2009. november 24. kedd

nov. 24
16:39
Olaszország: Moggiékat felmentették a szabálytalan könyvelés vádja alól (She)
Luciano Moggit, a 2006-ban kirobbant olasz bundabotrány központi figuráját, a Juventus labdarúgócsapatának korábbi főigazgatóját és két társát kedden felmentették a szabálytalan könyvelés vádja alól.
nov. 24
16:41
NFL: a St. Louis Rams irányítója, Marc Bulger hetekig nem játszhat (She)
Megsérült a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 11. fordulójában a St. Louis Rams irányítója: Marc Bulger sípcsonttörést szenvedett.
nov. 24
16:42
Japán lett az év ázsiai labdarúgója (Metropol)
A japán Endo Jaszuhitót választották kedden az év ázsiai labdarúgójává. A Gamba Osaka 29 éves, 80-szoros válogatott középpályása volt már jelölt, mégpedig 2008-ban.
nov. 24
16:43
AFC: Endót választották az év legjobb ázsiai labdarúgójának (She)
A japán Endo Jaszuhitót választották meg kedden az év ázsiai labdarúgójának.
nov. 24
16:57
Bizonytalan Talmácsi csapatának helyzete (Infostart)
A Honda-erőforrások kötelezően előírt használata miatt megszünteti a gyorsaságimotoros-világbajnokság 250 kcm-es kategóriáját jövőre felváltó Moto2-es programját az Aprilia, amellyel Talmácsi Gábor gyári pilótaként november elején kötött szerződést. Az információt a magyar motoros menedzsmentje sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta.
nov. 24
16:57
Dakar: 2011-ben visszatérhet Afrikába a világ legismertebb tereprali-viadala (She)
Etienne Lavigne, a Dakar-rali igazgatója a 2010-es, dél-amerikai verseny sajtótájékoztatóján elmondta, 2011-ben újra Afrikában küzdhetnek a legendás tereprali-viadal résztvevői.
nov. 24
17:15
Női kézilabda: argentinok felkészülése és jótékonykodása Fehérváron (She)
Keddtől – a chileiekhez hasonlóan – Argentína női kézilabda-válogatottja is Székesfehérváron gyakorol a december 5-én kezdődő kínai világbajnokságra. A házigazda élvonalbeli Alcoa FKC pénteken 18 órakor a Köfém Sportcsarnokban játszik felkészülési találkozót az argentinok ellen.
nov. 24
17:17
Olaszország: a Juvénak 20 ezer eurót kell fizetnie rasszista szurkolói miatt (She)
Az Olasz Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága 20 ezer eurós bírságot szabott ki a Juventusra, amelynek szurkolói Mario Balotellit gyalázták a torinói együttes hétvégi, Udinese elleni bajnokiján.
nov. 24
17:18
Kiszáll a Moto2-ből Talmácsi csapata (Metropol)
A Honda-erőforrások kötelezően előírt használata miatt megszünteti a gyorsaságimotoros-világbajnokság 250 kcm-es kategóriáját jövőre felváltó Moto2-es programját az Aprilia, amellyel Talmácsi Gábor gyári pilótaként november elején kötött szerződést.
nov. 24
17:19
MLSZ: kopjafaavatás Ópusztaszeren a Magyar Labdarúgás Napján (She)
Tizenhat esztendővel ezelőtt, 1993. november 25-én, az "évszázad mérkőzésének" negyven éves jubileuma alkalmából ünnepeltük először a Magyar Labdarúgás Napját, s azóta is mindig sor kerül a jeles napon a múltidézésre. Nem lesz másképp idén sem: a hajdani Aranycsapat és a legendás londoni 6:3 emlékére szerdán 15 órakor kopjafát avatnak és szentelnek fel Ópusztaszeren, a Nemzeti Történelmi…
nov. 24
17:51
Everton: Phil Neville kisebb műtétre szorul, visszatérése heteket késhet (She)
A szeptember óta sérüléssel bajlódó Phil Neville-re kisebb műtét vár, ezért az angol élvonalbeli Everton labdarúgója további heteket kényszerül kihagyni.
nov. 24
17:53
Anglia: a ligaelnök kiszállt a 2018-as vb-pályázat vezetőségéből (She)
Sir Dave Richards, az angol élvonalbeli bajnokság elnöke, egyben az angol Labdarúgó-szövetség (FA) elnökségi tagja bejelentette, hogy a továbbiakban nem vesz részt a 2018-as angliai vb-pályázat vezetésében.
