2010. július 26. hétfő

júl. 26
0:00
Felkészülés: a New Yorktól is kikapott a Manchester City (She)
A Manchester City a Sportingtól elszenvedett vereség (0–2) után a New York Red Bullstól is vereséget szenvedett az amerikai túrán. A több sztárját és új igazolásait nélkülöző angol csapat 2–1-re kapott ki a hazai pályán játszó Red Bullstól, amelyben ismét pályára lépett Thierry Henry.
júl. 26
0:04
MotoGP: Jorge Lorenzo nyert, Rossi 3. a Laguna Seca-i futamon (She)
A spanyol Jorge Lorenzo nyerte meg a Laguna Seca-i gyorsaságimotoros-világbajnokság „királykategóriájának” futamát. Valentino Rossi nagy bravúrt végrehajtva sérülten is „felmankózhat” a dobogóra, miután Casey Stoner mögött a harmadik helyen ért célba.
júl. 26
1:30
Tenisz: Mardy Fish két héten belül második tornagyőzelmét aratta (She)
Az amerikai Mardy Fish nyerte meg az atlantai férfi tenisztornát, miután a fináléban három szettben legyőzte honfitársát, John Isnert. Fish 11. tornadöntőjén a hatodik sikerét könyvelhette el, és remek formának, hiszen két hete Newportban – még füves pályán – is győzni tudott.
júl. 26
2:24
Szétreped a mez a túlsúlyos Ronaldón (Blikk)
SAO PAULO — Súlyos problémái vannak Ronaldónak (33). A kétszeres világbajnok brazil futballista különböző sérülései miatt május óta nem tudott pályára lépni klubcsapata, a Corinthians színeiben.
júl. 26
2:28
Janics Natasa visszavágott (Blikk)
SZEGED — Noha az idei első válogatón még ráijesztett szurkolóira (csak kilencedik lett), mostanában már verhetetlen Janics Natasa (28).
júl. 26
6:54
Karcsúsít a Manchester City (Metropol)
Jelentős karcsúsítást kell végrehajtani a Manchester City háza táján, hogy a csapat megfeleljen a labdarúgó Premier League játékosállományra vonatkozó új szabályainak.
júl. 26
6:54
Utasításra nyert Alonso a Német Nagydíjon (Behaviour)
A spanyol Fernando Alonso (Ferrari) győzött a Forma 1-es Német Nagydíjon, miután brazil csapattársa, Felipe Massa átengedte neki az első helyet csapatutasításra. A Ferrari rádión kért elnézést a brazil pilótától.
júl. 26
6:56
Kicsoda és mit akar Egervári? (Behaviour)
Egervári Sándor pedigréje a lehető legjobb, TF-diploma, a létező összes edzői képesítés, szakmai gyakorlat, bajnoki, vb-harmadik cím az U20-as válogatottal. Mára mindenki fújja életrajzát, de azt valószínűleg kevesen tudják, hogy milyen, mint ember? Bemutatjuk.
júl. 26
7:12
Madridban már nem kellenek az ikonok (Behaviour)
Nagyon úgy tűnik, hogy Jose Mourinho érkeztével új szelek fújdogálnak Madridban. A Real egyértelműen a csúcsokra tör, és céljának elérése érdekében még attól sem riad vissza, hogy a klub ikonjaitól megszabaduljon. Pedig egyik igazi, ám ezúttal távozásra kényszerített klasszis sem lenne a legtöbb csapatnak a kerékkötője, Raúlnak és Gutinak ettől az idénytől fogva már nem a királyi klubban osztanak…
júl. 26
7:48
Manchester City: a klubnak muszáj karcsúsítania keretét (She)
Jelentős karcsúsítást kell végrehajtani a Manchester City háza táján, hogy a csapat megfeleljen a labdarúgó Premier League játékosállományra vonatkozó új szabályainak.
júl. 26
7:50
Felkészülés: az MU vereséget szenvedett a Kansas Citytől (She)
Elszenvedte első vereségét észak-amerikai túráján az angol bajnoki ezüstérmes Manchester United. A „vörös ördögök" az MLS-ben szereplő Kansas City Wizardstól kaptak ki 2–1-re, igaz, egyáltalán nem biztos, hogy az amerikaiak győztes góljánál a labda valóban a gólvonal mögé jutott.
júl. 26
8:06
Szövetségi kapitányok: akik kaptak még egy esélyt - és akik nem (Infostart)
Új szövetségi kapitánnyal, Egervári Sándorral vág neki az ősszel kezdődő Európa-bajnoki selejtezőknek a magyar labdarúgó-válogatott. Nem a magyar szövetség az egyetlen, amely a közelmúltban váltott a szakvezetői poszton. Összeállításunkból kiderül, hogy melyik európai országban állt munkába új edző, és hol kapott bizalmat a szövetségi kapitány a gyengébb eredmények ellenére.
