2009. július 7. kedd

júl. 7
13:12
AC Milan: Onyewu a lombard klubnál folytatja a pályafutását (She)
Az AC Milan leigazolta Oguchi Onyewut a belga bajnok Standard Liege-től.
júl. 7
13:33
Jövőre lesz a Balatonringen vb-futam (Metropol)
A Sávoly mellé tervezett Balatonringet kivitelező SEDESA csoport elnöke szerint várhatóan 2010 szeptemberének utolsó előtti vasárnapján kerül sor az első gyorsaságimotoros-világbajnoki futamra a pályán.
júl. 7
13:48
MLSZ: helybenhagyták az Újpest hárommeccses pályabezárását (She)
Az MLSZ fellebbviteli bizottságának keddi ülésén eldőlt, hogy a Soproni Liga 2009–2010-es idényének elején, egészen pontosan a második fordulóban a Kecskeméti TE-Ereco, a negyedikben a Lombard Pápa és a hatodikban a Szombathelyi Haladás elleni mérkőzését nézők nélkül, zárt kapuk mögött kell játszania az Újpest együttesének a Megyeri úti Szusza Ferenc Stadionban.
júl. 7
13:50
MLSZ: 19 klub képviselői vehették ma át a licencet (She)
Kedden az MLSZ székházában 19 klub képviselői vehették át a nemzetközi és az NB I-es indulásra jogosító licencet. Tíz egyesület (DVSC-TEVA, Fehérvár FC, Győri ETO, Budapest Honvéd, Gabona Transz-Kaposvár, MTK Budapest, Paksi FC, ZTE FC, Ferencvárosi TC, PMFC) már az első körben megfelelt a feltételeknek, a hiánypótlások után pedig a BFC Siófok, a Nyíregyháza Spartacus, a Szombathelyi Haladás, az…
júl. 7
14:06
Kerékpár: három ország sprinterei pattannak nyeregbe a Vasló-kupán (She)
Szerda délután újra benépesül Európa egyik legidősebb velodromja. A Millenárison tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Vasló-kupát, hazánk egyetlen nemzetközi pályakerékpáros viadalát. A versenyen három ország bringásai küzdenek meg.
júl. 7
14:08
Eredivisie: Atouba követheti Martin Jolt az Ajaxba (She)
Holland lapértesülések szerint az Ajax labdarúgócsapata szerződést ajánl Thimotheé Atoubának, a Hamburger SV kameruni légiósának.
júl. 7
14:09
Augusztus jegyértékesítés a válogatott meccsekre (Metropol)
Leghamarabb augusztus első felében kezdődhet meg a jegyárusítás a magyar labdarúgó-válogatott svédek és portugálok elleni, szeptemberi világbajnoki selejtezőmérkőzésekre.
júl. 7
14:10
Lósport: Overdose hamarosan továbbköltözik Nantes-ból (She)
Mikóczy Zoltán vasárnap tért vissza Franciaországból, de még megvárta a másnapi ultrahangos vizsgálat eredményét, mielőtt nyilatkozott volna a pannoniaoverdose.hu-nak. Overdose patasérülése szépen gyógyul, azonban sajnos az is kiderült, hogy a felépülését más sérülés is hátráltatja.
júl. 7
14:24
Magyar válogatott: augusztustól kaphatók jegyek a vb-selejtezőkre (She)
Az augusztus 12-én sorra kerülő Magyarország–Románia felkészülési mérkőzésre már több ezer jegyet értékesítettek – olvasható a szövetség honlapján az mlsz.hu-n.
júl. 7
14:42
Női kézilabda: Gunnar Prokop menedzser lett a Hypo „mindenese” (She)
Gunnar Prokop lesz egyszemélyben a Hypo Niederösterreich női kézilabdacsapatának edzője és menedzsere is a következő évadtól, miután az orosz Alekszandr Gumjanov nem vállalta a megbízatást – írja a kezi.hu.
júl. 7
14:44
Kézilabda: Gál Gyula maradt az egyetlen jelölt Zágrábban (She)
Igor Vori végleg elhagyta Zágrábot, miután – mint már beszámoltunk róla – mindenben megállapodott a HSV Hamburggal, a CO Zagreb kézilabdacsapatának vezetői pedig a sajtón keresztül „üzengetnek” a beállónak a viharos válás után. Horvát lapinformációk szerint Gál Gyula maradt az egyetlen jelölt a pótlására.
