2010. szeptember 20. hétfő

szept. 20
14:14
Leverkusen: Michael Ballack után Stefan Kiessling is kidőlt (She)
Michael Ballack után újabb meghatározó játékosát veszítette el a német labdarúgó Bundesligában szereplő Bayer Leverkusen: Stefan Kiessling, a válogatott csatára szalagszakadás miatt kényszerül hosszabb kihagyásra.
szept. 20
14:16
Franciaország: a spanyolok októberben lecsapnak a kis Zidane-ra (She)
A vezető franciaországi televíziós csatorna szerint a Spanyol Labdarúgó-szövetség hamarosan lecsap Zinedine Zidane 15 éves fiára, Enzóra, aki bemutatkozhat az ibériai ország korosztályos válogatottjában.
szept. 20
14:30
Férfi kézilabda: A Veszprém más szintet képvisel - Buday Dániel (She)
Az élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokság, a Budapest Bank Liga alapszakaszában vasárnap a Ferencváros hazai környezetben 12 gólos (34–22) vereséget szenvedett a címvédő, a BL-ben is meghatározó MKB Veszprémtől. A népligetiek válogatott irányítója, Buday Dániel azt mondta: egyelőre nincs realitása annak, hogy legyőzzék a veszprémieket.
szept. 20
14:32
Betis: lefoglalták a korábbi elnök részvényeit és 50 ingatlanját (She)
A sevillai bíróság határozata alapján lefoglalták Manuel Ruiz de Lopera, a spanyol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Betis korábbi elnökének a klubban birtokolt részvényeit és 50 ingatlanját.
szept. 20
14:34
Videó: a hétvége védekezését a Pittsburgh játékosa mutatta be (She)
Nem mindennapi szerelést láthatták a nézők az amerikaifutball bajnokság (NFL) 2. fordulójában, a Tennessee Titans–Pittsburgh Steelers (11–19) meccsen. A vendégek védője, Troy Polamalu szinte „átrepülve" a védőfalon taglózta le a hazaiak irányítóját, Kerry Collinst.
szept. 20
14:36
Férfi gyeplabda: a Rosco SE megvédte címét a Magyar Kupában (She)
A Rosco SE megvédte címét a férfi gyeplabda Magyar Kupában, miután a sorozat döntőjében, Gödöllőn egy góllal nyert az Olcote HC ellen.
szept. 20
14:48
Férfi kosárlabda: Crocker marad az Albacompnál, Rubin távozott (She)
A 23 éves Tony Crocker szerződést kapott az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokságban szereplő Albacomptól.
szept. 20
14:50
Videoton: jótékonysági meccs és árverés a viharkárosultak javára (She)
Októberben Kazincbarcikán jótékonysági mérkőzést vív a Videoton labdarúgócsapata, a bevételt a nyáron jelentős viharkárt szenvedő Bánréve önkormányzatának ajánlják fel – jelentette be honlapján a székesfehérvári klub.
szept. 20
14:52
Jégkorong: Úgy kellett a két pont, mint a falat kenyér - Sofron (She)
Három vereség után első győzelmét aratta az osztrák élvonalbeli jégkorongbajnokságban (EBEL) a Sapa Fehérvár AV19: a horvát Medvescak Zagreb elleni 5-2-es, hazai sikerből a válogatott csatár, Sofron István három góllal vette ki a részét.
szept. 20
15:06
Férfi kézilabda: A Fradi partner volt, a végsőkig küzdött - Iváncsik G. (She)
Tizenkét gólos (34–22) győzelmet aratott az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapata a Budapest Bank Liga harmadik fordulójában a Ferencváros vendégeként. A győzelemből Iváncsik Gergő, a veszprémiek válogatott szélsője hét góllal vette ki a részét.
szept. 20
15:08
NB II: véget ért a paksi kölcsönjáték, újra Nyíregyházán a védő (She)
A nyáron kölcsönbe az élvonalbeli Pakshoz kerülő Miskolczi László közös megegyezéssel szerződést bontott a tolnaiakkal, és edzésre jelentkezett volt klubjánál, a labdarúgó NB II Keleti csoportjában szereplő Nyíregyházánál – adta hírül a szabolcsi klub honlapja.
