2009. november 7. szombat

nov. 7
0:12
Eredmények: továbbra sem megy hazai pályán a Charleroi-nak (She)
Továbbra is igen gyatrán szerepel a belga labdarúgó élvonalban hazai pályán a Charleroi, a Sporting ezúttal a Gentől kapott ki 2–0-ra. A Charleroi eddig hét hazai meccsén mindössze öt pontot szerzett.
nov. 7
0:16
Bulgária: Penev lemondott a CSZKA Szófia vezetőedzői posztjáról (She)
Lemondott a CSZKA Szófia vezetőedzői posztjáról Luboszlav Penev, miután összetűzésbe került a klub vezérkarával.
nov. 7
7:06
Formula-1: Robert Kubica novemberben raliversenyen indul (She)
Robert Kubica, aki jövőre a spanyol Fernando Alonso helyét foglalja el a Formula–1-es Renault-istállónál, a jövő hét végén egy olaszországi raliversenyen indul. A nagy ralirajongó lengyel pilóta a pénteken kezdődő Taormina–Messina viadalon száguldozik majd, mégpedig saját autóval, egy Skoda Fabia WRC-vel.
nov. 7
7:06
Jégkorong - győzelemmel mutatkozott be a válogatott új szövetségi kapitánya (Behaviour)
, A magyar jégkorong-válogatott szinte hibátlan játékkal 6-1-re nyert Olaszország csapata ellen a székesfehérvári Pannon Kupa pénteki nyitófordulójában.
nov. 7
7:24
NHL: győzött a Washington, szétlövéssel nyert a Colorado (She)
Hat mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának 33. játéknapján. A legbiztosabb sikert a Washington Capitals és a Philadelphia Flyers aratta, míg a Chicago Blackhawks csak szétlövésben maradt alul a Colorado Avalanche ellen.
nov. 7
7:42
NBA: már nincs hibátlan csapat, kikapott a Boston és a Denver (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 10. játéknapján összesen tizenhárom mérkőzést rendeztek, melyek után már nincs hibátlan csapat a ligában, ugyanis kikapott az eddig egyaránt vereség nélkül álló Boston Celtics és a Denver Nuggets.
nov. 7
8:00
Vb 2010: a győri Copát behívták a selejtezőre készülő gaboni keretbe (She)
A Győri ETO FC gaboni középpályása, Arsene Copa meghívót kapott hazája válogatottjába, amely a 2010-es világbajnokság utolsó selejtezőfordulójára készül.
nov. 7
8:18
Sevilla: Duscher és Dragutinovics megsérült, Kanouté visszatér (She)
A Sevilla labdarúgócsapatának szerdai BL-mérkőzésén szenvedett sérülést a 62. percben csereként pályára lépő argentin Aldo Duscher. Az orvosi vizsgálatokat követően pénteken az is kiderült, hogy izomhúzódása miatt néhány hetes kihagyás vár rá.
nov. 7
8:36
Liverpool: Pölöskei Zsoltnak ismét elszakadt a keresztszalagja (She)
Túlzás lenne azt állítani, hogy Pölöskei Zsolt a szerencsés futballisták közé lenne sorolható. A korábbi Rába ETO-, Fradi- és MTK-játékos, később Honvéd-edző Pölöskei Gábor fia, a ferencvárosi Pölöskey Péter (aki y-nal írja a nevét) öccse tavaly nyáron lett a Liverpool tagja, ám alighogy megérkezett Angliába, szinte azonnal elszakadt a bal térdében a keresztszalag. Egy év kihagyás után nemrég tért…
nov. 7
8:54
Ancelotti szerint a legjobbkor rendezik az angol csúcsrangadót (Infostart)
A listavezető Chelsea és a címvédő Manchester United csatája a hétvégi futballprogram talán legkiemelkedőbb eseménye. A londoniak 782 perce nem kaptak gólt hazai pályán, és sorozatban 11. győzelmükre készülnek a Stamford Bridge-en, ami klubcsúcs lenne. Carlo Ancelotti szerint a legjobb időpontban találkoznak a nagy riválissal, mivel együttese remek formában van, míg Sir Alex Ferguson úgy…
nov. 7
9:12
Férfi kosárlabda NB I: David Toyával erősített az Albacomp (She)
A férfi kosárlabda-élvonalban szereplő Albacomp leigazolta a korábban Körmenden és Debrecenben is szereplő David Toyát.
