2010. augusztus 19. csütörtök

aug. 19
0:12
Tenisz: Szávay búcsúztatta a 13. kiemelt Wickmayert Montrealban (She)
Szávay Ágnes a Gisela Dulko elleni nehéz elsőfordulós mérkőzés után egy nappal a 13. kiemelt belga Yanina Wickmayer ellen is hatalmas csatában jutott tovább a montreali női tenisztorna következő fordulójába. A magyar lány 157 perces csatában, 6:7, 6:3, 6:4-re győzött, és immár 12 találkozó óta tartó veretlenségi sorozatot számlál.
aug. 19
1:06
Újpest: Szlezák szerint a serdülőben sem szokás ilyen gólt kapni (She)
Az Újpest B labdarúgócsapata szerdán búcsúzott a Magyar Kupától, miután az Újbuda elleni összecsapáson hosszabbítás után 5–1-es vereséget szenvedett. A lila-fehérek vezetőedzője, Szlezák Zoltán élesen kritizálta csapatát a találkozó után a klub hivatalos honlapjának.
aug. 19
6:54
Storcz: "Janicsnak összejöhet Poznanban a mesterötös" (Behaviour)
Tegnap a Gubacsi vízicentrumban bemutatkozott a lengyelországi kajak-kenu világbajnokságra utazó magyar különítmény. Storcz Botond szövetségi kapitány tíz magyar érmet, közte öt aranyat remél, de meglátása szerint, ha minden összejön, ennél sokkal ragyogóbbá válhat az eredménysor; az öt számban is érdekelt Janics Natasától speciel azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy összehozza a mesterötöst!
aug. 19
6:56
Magyaros debreceni készülés (Behaviour)
Először fordul elő, hogy két magyar klubcsapat - a Debrecen és a Győr - van versenyben a csoportkörbe jutásért az Európa Ligában. Sőt elődjében, az UEFA Kupában sem volt még arra példa, hogy két honi egylet is eljusson ugyanabban a szezonban a főtábla kapujába. A debreceniek magyarosan, a győriek nyugodtan készülnek a sorsdöntő összecsapásra.
aug. 19
7:12
"Halálra röhögtem magam" (Behaviour)
Gúnyosan fogadta eltiltását Nicolas Anelka, akit a Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) 18 válogatott mérkőzésre száműzött a nyári világbajnokságon miatta kirobbant botrány nyomán.
aug. 19
7:14
Kovács Kati világrekorder lehet! (Behaviour)
A nőknél tíz kajakos és egy kenus, a férfiaknál pedig 13-13 kajakos és kenus képviseli a magyar színeket a lengyelországi Poznanban csütörtöktől vasárnapig sorra kerülő világbajnokságon, amelyen Storcz Botond szövetségi kapitány tíz dobogós helyezésre, köztük öt elsőségre számít.
aug. 19
7:16
Kemény Dénes 13 fős csapata (Behaviour)
A kapus Gergely István mellett Bárány Attila és Bátori Bence maradt ki Kemény Dénes csapatából, amely részt vesz az augusztus 29-én kezdődő és szeptember 11-én záruló zágrábi vízilabda Európa-bajnokságon.
aug. 19
7:42
Libertadores-kupa: az Internacional szerezte meg a trófeát (She)
A brazil Internacional a visszavágón is megverte a mexikói Guadalajarát a legrangosabb dél-amerikai labdarúgó-kupasorozat, a Libertadores-kupa döntőjében, így megszerezte a trófeát.
aug. 19
7:44
Női vízilabda: a két vereség után a mieink megverték a görögöket (She)
A magyar női vízilabda-válogatott két elveszített mérkőzés után a harmadik meccsét megnyerte: a mieink a görögöket verték meg 13–11-re az Új-Zélandon zajló világkupán.
aug. 19
8:18
NHL: lassan gyógyul a szuperhátvéd megműtött térde (She)
A vártnál lassabban gyógyul Chris Prongernek, az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) egyik legjobb hátvédjének másfél hete műtött térde, és elmondása szerint egyáltalán nem biztos, hogy százszázalékos lesz az október 7-i bajnoki rajtra.
aug. 19
8:20
Kerékpár: Oscar Pereiro nem indul a Vuelta a Espanán (She)
Kézsérülés miatt nem vesz részt az augusztus 28-án rajtoló Vuelta a Espana kerékpáros körversenyen Oscar Pereiro, a hazaiak egyik legjobbja.
aug. 19
8:21
Szávay Ismét nyert Montrealban (Metropol)
Szávay Ágnes három játszmában legyőzte a 13. helyen kiemelt belga Yanina Wickmayert a kétmillió dollár összdíjazású montreali keménypályás torna második fordulójában, szerdán.
