2010. április 29. csütörtök

ápr. 29
12:15
Labdarúgás: hét szurkolói klubot feloszlattak Franciaországban (She)
A labdarúgó-bajnokság első osztályának hét szurkolói klubját erőszakos cselekmények miatt feloszlatta a francia belügyminiszter: a csütörtökön közzétett kormányrendelet a Paris Saint-Germain öt, valamint az OGC Nice és az Olympique Lyon egy-egy egyesületét érinti.
ápr. 29
12:27
Geráék egy lépésre az Európa Liga-döntőtől (Infostart)
Fennállásának legnagyobb sikerét arathatja Gera Zoltán angol együttese, a Fulham a labdarúgó Európa Ligában. Feltéve, ha ma este legyőzi a német Hamburg gárdáját a sorozat elődöntőjének londoni visszavágóján. A másik ágon a Liverpool 1-0-ás hátrányát próbálja ledolgozni az Atlético Madriddal szemben.
ápr. 29
12:27
Póker: francia teniszcsillagot igazolt a PokerStars (She)
A piacvezető online pókerterem szerződést kötött Gaël Monfilsszel, aki már be is mutatkozott az EPT-sorozatában.
ápr. 29
12:29
Miért nem örült Guardiola Motta kiállításának? - elemzés (Infostart)
Nem lesz címvédés a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a Barcelona - sokak szerint Európa legszebben játszó csapata - nem tudta ledolgozni az első találkozón szerzett kétgólos hátrányt a milánói Inter ellen. Miért?
ápr. 29
12:29
Formula-1: újra alkalmazhatják a csapatok 2011-ben a KERS-rendszert (She)
Igazi szakmai áttörést jelentett tavaly a gyorsulást elősegítő KERS-rendszer megjelenése a Formula–1-ben, de mivel túl drágának bizonyult, a csapatok lemondtak a technológiai újításról. A jelek szerint azonban csak átmenetileg: 2011-ben egy olcsóbb fejlesztéssel visszatérésre készülnek.
ápr. 29
12:31
Torna női Eb: Jelencsics Dorina döntős a juniorok között Birminghamben (She)
Jelencsics Dorina bekerült a junior egyéni összetett pénteki döntőjébe a birminghami női tornász Európa-bajnokságon. Jelencsics a 24-es fináléba a 23. eredménnyel jutott be.
ápr. 29
12:45
Torna Eb: Jelencsics Dorina döntős a juniorok között Birminghamben (She)
Jelencsics Dorina bekerült a junior egyéni összetett pénteki döntőjébe a birminghami női tornász Európa-bajnokságon. Jelencsics a 24-es fináléba a 23. eredménnyel jutott be.
ápr. 29
12:47
Profi ökölvívás: Hugo Chávez szerint a média nem tiszteli Edwin Valero emlékét (She)
Az egész bokszvilágot nagyon megrázta a K. O.-király Edwin Valero öngyilkossága, aki a cellájában akasztotta fel magát nem sokkal azután, hogy felesége elhunyt. Minden jel arra utalt, hogy a nőt Valero ölte meg.
ápr. 29
12:49
Asztalitenisz: hetedik olimpiájára készül a BVSC korábbi svéd játékosa (She)
Hetedik olimpiájára készül Jörgen Persson, a svédek ötszörös világbajnok és kilencszeres Európa-bajnok asztaliteniszezője.
ápr. 29
12:51
Hegymászás: holttá nyilvánítják Várkonyit, abbahagyták keresését (She)
A kínai hatóságok kiadják a hivatalos igazolást arról, hogy Várkonyi László  magyar hegymászó halálos balesetet szenvedett 7000  méter magasan a Himaláján – tájékoztatta a távirati irodát Pekingben Sárközy Péter, magyar főkonzul.
ápr. 29
13:00
Manchester City: Fülöp korábbi kapusedzője szerint jól járt a klub (She)
Mike Stowell, Fülöp Márton korábbi kapusedzője a Leicester Citynél úgy nyilatkozott, a Manchester City jól járt a magyar megszerzésével, aki Premier League-szintű kapuvédő.
ápr. 29
13:02
Torna: a kínaiakat fájdalmasan érintette az elvett olimpiai bronzérem (She)
A Kínai Tornaszövetséget fájdalmasan érintette, hogy egyik versenyzőjük életkora miatt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szerdán megfosztotta női válogatottjukat a 2000-es sydneyi olimpián szerzett bronzérmétől.
ápr. 29
13:18
Bundesliga: Dárdai kevesebb pénzért is folytatja a kiesőjelölt Herthában (She)
A Bild című német napilap internetes kiadásában nyilatkozott Dárdai Pál, az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) sereghajtó, két fordulóval a zárás előtt biztos kiesőnek tartott Hertha magyar légiósa, aki elmondta: nem hagyja cserben a másodosztályú együttest, még akkor sem, ha fizetése csökken, ez ugyanis számára erkölcsi kérdés.
