2010. augusztus 8. vasárnap

aug. 8
0:15
Videó: nézze meg a Marseille hazai blamáját az újonc Caen ellen! (She)
Óriási meglepetésre 2–1-es vereséget szenvedett hazai pályán a bajnoki címvédő Olympique Marseille a francia bajnokság nyitó fordulójában az újonc Caentől. A vendégek szerezték meg a vezetést egy védelmi hiba után, majd egyenlített Didier Deschamps együttese, a 86. percben azonban egy gyors akciót követően a teljesen üresen maradt Youssef El-Arabi bólintotta be a győztes gólt.
aug. 8
0:51
Felkészülés: az Espanyol és az Atlético is tizenegyesekkel döntős (She)
A hagyományosan Cádizban megrendezésre kerülő nyári felkészülési torna, a Ramón de Carranza-kupa mindkét idei elődöntőjében tizenegyespárbaj döntött.
aug. 8
1:27
Videó: a „szurkolók” leütötték az AEK edzőjét a vereség után (She)
Az AEK Athén szurkolóinak egy része nehezen emésztette meg, hogy csapatuk felkészülési mérkőzésen 2–1-es vereséget szenvedett a másodosztályú Kallitheától, dühüket pedig az AEK vezetőedzőjén, a boszniai szerb Dusan Bajevicen vezették le. A „drukkerek” körbevették a levonuló trénert, aki az ütések következtében el is esett.
aug. 8
3:51
Novak Djokovics és Rafael Nadal: Álompáros (Blikk)
TORONTO — Nem mindennapi teniszcsemege vár jövő héten a torontói ATP-torna nézőire. A 3 millió dollár (632 millió forint) összdíjazású viadalon ugyanis a férfi -világranglista jelenlegi két legjobbja, az első Rafael Nadal (24) és a második Novak Djokovics (23) nemcsak egyesben, hanem egymás oldalán, párosban is teniszezik majd.
aug. 8
7:45
Tenisz: A. Radwanska San Diegóban, Nalbandian Washingtonban döntős (She)
A negyedik helyen kiemelt lengyel Agnieszka Radwanska és az argentin David Nalbandian is döntőt játszhat a soros WTA-, illetve ATP-tornáján. Előbbi a 700 ezer dollár összdíjazású, San Diegóban zajló torna elődöntőjében a szlovák Daniela Hantuchovát győzte le, míg utóbbi a 1.165.500 dolláros washingtoni megmérettetés elődöntőjében a negyedik helyen rangsorolt horvát Marin Cilicnél bizonyult…
aug. 8
8:24
Kikapott az olaszoktól a női vízilabda-válogatott (Metropol)
A magyar női vízilabda-válogatott 9-7-re kikapott a házigazda olasz csapattól a Siracusában zajló nemzetközi felkészülési torna szombati, második fordulójában.
aug. 8
8:39
Videó: kavarodás, brutalitás, fordított a Real a Galaxy ellen (She)
Összességében jó mérkőzést láthattak a nézők a Los Angeles Galaxy–Real Madrid felkészülési találkozón Pasadenában. A vendégek kétgólos hátrányból győztek, ám nem csak a gólok maradtak emlékezetesek, hanem Royston Drenthe brutális szabálytalansága is...
aug. 8
8:57
NHL: a Red Wings nagykövete lesz a háromszoros Stanley Kupa-győztes (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Detroit Red Wings nagykövete lesz Chris Chelios, aki 48 évesen még az előző szezonban is játszott több klubban.
aug. 8
8:59
Férfi kosárlabda: a spanyol válogatott nem sok esélyt adott Litvániának (She)
A három hét múlva kezdődő törökországi világbajnokságra címvédőként utazó spanyol férfi kosárlabda-válogatott felkészülési mérkőzésen a Vitoría-kupa keretében 21 pontos (97–76) győzelmet aratott Bilbaóban Litvánia ellen.
