2010. augusztus 9. hétfő

aug. 9
0:33
Evezés: ötödik az ifi vb-n az Uglik, Kiss kormányos nélküli kettes (She)
Vasárnap befejeződött a csehországi Racicében az ifjúsági evezős világbajnokság. A hétvége legjobb eredményét az ifjúsági olimpiára készülő Uglik Szimóna, Kiss Hella női kormányos nélküli kettes hozta, teljesítményük ötödik helyezést ért. A regattán 50 ország 216 hajóegységének 679 versenyzője között a magyarok 12 evezőssel, hat egységben álltak rajthoz.
aug. 9
0:51
Labdarúgó MK: a Mezőcsokonya legyőzte a Sáskákat - eredmények (She)
A hétvégén lejátszották a labdarúgó Magyar Kupa első fordulóját, amelyben egy mérkőzés döntött a továbbjutásról. Az Újpest B-csapatának meccse elmaradt, ugyanis az aszódi játékosoknak nem volt sportorvosija, ám a lila-fehérek így is 6–0-ra nyertek a felkészülési meccsé váló találkozón. Tekintse meg a hétvégi eredményeket!
aug. 9
3:33
Aranyos vitorlások (Blikk)
Constanta — A szárazföldön szinte nehezebb feladata volt a Majthényi Szabolcs (38), Domokos András (38) párosnak, mint a vízen megszerezni hetedik aranyérmét a repülőhollandi-világbajnokságon.
aug. 9
6:18
Hazai győzelmek a Soproni Ligában (Metropol)
Az Európa Liga selejtezőjének negyedik, utolsó fordulójába jutott Győr hazai pályán egy góllal nyert a meccset kilenc emberrel befejező Siófok ellen a labdarúgó Soproni Liga 2. fordulójában. A legutóbb ezüstérmes Videoton hazai pályán könnyedén, 3-0-ra legyőzte a Vasast.
aug. 9
6:36
Úszó Eb - Hétfőtől már csak Budapest a házigazda (Behaviour)
Vasárnap "bezár" Balatonfüred, miután a női hosszútávúszók 25 kilométeres versenyével véget ér a nyíltvízi szakág balatoni Európa-bajnoksága, hogy hétfőtől már csak a Margitsziget "üzemeljen": a Széchy Tamásról elnevezett komplexumban megkezdik küzdelmeiket a mű- és toronyugrók, az 50 méteres medencében pedig a műúszókat váltják az úszók, akik hét napon át vetélkednek a 30. kontinensviadal…
aug. 9
6:38
Törött lábujjal is három a Gera-igazság (Behaviour)
Gera Zoltán újra itt van és várja a kihívásokat! A magyar válogatottba visszahívott középpályás csapata, a Fulham felkészülési mérkőzésén csereként beállva tíz perc alatt klasszikus mesterhármast ért el, majd a hajrában egy gólpasszt is adott a Werder Bremen ellen 5-1-re megnyert találkozón.
aug. 9
6:51
Belelendült a Videoton (Infostart)
A Videoton fölényes, 3-0-s győzelmet aratott a Vasas ellen a labdarúgó NB I második fordulójában. Vasárnap további két mérkőzést játszottak a magyar élvonalban, ezek eredményei: Paks-Debrecen 2-2, Győr-Siófok 1-0.
aug. 9
6:54
Kaká a pályafutását tette kockára vb-n (Behaviour)
Marc Martens térdspecialista szerint Kaká, a brazil válogatott irányítója a pályafutását tette kockára azzal, hogy pályára lépett a dél-afrikai világbajnokságon.
aug. 9
6:56
Lendvai velencei sikere (Behaviour)
Újabb magyar póker-siker: az Italian Poker Tour velencei állomását Lendvai Tamás nyerte.
aug. 9
6:58
Rooney tivornyázott, negatív nézőrekord (Behaviour)
Éjszakai tivornyázása miatt kapitányi leszidás vár Wayne Rooneyra, a londoni Wembley Stadionban szerdán a magyarokat fogadó angol válogatott labdarúgójára.
aug. 9
7:09
NFL: a Hall of Fame-mérkőzéssel útjára indult a tojáslabda (She)
A tengerentúli amerikaifutball-bajnokság (NFL) 91. szezonjának felvezetése immár 48. alkalommal a Hall of Fame-mérkőzéssel vette kezdetét. Az ohiói Cantonban rendezett mérkőzésen a Cincinnati Bengals és a Dallas Cowboys csapott össze, amelyet végül utóbbi gárda 16–7-re nyerte meg.