júl. 26
8:24
Brazília: győzelemmel búcsúzott a Cortól az új szövetségi kapitány (She)
Győzelemmel búcsúzott a Corinthianstól a napokban kinevezett brazil szövetségi kapitány, Mano Menezes. A szakember utolsó mérkőzésén a Cor 3–1-re verte meg a Guaranit a brazil országos bajnokság 11. fordulójában. Ahogy arról már beszámoltunk, Menezes távozása után Adílson Batista veszi át a négyszeres bajnokcsapat irányítását.
júl. 26
8:26
Röplabda: néző nem volt, csak több száz rendőr az török-izraeli meccsen (She)
Zárt kapuk mögött fogadta a török női röplabda-válogatott az izraelieket az Európa Liga vasárnapi bronzmérkőzésén.
júl. 26
8:42
Real Madrid: ma délután egy órakor búcsúztatják a távozó Raúlt (She)
A Real Madrid vasárnap késő este jelentette be, hogy ma délután egy órakor hivatalosan elbúcsúztatja az együttes csapatkapitányát, a klubtól távozni készülő Raúlt.
júl. 26
8:44
Videó: nem valószínű, hogy bent volt a labda, mégis kikapott az MU (She)
Az Egyesült Államokban túrázó Manchester United 2–1-es vereséget szenvedett felkészülési mérkőzésen az MLS-ben szereplő Kansas City Wizardstól. A „varázslók" győztes góljánál azonban a labda – a lassítások alapján – nem haladt át teljes terjedelmében a gólvonalon.
júl. 26
8:46
Férfi kosárlabda NB I: NCAA-ből szerződtetett kosarast a Dombóvár (She)
A kosárlabda NB I-ben szereplő Dombóvár szerződtette az amerikai Thomas Kennedyt. A 23 éves, 201 cm magas erőcsatár várhatóan szeptemberben érkezik.
júl. 26
8:48
Labdarúgás: az Újpest öt gólt rúgott jótékonyságból Bakonycsernyén (She)
Az Újpest felkészülési mérkőzésen 5–0-ra legyőzte a Fejér megyei első osztályban szereplő Bakonycsernyét. A lilák jótékonysági célból léptek pályára Simek Péter szülőfalujában, mivel a májusi özönvízszerű esőzés komoly károkat okozott a településen.
júl. 26
9:18
Női kosárlabda: az ötödik helyen végzett az U20-as válogatott (She)
A magyar U20-as női kosárlabda-válogatott az ötödik helyen végzett a macedóniai B-divíziós Európa-bajnokságon, miután a helyosztón 85–60-ra legyőzte Izraelt.
júl. 26
9:36
Röplabda: Szabó Dávid az olasz bajnok Treviso játékosa lett (She)
A húszéves válogatott feladó-átló, Szabó Dávid a kilencszeres olasz bajnok Treviso játékosa lett.
júl. 26
9:38
Tenisz: a világranglista élmezőnyében nincs változás, Szávay a 38. (She)
A női és a férfi tenisz-világranglista élmezőnyében nincs változás, továbbra is az amerikai Serena Williams, valamint a spanyol Rafael Nadal áll az első helyen, míg a legelőkelőbben rangsorolt magyar versenyző, Szávay Ágnes a 38.
júl. 26
9:54
Barcelona: Európa-bajnok középpályással erősíthet a klub (She)
Az El Mundo Deportivo információi szerint a spanyol bajnok Barcelona a Villarreal középpályásával, Marcos Sennával erősítené meg keretét.
júl. 26
10:12
Tenisz: a világranglista élmezőnyében nincs változás, Szávay a 37. (She)
A női és a férfi tenisz-világranglista élmezőnyében nincs változás, továbbra is az amerikai Serena Williams, valamint a spanyol Rafael Nadal áll az első helyen, míg a legelőkelőbben rangsorolt magyar versenyző, Szávay Ágnes a 37.
júl. 26
10:14
Profi ökölvívás: Amir Khan ismét kórházba került (She)
Egy hónapon belül másodszor került kórházba a WBA kisváltósúlyú világbajnoka, Amir Khan.
júl. 26
10:30
Videoblog: Kell egy jó Ferencváros és Újpest! - Verebes József (She)
Verebes József legújabb blogbejegyzésében a fővárosi NB I-es együttesekről fejti ki a véleményét. A Mágus szerint mindenképpen kell egy jó Ferencváros és Újpest, hogy a bajnokság színvonala emelkedjen, ugyanakkor úgy véli, az anyagi problémák akadályozzák a csapatépítést.