aug. 19
8:36
Ifjúsági olimpia: Fertig és Töreky is döntős kalapácsvetésben (She)
A szingapúri ifjúsági olimpián mind a lányok mind a fiúk kalapácsvetésének selejtezőjéből bekerült a döntőbe magyar versenyző. A fiúknál Töreky Balázs a negyedik, a lányoknál Fertig Fruzsina a nyolcadik eredményt érte el, ezzel mindketten bejutottak a hétfői fináléba.
aug. 19
8:38
Tenisz: Federer, Roddick, Söderling és Clijsters is továbbjutott (She)
A Cincinnatiben zajló ATP-torna 2. fordulójában, egyesben a még nem közölt párarcokban nem született meglepetés, a kiemeltek továbbjutottak, vagyis a svájci Roger Federer, az amerikai Andy Roddick és a svéd Robin Söderling is győzött. A legnehezebb dolga utóbbinak volt – három szettre volt szüksége a sikerhez az ausztrál Lleyton Hewitt ellen.
aug. 19
8:54
Játékossors: Hullám Attila mégsem szerződik a román másodosztályba (She)
A korábbi hírekkel ellentétben, mégsem született egyezség Hullám Attila és a román másodosztályban szereplő FC Bihor vezetősége között.
aug. 19
9:12
Siófok: a Győri ETO is bejelentkezett Thomas Sowunmiért (She)
A labdarúgó NB I első három fordulójában egy gólt szerző siófoki Sowunmi Thomast hazai és külföldi együttesek is szeretnék szerződtetni.
aug. 19
9:14
Ifjúsági olimpia: megvan a második magyar arany! (She)
Megvan a magyar ifjúsági olimpiai csapat második aranyérme! Triatlonban a csapatversenyben a négyfős csapatok versenyét ugyanis az Európa 1-es együttes nyerte meg, melynek tagja volt Dudás Eszter is. Az Európa 3-as csapatban szerepelt a másik magyar triatlonos, Hankó Gábor, ez az együttes hatodik helyezést ért el.
aug. 19
9:15
Az Internacional nyerte a Libertadores Kupát (Metropol)
A brazil Internacional otthon is győzött a mexikói Guadalajara ellen a döntőben, így megnyerte a legrangosabb latin-amerikai labdarúgó-sorozatot, a Libertadores Kupát.
aug. 19
9:30
Újabb magyar arany az ifjúsági olimpián! (Infostart)
Aranyérmet nyert a vegyesváltók versenyében csütörtökön a triatlonista Dudás Eszter a Szingapúrban zajló I. ifjúsági olimpián.
aug. 19
9:30
Kerékpár: magyar induló nélkül rendezik az országúti vb-t (She)
Nem sikerült elegendő világranglistás pontot gyűjteni, így nem indul magyar kerékpáros a szeptember 29. és október 3. közötti melbourne-i országúti világbajnokságon.
aug. 19
9:32
Ifjúsági olimpia: Kéri a 16., Szoboszlai a 18. helyen zárta a BMX-selejtezőt (She)
Kéri Zsófia a 16., Szoboszlai Patrik a 18. helyen zárta a selejtezőket a BMX versenyen.
aug. 19
9:33
Dudás Eszter aranyérmes (Metropol)
Aranyérmet nyert a vegyesváltók versenyében csütörtökön a triatlonista Dudás Eszter a Szingapúrban zajló I. ifjúsági olimpián.
aug. 19
10:09
Ronaldo idén befejezné (Metropol)
A brazilok kétszeres világbajnok, kétszeres aranylabdás 33 esztendős labdarúgója akár már az év végén szögre akaszthatja futballcipőjét.
aug. 19
10:24
El-selejtező: pályán a Debrecen és a Győr is - a mai program (She)
A keddi két meccs után csütörtök este rendezik az Európa-liga-selejtező rájátszása első mérkőzéseinek javát, amelyben a Debrecen a Liteksz Lovecset, a Győr pedig a Dinamo Zagrebet fogadja itthon. Dzsudzsák Balázs csapata, a PSV Oroszországba utazik, Szabics Imréék pedig a Juventus ellen bizonyíthatnak, míg Leandróék a Metalisztot fogadják. Tőzsér Dániel és Köteles László csapata, a Genk a…
aug. 19
10:42
El-selejtező: megválik egyik legjobbjától a DVSC ellenfele (She)
Az angol Blackburn Rovershez szerződik Ivelin Popov, az eddig a Liteksz Lovecs együttesében futballozó támadó.
