2010. július 9. péntek

júl. 9
6:51
NBA: LeBron James a Miamié - három olimpiai bajnok a Heatnél (She)
LeBron James a Miami Heatnél folytatja pályafutását! Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legkeresettebb szabadügynöke élő televíziós műsorban jelentette be, hogy aláírt a 2006-os bajnokhoz.
júl. 9
6:51
Silverstone: megújult a legendás pálya (Behaviour)
Sokan Monzával hasonlítják össze az újjáépített silverstone-i pályát. Ám lényeges különbség, hogy amíg Monzában a végsebesség az egyik legfontosabb momentum, addig itt a tempós kanyarok miatt az aerodinamikai hatékonyságra helyeződik a lényeg. Ráadásul egy igazán jó kör átlagsebessége Silverstone-ban akár a 252 km/h-t is elérheti, amivel túlszárnyalná a monzai 248,0 km/h-s átlagsebességet. A…
júl. 9
6:53
Még nagyobb biznisz lesz a magyar foci? (Behaviour)
Csányi Sándor garanciát jelent arra, hogy a magyar labdarúgás üzleti alapon is meg tud szerveződni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, miután csütörtök reggel egyeztetett a Magyar Labdarúgó Szövetségi új elnökével. A kormányfő szerint a kabinet és a parlament úgy tudja segíteni az OTP elnök-vezérigazgató sportági reformjait, ha a sportpiacot megszervezni akaró szándékát támogatja.
júl. 9
7:27
Liverpool: Hodgson mindent megtesz, hogy marasztalja Torrest (She)
Roy Hodgson, a Liverpool frissen kinevezett menedzsere azt mondta, ha Fernando Torres, a csapat spanyol válogatott légiósa visszatér a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságról, megpróbálja lebeszélni a távozásról.
júl. 9
7:29
Vb 2010: amszterdami hajókaravánnal ünnepelnének a hollandok (She)
Az amszterdami csatornákon felvonuló hajókaravánnal ünnepelné jövő kedden a labdarúgó-válogatottat Hollandia, persze csak abban az esetben, ha a csapat vasárnap megnyeri a dél-afrikai világbajnokságot.
júl. 9
7:45
Franciaország: Evrát két hónapra el kéne tiltani a játéktól - Desailly (She)
Folytatódik az egymásra mutogatás. Legutóbb Marcel Desailly, az 1998-ban vb-címet szerző válogatott meghatározó játékosa jelentette ki, szerinte két hónapra el kellene tiltani a játéktól Patrice Evrát, aki csapatkapitányként lázadást kezdeményezett Nicolas Anelka keretből való kizárása után.
júl. 9
7:47
Röplabda: a válogatott centere, Kovács Eszter Erfurtba igazolt (She)
A magyar válogatott centere, Kovács Eszter a német Bundesliga első osztályának újoncához, az erfurti SWE Volley-Team csapatához igazolt.
júl. 9
8:03
NBA: a Knicks elcserélte előző idénybeli legeredményesebb játékosát (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő New York Knicks elcserélte a Golden State Warriorshoz az előző szezonban legtöbb pontot dobó (20.2 mérkőzésenként), legtöbb labdát szerző (1.05), valamint legtöbb lepattanót begyűjtő (11.7) játékosát, David Lee-t.
júl. 9
8:03
Nadal a helyszínen drukkol honfitársainak (Behaviour)
Rafael Nadal úgy ünnepli múlt vasárnap szerzett wimbledoni bajnoki címét, hogy a helyszínen tekinti meg a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjét, amelyben honfitársai, a spanyolok a hollandokkal csapnak össze.
júl. 9
8:21
„Air” Puyol (Metropol)
Joachim Löw, a német mester nem véletlenül emlegette a spanyolok elleni elődöntő előtt az olaszos védekezést: a két évvel ezelőtti Eb-n ugyanis csak a sokpasszos játékot durván romboló olaszokat nem tudta megverni – csak tizenegyesekkel – a későbbi tornagyőztes spanyol válogatott.
júl. 9
8:39
Légióssors: Szalai Ádámot korábbi klubja, a Stuttgart is vinné (She)
Németországból származó sajtóhírek szerint korábbi klubja, a Stuttgart is szerződtetné a Real Madrid Castilla labdarúgóját, az elmúlt fél évet a Mainznál töltő Szalai Ádámot.
júl. 9
8:41
NHL: a Vancouver visszavonultatja Markus Näslund 19-es mezét (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokságban (NHL) szereplő Vancouver Canucks visszavonultatja korábbi játékosa, Markus Näslund 19-es számú mezét.
