2010. szeptember 13. hétfő

szept. 13
0:24
Norvégia: botlott a Rosenborg, kezd feljönni a Valerenga (She)
Ismét „csak" egyszámjegyű – egészen pontosan hét pont – a Rosenborg BK előnye a norvég élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, miután a trondheimiek otthon 1–1-et játszottak a Vikinggel, a második helyen álló Valerenga pedig az esti meccsen 3–2-re legyőzte a Stabaeket.
szept. 13
0:42
US Open: a folyamatos eső miatt elhalasztották a Nadal-Djokovics döntőt (She)
A folyamatos esőzés miatt hétfő estére tolták át a tenisz US Open szervezői a Rafael Nadal–Novak Djokovics férfi egyes döntőt.
szept. 13
2:30
Klicsko lemészárolta Petert (Blikk)
Vladimir Klicsko 50 ezer néző előtt védte meg három világbajnoki övét Peter ellen
szept. 13
7:00
Olasz Nagydíj - Alonso győzött, Webber az élen (Behaviour)
Fernando Alonso, a Ferrari spanyol pilótája nyerte a vasárnapi Forma-1-es Olasz Nagydíjat.
szept. 13
7:02
Alonso monzai sikerével újra nyílt a világbajnokság (Behaviour)
A sors ismét belenyúlt az idei Forma-1-es világbajnokság menetébe, és biztosította a szurkolók számára a tömény izgalmat a hátralévő öt futamra.
szept. 13
7:04
Eb-negyedik a pólóválogatott (Behaviour)
A minimális célkitűzést elérte, ezzel együtt csalódást okozott a vízilabda-válogatott az Európa-bajnokságon: a háromszoros olimpia bajnokcsapat Zágrábban csak a negyedik helyen végzett, ami azt jelenti, hogy 1991 óta először fordult elő, hogy a kontinensbajnokságon érem nélkül maradt a válogatott.
szept. 13
7:18
Meglepetések hétvégéje (Behaviour)
A meglepetések jegyében rendezték az európai labdarúgó-bajnokságok hétvégi fordulóit, már amennyiben kikapott a Barcelona, a Roma, a Milan és utolsó percekben hullajtott pontokat a Manchester United.
szept. 13
7:36
Kamerun: szent a béke Roger Milla és Samuel Eto'o között (She)
Két évnyi mosolyszünetet lezárva kibékült egymással Roger Milla és Samuel Eto'o, a kameruni labdarúgó-válogatott korábbi, illetve jelenlegi meghatározó alakja.
szept. 13
7:54
Argentína: megszerezte a második győzelmét a Boca Juniors (She)
Az argentin labdarúgó-bajnokság (Apertura) hatodik fordulójában megszerezte szezonbeli 2. győzelmét a Boca Juniors, amely az Olompo otthonában diadalmaskodott 3–1-re.
szept. 13
7:56
Női ökölvívó-vb: újabb két magyar győzelem Barbadoson (She)
Két győzelemmel folytatták szereplésüket a magyarok a Barbadoson zajló női ökölvívó-világbajnokságon.
szept. 13
8:12
Brazília: győzelmével a Botafogo megőrizte 3. helyét a tabellán (She)
A brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Campeonato Brasileiro) 21. fordulójában a Botafogo hazai pályán nyert a Sao Paulo ellen, s ezzel megőrizte 3. helyét a bajnoki tabellán.
szept. 13
8:12
Magyar-román hokibajnokság: miskolci siker (Metropol)
A magyar-román közös jégkorong-bajnokság, a MOL Liga vasárnapi játéknapjának utolsó mérkőzésén: Miskolci Jegesmedvék - Fenestela Brasov (román) 5-2 (1-0, 1-2, 3-0)
szept. 13
8:30
Újpest-FTC: kedden dönt az MLSZ fegyelmi bizottsága (She)
Az MLSZ ellenőre hétfőn adja le jelentését a botrányos körülmények között lezajlott Újpest–Ferencváros rangadóval kapcsolatban, a fegyelmi bizottság pedig keddi ülésén dönt a következményekről – adta hírül az mlsz.hu.
szept. 13
8:30
Ma csap össze Nadal és Djokovic (Behaviour)
A kedvezőtlen időjárás, a zuhogó eső miatt vasárnapról hétfőre halasztották a férfi egyes döntőjét, a Nadal-Djokovic mérkőzést a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokságon.