nov. 24
17:55
BL: a Liverpool-szurkolók bíznak a továbbjutásban és Benítezben (She)
A DVSC–Liverpool mérkőzésre több mint kétezer angol szurkoló várható, és közülük kisebb csoportok már megérkeztek a Puskás Ferenc Stadionhoz. A „vörösök" drukkerei csapatuk szorult helyzete ellenére bíznak a továbbjutásban.
nov. 24
18:09
Tavasszal játszottak két bundagyanús magyar meccset (Infostart)
A Süddeutsche Zeitung értesülése szerint áprilisban és májusban játszottak két olyan magyarországi labdarúgó-mérkőzést, amelyek érintettek a megvesztegetési botrányban.
nov. 24
18:09
Tenisz, ATP-vb: Del Potro három szettben nyert Verdasco ellen (She)
Az első körben egyaránt vereséget szenvedő Juan Martín del Potro és Fernando Verdasco összecsapását az előbbi nyerte meg 6:4, 3:6, 7:6-ra a férfi teniszezők londoni világbajnokságán, az A-csoport 2. fordulójában.
nov. 24
18:27
BL: a jegyüzérek húszezerért árulják a belépőket a DVSC-Liverpool meccsre (She)
Három órával a DVSC–Liverpool BL-mérkőzés előtt néhány lézengő drukker mellett jegyüzérekkel és zászlóárusokkal lehet találkozni.
nov. 24
18:29
Horvát Kupa: Csizmadia öngólt lőtt, kikapott a Slaven Belupo (She)
A Slaven Belupo nagy verésbe futott bele a Horvát Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén: 4–1-re kapott ki a Vartekstől.
nov. 24
18:30
Tavasszal játszottak két gyanús meccset (Metropol)
A Süddeutsche Zeitung értesülése szerint áprilisban és májusban játszottak két olyan magyarországi labdarúgó-mérkőzést, amelyek érintettek a megvesztegetési botrányban.
nov. 24
18:45
Bundabotrány: a horvát rendőrség letartóztatott egy szlovén gyanúsítottat (She)
A horvát rendőrség kedden letartóztatott egy szlovén állampolgárt, aki érintett lehet az Európa számos országát érintő megvesztegetési botrányban.
nov. 24
18:48
Juan Martin Del Potro nyerte a vesztesek csatáját (Behaviour)
A US Open-győztes argentin Juan Martin Del Potro három játszmában legyőzte kedden a nyitófordulóban szintén alulmaradt spanyol Fernando Verdascót a 3,35 millió euró összdíjazású férfi tenisz Mesterek Kupáján, Londonban.
nov. 24
19:21
Kézilabda: Vérten és Nagy László az év magyar játékosa (She)
A Magyar Kézilabda-szövetség elnöksége a testület 2009. november 24-i ülésén hozott határozatával a nőknél Vérten Orsolyát, a férfiaknál pedig Nagy Lászlót tüntette ki Az év kézilabdázója címmel – olvasható a szövetség honlapján.
nov. 24
19:24
Gyalázkodó szurkolói miatt megbüntették a Juventust (Behaviour)
Az olasz liga 20 ezer euróra megbüntette a Juventust, mert szurkolói folyamatosan szidalmazták Mario Balotellit, az Internazionale labdarúgóját a hétvégi bajnoki mérkőzésen.
nov. 24
19:39
Premier League: megvált menedzserétől a sereghajtó Portsmouth (She)
A Stoke City elleni idegenbeli vereség volt az utolsó csepp a pohárban, az angol labdarúgó-élvonalban szereplő Portsmouth vezetősége megvált az együttes menedzserétől, Paul Harttól.
nov. 24
19:57
BL: Ngog az egyetlen csatár a Liverpool kezdőcsapatában (She)
Rafa Benítez, a Liverpool spanyol szakvezetője kihirdette kezdőcsapatát a DVSC elleni budapesti Bajnokok Ligája-mérkőzésre.
nov. 24
20:00
Talma menedzsere az új helyzetről: nincs nagy probléma, dolgozunk, hogy megoldjuk az ügyet (Behaviour)
A Honda-erőforrások kötelezően előírt használata miatt megszünteti a gyorsaságimotoros-világbajnokság 250 kcm-es kategóriáját jövőre felváltó Moto2-es programját az Aprilia, amellyel Talmácsi Gábor gyári pilótaként november elején kötött szerződést.
