2010. augusztus 22. vasárnap

aug. 22
0:12
Tereptriatlon: Sipiczki Csaba és Poór Brigitta győzött az ob-n (She)
Mint megalakulása óta oly' sok alkalommal, az idén is többszörös X2S TEAM-siker született a tereptriatlon országos-bajnokságon, amelyet a Nógrád megyei Nőtincs községben rendeztek meg.
aug. 22
0:48
Tenisz: Mardy Fish megállította Andy Roddickot Cincinnatiben (She)
A Cincinnatiben zajló 2.430 ezer dollár összdíjazású ATP-torna elődöntőjében az amerikai Mardy Fish nem kis meglepetésre három játszmában legyőzte a nála papíron esélyebb, kilencedik helyen kiemelt Andy Roddickot.
aug. 22
7:24
Brazília: Scolari után Rivaldo is a Palmeirasban köthet ki (She)
Elképzelhető, hogy a Palmeiras labdarúgócsapatában folytatja pályafutását a 38 esztendős Rivaldo. Helyi sajtóértesülések szerint a csatár azért szerződne az együtteshez, mert azt Luiz Felipe Scolari irányítja, akivel 2002-ben vb-aranyérmes lett a brazil válogatott.
aug. 22
8:18
Ifjúsági olimpia: Kéri Zsófia 24. lett a kerékpározás időfutamában (She)
Kéri Zsófia a 24. helyen végzett a lányok egyéni időfutamában kerékpározásban a szingapúri ifjúsági olimpián. A magyar versenyző a 2.3 kilométeres távot 3:46.03 perc alatt teljesítette, ezzel 28.03 másodperccel maradt el a győztes Linda Indergand idejétől.
aug. 22
8:36
Ifjúsági olimpia: Czúth Réka a 11. helyen végzett magasugrásban (She)
Czúth Réka a harmadik lett az atlétikai versenyek női magasugró számának B döntőjében a szingapúri ifjúságim olimpián, ezzel összesítésben a 11. helyen végzett. Czúth legjobb eredménye 172 cm volt, a 175 cm-es magasságon három rontott kísérlettel fejezte be a szereplést.
aug. 22
8:54
Ifjúsági olimpia: Kapás István a 12. lett légpuskában Szingapúrban (She)
A selejtezőben a 12. lett, így nem jutott a döntőbe Kapás István férfi légpuskában a szingapúri olimpián. A magyar versenyző a kvalifikáció első körében még az élen állt, ám később visszacsúszott, és a szoros versenyben már nem tudott eleget javítani a fináléba kerüléshez.
aug. 22
9:12
Női vízilabda: ötméteresekkel lett hatodik a válogatott a vk-n (She)
A magyar női vízilabda-válogatott 13–13 után ötméteresekkel kapott ki Kanadától a világkupán, és végzett ezzel a hatodik helyen – olvasható a válogatott hivatalos oldalán, az nvv.hu-n.
aug. 22
9:33
Női vízilabda Vk: 6. a magyar válogatott (Metropol)
A hatodik helyen végzett a magyar női vízilabda-válogatott az újzélandi Világkupán. Petrovics Mátyás csapata, amely a hazaiak szombati legyőzésével már biztosította helyét a jövő évi világbajnokságon, vasárnap jó játékkal, szoros mérkőzésen, büntetőkkel maradt alul a vb-ezüstérmes kanadaiakkal szemben.
aug. 22
9:48
Ifjúsági olimpia: tizenhét ország is szívesen lenne házigazda a jövőben (She)
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) közlése szerint élénk az érdeklődés az ifjúsági játékok rendezése iránt, mostanáig már 17 ország jelezte, hogy szívesen házigazdája lenne a jövőben ilyen eseménynek.
aug. 22
9:50
Serie A: korábbi gólkirállyal erősítette meg keretét a Napoli (She)
A 2004–2005-ös idényben gólkirályi címet szerző Cristiano Lucarellivel erősítette meg keretét a Napoli labdarúgócsapata.
aug. 22
9:51
Federer és Fish a döntőben Cincinnatiben (Metropol)
Roger Federer és Mardy Fish jutott be a döntőbe a 2,43 millió dollár összdíjazású, cincinnati keménypályás férfi tenisztornán.
aug. 22
9:52
Sakk: Rapport Richárd a Szombathelyi Haladáshoz szerződött (She)
Rapport Richárd, a világ jelenlegi legfiatalabb sakknagymestere a zalaegerszegi Csuti Antal SK-ból az ob I-ben szereplő Szombathelyi Haladás VSE csapatához igazolt át.