aug. 8
9:15
Kerékpár: az ír Daniel Martin nyerte meg a Lengyel körversenyt (She)
Az ír Daniel Martin nyerte meg a hét szakaszból álló Lengyel kerékpáros körversenyt, második helyen a szlovén Grega Bole, míg a harmadikon a holland Bauke Mollema végzett.
aug. 8
9:33
Labdarúgás: pályán három magyar bajnokaspiráns, Chelsea-MU rangadó - mai program (She)
Az élvonalbeli magyar labdarúgó-bajnokság második fordulójában vasárnap lép pályára a három legnagyobb bajnokaspiráns, a címvédő DVSC-TEVA, az Európa-ligában bravúrosan továbbjutó Győri ETO FC, valamint a Videoton.
aug. 8
9:51
Kik a magyar éremesélyesek az úszó Eb-n? (Infostart)
A rekord létszámú, 59 tagú magyar úszóválogatott több tagja is éremesélyekkel száll vízbe a budapesti Európa-bajnokságon - mondta az InfoRádiónak a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Kiss László szerint a felkészülés remekül sikerült, így jó szereplést vár a versenyzőktől.
aug. 8
10:09
Profi ökölvívás: Tavoris Cloud nagy küzdelemben védte meg vb-címét (She)
Egészen kiváló, akár az év mérkőzésre címre is eséllyel pályázó csatát vívott egymással Saint Louisban az IBF szervezetnél birtokolt félnehézsúlyú világbajnoki címét első ízben kockára tevő amerikai Tavoris Cloud és kihívója, a jamaicai Glen Johnson: a mérkőzést végül a címvédő pontozással nyerte meg.
aug. 8
10:45
Légióssors: Mark Hughes csapatát és név szerint Gera Zoltánt dicsérte (She)
Felkészülési mérkőzésen az angol Fulham labdarúgócsapata valósággal lelépte Bundesliga-ellenfelét. A Werder Bremen elleni kiütéses, 5–1-es sikerből a csereként beszálló Gera Zoltán fél óra alatt mesterhármassal és egy gólpasszal vette ki a részét. Edzője, Mark Hughes kifejezetten elégedett volt a látottakkal, magyar légiósát pedig név szerint is kiemelte a klub honlapján megjelent nyilatkozatában.
aug. 8
11:03
Úszó Eb: a legendás Szautyin Kunakovval próbálkozik szinkronugrásban (She)
Egy, már legendának számító műugró is itt lesz a budapesti Európa-bajnokságon: az orosz Dmitrij Szautyin 1992-ben, a barcelonai olimpián bronzérmet szerzett, majd Atlantában győzött, s még Pekingben is a második helyig jutott el.
aug. 8
11:05
Férfi kosárlabda: egyénileg és csapatként is javulnunk kell - Lóránt (She)
A csütörtöki, Macedóniától elszenvedett idegenbeli vereség (78–44) után négy nappal újabb kemény erőpróba vár a magyar férfi kosárlabda-válogatottra, amely Bosznia-Hercegovina legjobbjait fogadja este hét órakor Szolnokon.
aug. 8
11:24
Tragédia a szauna-világbajnokságon (Behaviour)
Meghalt az idei finnországi szauna-világbajnokság férfi mezőnyének orosz döntőse, miután kórházba szállították, de a másik döntőst, egy finn versenyzőt is a mentőknek kellett elvinniük.
aug. 8
11:39
Úszás: Michael Phelps megint kikapott, negyedik lett 200 m háton (She)
Egy nap alatt elszenvedte második vereségét az Irvine-ban zajló amerikai úszóbajnokságon a 14-szeres olimpiai bajnok Michael Phelps, aki csak negyedik lett 200 méter háton.
