2010. július 8. csütörtök

júl. 8
0:33
NBA: Carlos Boozer megegyezett a Chicagóval - médiaértesülés (She)
Carlos Boozer csapatot vált, és a Chicago Bullsban folytatja a pályafutását – adta hírül az AP hírügynökség az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő játékos tárgyalásait jól ismerő forrásra hivatkozva.
júl. 8
0:37
Atlétika: egyéni idénycsúccsal győzött Fazekas Görögországban (She)
Fazekas Róbert 2010-es egyéni csúcsát jelentő 66.21 méteres dobással diadalmaskodott a görögországi Vardinojannia atlétikai viadalon. A magyar diszkoszvető az ausztrál Benn Harradine-t (65.83) és az iráni Mohammad Szamimit (65.41) előzte meg.
júl. 8
1:45
Tenisz: Olivier Rochus simán végzett Szergej Bubkával (She)
Sima, kétjátszmás győzelmet aratott a belga Olivier Rochus az ukrán Szergej Bubka – a rúdugrólegenda Szergej Bubka fia – ellen a newporti ATP-tenisztornán. Az első kiemelt Sam Querrey után a második kiemelt Santiago Giraldo is elbúcsúzott, miután kikapott az angol Richard Bloomfieldtől.
júl. 8
2:39
Botrányos bemelegítés (Blikk)
Berlin—Durban — Viták, sértődések bomlasztották a német labdarúgó-válogatott egységét a lapzártánk után, a spanyolok ellen játszott labdarúgó-világbajnoki elődöntő előtt.
júl. 8
6:33
Még sok mindenben javulna Wimbledon magyar bajnoka (Infostart)
Bár a wimbledoni tenisztorna junior bajnoka lett, Fucsovics Márton úgy érzi, több dologban is javulnia kell még, hogy a felnőttek között is eredményes lehessen.
júl. 8
6:33
Csányinak (futball)rendszert kell váltania (Behaviour)
Sok dolga lesz Csányi Sándornak, a Magyar Labdarúgó Szövetség új elnökének, aki azzal segítene a legtöbbet a sportágnak, ha végrehajtaná azokat a változtatásokat, melyeket a magyar futballból hivatásszerűen élő "sportvezetők" az elmúlt évtizedekben elmulasztottak megtenni. Lapunk öt stratégiai pontba gyűjtötte, mely területeken kellene rendet vágnia a bankvezérnek és csapatának.
júl. 8
6:51
Futsal: közös megegyezéssel távozik a Berettyó vezetőedzője (She)
Edzőváltás a futsal NB I-ben ezüstérmes MVFC-Berettyóújfalu futsalcsapatánál, az eddigi vezetőedző, Szitkó Róbert közös megegyezéssel távozik a kispadról.
júl. 8
6:51
Polip Pál megjósolta: vesztettek a németek (Behaviour)
Spanyolország története során először jutott be világbajnokság döntőjébe, miután Carles Puyol fejesével 1-0-ra legyőzte, a korábban Angliát és Argantínát is négy góllal verő Németországot. Ezzel eldőlt, hogy Del Bosque csapata lesz Hollandia ellenfele a vasárnap esti fináléban. A spanyol csapat a második félidőben uralta a játékot, és teljesen jogosan jutott a döntőbe.
júl. 8
7:09
Vb 2010: az argentinok azt szeretnék, ha Maradona maradna a kapitány (She)
Az argentinok többsége azt szeretné, ha Diego Maradona maradna a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya annak ellenére, hogy az együttes a negyeddöntőben a németektől elszenvedett 4–0-s vereséggel búcsúzott a dél-afrikai világbajnokságon.
júl. 8
7:09
Marasztalnák Maradonát (Metropol)
Az argentinok többsége azt szeretné, ha Diego Maradona maradna a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya annak ellenére, hogy az együttes a negyeddöntőben a németektől elszenvedett 4-0-ás vereséggel búcsúzott a dél-afrikai világbajnokságon.
