2010. augusztus 7. szombat

aug. 7
0:15
Lazio: bejelentették a brazil válogatott középpályás érkezését (She)
Az olasz élvonalban (Serie A) szereplő Lazio pénteken hivatalosan is bejelentette, hogy leigazolta a Sao Paulo egyszeres brazil válogatott középpályását, Hernanest.
aug. 7
3:51
Tenisz: Venus Williams kihagyja a cincinnati WTA-tornát (She)
A hétszeres Grand Slam-győztes Venus Williams sérülés miatt kihagyja a jövő heti Cincinnati Opent. Ezt a torna szervezői jelentették be pénteken.
aug. 7
6:54
Küzdelem a medencében és a Balatonban (Behaviour)
A nagyüzem még odébb van, de a bemelegítés már elkezdődött: tegnap az úszó, műugró, műúszó és nyíltvízi Eb második napján a műúszó párosok folytatták a selejtezést Budapesten, míg a nyíltvízi úszók a férfi 5 és a női 10 kilométeres távval birkóztak Balatonfüred térségében.
aug. 7
7:12
Csak kiderült az eső verte nap végén (Behaviour)
Alaposan felbolygatta a szélsőséges időjárás az úszó, műugró, műúszó és nyíltvízi Európa-bajnokság pénteki programját, ám végül csak lebonyolították a versenyeket. A nyíltvízi úszók ellenben nem az időjárás, hanem Risztov Éva, a csütörtöki hős pszichés és fizikai fáradtsága miatt voltak kénytelenek visszalépni a versenytől.
aug. 7
7:27
Felkészülés: a Milan sem bírt a Panával, igaz, nem is kapott ki - videó (She)
Lejátszotta első mérkőzését tengerentúli túráján az AC Milan: az olasz gárda 0–0-s döntetlent ért el a néhány napja a BL-győztes Intert legyőző görög Panathinaikosz ellen. A meccs után a közönség szórakoztatása végett 11-eseket rúgtak a csapatok, aminek során a Milan nyert 5–3-ra.
aug. 7
7:45
Németország: Michael Ballack szeretne játszani a 2012-es Eb-n (She)
Michael Ballack, a német labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya ott akar lenni a 2012-es Európa-bajnokságon.
aug. 7
8:03
El: megtámadták a győri szurkolókat, négyen kórházba kerültek (She)
Ugyan a Montpellier elleni El-selejtezőre két, szurkolókkal teli busz is indult Győrből, a helyszínen csupán egy járgányra való fiatal buzdította a csapatot. Noha mindkét jármű megérkezett a francia városba, a drukkerek fele meglehetősen rosszul járt: az egyik útszéli villamosmegállónál megtámadta őket a helyi kemény mag.
aug. 7
8:42
Dénes Mercédeszé az első magyar női birkózóarany (Metropol)
A birkózó Dénes Mercédesz aranyérmet szerzett az 52 kg-os súlycsoportban a Szarajevóban zajló ifjúsági Európa-bajnokságon, ezzel a női szakág történetének első bajnoka lett világ-, illetve kontinensviadalon.
aug. 7
8:44
Nadal és Djokovic párost játszik (Metropol)
Harmincnégy év szünet után fordul elő ismét, hogy a férfi teniszezők világranglistájának első és második helyezettje párost játszik egymás oldalán egy versenyen.
aug. 7
9:33
Tenisz: Washingtonban kiesett az első helyen kiemelt Berdych (She)
A Washingtonban zajló ATP-tenisztorna negyeddöntőjében búcsúzott az első helyen kiemelt cseh Tomás Berdych, akit a belga Xavier Malisse vert meg három szettben. Kiesett a harmadikként rangsorolt spanyol Fernando Verdasco is, ő a ciprusi Markosz Bagdatisztól szenvedett vereséget.