aug. 8
11:41
DVSC: Masszív csapat a Paks, de meg kell szereznünk a három pontot - Bücs (She)
A labdarúgó NB I címvédője, a DVSC-TEVA a Paksi FC otthonában játssza le szezonbeli második bajnokiját. A hajdúságiak pályaedzője, Bücs Zsolt szerint a paksiak ferencvárosi vereségéből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, hiszen nem a legerősebb összeállításukban szerepeltek. Bücs ugyanakkor azt is hozzátette, hogy mindettől függetlenül meg kell szerezniük a három pontot – adta hírül a…
aug. 8
11:43
Úszó Eb: csodadressz nélkül Biedermann megnyúzott kígyónak érzi magát (She)
Paul Biedermann úgy érzi magát, mint egy megnyúzott kígyó, amióta betiltották a csodaruhák használatát.
aug. 8
11:45
Női kosárlabda: Tanulnunk kell a hibákból - Krivacsevics Tijana (She)
A montenegróiak és a bolgárok elleni vereséget követően vasárnap hazai pályán fogadja a magyar női kosárlabda-válogatott a finneket az Európa-bajnoki selejtezőn: az északiak ellen kötelező a győzelem
aug. 8
11:57
Férfi kézilabda: erőszakos csábítókra haragszanak Dunaújvárosban (She)
A legutóbbi idényben – kisebb csodát téve – a negyedik helyet kaparintotta meg a Dunaferr SE férfi kézilabdacsapata az élvonalbeli bajnokságban. Ezzel együtt az adósságokba szinte belefulladó szakosztály - néhány biztató jel, több tizenéves tehetség kitartó hűsége ellenére - továbbra is a túlélésért, a támogatókért küzd.
aug. 8
11:59
Atlétika: Usain Boltnak maradt még muníciója - Tyson Gay (She)
Tyson Gay a győztesek szerénységével nyugtázta, hogy a stockholmi Gyémánt Liga-versenyen véget vetett a világcsúcstartó sprinter, Usain Bolt kétéves veretlenségének.
aug. 8
12:15
Három újonc Capello magyarok elleni keretében (Infostart)
Fabio Capello három újoncot is meghívott a magyarok elleni válogatott keretébe. A szerdai, londoni találkozón először játszhat az angol A válogatottban Kieran Gibbs, Jack Wilshere és Gera Zoltán klubtársa, Bobby Zamora.
aug. 8
12:15
Férfi kézilabda: az erőszakos csábítókra haragszanak Dunaújvárosban (She)
A legutóbbi idényben – kisebb csodát téve – a negyedik helyet kaparintotta meg a Dunaferr SE férfi kézilabdacsapata az élvonalbeli bajnokságban. Ezzel együtt az adósságokba szinte belefulladó szakosztály – néhány biztató jel, több tizenéves tehetség kitartó hűsége ellenére – továbbra is a túlélésért, a támogatókért küzd.
aug. 8
12:18
Phelps megint kikapott (Metropol)
Egy nap alatt elszenvedte második vereségét az Irvine-ban zajló amerikai úszóbajnokságon a 14-szeres olimpiai bajnok Michael Phelps, aki csak negyedik lett 200 m háton.
aug. 8
12:20
Orosz siker a műúszó párosoknál (Metropol)
Orosz siker született a műúszó párosoknál vasárnap a margitszigeti vizes Európa-bajnokságon. A finálé hazai részvétel nélkül zajlott, miután a csütörtöki selejtezőben a Kovács Dorottya, Stumpf Kata kettős a 17 induló között a 13. helyen végzett, így éppen lemaradt a döntőről.
aug. 8
12:33
Legkésőbb holnap valamennyi érintett sportszövetség megkapja a költségvetési plusztámogatást (Infostart)
Legkésőbb holnap valamennyi érintett sportszövetség megkapja a költségvetési plusztámogatást. A 700 millió forint elosztását már kezdte meg a Magyar Olimpiai Bizottság. A pénzt a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkársága utalta át. Előzőleg módosították a sportcélú támogatások felhasználásáról szóló rendeletet, hogy a MOB mielőbb kifizethesse a plusz forrást a szövetségeknek.
aug. 8
12:33
Videó: Rudnevs ott folytatta, ahol a ZTE-ben abbahagyta (She)
Artjoms Rudnevs hamar igazolta, hogy a Lech Poznannak megérte szerződtetnie őt a Zalaegerszegtől. A lett játékos ugyanis a lengyel bajnokság első fordulójában látványos gólt fejelt a Widzew Lódz elleni idegenbeli mérkőzésen, amely végül 1–1-es döntetlennel ért véget.