júl. 8
7:27
Villarreal: a klub megszerezte Borja Valerót a West Bromwichtól (She)
A Villarreal megegyezett a West Bromwich Albionnal Borja Valero átigazolásáról, akivel öt évre szóló szerződést köt a spanyol klub.
júl. 8
7:29
Férfi kosárlabda: Drahos hét év után visszatér Szegedre (She)
Alakul a kerete az NB I-be frissen feljutott Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapatának, és a Paksról érkező Kiss Zsolt után újabb visszatérője van a csongrádi együttesnek.
júl. 8
7:31
Wolfsburg: Friedrich után a dán válogatott Kjaerrel is megegyeztek (She)
A német Kicker értesülései szerint a VfL Wolfsburg labdarúgócsapata újabb középhátvédet szerződtet a német válogatott Arne Friedrich után: a vezetők mindenben megegyeztek a dán nemzeti csapat és a Palermo védőjével, Simon Kjaerrel.
júl. 8
7:45
Fogadási botrány: lehallgatott telefonbeszélgetéseket vizsgál az NNI (She)
Nemcsak írásos, hanem hanganyagot is kapott a bochumi ügyészségtől a magyar Nemzeti Nyomozó Iroda. A CD-ken azok a telefonbeszélgetések szerepelnek, amelyeket egy éven át figyeltek a német hatóságok.
júl. 8
8:03
PMFC: a klub közös megegyezéssel szerződést bontott Varga Zoltánnal (She)
Közös megegyezéssel szerződést bontott Varga Zoltán az NB II Nyugati csoportjában szereplő Pécsi MFC-vel.
júl. 8
8:03
Holland álom (Metropol)
Kissé másnaposan, de hihetetlenül boldogan ébredt az ország tegnap reggel. Totális fociláz kerítette hatalmába Hollandiát a döntőbe kerülést jelentő győzelem után Uruguay felett.
júl. 8
8:03
Az argentinok szeretnék, ha Maradona maradna (Behaviour)
Az argentinok többsége azt szeretné, ha Diego Maradona maradna a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya annak ellenére, hogy az együttes a negyeddöntőben a németektől elszenvedett 4-0-ás vereséggel búcsúzott a dél-afrikai világbajnokságon.
júl. 8
8:05
A két wimbledoni bajnok köszöntése (Metropol)
A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) a gödöllői Erzsébet Királyné szállodában köszöntötte tegnap Fucsovics Mártont, a wimbledoni nyílt tenisz bajnokság junior férfi egyesének győztesét, valamint a junior páros ban diadalmaskodott Babos Tímeát.
júl. 8
8:21
Debrecen: U20-as vb-bronzérmes védő érkezhet a Honvédtól (She)
A Nemzeti Sport információi szerint az U20-as vb-bronzérmes védő, Debreceni András a Budapest Honvédtól a DVSC labdarúgócsapatához szerződhet.
júl. 8
8:39
Európa-liga: a Nitra magyar gólkirálya a Győrt esélyesebbnek tartja (She)
Felépült sérüléséből Rák Róbert, az FC Nitra magyar nemzetiségű labdarúgója. Az elmúlt bajnokságban tizennyolc találatával gólkirályi címet szerző támadó a Győr elleni Európa-liga-selejtező első mérkőzésén sérülés miatt nem futballozhatott, de a Nemzeti Sportnak elmondta, már egészséges, és csak edzőjén múlik, hogy kezdő lesz-e a ma 18.30 órakor kezdődő győri visszavágón.
júl. 8
8:57
Európa-liga: Nem lesz könnyű, de be kell húzni - Csank János (She)
A ZTE az albán KF Tirana ellen ma hazai pályán játssza az Európa-liga selejtezőjének visszavágóját. Az idegenbeli első meccsen elért 0–0 biztató eredmény a zalai csapat számára, Dézsi Attila ügyvezető és Csank János vezetőedző is úgy gondolja, bár nehéz mérkőzés lesz, tovább kell jutni.