aug. 7
9:51
Repülőhollandi-vb: Aranyérmes a Majthényi-Domokos duó (Infostart)
Aranyérmet szerzett a Majthényi Szabolcs, Domokos András kettős a romániai Constantában zajló vitorlázó Repülőhollandi-világbajnokságon. Ez a magyar duó hetedik vb-elsősége.
aug. 7
9:51
Vitorlázás: aranyérmes a Majthényi, Domokos duó a repülőhollandi-vb-n (She)
Aranyérmet szerzett a Majthényi Szabolcs, Domokos András kettős a romániai Constantában zajló vitorlázó repülőhollandi-világbajnokságon. Ez a magyar duó hetedik vb-elsősége.
aug. 7
10:09
Tenisz: Samantha Stosur kikapott Flavia Pennettától San Diegóban (She)
A San Diegóban zajló WTA-tenisztorna negyeddöntőjében a második helyen kiemelt, de sérüléssel bajlódó ausztrál Samantha Stosur két játszmában kikapott az olasz Flavia Pennettától. A legjobb négy közé jutott a lengyel Agnieszka Radwanska, a szlovák Daniela Hantuchová és az orosz Szvetlana Kuznyecova is.
aug. 7
10:11
Videó: Bogdán Ádámmal a kapuban nyert a Bolton Vadóczék ellen (She)
Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Bolton–Osasuna felkészülési mérkőzés a hazai csapat kétgólos győzelmével ért véget. A Boltonnál csereként kapott lehetőséget a gárda magyar kapusa, Bogdán Ádám, aki a 60. percben lépett pályára. A vendégeknél Vadócz Krisztián kezdőként 75 percet játszhatott.
aug. 7
10:27
Formula-1: Semmi kétség, hogy a Mercedes újra nyerni fog - Haug (She)
A Formula-1-es Mercedes-csapat sportigazgatója, Norbert Haug optimista a jövőt illetően, annak ellenére, hogy a tavaly még Brawn GP néven vb-t nyerő istálló az idén nem szerepel túl fényesen.
aug. 7
10:45
Újpest: A csapatkapitánynak joga van reklamálni - Mészöly (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest vezetőedzője, Mészöly Géza tegnap a Kaposvár ellen 1–0-ra megnyert bajnoki mérkőzés után kiállt a meccsen kiállított csapatkapitány, Tisza Tibor mellett.
aug. 7
10:47
Sakk: Berkes győzelemmel kezdett, a grúz legenda remizett Pakson (She)
A nyolcadik Marx György-emlékverseny első fordulója után Berkes Ferenc és a cseh Viktor Laznicka áll az élen a férfiaknál. Előbbi az egyik legnagyobb sakktehetségnek tartott, 15 éves amerikai Ray Robson ellen győzött. A hölgyeknél egyedül a kétszeres olimpiai bajnok Mádl Ildikó nyert a nyitó körben, míg Vajda Szidónia remizett az egykor szovjet színekben világbajnok grúz klasszissal, a 69…
aug. 7
10:48
Pénz állt a házhoz a MOB-nál (Behaviour)
A Magyar Olimpiai Bizottság megkezdte a plusz 700 millió forintos állami támogatás elosztását, miután a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkársága átutalta a szervezetnek az összeget, s az pénteken már meg is érkezett a MOB számlájára. Eddig az érintett 42 szövetség közül 31 kötötte meg a MOB-bal az erre vonatkozó szerződést.
aug. 7
11:03
MOB: megkezdték a 700 millió elosztását, 31 szövetség már aláírt (She)
A Magyar Olimpiai Bizottság megkezdte a plusz 700 millió forintos állami támogatás elosztását, miután a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkársága átutalta a szervezetnek az összeget, s az pénteken már meg is érkezett a MOB számlájára. Eddig az érintett 42 szövetség közül 31 kötötte meg a MOB-bal az erre vonatkozó szerződést.