szept. 13
8:48
NFL: a Philadelphia otthonában nyert a Green Bay Packers (She)
A Green Bay Packers a Philadelphia Eagles otthonában nyert 27–20-ra az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 1. fordulójában. A Dallas Cowboys ellenben csoportrangadót veszített a Washington Redskins vendégeként.
szept. 13
9:42
Atlético Madrid: Agüero talán a Barca ellen már játszhat (She)
Lábsérülése miatt kihagyja a görög Arisz elleni csütörtöki Európa-liga-mérkőzést Sergio Agüero, a spanyol Atlético Madrid labdarúgócsapatának csatára.
szept. 13
9:42
Mánia két keréken (Metropol)
Nagy sikerrel zárult a zuglói Millenáris Velodromban megrendezett tegnapi McDonald’s BringaMánia nap.
szept. 13
9:42
Magyar bokszsikerek a vb-n (Behaviour)
Két győzelemmel folytatták szereplésüket a magyarok a Barbadoson zajló női ökölvívó-világbajnokságon.
szept. 13
9:44
Franciaország: David Trezeguet Laurent Blanc meghívójában bízik (She)
A válogatottságot korábban lemondó David Trezeguet abban bízik, hogy egykori csapattársa, a jelenleg szövetségi kapitányként dolgozó Laurent Blanc a közeljövőben meghívja a francia labdarúgó-válogatottba.
szept. 13
9:46
Jégkorong: Hollandia ellen kezdjük, Olaszországgal zárjuk a vb-t (She)
2011. április 17. és 23. között rendezik Budapesten a divízió I-es jégkorong-világbajnokságot. A múlt héten terepszemlét tartott hazánkban a nemzetközi szövetség egy képviselője, elkészült a sorsolás és a pontos menetrend is, a magyar válogatott első ellenfele Hollandia lesz, és az olaszokkal zárjuk a hazai világbajnokságot.
szept. 13
9:48
Légióssors: Magabiztosnak éreztem magam - Horváth Gábor (She)
Jól sikerült Horváth Gábor bemutatkozása a holland élvonalbeli NAC Breda labdarúgócsapatában: a Videotontól egy évre kölcsönvett hátvéd – Fehér Csabával egyetemben – végigjátszotta a Feyenoord elleni találkozót, amelyen a tizedik helyen álló bredaiak 2–0-ra nyertek.
szept. 13
10:00
Légióssors: Húsz perc után átestem a holtponton - Koman (She)
Torinóban a Juventus vendégeként szerzett értékes egy pontot a Sampdoria labdarúgócsapata az olasz élvonalbeli bajnokság (Serie A) második fordulójában. A vendégeknél kezdőként kapott lehetőséget a magyar válogatott légiós, Koman Vladimir, aki az 58. percig volt a pályán, amolyan irányítóként a Pozzi, Cassano kettős mögött.
szept. 13
10:18
Szörf: először rendezték meg a magyar óceáni bajnokságot (She)
Magyarországtól mintegy 2000 kilométerre, a franciaországi Seignosse partjainál rendezték meg az első magyar óceáni szörfbajnokságot, amelyet a férfiaknál Pinczes Csaba, a nőknél Rigler-Nemere Zsóka nyert meg.
szept. 13
10:20
Kosárlabda: Sabonis, Divac és még 15 klasszis a Hírességek Csarnokában (She)
Az Egyesült Államok–Törökország (81–64) világbajnoki döntőmérkőzés nagyszünetében beiktatták a Hírességek Csarnokának tizenhét új tagját.
szept. 13
10:22
Profi ökölvívás: Briggs Erdei korábbi erőnléti edzőjével készül Klicsko ellen (She)
Október 16-án Hamburgban teszi kockára nehézsúlyú WBC címét Vitalij Klicsko. Az ukrán profi ökölvívó ellenfele a korábbi világbajnok Shannon Briggs lesz, aki az egyik legnagyobb ütőnek számít a súlycsoportban.
szept. 13
10:36
Vitorlázás: tizennégy cirkáló indult a Bujtor István-emlékversenyen (She)
Az MKB, a BAHART, a balatonszemesi Kis Tücsök Étterem és a RAMADA Hotel & Resort Balaton támogatásával szeptember 11-12-én rendezték meg a 30-as cirkáló osztály Bujtor István-emlékversenyét, amelyen a hajók egyben a felajánlott örökös vándordíjért is küzdöttek.