júl. 7
14:46
Győr: tizenkét nap alatt öt meccs vár a Rába-partiakra (She)
Végleges a Győr felkészülési programja az új szezon előtt. A zöld-fehér együttes az orosz FC Kubany ellen kezdi meg az ötmeccses túráját, amelyet július 19-én a román FC Politehnicával vívandó mérkőzéssel zár.
júl. 7
15:00
Overdose tulajdonosa: A 24. órába érkeztünk (Infostart)
Overdose-nak ismét költöznie kell, miután a nantes-i tréningtelepen a menedzsment kérése ellenére több munkát végeztettek vele, mint amennyit a rehabilitáció megkívánt volna. A magyar csodaló tulajdonosa elmondta: emiatt Overdose jobb első lábán ínsérülés keletkezett. Az is elképzelhető, hogy a magyar csodaló hazajön Alagra, és itt folytatja a rehabilitációt.
júl. 7
15:00
Freiburg: balhátvédet igazolt Svájcból a Bundesliga újonca (She)
A német labdarúgó-élvonalba nemrég visszajutó SC Freiburg szerződtette a svájci Young Boys fiatal balhátvédjét, Felix Bastianst.
júl. 7
15:18
Labdarúgás: Pelé fellépne az őrült átigazolási összegek ellen (She)
Pelé szeretné elérni, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) lépjen fel az egyes klubok határt nem ismerő költekezése ellen.
júl. 7
15:20
Universiade: csak Jakab János jutott tovább egyesben (She)
Az egyesben főtáblás három magyar asztaliteniszező közül Molnár Csaba 4:2-re, Zwickl Dániel 4:3-ra kapott ki szerb, illetve ukrán ellenfelétől, s ezzel a legjobb 64 között kiesett a Belgrádban zajló universiadén.
júl. 7
15:22
Formula-1, Bernie Ecclestone: Sajnálom, egy idióta voltam! (She)
Bocsánatot kért Bernie Ecclestone, miután dicsérő szavakkal illette Adolf Hitler munkásságát. A nemzetközi felháborodást keltő nyilatkozat a múlt hétvégén jelent meg a Times hasábjain.
júl. 7
15:36
MLSZ: sorsoltak a Ligakupában, MTK, FTC, Vasas egy csoportban (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elkészítette a 2009–2010-es Ligakupa sorsolását. Az A csoportban a KTE-Ereco, az MTK, a DVTK, a Vasas, a Nyíregyháza és a Ferencváros, míg a B-ben a Paks, a Győri ETO, a ZTE, a Fehérvár, a Kaposvár és a Pápa szerepel.
júl. 7
15:54
Primera División: angol negyedosztályból igazolt a Sevilla (She)
A Sevilla labdarúgócsapata meglepő átigazolást jelentett be: a spanyol élvonalbeli klub szerződtette az angol negyedosztályba idén tavasszal visszacsúszó Northampton Town skót játékosát, Ikechi Anyát.
júl. 7
15:56
Manchester Utd.: Foster újabb négy évig a marad az Old Traffordon (She)
Ben Foster meghosszabbította a szerződését a Manchester United csapatával. A 26 éves kapus újabb négy évre írt alá a „vörös ördögökhöz” – adta hírül a klub hivatalos honlapja.
júl. 7
15:57
Erdeit megint madárnak nézik (Metropol)
Várhatóan tovább csúszik, s legkorábban októberben kerülhet sor a Boksz Világszervezet (WBO) magyar félnehézsúlyú világbajnokának, Erdei Zsoltnak a következő címvédő mérkőzésére.
júl. 7
16:12
Barcelona: Victor Valdés aláírta új, 2014-ig szóló szerződését (She)
Korábban már beszámoltunk róla, hogy a spanyol FC Barcelona megegyezett Victor Valdésszel a kapus szerződéshosszabbításáról. A 27 éves futballista ma írta alá új megállapodását.
júl. 7
16:14
Tenisz: Szávay Ágnes simán győzött Marosi Katalin ellen (She)
Szávay Ágnes 6:1, 6:1-re győzött Marosi Katalin ellen a Budapesten zajló, 220 ezer dollár összdíjazású tenisztorna 1. fordulójában.
júl. 7
16:30
Ökölvívás: Erdei októberben léphet legközelebb szorítóba (She)
Bár több helyen már tényként közölték, hogy Erdei Zsolt szeptember 12-én védheti meg tizenkettedik alkalommal a WBO (Bokszvilágszervezet) félnehézsúlyú világbajnoki övét, úgy tűnik, csúszik az összecsapás.