aug. 7
11:21
Labdarúgó NB I: fővárosi és nyugati rangadó, pályán az FTC - mai program (She)
A labdarúgó NB I 2. fordulójának szombati mérkőzésein a Budapest Honvéd ismét fővárosi derbit vív, a Vasas után ezúttal az MTK ellen, a nyugati rangadón a Szombathelyi Haladás és a Zalaegerszeg csap össze, bemutatkozik az újonc Szolnok, valamint Kecskemétre látogat a Ferencváros.
aug. 7
11:39
Felkészülés: Capello ma este hirdet keretet a magyarok ellen (She)
Az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Fabio Capello szombat este hirdeti ki a Magyarország elleni jövő heti mérkőzésre készülő keretét.
aug. 7
12:15
Úszás: Ryan Lochte 200 vegyesen legyőzte Michael Phelpset (She)
Elszenvedte első vereségét az Irvine-ban zajló amerikai úszóbajnokságon a 14-szeres olimpiai aranyérmes Michael Phelps, aki  csak második lett Ryan Lochte mögött 200 m vegyesen.
aug. 7
12:33
Úszó Eb: Goddard nem jön, Cseh Lászlónak egy gonddal kevesebb (She)
Nem áll rajtkőre Budapesten James Goddard, aki a 2010-es világranglistát vezeti 200 vegyesen, illetve az európait 200 háton.
aug. 7
13:09
A MOB megkezdte a 700 millió forint költségvetési plusztámogatás elosztását (Infostart)
Megkezdte a Magyar Olimpiai Bizottság a 700 millió forint költségvetési plusztámogatás elosztását. Eddig az érintett 42 szövetség közül 31 kötötte meg a testülettel az erre vonatkozó szerződést.
aug. 7
13:09
Úszó Eb: Radványi Dóra 11. az egyéni műúszóknál, orosz siker (She)
Radványi Dóra a 11. helyen végzett a műúszók egyéni versenyének szombati, 12-es döntőjében a magyarországi úszó, műugró, műúszó és hosszútávúszó Európa-bajnokságon. A számot a háromszoros világbajnok orosz Natalja Iscsenko nyerte.
aug. 7
13:27
Tenisz: hétfőtől nem lesz amerikai a férfi világranglista első tíz helyén (She)
Hétfőtől – a férfi teniszezők számítógépes világranglistájának bevezetése óta először – nem lesz amerikai játékos az első tíz között.
aug. 7
14:03
Bepereli az UEFA-t a Mallorca (Infostart)
Bepereli az Európai Labdarúgó Szövetséget (UEFA) a Mallorca, mert a szervezet annak ellenére zárta ki a klubot az Európa Ligából, hogy kvalifikálta magát.
aug. 7
14:03
Internazionale: Rafa Benítez a csapatában akarja tudni Maicont (She)
Rafa Benítez, az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Internazionale spanyol vezetőedzője figyelmeztette klubját, nem örülne, ha Maicon a Real Madridnál kötne ki.
aug. 7
14:21
Spanyolország: a Mallorca beperli az UEFA-t az El-kizárás miatt (She)
Bepereli az Európai Labdarúgó-szövetséget (UEFA) a Mallorca, mert a szervezet annak ellenére zárta ki a klubot az Európa-ligából, hogy az kvalifikálta magát.
aug. 7
14:39
Oroszország: a bolgárok a füstköd miatt Szentpéterváron játszanak (She)
Az orosz szövetség kénytelen volt Moszkvából Szentpétervárra áttenni a bolgárok elleni  szerdai felkészülési labdarúgó-mérkőzés helyszínét, mert a fővárosra telepedett füstköd károsíthatja az egészséget.
aug. 7
14:57
Profi ökölvívás: a szeptemberi Klicsko-gálán lép kötelek közé Vető Gábor (She)
A Vladimir Klicsko-Samuel Peter nehézsúlyú WBO-, IBF-, IBO-mérkőzés köré épülő szeptember 11-i frankfurti gála programjában lép kötelek közé a 18 mérkőzést követően is makulátlan mérlegű Vető Gábor, a WBC könnyűsúlyú junior bajnoka .