júl. 8
8:57
Egy álom szertefoszlott (Metropol)
Joachim Löw szövetségi kapitánytól Christian Wulff újdonsült államfőig mindenki elismerte, hogy a durbani elődöntő mérkőzésen szerda este a jobbik csapat győzött. Löw szerint a németek a világ legjobb csapatától szenvedtek vereséget, a spanyolok megérdemelten nyertek, játékosai pedig Anglia és Argentína legyőzésével jelenlegi lehetőségeik határáig jutottak.
júl. 8
8:59
Vb 2010: Most már nehéz lenne megverni Spanyolországot - Aragonés (She)
Luis Aragonés, a spanyol válogatottat 2008-ban Európa-bajnoki címig vezető szakember úgy nyilatkozott, a selecciónt a németek elleni siker után nehéz lesz megállítani.
júl. 8
9:15
Női röplabda: a nyíregyházi önkormányzat megmenti a város csapatát (She)
A nyíregyházi önkormányzat – a csökkentésre irányuló javaslat ellenére – érvényben hagyta a város női röplabdacsapatának 8.5 milliós működési alaptámogatását, ezzel eldőlt, hogy az ötszörös bajnok, hatszoros kupagyőztes klub a következő szezonban is az élvonalban szerepelhet.
júl. 8
9:51
Pénzügyi gondok a Barcelonánál (Infostart)
Hitelt szándékozik felvenni a Barcelona labdarúgóklub, miután az elmúlt időszakban több játékos is csak késve kapta meg bérét. Sandro Rossell elnök szólt arról, a nyáron még 89 millió eurót költhetnek új játékosokra, és legfőbb célpontjuk továbbra is Francesc Fabregas.
júl. 8
9:51
Európa-liga: a Győr és a ZTE is esélyesként várja a visszavágót - program (She)
Ma este rendezik az Európa-liga első selejtezőkörének visszavágóit, amelyen mindkét magyar csapat döntetlenről várja a folytatást. A Győr és a ZTE is hazai pályán harcolhatja ki a továbbjutást, előbbi az FC Nitra, utóbbi az albán KF Tirana ellen.
júl. 8
9:51
Fazekas Róbert nagy dobása (Metropol)
A tavalyi évet sérülés miatt kihagyó, a pekingi olimpián nyolcadik, Eb-győztes (2002) és vb-második (2003) magyar dobó nagyszerű eredménnyel, 66,21 méterrel megnyerte szerdán a férfi diszkoszvetést a görögországi Rethimnóban rendezett nemzetközi atlétikai versenyen.
júl. 8
9:53
Zalaegerszeg: a Metaliszt Harkiv is tesztelte Rudnevset (She)
Artjoms Rudnevs nemzetközi játékengedélye megérkezett Zalaegerszegre, így a ZTE lett csatára elvben pályára léphet csapata mai, KF Tirana elleni Európa-liga visszavágóján, ám erre nem biztos, hogy sor kerül. A légiósnak több kérője is van, a minél jobb üzlet reményében „célszerű", ha kihagyja a találkozót. A legfrissebb hírek szerint az ukrán Metaliszt Harkiv is tesztelte a csatárt.
júl. 8
9:55
Női kosárlabda: a magyar válogatott két meccset játszik a szerbekkel (She)
Az Eb-selejtezőkre készülő női kosárlabda-válogatott csütörtök este hatkor és péntek délelőtt 11-kor felkészülési mérkőzést játszik Szerbiával Baján.
júl. 8
10:09
Atlétika: Fazekas Róbert nagyszerű dobással nyert Krétán (She)
Fazekas Róbert nagyszerű eredménnyel, 66.21 méterrel megnyerte szerdán a férfi diszkoszvetést a görögországi Rethimnóban rendezett nemzetközi atlétikai versenyen.