nov. 24
20:15
BL: Ibrahimovic és Messi sem kezd a Barcelonában az Inter ellen (She)
Josep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője Zlatan Ibrahimovicot és Lionel Messit sem jelölte a katalánok kezdőcsapatába az Inter elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre, melyet 20.45 órától rendeznek a Camp Nouban.
nov. 24
20:17
Moto2: Talmácsi menedzsere nem izgul, „megoldják az ügyet" (She)
"Nincs nagy probléma, dolgozunk, hogy megoldjuk az ügyet" – tájékoztatta a távirati irodát kedd este Stefano Favaro. Talmácsi Gábor menedzsere azt követően formált véleményt, hogy napközben az olasz Aprilia bejelentette: megszünteti Moto2-es programját.
nov. 24
20:18
BL - Ngog helyettesíti Torrest a Liverpoolban (Behaviour)
A francia David Ngog helyettesíti a sérült Fernando Torrest az FC Liverpoolban, amely 20:45 órától a Debrecen ellen lép pályára a Puskás Ferenc Stadionban a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek ötödik fordulójában.
nov. 24
20:19
Ruanda: hiába jutottak ki az Afrika-kupára, repült az edző (She)
A ruandai labdarúgó-válogatott éléről meglepetésre menesztették Branko Tucak szövetségi kapitányt.
nov. 24
20:33
Gyorskorcsolya: még két magyar küzd a vancouveri olimpiai kvótákért (She)
A hetek óta a kanadai Calgaryban edzőtáborozó Szöllősi Szabolcs és Tóth Ágota személyében két magyar gyorskorcsolyázó harcol a jövő februári, vancouveri téli olimpiai kvótákért.
nov. 24
20:35
UEFA: december 18-án lesz a BL- és El-sorsolás, de fordított időrendben (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) ma tette hivatalossá, hogy a Bajnokok Ligája és az Európa-liga tavaszi, egyenes kieséses szakaszának sorsolását december 18-án, pénteken tartják a szervezet nyoni székházában.
nov. 24
20:36
Domenech: soha nem mondok le! (Behaviour)
Nem mond le posztjáról a sokat kritizált Raymond Domenech, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
nov. 24
20:37
Premier League: Wiley játékvezető nem pereli be Fergusont (She)
Alan Wiley, az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában működő játékvezető nem tervez jogi lépéseket Sir Alex Ferguson őt bíráló nyilatkozata után.
nov. 24
20:39
BL, F-csoport: döntetlen a Rubin és a Dinamo meccsén a kazanyi télben (She)
Gól nélküli döntetlennel zárult a Rubin Kazany és a Dinamo Kijev mérkőzése a tatárföldi télben a Bajnokok Ligája F-csoportjának ötödik fordulójában. A nem túl színvonalas találkozó után eldőlt, hogy a Barcelona akkor sem esik ki (legalábbis ma) a BL-ből, ha ezúttal kikap az Intertől.
nov. 24
20:41
Jégkorong: kikapott az Újpesten hét gólt is szerző Brassó (She)
A jégkorong Mol Liga alapszakaszában hiába szerzett hét találatot a Brassó az Újpest vendégeként, a házigazdák négy góllal így is megnyerték a találkozót. Az újpestiek a 15. mérkőzésükön a tizedik sikerüket aratták, míg az erdélyi csapat a 16. fellépésén a tizennegyedik vereségét könyvelte el.
nov. 24
20:51
Belgium: a vezetőség menesztette Tisza Tiborék edzőjét (She)
A belga labdarúgó-bajnokság másodosztályában szereplő RFC Antwerp menesztette Ratko Svilar vezetőedzőt.
nov. 24
20:53
BL, E-csoport: DVSC-Liverpool mérkőzés, élőben az NSO-n! (She)
A DVSC az utolsó idei magyarországi Bajnokok Ligája-mérkőzésén a Liverpoolt fogadja az E-csoport 5. fordulójában. Kövesse nyomon a találkozót élő, szöveges tudósításunk segítségével!
