2010. augusztus 25. szerda

aug. 25
0:15
BL: kiestek Juhászék és Komanék (Metropol)
Juhász Roland csapata, a belga RSC Anderlecht és Koman Vladimir együttese, az olasz Sampdoria is kiesett a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező utolsó, 4. fordulójában.
aug. 25
0:30
Videó: a szépségdíjas Pazzini-gól ellenére brémai BL-továbbjutás (She)
Hiába vezetett már 3–0-ra is a Sampdoria (a második Pazzini-gól csodás kapáslövésből született), a Werder Bremen jutott a Bajnokok Ligája főtáblájára, miután hosszabbítás után 3–2-re végzett az olasz csapat otthonában, így összesítésben 5–4-gyel lépett a csoportkörbe.
aug. 25
0:34
Felkészülés: a Real a Penarol legyőzésével megnyerte a Bernabéu-kupát (She)
A Real Madrid a hétvégi bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzésén a Bernabéu-kupáért 2–0-ra legyőzte az uruguayi Penarolt az argentin Ángel Di María és a holland Rafael van der Vaart góljával.
aug. 25
0:48
Videó: Di María parádés szólógólt lőtt a Penarol ellen (She)
Di María szólógólja és Van der Vaart büntetője után alakult ki a 2–0-s Real Madrid-győzelem a Penarol ellen a Santiago Bernabéu-kupán, így José Mourinho együttese nyerte a szokások szerint nyár végén megrendezett kupamérkőzést.
aug. 25
1:24
Válogatott: bombaerős kerettel készülnek ellenünk a svédek (She)
A svéd labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Erik Hamrén kihirdette a szeptember 3-i Magyarország és a szeptember 7-i San Marino elleni Eb-selejtezőre készülő keretét.
aug. 25
2:18
Apja lánya Csipes Tamara (Blikk)
BUDAPEST — Elindult apja nyomdokain Csipes Tamara (21), az olimpiai bajnok Csipes Ferenc (45) lánya. A Domino Honvéd sokra hivatott kajakosa Poznanban szombaton, három nappal születésnapja előtt szerezte meg első világbajnoki címét, s másnap már duplázott is.
aug. 25
4:27
Magyar rekordkísérlet a Himaláján (Behaviour)
Wetzl Péter, magyar hegymászó, síoktató és síalpinista nagy expedícióba kezd: a 8201 méteren fekvő Cho-Oyu csúcsot készül megmászni, majd lesízni róla.
aug. 25
6:51
A kajakozás világcsúcstartója (Behaviour)
Újraírta a sokáig megdönthetetlennek hitt sportági rekordot Kovács Katalin, aki a víkenden két aranyérmet nyert a poznani vb-n, így megtetézte a legendás Birgit Fischert: a kajakozás történetében még sohasem akasztottak senkinek 29 világbajnoki aranyat a nyakába. Kovács Katalinnak igen! Portré a sportág legnagyobb alakjáról.
aug. 25
7:09
Tiger Woods elvált (Behaviour)
A floridai Panama City bírósága hivatalosan felbontotta Tiger Woods és Ellen Nordegren házasságát. A válást a svéd születésű, 30 éves Nordegren a sztárgolfozó hűtlenkedései miatt kezdeményezte, nem sokkal azután, hogy kiderült, Woods éveken keresztül több nővel is viszonyt folytatott.
aug. 25
7:11
Egyre feszültebb a helyzet (Behaviour)
Noha még bőven van idő szeptember 8-ig, mégis az FIA Világtanácsának erre a napra összehívott meghallgatása miatt zajosabb egyre jobban a száguldó cirkusz. A meghallgatást azért hívták össze, mert a hockenheimi futamon a Ferrari egyértelmű csapatutasítására kellett felipe Massának átadnia a győzelmet a vb-címre még esélyes Fernando Alonsónak.
aug. 25
7:13
FTC: lesz stadion, kérdés, hogy mikor (Behaviour)
Miként tette azt múlt héten lapunkban, Alexander Gersl, a Ferencváros labdarúgó szekciójának ideiglenes vezetője, a Magyar Televízió Ma reggel című műsorának tegnapi számában ugyancsak leszögezte: megépül a zöld-fehérek tervezett Üllői úti stadionja, de hogy mikor adják át, az elsősorban az engedélyeztetési eljárásokon múlik.
aug. 25
7:24
Felkészülés: brazil-argentin csúcsmérkőzés lesz Dohában (She)
November 17-én Katar fővárosában, Dohában mérkőzik meg egymással a brazil és az argentin labdarúgó-válogatott.