nov. 7
9:30
Rövid pályás gyorskorcsolya vk: elődöntőbe jutott a női váltó (She)
Bejutott a vasárnap sorra kerülő elődöntőbe a magyar női váltó a rövid pályás gyorskorcsolyázók montreali világkupáján, a negyeddöntőben nyújtott teljesítményének köszönhetően.
nov. 7
9:30
Kubica novemberben ralizik (Metropol)
Robert Kubica, aki jövőre a spanyol Fernando Alonso helyét foglalja el a Forma-1-es Renault istállónál, a jövő hét végén egy olaszországi raliversenyen indul.
nov. 7
9:30
Gondban a Manchester United - "Nem igazán tudjuk, mi a baj eredete, mitől fáj a lábikrája" (Behaviour)
Nyugtalanságának adott hangot Alex Ferguson, a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője annak nyomán, hogy középső védője, Rio Ferdinand sérült vádlijában nem tapasztalhatók a javulás jelei.
nov. 7
9:32
Labdarúgás: a Soproni Liga és a topligák szombati programja (She)
Tekintse meg a labdarúgó Soproni Liga és az európai topligák szombati programját. A magyar bajnoki találkozókról természetesen élő, szöveges tudósítással jelentkezünk, az olasz, spanyol, német, illetve angol élvonalbeli meccseket pedig livescore-formátumban követheti figyelemmel!
nov. 7
9:34
Férfi kosárlabda NB I: Adrian Budurean lett a Dombóvár vezetőedzője (She)
Hivatalosan is Adrian Budurean lett a férfi kosárlabda NB I-ben szereplő Dombóvár KC vezetőedzője. A román szakember korábban a héten tragikus hirtelenséggel elhunyt Bálind József segítőjeként dolgozott a tolnaiaknál.
nov. 7
9:48
Felesége lesz a navigátora a hatszoros rali-világbajnok Loeb-nek (Behaviour)
Robert Kubica, aki jövőre a spanyol Fernando Alonso helyét foglalja el a Forma-1-es Renault istállónál, a jövő hét végén egy olaszországi raliversenyen indul.
nov. 7
10:06
Fiorentina: egy hónap helyett csak 2-3 hetet kell kihagynia Mutunak (She)
Korábban beszámoltunk róla, hogy Adrian Mutu megsérült a Debrecen ellen 5–2-re megnyert Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Azóta már meg is műtötték a Fiorentina román válogatott játékosát, akinek az előzetes hírekkel ellentétben kevesebb kihagyással kell számolnia.
nov. 7
10:06
Federer gond nélkül győzött Bázelben (Metropol)
A világelső Roger Federer különösebb erőfeszítés nélkül vette az akadályt az 1,75 millió euró összdíjazású fedettpályás férfi tenisztorna negyeddöntőjében, ahol péntek este összesen öt játékot engedélyezett orosz riválisának.
nov. 7
10:42
Manchester United: Fergusont aggasztja Ferdinand sérülése (She)
Nyugtalanságának adott hangot Sir Alex Ferguson, a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője annak nyomán, hogy középső védője, Rio Ferdinand sérült vádlijában nem tapasztalhatók a javulás jelei.
nov. 7
10:42
Kobe Bryant áttörte a 24 ezres ponthatárt (Metropol)
Kobe Bryant, a címvédő Los Angeles Lakers sztárja az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) történetének legfiatalabb játékosaként túllépte a 24 ezres ponthatárt, amikor is 41 pontot szórt a Memphis Grizzlies elleni, hazai győztes mérkőzésen.
nov. 7
10:42
NBA - Kobe Bryant áttörte a 24 ezres ponthatárt (Behaviour)
Kobe Bryant, a címvédő Los Angeles Lakers sztárja az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) történetének legfiatalabb játékosaként túllépte a 24 ezres ponthatárt, amikor is 41 pontot szórt a Memphis Grizzlies elleni, hazai győztes mérkőzésen.