szept. 13
10:36
Újpest-FTC: tart a kárfelmérés (Metropol)
Jelenleg is tart a kárfelmérés a Szusza Ferenc Stadionban a szombati Újpest-Ferencváros (6-0) NB I-es labdarúgó-mérkőzésen történt rendbontások után, de az már látható, hogy a stadiont és a rotációs reklámtáblákat ért rongálási kár több millió forintos nagyságrendű — tájékoztatott Csehi István.
szept. 13
10:36
Majdnem megdőlt O.J. Simpson csúcsa (Behaviour)
Arian Foster, a Houston Texans amerikaifutballistája kis híján megdöntötte O.J. Simpson egyik csúcsát a tengerentúli profiliga (NFL) vasárnapi játéknapján.
szept. 13
10:38
Sportlövészet: Sidi Péter és Veres Kata összetett sikere az ob-n (She)
A világbajnokság után idehaza sem talált legyőzőre Sidi Péter kisöbű szabadpuska összetettben: a Komáromi VSE lövője magabiztosan utasította maga mögé a mezőnyt a Mexikói úti lőtéren megrendezett országos bajnokságon.
szept. 13
10:54
Óceáni magyar szörfbajnokság (Infostart)
Magyarországtól mintegy 2000 kilométerre, a franciaországi Seignosse partjainál rendezték meg az első magyar óceáni szörfbajnokságot, amelyet a férfiaknál Pinczes Csaba, a nőknél Rigler-Nemere Zsóka nyert meg.
szept. 13
11:12
Tenisz: négy magyar junior a Bahamákon versenyezhet (She)
Valkusz Máté, Stollár Fanny, Valkusz Milán és Barzó Lilla győzött vasárnap a korosztályos teniszezők kiemelkedő Nike Junior Tour elnevezésű versenysorozatának budapesti döntőjén, amelyen a legtehetségesebb 12 és 14 éves játékosok vehettek részt.
szept. 13
11:12
BL: magyarok nélkül rendezik a főtáblát (Metropol)
Az elmúlt szezonban a Debrecen révén magyar csapat is képviseltette magát a labdarúgó Bajnokok Ligája főtábláján, a legrangosabb európai kupasorozat 2010/11-es idényének elitversengésében azonban még magyar játékos sem szerepel.
szept. 13
11:30
Torna: Böczögő és Tóth is lemaradt a dobogóról a genti vk-n (She)
Nem nyújtottak hibátlan teljesítményt, így a vasárnapi szerenkénti finálék során nem volt esélyük éremszerzése a magyar tornász hölgyeknek a genti világkupaversenyen.
szept. 13
11:32
Formula-1: jövőre elválnak a Lotus és a Cosworth útjai (She)
A Cosworth bejelentette: megegyezett a Formula–1-es Lotus istállóval, hogy felbontják a köztük meglévő motorszállítói szerződést, így jövőre már nem Cosworth motorokkal versenyez a Lotus.
szept. 13
11:48
Videó: hiába vergődött a hal, társai csak jól helyben hagyták (She)
A gólörömeiről közismert Stjarnan játékosait kigúnyolták. Történ ugyanis, hogy az izlandi labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában rendezett Valur–Stjarnan meccsen (5–1) amíg hazaiak egyik játékosa, Arnar Geirrson halként vergődött gólja után, addig a társai kinevették. Íme, az eset!
szept. 13
11:50
Golf: birtokháborítási pert indít Göd a helyi pálya tulajdonosa ellen (She)
Birtokháborítási pert indít Göd város vezetése közterületen fennálló veszély okozása miatt a Pólus Palace Zrt. ellen, mivel a cég tulajdonában álló golfpályáról olykor kirepülnek a labdák – adta hírül a polgármesteri hivatal az MTI Önkormányzati Sajtószolgálatának (ÖS) honlapján (onkormanyzat.mti.hu).
szept. 13
12:06
Tenisz: a Nadal ellen ma döntőző Djokovics megelőzte Federert (She)
A szerb Novak Djokovics – aki ma este Rafael Nadallal csap össze az US Open döntőjében – megelőzte Roger Federert a férfi teniszezők világranglistáján, akit a New York-i Grand Slam-torna elődöntőjében (két Federer-meccslabdáról fordítva) búcsúztatott. A táblázat élén továbbra is a spanyol Nadal áll.
szept. 13
12:06
Bajnokok Ligája: magyarok nélkül rendezik a főtáblát (Behaviour)
Az elmúlt szezonban a Debrecen révén magyar csapat is képviseltette magát a labdarúgó Bajnokok Ligája főtábláján, a legrangosabb európai kupasorozat 2010/11-es idényének elitversengésében azonban még magyar játékos sem szerepel.