aug. 22
10:06
Ifjúsági olimpia: Stubán Ferenc a 36. a férfiak mezőnyversenyében (She)
A mieink közül Stubán Ferenc szerepelt a legjobban a férfiak 48 kilométeres mezőnyversenyében kerékpározásban a szingapúri ifjúsági olimpián. Stubán a 36. helyen végzett, és két másodperces hátránnyal a mezőnnyel együtt ért célba. A 47. pozícióban végző Fenyvesi Péter is a főmezőnnyel egyetemben ment át a célvonalon. A harmadik magyar versenyző, Szoboszlai Patrik viszont nem fejezte be a…
aug. 22
10:24
Válogatott: még vásárolhatók jegyek a svédországi meccsre (She)
Augusztus 27-ig lehet belépőket vásárolni a szeptember 3-án, Stockholmban sorra kerülő Svédország–Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőre – olvasható az MLSZ honlapján.
aug. 22
10:42
Michelisz negyedik a Lamborghinivel (Infostart)
Michelisz Norbert és Giorgio Sanna a negyedik, Walter Csaba és Stephane Lemeret az ötödik helyen végzett a Lamborghini Blancpain Super Trofeo második hungaroringi futamán.
aug. 22
10:44
Messi triplájával nyerte meg a kupát a Barcelona (Infostart)
A bajnok Barcelona négygólos győzelmet aratott a kupagyőztes Sevilla felett a spanyol labdarúgó Szuperkupa szombati visszavágóján, így 5-3-as összesítéssel hódította el a trófeát.
aug. 22
11:00
Megvan az Internazionale negyedik trófeája is - videóval (Infostart)
A bajnok és kupagyőztes Internazionale 3-1-re legyőzte a mögötte mindkét sorozatban ezüstérmes AS Romát az olasz labdarúgó Szuperkupa szombati mérkőzésén, ezzel idei negyedik trófeáját gyűjtötte be.
aug. 22
11:00
Kajak-kenu: a női K-2 ismét a magyaroké, Szabó és Kozák aranyérmes (She)
Az 1000 méteres szám után Szabó Gabriella és Kozák Danuta révén 500-on is magyar győzelem született a női kajak párosok fináléjában a poznani világbajnokságon.
aug. 22
11:02
Négy aranyat nyertek ma a kajakosnők Poznanban (Infostart)
Négy arany- és két ezüstérmet nyertek a magyar kajakosnők a poznani világbajnokság 500-as és 200 méteres döntőiben. Első lett a Szabó Gabriella, Kozák Danuta kettős, valamint a Janics Natasa, Csipes Tamara, Kovács Katalin, Benedek Dalma alkotta négyes ötszáz méteren, míg Janics Natasa és a Janics, Kovács kettős a sprinttávon. Janics Natasa, a verseny legeredményesebb magyar szereplője ezüstérmet…
aug. 22
11:18
Ifjúsági olimpia: Demeter Gergely a negyedik a furcsa öttusában (She)
Demeter Gergely a negyedik helyen végzett férfi öttusában a szingapúri ifjúsági olimpián. Érdekesség, hogy az öttusa lényegében három számból állt, mivel a lovaglás eleve hiányzott, míg az új szabályoknak megfelelően a futást és a lövészetet összevonták.
aug. 22
11:20
Férfi vízilabda: kétgólos német győzelem az olaszok ellen (She)
A férfi vízilabdázók Vodefone-kupájának harmadik fordulójában a németek két góllal legyőzték az olaszokat (10–8), előbbiek a harmadik negyed után már lényegében behozhatatlan előnyre (8–3) tettek szert.
aug. 22
11:36
Kajak-kenu: utolsó előtti a Kammerer, Kucsera duó ötszázon (She)
A Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor kajakpáros a nyolcadik helyen végzett a poznani világbajnokság 500 méteres fináléjában. A rossz start miatt háromszor visszalőtt futamon az aranyérmet a fehérorosz Raman Pjatrusenka és Vadzim Mahnyev nyerte meg.
aug. 22
11:54
Le Mans Series: a Hungaroring már az időmérőn történelmet írt (Infostart)
Ismét történelmet írt a Hungaroring: Európában először fordult elő, hogy az időmérő edzésen egy LMP2-es autó végezzen az élen. A nagy esélyes, Olivier Panis vezette Peugeot csak a negyedik lett.
aug. 22
11:54
Ifjúsági olimpia: Farkasdi Ramóna és Tótka Sándor is aranyérmes! (She)
Nagyszerű magyar nap a kajak-kenu versenyekben: Farkasdi Ramóna és Tótka Sándor is aranyérmet szerzett a sprintversenyek során!
aug. 22
11:56
Szingapúrban is nyertek aranyakat a magyar kajakosok (Infostart)
Aranyérmet nyert a kajakos Farkasdi Ramóna és Tótka Sándor a Szingapúrban zajló I. ifjúsági olimpián.
