2010. július 25. vasárnap

júl. 25
0:00
Videó: az Újpest kapusa hatalmasat hibázott a Ligakupában (She)
Első tétmérkőzésén 1–1-es döntetlent játszott egymással a Kaposvár és az Újpest a labdarúgó Ligakupában. A 23. percben ironikus körülmények között szerzett vezetést a hazai pályán szereplő Rákóczi, ugyanis egy előrevágott labdára Balajcza Szabolcs azt hitte, hogy ki fog menni az alapvonalon, ám Oláh Lóránt megelőzte a tétovázó kapust, majd az üres kapuba gurított.
júl. 25
0:18
MotoGP: Lorenzo volt a leggyorsabb a Laguna Seca-i időmérőn (She)
A világbajnoki pontversenyben vezető Jorge Lorenzo bizonyult a leggyorsabbnak a MotoGP Egyesült Államok Nagydíjának időmérő edzésén, Laguna Secában.
júl. 25
1:12
Utánpótlás: ezüstérmes a Vasas a világ legnagyobb ifitornáján (She)
A Vasas U19-es labdarúgócsapata a második helyen végzett a világ legnagyobb utánpótláseseményén, a svédországi Gothia-kupán.
júl. 25
4:12
Vajda még ott lehet a vb-n (Blikk)
SZEGED — Olimpiai bajnoki címvédőhöz méltó versenyzéssel szerzett újabb magyar bajnoki aranyérmet Vajda Attila (27). Az EDF-Démász Szeged kenusa kedvenc távján, 1000 méteren utasította maga mögé az ellenfeleket a Maty-éri pályán.
júl. 25
4:16
Semenya visszatér (Blikk)
Berlin - Visszatér egykori sikerei helyszínére Caster Semenya (19). A tavalyi berlini atlétikai-világbajnokságon a 800 méteren diadalmaskodó dél-afrikai futónő augusztus 22-én újra a német fővárosban versenyez majd egy nemzetközi viadalon.
júl. 25
4:30
Rudolf Gergely: Ciao, Genova! (Blikk)
Élete egyik legkomolyabb feladata előtt áll Rudolf Gergely (25). A magyar válogatott futballista, akit olvasóink az év elején a 2009-es esztendő legjobb NB I-es játékosának és csatárának választottak, új világba csöppent.
júl. 25
4:34
Sebastian Vettel hatodszor lett első (Blikk)
Sebastian Vettel (23) az idei Forma–1-es időmérő edzések királya. A Red Bull Racing pilótája a Német Nagydíj kvalifikációs tréningjét is „kipipálta", vagyis az idei tizenegyedik helyszínen már a hatodik sikerét aratta.
júl. 25
4:48
A köztársasági elnökkel ünnepelte Koko a születésnapját (Blikk)
BUDAPEST — Kezdetben szolid bulit tervezett, végül hatalmas partit szervezett Kovács István (39). Az amatőrként olimpiai-, világ- és Európa-bajnok, profiként világbajnok egykori ökölvívó negyvenedik életévében jár, akárcsak felesége, Krisztina.
júl. 25
5:06
Van esély, hogy visszatér Gera a válogatottba (Blikk)
BUDAPEST — Tíz hónap száműzetés után a legendás Wembleyben térhet vissza a magyar labdarúgó-válogatottba Gera Zoltán (31). A Fulham futballistája 2009. október 10-én, a portugálok elleni világbajnoki selejtezőn lépett utoljára pályára a nemzeti tizenegyben – augusztus 11-én pedig Egervári Sándor (60) szövetségi kapitány hívó szavára visszatérhet.
júl. 25
7:30
Tenisz: Roddick sem tudta megállítani a remek formában lévő Fisht (She)
A múlt heti newporti tenisztornát megnyerő Mardy Fish sorozatban kilencedik győzelmét aratva Atlantában is bejutott a döntőbe, miután a négy között 7:6, 6:3-ra nyert honfitársa, az első helyen kiemelt Andy Roddick ellen.
júl. 25
7:48
Uruguay: Forlán a legjobb sportoló a 2009-2010-es idényben (She)
A dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság legjobb játékosának megválasztott Diego Forlán újabb egyéni elismerést gyűjtött be, miután szombat este megkapta a 2009–2010-es szezon legjobb uruguayi sportolójának járó díjat, a „Charrúa de Orót”.