ápr. 29
13:20
Vb 2010: Dél-Korea oxigénmaszkkal is készül a dél-afrikai tornára (She)
Oxigénmaszkkal is készülnek a dél-koreai labdarúgók a nyári dél-afrikai világbajnokságra.
ápr. 29
13:36
Pécs: a MiZo 55 milliót kap, a PMFC önkormányzati támogatása csökkent (She)
A pécsi önkormányzat sportbizottságának szerdai döntése értelmében a bajnok és kupagyőztes MiZo Pécs 55 millió forintos támogatásban részesül a következő szezonban. Az NB II-es PMFC labdarúgócsapata a legutóbbi 40 milliós támogatásnak csak a felét kapja meg a következő szezonban.
ápr. 29
13:54
Újpest: világcég támogatja a lila-fehér klub utánpótlását (She)
A GDF SUEZ csoport együttműködési megállapodást kötött az Újpest FC-vel. Az energiaszolgáltató cég az utánpótlás-csapatokat támogatja, a fő cél pedig a hátrányos helyzetű fiatalok sportba történő integrálása.
ápr. 29
13:56
Videó: „Waka Waka” - a labdarúgó vb hivatalos dala Shakirától (She)
A nagyközönség számára is látható a 2010-es labdarúgó vb hivatalos dala, melyet a kolumbiai énekesnő, Shakira ad elő. A szerzemény a „Waka Waka: This time for Africa" címet viseli, ami magyarra nagyjából úgy fordítható, hogy Itt az idő Afrika! A dal természetesen több afrikai motívumot is tartalmaz. Mint ahogy arra is eljött a pillanat, hogy megnézzük ezt videón!
ápr. 29
13:58
Bundesliga: a Bochum menesztette Herrlichet, Wosz veszi át a helyét (She)
A német első osztályú labdarúgó-bajnokságban 16., osztályozós helyen álló Bochum vezetősége menesztette a csapat vezetőedzőjét, Heiko Herrlichet.
ápr. 29
14:00
Videó: tekintse meg Sergio Busquets színészi alakítását! (She)
Thiago Mottát, az Inter futballistáját kiállították, miután megütötte Sergio Busquetset, a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen. A katalánok játékosának azonban korántsem volt olyan súlyos a „sérülése", mint ahogy azt eljátszotta, mivel volt ideje megnézni, hogy a közelében van-e a bíró. Tekintse meg az esetet!
ápr. 29
14:12
Videó: „Waka Waka” - a labdarúgó-vb-re készült dal Shakirától (She)
A nagyközönség számára is látható a 2010-es labdarúgó-vb egyik dala, melyet a kolumbiai énekesnő, Shakira ad elő. A szerzemény a „Waka Waka: This time for Africa” címet viseli, ami magyarra nagyjából úgy fordítható, hogy Itt az idő, Afrika! A dal természetesen több afrikai motívumot is tartalmaz. Mint ahogy arra is eljött a pillanat, hogy megnézzük ezt videón!
ápr. 29
14:14
Asztalitenisz: nehéz csoportban a magyarok a csapat-vb-n (She)
Nehéz csoportba került a magyar női és férfi asztalitenisz-válogatott a májusi, moszkvai csapat-világbajnokságon.
ápr. 29
14:16
FTC-Újpest: Kovács Zoltán irigyli a játékosokat, de nem tér vissza (She)
A Ferencváros–Újpest rangadó kapcsán Kovács Zoltán, a lilák sportigazgatója az NSO-nak elmondta, ő is nagy izgalommal várja a pénteki derbit. Irigyli a futballistákat, nosztalgikus érzése is támadt, de nem gondolt arra, hogy pályára lép a rangadón. Mészöly Géza is tudja, nem kell különösebben motiválni a játékosokat egy ilyen presztízsmeccs előtt, egész héten érezte a labdarúgókon, hogy „Fradi-hét…
ápr. 29
14:18
AC Milan: Leonardo a szezon végén távozik a csapattól (She)
A szezon végén távozik posztjáról az AC Milan labdarúgócsapatának brazil vezetőedzője, Leonardo. Erről Silvio Berlusconi klubelnök nyilatkozott a Corriere dello Sport internetes oldalán.
ápr. 29
14:30
Extázis! Így ünnepelt Mourinho (Blikk)
Élete legboldogabb vereségének nevezte a szerdait Jose Mourinho, a Bajnokok Ligája elődöntőjében a címvédő FC Barcelonát búcsúztató Internazionale edzője. Az egygólos vereség ellenére a csapata jutott be a BL fináléjába.
