2010. július 14. szerda

júl. 14
1:48
Mourinho Madridban (Behaviour)
José Mourinho, a Real Madrid futballcsapatának májusban kinevezett vezetőedzője kedden megérkezett a spanyol fővárosba és elkezdte a felkészülést a bajnoki idényre.
júl. 14
6:36
Könnyebb a vb-n vezetni, mint az NB II.-ben! (Behaviour)
Kedden hajnalban hazaérkezett a dél-afrikai világbajnokságról Kassai Viktor és két társa. Az elődöntőn közreműködő bírótrió sikeresnek minősítette ténykedését.
júl. 14
6:54
Ki emlékszik már a vuvuzelára? (Behaviour)
Egy hónap után tegnap rendezték az első vuvuzela-mentes futballmeccset, és rögtön idegenben mentettünk pontot! A magyar bajnok Debrecen Tallinban osztotta az észt!
júl. 14
6:56
Lékó tizenharmadszor Dortmundban (Behaviour)
Dortmundban július 15. és 25. között rendezik meg a hagyományos Sparkassen Chess-Meeting szuperversenyt. A 20-as kategóriájú, 2731-es Élő-pontátlagú, 6 résztvevős, kétfordulós viadalon címvédőként a kilencszeres győztes orosz exvilágbajnok Vlagyimir Kramnyik játszik. Lékó Péter háromszor emelhette magasba a győztesnek járó trófeát. Tizenharmadszor szerepel kedvenc városában, ám első számú…
júl. 14
7:30
Labdarúgás: Beckenbauer az ötbírós rendszert támogatná (She)
Franz Beckenbauer a videobíró helyett az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) által már alkalmazott ötbírós rendszert támogatná a játékvezetői tévedések elkerülése érdekében.
júl. 14
7:48
Vízilabda: junior-világbajnok kapust szerződtetett a Pécs (She)
A japán Naganuma Acusi után egy újpesti vízilabdás követi a Pécsre szerződő trénert, Petik Attilát: a következő szezonban a junior-világbajnok kapus, Bisztritsányi Dávid is a PVSK-nál folytatja pályafutását.
júl. 14
7:50
Atlétika: Fazekas Róbert ezúttal egy szlovéniai versenyt nyert meg (She)
Újabb versenyt nyert meg a barcelonai Eb-re készülő Fazekas Róbert. A korábbi Európa-bajnok a szlovéniai Novo Mestóban 65.40 méterrel bizonyult a legjobbnak diszkoszvetésben.
júl. 14
7:52
Jótékonykodás: Dzsudzsák és Juhász is aláírta az árverezésre kerülő labdát (She)
Közel négyszáz futballpalánta vett részt a Magyar Gyermek Labdarúgó-szövetség (MGYLSZ) világbajnoki programjában, amelynek keretén belül a gyerekek a fővárosi Aquaworldben tekinthették meg a vasárnap befejeződő dél-afrikai torna mérkőzéseit. Az Aquaworld Zrt. az MGYLSZ-szel karöltve egy jótékonysági árverést is elindított: az eseményen részt vevő szakértők, futballisták láttak el kézjegyükkel egy…
júl. 14
8:06
Beckenbauer az ötbírós rendszert támogatja (Metropol)
Franz Beckenbauer a videóbíró helyett az Európai Labdarúgó Szövetség által már alkalmazott ötbírós rendszert támogatná a játékvezetői tévedések elkerülése érdekében.
júl. 14
8:08
Varga Dániel mindenhol jól fest (Metropol)
Gőzerővel készül az Európa-bajnokságra az olimpikon vízilabdázó, de két edzés között van ideje festeni is.
júl. 14
8:24
Pápa: Orosz Péter egy-másfél hónap múlva már pályára lépne (She)
A tavasszal boka- és szárkapocscsonttörést szenvedő Orosz Péter a vártnál jóval gyorsabban gyógyul, és reményei szerint egy-másfél hónap múlva újra pályára léphet a Lombard Pápa labdarúgócsapatában.
júl. 14
8:26
ZTE: Pogacsics Krisztián kölcsönbe mehet a román másodosztályba (She)
Pogacsics Krisztián az elmúlt napokban az FC Bihor Oradeánál járt próbajátékon, és elképzelhető, hogy a román labdarúgó-bajnokság másodosztályában szereplő klub kölcsönveszi őt a Zalaegerszegtől.