szept. 20
15:10
Hertha: főnöki „kikérőt" igényelhetnek a berlini szurkolók (She)
Szokatlan akcióval próbálja a kedd délutáni bajnokira becsalogatni a szurkolókat a német másodosztályba visszacsúszott Hertha BSC labdarúgóklub.
szept. 20
15:24
Férfi kosárlabda: Clarence Gilbert szerződést kapott a Falcótól (She)
A Göcsej-kupán nyújtott teljesítményével meggyőzte a szombathelyi vezetőséget, így szerződést kapott a Falco-Szova élvonalbeli férfi kosárlabdacsapatánál Clarence Gilbert.
szept. 20
15:24
Így rúgta le Messit Újfalusy (Blikk)
szept. 20
15:26
Videó: vízzel lelocsolt rovar és pazar cselek a Chelsea edzésén (She)
Míg a mérkőzéseket nagyon is komolyan veszik az angol labdarúgó-bajnokságban listavezető Chelsea játékosai, addig a tréningek előtt, alatt és után is nagy örömmel szórakoztatják egymás. Van, amikor egymáson nevetnek, van, hogy valaki megijed egy apró bogártól, de akad olyan is, aki egyik társával csinál bolondot a védekező csapatból. Michael Essien és Patrick van Aanholt közjátékát már meg sem…
szept. 20
15:42
A Schalke újabb pofont kapott (Blikk)
Gelsenkirchen - Egyre nagyobb gondban van a Schalke 04 labdarúgócsapata.
szept. 20
16:00
Arsenal: Wenger csak keddre vár pontos diagnózist Fabregasról (She)
Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere úgy számol, hogy csak kedden derül ki, mennyire súlyos Cesc Fabregas szombaton elszenvedett sérülése – tájékoztatott az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő klub honlapja.
szept. 20
16:02
Súlyemelés: Nagy Nikoletta élete legjobbjával a C-csoport élén végzett az Eb-n (She)
Hétfőn csak a női 63 kilósok versenyét rendezik meg az antalyai világbajnokságon, és két nap szünet után újra magyar emelő lépett a pódiumra. A három korábbi magyar szereplő sajnos könnyűnek találtatott, Nagy Nikoletta azonban élete legjobbjával, 209 kilóval fejezte be a C-csoport délutáni küzdelmeit.
szept. 20
16:18
Súlyemelő-vb: Nagy Nikoletta élete legjobbjával a C-csoport élén végzett (She)
Hétfőn csak a női 63 kilósok versenyét rendezik meg az antalyai világbajnokságon, és két nap szünet után újra magyar emelő lépett a pódiumra. A három korábbi magyar szereplő sajnos könnyűnek találtatott, Nagy Nikoletta azonban élete legjobbjával, 209 kilóval fejezte be a C-csoport délutáni küzdelmeit.
szept. 20
16:20
Premjer-liga: gól nélkül végzett a Zenit, Husztit nem nevezték (She)
Gól nélküli döntetlent hozott a Zenit hétfő délutáni, grozniji vendégjátéka az orosz labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában.
szept. 20
16:36
Videó: elképesztő helyzetet hagyott ki Torghelle a hétvégén (She)
A Bundesliga 2.-ben szereplő Fortuna Düsseldorf 2–1-es vereséget szenvedett az 1860 Münchentől otthon a legutóbbi fordulóban. A hazaiaknál Torghelle Sándor, míg az „oroszlánoknál" Király Gábor is pályára lépett, ám előbbi óriási helyzetet puskázott el. Egy jobb oldali beadást könnyedén a kapuba kellett volna passzolnia a magyar csatárnak, de e helyett a válogatott kapusba lőtte azt.
szept. 20
16:38
Argentína: barátja szerint Maradona régi stábja nélkül is újra kapitány lenne (She)
Gastón Granados, az argentin harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Tristán Suárez elnöke, aki Diego Maradona jó barátja, elmondta, a korábbi kiváló futballista szívesen irányítaná újra a nemzeti csapatot.
szept. 20
16:54
Hegyikerékpár: négy magyar dobogós hely Törökországban (She)
A magyar hegyikerékpáros olimpiai krossz válogatott a törökországi Manisa C1-es kategóriájú versenyen állt rajthoz az elmúlt hétvégén. A férfiak és a nők is kitűnően szerepeltek, Parti András és Benkó Barbara arany-, Buruczki Szilárd és Dósa Eszter ezüstéremmel; míg nemzetünk a londoni olimpiai kvalifikációba számító, igen értékes 100-100 világranglista-ponttal gazdagodott.