júl. 8
10:27
Bajnokok Ligája: Leandróra balhátvédként számít az Omonia (She)
A magyar válogatott Leandro a télen szerződött Debrecenből a ciprusi Omonia Nicosiához. A tavaszi szezonban középpályásként számoltak vele a bajnokcsapatnál, de a macedón Renova elleni jövő heti BL-selejtezőn már balhátvédként szerepelhet.
júl. 8
10:29
Nyereményjáték: játsszon foci-vb-s kvízünkkel, és nyerjen mindennap! (She)
Kövesse a labdarúgó-világbajnokság eseményeit, és válaszoljon helyesen a Nemzeti Sport Online kvízjátékán feltett kérdésekre. Mindennap új próba és új nyeremény vár Önre, így a vb alatt 31 alkalommal van lehetősége megnyerni az NSO értékes nyereményeit! Szerdai nyertesünk: Szepesi Orsolya. Gratulálunk!
júl. 8
10:45
Vb 2010: Hollandia lehet a negyedik százszázalékos világbajnok (She)
Tegnap Németország legyőzésével Spanyolország bejutott a dél-afrikai labdarúgó világbajnokság döntőjébe, ahol az eddig minden meccsét megnyerő Hollandia lesz a spanyol válogatott ellenfele. Amennyiben az oranje vasárnap is győz (a rendes játékidőben), úgy az 1930-as uruguayi, az 1970-es és a 2002-es brazil válogatott után a negyedik olyan gárda lesz, amelyik százszázalékos teljesítménnyel…
júl. 8
10:47
Vb 2010: négyszeresére nőttek az illegális fogadások Hongkongban (She)
A hongkongi rendőrség 35 millió amerikai dollár összegű illegális fogadást derített fel a labdarúgó-világbajnokság kezdete óta. Ez négyszer több, mint a 2006-os világbajnokság idején, és a döntő még hátravan, aminek kapcsán a jelenlegi összeg tovább nőhet.
júl. 8
10:49
Mainz: a klubmenedzser Madridban tárgyalt Szalairól a Reallal (She)
Egybehangzó spanyol lapértesülések szerint Christian Heidel, a Mainz klubmenedzsere tegnap Madridban járt, hogy Szalai Ádám átigazolásáról tárgyaljon a Real Madrid vezetőivel.
júl. 8
11:03
Genoa: Rudolf csapattársa lesz a portugál válogatott kapusa (She)
A Genoa labdarúgócsapata szerződtette a portugál válogatott kapust, Eduardót a Bragától. Ezt az olasz csapat hivatalos közleményben jelentette be.
júl. 8
11:03
Új német nézettségi rekord (Metropol)
Minden eddigi televíziós nézettségi rekordot megdöntött Németországban szerda este a Spanyolország elleni labdarúgó-világbajnoki elődöntő, amelyet a rivális együttes nyert meg 1-0-ra. A durbani derbi első félidejében 30,19 millióan nézték a Nationalelf játékát, majd a szünet után ez a szám 31,96 millióra emelkedett.
júl. 8
11:03
Cseh László kikapott 400 vegyesen (Behaviour)
Nagy meglepetést hozott a 112. alkalommal megrendezett úszó országos bajnokság első napja, ugynais Cseh László kikapott 400 méter vegyesen. Ennek ellenére a nyitónap során nem született új országos csúcs.
júl. 8
11:05
Brazília: gyilkossággal gyanúsítják a bajnokcsapat kapusát (She)
Önként feladta magát a rendőrségen Bruno Fernandes Souza, a brazil bajnok Flamengo futballkapusa, miután gyilkosság miatt elfogatóparancsot adtak ki ellene.
júl. 8
11:07
Íjászat: megsérült a válogatott egyik tagja, nem vesz részt a vb-n (She)
A tervezett 30 helyett 29 magyar indulhat a július 13-án kezdődő terepíjász-világbajnokságon.