aug. 9
7:27
Tenisz: Szvetlana Kuznyecova Kunyecova tornagyőzelme San Diegóban (She)
Az orosz Szvetlana Kuznyecova nyerte meg a 700 ezer dollár összdíjazású San Diegó-i WTA-tornát, miután a fináléban három szettben jobbnak bizonyult a negyedik helyen kiemelt lengyel Agnieszka Radwanskánál.
aug. 9
7:45
Tenisz: Szvetlana Kuznyecova tornagyőzelme San Diegóban (She)
Az orosz Szvetlana Kuznyecova nyerte meg a 700 ezer dollár összdíjazású San Diegó-i WTA-tornát, miután a fináléban három szettben jobbnak bizonyult a negyedik helyen kiemelt lengyel Agnieszka Radwanskánál.
aug. 9
7:47
Kerékpár: Boonen a Vueltán sem indul, kérdéses a vb-szereplése (She)
Nem indul az augusztus 28-án rajtoló Vuelta a Espana kerékpáros körversenyen Tom Boonen, a világ egyik legjobb sprintere, mert csak a napokban tudta elkezdeni az edzéseket július 15-i térdműtéte után.
aug. 9
7:49
Edzősors: Wenger nem kizárólag az Arsenalban gondolkodik (She)
Egy lapinterjúban először beszélt lehetséges távozásáról Arsene Wenger, az Arsenal labdarúgócsapatának vezetőedzője.
aug. 9
8:39
Kajak-kenu: a 27-szeres világbajnok Kovács Katalin ráhajt a harmincra (She)
Kovács Katalin három különböző hajóegységben és három különböző távon áll majd rajthoz Poznanban a jövő heti gyorsasági kajak-kenu világbajnokságon. Egyesben 1000 méteren, párosban 200-on indul – Janics Natasával –, míg négyesben az 500-as olimpiai távon. Utóbbiban a vb-címvédő egység egy helyen változott: az akkori sztrók, Kozák Danuta helyét – aki ezúttal párosban lesz érintett – Csipes…
aug. 9
8:57
Egyesült Államok: David Beckham már szeptemberben visszatérne (She)
Az orvosok előrejelzései ellenére David Beckham abban bízik, hogy már szeptemberben pályára léphet a Los Angeles Galaxyben.
aug. 9
8:59
Európa-liga: az UEFA válaszára vár stadion-ügyben a DVSC (She)
Hétfőn, legkésőbb kedden a DVSC-TEVA labdarúgcsapata választ vár az Európai Labdarúgó-szövetségtől (UEFA), hogy az augusztus 19-ei, Liteksz elleni Európa-liga-mérkőzést megrendezhető-e Nyíregyházán.
aug. 9
9:15
Úszó Eb: nem áll rajtkőre a férfi 50 m pillangó szerb címvédője (She)
Nem gyógyult meg Milorad Csavics hátsérülése, így a szerb úszó biztosan kihagyja a budapesti kontinensviadalt.
aug. 9
9:17
Tenisz: Arn a 12. helyen kiemelt Wickmayer ellen kezd Cincinnatiban (She)
A selejtezőt sikerrel záró Arn Gréta a 12. helyen kiemelt belga Yanina Wickmayer ellen játszik a kétmillió dollár összdíjazású cincinnati kemény pályás WTA-torna első fordulójában a 32 közé jutásért.
aug. 9
9:19
Úszó Eb: félmillió forintba kerülő rajtkövet próbálgattak a versenyzők (She)
Az elmúlt két napon az új rajtkövet – amely tulajdonképpen nem is új, hiszen találkoztak már ilyennel a versenyzők a tavalyi isztambuli rövid pályás Európa-bajnokságon – próbálgatták az úszók, így a magyar válogatott tagjai is a margitszigeti sportuszodában, a kontinensbajnokság helyszínén.
aug. 9
9:21
MLS: hazai pályán nyert a Dallas és a Seattle Sounders (She)
Az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) 19. fordulójában az FC Dallas és a Seattle Sounders mindhárom, a Chicago Fire viszont vendéglátóként csupán egy pontot tudott otthon tartani.
aug. 9
9:36
Wes Brown is lemondta az angol válogatottságot (Metropol)
A kapus Paul Anderson után vasárnap este Wes Brown is jelezte Fabio Capellónak, a magyarok ellen készülő angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának, hogy nem kíván többet szerepelni a nemzeti csapatban.
aug. 9
9:51
Bundesliga: csapatot keres a volt válogatott Timo Hildebrand (She)
Még nem talált magának csapatot a nyári átigazolási időszakban Timo Hildebrand, a VfB Stuttgart, a Valencia és a Hoffenheim volt kapusa.
