2010. július 12. hétfő

júl. 12
0:01
Vb 2010: esélye sem volt a riválisoknak, Müller a legjobb fiatal (She)
A 2010-es vb aranycipőse, a német Thomas Müller lett a torna legjobb fiatal játékosa – teljesen megérdemelten.
júl. 12
0:03
Vb 2010: A jobbik csapat győzött - Bert van Marwijk (She)
Bert van Marwijk, a holland válogatott szövetségi kapitánya sportszerűen elismerte, hogy Spanyolország megérdemelten győzött 1–0-ra a dél-afrikai világbajnokság döntőjében.
júl. 12
0:05
Vb 2010: 2.27 a gólátlag, csökken a gólszám 1998 óta (She)
Folyamatosan csökkenő gólszám jellemzi a labdarúgó-világbajnokságokat 1998 óta, amióta 32 csapat szerepel a tornán.
júl. 12
0:07
Vb 2010: Iniesta az elhunyt Jarquénak is ajánlja a vb-címüket (She)
A dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság döntőjét a 116. percben lőtt góljával eldöntő Andrés Iniesta a spanyolok vb-címét többek között a tavaly elhunyt Daniel Jarquénak is ajánlja.
júl. 12
0:15
Vb 2010: Mi vagyunk a felelősek a vereségért - Dirk Kuyt (She)
Csalódottan nyilatkozott a Spanyolország ellen 1–0-ra elveszített világbajnoki döntő után Dirk Kuyt, a holland labdarúgó-válogatott támadója. A Liverpool játékosa ennek ellenére elismerte, jó helyre került a világbajnoki trófea.
júl. 12
0:33
Vb 2010: az új MLSZ-elnök szinte testközelből figyelte a kupaátadást - fotó (She)
A helyszínen tekintette meg a spanyol győzelemmel záruló világbajnoki döntőt a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a héten megválasztott elnöke, Csányi Sándor. A sportvezető szinte testközelből figyelte, ahogy Iker Casillas magasba emelte a Világkupát.
júl. 12
0:37
Vb 2010: Élmény volt nézni a spanyolok játékát a tornán - Raúl (She)
Raúl González hosszú éveken át kihagyhatatlan volt a spanyol labdarúgó-válogatottból, ám a 2008-as Eb-győzelemből kimaradt, csakúgy, mint a mostani vb-győzelemből. A Real Madrid ikonja azonban tiszta szívéből örül a spanyol aranyéremnek.
júl. 12
5:03
Hollandia-Spanyolország 0-1 - hosszabbítás után (Behaviour)
Iniesta 116. percben szerzett góljával az Európa-bajnok spanyol csapat a világbajnokságot is megnyeri. A meccs embere a gólszerző lett. Nem a legjobb meccs volt a tornán, valamint nagyon sok sárga lap volt, és egyszer a piros is előkerült.
júl. 12
7:27
Uganda: robbanások a fővárosban, közel két tucat drukker halt meg (She)
Két pokolgép robbant fel vasárnap éjszaka két kampalai szórakozóhelyen, ahol a vendégek tévén nézték a labdarúgó-világbajnokság döntőjét; a rendőrség közlése szerint legalább 23 ember halt meg a detonációkban Uganda fővárosában.
júl. 12
7:29
Vb 2010: Örülök, hogy van igazság a futballban - Urbányi (She)
Spanyolország labdarúgó válogatottja nyerte meg a dél-afrikai világbajnokságot, miután a vasárnapi fináléban hosszabbításban 1–0-ra nyert Hollandia ellen. Urbányi István az élvonalbeli Kecskemét labdarúgócsapatának vezetőedzője örül annak, hogy a döntő nem tizenegyesekkel dőlt el és van igazság a futballban
júl. 12
7:45
Uganda: robbantások a fővárosban, 64 drukker halt meg (She)
Két pokolgép robbant fel vasárnap éjszaka két kampalai szórakozóhelyen, ahol a vendégek tévén nézték a labdarúgó-világbajnokság döntőjét; a rendőrség legújabb közlése szerint 64 ember halt meg a detonációkban Uganda fővárosában.
júl. 12
7:47
Vb 2010: Örülök, hogy van igazság a futballban - Urbányi István (She)
Spanyolország labdarúgó válogatottja nyerte meg a dél-afrikai világbajnokságot, miután a vasárnapi fináléban hosszabbításban 1–0-ra nyert Hollandia ellen. Urbányi István az élvonalbeli Kecskemét labdarúgócsapatának vezetőedzője örül annak, hogy a döntő nem tizenegyesekkel dőlt el és van igazság a futballban
júl. 12
7:49
Serie A: három magyarral kezdi meg a felkészülést a Brescia (She)
Ma kezdi meg a felkészülést a 2010–2011-es szezonra az élvonalba feljutó Brescia labdarúgócsapata.