aug. 22
11:56
Kajak-kenu: aranyérmes a Janics, Csipes, Kovács, Benedek négyes (She)
Aranyérmet nyert a Janics Natasa, Csipes Tamara, Kovács Katalin, Benedek Dalma összeállítású női kajak négyes a poznani világbajnokság 500 méteres döntőjében.
aug. 22
11:57
Janics és Kovács megvédte címét 200 m-en (Metropol)
Két aranyérmet nyertek a magyarok a 200 m-es táv vasárnapi döntőiben a poznani kajak-kenu világbajnokságon. A női váltó második lett. Az 500 m-es döntőkben pedig két arany- és egy ezüstérem született. Összefoglaló.
aug. 22
11:58
Labdarúgás: Geráék az MU-t, a Honvéd a Lokit fogadja - a mai program (She)
A magyar labdarúgó NB I mellett az angol és a német élvonalban is két-két mérkőzést rendeznek vasárnap.
aug. 22
12:15
Ifjúsági olimpia: 2 arany és 1 bronz (Metropol)
A kajak-kenuban nyert aranyérmek után, a cselgáncsozó Tóth Krisztián bronzérmet nyert vasárnap a Szingapúrban zajló I. ifjúsági olimpián.
aug. 22
12:48
Kajak-kenu: Janicsot 200 méteren már nem lehetett megverni (She)
Janics Natasa megnyerte a női kajak egyesek 200 méteres fináléját a poznani világbajnokságon, így megszerezte a magyar küldöttség ötödik aranyérmét.
aug. 22
12:51
Tornagyőztes a Kemény-csapat (Metropol)
A magyar férfi vízilabda-válogatott nyerte a Vodafone Kupáért első alkalommal kiírt nemzetközi tornát, miután a vasárnapi befejező játéknapon - az olaszok (9-8) és a németek (15-9) után - két góllal a spanyolok legjobbjait is legyőzte a Margitszigeten.
aug. 22
12:51
Tornagyőztes a magyar vízilabda-válogatott (Behaviour)
Harmadik mérkőzését és ezzel a budapesti a Vodafone Kupát is megnyerte a magyar férfi vízilabda-válogatott: Kemény Dénes alakulata vasárnap a spanyol együttest verte 9-7-re.
aug. 22
13:06
Háromból hármat nyerve tornagyőztes a férfi pólóválogatott (Infostart)
A magyar férfi vízilabda-válogatott nyerte a Vodafone Kupáért első alkalommal kiírt nemzetközi tornát, miután a vasárnapi befejező játéknapon - az olaszok (9-8) és a németek (15-9) után - két góllal a spanyolok legjobbjait is legyőzte a Margitszigeten. A diadal azért is fontos, mert a riválisok mindegyike ott lesz az egy hét múlva rajtoló zágrábi Európa-bajnokságon is.
aug. 22
13:06
Férfi vízilabda: A helyén kell kezelni ezeket a sikereket - Kemény (She)
A magyar férfi vízilabda-válogatott pontveszteség nélkül nyerte a Margitszigeten zajló Vodafone-kupát, miután a torna harmadik fordulójában két góllal (9-7) legyőzte Spanyolországot. Kemény Dénes, együttesünk szövetségi kapitánya elégedetten, de azért visszafogottan nyilatkozott a mérkőzésről és a tornagyőzelemről.
aug. 22
13:08
Ferencváros: Rodenbücher az Újpest ellen már játszana (She)
Rodenbücher István a Videoton elleni mérkőzésen először volt kezdő bajnokin a Ferencváros labdarúgócsapatában, ám kiállították, így a következő mérkőzést ki kell hagynia. A védő bízik benne, hogy csak egy találkozóról tiltják el.
aug. 22
13:24
Kajak-kenu: Janics Kováccsal párosban megszerezte mai harmadik aranyát is (She)
A Kovács Katalin, Janics Natasa páros magabiztos fölénnyel nyerte meg a női kajakpárosok 200 méteres döntőjét a poznani világbajnokságon. Janics Natasának – egy ezüstérem mellett – ez volt a harmadik aranyérme a mai napon.
aug. 22
13:42
Ifjúsági olimpia: Tóth Krisztián bronzérmes cselgáncsban a 81 kg-ban (She)
Újabb remek produkció Szingapúrban: a cselgáncsozó Tóth Krisztián a harmadik helyen végzett a 81 kilogrammosok küzdelmében. Tóth a bronzcsatában a török Batuhan Efemgil ellen egy jukó hátrányban volt, de aztán ipponnal a maga javára döntötte el a küzdelmet. A másik bronzot a szlovákiai Szakács Árpád szerezte meg.
