2010. július 22. csütörtök

júl. 22
0:00
BL-selejtezők: a 2. forduló eredményei és a 3. kör párosítása (She)
Kedden és szerdán lebonyolították a 2010–2011-es labdarúgó Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörét: böngésszék át az eredményeket és a 3. forduló párosításait!
júl. 22
0:36
El-selejtező: Vaskó játszhat a Maribor ellen, Tujvel lesz a cserekapus (She)
Szerda este a csütörtöki Európa-liga-selejtező helyszínén, a maribori Ljudski vrt Stadionban tréningezett a Videoton labdarúgócsapata.
júl. 22
6:54
Vívó Eb: kikaptak a nők, nyertek a férfiak (Behaviour)
A magyar női párbajtőrcsapat a 7-8., a férfi tőrcsapat pedig a 9-12. helyért folytatja a lipcsei vívó Európa-bajnokság szerdai, utolsó előtti versenynapján.
júl. 22
6:56
Ha nincs eredmény, nincs szerződés sem (Behaviour)
Az ország egyik legnagyobb állami cége, a MOL az utóbbi napokban igencsak többször szerepelt a különböző sportcikkekben. Egyrészt sokan nem értették, vajon miért a Videotont választották főszponzorként, és nem az utóbbi évek sikercsapatát, a Debrecent, valamint miért hagyta el a cég azt a Szávay Ágnest illetve Talmácsi Gábort, akiket nem is olyan régen még körbeudvarolt.
júl. 22
7:12
Egy mindenkiért, mindenki egyért (Behaviour)
Ha csak az érmek számát és színét néznénk, akkor roppant elégedettek lehetnénk a kedden záródott debreceni öttusa Európa-bajnokságon. Ugyanis a két aranyat és egy ezüstöt szerző magyarok a németek mögött a második helyen végeztek az eredményességi rangsorban. Az már viszont árnyalja a képet, hogy egyéniben a dobogó közelébe sem került magyar, és a férfiaknál például a csapatversenyen el sem tudtak…
júl. 22
7:14
Schleck szerint ma dől el minden (Behaviour)
A mai hegyi futamon dől el, hogy ki lesz a végső győztes a Tour de France országúti kerékpáros körversenyen a jelenleg második Andy Schleck szerint.
júl. 22
7:30
Formula-1: a Hispania partnereként térhet vissza jövőre a Toyota (She)
Elképzelhető, hogy jövőre ismét szerepet vállal a Formula-1-ben a Toyota, amely 2009 végén vonult ki az autósport elitkategóriájából.
júl. 22
7:32
Profi ökölvívás: Rubio menedzsmentjét mégsem érdekli Sturm (She)
A közelmúltban az ESPN kürtölte világgá a hírt, miszerint Marco Antonio Rubio lesz Felix Sturm következő ellenfele, a mexikói bunyós menedzsere azonban kijelentette, hogy semmilyen szerződést nem írtak alá  a német bunyóssal és nem is tervezik, hogy megküzdjenek a WBA szuperbajnokával.
júl. 22
7:48
Tenisz: Zeballos szettelőnyről simán elbukott Dent ellen Atlantában (She)
Az egyesült államokbeli Atlantában zajló, 531 ezer dollár összdíjazású kemény pályás ATP-torna második fordulójában a negyedik helyen kiemelt argentin Horacio Zeballosnak nem volt elég a győzelemhez a szettelőny az amerikai Taylor Dent ellen.
júl. 22
7:48
Koeman haladékot kapott (Blikk)
A Görögországban nyaraló Erwin Koeman kirúgása 138 millióba kerülne.
júl. 22
7:50
Juventus: Marchisio szerint csapata tanult az előző szezon hibáiból (She)
Claudio Marchisio, az olasz Juventus labdarúgócsapatának 24 éves középpályása úgy gondolja, hogy tanultak az előző szezonban elkövetett hibáikból és ez által a játékosok mentálisan erősebbek és megbízhatóabbak lettek.
júl. 22
8:06
Kosárlabda: ujjsérülés miatt nem lehet ott a vb-n a Warriors klasszisa (She)
Nem lehet ott a törökországi férfi kosárlaba-világbajnokságon David Lee, a Golden State Warriors és az amerikai válogatott klasszisa.