júl. 12
7:51
Formula-1: Bernie Ecclestone orosz és dél-afrikai futamot szeretne (She)
A jövőben Oroszországban és a Dél-afrikai Köztársaságban is rendezne futamot Bernie Ecclestone, a Formula-1 első számú vezetője.
júl. 12
7:53
Lengyelország: Horváth Csaba Hollandiából igazolt a Lubinhoz (She)
A lengyel élvonalban szereplő Zaglebie Lubin labdarúgócsapatában folytatja pályafutását a dunaszerdahelyi születésű szlovák válogatott futballista, Horváth Csaba.
júl. 12
8:03
Bundesliga: Özil úgy készül, hogy még egy évet a Werdernél marad (She)
A Werder Bremen labdarúgócsapatának vezetői abban reménykednek, hogy hiába csábítják a nagy klubok Mesut Özilt, mégis sikerül Brémában tartaniuk.
júl. 12
8:03
Spanyolország a király, Hollandia örök vesztes marad (Behaviour)
Gyenge színvonalú mérkőzésen Spanyolország lett a nyolcadik nemzet, amely megnyerte a labdarúgó-világbajnokságot, miután Iniesta 116. percben szerzett góljával legyőzte a holland válogatottat. Del Bosque együttese a második csapat lett, amely Európa-bajnokként tudott győzni. Legutoljára ez 1974-ben Németországnak sikerült. A hollandok 1974 és 1978 után a harmadik vb-fináléjukat bukták el.
júl. 12
8:05
Vb 2010: a FIFA közel 24 millió euróval jutalmazta a spanyolokat (She)
A világbajnoki címet megszerző Spanyolországot a Nemzeti Labdarúgó-szövetség (FIFA) 23.7 millió euróval jutalmazta. A döntőben vesztes, így ezüstérmes hollandok 19 millió euróval vigasztalódhatnak.
júl. 12
8:21
Vb 2010: Történelmi, felejthetetlen dolgot tettünk - Fabregas (She)
Cesc Fabregas, a spanyol válogatott futballistája a Hollandia ellen megnyert világbajnoki döntő után úgy nyilatkozott, történelmi tettet hajtott végre csapata.
júl. 12
8:39
Vb 2010: Nem tudom, hogy bírjuk ki az ünneplést - Ramos (She)
Sergio Ramos, a spanyol válogatott védője nagyon boldogan nyilatkozott a hollandok ellen megnyert vb-döntő után, de azért bement az oranje öltözőjébe is, hogy felvidítsa korábbi klubtársait, Arjen Robbent és Wesley Sneijdert.
júl. 12
8:41
Vb 2010: Még nem tudom elhinni, hogy győztünk - Busquets (She)
Sergio Busquets, a spanyol válogatott középpályása a hollandok ellen megnyert vb-döntő után elmondta, egyelőre nem tudja elhinni, hogy tényleg megnyerték a világbajnokságot.
júl. 12
8:57
Vb 2010: Puyol és Piqué sörös közjátéka Iniesta sajtótájékoztatóján (She)
Carles Puyol és Gerard Piqué „zavarta meg" a labdarúgó-világbajnokság döntőjében egyedüliként gólt szerző Andrés Iniesta sajtótájékoztatóját vasárnap éjszaka Johannesburgban.
júl. 12
8:57
Orosz Nagydíjat szeretne az F1 ura (Behaviour)
A jövőben Oroszországban és a Dél-afrikai Köztársaságban is rendezne futamot Bernie Ecclestone, a Forma-1 első számú vezetője.
júl. 12
8:59
Vb 2010: Sajnálom, hogy nagyapám ezt nem láthatta - Reina (She)
Pepe Reina, a spanyol válogatott kapusa – aki nem lépett pályára a vb-n – a Hollandia ellen megnyert döntő után elmondta, még soha nem élt át ilyen szép sikert.
júl. 12
9:01
Triatlon: a Budaörs és az UNIQA-Újbuda nyerte a váltó ob-t (She)
A férfiaknál a Budaörsi TKE, míg a nőknél az UNIQA-Újbuda triója nyerte a balassagyarmati Palóc Triatlon keretében a hétvégén rendezett váltó országos bajnokságot.
júl. 12
9:03
Vb 2010: Harmadik trauma az Oranje számára - holland lapszemle (She)
Traumáról és gyászról számoltak be internetes felületeiken a holland újságok azt követően, hogy az ország labdarúgó-válogatottja vasárnap este hosszabbításban 1–0-s vereséget szenvedett a spanyol csapattól a dél-afrikai világbajnokság fináléjában, ezzel harmadszor maradt alul vb-döntőben.
júl. 12
9:15
Vb 2010: Nem tudtam visszatartani a könnyeimet - Silva (She)
David Silva, a spanyol válogatott futballistája a világbajnoki döntő megnyerése után elmondta, nem tudta visszatartani a könnyeit a győzelem után.