júl. 8
11:21
Gyilkossággal gyanúsítják a brazil bajnokcsapat labdarúgóját (Infostart)
Önként feladta magát a rendőrségen Bruno Fernandes Souza, a brazil bajnok Flamengo futballkapusa, miután gyilkosság miatt elfogatóparancsot adtak ki ellene.
júl. 8
11:21
Vízilabda: a társával összeverekedő Sefik montenegrói válogatott lesz (She)
Denisz Sefik úgy döntött, hogy a szerb válogatott helyett a montenegrói nemzeti csapatban szerepel a jövőben.
júl. 8
11:23
Vágner: Kassai Viktor a világ bírói elitjébe fújta magát (Infostart)
Kassai Viktor a tőle megszokott jó teljesítményt nyújtotta a szerdai spanyol-német meccsen is. Határozott volt, a vitatott szituációkat jól ítélte meg. Teljesítményével mindenképpen bekerült a világ futballjának bírói elitjébe - mondta az Inforádiónak Vágner László, az MLSZ játékvezetői bizottságának vezetője.
júl. 8
11:39
Manchester United: Balotelli lesz az új C. Ronaldo - Ferguson (She)
Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, mindkét manchesteri klub, a United és a City is érdeklődik az Inter csatára, Mario Balotelli iránt. Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere barátjának, és egyben korábbi segítőjének, Carlos Queiroznak elmondta, a fiatal támadó lehet az új Cristiano Ronaldo.
júl. 8
11:57
Női vízilabda: Tomaskovics Eszter túl van az első műtéten (She)
A válogatottban ezen a nyáron vállsérülése miatt nem szereplő Tomaskovics Eszter túl van az első műtéten, a jobb vállában artroszkópos eljárással kezelték a porcsérülést.
júl. 8
11:59
Vb 2010: a spanyol miniszterelnököt is lenyűgözte a tegnapi győzelem (She)
José Luis Rodriguez Zapatero spanyol miniszterelnök is idegesen nézte végig honfitársai Németország elleni elődöntőjét, és mint mindenki Spanyolországban, ő is örömmámorban úszott a mérkőzés lefújását követően. A spanyol válogatott 1–0-s győzelmével története során először bejutott a világbajnokság döntőjébe, amelyet a szurkolók kitörő örömmel fogadtak.
júl. 8
12:01
MLSZ: Csányi személye garancia az üzleti működésre - Orbán Viktor (She)
Orbán Viktor miniszterelnök szerint Csányi Sándor garanciát jelent arra, hogy a magyar labdarúgás üzleti alapon is meg tud szerveződni – derült ki a kormányfő és a Magyar Labdarúgó-szövetség új elnökének Parlamentben tartott szerda reggeli megbeszélése után.
júl. 8
12:15
Ökölvívás: Mayweather nagybátyja miatt ugorhat a Pacquiao elleni meccs (She)
Mint ismeretes, a Top Rank és a Golden Boy Promotions minden részletet tisztázott egy Manny Pacquiao–Floyd Mayweather csúcsmeccsel kapcsolatban, és a szerződésről tulajdonképpen már csak Mayweather aláírása hiányzik, akinek július közepéig adták meg az erre vonatkozó határidőt.
júl. 8
12:17
Pápa: korábbi kapusát, Szűcs Lajost szerződtetné a Ferencváros (She)
A Nemzeti Sport információi szerint a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetői szeretnék szerződtetni az együttes korábbi kapusát, a jelenleg Pápán szereplő Szűcs Lajost.
júl. 8
12:19
Moto GP: Rossi már alig várja, hogy újra versenyezhessen (She)
A Fiat Yamaha Team olasz versenyzője, Valentino Rossi szerdán először ült motorra, mióta eltörte a lábát Mugellóban 2010. június 5-én. Összesen 26 kör tett meg a misanói pályán, egy WSB-s YZF-R1 nyergében, a melyet a Yamaha World Superbike Team bocsájtott a rendelkezésére – adta hírül a motogphirek.hu.

Keresés