júl. 26
10:30
Kokó: "Fel kell rázni a magyar sportéletet" (Behaviour)
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) egyik legfontosabb feladata, hogy a lehető legjobb állapotra hozza fel a magyar sportolókat a londoni, majd a riói olimpiára. A sportági szakszövetségeknél ne a pénzemberek, hanem a szakma diktálja a tempót.
júl. 26
10:32
Osasuna: a túlterheléstől féltik, ezért pihentették Vadóczot (She)
A spanyol labdarúgó-élvonalban (Primera División) szereplő Osasuna magyar légiósa, Vadócz Krisztián a túlterhelés elkerülése miatt nem végzett teljes értékű edzésmunkát vasárnap délután.
júl. 26
10:48
Atlétikai Eb: Kővágó, Pars és Kiss éremesélyes (Metropol)
Éremesélyekkel és dobogó közeli eredményekkel egyformán számol Dornbach Ildikó, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) szakmai igazgatója a kedden kezdődő barcelonai Európa-bajnokságon, amelyet az olimpiai építkezés fontos állomásának tart.
júl. 26
11:24
Labdarúgás: három perc alatt két kiállítás egy kínai mérkőzésen (She)
Három perc alatt két kiállításra került sor a kínai labdarúgó-szuperligában, a Csingtao Csonun és a vendég Sanghaj Senhua mérkőzésén vasárnap, ennek következtében a bírót meg akarták verni, egy autót pedig megrongáltak.
júl. 26
11:26
Ajax: a két idény alatt 43-szor betaláló El Hamdaui és Mido érkezett (She)
A holland labdarúgó-bajnokságban (Eredivisie) szereplő Ajax tovább erősítette eddig sem gyenge támadószekcióját – az előző idényben 106 bajnoki gólt szereztek, 34-gyel többet, mint a második legeredményesebb PSV (Dzsudzsák Balázs klubja) –, miután megszerezte a marokkói válogatott Munir El Hamdauit, valamint az egyiptomi Midót.
júl. 26
11:42
Jó döntést hozott a Ferrari? - vélemények pro és kontra (Infostart)
Rajongók, szakértők és bennfentesek mind a vasárnapi Formula-1-es Német Nagydíjon történtekről vitáznak. Egyesek szerint a Ferrari csalt, amikor burkoltan arra utasította Felipe Massát, hogy engedje át az első helyet csapattársának, mások szerint viszont be kell látni, hogy erről szól a sportág. A Nemzetközi Automobil Szövetség szerint a maranellóiak szabályt szegtek, az esetleges további…
júl. 26
11:42
Newcastle: Kádár ágyéksérülést szenvedett, hetekre kidőlt (She)
Az angol labdarúgó-élvonalba (Premier League) egy év másodosztályú tagság után visszatérő Newcastle United magyar légiósa, Kádár Tamás ágyéksérülést szenvedett, így kérdéses, hogy felépül-e az augusztus 14-i rajtra.
júl. 26
12:00
Formula-1: a Ferrari nem fellebbez a kapott büntetés ellen (She)
A Ferrari nem fellebbez a Német Nagydíj versenybíráinak azon döntése ellen, hogy 100 000 dolláros bírsággal sújtották az olasz istállót.
júl. 26
12:36
Everton: Marouane Fellaini egy hét múlva már elkezdheti az edzéseket (She)
Az Everton hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint egy hét múlva újra edzésbe állhat Marouane Fellaini, a csapat középpályása.
júl. 26
12:54
Röplabda: Baróti Árpád az olasz első osztályban folytatja (She)
Az utánpótlás-válogatott és a Dunaferr SE feladó-átlója, Baróti Árpád az olasz első osztályú Tonno Callipo Vibo Valentia csapatához szerződött. A bonyhádi születésű röplabdázót az olasz klub nem adja kölcsön, az A1 Ligában szereplő együttes felnőttkeretének tagja lesz.
júl. 26
12:56
Napoli: Cigarini iránt érdeklődik a Sevilla, a Villarreal és a Parma is (She)
Olasz sajtóhírek szerint a Serie A-ban szereplő Napoli középpályását, Luca Cigarinit szeretné megszerezni a Villarreal, a Parma, illetve a Sevilla is.
júl. 26
12:58
Skócia: mexikói válogatott védővel erősített a csapat (She)
A skót labdarúgó-élvonalban szereplő Celtic szerződtette a Pumas játékosát, Efraín Juárezt.
