2010. augusztus 4. szerda

aug. 4
0:15
Sporting: Veloso a Genoában folytatja, Zapater érkezik (She)
A portugál Sporting bejelentette, hogy eladta középpályását, Miguel Velosót a Genoának, az olasz klubtól viszont megszerezte Alberto Zapatert.
aug. 4
0:19
Tenisz: Wozniacki könnyed győzelemmel kezdett Koppenhágában (She)
Az első helyen kiemelt, hazai pályán versenyző Caroline Wozniacki 6:3, 6:2-es győzelemmel jutott a második fordulóba a Koppenhágában zajló női tenisztornán.
aug. 4
0:33
Kaposvár: valószínűleg Oláh és Gujics is játszhat az Újpest ellen (She)
Bár csapata keddi edzéseit Oláh Lóránt és Borisz Gujics is kihagyta, a Kaposvár két labdarúgója várhatóan felépül az Újpest elleni pénteki mérkőzésig – adta hírül a Rákóczi honlapja.
aug. 4
0:51
Roma: Claudio Ranieri szívesen látná csapatában Jankulovskit (She)
Marek Jankulovskit, az AC Milan cseh játékosát Claudio Ranieri állítólag szívesen látná az AS Románál, ahol John Arne Riise helyetteseként számítana rá.
aug. 4
2:39
Fradika vagyok! (Blikk)
Pécs — Megtaláltuk az igazi Fradi-drukkert! Szabó Alexandra Fradikánál (12) már világrajöttekor eldőlt, melyik klub­ért szorít majd, hiszen szülei ezen a néven anyakönyveztették.
aug. 4
2:43
Rooney ezt jól megszívta (Blikk)
Manchester — Sir Alex Ferguson (68) kiborult. A Manchester United labdarúgócsapatának menedzsere dühös, amiért kedvenc játékosa, Wayne Rooney (24) a hét végén az éjszakában tivornyázott.
aug. 4
7:12
Kizárás várt Schumacherre (Behaviour)
A vasárnapi Forma-1-es Magyar Nagydíjon bemutatott hajmeresztő manővere miatt kizárás várt Michael Schumacherre, a Mercedes német pilótájára.
aug. 4
7:14
"Ribéry és Benzema ne legyen válogatott" (Behaviour)
A francia sportminiszter szerint Franck Ribéry és Karim Benzema a szexbotránya miatt nem méltó arra, hogy szerepeljen a labdarúgó-válogatottban. "Biztos vagyok benne, hogy ártatlanok, de jelenleg nem lenne szerencsés, ha játszanának a nemzeti együttesben" - nyilatkozta Roselyn Bachelot a France 1 tv-csatornának.
aug. 4
7:16
Robben megsérült, két hónap kényszerpihenő (Behaviour)
Két hónapig nem számíthat vb-ezüstérmes játékosára, a holland Arjen Robbenre a Bayern München labdarúgócsapata.
aug. 4
7:18
Utózöngék a futball-vb-ről (Behaviour)
A július 11-én véget ért labdarúgó-világbajnokság döntőjében mutatott brutalitás miatt mindkét együttest, a hosszabbítás után győzedelmeskedő spanyol, valamint az ezüstérmes holland válogatottat egyaránt megbüntette a nemzetközi szövetség.
aug. 4
7:20
Tisztes búcsú, vagy hatalmas bravúr (Behaviour)
Meglehet, csütörtök este már csupán egyetlen magyar alakulat lesz érdekelt az európai labdarúgó klubszíntéren: mind a Bajnokok Ligájában szereplő Debrecen, mind az Európa Ligában résztvevő Győr hazai környezetben szenvedett vereséget a harmadik selejtezőkör nyitányán, előbbinek Svájcban a Basel, utóbbinak Franciaországban a Montpellier ellen kellene fordítania.
aug. 4
7:45
Pápa: Zoran Supics megúszta, nem súlyos a térdsérülése (She)
Az első fordulóban, a DVSC-TEVA elleni találkozó első félidejében szenvedett sérülést a Lombard Pápa TFC Győrből kölcsönvett szerb védője, Zoran Supics.
aug. 4
8:03
NB II: kialakult a veszprémi keret, fiatal labdarúgók érkeztek (She)
Kialakult a Veszprém FC NB II-ben szereplő labdarúgócsapatának kerete, az újonc hét új játékossal erősítette meg a keretét.