aug. 8
12:35
Úszó Eb: orosz siker született a műúszó párosoknál (She)
Orosz siker született a műúszó párosoknál vasárnap a margitszigeti vizes Európa-bajnokságon. A döntő hazai részvétel nélkül zajlott, miután a csütörtöki selejtezőben a Kovács Dorottya, Stumpf Kata kettős a 17 induló között a 13. helyen végzett, így éppen lemaradt a fináléról.
aug. 8
12:37
Női röplabda: Nagy Mariann kilencedik olasz csapatába igazolt (She)
Kilencedik olasz női röplabdacsapatát „fogyasztja el" Nagy Mariann.
aug. 8
12:39
Úszó Eb: kilenc brit versenyző van az európai ranglista élén (She)
Az európai ranglistákon a briteké a legtöbb első helyezés az egyéni számokban, összesen kilenc szigetországi úszó áll az élen.
aug. 8
12:51
Ligue 1: 249 tiltakozó PSG-szurkolót vett őrizetbe a rendőrség (She)
A Paris Saint-Germain–Saint-Etienne (3–1) francia élvonalbeli labdarúgó-mérkőzés előtt és alatt 249 szurkolót vett őrizetbe a fővárosi rendőrség, a drukkerek az új bejutási feltételek ellen tiltakoztak a stadionnál, és megpróbálták megakadályozni, hogy mások bemenjenek.
aug. 8
13:27
Angol: miután Capello behívta, Robinson visszavonult a válogatottól (She)
Néhány órával Fabio Capello szövetségi kapitány meghívója után bejelentette visszavonulását a válogatottól Paul Robinson, a londoni Wembley Stadionban szerdán a magyarokat fogadó angolok futballkapusa.
aug. 8
13:45
Anglia: miután Capello behívta, Robinson visszavonult a válogatottól (She)
Néhány órával Fabio Capello szövetségi kapitány meghívója után bejelentette visszavonulását az angol válogatottól Paul Robinson.
aug. 8
13:47
Atlétika: Az első tíz méterem pocsék volt, erőtlen voltam - Bolt (She)
2008. július 22. óta tartott a jamaicai sprinter, Usain Bolt veretlensége, amelynek pénteken a stockholmi Gyémánt Liga-versenyen Tyson Gay vetett véget. Bolt vereségéhez hozzájárult, hogy a 23 éves olimpiai bajnok egész idényben Achilles-ín-sérüléssel bajlódott, és elmondása szerint nincs jó erőállapotban.
aug. 8
13:49
Inter: Cassano pótolhatja a Manchester Cityhez távozó Balotellit? (She)
A Corriere dello Sport értesülése szerint az olasz labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Internazionale a Sampodria támadójával, Antonio Cassanóval erősítené meg keretét.
aug. 8
14:03
Rali: helikopter vitte el a gyönki amatőrverseny két sérültjét (She)
Két versenyző súlyosan megsérült a Gyönk és Szakadát között rendezett raliversenyen vasárnap, amikor egy személygépkocsi fának csapódott – közölte a rendőrség a távirati irodával.
aug. 8
14:05
Arsenal: megmutattuk, a foci nem csak a pénzről szól - Wenger (She)
Arsene Wenger, az Arsenal labdarúgócsapatának menedzsere úgy gondolja, hogy Cesc Fabregas megtartása nagy győzelem a londoni csapat számára. A francia tréner a klub hivatalos honlapján beszélt arról, hogy a klub megmutatta, a futball nemcsak a pénzről szól.
aug. 8
14:21
Női kézilabda: az orosz Ljubov nem lesz a Debrecen játékosa (She)
Az utóbbi napokban a Debrecen női kézilabdacsapatánál készült Arisina Ljubov, ám a Ferencváros elleni felkészülési mérkőzés után – amelyet 32–27-re a Loki nyert meg – a hajdúsági klub szakmai stábja úgy döntött, hogy nem tart igényt az orosz átlövőre.