aug. 25
7:42
Rossz ómen nyomasztja a brazil futballválogatottat (Infostart)
Elsősorban pszichésen kell felkészülnie a rá nehezedő hatalmas nyomásra a brazil labdarúgó-válogatottnak a hazai rendezésű 2014-es világbajnokságra - legalábbis így vélekedik Carlos Alberto Parreira korábbi szövetségi kapitány.
aug. 25
7:44
Brazil-argentin futball csúcstalálkozó Dohában (Infostart)
November 17-én Katar fővárosában, Dohában mérkőzik meg egymással a brazil és az argentin labdarúgó-válogatott.
aug. 25
8:00
Tenisz: Lacko búcsúztatta Belluccit, Bagdatisz továbbment New Havenben (She)
Búcsúzott a további küzdelmektől New Hawenben zajló férfi tenisztornán a brazil Thomaz Bellucci, miután három szettben vereséget szenvedett a szlovák Lucas Lackótól.
aug. 25
8:02
Ifjúsági olimpia: Rogge a játékosságot hiányolja a felnőtteknél (She)
A jelenlegieknél vidámabb nyári és téli játékokat szeretne Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke.
aug. 25
8:18
Dráma és gólzápor a BL-selejtezőben - videókkal (Infostart)
Hihetetlen izgalmak után búcsúzott a labdarúgó Bajnokok Ligájától a két, magyar játékost is foglalkoztató csapat. Juhász Roland együttese, az Anderlecht büntetőkkel esett ki a Partizannal szemben, míg Koman Vladimir alakulatát, a Sampdoriát a Werder búcsúztatta hosszabbítás után. Lemaradt a főtábláról a Sevilla is.
aug. 25
8:18
El-selejtező: húsz játékossal utazik a Loki Lovecsbe (She)
A dvsc.hu tájékoztatása szerint húsz játékossal indul el a DVSC-TEVA Lovecsbe, ahol csütörtökön az Európa-liga-rájátszás visszavágóján lép pályára.
aug. 25
8:36
Bp. Honvéd: 68 éves korában elhunyt Mihalecz Boldizsár (She)
A honvedfc.hu tájékoztatása szerint 68 éves korában elhunyt a Bp. Honvéd egykori labdarúgója, Mihalecz Boldizsár.
aug. 25
8:54
Nyíregyháza: Honma csalódott a klubban, mindenképpen távozik (She)
Csalódott a Nyíregyháza vezetőiben a Szpari japán támadója, Honma Kazuo, aki továbbra is mindenképpen távozni akar – főleg, hogy elvesztette bizalmát a vezetőségben a nyáron történtek után. Az is elképzelhető, hogy hazatér Japánba, és civil munkát vállal.
aug. 25
8:56
Bőcs: az MTK második csapatából is igazoltak a borsodiak (She)
Az átigazolási időszak utolsó napjait sem hagyta kihasználatlanul az NB II Keleti csoportjában szereplő Bőcs KSC.
aug. 25
8:58
Anglia: az ellenünk debütáló Wilshere-t visszarakták az U21-es válogatottba (She)
Jack Wilshere „csak" az angol U21-es válogatottban szerepelhet a következő válogatott összetartáson. A mieink ellen a felnőtt csapatban debütáló játékosra szeptemberben számít Stuart Pearce szövetségi edző.
aug. 25
9:12
Montenegró: bekerült a válogatott keretébe a Videoton kapusa (She)
Huszonhárom játékossal készül a szeptemberi, Wales és Bulgária elleni Eb-selejtezőkre a montenegrói labdarúgó-válogatott. A keretben ott van Mladen Bozsovics, a Videoton kapuvédője, az eltiltott Vukasin Polekszics természetesen nem kaphat lehetőséget.
aug. 25
9:14
Ifjúsági olimpia: a nyolcaddöntőben kikaptak asztaliteniszezőink (She)
A Nagyváradi Mercédesz, Lakatos Tamás összetételű magyar válogatott vereséget szenvedett az asztaliteniszezők csapatversenyében a szingapúri ifjúsági olimpián. A tegnapi előcsatározások során a csoportjában a második helyen végző duó a nyolcaddöntőben nehéz ellenféllel, Tajvannal nézett szembe, és végül 2–0-ra kikapott, így nem jutott a nyolc közé.
aug. 25
9:16
Bolton: Bogdán bizonyította, hogy számíthat rá a csapat, áthatolhatatlan volt (She)
Owen Coyle, az angol élvonalbeli Bolton Wanderers menedzsere dicsérte a klub honlapjának az együttesben a keddi, Southampton elleni győztes Ligakupa-mérkőzésen bemutatkozott Bogdán Ádámot. A magyar kapust a Bolton honlapján a mezőny legjobbjának nevezték.