aug. 19
11:18
Botrányosra sikerült a Libertadores Kupa döntője (Infostart)
A brazil Internacional otthon is győzött a mexikói Guadalajara ellen a döntőben, így megnyerte a legrangosabb latin-amerikai labdarúgó-sorozatot, a Libertadores Kupát. A meccs után kishíján tömegverekedés tört ki, a Guadalajara futballistái végül rendőri kísérettel távoztak.
aug. 19
11:18
Man. City: Manszur sejk már több mint egymilliárd fontot költött (She)
Szerda este hivatalosan is bejelentette a Manchester City labdarúgócsapata az Aston Villa angol válogatott középpályásának, James Milnernek a szerződtetését, ezzel a City arab tulajdonosa, Manszur sejk átlépte az egymilliárd fontos határt, amit eddig a manchesteri klubra költött.
aug. 19
11:24
Megválik egyik legjobbjától a DVSC ellenfele (Behaviour)
Az angol Blackburn Rovershez szerződik Ivelin Popov, az eddig a Liteksz Lovecs együttesében futballozó támadó.
aug. 19
11:36
Atlétika: sérülés miatt befejeződött Fazekas Róbert szezonja (She)
Kiújult ágyéksérülése miatt befejeződött az idény Fazekas Róbert számára, így a barcelonai Európa-bajnokságon bronzérmes diszkoszvető nem indul a Németh Pál emlékversenyen.
aug. 19
12:12
Blog: nagy nyári igazolás - az NST az NSO-n folytatja (She)
Immár hivatalos, amiről eddig csak kósza pletykákat lehetett hallani: a Nou San Traffordként megismert, „pályafutását" NépSTadionként folytató fociblog a jövőben „új csapatban játszik", és a Nemzeti Sport Online kötelékébe tartozó blogzona.hu oldalon érhető el. Egész pontosan itt!
aug. 19
12:48
Eb-selejtezőre készülő keretet hirdetett Egervári (Infostart)
Kijelölte Svédország és Moldova csapata ellen Európa-bajnoki selejtezőre készülő keretét a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
aug. 19
12:48
Kajak-kenu: jól kezdtek a magyarok, két egység már a döntőben a vb-n (She)
A szeles, hűvös idő ellenére jól kezdték a poznani kajak-kenu világbajnokságot a magyar versenyzők: a csütörtöki nyitónap délelőttjén, az 1000 m-es előfutamok során négy győzelmet arattak, két egység pedig máris döntős.
aug. 19
12:50
Férfi kosárlabda: Váradi közös megegyezéssel távozik Szolnokról (She)
A férfi kosárlabda NB I-ben szereplő Szolnoki Olaj közös megegyezéssel szerződést bontott egyik játékosával, Váradi Kornéllal.
aug. 19
12:54
Phelps a világ idei legjobbjával nyert (Behaviour)
Michael Phelps 1:54.11 perccel, a világ idei legjobb idejével nyerte a 200 méteres pillangóúszás döntőjét a Csendes-óceáni Játékok nyitónapján, az Egyesült Államok-beli Irvine-ban.
aug. 19
13:24
Kajak-kenu világbajnokság: remekül kezdtek a magyarok (Infostart)
A szeles, hűvös idő ellenére jól kezdték a poznani kajak-kenu világbajnokságot a magyar versenyzők. A csütörtöki nyitónap délelőttjén, az 1000 m-es előfutamokban négy győzelmet arattak, két egység pedig máris döntős.
aug. 19
13:42
Ifjúsági olimpia: Elfogadták Schmitt Pál javaslatát (Infostart)
Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke és a szingapúri Ifjúsági Olimpia szervezőbizottsága elfogadta Schmitt Pálnak, a magyar köztársaság elnökének az eredményhirdetés protokolljával kapcsolatos javaslatait.
aug. 19
14:18
Ifjúsági olimpia: a NOB elfogadta Schmitt Pál javaslatát (She)
Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke és a szingapúri Ifjúsági Olimpia szervezőbizottsága elfogadta Schmitt Pálnak, a magyar köztársaság elnökének az eredményhirdetés protokolljával kapcsolatos javaslatait.
aug. 19
14:20
NFL: Favre mégsem vonul vissza, sorozatban 20. szezonját kezdi meg (She)
Bár korábban már bejelentette, mégsem vonul vissza, így sorozatban 20. szezonjának vág neki Brett Favre a tengerentúli amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Minnesota Vikings 40 éves irányítója.