aug. 4
8:21
Lehet, hogy a svédek bevezetik a videóbírót! (Infostart)
Azt javasolta a svéd labdarúgó szövetség elnöke, hogy az élvonalbeli klubok élő tv-adással segítsék a játékvezetők munkáját. Lars-Ake Lagrell szerint egy negyedik hivatalos személy kellene alkalmazni, aki a közvetítést nyomon követné, akár otthonából is, és segítene abban, hogy minél kevesebb hiba forduljon elő.
aug. 4
8:21
Tenisz: Serena Williams John Isner oldalán a Hopman-kupán (She)
A női világranglistát vezető Serena Williams, valamint John Isner alkotja majd az amerikai együttest a januári Hopman-kupán, a teniszezők nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokságán.
aug. 4
8:39
Videó: a görög bajnok legyőzte a Bajnokok Ligája győztesét (She)
Mint arról már beszámoltunk, az olasz Internazionale 3–2-es vereséget szenvedett a görög Panathinaikosztól felkészülési mérkőzésen, Torontóban. Az athéniak Djibril Cissé gyors duplájával 2–0-ra, a szünetben pedig 3–1-re vezettek, ezen az eredményen már csak kozmetikázni tudott a második félidőben a BL-címvédő milánói gárda.
aug. 4
8:41
Tenisz: Mardy Fish sorozatban a tizenegyedik győzelménél tart (She)
Az amerikai Mardy Fish továbbra is remek formában teniszezik. Júliusban Newportban és Atlantában is tornát nyert, mostani győzelmével pedig a nyolcaddöntőbe jutott Washingtonban. Ezzel sorozatban a tizenegyedik mérkőzését nyerte meg. A kiemeltek közül búcsúzott a francia Julien Benneteau, valamint Richard Gasquet, aki mérkőzésének feladására kényszerült.
aug. 4
8:43
Győr: Dinjar nem utazik el, Djordejevics és Fehér játszhat holnap (She)
A Győri ETO FC labdarúgócsapata ma utazik Franciaországba a Montpellier elleni Európa-liga-selejtező visszavágójára. Sérülés miatt nem tart a csapattal a horvát középpályás Marko Dinjar – adta hírül a győri klub hivatalos honlapja.
aug. 4
8:57
Ferencváros: Rósával jó párost alkothatunk - Marek Heinz (She)
A Ferencváros labdarúgócsapatának cseh csatára, Marek Heinz úgy véli, bár egyikük sem klasszikus befejező csatár, a támadósorban jó párost alkothatnak Rósa Dénessel.
aug. 4
8:59
Tenisz: Marion Bartoli már az első fordulóban kiesett San Diegóban (She)
A hatodik helyen kiemelt francia Marion Bartoli három játszmában vereséget szenvedett a szlovák Daniela Hantuchovától, így már az első fordulóban kiesett a San Diegóban zajló WTA-tornán. Búcsúzott a nyolcadik helyen rangsorolt belga Yanina Wickmayer is.
aug. 4
9:01
Bp. Honvéd: a kapusedző, Brockhauser István távozik Kispestről (She)
Közös megegyezéssel szerződést bontott Brockhauser István, a klub kapusedzője és a Budapest Honvéd.
aug. 4
9:15
Nehéz helyzetben a Loki, de nem adja fel (Infostart)
Meglehetősen nehéz feladat előtt áll a Debrecen labdarúgó-csapata, amely vendégként 2-0-s hátrányból vág neki szerdán a Basel elleni visszavágónak a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörében.
aug. 4
9:15
NB I: a litván tehetség Zalaegerszeg helyett Szolnokra szerződhet (She)
Eldőlt, hogy a ZTE labdarúgócsapata nem szerződteti a felkészülési időszakban tesztelt litván U21-es válogatott kapust, Mantas Galdikast.
aug. 4
9:17
AC Milan: Ronaldinho és Pirlo nem utazik a csapattal Amerikába (She)
Az AC Milan két sztárjátékosa, Ronaldinho és Pirlo nem utazik el a csapattal Amerikába, ahol pénteken a görög Panathinaikosz lesz a milánói együttes ellenfele.
aug. 4
9:33
NFL: elektronikus jeladót építenének be a tojáslabdákba (She)
A játékvezetők munkáját segítő, labdába szerelhető elektronikus jeladóról tárgyal a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) egy német gyártóval.