júl. 22
8:24
Nincsenek felkészülve a stadionok az elsősegély-nyújtásra (Infostart)
Nincsenek felkészülve az európai stadionok a hirtelen szívhalál esetén nyújtandó elsősegélyre sem a képzettség, sem az eszközök tekintetében. Az Arena tanulmány tíz ország 190 klubjának elszomorító adatait az European Heart Journal legújabb számában ismertette.
júl. 22
8:24
Mexikó: La Volpe megint elvállalná a válogatott irányítását (She)
Ricardo La Volpe, a mexikói labdarúgó-válogatottat 2002 és 2006 között szövetségi kapitányként irányító szakember elmondta egy interjúban: szívesen visszaülne az „El Tri" kispadjára.
júl. 22
8:24
Jöhet a Basel! (Blikk)
A DVSC-TEVA legyőzte az észt bajnokot és a futball-BL selejtezőjének harmadik körébe jutott.
júl. 22
8:26
Brazília: már a Corinthians sem veretlen, kikapott a Santos is (She)
A brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Campeonato Brasileiro) tizedik fordulójában kétgólos vereséget szenvedett idegenben a listavezető, eddig veretlen Corinthians, valamint a szakemberek által fiatal tehetségei miatt sokat dicsért Santos.
júl. 22
8:42
Példát vesznek a régi Videotonról (Blikk)
júl. 22
8:42
Edzősors: a korábbi soproni szakvezető lett a zambiai kapitány (She)
A 48 éves olasz Dario Bonetti lett a zambiai válogatott szövetségi kapitánya.
júl. 22
8:44
Rafa Benítez is Özilt akarja (Blikk)
júl. 22
8:44
Vb 2010: „Üzbegisztán Büszkesége” lett Irmatov játékvezető (She)
„Üzbegisztán Büszkesége” kitüntetetésben részesült Ravsan Irmatov játékvezető, aki öt találkozón, többek közötta Dél-Afrika–Mexikó (1–1) nyitó mérkőzésen, a Németország– Argentína (4–0) negyeddöntőben és a Hollandia–Uruguay (3–2) elődöntőben fújta a sípot a dél-afrikai világbajnokságon.
júl. 22
8:46
Kajak-kenu: több mint nyolcszázan neveztek a második válogatóra (She)
Több mint nyolcszáz versenyző nevezett a szegedi felnőtt magyar bajnokságra és világbajnoki válogatóra. A program már csütörtökön elkezdődik.
júl. 22
9:18
Felkészülés: Feczesin öt gólt rúgott a Bresciában, Varga is betalált (She)
Az olasz élvonal újonca, a Berscia felkészülési mérkőzésen 14–0-ra győzött az alacsonyabb osztályú Calcio Chiese ellen. A mezőny legjobbja Fezcesin Róbert volt, aki öt gólt is szerzett, de Varga Roland is betalált.
júl. 22
9:36
Videó: tizenegy körös, drámai tizenegyespárbaj Lengyelországban (She)
Mint arról beszámoltunk, a Lech Poznan – bár hazai pályán kikapott az azeri Inter Bakitól – tizenegyesekkel 9–8-ra nyert, és továbblépett a Bajnokok Ligája selejtezőjében. A tizenegyespárbajban 11 párig feszítették az idegeket a felek, végül a hazai kapus, Krzysztof Kotorowski betalált, az azeri kapuvédő, Giorgi Lomaja nem – ez döntött. íme, a párbaj videón!
júl. 22
9:54
Vívó Eb: két győzelem után elődöntős a női kardcsapat (She)
Elődöntőbe jutott a Nagy Orsolya, Benkó Réka, Pető Réka, Várhelyi Anna összeállítású női kardcsapat a lipcsei vívó Európa-bajnokság utolsó versenynapján.
júl. 22
9:54
Újpesten lesz a Loki-Basel (Behaviour)
Az újpesti Szusza Ferenc Stadionban fogadja jövő hét szerdán a Debrecen az FC Baselt a labdarúgó Bajnokok Ligája 3. selejtező fordulójában.
júl. 22
9:56
Brazília: napokon belül meglesz az új szövetségi kapitány (She)
A Brazil Labdarúgó-szövetség (CBF) illetékesei néhány napon belül megnevezik a válogatott új szövetségi kapitányát.
