2008. január 17. csütörtök

jan. 17
5:08
Hűtéssel segítenek az agykárosodott újszülötteken (Infostart)
Magyarországon évente mintegy 200 gyermek születik oxigénhiánnyal, ami súlyos esetekben agykárosodáshoz, vagyis későbbi fogyatékossághoz, akár halálhoz is vezethet - mondta az InfoRádiónak a Semmelweis Egyetem újszülött centrumának vezetője. Szabó Miklós főorvos közölte: mostantól kísérleti helyett rendszeres terápiaként alkalmazzák az újszülöttek testhőmérsékletének csökkentését. A tapasztalatok…
jan. 17
6:13
Kinyílt Pandora szelencéje? (Infostart)
Az amerikai kormány jóváhagyta, hogy az élelmiszerboltok klónozott állatok húsát és a tőlük származó tejtermékeket is árulják. A termékeken nem kell feltüntetni, hogy azok a szokásos módon tenyésztett, vagy klónozott jószágból készültek.
jan. 17
6:40
A mellrák hamarabb sújtja a fekete nőket (Infostart)
Brit kutatók megállapították, hogy a fekete bőrű nőknél korábban jelentkezik a mellrák, mint a fehéreknél. Bár a betegség gyakoribb a fehéreknél, a feketéknél korábban megjelenik és agresszívebb.
jan. 17
7:17
Annyira sötét, hogy arra már nincsenek szavak (Infostart)
A világ legsötétebb anyagát állították elő amerikai kutatók, amely 99,9 százaléknál is többet nyel el a fényből.
jan. 17
9:47
Önmegsemmisítő óriáspálmára bukkantak Madagaszkáron (Infostart)
Botanikusok Madagaszkáron felfedeztek egy "önmegsemmisítő" pálmát, amely olyan magas, hogy a műholdas felvételeken is látható.
jan. 17
17:14
Bármikor támadhat a gennykeltő baktérium (Infostart)
A turistaforgalom révén Magyarországon is bármikor megjelenhet az Egyesült Államok nagyvárosaiban terjedő gennykeltő baktérium, ami kezeletlenül akár halálos is lehet - hívta fel a figyelmet az Országos Epidemiológiai Központ Bakteriológiai főosztályvezetője. Füzi Miklós főorvos hozzátette: a baktériumtörzs az antibiotikumoknak ellenáll, és nemcsak szexuális úton, hanem bőrérintkezéssel is terjed,…
jan. 17
20:46
Meglesték a Merkúr sötét oldalát - nézze meg Ön is! (Infostart)
A Merkúr részletesen soha meg nem figyelt oldaláról készített felvételeket a NASA űrszondája, mintegy 200 kilométeres magasságból.

Keresés