júl. 7
16:32
Női kézilabda NB I: Hunnia KSK néven folytatja az Újbuda TC (She)
Hunnia KSK néven folytatja szereplését az Újbuda TC a női kézilabda NB I-ben. Ezt a klub kedden sajtótájékoztatón jelentette be.
júl. 7
16:34
Chelsea: Zsirkov nem hallgatott Abramovicsra, nem tanult angolul (She)
Nem hallgatott Roman Abramovics klubtulajdonosra a szintén orosz Jurij Zsirkov, aki hétfőn szerződést kötött az angol élvonalbeli Chelsea labdarúgócsapatával.
júl. 7
16:36
Felkészülés: Huszti 72, Juhász 60 percet kapott a Zenit-Anderlechten (She)
Ausztriában lejátszott felkészülési mérkőzésén 2–2-t játszott egymással az orosz Zenit és a belga Anderlecht labdarúgócsapata.
júl. 7
16:48
Liverpool: Németh és Gulácsi az első csapattal készülhet (She)
A Liverpool labdarúgó-együttesének spanyol menedzsere, Rafa Benítez a klub hivatalos honlapján bejelentette, hogy Németh Krisztián és Gulácsi Péter is bekapcsolódhat az első csapat nyári felkészülésébe.
júl. 7
16:50
Besiktas: hivatalos - Matteo Ferrari aláírt a „fekete sasokhoz” (She)
Hivatalossá tette a Genoa és a Besiktas labdarúgócsapata Matteo Ferrari átigazolását: az olasz védő ötmillió euróért igazol a török bajnok és kupagyőztes együtteshez.
júl. 7
16:51
Zárt kapuk mögött kezd az Újpest (Metropol)
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli bizottsága kedden helybenhagyta a fegyelmi testület által az Újpestre kiszabott büntetést, így a lila-fehérek - a Soproni Liga 30. fordulójában lejátszott, Fehérvár elleni találkozójuk alatt és után történt rendzavarások miatt - három soron következő hazai bajnoki mérkőzésüket zárt kapuk mögött kénytelenek megrendezni.
júl. 7
16:52
NB II: döntött a bizottság - a Cegléd indulhat, az Alpokalja nem (She)
Az MLSZ fellebbviteli bizottsága kedden úgy határozott, hogy – mivel a klub pótolta a hiányosságokat – indulási jogot biztosít a Cegléd számára az NB II-es bajnokságban.
júl. 7
17:06
Eredivisie: Atouba kettő plusz két évre írt alá az Ajaxhoz (She)
Hivatalossá vált, hogy Timothée Atouba az Ajaxban folytatja a pályafutását, miután a holland klub bejelentette, hogy két évre szóló megállapodást kötött a kameruni labdarúgóval, akivel 2011-ben további két esztendővel hosszabbíthat, ha elégedettek lesznek egymással a felek.
júl. 7
17:08
Ferencváros: Liban Abdi visszatért, újra a csapattal edzett (She)
Az előző szezont a Ferencvárosnál töltő norvég-szomáliai Liban Abdi a Sheffield Unitednél kezdte meg a nyári felkészülést, ám a középpályás kedden visszatért Bobby Davison együtteséhez – adta hírül a 100% Fradi.
júl. 7
17:45
Szávay győzött Marosi ellen (Metropol)
A negyedik helyen kiemelt Szávay Ágnes két sima szettben, 1 óra 7 perc alatt nyert a szabadkártyával indult Marosi Katalin ellen a 220 ezer dollár összdíjazású GDF Suez Grand Prix Budapest elnevezésű salakpályás női tenisztorna első fordulójában.
júl. 7
18:00
MTK: megvan az Oldhamhez távozó játékosok névsora (She)
Megnevezte azt a hat labdarúgót az MTK labdarúgócsapata, akik Angliába, az Oldham Athletic tartalékegyütteséhez utaznak. Eppel Márton, Kálnoki Kis Dávid, Tischler Patrik, Csiki Norbert, Beszterczei Attila és Csorba Szabolcs mellett két edző, Pölöskei Gábor és Székely Zsolt is egy évet tölt majd el a szigetországban.
júl. 7
18:18
Tenisz: Arn Gréta két szettben kikapott román ellenfelétől (She)
Arn Gréta 6:2, 6:2-es vereséget szenvedett a román Ioana Raluca Olarutól a 220 ezer dollár összdíjazású budapesti teniszverseny 1. fordulójában.