aug. 4
9:36
Chipes labdáról tárgyalnak (Metropol)
A játékvezetők munkáját segítő, labdába szerelhető elektronikus jeladóról tárgyal a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) egy német gyártóval.
aug. 4
9:38
Bruno Alves Huszti csapatánál folytatja (Metropol)
Huszti Szabolcs csapatánál, a szentpétervári Zenitnél folytatja pályafutását Bruno Alves portugál válogatott labdarúgó.
aug. 4
9:51
NBA: O'Neal még egy szezont játszana, de lehet, hogy visszavonul (She)
Shaquille O'Neal hisz abban, hogy legalább még egy szezont játszhat az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA), ám ha nem jelentkezik érte bajnokesélyes csapat, akkor visszavonul.
aug. 4
9:53
NHL: Mike Modano 20 év után távozik a Dallas Starstól (She)
Húsz év után elhagyja a Dallas Stars csapatát, és a Detroit Red Wingsben folytatja pályafutását Mike Modano, az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legendás csatára.
aug. 4
10:27
Real Madrid: Kívülről is óriási klub, belülről még nagyobb - León (She)
Pedro León, a Real Madrid idén nyáron igazolt szélsője készen áll első bajnoki szezonjára a „blancóknál" – a Getafétól tízmillió euróért megszerzett 23 éves játékos a Real Madrid hivatalos honlapjának nyilatkozott.
aug. 4
10:45
BL-selejtező: a Loki hátrányból indul Baselben - a mai program (She)
A Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében a visszavágók nagy részét ma rendezik. A Debrecen Baselben lép pályára, ahol kétgólos hátrányt kellene ledolgoznia. Tóth Balázs és Tőzsér Dániel csapata, a belga Genk is nehéz helyzetben van, 3–0-s hátrányból várja a folytatást a Dinamo Kijev ellen. Köteles László játékengedélye még nem érkezett meg, ezért nem léphet pályára a belga csapatban.
aug. 4
11:03
Úszó Eb: megkezdődött a hazai rendezésű kontinensbajnokság (She)
A Margitszigeten a műúszók egyéni selejtezőjének kötelező programjával, Balatonfüreden a férfiak 10 km-es nyíltvízi viadalával megkezdődtek szerda délelőtt a 30. úszó, műugró, műúszó és nyíltvízi Európa-bajnokság versenyei, s az első napon két számban osztanak érmeket.
aug. 4
11:05
India: már 101 sportoló bukott meg idén doppingteszten (She)
A doppingellenőrzésen megbukott sportolók száma több mint kétszeresére nőtt Indiában 2007 óta – jelentette be az ország sportminisztere.
aug. 4
11:21
Csak a győzelem elfogadható a Loki edzőjének (Infostart)
A Debrecen labdarúgócsapata 2-0-ás hátrányból indulva lép pályára ma este Svájcban a Basel otthonában a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörének visszavágóján. Továbbjutás esetén még egy körön kell túljutni a BL-csoportköréhez.
aug. 4
11:21
Úszás: Lochte a világ idei legjobbjával nyert 400 vegyesen (She)
A kaliforniai Irvine-ben elkezdődött az Egyesült Államok úszóbajnoksága, az első versenynapon három férfi és  három női versenyszámot rendeztek meg.
aug. 4
11:23
Vitorlázás: 14 éves kislány indult útnak, hogy körbehajózza a Földet (She)
A 14 éves holland Laura Dekker útnak indult hazájából, hogy egyedül hajózza körbe a Földet.
aug. 4
11:25
FTC: Egységesebb a csapat, mint az előző szezonban - Csizmadia (She)
Csizmadia Csaba, a Ferencváros 25 éves labdarúgója szerint a mostani egységesebb csapat, mint az előző szezonban szereplő, mert a közös játékra épül és nincs kimondottan sztárjátékos a keretben. Mindenki beállt a sorba, és van egy új szakmai stáb, amely fegyelmet követel – mondta a hátvéd az ftc.hu-nak.
aug. 4
11:27
Inter: brazil válogatott balhátvéd érkezhet Lyonból - lapértesülés (She)
A francia sportnapilap, a L’Équipe értesülései szerint a BL-győztes Internazionale szemet vetett az Olympique Lyon brazil válogatott labdarúgójára, Michel Bastosra.