júl. 14
8:42
Vb-öröknaptár, július 14.: Kelet-Európa meghódítja Montevideót (She)
Két mérkőzést rendeztek ezen a napon labdarúgó-világbajnokságokon: az 1930-as tornán egy román és egy jugoszláv győzelem került a jegyzőkönyvbe.
júl. 14
9:00
Barcelona-mezt húzott Fabregas - videó (Infostart)
Barcelona-mezbe öltöztették a spanyol válogatott hétfő esti ünneplésén Francesc Fabregast a társai. Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere nyilván nem örült, ám attól még bosszúsabb, hogy a katalán egyesület nem tett le a középpályás megszerzéséről.
júl. 14
9:18
Sampdoria: Koman eddigi teljesítményével elégedettek a vezetők (She)
Bár a napokban arról lehetett hallani, hogy az Espanyol szeretné megszerezni Koman Vladimirt, a Sampdoria középpályását, a jelek szerint a magyar válogatott játékos marad a genovai klubnál. Legalábbis erre lehet következtetni a Samp vezérigazgatója, Sergio Gasparin nyilatkozatából.
júl. 14
9:36
Düsseldorf: „Meg fogom mutatni, kicsoda Torghelle Sándor” (She)
Igaz, hogy Torghelle Sándor csak egy félidőt töltött a pályán a Fortuna Düsseldorf legutóbbi felkészülési mérkőzésén, de így is szerzett két gólt. A patinás másodosztályú klub szurkolói remélik, hogy a magyar válogatott csatár megfelelően pótolja a VfB Stuttgarthoz távozó Martin Harnikot.
júl. 14
9:36
Videóbíró helyett ötbírós rendszert (Behaviour)
Franz Beckenbauer a videóbíró helyett az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) által már alkalmazott ötbírós rendszert támogatná a játékvezetői tévedések elkerülése érdekében.
júl. 14
9:38
Vb 2010: hatalmas ünneplés Montevideóban - fotókkal (She)
Számottevő iskolai hiányzás, blokkolt utcák, parlament felett elhúzó vadászgépek: Montevideo nagy felfordulással ünnepelte kedden a labdarúgó-világbajnokságon negyedik helyen végzett uruguayi válogatottat, amely negyven éve a legjobb eredménnyel tért haza.
júl. 14
9:54
Labdarúgás: közös vb-pályázatot fontolgat Peru, Ecuador és Kolumbia (She)
A perui sportintézet vezetője bejelentette, hogy kolumbiai kollégájával és az ecuadori sportminiszterrel együtt közös pályázat tervével állnak majd elő augusztus végén a 2026-os labdarúgó-világbajnokság megrendezésére.
júl. 14
10:12
Két éve hunyt el Kolonics György, fáklyás emlékevezés Csepelen (Infostart)
Csütörtökön lesz két éve, hogy elhunyt a kétszeres olimpiai bajnok Kolonics György, a hazai és a nemzetközi kenusport kiemelkedő alakja. A szomorú évforduló alkalmából - csakúgy, mint tavaly - fáklyás emlékevezést tartanak Csepelen.
júl. 14
10:12
QPR: kétszeres BL-győztes vinné a Leicesterhez Buzsákyt (She)
A Sky Sports News értesülései szerint a Championshipben szereplő Leicester City szerződtetné Buzsáky Ákost, a szintén másodosztályú Queens Park Rangers magyar válogatott középpályását.
júl. 14
10:14
Brazília: a Fluminensébe igazolt a Chelsea világbajnok brazilja (She)
Hazatért Brazíliába a Chelsea-t elhagyó Belletti, aki kétéves szerződést írt alá a Fluminensével.
júl. 14
10:30
Liverpool: elefántcsontparti válogatottal erősítenének a „vörösök” (She)
A L’Équipe értesülései szerint a Liverpool élénken érdeklődik a Lille elefántcsontparti középpályása, Gervinho iránt.
júl. 14
10:48
MLB: 14 év után ismét a Nemzeti Liga nyerte meg az All Star-meccset (She)
A Nemzeti Liga együttese 3–1-re legyőzte az Amerikai Liga csapatát az észak-amerikai profi baseball-bajnokság (MLB) kedd esti All Star-mérkőzésén.