aug. 25
9:18
London 2012: Federica Pellegrini négy aranyat szeretne az olimpián (She)
Az olasz Federica Pellegrini elmondta, hogy megpróbál négy aranyérmet is begyűjteni a 2012-es londoni olimpián. A kijelentés annak fényében meglepő, hogy az olasz úszó „mindössze" egy arannyal zárta a margitszigeti Európa-bajnokságot.
aug. 25
9:20
Vb 2014: a braziloknak pszichésen kell felkészülniük - Parreira (She)
Elsősorban pszichésen kell felkészülnie a rá nehezedő hatalmas nyomásra a brazil labdarúgó-válogatottnak a hazai rendezésű 2014-es világbajnokságra – legalábbis így vélekedik Carlos Alberto Parreira korábbi szövetségi kapitány.
aug. 25
9:30
BL: Juhász Roland pályafutása legnagyobb csalódását élte át (She)
Ismét lemaradt a Bajnokok Ligája csoportköréről a belga bajnok Anderlecht labdarúgócsapata, mely tizenegyesekkel búcsúzott 4–4-es összesítés után hazai pályán a Partizan Beograd ellen. Juhász Roland, a brüsszeli lila-fehérek magyar védője pályafutása legnagyobb csalódásán van túl.
aug. 25
9:30
Nálunk járt Egervári Sándor! (Blikk)
A magyar labdarúgó-válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya volt szerkesztőségünk legutóbbi vendége
aug. 25
9:32
Görögország: Geremi a Láriszában folytatja pályafutását (She)
A görög labdarúgó-bajnokságban folytatja pályafutását a 116-szoros válogatott kameruni Geremi.
aug. 25
9:48
Skócia: a Hearts menedzsere szerint Balogh jól védett a győztes meccsen (She)
A Hearts 4–0-ra legyőzte a negyedosztályú Elgint a skót labdarúgó Ligakupában tegnap este, és az élvonalbeli együttes kapuját Balogh János védte – hibátlanul. Csapatának menedzsere, Jim Jefferies elégedett is volt kapusával.
aug. 25
9:50
Skócia: negyvenéves Rangers-játékos a válogatott keretben (She)
Craig Levein szövetségi kapitány meghívta a skót labdarúgó-válogatott keretébe a Rangers negyvenéves védőjét, David Weirt.
aug. 25
10:06
Kerékpár: Andy Schleck a vb helyett a Vueltára koncentrál (She)
Az idei Tour de France-on második luxemburgi Andy Schleck úgy döntött, nem vesz részt a szeptember végén kezdődő országúti kerékpáros-világbajnokságon.
aug. 25
10:08
BL-selejtező: a Tottenham fordíthat, Ajax-Dinamo Kijev - a mai program (She)
Ma este lezárul a Bajnokok Ligája 2010–2011-es szezonjának selejtezője, és kialakul a csoportkör mezőnye. A Zenit Huszti Szabolcs nélkül csap össze a francia Auxerre-rel. A Tottenham javíthat a Young Boys ellen, míg eldől, hogy az Ajax vagy a Dinamo Kijev jut-e a főtáblára.
aug. 25
10:24
Válogatott: Egervári a támadásokat erőltetné Svédország ellen (She)
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a blikk.hu sztárchatjének vendége volt. A szakember egy órán át válaszolt az olvasók kérdésére, s többek közt azt is elárulta, hogy a Svédország elleni Európa-bajnoki selejtezőn szeretné a támadásokat erőltetni a csapattal.
aug. 25
10:42
U18-as válogatott: a magyar csapat döntetlennel kezdett Csehországban (She)
Az mlsz.hu tájékoztatása szerint az U18-as válogatott kedden megkezdte szereplését a Vaclak Jezek nemzetközi ifjúsági tornán, a magyar csapat 0–0-s döntetlent játszott Törökországgal. Tuboly Frigyes szövetségi edző a mérkőzés után elégedetten értékelte csapata teljesítményét.
aug. 25
10:44
Ifjúsági olimpia: Harcsa Zoltán, a „magyar Rocky Balboa” (She)
A szingapúri ifjúsági olimpia hivatalos honlapja, a singapore2010.sg címlapján számol be Harcsa Zoltán tegnapi bronzmérkőzésen aratott győzelméről. A cikk szerzője az anyag címében a filmhős Rocky Balboához hasonlítja a 75 kilogrammosok között dobogóra álló magyar öklözőt.