júl. 26
13:00
BL-selejtező: a bázeliek is zárt kapus edzést tartanak (She)
A DVSC-TEVA Bajnokok Ligája-selejtezős ellenfele, a svájci Basel kedd délelőtt érkezik meg Budapestre, majd a 17.30-kor kezdődő sajtótájékoztató után 18 órától edzést tart, amelynek azonban csak az első tíz perce lesz nyilvános – adta hírül a dvsc.hu.
júl. 26
13:12
Skócia: mexikói válogatott védővel erősített a Celtic (She)
A skót labdarúgó-élvonalban szereplő Celtic szerződtette az UNAM Pumas játékosát, Efraín Juárezt.
júl. 26
13:14
Futsal: kétszeres világválogatott játékost tesztel a Duna Takarék ETO (She)
Kétszeres világválogatott játékost, a marokkói-spanyol kettős állampolgár Fuad Amranit teszteli a futsal NB I legutóbbi kiírásának bajnoka, a Duna Takarék ETO – olvasható az etofutsal.hu-n.
júl. 26
13:16
Videó: újabb Manchester City-vereség, ezúttal a New Yorktól (She)
A Sportingtól elszenvedett 2–0-s vereség után a New York Red Bullstól is kikapott a Manchester City felkészülési mérkőzésen. Az amerikai csapatnak Macoumba Kandji szerzett vezetést, majd Jo egyenlített a második félidőben. A 2–1-es végeredmény Dane Richards révén alakult ki, aki hatalmas gólt ragasztott a City kapujába.
júl. 26
13:30
Női ökölvívás: 11 magyar lép szorítóba a keszthelyi EU-bajnokságon (She)
Tizenegy magyar sportoló lép szorítóba az 5. európai uniós női ökölvívó-bajnokságon, amelyet Keszthelyen rendeznek meg augusztus 3. és 8. között.
júl. 26
13:32
Real Madrid: hivatalosan bejelentették, hogy Raúl távozik (She)
Ma délután egy órakor a Real Madrid hivatalos honlapján jelentette be, hogy a klubot profiként 1994 óta szolgáló legenda, Raúl távozik a királyi gárdától.
júl. 26
13:34
Fogadási botrány: a Horvát Kupa 2009-es döntőjét is manipulálták? (She)
Médiaértesülés szerint manipulálták a Horvát Kupa 2009-es fináléjának első felvonását, amelyen a Dinamo Zagreb hazai pályán 3–0-ra legyőzte a Hajduk Splitet.
júl. 26
13:36
Úszó Eb: ingyenes lesz a belépés az augusztus 4-i megnyitóra (She)
A Magyar Úszószövetség úgy döntött, hogy ingyenes lesz a belépés az augusztus 4-én kezdődő Európa-bajnokság margitszigeti megnyitóünnepségére – erről a magyarországi Eb szervezőbizottsága tájékoztatta hétfőn az MTI-t.
júl. 26
13:48
Videó: hiába volt közel a kapu, így is föléfejelt a támadó (She)
Elképesztő helyzetet hagyott ki a Strömsgodset norvég támadója, Ola Kamara a legutóbbi norvég bajnokin. Az Odd Grenland – amelyben Kovács Péter 75. percet kapott – elleni, idegenbeli meccsen a hazai kapus bravúrja után került a labda Kamara elé, aki azonban annyira meglepődött ezen, hogy cirka 30 centiről kapu fölé fejelt.
júl. 26
14:06
Úszó Eb: ingyenes a belépés a megnyitóra (Metropol)
A Magyar Úszó Szövetség úgy döntött, hogy ingyenes lesz a belépés az augusztus 4-én kezdődő Európa-bajnokság margitszigeti megnyitóünnepségére.
júl. 26
14:08
Contador: a legendák közé kerültem (Metropol)
Mindössze kilenc olyan versenyző van, aki legalább háromszor nyert Tour de France-t, s nem titkolt célja, hogy utolérje az öt diadallal büszkélkedő négyesfogatot.
júl. 26
14:42
Videó: a Real Madrid video-összeállítással emlékezett Raúlra (She)
Mint arról már beszámoltunk, a Real Madrid hivatalos honlapján jelentette be, hogy élő legendája, Raúl elhagyja a klubot. A búcsú alkalmából a királyi gárda egy video-összeállítást hozott nyilvánosságra honlapján, amely felidézi a klasszis csatár madridi pályafutásának legemlékezetesebb pillanatait. Tekintse meg Ön is a videót!
júl. 26
14:44
Anglia: legalább 25 évre börtönbe került a barátját meggyilkoló futballista (She)
Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték Gavin Grantet, a Millwall és a Bradford labdarúgócsapatának korábbi játékosát. A futballista legkorábban 25 év múlva szabadulhat.

Keresés