nov. 7
11:00
MotoGP: Gadea érte el a legjobb időt a második szabadedzésen (She)
A spanyol Sergio Gadea végzett az első helyen a gyorsaságimotoros-világbajnokság Valenciai Nagydíjának első szabadedzésén a 125 köbcentisek között. A második helyezett a világbajnok Julián Simón, míg a harmadik a szintén spanyol Nicolás Terol lett.
nov. 7
11:18
Labdarúgás: az NB II szombati mérkőzéseinek teljes programja (She)
Kilenc másodosztályú labdarúgó-mérkőzést rendeznek szombaton a 13. fordulóban, hármat a Keleti, hatot a Nyugati csoportban. A nyugaton éllovas Gyirmótra városi rangadó vár, ugyanis a Győri ETO második csapatát fogadja, miközben a Pécs a Szigetszentmiklós ellen lép pályára.
nov. 7
11:20
MotoGP: Stoner volt a leggyorsabb, Talmácsi a tizennyolcadik (She)
Az ausztrál Casey Stoner végzett az első helyen a gyorsaságimotoros-világbajnokság Valenciai Nagydíjának második szabadedzésén a királykategóriában. Talmácsi Gábor, bár javított az idején, a 18. helyet szerezte meg. Az olasz klasszis, Valentino Rossi a negyedik helyen zárt.
nov. 7
11:36
"Azzal, hogy Cseh László 400-asa után a női 200 rövid pályás világcsúcsa is a miénk, jelzi, hogy a vegyes úszásban nagyhatalomnak számítunk." (Behaviour)
Verrasztó Evelyn 2:06.01 perccel világcsúcsot úszott pénteken 200 m vegyesen, a rövid pályás Világkupa-sorozat moszkvai versenyén. A korábbi rekordot a zimbabwei Kirsty Coventry tartotta 2008 áprilisa óta 2:06.13-mal. Evelyn bátyja, Dávid is élete legjobbját érte el az orosz fővárosban: 400 m vegyesen nyert 4:03.45-tel.
nov. 7
11:54
Dzsudzsák, Németh, Juhász és Sáfár az Európa Ligában vitézkedett (körkép) (Behaviour)
Az Európa Liga csütörtöki negyedik fordulójában három együttes harcolta ki a továbbjutást: a Galatasaray Bukarestben a Dinamo ellen elért 3-0-s győzelmével, a Sahtyor a Toulouse otthonában kiharcolt 2-0-lal, míg a Werder hazai környezetben, a bécsi Austriával szembeni 2-0-lal jutott az egyenes kieséses szakaszba. A németeknél Futács nem kapott lehetőséget, az osztrákoknál Sáfár a szünetig védett,…
nov. 7
12:12
Torna: négy magyar jutott az eszéki világkupaverseny döntőjébe (She)
Az eszéki világkupaverseny selejtezőjéből négy magyar tornász került a finálékba: Gombás Laura, Böczögő Dorina, Kállai Zoltán és Marján Péter.
nov. 7
12:12
Gyor­sa­sá­gi­mo­to­ros­-vb - jövőjükért hajtanak a fiúk (Behaviour)
A hétvégi valenciai futammal befejeződik a 2009-es évad a gyor­sa­sá­gi­mo­to­ros­-vb-n. A 125-ösök között Julian Simon először, a MotoGP-ben Valentino Rossi kilencedszer lett világbajnok, miközben a 250-eseknél még ádáz csata dúl a 21 ponttal vezető Aojama Hirosi és a címvédő Marco Simoncelli között. A sorozat magyarjai viszont azért hajtanak, hogy jövőre is tagjai legyenek a mezőnynek: ifjabb…
nov. 7
12:14
Tenisz: Rezai és Bartoli jutott be a fináléba Balin (She)
A Bali szigetén zajló 600 ezer dollár összdíjazású kemény pályás teniszversenyen, a Bajnokok Tornáján kialakult a döntő mezőnye, miután az 1. helyen kiemelt francia Marion Bartoli két sima szettben legyőzte a japán Date-Krumm Kimikót. Szintén nem okozott gondot a fináléba kerülés a francia Aravane Rezainak, aki a spanyol María José Martínez Sánchezt verte meg 6:2, 6:3-ra.