júl. 14
11:06
A Marca szerint Carles Puyol elköszön a válogatottól (Infostart)
Madridi lapértesülés szerint visszavonul a válogatottságtól Carles Puyol, a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon aranyérmet szerzett spanyol csapat tagja.
júl. 14
11:06
DVSC: kisebb viharba került a hazatérő debreceniek gépe (She)
Szerencsésen megérkezett a DVSC-TEVA Debrecenbe a Levadia Tallinn otthonában elért 1–1-es döntetlent követően. A klub hivatalos honlapjának beszámolója szerint hazafelé kisebb viharba került a különítményt szállító repülőgép, de ez szerencsére nem okozott problémákat.
júl. 14
11:08
BL-selejtező: pályán a szerb és a norvég bajnok - a mai program (She)
Ma újabb hat mérkőzéssel folytatódnak a Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörének küzdelmei, többek között pályára lép a norvég bajnok Rosenborg és a szerb aranyérmes Partizan Beograd is. Tekintse meg a szerdai programot!
júl. 14
11:24
Videoton: Mi vagyunk az esélyesek a Maribor ellen - Polonkai (She)
Polonkai Attila, a Videoton középpályása bizakodva várja a csütörtöki, NK Maribor elleni Európa-liga-selejtezőt. A fehérváriak nem saját stadionjukban, hanem az ETO Parkban fogadják szlovén ellenfelüket, és a játékos szerint a győri stadionban minden adott egy jó mérkőzéshez.
júl. 14
11:24
Vaskó eligazolt Újpestről (Behaviour)
A Videoton Martin Kaynogo-Mutumba és Bojan Djordjic után egy magyar játékossal is megegyezett. Vaskó Tamás, az Újpest FC válogatott labdarúgója Székesfehérváron folytatja a pályafutását.
júl. 14
11:26
További sikereket ígért Iniesta (Behaviour)
Iniesta szerint nem fogja befolyásolni egyik ibériai játékos teljesítményét sem a vb cím, sőt a barcelonai középpályás szerint ez a csapat még további nagy sikereket érhet el. A spanyol bajnok játékosai nyíltan jelezték, hogy csapatukban szeretnék látni az Arsenalban légióskodó Fabregast.
júl. 14
11:42
Nyíregyháza: dubaji csapat teszteli a Szpari algériai középpályását (She)
Nacim Abdelali, a Nyíregyháza Spartacus középpályása Csehországba utazott próbajátékra – adta hírül a másodosztályú klub hivatalos honlapja. A játékost egy ott edzőtáborozó dubaji csapat teszteli.
júl. 14
11:42
Puyol is elköszönt (Behaviour)
Spanyol lapértesülés szerint a spanyol csapat védője visszavonul a válogatottságtól.
júl. 14
12:00
Krikett: EuroTwenty20 kupa: vereség Romániától (She)
A horvátok elleni jó játék után kellemetlen vereségbe szaladt bele a magyar krikettválogatott Románia ellen az ICC EuroTwenty20 Kupában.
júl. 14
12:00
Redknapp hosszabbított (Behaviour)
További két évvel meghosszabbította szerződését Harry Redknapp, aki így 2013-ig maradhat az angol Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának vezetőedzője.
júl. 14
12:02
Előre terveznek Dél-Amerikában (Behaviour)
A perui sportintézet vezetője bejelentette, hogy kolumbiai kollégájával és az ecuadori sportminiszterrel együtt közös pályázat tervével állnak majd elő augusztus végén a 2026-os labdarúgó-világbajnokság megrendezésére.
júl. 14
12:18
MTK: Elérkeztünk oda, hogy felvegyük a bajnoki ritmust - Garami (She)
Az elmúlt hetek szokásosnál is keményebb edzésmunkája után ezekben a napokban az MTK-nál ismét felveszik a bajnoki ritmusnak megfelelő edzésmunkát – olvasható a fővárosi kék-fehérek hivatalos honlapján.
júl. 14
12:20
Sakk: Lékó Péter az ukrán exvilágbajnok ellen kezd Dortmundban (She)
Csütörtökön kezdődik a hagyományos dortmundi szupertorna. A szokásoknak megfelelően a szervezők ezúttal is meghívták Lékó Pétert, a korábbi háromszoros győztest. A hat résztvevő kétfordulós körmérkőzéses rendszerben mérkőzik egymással. Lékó első ellenfele az ukránok korábbi világbajnoka, Ruszlan Ponomarjov lesz, és a magyar nagymester vezetheti a sötét bábukat.