aug. 9
9:53
Tenisz: nincs amerikai az első tízben a férfi világranglistán (She)
Andy Roddick kikerült a legjobb tízből, így nincs amerikai teniszező a férfi világranglistán. A rangsort a spanyol Rafael Nadal vezeti a szerb Novak Djokovics előtt.
aug. 9
10:09
Magyar válogatott: A meccs nagy lehetőség számunkra - Gera Zoltán (She)
A magyar labdarúgó-válogatott szerdán a Wembleyben Anglia ellen játszik felkészülési mérkőzést. A találkozót kiváló formában várja a válogatottba mintegy egyéves kihagyás után visszatérni készülő Gera Zoltán, aki a hét végén a Werder Bremen elleni, ugyancsak felkészülési összecsapáson csereként beállva mesterhármasig jutott.
aug. 9
10:11
Úszó Eb: Kis Gergő bejutott a döntőbe 400 méter gyorson (She)
Kis Gergő bejutott a 400 méteres gyorsúszás döntőjébe a magyarországi úszó Eb-n, miután a második helyen végzett futamában 3:50.67-es idővel a francia Sébastien Rouault mögött.
aug. 9
10:45
Úszó Eb: Lacourt bajnoki csúcsot úszott, nincs magyar továbbjutó 100 háton (She)
Európa-bajnoki csúccsal, kitűnő, 53.27 mp-es idővel jutott tovább futamából a 100 méteres férfi hátúszásban a francia Camille Lacourt az úszó Eb-n.
aug. 9
10:47
Légióssors: Tímár Krisztián teljesítményét kritizálta edzője (She)
A súlyos sérülést és hosszas kihagyást követően visszatérő Tímár Krisztián végig a pályán volt a harmadosztályú Plymouth hétvégi bajnokiján. Együttese a League One első fordulójában a Southampton vendégeként nyert 1–0-ra. A győztes csapat menedzsere, Peter Reid mérkőzés értékelésében magyar légiósát kisebb kritikával illette.
aug. 9
10:48
Úszó Eb: Kis Gergő a döntőben (Behaviour)
Kis Gergő bejutott a férfi 400 méteres gyorsúszás délutáni döntőjébe a hétfői délelőtti előfutamból a magyarországi úszó, műugró, műúszó és nyíltvízi Európa-bajnokságon.
aug. 9
10:49
Úszó Eb: Markus Rogannak „problémája” adódott Cseh Lászlóval (She)
Gyárfás Tamás, a budapesti úszó Európa-bajnokság szervezőbizottság elnöke a vasárnapi sajtótájékoztatón minden indulót arra kért, bármilyen problémája adódik, szóljon, s mindent orvosolnak.
aug. 9
11:03
Hosszú és Jakabos döntős női 400 m vegyesen (Infostart)
A szám világbajnoka, Hosszú Katinka, valamint Jakabos Zsuzsanna is bejutott női 400 méter vegyesen a délutáni döntőbe a hétfői délelőtti előfutamból a magyarországi úszó, műugró, műúszó és nyíltvízi Európa-bajnokságon. Ugyancsak döntős már Kis Gergő is, 400 gyorson, valamint két váltó.
aug. 9
11:03
NB I: egy nappal később rendezik a DVSC-Kecskemét mérkőzést (She)
Péntek helyett szombaton játsszák a labdarúgó NB I 3. fordulójában a DVSC-TEVA–Kecskemét összecsapást.
aug. 9
11:05
Légióssors: A Charleroi nem akart futballozni - Juhász Roland (She)
A belga élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Jupiler League) hétvégi fordulójában a Charleroi vendégeként gól nélküli döntetlent játszott az Anderlecht. A brüsszeliek magyar válogatott védője, Juhász Roland a szezonban több olyan ellenfélre számít, mint amellyel szombaton találkoztak.
aug. 9
11:21
Úszó Eb: Gyurta Dániel és Bodor Richárd is továbbjutott futamából (She)
Gyurta Dániel és Bodor Richárd is bejutott a magyarországi úszó Eb középfutamába a férfi 100 méteres mellúszásban, előbbi 1:01.34-es, utóbbi 1:01.52-es idővel a 7., illetve a 11. helyen.
aug. 9
11:23
Ifjúsági olimpia: szabadkártyával egy magyar íjász is utazhat Szigapúrba (She)
Linster Sebastian személyében magyar versenyző indulhat az íjászok versenyében a szingapúri ifjúsági olimpián. A tehetséges sportoló szabadkártyával vehet részt a viadalon.
aug. 9
11:39
Úszó Eb: Szekeres Dorina középdöntős női 200 háton (She)
A 16. helyen, 2:14.70-es idővel bejutott a 200 méteres női hátúszás középdöntőjébe Szekeres Dorina – kellemes meglepetést szerzett a magyar úszó a hazai kontinensviadalon.