ápr. 29
14:33
Fáj a kínaiaknak az elvett olimpiai bronzérem (Behaviour)
A Kínai Tornász Szövetségnek fáj, hogy egyik versenyzőjük életkora miatt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szerdán megfosztotta a 2000-es sydneyi olimpián szerzett bronzérmétől a női válogatottat.
ápr. 29
14:48
Utánpótlás: négy iskolát és hat fiatalt díjaztak a sportiskolák első gáláján (She)
A Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ) ünnepélyes keretek között díjazta a 2009-ben legeredményesebb hazai sportiskolákat és sportiskolásait. A címekre pályázni lehetett, 19 sportiskola a két témakörben összesen 27 pályázatot nyújtott be. Az első SIOSZ gálára április 29-én délelőtt, a Magyar Sport Házában került sor.
ápr. 29
14:51
Czink búcsúzott párosban is (Metropol)
Czink Melinda két játszmában kikapott a spanyol Arantxa Parra Santonja oldalán a 220 ezer dollár összdíjazású, marokkói salakpályás női tenisztorna csütörtöki negyeddöntőjében.
ápr. 29
15:24
Schalke: a ’Lautern szlovák válogatott csatárával erősítettek a „királykékek” (She)
A Bundesligában szereplő Schalke együttese átigazolta a német másodosztályú Kaiserslautern csatárát, Erik Jendriseket. A támadót átigazolási díj fizetése nélkül szerezték meg a gelsenkircheniek, akik három évre szóló szerződést kötöttek a játékossal.
ápr. 29
15:26
FTC-Újpest: Wolfe már edzett, Mamics nem lesz a keretben (She)
A ferencvárosi Rafa Wolfe együtt készült a csütörtöki edzésen a csapattal, így a szélső játékára van esély az Újpest elleni derbin – számolt be róla a 100%Fradi.
ápr. 29
15:28
Sakk: nem akar Bakiban játszani az örmény olimpiai bajnok (She)
Levon Aronjan visszautasítja részvételét a világbajnokjelöltek versenyén, ha az az eredeti terveknek megfelelően Bakiban, Azerbajdzsán fővárosában kerül sor jövő márciusban.
ápr. 29
15:30
Dinamo Moszkva: Kuranyi ügynöke cáfolja, hogy megegyeztek volna (She)
Még mindig nem dőlt el, hol folytatja pályafutását a Schalke csatára, Kevin Kuranyi. A Kicker információi szerint az 52-szeres német válogatott játékos megegyezett a Dinamo Moszkva vezetőivel, de ügynöke, Roger Wittmann cáfolta a lap értesüléseit.
ápr. 29
15:39
Nyáron új edzője lesz a Milannak (Infostart)
Nyáron elhagyja a Milan labdarúgó-csapatának kispadját Leonardo, az együttes brazil vezetőedzője. A döntést Silvio Berlusconi, a klub tulajdonosa jelentette be a Corriere dello Sport című napilapnak adott nyilatkozatában.
ápr. 29
15:39
Vb 2010: Hitzfeld szerint Németország nincs a nagy esélyesek között (She)
Ottmar Hitzfeld, a svájci labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem tartja a dél-afrikai világbajnokság nagy esélyesének Németországot. A szakember azt is elmondta, valószínűleg nem lesz belőle német szövetségi kapitány.
ápr. 29
15:45
Leonardo a szezon végén távozik az AC Milantól (Metropol)
A szezon végén távozik posztjáról Leonardo, az AC Milan labdarúgócsapatának vezetőedzője. Ezt Silvio Berlusconi, a klub elnöke jelentette be csütörtökön a Corriere dello Sport című napilapnak adott nyilatkozatában.
ápr. 29
16:15
Formula-1: bemutatták az új silverstone-i pálya látványtervét (She)
Ahhoz képest, hogy nem is olyan régen még a Formula–1-es jelenlét is veszélybe került a silverstone-i pályán, ma sajtótájékoztatón mutatták be az átalakított pálya látványtervét.
ápr. 29
16:51
Tenisz: kiesett az első helyen kiemelt Caroline Wozniacki Stuttgartban (She)
Az első helyen kiemelt dán Caroline Wozniacki két szettben kikapott a cseh Lucie Safárovától a 700 ezer dollár összdíjazású stuttgarti salakpályás női tenisztorna nyolcaddöntőjében.
ápr. 29
17:09
Profi ökölvívás: Laboda István ellen mutatkozik be a svéd tehetség (She)
A Sauerland Event új igazolása, Erik Skoglund a magyar színeket képviselő profi ökölvívó, Laboda István (2–0–0; 2 K. O.) ellen mutatkozik be Németországban május elsején.