júl. 25
8:06
Spanyolország: ismét kórházban a Real Madrid legendája (She)
Szívproblémákkal kórházba szállították Alfredo di Stéfanót, a Real Madrid argentin születésű spanyol klasszisát, akit két éve a klubtörténet legjobb játékosának választottak.
júl. 25
8:24
Férfi kézilabda: Sesumot Dubaiba vagy Katarba adhatják kölcsön (She)
Még egy hetet várnak az MKB Veszprém kézilabdacsapatának vezetői az RN Löwen válaszára, hogy már az idén kivásárolja-e szerződéséből Zsarko Sesumot, aki jövő nyártól írt alá a német klubhoz.
júl. 25
8:26
Kosárlabda: női és férfi U20-as válogatottunk is győzött (She)
A magyar U20-as női kosárlabda-válogatott 56–31-re legyőzte a görögök nemzeti csapatát a macedóniai B-divíziós Európa-bajnokságon. A lányok vasárnap Izrael ellen játszanak az ötödik helyért.
júl. 25
8:28
Atlétika: ezentúl nem négy, hanem kétévente rendeznek Eb-t (She)
Az Európai Atlétikai Szövetség úgy döntött: ezentúl nem négy, hanem kétévente rendeznek Európa-bajnokságot.
júl. 25
8:42
Tenisz: Balázs Attila iráni tornagyőzelme után a top 200-ba kerül (She)
Balázs Attila a 15 000 dolláros teheráni salakos torna döntőjében 6:1, 6:4-re legyőzte a nyolcadik kiemelt görög Parisz Gemuhidiszt. Ez egyben azt is jelenti, hogy a magyar teniszező a legjobb 200 közé kerül a világranglistán.
júl. 25
8:44
Videó: Del Piero és Pepe góljával Juve-siker a Lyon ellen (She)
Hátrányból fordított és nyert 2–1-re a Juventus az Olympique Lyon ellen felkészülési mérkőzésen Cosenzában. A találkozó első félidejében két magabiztosan értékesített büntetőt láthattak a nézők, majd negyed órával a lefújása előtt Diego emelte a védők felett a labdát Simone Pepéhez, aki beállította a végeredményt.
júl. 25
9:18
Küzdősport: 13 magyart hívtak meg a pekingi világjátékokra (She)
Tizenhárom magyar sportoló kapott meghívást az augusztus 28. és szeptember 4. között Pekingben rendezendő Küzdősportok Világjátékára.
júl. 25
9:20
Videó: nézze meg Hajnal Tamás gólpasszát az 1860 München ellen! (She)
A Bundesligában szereplő Borussia Dortmund 1–1-es döntetlent játszott az német másodosztályú 1860 München ellen. A sárga-feketék egy büntető után kerültek hátrányba, azonban a 80. percben Hajnal Tamás szöglete után a brazil Antonio Da Silva révén egyenlítettek.
júl. 25
9:36
Celtic: a klub nélküli David James hétfőn tárgyal a skót csapattal (She)
David James hétfőn leül tárgyalni a Celtic vezetőivel esetleges klubváltásáról – jelentette be a skót csapat menedzsere, Neil Lennon.
júl. 25
9:54
Atlétika: Gergelics Cintia tizedik kalapácsvetésben a junior-vb-n (She)
Gergelics Cintia tizedik helyen végzett női kalapácsvetésben a kanadai Monctonban zajló junior atlétikai világbajnokságon.
júl. 25
9:56
Premier League: argentin válogatott védőt vett a Sunderland (She)
A Sunderland hivatalosan is bejelentette, hogy leigazolta Marcos Angelerit. A 27 éves argentin jobbhátvéd az Estudiantesből érkezik az angol csapathoz.
júl. 25
10:12
Felkészülés: a Pompey kölcsönmezben kapott négy gólt Washingtonban - videó (She)
A Portsmouth a DC Unitedtől elszenvedett 4–0-s vereséggel zárta észak-amerikai felkészülési túráját.
júl. 25
10:30
Atlétika: Semenya egy év után ismét Berlinben versenyez (She)
Egy év elteltével ismét Berlinben fut augusztus 22-én Caster Semenya, a női 800 méter világbajnoka – jelentette be a nemzetközi atlétikai viadal szervezőbizottsága.