nov. 24
20:55
Aston Villa: a másodosztályba adták kölcsön a válogatott balhátvédet (She)
Nem sok babér termett a szezon eddigi részében a kétszeres angol válogatott balhátvéd, Nicky Shorey számára az Aston Villánál, így a 28 éves labdarúgó egy hónapra kölcsönbe a másodosztályú Nottingham Foresthez ment.
nov. 24
20:57
BL: elkezdődtek a meccsek, a Barca-Inter élőben az NSO-n! (She)
Elkezdődött a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában az egyik legnagyobb érdeklődéssel várt találkozó, a Barcelona–Internazionale mérkőzés.
nov. 24
21:09
Győzött, de kiesett a Liverpool a Puskás Stadionban (Infostart)
A 4. percben már vezetést szerzett a Liverpool a Debrecen ellen a Puskás Sradionban, így nem szakadt meg a rossz hagyomány: a Loki a Lyon, a Fiorentina és a Pool ellen is gólt kapott az első tíz percben. A Liverpool végül 1-0-ra győzött, de, miután a Fiorentina is nyert a Lyon ellen, kiesett a BL-ből. 2002 ősze óta először nem élte túl a Pool a csoportmérkőzéseket.
nov. 24
21:09
Formula-1: Briatore ügyében január ötödikén hozhatnak határozatot (She)
Bírósághoz fordult kedden Flavio Briatore, a Formula–1-es Renault-istálló korábbi csapatfőnöke. Az olasz sportvezető beadványában örökös eltiltásának eltörlését kéri, és egymillió eurós kártérítést követel a Nemzetközi Automobil-szövetségtől (FIA). A francia bíróság előreláthatólag január 5-én hoz határozatot az ügyben.
nov. 24
21:27
Női kézilabda: a Vác legyőzte a vb-re készülő osztrák válogatottat (She)
A Váci NKSE NB I-es női kézilabdacsapata nemzetközi felkészülési mérkőzésen négy góllal legyőzte a világbajnoki résztvevő osztrák válogatottat.
nov. 24
21:45
NSSZ: folytatódott a sportgazdasági turné, körvonalazódnak az igények (She)
Újabb két állomáson van túl a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) sportgazdasági VIP-fóruma.
nov. 24
22:03
BL: „sokkal többet kellene támadnia a Debrecennek" - Erwin Koeman (She)
A DVSC–Lievrpool mérkőzést a helyszínen tekinti meg Erwin Koeman szövetségi kapitány, aki a szünetben (0–1-es állásnál) nyilatkozott a Nemzeti Sport Online-nak.
nov. 24
22:05
Ökölvívás: a K.O.-király szerint csak ő tudja kiütni Pacquiaót (She)
2009. december 12-én, Venezuelában védi meg címét a kőkemény, veretlen, eddig minden meccsét idő előtt befejező Edwin Valero.
nov. 24
22:39
Szlovákia: kettős győzelemmel jutott be a kupa elődöntőjébe a DAC (She)
Kettős győzelemmel jutott be a labdarúgó Szlovák Kupa elődöntőjébe a DAC.
nov. 24
22:41
BL, E-csoport: egygólos meccsen győzte le a Liverpool a DVSC-t (She)
A Liverpool David Ngog 4. percben szerzett góljával 1–0-ra legyőzte a DVSC-t a Bajnokok Ligája E-csoportjának ötödik fordulójában. A Debrecen derekasan helytállt és majdnem kiharcolta az egyenlítést az utolsó percekben.
nov. 24
22:42
Debrecen-Liverpool 0-1 (Behaviour)
Biztosan utolsó lesz kvartettjében, így kiesett a labdarúgó Bajnokok Ligájából a Debreceni VSC, miután kedden 1-0-ra kikapott a vendég FC Liverpooltól a csoportkör 5. fordulójában.
nov. 24
22:57
BL, G-csoport: az Unirea és a Stuttgart is nyerni tudott (She)
Az Unirea Urziceni és a VfB Stuttgart is életben tartotta reményeit, miután mindkét csapat győzött a labdarúgó Bajnokok Ligája G-csoportjának 5. fordulójában.
nov. 24
22:59
BL, E-csoport: a Fiorentina nyert a Lyon ellen, a Liverpool kiesett (She)
A Fiorentina hazai pályán 1–0-ra legyőzte az Olympique Lyont a labdarúgó Bajnokok Ligája E-csoportjának 5. fordulójában, így a francia együttes után az olasz gárda is bejutott a legjobb 16 közé.

Keresés