aug. 22
14:00
Német-rali: Sébastien Loeb nyert, hármas Citroën-siker (She)
Az utóbbi hat világbajnokságon diadalmaskodó, az összetett pontversenyben élen álló francia Sébastien Loeb nyerte a Német-ralit, az idei vb kilencedik viadalát.
aug. 22
14:18
Ifjúsági olimpia: a cselgáncsozó Tóth Krisztián bronzérmes lett (She)
Újabb remek produkció Szingapúrban: a cselgáncsozó Tóth Krisztián a harmadik helyen végzett a 81 kilogrammosok küzdelmében. Tóth a bronzcsatában a török Batuhan Efemgil ellen egy jukó hátrányban volt, de aztán ipponnal a maga javára döntötte el a küzdelmet. A másik bronzot a szlovákiai Szakács Árpád szerezte meg.
aug. 22
14:36
Ifjúsági olimpia: Zsigmond és Harcsa is a bronzért bokszolhat (She)
A hatfős mezőnyben induló Zsigmond József a bronzéremért küzdhet a +91 kilogrammban, miután az elődöntőben a második menetben feladta az új-zélandi Joseph Parker elleni találkozót. Ekkor a pontozóbíróknál Parker már 5:1-re vezetett.
aug. 22
14:39
Német-rali: Loeb nyert (Metropol)
Az utóbbi hat világbajnokságon diadalmaskodó, az összetett pontversenyben élen álló francia Sébastien Loeb nyerte a Német-ralit, az idei vb kilencedik viadalát.
aug. 22
14:41
Kajak-kenu vb: 200 m-es eredmények (Metropol)
A poznani kajak-kenu világbajnokság vasárnapi, 200 m-es döntőinek dobogósai és a magyarok:
aug. 22
14:54
Ifjúsági olimpia: Lakatos Tamás a négy közé jutott asztaliteniszben (She)
Lakatos Tamás remek teljesítménnyel az elődöntőbe jutott Szingapúrban az asztaliteniszezők férfi egyes küzdelmeiben. A nyolc között Lakatos a svéd Hampus Söderlundot győzte le 4:2-re.
aug. 22
15:12
Labdarúgás: elhunyt a jugoszlávok legendás gólvágója (She)
Nyolcvanhat éves korában elhunyt Sztjepan Bobek, a jugoszláv labdarúgó-válogatott és a Partizan Beograd korábbi gólvágója.
aug. 22
15:30
Ökölvívás: Adamek legyőzte 20 kilóval nehezebb ellenfelét (She)
Az egyesült államokbeli Newarkban megrendezett mérkőzésen a lengyel Tomasz Adamek pontozással legyőzte az amerikai Michael Grantet, így megvédte az IBF nemzetközi bajnoki és a WBO NABO nehézsúlyú címét.
aug. 22
15:33
Janics Natasa megvédte vb-címeit (Behaviour)
Két aranyérmet nyertek a magyarok a 200 m-es táv vasárnapi döntőiben a poznani kajak-kenu világbajnokságon.
aug. 22
15:48
Bundesliga 2.: Torghelle 77 percet kapott, csapata veszített Cottbusban (She)
Hazai pályán 2–0-s győzelmet aratott a német másodosztályú labdarúgó-bajnokság 1. fordulójában az Energie Cottbus a Torghelle Sándorral felálló Fortuna Düsseldorf ellen.
aug. 22
15:50
Szabadidősport: véget ért a Mozdulj Velencei-tó programsorozat (She)
A Gárdonyban megrendezett sporttalálkozóval véget ért a 3. Mozdulj Velencei-tó szabadidős sportprogramsorozat. A térség legsportosabb települése címet Velence érdemelte ki: az Ifjúsági Strand csapata két sportágban is a legjobbnak bizonyult.
aug. 22
16:06
Premjer-liga: Kuranyi duplázott, Gaál csapata kikapott (She)
A Dinamo Moszkva a duplázó Kevin Kuranyi vezérletével 3–0-ra nyert hazai pályán a Lokomotiv Moszkva ellen az orosz labdarúgó-bajnokság 18. fordulójának fővárosi derbijén. Az Amkar Perm Gaál Miklós nélkül szenvedett 1–0-s vereséget a Szibir Novoszibirszk vendégeként.
aug. 22
16:24
Anglia: Gallas elsőként járja meg a három legnagyobb londoni klubot (She)
A Tottenham Hotspurrel egyéves szerződést aláírt William Gallas lesz az angol labdarúgótörténet első játékosa, aki a három legnagyobb londoni klub, az Arsenal, a Chelsea és a Spurs mezét is viselheti hivatalos mérkőzésen.

Keresés