkezett az Európai Labdarúgó-szövetséghez – erről ma tájékoztatta a Nemzeti Sportot az UEFA sajtóosztálya.
aug. 30
12:10
Videoton: Nem feltett kézzel mentünk ki a pályára - Sándor György (She)
Sándor György szerint a Videooton nem feltett kézzel ment ki a pályára a DVSC elleni mérkőzésen. Ennek ellenére csapata 3–1-es vereséget szenvedett a magyar labdarúgó-élvonal szombati rangadóján. Erről a fehérváriak hivatalos honlapja, a vidi.hu számolt be.
aug. 30
12:12
Haladás: szlovák válogatott középpályást tesztel a klub (She)
Korábban beszámoltunk róla, hogy csatlakozott a Haladás labdarúgócsapatához a szerb közzépplyás, Nemanja Obrics, aki kéétéves szerződést kötött az együttessel. Rajta kívül a kétszeres szlovák válogatott Fodrek Branislav is csatlakozott a kerethez, őt teszteli a szakvezetés – adta hírül a Haladás hivatalos honlapja.
aug. 30
12:24
Haladás: a Juvénak is betaláló szlovák válogatott középpályást tesztelnek (She)
Korábban beszámoltunk róla, hogy csatlakozott a Haladás labdarúgócsapatához a szerb középpályás, Nemanja Obrics, aki kétéves szerződést kötött az együttessel. Rajta kívül a kétszeres szlovák válogatott Fodrek Branislav is csatlakozott a kerethez, őt teszteli a szakvezetőség – adta hírül a Haladás hivatalos honlapja.
aug. 30
12:26
Légióssors: Talán ez volt a legjobbam az Ipswichben - Priskin (She)
Góllal járult hozzá csapata, az Ipswich Town 2-0-s sikeréhez a Bristol City elleni angol másodosztályú labdarúgó-bajnokin (Championship) Priskin Tamás, az együttes magyar támadója.

Keresés