aug. 8
14:39
Ferencváros: Megyeri Balázs nagyon jól érzi magát a görögöknél (She)
Megyeri Balázs a nyáron igazolt a Ferencvárosból az Olympiakoszban, és bár új csapatában tétmérkőzésen még nem lépett pályára, nagyon jól érzi magát Görögországban.
aug. 8
14:57
Olympiakosz: Megyeri Balázs nagyon jól érzi magát a görögöknél (She)
Megyeri Balázs a nyáron igazolt a Ferencvárosból az Olympiakoszban, és bár új csapatában tétmérkőzésen még nem lépett pályára, nagyon jól érzi magát Görögországban.
aug. 8
14:59
Triatlon: ukrán győzelem a nőknél, Kovács nyolcadik a tiszaújvárosi vk-n (She)
Julia Szapunova révén ukrán sikerrel ért véget vasárnap a tiszaújvárosi 14. TVK ITU triatlon világkupa női versenye, az olimpiai távú viadal 65 tagú mezőnyében a legjobb magyar a nyolcadik helyen végzett Kovács Zsófia (GYÖTRI-Gyöngyös) lett.
aug. 8
15:15
Bundesliga: az újságírók szerint Robben volt a szezon legjobbja (She)
A Kicker magazin Arjen Robbent, a Bayern München labdarúgócsapatának holland válogatott szélsőjét választotta meg a 2009–2010-es Bundesliga-szezon legjobb játékosának.
aug. 8
15:17
Románia: Piturca negyedszer távozik a Steaua vezetőedzői székéből (She)
Victor Piturca, a román labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Steaua Bucuresti vezetőedzője vasárnap lemondott nyáron elfoglalt posztjáról, miután újra összetűzésbe keveredett Gigi Becali klubtulajdonossal.
aug. 8
15:19
Liverpool: Roy Hodgson egy „életre" a klubnál tartaná Jamie Carraghert (She)
Roy Hodgson, a Liverpool labdarúgócsapatának menedzsere a liverpoolfc.tv-nek elmondta: még ezen a nyáron szándékában áll meghosszabbítani Jamie Carragher szerződést, ami jövőre jár le. Hodgson mielőbb szeretné megkezdeni a játékossal az ezzel kapcsolatos egyeztetéseket, és reméli, hogy Carraghert egy életre Liverpoolban tudja tartani.
aug. 8
15:51
Videoblog: A debreceni csapatban gondok vannak - Verebes József (She)
Verebes József legfrissebb videoblogjában a DVSC-TEVA Basel elleni veresége kapcsán mondja el a véleményét. A Mágus szerint a mérkőzés elején le kellett volna cserélni a gyengén játszó Adamo Coulibalyt, és nem érti Mindaugas Malinauskas mellőzését. Verebes a vezetőkkel sem ért egyet: ha nincsenek anyagi problémák, akkor miért nem erősítették meg a csapatot, vagy legalább tartották együtt? –…
aug. 8
15:53
Championship: Gyepesék ikszeltek, egy volt fradistát kiállítottak (She)
Döntetlent ért el idénybeli első bajnokiján a Gyepes Gábort felvonultató Cardiff City az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) vasárnapi játéknapján.
aug. 8
16:09
Svájc: Vanczákék idegenben vették el a Luzern veretlenségét (She)
A Vanczák Vilmost is a soraiban tudó Sion idegenben 3–2-re legyőzte a Luzernt a svájci labdarúgó-bajnokság vasárnapi játéknapján.
aug. 8
16:11
Felkészülés: a Barcelona könnyed sikerrel zárta ázsiai túráját (She)
A Barcelona ázsiai túrájának záró mérkőzésén 3–0-ra nyert Pekingben a helyi Kuoan ellen. A katalánok góljait Sergi Roberto, Nolito és Zlatan Ibrahimovic szerezte.

Keresés