júl. 22
10:12
Atlétika: Deák-Nagy a legjobb idővel döntős 400-on a junior vb-n (She)
Deák-Nagy Marcell a legjobb idővel bejutott a 400 méteres síkfutás döntőjébe a kanadai Monctonban zajló junior atlétikai világbajnokságon.
júl. 22
10:12
Pillanatokon belül új szövetségi kapitánya lehet Brazíliának (Behaviour)
A Brazil Labdarúgó Szövetség (CBF) illetékesei néhány napon belül megnevezik a válogatott új szövetségi kapitányát.
júl. 22
10:48
Kaposvári Rákóczi: kapust cseréltek az NB II-es Kaposvölgyével (She)
Szoros kapcsolatot tart fenn az NB II-es Kaposvölgye VSC az NB I-ben szereplő Kaposvári Rákóczi labdarúgócsapatábval. Ennek újabb jeleként – kölcsönszerződés alapján – kapusokat cseréltek.
júl. 22
10:50
Jótékonyság: Kassai vezeti a színészek és az újságírók meccsét (She)
Jótékonysági délutánt tartanak augusztus 1-jén a Népligetben, ahol 15 órától zenészek, színészek lépnek színpadra, 16 órától a Pódium Színház labdarúgócsapata az újságíró-válogatottal mérkőzik.
júl. 22
10:52
Jégkorong: a Dab.Docler kanadai szélsőt igazolt, Sevela hosszabbított (She)
Az élvonalbeli Dab.Docler jégkorongcsapata egyéves megállapodást kötött a 26 éves kanadai balszélsővel, Tyler Metcalfe-val. Erről a klub honlapja, a dabdocler.hu számolt be.
júl. 22
11:06
Videoton: Nem történt meg a tervezett minőségi előrelépés - Mezey (She)
A Videoton vezetőedzője, Mezey György csapata mai Maribor elleni El-selejtezője előtt a fehérvári klub hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában elismerte, nem történt meg csapatánál az a minőségi előrelépés, amit tervezett, ezért a múlt heti meccshez képest nem is vár átütő erejű változást a Videoton játékában.
júl. 22
11:06
Kikaptak kardozóink, harmadikok még lehetnek (Behaviour)
A bronzéremért vívhat az olaszokkal a Nagy Orsolya, Benkó Réka, Pető Réka, Várhelyi Anna összeállítású női kardcsapat a lipcsei Európa-bajnokság utolsó versenynapján.
júl. 22
11:08
Vívó Eb: a női kardcsapat kikapott az ukránoktól, a bronzért küzdhet (She)
A bronzéremért vívhat az olaszokkal a Nagy Orsolya, Benkó Réka, Pető Réka, Várhelyi Anna összeállítású női kardcsapat a lipcsei Európa-bajnokság utolsó versenynapján.
júl. 22
11:10
Atlétika: Kővágó Zoltán ma Monacóban harcol tovább a gyémántért (She)
Az olimpiai ezüstérmes diszkoszvető, Kővágó Zoltán a mai napon Monacóban versenyez a Gyémánt Liga-sorozat tízedik állomásán.
júl. 22
11:42
DVSC: korábbi szerb utánpótlás-válogatottal erősített a Loki (She)
A mai napon a DVSC-TEVA vezetősége négyéves szerződést kötött Predrag Pavloviccsal. A 24 éves szerb középpályás – jobb oldalon és irányítóként is bevethető – az FK Napredak csapatától érkezett – adta hírül a debreceni klub hivatalos honlapja.
júl. 22
12:00
Videó: a brazil kapuslegenda balhézott a riporterrel a bajnoki után (She)
Emerson Leao, a brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Campeonato Brasileiro) szereplő Goiás szakvezetője, korábbi nyolcvanszoros válogatott kapus szóváltásba keveredett Roque Santos sportriporterrel a Vitória elleni 2–2-re végződő mérkőzést követően. Amint az az alábbi videón is látható, óriási dulakodás alakult ki, majd Rafael Moura, a Goiás játékosa be is húzott egyet az újságírónak.