júl. 14
12:22
Fogadási botrány: már 270 meccset és 250 személyt vizsgálnak (She)
A bochumi ügyészség tájékoztatása szerint immár 270 meccset vizsgálnak a fogadási botránnyal kapcsolatban, és 250 ember szerepel a gyanúsítottak között.
júl. 14
12:24
Labdarúgás: Benin megelőzte Magyarországot a világranglistán (She)
A FIFA kiadta a legfrissebb világranglistáját, amelyen a világbajnok Spanyolország az élre ugrott, míg az eddig vezető brazilokat a hollandok is megelőzték. Magyarország öt helyet visszacsúszva a 62. helyen áll, többek között Benin is a válogatottunk előtt található a rangsorban.
júl. 14
12:26
FC Barcelona: Josep Guardiola ma aláírja új szerződését a katalánoknál (She)
A klub hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint Josep Guardiola, a Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője ma aláírja új szerződését.
júl. 14
12:36
Egy másodperc alatt egymillió látogató (Behaviour)
Összesen negyedmilliárd látogatót regisztráltak a nemzetközi szövetség (FIFA) honlapján a vasárnap véget ért, dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság alatt.
júl. 14
12:38
Élen a spanyol válogatott (Behaviour)
A várakozásoknak megfelelően a vasárnap világbajnoki címet szerzett spanyol válogatott vezeti a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szerdán kiadott, legfrissebb világranglistáját, amelyen Magyarország - öt helyet rontva - a 62.
júl. 14
12:54
Átrendeződött a FIFA ranglistája, Magyarország öt helyet rontott (Infostart)
A várakozásoknak megfelelően a vasárnap világbajnoki címet szerzett spanyol válogatott vezeti a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség szerdán kiadott, legfrissebb világranglistáját, amelyen Magyarország - öt helyet rontva - a 62. helyre csúszott vissza.
júl. 14
12:54
Evezés: az ob-n ismét összeül a világbajnok Varga, Hirling duó (She)
A hétvégi országos bajnokságon ismét együtt versenyez Varga Tamás és Hirling Zsolt, aki 2005-ben világbajnoki, 2007-ben pedig Európa-bajnoki aranyérmet szerzett könnyűsúlyú kétpárevezősben – tájékoztatta szerdán az MTI-t a hazai szövetség.
júl. 14
12:56
Jövő szombaton újra Balatonátúszás (Infostart)
Ha az időjárás is engedi jövő szombaton kerül sor a 29. Coca-Cola Balatonátúszásra, a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5,2 km-es távon - hangzott el az esemény szerdai sajtótájékoztatóján.
júl. 14
12:58
Megnősült a vb-bronzérmes Philipp Lahm - nézze meg az ifjú párt! (Infostart)
Philipp Lahm megnősült: a német válogatottal Dél-Afrikában világbajnoki bronzérmet szerzett, 26 éves labdarúgó a München melletti Ayingban mondta ki szerdán a boldogító igent barátnőjével, Claudia Schattenberggel.
júl. 14
13:12
Blog: Szabados Gábor a foci-vb gazdasági-társadalmi örökségéről (She)
Újabb írással jelentkezett blogjában Szabados Gábor sportközgazdász, aki ezúttal a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság gazdasági és társadalmi örökségével foglalkozik.
júl. 14
13:12
Újra napirenden a látványsportágak (Behaviour)
Ismét benyújtották a Parlamenthez a látványsportágak támogatását ösztönző adótörvény-módosító javaslatot. A beadványt egyéni képviselői indítványként Bánki Erik, az országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának elnöke, Szalay Ferenc szolnoki polgármester és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke, illetve Csizi Péter és Soltész Miklós képviselők adták be.
júl. 14
13:14
Gyorskorcsolya: visszavonul Anni Friesinger-Postma (She)
Bejelentette visszavonulását Anni Friesinger-Postma, a németek háromszoros olimpiai bajnok gyorskorcsolyázója.
júl. 14
13:14
Hatalmas ünneplés Uruguayban (Behaviour)
Hatalmas tömeg köszöntötte Montevideóban kedden a labdarúgó-világbajnokságon negyedik helyen végzett uruguayi válogatottat, amely negyven éve a legjobb eredménnyel tért haza.

Keresés