júl. 25
10:32
Kajak-kenu: Janics Natasa nyert 500-on, ő küzdhet meg Kozákkal (She)
Janics Natasa nyerte meg a női kajak egyesek 500 méteres számát a Szegeden zajló kajak-kenu országos bajnokságon és világbajnoki válogatón, így kedden ő küzdhet meg Kozák Danutával a vb-indulásért.
júl. 25
10:48
Negyven ország résztvevői a békéscsabai körrepülő világbajnokságon (Metropol)
Több száz körrepülő modell szeli az eget a vasárnapi kvalifikációt követően hétfőtől öt napon keresztül Békéscsabán, a sportág világbajnokságán.
júl. 25
11:06
Manchester United: Ferdinand hat hét múlva térhet vissza (She)
Sir Alex Ferguson elmondása szerint Rio Ferdinand visszatérésére még legalább hat hetet kell várni, így a Manchester United védője leghamarabb szeptember elején játszhat újra.
júl. 25
11:08
Ökölvívás: Margarito lesz Pacquiao következő ellenfele (She)
Gyakorlatilag véglegesen eldőlt, hogy november 13-án a korábbi háromszoros váltósúlyú világbajnok Antonio Margarito lesz a világ legjobb bokszolójának tartott Manny Pacquiao következő ellenfele.
júl. 25
11:42
Atlétika: hetedik helyen végeztek a magyarok a veterán Eb-n (She)
Az összesített éremtáblázaton a hetedik helyen végeztek a magyar szeniorok a szombaton befejeződött, 17. veterán atlétikai Európa-bajnokságon, Nyíregyházán.
júl. 25
11:44
Newcastle: francia támadóval erősíthet Kádár Tamás csapata (She)
Angol sajtóhírek szerint az Olympique Marseille csatárát, Hatem Ben Arfát szeretné megszerezni a Premier League újonca, a Newcastle United.
júl. 25
11:46
Női kézilabda: háromgólos magyar siker a svédek ellen a junior-vb-n (She)
A magyar válogatott 28–25-re nyert Svédország ellen a Dél-Koreában zajló junior női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének második fordulójában.
júl. 25
12:00
F-1: Schumi képzettségben nyert, de playboyként kikapott Rosbergtől (She)
A német Bild kisebb játékra invitálta a négy nagy csapat, azaz a McLaren, a Red Bull, a Ferrari és a Mercedes csapatfőnökét. Arra kérte a vezetőket, hogy több szempont (például tehetség, technikai képzettség, manőverezési képesség, bajtársiasság, playboyfaktor) alapján osztályozzák csapatuk két versenyzőjét.
júl. 25
12:00
Janics legyőzte Kozákot 500 m-en (Metropol)
A 2004-es athéni olimpia bajnoka, Janics Natasa legyőzte a friss Eb-aranyérmes Kozák Danutát a kajakosok és kenusok szegedi országos bajnokságának, egyben világbajnoki válogatójának vasárnapi napján, 500 m-en, így ebben a számban kedden úgynevezett szétlövés dönt majd a vb-induló személyéről.
júl. 25
12:18
Bayern München: ha van Müller és Kroos, nincs szükség Diegóra (She)
A német bajnok Bayern München menedzsere, Christian Nerlinger cáfolta, hogy klubja érdeklődne a Juventus karmestere, Diego iránt. A sportvezető hozzátette, nem terveznek új igazolásokat.
júl. 25
12:54
Tenisz: Görges lesz Bacsinszky ellenfele a Bad Gastein-i döntőben (She)
A német Julia Görges lesz a második helyen kiemelt svájci Bacsinszky Tímea ellenfele a Bad Gasteinben zajló torna döntőjében, miután 6:1, 6:4-re legyőzte a francia Alizé Cornet-t.
júl. 25
13:12
Kosárlabda: több mint tízezren az amerikai vb-keret edzőmeccsén (She)
Kevin Durant szerezte a legtöbb pontot az amerikai férfi kosárlabda-válogatott magyar idő szerint vasárnapra virradóra Las Vegasban lejátszott, egymás közötti edzőmérkőzésén, amelyet hétfőn keretszűkítés követ.
júl. 25
13:30
Franciaország: exbarátnője segíthet Benzemának a prostiügyben (She)
Karim Benzema ügyvédje azon dolgozik, hogy a nagy port felkavaró franciaországi prostiügy vizsgálóbírója hallgassa meg tanúként a Real Madrid és a francia labdarúgó-válogatott csatárának volt barátnőjét, aki hitelt érdemlően igazolhatná: Zahia D. állítása ellenére Benzema nem létesített vele szexuális kapcsolatot 2008. május 11-én.