szept. 13
12:08
Olimpia 2018: nemet mondtak a környezetvédők a müncheni pályázatra (She)
A Német Természetvédő Kör (DNR) helyteleníti a müncheni pályázatot a 2018-as téli olimpia megrendezésére.
szept. 13
12:10
Juventus: Nincs esélyünk a Scudettóra - Luigi Delneri (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Juventus vezetőedzője, Luigi Delneri igen korán kivette csapatát a bajnoki címre esélyesek közé sorolt gárdák közül. A torinóiak két fordulót követően még nyeretlenek: egy döntetlennel és egy vereséggel jelenleg csak a 15. helyen állnak.
szept. 13
12:24
Videó: hiába vergődött a hal, társai végül jól helyben hagyták (She)
A gólörömeiről közismert Stjarnan játékosait kigúnyolták. Történt ugyanis, hogy az izlandi labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában rendezett Valur–Stjarnan meccsen (5–1) amíg a hazaiak egyik játékosa, Arnar Geirrson halként vergődött gólja után, addig a társai kinevették. Íme, az eset!
szept. 13
12:26
Férfi gyeplabda: tíz év után rendeztek újra mérkőzést Gödöllőn (She)
Vasárnap rendezték a férfi gyeplabda Magyar Kupa első fordulóját a gödöllői műfüves pályán, ahol tíz éve volt legutóbb mérkőzés.
szept. 13
12:28
AC Milan: Az a baj, hogy túl sok a baloldali érzelmű bíró - Berlusconi (She)
Silvio Berlusconi, az AC Milan tulajdonosa és Olaszország miniszterelnöke keményen kritizálta a játékvezetőt csapata szombati, az újonc Cesena ellen 2–0-ra elveszített találkozója után.
szept. 13
12:42
K3 klubok közötti bajnokságon jártunk (Metropol)
A K-3 is egy kevert harcművészeti stílus, múltja mindössze három évre tekint vissza. Szabályrendszere Sándor György kick-boksz világbajnokhoz és Ezüstszegi Józsefhez köthető. A kempo, a kick-boksz, a ketrecharc, a dzsúdó és a birkózás technikai elemeit vegyítő sportágból a klasszikus MMA (Mixed Martial Arts) a mai napig támadások kereszttüzében álló elemeit száműzték. Kálló Péter fotói a…
szept. 13
13:00
Sampdoria: Domenico Di Carlo Koman Vladimirt is kiemelte (She)
Érthetően elégedetten nyilatkozott a Juventus elleni torinói 3–3-as döntetlen és pontszerzés után Domenico Di Carlo, a Sampdoria vezetőedzője. A szakember a magyar légióst, Koman Vladimirt még név szerint is kiemelte.
szept. 13
13:00
Bajnokok Ligája: Hollandiában kezd a címvédő Inter (Behaviour)
A holland Twente otthonában kezdi kedden Bajnokok Ligája-szereplését a címvédő Internazionale labdarúgócsapata, amely az előző szezon sikerei után a mostani idényben igencsak gyengén rajtolt.
szept. 13
13:02
Wales: a mieink ellen is remeklő Flynn ideiglenes kapitány lett (She)
A Walesi Labdarúgó-szövetség a következő két Európa-bajnoki selejtezőre nevezte ki szövetségi kapitánynak Brian Flynnt, aki az U21-es válogatottal remekelt.
szept. 13
13:18
Cselgáncs-vb: Teddy Riner nem lett ötszörös világbajnok (She)
A francia Teddy Riner nem lett a cselgáncs első ötszörös világbajnoka, miután tokiói olimpiai kvalifikációs vb zárónapján óriási meglepetésre kikapott a nyílt kategória döntőjében.
szept. 13
13:20
Jégkorong: az FTC-é az elmaradt MOL-liga meccs három pontja (She)
A jégkorong MOL-liga versenybírósága 5–0-ás gólkülönbséggel az FTC-Orangeways csapatának ítélte a múlt pénteken elmaradt, Steaua Bucuresti elleni mérkőzés három pontját.
szept. 13
13:54
Videó: az ijesztő szakállú osztrák hokis intézte el a Fehérvárt (She)
Mint arról már beszámoltunk, a Sapa Fehérvár AV 19 a második mérkőzését is elveszítette az osztrák jégkorongligában. A fehérváriakat a Graz verte meg 2–1-re. Íme, az összecsapás rövid összefoglalója.

Keresés