ápr. 29
17:11
NSO Tv: Mészöly gondjai, Korcsmár első derbije, Kovács visszatérése (She)
A pénteki Ferencváros–Újpest derbi előtt még az Újpest FC sportigazgatója, Kovács Zoltán is elgondolkodott a visszatérésen, Mészöly Géza a „Fradi-hét” kellemes gondjairól beszélt, Korcsmár Zsolt pedig elmondta, már napok óta koncentrál élete első derbijére. Nézze meg a vezetővel, az edzővel és a védővel készült interjúnkat!
ápr. 29
17:13
Barcelona: Xavi vádlisérülés miatt hagyta el az edzést (She)
A Barcelona labdarúgócsapatának karmestere, Xavi Hernández vádlisérülés miatt volt kénytelen kiszállni csapata csütörtöki edzéséről.
ápr. 29
18:03
Wolfsburg: a „farkasok” 2012-ig hosszabbítottak japán játékosukkal (She)
A Wolfsburg 2012-ig szerződést hosszabbított 26 éves japán középpályásával, Haszebe Makotóval.
ápr. 29
18:05
Videó: egy ideig tűrte a hokis a provokációt, majd besokallt és locsolt! (She)
A Chicago Blackhawks jégkorongozója, Duncan Keith egy ideig tűrte a büntetőpadon az ellenfél szurkolójának provokációját, de mielőtt ismét jégre lépett volna, azért "megkínálta" a fiatalambert a frissítőjével. Nézze meg az esetet videón!
ápr. 29
18:07
DVTK: hazánk egyik leggazdagabb embere fektethet be a klubba (She)
A boon.hu regionális honlap olvasói Nagy Bélát, a Diósgyőri VTK ügyvezető igazgatóját kérdezhették. Az egyik kérdésre válaszolva Nagy elmondta, elképzelhető, hogy Magyarország egyik leggazdagabb embere fektet majd be a klubba.
ápr. 29
18:21
Tenisz: Gulbis nehezen, Feliciano López játék nélkül jutott a nyolcba (She)
A 2. fordulóban a világelső Roger Federert legyőző Ernests Gulbis a döntő szett rövidítésében múlta felül a hazai pályán versenyző Filippo Volandrit a római mesterverseny nyolcaddöntőjében.
ápr. 29
18:57
BL: A Bayern és az Inter ugyanazt hordozza a DNS-ében - Trapattoni (She)
Giovanni Trapattoni, az ír labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya izgalmas döntőt vár a Bajnokok Ligájában, ahol két korábbi csapata, a Bayern München és az Internazionale találkozik egymással.
ápr. 29
18:59
Férfi kézilabda: Marjanac sajnálná, ha el kellene mennie Szegedről (She)
Dragan Marjanac tudja, hogy nehéz időket él meg csapata, ám a szerb kapus továbbra is szeretne a Pick-Szegednél maradni. Ha a vezetőség számít rá, akkor Luka Zvizej is marad a szegedi kézilabdacsapatnál.
ápr. 29
19:01
Sakk: Polgár Judit kikapott majd remizett a baki rapid tornán (She)
Polgár Judit fél pontot gyűjtött két forduló alatt a baki rapid torna első napján. A világ legjobb női játékosa sötéttel kikapott Sahrijar Mamedjarovtól, majd remizett Tejmur Radzsabovval.
ápr. 29
19:15
Tenisz: Czink Melinda legyőzője már a négy között jár Fezben (She)
A második helyen kiemelt Patty Schnyder – aki az első fordulóban Arn Grétát búcsúztatta – két szettben kikapott Simona Haleptől, így nem jutott a legjobb négy közé a marokkói Fezben zajló női teniszversenyen.
ápr. 29
19:33
U23-as vívó Eb: Tóth Annamária és Gáll Csaba bronzéremmel zárt (She)
A párbajtőröző Tóth Annamária és a kardozó Gáll Csaba a harmadik helyen végzett a 23 éven aluli vívók lengyelországi Európa-bajnokságának zárónapján.
ápr. 29
19:35
Bundesliga: Szalai Ádám különleges meccsre készül exklubja ellen (She)
Szalai Ádám, a német labdarúgó élvonalban szereplő Mainz magyar légiósa különleges mérkőzést vár a hétvégén volt csapata, a VfB Stuttgart ellen.
ápr. 29
19:36
U23-as vívó Eb - 2 bronzérem a zárónapon (Metropol)
A párbajtőröző Tóth Annamária és a kardozó Gáll Csaba a harmadik helyen végzett a 23 éven aluli vívók lengyelországi Európa-bajnokságának zárónapján.

Keresés