aug. 7
14:59
Man. City: Mancini szerint az idén is 100 millió font felett költenek (She)
Roberto Mancini, a Manchester City menedzsere angol újságíróknak adott interjújában elmondta, hogy csapata az idén is 100 millió fontnál többet költhet új játékosok szerződtetésére, csakúgy, mint az előző nyári átigazolási időszakban.
aug. 7
15:33
Profi ökölvívás: Vető Gábor a Klicsko-gálán lép kötelek közé (She)
A Vladimir Klicsko–Samuel Peter nehézsúlyú WBO-, IBF-, IBO-vb-címmérkőzés köré épülő szeptember 11-i frankfurti gála programjában lép kötelek közé a 18 mérkőzést követően is makulátlan mérlegű Vető Gábor, a WBC könnyűsúlyú juniorbajnoka.
aug. 7
15:35
NFL: Andre Johnson akár 73.5 millió kereshet, aláírtak az újoncok (She)
A tengerentúli amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Houston Texans további két évvel meghosszabbította ligaelit szélső elkapójának, Andre Johnsonnak öt év múlva lejáró szerződését. Az új kontraktus értelmében Johnson akár 73.5 milliót is kereshet a hét év alatt, amely 38 millióval lenne több, mint amit az öt éve alatt kereshetett volna.
aug. 7
15:51
NFL: Andre Johnson akár 73.5 milliót kereshet, aláírtak az újoncok (She)
A tengerentúli amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Houston Texans további két évvel meghosszabbította Andre Johnsonnak – a liga egyik legjobb szélső elkapójának – öt év múlva lejáró szerződését. Az új kontraktus értelmében Johnson akár 73.5 milliót is kereshet a hét év alatt, ami 38 millióval lenne több, mint amennyit az öt esztendő alatt zsebre tehetett volna.
aug. 7
16:09
Ronaldinho "csúnya", Pelé hűséges - a meghiúsult átigazolások toplistája (Infostart)
Ha igaz volna - az átigazolási időszakban rengeteg pletykát lehet hallani labdarúgók klubváltásáról, ám a felröppent átigazolások többsége nem valósul meg. A Goal.com szakportál alapján összegyűjtöttük azokat a legfontosabb tervezett átigazolásokat, amelyek végül meghiúsultak.
aug. 7
16:27
Rögbi: Új-Zéland újabb sikerével szinte megnyerte a Három Nemzetet (She)
Új-Zéland rögbiválogatottja tulajdonképpen megnyerte a Három Nemzet-kupa 2010-es kiírását, miután hazai környezetben is jobbnak bizonyultak Ausztráliánál.
aug. 7
16:29
Manchester United: két fiatal csatárt kölcsönadtak a „vörös ördögök” (She)
A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson úgy döntött, hogy a játékosok fejlődése érdekében kölcsönadja két tehetséges csatárát, Mame Biram Dioufot és Joshua Kinget.
aug. 7
16:30
Olasz címvédés férfi 25 km-en (Metropol)
A címvédő olasz Valerio Cleri nyerte a férfiak 25 km-es számát szombaton Balatonfüreden, a magyarországi úszó, műugró, műúszó és nyíltvízi Európa-bajnokságon.
aug. 7
16:31
Úszó Eb: olasz címvédés férfi 25 km-en (She)
A címvédő olasz Valerio Cleri nyerte a férfiak 25 km-es számát szombaton Balatonfüreden, a magyarországi úszó, műugró, műúszó és nyíltvízi Európa-bajnokságon.
aug. 7
16:45
Úszó Eb: olasz címvédés férfi huszonöt km-en (She)
A címvédő olasz Valerio Cleri nyerte meg a férfiak 25 km-es számát szombaton Balatonfüreden, a magyarországi úszó, műugró, műúszó és nyíltvízi Európa-bajnokságon.