júl. 9
8:57
Férfi kosárlabda: felkészülési mérkőzés helyett edzett a válogatott (She)
Az Olaszországba kalandos úton, csütörtök hajnali egy órakor megérkező magyar férfi kosárlabda-válogatott esti mérkőzése elmaradt Jordánia ellen, mert a hatóságok nem adtak vízumot az ellenfél játékosainak.
júl. 9
8:57
Páholyok népe (Metropol)
Hát ide is eljutottunk: Spanyolország és Hollandia játssza a világbajnoki döntőt. Egy olyan futballőrültnek, mint én, ez igazi csemege. Két csapat, amelyért mindig is rajongtam, játékosok, akiket imádok, támadófoci, amit csodálok.
júl. 9
8:59
Vb-döntős tippek (Metropol)
Tíz Metro-szerkesztőség véleményét kérdeztünk meg arról, ki nyeri az idei vb-t. És Ön szerint?
júl. 9
9:15
Ferencváros: Prukner László szerint már jobbak voltak (She)
Prukner László, a Ferencváros vezetőedzője a szlovén Nafta Lendava elleni felkészülési mérkőzésen elszenvedett 1–0-s vereség után a klub hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában elmondta, véleménye szerint a csapat előrelépett az első, eszékiek ellen vívott találkozóhoz képest.
júl. 9
9:17
Nyereményjáték: játsszon foci-vb-s kvízünkkel, és nyerjen mindennap! (She)
Kövesse a labdarúgó-világbajnokság eseményeit, és válaszoljon helyesen a Nemzeti Sport Online kvízjátékán feltett kérdésekre. Mindennap új próba és új nyeremény vár Önre, így a vb alatt 31 alkalommal van lehetősége megnyerni az NSO értékes nyereményeit! Csütörtöki nyertesünk: Juhász Márta. Gratulálunk!
júl. 9
9:51
Atlétika: a női 100 m olimpiai bajnoka megbukott a doppingvizsgálaton (She)
Pozitív eredményt hozott a női 100 méter olimpiai és világbajnoka, a jamaicai Shelly-Ann Fraser májusban levett egyik mintájának vizsgálata.
júl. 9
10:09
Ligakupa: a Digi Sport is közvetíti a következő szezon meccseit (She)
A Digi Sport televízió sajtótájékoztató keretében bejelentette: a következő szezonban már a magyar Ligakupa mérkőzéseit is műsorára tűzi. Az már korábban eldőlt, hogy a Serie A találkozói is a Digi Sporton lesznek láthatóak.
júl. 9
10:45
Vb 2010: Örülnék, ha a spanyolok nyernének - Johan Cruyff (She)
A korábbi aranylabdás holland támadó, Johan Cruyff elmondása szerint örülne, ha a spanyolok sikerével érne véget a Hollandia elleni labdarúgó-világbajnoki finálé – idézi a játékost a brit The First Post.
júl. 9
10:47
Vb 2010: német lapértesülés szerint Löw 2012-ig hosszabbít (She)
A dél-afrikai világbajnokság bronzmérkőzésére készülő német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw lapértesülés szerint a 2012-es Európa-bajnokságig meghosszabbítja jelenlegi szerződését.
júl. 9
11:03
Jégkorong: Kóger Dániel tengerentúli csapathoz igazolt (She)
A Sapa Fehérvár AV 19 fiatal csatára, Kóger Dániel a tengerentúlra, a Laredo Bucks együtteséhez szerződött, így immár biztosan kijelenthető, hogy a 21 éves támadó a 2010–2011-es szezonban már nem a fehérvári jégkorongcsapatot erősíti – olvasható az Alba Volán hivatalos honlapján.
júl. 9
11:21
Csehország: Heinz a Fradi helyett a Sigma Olomoucnál köthet ki (She)
Mint ismeretes, a Ferencváros labdarúgócsapata a hét elején tesztelte a korábbi cseh válogatott csatárt, Marek Heinzet, ám jelenleg úgy tűnik, kevés az esélye annak, hogy a 32 éves játékos az Üllői úton folytatja pályafutását.
júl. 9
11:23
Espanyol: argentin válogatott kerettagot igazoltak a barcelonaiak (She)
Az Espanyol labdarúgócsapata kölcsönvette egy évre a Napolitól Jesús Dátolót, az argentin válogatott keretében is számításba vett középpályást.