nov. 7
12:16
Debrecen: Rudolf Gergely januárban Olaszországba igazolhat (She)
Olasz sajtóinformációk szerint a Fiorentina és több olasz középcsapat is érdeklődik Rudolf Gergely, a DVSC-TEVA magyar válogatott támadója iránt. A hírt a Nemzeti Sport Online-nak megerősítette Filipovics Vladan, a futballista menedzsere is.
nov. 7
12:30
MotoGP: Di Meglio nyert a 250-esek szabadedzésén, Németh a 19. (She)
Mike Di Meglio végzett az első helyen a gyorsaságimotoros-világbajnokság Valenciai Nagydíjának második szabadedzésén a negyedliteresek között. Németh Balázs a 19. helyen végzett.
nov. 7
12:30
Nyolc párban ütöttek szét Denverben (Metropol)
Szétütésben, ott is csak a nyolcadik párban dőlt el a Colorado Avalanche és a Chicago Blackhawks denveri mérkőzése a hazaiak javára az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján.
nov. 7
12:30
Mégis vehet játékosokat a Chelsea (Behaviour)
Felfüggesztette a Chelsea labdarúgócsapatának átigazolási tilalmát a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS), így az angol klub januárban szerződtethet játékosokat. Ez az ítélet a végleges döntésig marad érvényben, de a CAS nem közölte, mikorra várható határozat.
nov. 7
12:48
Real Madrid: Van Nistelrooy az Arsenalban köthet ki - sajtóértesülés (She)
Ruud van Nistelrooy kevesli a neki szánt játékidőt a Real Madridban, ezért könnyen lehet, hogy még a téli átigazolási időszakban új csapat után néz. Eddig mindössze 41 percet tölthetett a pályán a mostani szezonban, pedig elmondása szerint immár szellemileg és fizikailag is teljesen egészséges. Spanyol sajtóinformációk érdeklődőkről is szólnak – közülük az Arsenal tűnik a legkomolyabbnak.
nov. 7
12:48
Mr. Nagyszáj K. O.-t ígér a Behemótnak (Behaviour)
Ma este végre kiderül, tényleg a nehézsúly klasszisává válhat-e David Haye. Ugyanis az egykori cirkálósúlyú király most a valaha volt legnagyobb kihívás elé néz szó szerint: a nürnbergi ringben a WBA nehézsúlyú világbajnokával, Nyikolaj Valujevvel találkozik.
nov. 7
12:50
Pánamerikai Játékok: Toronto rendezheti a 2015-ös eseményt (She)
Toronto adhat otthont a 2015-ös Pánamerikai Játékoknak. A kanadai nagyváros mellett – Peru és Kolumbia fővárosa, azaz Lima, illetve Bogotá ellenében – titkos szavazással döntött pénteken a négyévente esedékes kontinentális csúcseseményt rendező szervezet a 2011-es játékokat lebonyolító mexikói Guadalajarában.
nov. 7
12:50
"Megalázó eljárás volt és nem igazán higiénikus" (Behaviour)
Egy étteremben szolgáltatott doppingmintát Oscar Pereiro Sio, a Tour de France kerékpáros körverseny 2006-os győztese.
nov. 7
13:06
Labdarúgás: a dél-koreai Pohang Steelers az ázsiai BL győztese (She)
A dél-koreai Pohang Steelers nyerte meg az ázsiai labdarúgó Bajnokok Ligája 2009-es kiírását, miután a tokiói döntőben 2–1-re legyőzte a szaúdi al-Ittihadot.