aug. 25
11:00
Norvégia: az Odd Grenland elnöke elismerte, hogy eladhatják Kovácsot (She)
Kovács Péter egyre közelebb van a belga élvonal újoncához, az Odd Grenland elnöke ugyanis elismerte, hogy jól haladnak a tárgyalások a Lierse-szel. A norvég klub busás hasznot szerezhet a magyar csatár eladásával, aki elmondta, szívesen költözne Belgiumba.
aug. 25
11:02
Hollandia: Erwin Koeman még nem áll készen a NAC Breda edzői posztjára (She)
Erwin Koeman egyelőre nem lesz a NAC Breda vezetőedzője: a korábban a magyar válogatottat irányító szakember elmondta, még nem áll készen a feladatra.
aug. 25
11:18
Vállalta! Mocsai Lajos a férfi kézilabda-válogatott kapitánya (Infostart)
Mocsai Lajos, az MKB Veszprém csapatának vezetőedzője lett a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.
aug. 25
11:18
Férfi kézilabda: Mocsai Lajos a válogatott szövetségi kapitánya (She)
Mocsai Lajos, az MKB Veszprém vezetőedzője lett a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember 2012. augusztus 31-ig szóló szerződést írt alá a szövetséggel.
aug. 25
11:20
Euro 2012: keretet hirdettek a moldovaiak, 26-an készülnek ellenünk (She)
Kihirdette keretét a Finnország (szeptember 3.) és Magyarország (szeptember 7.) elleni labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőkre Gavril Balint, a moldovai válogatott szövetségi kapitánya.
aug. 25
11:36
Tragédia: leszúrt a játékvezető egy játékost Brazíliában (She)
A rendőrség keresi azt a bírót, aki a brazíliai Barreirában, egy általa vezetett amatőr labdarúgó-mérkőzésen, halálra késelte az egyik játékost.
aug. 25
11:38
Németország: Sebastian Boenisch német helyett a lengyel válogatott lesz (She)
A tizenháromszoros német U21-es válogatott Sebastian Boenisch a Nationalelf helyett a lengyel felnőtt-válogatottat választotta. A 23 éves Werder-játékos Gliwicében, Lengyelországban született, és Franciszek Smuda lengyel szövetségi kapitány hívására igennel válaszolt.
aug. 25
11:39
Leszúrt a bíró egy játékost Brazíliában (Metropol)
A rendőrség keresi azt a bírót, aki a brazíliai Barreirában, egy általa vezetett amatőr labdarúgó-mérkőzésen, halálra késelte az egyik játékost.
aug. 25
11:40
Manchester City: Robinho nem akar a Fenerbahcéba szerződni (She)
A Manchester City brazil válogatott támadója, Robinho nem akar Törökországba szerződni, mivel úgy véli, elitbajnokságban kell maradnia. A City még a nyári átigazolási időszakban el akarja passzolni Robinhót, és engedélyt adott a játékosnak, hogy tárgyaljon a kérőkkel, így a Fenerbahcéval is.
aug. 25
11:42
Zenit: Spalletti elmondta, Huszti a rotáció miatt maradt ki a keretből (She)
Luciano Spalletti, a Zenit vezetőedzője az orosz klub hivatalos honlapjának nyilatkozva elmondta, Huszti Szabolcs és Alessandro Rosina a rotáció miatt maradt ki az Auxerre elleni BL-selejtezőre utazó keretből.
aug. 25
11:54
DVSC: Nem fogunk beállni védekezni - Herczeg András (She)
Herczeg András, a Debrecen klubmenedzsere a holnapi El-visszavágó előtt a csapat hivatalos honlapjának elmondta, csapata nem szokott beállni védekezni, és most sem erre készül.
aug. 25
11:56
Nyíregyháza: a Szpari fiatal spanyol támadót tesztel a héten (She)
Az előbb-utóbb távozó Honma Kazuo hiányában sem biztos, hogy külföldi támadó nélkül marad a Nyíregyháza: Adrián Pujante személyében spanyol csatárt tesztel az NB II-es Spartacus.
aug. 25
11:57
Mocsai Lajos a férfi kézisek vezetőedzője (Metropol)
Az MKB Veszprém csapatának edzője szerint a cél: a világbajnokságon szerepeljen úgy a csapat, hogy az olimpiai kijutásra maradjon esélye. Az olimpiára a 2011-es vb-ről, a 2012-es Eb-ről, illetve az azt követő pótkvalifikációs tornákról lehet kijutni.

Keresés