aug. 19
14:22
Ifjúsági olimpia: Babos párosban is kikapott, nem jutott döntőbe (She)
Miután egyesben kikapott a bronzmérkőzésen, párosban az elődöntőben szenvedett vereséget a szingapúri ifjúsági olimpián Babos Tímea, így ott is a bronzért küzdhet. A magyar teniszező belga partnerével egy kínai páros ellen szenvedett vereséget szuper tie-breakben.
aug. 19
14:24
Ifjúsági olimpia: elfogadták Schmitt Pál javaslatát (Behaviour)
Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke és a szingapúri Ifjúsági Olimpia szervezőbizottsága elfogadta Schmitt Pálnak, a magyar köztársaság elnökének az eredményhirdetés protokolljával kapcsolatos javaslatait.
aug. 19
14:54
Egymillió euróért játszik a Győr és a Loki (Infostart)
A Győr és a Debrecen a Ferencváros nyomdokaiba lép, amennyiben a labdarúgó Európa Liga-selejtező utolsó fordulójában túljut a horvát Dinamo Zagreb, illetve a bolgár Liteksz Lovecs csapatán. A csoportkörbe jutás egymillió eurót biztosan hozna a konyhára.
aug. 19
14:54
Ifjúsági olimpia: a NOB elfogadta Schmitt Pál javaslatát (She)
Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke és a szingapúri Ifjúsági Olimpia szervezőbizottsága elfogadta Schmitt Pálnak, a magyar köztársaság elnökének az eredményhirdetés protokolljával kapcsolatos javaslatait.
aug. 19
15:12
Légióssors: Törökországból és Németországból is keresik Németh Norbertet (She)
Nyár elején az orosz sajtóban egyszer már felvetődött, hogy a Tom Tomszk szerződést bontott Németh Norberttel, de erre csak tegnap került sor, közös megegyezéssel. A középpályás iránt azóta már több csapat is érdeklődött, többek között Törökországból és Németországból is – erről Németh menedzsere, Keserű László nyilatkozott a Nemzeti Sport Online kérdésére.
aug. 19
15:14
Profi ökölvívás: a visszatérő Morales ismét megmérkőzne Pacquiaóval (She)
Szeptember 11-én, Willie Limond ellen folytatja a csúcsra való visszakapaszkodását a két és fél év pauza után visszatérő Érik Morales.
aug. 19
15:48
Fulham: Velát és pénzt kérnek Schwarzerért az Arsenaltól (She)
Az angol Premier League-ben szereplő Fulham Carlos Velát és pénzt kér az Arsenaltól Mark Schwarzerért, mivel az „ágyúsok” soknak vélik a Fulham által kért négymillió fontos átigazolási díjat.
aug. 19
15:50
Játékossors: műkorcsolyázó lenne a vb-bronzérmes Ilhan Mansiz (She)
Következő sportpályafutásán dolgozik Ilhan Mansiz, a 2002-es labdarúgó-világbajnokságon bronzérmet szerző török válogatott támadója: szlovák párjával, Olga Bestandigovával a 2014-es szocsi téli olimpián vennének részt páros műkorcsolyában.
aug. 19
16:24
Plymouth: Tímár felpörgését tartják az idény egyik legjobb hírének (She)
Tímár Krisztián roppant boldog, hogy súlyos sérülések és kölcsönjáték után ismét számítanak rá a Plymouth Argyle első csapatában, és megújulása legalább ennyire feldobja az angol labdarúgó-bajnokság harmadik vonalában (League One) szereplő klubot és szurkolóit – derül ki a klubhonlap rövid cikkéből.
aug. 19
16:42
Blog: Weah varázslata - Bicskei Bertalan Libériából jelentkezik naplóval (She)
Bicskei Bertalan július vége óta dolgozik szövetségi kapitányként Libériában, a magyar mesteredzőre vár a feladat, hogy újjáépítse az ország válogatott futballját, a legjobbak mellett foglalkozzon az utánpótlással, a szakemberképzés beindításával.
aug. 19
17:00
Juventus: lapértesülések szerint a „zebrák” megszerezték Kraszicsot (She)
Olasz lapértesülések szerint a Serie A rekordbajnoka, a Juventus átigazolta a CSZKA Moszkva 35-szörös szerb válogatott támadó középpályását, Milos Kraszicsot.
aug. 19
17:02
Rangers: érkezhet a horvát, aki megtagadta a játékot a Rapidban (She)
Az osztrák labdarúgó-bajnokságban szereplő patinás Rapid Wien elnöke bejelentette, hogy a klub horvát támadója, Nikica Jelavic a skót Rangersben folytatja pályafutását.

Keresés