aug. 9
11:42
Férfi tenisz-világranglista: Roddick kikerült a Top10-ből (Metropol)
Andy Roddick kikerült a legjobb tízből a férfi teniszezők világranglistáján, amelyet továbbra is a spanyol Rafael Nadal vezet a szerb Novak Djokovic és a svájci Roger Federer előtt.
aug. 9
11:57
Úszó Eb: Takács Krisztián továbbjutott az 50 méteres pillangóúszásban (She)
Továbbjutott az előfutamból Takács Krisztián 50 méteres pillangóúszásban az úszó Eb-n – a magyar versenyző 24.36-os idővel a 17. helyen lépett a következő körbe.
aug. 9
11:59
Galatasaray: Milan Baros mesés új szerződést kapott a törököktől (She)
Két évvel, 2013 nyaráig meghosszabbította szerződését Milan Baros a török labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Galatasarayjal.
aug. 9
12:01
Tenisz: Szávay a 37. helyen maradt, Kuznyecova hét pozíciót javított (She)
Szávay Ágnes a 37. helyen található a női teniszezők legfrissebb világranglistáján, így megőrizte egy héttel ezelőtti pozícióját. Nem úgy az orosz Szvetlana Kuznyecova, aki a San Diegó-i tornát megnyerve hét helyet előrelépve a 14.-en áll.
aug. 9
12:03
Úszó Eb: döntőbe jutott a magyar 4x100-as női gyorsváltó (She)
Kivívta a döntőbe jutást a hazai úszó kontinensviadalon a Mutina Ágnes, Dara Eszter, Fehérvári Júlia, Verrasztó Evelyn összeállítású magyar 4x100-as gyorsváltó.
aug. 9
12:05
Dánia: a gólrekorder Tomasson visszavonul a válogatottságtól (She)
A dán labdarúgó-válogatott gólrekordere, Jon Dahl Tomasson bejelentette visszavonulását a nemzeti tizenegytől.
aug. 9
12:15
Úszó Eb: döntős a férfi gyorsváltó is, remek versenyzéssel (She)
Finalista a Kozma Dominik, Takács Krisztián, Cseh László, Makány Balázs összeállítású magyar férfi 4x100-as gyorsváltó a hazai Európa-bajnokságon.
aug. 9
12:18
Tomasson lemondta a válogatottságot (Metropol)
A dán labdarúgó-válogatott gólrekordere, Jan Dahl Tomasson bejelentette visszavonulását a nemzeti tizenegytől.
aug. 9
12:33
Golf: Tiger Woods mélyponton, de így is megőrizte világelsőségét (She)
Tiger Woods profi karrierje legrosszabb teljesítményét nyújtotta a férfi golfozók világbajnoki versenysorozatának idei harmadik viadalán, ám a világ jelenlegi második számú játékosa, Phil Mickelson is betlizett a hétvégi akroni verseny utolsó fordulójában, így Woods megőrizte első helyét a világranglistán.
aug. 9
12:35
Videó: pecázás, Rambo és bicikli után most golfoztak játékosok (She)
Az utóbbi hetekben őrültebbnél őrültebb produkciókat mutattak be világszerte a gólörömüket ünneplő labdarúgók. Leginkább az izlandi bajnokság vitte a prímet, amelyben volt kihorgászott csapattárs, Rambo ámokfutása vagy éppen emberekből álló bicikli. Úgy látszik, Észak-Európában igazán kreatívak a labdarúgók, ugyanis a norvég másodosztály listavezetője, a Sogndal játékosai a Strommen ellen végül…
aug. 9
12:36
Balatonfüreden már bezárt a bazár (Behaviour)
A hosszútávúszók tegnap délután letudták a gyilkos 25 kilométer a Balcsiban, mostantól a Margitszigetre fókuszál az európai úszóvilág. Itt a műúszók produkálták eddig magukat, a víkenden az orosz nők mindent vittek, ám holnaptól jönnek Cseh Laciék!
aug. 9
12:37
Légióssors: Torghelle Sándort sérülés miatt kellett lecserélni (She)
Combjára kapott rúgás miatt a Leverkusen elleni mérkőzésen mindössze nyolcpercnyi játék után le kellett cserélni Torghelle Sándort, aki a hétvégén csapatával, a másodosztályú Fortuna Düsseldorffal egy villámtornán vett részt.
aug. 9
12:51
Lovastorna: a magyar juniorválogatott a 4. helyen végzett az Eb-n (She)
A negyedik helyen végzett a magyar válogatott a junior lovastorna Európa-bajnokságon Ausztriában.

Keresés