júl. 9
11:57
Ferencváros: A célom bajnokságot nyerni a csapattal - Andrezinho (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros nyári igazolása, a brazil Andrezinho szerint Prukner László vezetőedző kiváló munkát végez a csapattal, célja pedig egyértelműen a bajnoki cím megnyerése – olvasható az ftc.hu-n.
júl. 9
11:59
Anglia: Gyepes jövőjét befolyásolhatja a Cardiff büntetése (She)
Mint ismeretes, az angol másodosztályú Cardiff Citynek a Premier League alatti profi klubokat tömörítő Futball-liga a csapat adóhátraléka miatt megtiltotta, hogy új játékosokat igazoljon. Ez a tiltás pedig a walesi együttes magyar védőjének, Gyepes Gábornak a jövőjét is befolyásolhatja.
júl. 9
12:01
Vb 2010: Paul, a polip spanyol és német győzelmet jósol (She)
Az oberhauseni tropikárium polipja, Paul ma délelőtt megjósolta a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság hátralévő két mérkőzésének kimenetelét.
júl. 9
12:33
Együtt az álomtrió: James, Wade és Bosh a Miamiban (Infostart)
LeBron James, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság egyik legnagyobb sztárja televíziós adásban jelentette be, hogy a Miami Heat csapatához szerződik, így megtörtént az, amiről sokan beszéltek, mégis sokáig valószínűtlennek tűnt: a floridai városban összeáll a Dwyane Wade, Chris Bosh, LeBron James-sztártrió.
júl. 9
12:33
Bajnokok Ligája: hétfőn indul a DVSC Tallinnba az odavágóra (She)
A labdarúgó NB I bajnoka, a DVSC-TEVA hétfőn utazik Észtországba a Levadia Tallinn elleni Bajnokok Ligája-selejtezőjére – tudatta a klub hivatalos honlapja.
júl. 9
12:51
Vb 2010: Müller, Ayew vagy Giovani nyeri a legjobb fiatal játékos címét (She)
A FIFA közzétette a labdarúgó-világbajnokság legjobb fiatal játékosának járó díj jelöltlistáját: Thomas Müller (Németország), Andre Ayew (Ghána), vagy Giovani dos Santos (Mexikó) nyerheti el a megtisztelő címet.
júl. 9
12:53
Formula-1: Vettel volt a leggyorsabb az első szabadedzésen (She)
A Formula–1-es világbajnokság Brit Nagydíjának első szabadedzésén a német Sebastian Vettel érte el a legjobb időt, megelőzve a brit Lewis Hamiltont, valamint a lengyel Robert Kubicát.
júl. 9
12:55
Vb 2010: hetedik világbajnoksága közben hunyt el az AP szakírója (She)
Johannesburgban 58 éves korában elhunyt Bob Millward, az Associated Press (AP) hírügynökség vezető labdarúgó-szakírója. A legismertebb angol sportújságírók között számon tartott Millward a hetedik világbajnokságáról tudósított.
júl. 9
12:57
Vb 2010: Löw, Lahm, Podolski, Klose és Wiese is kihagyta a német edzést (She)
Joachim Löw szövetségi kapitány betegsége, Philipp Lahm, Lukas Podolski, Miroslav Klose és Tim Wiese pedig kisebb sérülés miatt hagyta ki a német labdarúgó-válogatott pénteki edzését.
júl. 9
13:09
Vb 2010: kihirdették a torna aranylabdájára pályázók névsorát (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) kihirdette tízes jelöltlistáját a dél-afrikai világbajnokság aranylabdájára. A legjobb játékos címét Diego Forlán (Uruguay), Asamoah Gyan (Ghána), Andrés Iniesta (Spanyolország), Lionel Messi (Argentína), Mesut Özil (Németország), Arjen Robben (Hollandia), Bastian Schweinsteiger (Németország), Wesley Sneijder (Hollandia), David Villa (Spanyolország)…
júl. 9
13:45
MotoGP: Casey Stoner az év végén távozik a Ducatitól (She)
Casey Stoner, a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájának 2007-es győztese az év végén távozik a Ducati csapattól.
júl. 9
13:45
Vettel nyerte az első szabadedzést (Metropol)
Sebastian Vettel, a Red Bull német pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es Brit Nagydíj pénteki első szabadedzésén.
júl. 9
14:03
MotoGP: Stoner jövőre Hondával versenyez, helyére Rossi érkezhet (She)
Casey Stoner, a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájának 2007-es győztese az év végén távozik a Ducati csapattól, és a következő szezontól a Hondát erősíti majd.