júl. 12
9:17
Vb 2010: Ez a legnagyobb siker a világon, őrületes - Capdevila (She)
Joan Capdevila, a selección játékosa a Hollandia elleni győzelem után elmondta, a spanyol labdarúgás megérdemelte már ezt a sikert.
júl. 12
9:19
Tenisz: Venus Williams ismét dobogón, Szávay 49. maradt a világranglistán (She)
A női teniszezők legfrissebb WTA-világranglistáján ismét ott találhatjuk a képzeletbeli dobogó legalsó fokán az amerikai Venus Williamset – miután a dán Caroline Wozniacki pontokat veszített –, míg a budapesti tornán címét megvédő Szávay Ágnes őrzi 49. helyét.
júl. 12
9:33
Moto GP: Rossi már Brnóban tesztel, ahol sajtótájékoztatót is tart (She)
Valentino Rossi, a Moto GP „Doktora" ma délután kettő és öt között a csehországi Brnóban felpattan egy Yamaha YZF-R1-es nyergébe.
júl. 12
9:33
Holland trauma és gyász (Metropol)
Traumáról és gyászról számoltak be internetes felületeiken a holland újságok azt követően, hogy az ország labdarúgó-válogatottja vasárnap este hosszabbításban 1-0-s vereséget szenvedett a spanyol csapattól a dél-afrikai világbajnokság fináléjában, ezzel harmadszor maradt alul vb-döntőben. Önfeledt ünneplés Spanyolországban.
júl. 12
9:51
Litkey Farkas: Sokra vihetik a fiatal magyar vitorlázók (Infostart)
Erős utánpótlása van a vitorlás sportágnak, és okos finanszírozással a mostani fiatalok sokra vihetik - hangsúlyozta az InfoRádió Aréna című műsorában Litkey Farkas. A kilencszeres Kékszalag győztes vitorlásversenyző az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy mennyire tetszett neki az idei tókerülő versenyen kipróbált katamaránozás, illetve, hogy motiválja vagy visszaveti-e a kudarc.
júl. 12
10:09
Lósport: Overdose a július 18-i, pozsonyi versenyen visszatérhet (She)
Mikóczy Zoltán a PannoniaOverdose.hu-nak arról nyilatkozott, hogy Overdose remek formában van, és a július 18-i szlovák derbi egyik ezer méteres betétfutamában visszatérhet igen hosszúra nyúlt sérülést követően.
júl. 12
10:09
Trauma és gyász az Oranjében (Behaviour)
Traumáról és gyászról számoltak be internetes felületeiken a holland újságok azt követően, hogy az ország labdarúgó-válogatottja vasárnap este hosszabbításban 1-0-s vereséget szenvedett a spanyol csapattól a dél-afrikai világbajnokság fináléjában, ezzel harmadszor maradt alul vb-döntőben.
júl. 12
10:11
Videó: a vb összes gólja egy helyről megtekinthető! (She)
Nehezen indult meg a gólgyártás a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon, az első kör gólínsége után azonban alaposan feljavultak a csapatok. Az egyenes kiesés rendszerben több rendkívül izgalmas, sokáig emlékeztes mérkőzést is láthattunk. Alábbi video-összeállításunkban megtekintheti a 2010-es foci-vb összes gólját. Bombagólok, kapusbakik és óriási hibák. Mondhatjuk, volt itt minden...
júl. 12
10:27
Videó: Casillas csókja riporter barátnőjének élő, egyenes adásban (She)
Iker Casillas, a spanyol válogatott kapusa barátnőjének, Sara Carbonerónak – aki riporterként dolgozott a dél-afrikai tornán – is nyilatkozott a hollandok ellen megnyert világbajnoki döntő után, és a selección csapatkapitánya nem tudta megállni, hogy ne csókolja meg kedvesét, amelyet a spanyol Telecinco csatorna élő, egyenes adásban közvetített.
júl. 12
10:45
Vb 2010: Nadal, Domingo és a herceg a spanyol öltözőben (She)
Előkelő társaságban ünnepelte diadalát az öltözőben a spanyol válogatott, miután vasárnap Hollandia 1–0-s legyőzésével megnyerte a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságot.
júl. 12
10:47
Nyereményjáték: ahány nap, annyi győztes, véget ért a foci-vb-s kvízjátékunk (She)
Az elmúlt egy hónapban, aki követte a labdarúgó-világbajnokság eseményeit, és helyesen válaszolt a Nemzeti Sport Online kvízjátékán feltett kérdésekre, minden nap nyerhetett. Mindennap új próba és új nyeremény várt Olvasóinkra, így a vb alatt 31 alkalommal volt lehetőség megnyerni értékes nyereményeinket! A játékban utolsó, vasárnapi nyertesünk: Hidasi László. Gratulálunk!