aug. 7
16:47
Kecskemét: Tököli a Ferencváros ellen is támadófocit ígér (She)
Tököli Attila, a Ferencváros volt támadója az ftc.hu-nak adott nyilatkozatában elmondta, a lila-fehérek az Üllői úton is támadó szellemben futballoznak majd a ma esti bajnoki mérkőzésen.
aug. 7
17:06
Győri édes: hihetetlen továbbjutás (Behaviour)
Csütörtök este parádés produkciót nyújtott a Győr a labdarúgó Európa Ligában, s a hazai pályán elszenvedett 1-0-ás veresége dacára büntetőkkel mégis továbbjutott. Így aztán továbbra is két magyar egylet szerepel a nemzetközi porondon, akárcsak a Rába-partiak, a debreceniek is az EL-ben érdekeltek, ráadásul mindkettő verhető ellenfelet kapott az UEFA tegnapi sorsolásán.
aug. 7
17:21
Mostantól indulhat be a magyar sikersorozat (Infostart)
Vasárnap "bezár" Balatonfüred, miután a női hosszútávúszók 25 kilométeres versenyével véget ér a nyíltvízi szakág balatoni Európa-bajnoksága, hogy hétfőtől már csak a Margitsziget "üzemeljen". Az általános várakozás szerint hétfőtől beindul a hazai sikersorozat.
aug. 7
17:21
Videoton: Úgy érzem, túljutottunk a krízisen - Mezey György (She)
Mezey György, a Videoton vezetőedzője úgy érzi, hogy csapata túljutott a hullámvölgyön, így bizakodva várja a holnapi, Vasas elleni bajnoki mérkőzést.
aug. 7
17:57
Felkészülés: Hajnal Tamásék két góllal nyertek Bielefeldben (She)
A Borussia Dortmund Sebastian Kehl és Sindzsi Kagava góljával 2–0-ra nyert felkészülési mérkőzésen a másodosztályú Bielefeld otthonában. A találkozón Hajnal Tamás a szünetben állt be az akkor 1–0-ra vezető Dortmundba, és az utolsó percekben közel állt a gólhoz, ám az ellenfél kapusa hárította lövését.
aug. 7
18:15
Felkészülés: Gera fél óra alatt háromszor köszönt be a Werdernek (She)
A Fulham felkészülési mérkőzésen Gera Zoltán remeklésének köszönhetően 5–1-re nyert hazai pályán a Werder Bremen ellen. A magyar támadó 1–1-es állásnál a 61. percben lépett pályára, ezt követően 13 perc alatt klasszikus mesterhármas ért el, majd gólpasszt adott a végeredményt beállító Eddie Johnsonnak.
aug. 7
18:17
Videó: így szeli a habokat a Majthényi, Domonkos világbajnok duó (She)
Korábban beszámoltunk róla, hogy aranyérmet szerzett a Costantában zajló vitorlázó repülőhollandi-világbajnokságon a Majthényi Szabolcs, Domonkos András kettős. Tekintse meg a hetedik elsőségét besöprő magyar egység teljesítményét!
aug. 7
18:19
Tenisz: Wozniacki lesz Zakopalová ellenfele a koppenhágai döntőben (She)
A dán Caroline Wozniacki három játszmában, 6:1, 2:6, 6:4-re legyőzte az orosz Anna Csakvetadzét, ezzel bejutott a koppenhágai WTA-torna döntőjébe. Ellenfele a kínai Li Nát legyőző cseh Klára Zakopalová lesz a fináléban.
aug. 7
18:21
Chelsea: Butaság a Cole eladásáról szóló találgatás - Ancelotti (She)
Aligha lesz a Real Madrid labdarúgócsapatának játékosa Ashley Cole, legalábbis mostani munkaadójánál erre enged következtetni Carlo Ancelotti menedzser határozott nyilatkozata.

Keresés