júl. 9
14:21
Vb 2010: meglopták a spanyol Pedrót és Busquetset - lapértesülés (She)
Spanyol lapértesülések szerint meglopták a világbajnoki döntőbe jutott selección két labdarúgóját, Sergio Busquetset és Pedro Rodríguezt.
júl. 9
14:23
Bajnokok Ligája: Tallinban lehet megvásárolni a jegyeket a vendégszektorba (She)
Tallinnban lehet megvásárolni a Levadia–DVSC-TEVA Bajnokok Ligája-selejtező-mérkőzésre a vendégszektorba a belépőket – adta hírül a hajdúsági klub hivatalos honlapja.
júl. 9
14:39
BL: Tallinnban lehet megvenni a jegyeket a vendégszektorba (She)
Tallinnban lehet megvásárolni a Levadia–DVSC-TEVA Bajnokok Ligája-selejtező-mérkőzésre a vendégszektorba szóló belépőket – adta hírül a hajdúsági klub hivatalos honlapja.
júl. 9
14:41
Nyíregyháza: Ovszijenko hazaigazolt, Davidov kölcsönben folytatja (She)
Volodimir Ovszijenko és Milan Davidov nélkül vág a következő idénynek a labdarúgó-élvonalból kieső Nyíregyháza Spartacus – adta hírül a klub hivatalos honlapja.
júl. 9
14:43
Románia: a Videotonnal is összeboronált Cássio a Rapidnál folytatja (She)
A portugál A Bola című napilap nemrég arról számolt be, hogy a Videoton labdarúgócsapata szerződtetné a Leiria brazil támadóját, Cássiót. Azóta eldőlt, hogy a csatár nem jön Magyarországra, a Rapid Bucuresti-nél folytatja pályafutását.
júl. 9
14:45
Paks: Lengyel Ferencet nevezték ki a harmadosztályú csapat edzőjévé (She)
A Paksi FC NB III-ban szereplő második számú együttesének élére Lengyel Ferencet nevezte ki a labdarúgóklub – adta hírül a paksifc.hu.
júl. 9
14:57
AC Milan: Pato az Internacionalba igazolna, de csak tíz év múlva (She)
Alexandre Pato, a Serie A-ban szereplő AC Milan brazil támadója cáfolta a külföldi forrásokban felreppenő információkat, melyek szerint elhagyná a lombard labdarúgóklubot.
júl. 9
14:59
Davis-kupa: Balázs Attila győzelme után a mieinknél az előny (She)
Balázs Attila három játszmában legyőzte macedón ellenfelét a gödöllői Davis-kupa-párharc első találkozóján. A magyar teniszező 6:4, 6:2, 6:4-re múlta felül Predrag Ruszevszkit. A pénteki második egyes meccset hazai részről Kellner Ádám vívja.
júl. 9
15:33
Juventus: Moggi szerint a „zebrák" új igazolásai nem elég jók (She)
A Juventus korábbi általános igazgatója, Luciano Moggi szerint a „zebrák" nem igazoltak elég jó labdarúgókat a nyáron – ezért úgy véli, az újonnan érkezők sem segítik scudettóhoz a csapatot.
júl. 9
15:33
Mi lesz most? Löw és Lahm is lerobbant (Behaviour)
Joachim Löw szövetségi kapitány nem tudta megtartani a dél-afrikai világbajnokság szombati bronzmérkőzésére készülő német labdarúgó-válogatott pénteki edzését, mert megbetegedett, csakúgy, mint a csapatkapitány, Philipp Lahm.
júl. 9
15:51
Vb 2010: R. Koeman és Van Nistelrooy is a spanyolokat tartja favoritnak (She)
Ronald Koeman és Ruud van Nistelrooy, a holland labdarúgó-válogatott két korábbi nagysága is a spanyol válogatottat tartja a világbajnoki döntő esélyesének.
júl. 9
15:53
1860 München: edzője Formula-1-es járgányba ülteti Király Gábort (She)
Reiner Maurer, a német 1860 München vezetőedzője hallani sem akar a szintén másodosztályú Coventryhez próbajátékra hívott cserekapus Philipp Tschauner Angliába szerződéséről, mert azt szeretné, ha a 24 esztendős futballista folyamatosan éles versenyhelyzetet – képletesen szólva F1-es szituációt – teremtene a nála tíz évvel idősebb Király Gábor számára.
júl. 9
16:09
Női kosárlabda: vereség a szerbektől, több kulcsember hiányzott (She)
A csütörtök esti győzelem után pénteken kikapott Szerbia csapatától az augusztusi Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar női kosárlabda-válogatott a bajai barátságos találkozón.

Keresés