júl. 22
12:02
El-selejtezők: 40 meccs csütörtökön, pályán az ETO és a Vidi - program (She)
Negyven mérkőzést játszanak csütörtökön a labdarúgó Európa-liga 2. selejtezőkörében, mely után kialakul a 3. forduló mezőnye. A Levszki Szófia, az Olympiakosz, az Utrecht, a Dinamo Minszk és a Baník Ostrava számára csak „kötelező jelenés" a mai mérkőzés, hisz az említett csapatok már az első mérkőzésen hatalmas előnyt szereztek. A Győri ETO idegenbeli 2–0-s győzelme után fogadja az Atiraut…
júl. 22
12:04
Hollandia: Martin Jol biztosan marad az Ajax Amsterdamnál (She)
Martin Jol, az Ajax Amsterdam labdarúgócsapatának vezetőedzője úgy döntött, hogy marad a holland rekordbajnoknál.
júl. 22
12:18
Felkészülés: Sir Alex Ferguson a győztes gólt szerző Obertant dicséri (She)
A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson a Philadelphia Union elleni mérkőzésen (1–0) győztes gólt szerző Gabriel Obertant dicsérte a felkészülési összecsapás után.
júl. 22
12:20
Tömegsport: egy héttel elhalasztják a szombati Balaton-átúszást (She)
A legfrissebb meteorológiai előrejelzések alapján, a vízirendészet vezetőjével egyetértésben a Balaton-átúszás szervezőbizottsága úgy döntött, hogy elhalasztja a július 24-re, szombatra meghirdetett, Révfülöp és Balatonboglár közötti Balaton-átúszást.
júl. 22
12:22
Németország: súlyos sérüléseket szenvedett egy nő a török derbin (She)
Súlyos, harmadfokú égési sérüléseket szenvedett egy nő a szerdai Fenerbahce–Galatasaray (1–0) felkészülési mérkőzésen, miután eltalálta egy pirotechnikai eszköz.
júl. 22
12:36
Atlétika: örökre eltiltják a szlovák rekordtartó súlylökőt (She)
Örökös eltiltást kap a szlovák rekordtartó súlylökő, Milan Haborák, miután másodszor is megbukott a doppingvizsgálaton.
júl. 22
12:38
Chelsea: 20 millió fontért brazil válogatott középpályás érkezhet (She)
A Daily Mail értesülései szerint a Chelsea 20 millió fontot kínál a Benficának a brazil válogatott Ramiresért.
júl. 22
12:54
Premier League: a Newcastle szerződtette az Everton tehetségét (She)
A Newcastle United labdarúgócsapata szerződtette a középpályásként és védőként is bevethető Dan Goslingot az Evertontól.
júl. 22
12:54
Elmarad a hétvégén a Balatonátúszás (Metropol)
Nem rendezik meg szombaton, illetve ezen a hétvégén a 29. Coca-Cola Balatonátúszást. A szervezőbizottság a vízirendészet szakembereivel egyetértésben csütörtökön délben döntött a halasztásról, tekintettel a meteorológiai intézet által jelzett várható viharos erejű szélre.
júl. 22
12:54
Elmarad a hétvégi Balatonátúszás (Behaviour)
Nem rendezik meg szombaton, illetve ezen a hétvégén a 29. Coca-Cola Balatonátúszást.
júl. 22
12:56
Profi ökölvívás: Vladimir Klicsko vállalja a WADA doppingellenőrzését (She)
Szeptember 11-én, az IBF hivatalos kihívó Alexander Povetkin ellen lép legközelebb szorítóba a szervezet nehézsúlyú profi ökölvívó világbajnoka, Vladimir Klicsko. A kihívó betegségre hivatkozva kihagyta a hivatalos sajtótájékoztatót, amit Klicsko igen rossznéven vett.
júl. 22
13:12
ZTE: megszakadtak a tárgyalások Rudnevs és a Lech között (She)
A Lech Poznan és Artjoms Rudnevs között megszakadtak a tárgyalások, de a lengyel klub még nem mondott le a Zalaegerszeg csatáráról – nyilatkozta a ZTE ügyvezetője, Dézsi Attila a zalai klub hivatalos honlapjának.
júl. 22
13:12
Reszkethet a Videoton, nyugodt lehet a Győr (Behaviour)
A hazai 1-1-es döntetlen után a rengeteg pénzért megerősített Videoton nagyon nehéz helyzetből vág neki az NK Maribor elleni idegenbeli visszavágónak a labdarúgó Európa Liga második selejtezőkörében. A magyar együttes nem állhat be védekezni Mariborban, hiszen a továbbjutás kiharcolása érdekében muszáj legalább egy gólt szereznie.

Keresés