júl. 25
13:32
Real Madrid: Guti bejelentette, hogy a Besiktasban folytatja (She)
Guti vasárnap délután hivatalos sajtótájékoztatón jelentette be, hogy elhagyja a Real Madridot, és a török Besiktasban folytatja pályafutását.
júl. 25
13:48
Formula-1: Jenson Button a sebességkülönbségben bízik (She)
Jenson Button, a McLaren-Mercedes versenyzője csak az ötödik helyről indulhat a Formula–1 Német Nagydíján, de bízik benne, hogy az egyenesekben sokkal gyorsabbak lesznek riválisaiknál, ami elegendő lehet egy jobb pozíció elérésére.
júl. 25
13:50
Németország: Matthias Sammer korábbi német sztárokat foglalkoztatna (She)
Matthias Sammer, a Német Labdarúgó-szövetség sportigazgatója szeretné, ha a Nationalelf már visszavonult legendái visszatérnének, és edzőként vagy más szakmai posztokon tevékenykednének.
júl. 25
14:06
Barcelona: Ibrahimovic Milánóba mehet, Thiago Silva érkezhet (She)
A spanyol El Mundo Deportivo információja szerint a Barcelona Zlatan Ibrahimocot adná az AC Milan védőjéért, Thiago Silváért.
júl. 25
14:24
Real Madrid: Guti bejelentette, hogy távozik nevelőklubjától (She)
Guti vasárnap délután hivatalos sajtótájékoztatón jelentette be, hogy elhagyja a Real Madridot. A 33 éves középpályás a török Besiktasban folytathatja pályafutását.
júl. 25
14:26
Profi ökölvívás: Johnriel Casimero elvesztette világbajnoki övét (She)
Elveszítette tavaly decemberben megszerzett ideiglenes WBO kislégsúlyú világbajnoki címét Johnriel Casimero.
júl. 25
14:28
Formula-1: kövesse a Német Nagydíjat élőben az NSO-n! (She)
Perceken belül megkezdődik az idei Formula–1-es világbajnokság tizenegyedik futama, a Német Nagydíj. Kövesse a versenyt élő, szöveges tudósításunk és folyamatosan frissülő cikkünk segítségével!
júl. 25
14:30
Vb-öröknaptár, július 25.: tizenkét év után újra döntős az NSZK (She)
A labdarúgó-világbajnokság történetét feldolgozó sorozatunk ma egy mérkőzéssel folytatódik: az NSZK válogatottja 1966-ban ezen a napon győzte le a Szovjetuniót, ami azt jelentette, hogy 1954 után újra döntőbe jutott.
júl. 25
14:32
Manchester City: a Juventus ajánlatot tesz Adebayorért - lapértesülés (She)
A Corriere dello Sport szerint a Juventus labdarúgócsapata ajánlatot tesz a Manchester City csatáráért, Emmanuel Adebayorért.
júl. 25
14:42
Huszonöt év után hagyja el a Realt Guti (Infostart)
Huszonöt év után távozik a Real Madrid labdarúgócsapatától a középpályás Guti, aki a spanyol média szerint a török Besiktashoz igazol.
júl. 25
14:42
CSZKA Moszkva: Akinfejev az Arsenalhoz vagy az MU-hoz mehet (She)
A Manchester United és az Arsenal labdarúgócsapata is érdeklődik a CSZKA Moszkva kapusa, Igor Akinfejev iránt. Az orosz hálóőr elmondta, szívesen igazolna a két angol klub valamelyikéhez.
júl. 25
14:42
Guti 25 év után elhagyja a Real Madridot (Metropol)
Huszonöt év után távozik a Real Madrid labdarúgócsapatától a középpályás Guti, aki a spanyol média szerint a török Besiktashoz igazol.
júl. 25
14:44
Schalke: Felix Magath szerint szenzációs lenne Raúl leigazolása (She)
Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a Real Madrid legendája, Raúl valószínűleg a Schalkéban folytatja pályafutását. A német együttes vezetőedzője, Felix Magath szerint nagy szenzáció lenne, ha Raúl klubjában játszana.

Keresés