júl. 7
18:20
DVSC: remekül fogynak a bérletek, másfél nap alatt 500 ment el (She)
Tegnap kezdte el a Soproni Liga bajnoka, a DVSC-TEVA labdarúgócsapata árusítani a bérleteket a 2009–2010-es szezonra, és ma délig, azaz másfél nap alatt ötszáz darabot már el is vittek a szurkolók.
júl. 7
18:36
Kecskemét: Szivics csak a fiatalokat játszatja a Ligakupában (She)
A Ligakupában kizárólag a fiataloknak ad lehetőséget a Kecskeméti TE-ERECO vezetőedzője, Tomiszlav Szivics – erről a szerb tréner a klub honlapján beszélt.
júl. 7
18:54
Pápa: Granát Balázs nem kellett a Győrnek, a Lombardnak igen (She)
Granát Balázs kétéves szerződést kötött a Lombard Pápa Termál FC labdarúgócsapatával. Az előző szezonban a Győrben lábközépcsont-törése miatt keveset szereplő játékos elmondta: a zöld-fehérek nem tartottak rá igényt.
júl. 7
18:56
Fiorentina: Morientes és Goran Pandev is a kiszemeltek között (She)
Fernando Morientes és Goran Pandev neve is felmerült a Fiorentina legújabb igazolásai kapcsán – adta hírül az Il Corriere dello Sport.. A Bajnokok Ligája selejtezőjére készülő együttes támadó szekciójában mindkét játékos komoly segítséget jelentene.
júl. 7
18:58
Birmingham City: ecuadori csatárral erősített az újonc (She)
A Premier League-be frissen feljutott Birmingham City leigazolta Christian Benítezt. A 23 éves ecuadori csatár a Santos Laguna csapatától érkezik az angol gárdához.
júl. 7
19:48
Felkészülés: kilenc gólt lőtt a Nyíregyháza, nyert az MTK is (She)
Felkészülési mérkőzésen a labdarúgó Soproni Ligában szereplő Nyíregyháza 9–3-ra nyert a Borsod megyei elsőosztályban játszó Tállya ellen. A szintén NB I-es MTK a másodosztályú Budaörs ellen győzött 4–0-ra.
júl. 7
20:06
Tenisz: osztrák játékossal az oldalán kapott ki Kapros Anikó (She)
Vereséget szenvedett a Kapros Anikó, Sandra Klemenschits magyar-osztrák női páros a Sahar Peer, Edina Gallovits izraeli-román kettőstől a 220 ezer dollár összdíjazású budapesti női tenisztorna párosversenyének 1. fordulójában.
júl. 7
20:09
Zsirkov aláírt a Chelsea-hez (Behaviour)
Kedden aláírta hároméves szerződését Jurij Zsirkov, az angol Chelsea labdarúgócsapatának orosz szerzeménye.
júl. 7
20:45
Némethet és Gulácsit teszteli Benítez (Metropol)
Rafael Benítez, az FC Liverpool labdarúgócsapatának spanyol vezetőedzője több fiatalnak, így Németh Krisztiánnak és Gulácsi Péternek is lehetőséget ad arra, hogy bebizonyítsák, helyük van a felnőtt gárdában - írja az angol klub hivatalos internetes oldala.
júl. 7
21:00
Felkészülés: orosz ellenfelet győzött le a Győr Ausztriában (She)
A Győr labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 2–1-es győzelmet aratott az orosz eslő osztályban szereplő Kubany Krasznodar ellen.
júl. 7
21:02
Férfi kosárlabda: Anthony Dill a bajnok paksiakhoz szerződött (She)
Eldőlt, hogy Michael English és Ivory Clark mellett Anthony Dill (mindhárman amerikaiak) lesz a bajnok Atomerőmű SE férfi kosárlabdacsapatának harmadik légiósa – adta hírül a teol.hu Tolna megyei internetes oldal.
júl. 7
21:04
Felkészülés: fehérvári döntetlen Ausztriában a Pasching ellen (She)
Felkészülési mérkőzésen 3–-3-as döntetlent játszott az FC Fehérvár az osztrák Paschinggal.
júl. 7
21:36
NBA: Mike Bibby újabb hároméves szerződést kötött a Hawksszal (She)
Mike Bibby további három évig az NBA-ben szereplő Atlanta Hawks játékosa. Legalább is, ha kitölti új szerződését a klubnál.
júl. 7
21:38
Wolfsburg: Karim Ziani a német bajnoknál folytatja pályafutását (She)
Az Olympique Marseille algériai válogatott középpályása, Karim Ziani a VfL Wolfsburgban folytatja pályafutását. Ezt a német bajnokcsapat hivatalos honlapján jelentette be.

Keresés