nov. 7
13:08
Bp. Honvéd: sok játékosára nem számíthat Morales a holnapi meccs előtt (She)
A labdarúgó Soproni Ligában szereplő Budapest Honvédot több sérülés is hátráltatja a csapat holnapi, Paks elleni bajnoki mérkőzése előtt. A már korábban is maródi Cséke Györgyhöz, Debreceni Andráshoz, Tóth Zoltánhoz és Milan Pastvához a héten Abraham, Diego és Zsolnai Róbert is csatlakozott.
nov. 7
13:24
Verrasztó: egy érem, két csúcs (Metropol)
Verrasztó Evelyn pénteki világrekordja után szombaton három országos csúcsot is produkált, ám csak egyszer állhatott fel a dobogóra a rövidpályás Világkupa-sorozat moszkvai versenyének eredményhirdetésekor.
nov. 7
13:42
Atlétika: 22 év után távozik a jamaicai szövetség edzője (She)
22 év után távozik posztjáról a Jamaicai Atlétikai Szövetség vezetőedzője, Glen Mills. A szakember azonban folytatja közös munkáját a sprinter Usain Bolttal, a 100 és a 200 méteres férfi síkfutás pekingi olimpiai bajnokával, egyben világcsúcstartójával.
nov. 7
14:00
Tenisz: az olaszok szereztek előnyt a Fed-kupa fináléjában (She)
Remekül kezdte hazai pályán a női teniszezők Fed-kupájának fináléját az olasz válogatott az Egyesült Államok ellen: az első egyesben Flavia Pennetta valósággal lemosta a pályáról Alexandra Glatchet.
nov. 7
14:02
Vb 2010: Queiroz ragaszkodik Ronaldo játékához a pótselejtezőn (She)
Carlos Queiroz, a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a TVI 24 csatorna péntek esti műsorában elmondta, mindenképpen ragaszkodik Cristiano Ronaldo játékához, még ha a támadó klubja, a Real Madrid ezt ellenzi is. A portugálok november 14-én, majd 18-án mérkőznek meg Bosznia-Hercegovinával vb-pótselejtezőn, amelyen Queiroznak nagy szüksége lenne Ronaldóra is.
nov. 7
14:18
Alpesi sí: Grange és Zuzulová nyerte a fedett pályás Eb-t (She)
A férfiaknál a szakág összetett világkupa-címvédője, a francia Jean-Baptiste Grange győzelmével ért véget a fedett pályás műlesikló Európa-bajnokság a franciaországi Amnéville-ben. A hölgyeknél a szlovák Veronika Zuzulová diadalmaskodott.
nov. 7
14:36
Felkészülés: újonc is van az északírek ellen készülő szerb keretben (She)
Radomir Antics, a szerb labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte keretét a november 14-i, Észak-Írország és a november 18-i, Dél-Korea elleni felkészülési mérkőzésre.
nov. 7
14:38
Tenisz: Santoro mégsem indul az Australian Openen, visszavonul (She)
Bár korábban arról szóltak a hírek, hogy az idei év végén visszavonuló Fabrice Santoro jövőre visszatér a profik közé, még ha csak egy verseny erejéig is, az új információk szerint ezt már nem vállalja.
nov. 7
14:40
Belgium: Tőzsér és Juhász lesz kezdő a holnapi „magyar rangadón”? (She)
Belga források szerint két honfitársunk lesz a pályán kezdőként a belga első osztályú labdarúgó-bajnokság holnapi „magyar" rangadóján, a 18 órakor kezdődő Genk–Anderlecht meccsen.
nov. 7
14:54
MotoGP: Simón indulhat az élről az idényzáró futamon (She)
A spanyol Julián Simón indulhat az első helyről a gyorsaságimotoros-világbajnokság Valenciai Nagydíján, miután megnyerte az időmérő edzést a 125 köbcentisek között. A második helyezett az olasz Simone Corsi, míg a harmadik a brit Bradley Smith lett.
nov. 7
15:12
Belgium: Kouemaha elnézést kért társaitól és edzőjétől (She)
Dorge Rostand Kouemaha elnézést kért társaitól és edzőjétől a múlt héten tett nyilatkozatáért, amely szerint a kevés játéklehetőség miatt elhagyná a belga élvonalban szereplő FC Bruges-t.

Keresés