júl. 12
11:03
Vb 2010: A játékvezető befolyásolta a meccset - Van Bommel (She)
Mark van Bommel a játékvezetőt hibáztatta azt követően, hogy a holland válogatott 1–0-s vereséget szenvedett Spanyolországtól a dél-afrikai világbajnokság tegnap esti döntőjében.
júl. 12
11:05
Vb 2010: Megvoltak a lehetőségeink, kár, hogy nem jöttek be - Sneijder (She)
A világbajnoki döntőt a spanyolokkal szemben hosszabbításban 1–0-ra elvesztő hollandok nehezen dolgozták fel a vereséget, a futballisták többsége azt emelte ki nyilatkozatában, hogy karnyújtásnyira voltak a vb-győzelemtől, emiatt különösen fáj nekik a kudarc.
júl. 12
11:07
Bajnokok Ligája: a DVSC tizenkilenc játékossal indult el Tallinnba (She)
Tizenkilenc játékossal hétfőn reggel útra kelt a DVSC-TEVA labdarúgócsapata, a célállomás háromórás repülőutat követően Tallinn, ahol a hajdúságiak kedden 18 órától az észt Levadia ellen játszanak a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének első mérkőzésén.
júl. 12
11:09
Videó: Fabregas és Puyol sörözése a kispadon a vb-győzelem után (She)
A spanyolok vb-győzelme után Cesc Fabregas és Carles Puyol sörrel a kezében sétált ki a játékoskijáróból, majd leült a kispadra. Fabregas – mint Al Bundy a Rém rendes család című sorozatból – kezével a gatyájában sörözgetett Puyollal, majd adtak néhány autogramot, és odaálltak egy-egy fotóra a szurkolókkal.
júl. 12
11:21
Tenisz: Balázs Attila és Kellner is rontott az ATP-világranglistán (She)
A férfiteniszezők legfrissebb ATP-világranglistáján a TOP 15-ben semmilyen változás nem történt – a TOP 100-ban a legnagyobb előrelépést a harminc helyezést javító, így 49. amerikai Mardy Fish mondhatja a magáénak –, miközben a TOP 500-ba beférő két magyar, Balázs Attila öt, míg Kellner Ádám négy helyet rontott korábbi pozícióján.
júl. 12
11:57
Vb 2010: több tucat előállítás Hollandiában az elveszített döntő után (She)
Több tucat randalírozó szurkolót állítottak elő vasárnap éjjel Hollandiában, miután a válogatott 1–0-ra kikapott Spanyolországtól a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság döntőjében.
júl. 12
12:15
Düsseldorf: Torghelle egy félidő alatt kétszer is eredményes volt (She)
A német másodosztályban szereplő Fortuna Düsseldorf felkészülési mérkőzésen 5–0-ra legyőzte az alacsonyabb osztályú FC Wülfrath együttesét. A találkozón a Fortuna magyar légiósa, Torghelle Sándor csak az első félidőben volt a pályán, de ennyi idő is elég volt neki ahhoz, hogy kétszer bevegye a rivális kapuját.
júl. 12
12:33
Inter: a mai orvosi vizsgálatokkal elkezdte a felkészülést a bajnokcsapat (She)
Az Inter hivatalos honlapja tette közzé, hogy a milánói csapat ezen a héten megkezdi a felkészülést a következő idényre.
júl. 12
12:35
Vb 2010: a főszervező több pihenőt kért a vb előtt a futballistáknak (She)
Danny Jordaan, a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság szervezőbizottságának vezetője aggodalmának adott hangot, amiért a legjobb játékosok közül többen is alulteljesítettek a tornán.
júl. 12
12:37
1860 München: Király Gábor az új edzőnél is első számú kapus (She)
Az 1860 München labdarúgócsapatának új vezetőedzője, az Olympiakoszhoz távozó Ewald Lienent váltó Reiner Maurer újságírói kérdésre elmondta, nála is Király Gábor számít az együttes első számú kapusának.
júl. 12
12:51
Vb 2010: Érdekelne a folytatás Uruguayjal - Óscar Tabárez (She)
A dél-afrikai világbajnokságon negyedik helyen végző Uruguay labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya, Óscar Wáshington Tabárez jelenleg csapat és szerződés nélküli edző. A vb-siker ellenére ugyanis a közös folytatás közel sem biztos, bár a tréner nem zárkózna el attól.
júl. 12
12:53
Inter: ma vagy holnap válhat hivatalossá Filkor átigazolása a Milanba (She)
A Corriere dello Sport napilap és több olasz forrás egybehangzó beszámolója szerint ma vagy holnap válhat hivatalossá Filkor Attila és két társa, Cristian Daminuta és Marco Fossati átigazolása az Interből a városi rivális AC Milanhoz.

Keresés