aug. 4
11:29
Szavazás: Nadal a hazájában népszerűbb a világbajnok focistáknál (She)
Hiába nyert két évvel az Európa-bajnoki elsőség után világbajnoki címet is a spanyol labdarúgó-válogatott, az ország sportszerető közönségének kedvence a teniszező Rafael Nadal – ez az El Mundo közvélemény-kutatásából derül ki.
aug. 4
11:39
El-selejtező: három védő is sérült a győriek ellenfelénél (She)
Négy játékos sérüléssel bajlódik a Montpellier labdarúgócsapatánál a Győr elleni Európa-liga-selejtező-visszavágó előtt.
aug. 4
11:41
Jégkorong: január utolsó hétvégéjén lesz a Magyar Kupa négyes döntője (She)
Január utolsó hétvégéjén, 29-én és 30-án rendezik meg a jégkorong Magyar Kupa négyes döntőjét.
aug. 4
11:57
Úszó Eb: a műúszó Radványi a 11. az egyéni kötelező után (She)
Tizenhárom induló közül a 11. helyen áll Radványi Dóra a műúszók selejtezőjében az egyéni kötelező szám után a magyarországi úszó, műugró, műúszó és nyíltvízi Európa-bajnokság első versenynapján.
aug. 4
11:59
FTC: szóban már megegyeztek a korábbi Newcastle-csatárral (She)
A Ferencváros hivatalos honlapjának beszámolója szerint a zöld-fehér klub szóban már megegyezett a legutóbb a Newcastle-ben futballozó 19 éves holland csatárral, Frank Danquah-val.
aug. 4
12:00
Kikapott a BL-címvédő Internazionale (Metropol)
A Bajnokok Ligája-címvédő Internazionale 3-2-es vereséget szenvedett kedden a görög Panathinaikosztól egy torontói felkészülési mérkőzésen.
aug. 4
12:15
Anderlecht: Nem lepett meg csapatunk összeállítása - Juhász (She)
Mint ahogy arról korábban beszámoltunk Juhász Roland csapata, az Anderlecht tegnap 3–0-ra legyőzte a walesi TNS-t, így kettős győzelemmel, 6–1-es összesítéssel jutott tovább a Bajnokok Ligája negyedik – egyben utolsó – selejtezőkörébe. A magyar védő a mérkőzés után azt nyilatkozta, hogy bár tapasztalatlanabb játékosok is szerepet kaptak a tegnapi meccsen, ez nem lepte meg őt, és jó…
aug. 4
12:17
Sportlövő-vb: Sidi Péter első helyen döntős összetettben (She)
Sidi Péter tartja kiváló formáját a müncheni olimpiai kvalifikációs sportlövő-világbajnokságon, amelynek szerdai napján első helyen jutott be a kisöbű sportpuska 3x40 lövéses összetett viadalának döntőjébe.
aug. 4
12:33
Videoblog: a Mágus szerint a Lokinak még nincs minden veszve (She)
Bár a Győr hátránya kisebb mint a Debrecené, Verebes Jószef úgy véli, a Lokinak több esélye van a továbbjutásra a nemzetközi porondon. A Mágus ezúttal a Debrecen Basel elleni BL-selejtezőjének, valamint a Győr Montpellier elleni Európa-liga selejtezőjének esélyeit latolgatta videoblogjában.
aug. 4
12:35
MLSZ: Könyves Norbertet két, Bori Gábort egy bajnokiról eltiltották (She)
Az MLSZ fegyelmi bizottsága keddi ülésén Könyves Norbertet (MTK Budapest) két, Bori Gábort (Kecskeméti TE) egy NB I-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltással büntette.
aug. 4
12:37
1860 München: Nem megyek nyugdíjba egy labda miatt - Király (She)
Király Gábor, az 1860 München magyar válogatott kapusa nemrég ismerkedett meg a német bajnokságra külsőleg megváltoztatott Jabulanival, ami a dél-afrikai világbajnokság hivatalos labdája is volt. Most átnevezték, Torfabrik, vagyis gólgyár lett a neve, ezt fogják használni a Bundesligában a következő szezon során. A 34 éves Király Gábor is beállt a panaszkodók táborába, neki sem tetszik a…
aug. 4
12:51
Női ökölvívás: ma kezdődik az EU-bajnokság Keszthelyen (She)
Keszthelyen a Helikon Szálló csarnokában 20 ország 113 bokszolója részvételével ma kezdődik az 5. női ökölvívó EU-bajnokság.

Keresés