szept. 20
16:56
Videó: curling a füvön - itt az újabb stjarnani gólöröm! (She)
Az izlandi labdarúgó-bajnokság első osztályában az ÍBV 2–1-re legyőzte a Stjarnant a 21. fordulóban. Nem is a meccs, hanem a vendégek gólöröme marad emlékezetes, ahogy azt már megszokhattuk tőlük a korábbi mérkőzéseik alkalmával. Ezúttal egy jeges sportot, a curlinget varázsolták a fűre.
szept. 20
17:12
Válogatott: Egervári Del Bosque, Van Marwijk és Löw előadásait hallgatja (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szeptember 20. és 22. között Madridban tartja hagyományos edzőkonferenciáját, amelyre minden évben a kontinens labdarúgó-válogatottjainak szövetségi kapitányai kapnak meghívót. A háromnapos rendezvényen Egervári Sándor mellett Bazsánt József technikai igazgató is részt vesz – adta hírül az mlsz.hu.
szept. 20
17:30
Talma visszakerült a csúcsra! (Blikk)
Budapest - Majdnem két évet kellett várnia Talmácsi Gábornak (29) arra, hogy újra dobogóra állhasson a gyorsasági motoros világbajnokságon.
szept. 20
17:48
Jégkorong: ukrán olimpikon védő érkezett a Ferencvároshoz (She)
Az FTC-Orangeways jégkorongcsapata szerződtette Dmitrij Tolkunovot, aki ukrán válogatottként részt vett a 2002-es téli olimpián, valamint a legutóbbi divízió I-es világbajnokságon is – adta hírül a csapat hivatalos honlapja.
szept. 20
17:50
Rg vb: totális „szovjet" uralom, 17. helyen a magyar lányok (She)
A selejtezőkkel illetve az egyéni csapatversennyel megkezdődtek a moszkvai ritmikusgimnasztika-világbajnokság küzdelmei: az első nap után az első öt helyen volt szovjet tagköztársaságok állnak, Magyarország a 17. helyen áll.
szept. 20
17:52
Videó: Ronnie O'Sullivan fura maximum breaket lökött Glasgowban (She)
Pályafutása tizedik, televízió által is közvetített maximum breakjét érte el Ronnie O'Sullivan a Glasgowban zajló sznúker World Openen. A háromszoros világbajnok angol honfitársa, Mark King ellen nyert 3–0-ra. Ronnie az utolsó frame-ben lökte meg a 147-et.
szept. 20
18:24
Súlyemelés, masters-vb: Takács Mária világcsúccsal aranyérmes (She)
Takács Mária világcsúccsal aranyérmet nyert a lengyelországi Ciechanówban rendezett súlyemelő masters világbajnokságon.
szept. 20
18:42
Werder: a Hannover ellen sem játszhat a brémaiak két kulcsjátékosa (She)
A Werder Bremen a holnapi, Hannover elleni bajnoki mérkőzésen sem számíthat két kulcsjátékosára, Per Mertesackerre és Claudio Pizarróra.
szept. 20
19:00
Tenisz: Vesznyina és Vögele is túl van az első fordulón Taskentben (She)
Jelena Vesznyina és Stefanie Vögele is sikerrel vette az első fordulót az üzbegisztáni Taskentben rendezett WTA-tornán. Bukarestben, ahol férfitornát rendeznek, Filippo Volandri legyőzte Lukasz Kubotot.
szept. 20
19:02
U17-es Eb-selejtező: Andorra kiütésével kezdett Bene együttese (She)
Győzelemmel kezdte szereplését a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtező minitornán az U17-es válogatott. Bene Ferenc szövetségi edző együttese 5–0-ra ütötte ki Andorrát. A csoport másik mérkőzésén Szlovákia 3–0-ra verte meg Feröert.
szept. 20
19:18
Arsenal: Wenger egymeccses eltiltást és 8000 fontos büntetést kapott (She)
Arsene Wengert, az Arsenal menedzserét megbüntette az Angol Labdarúgó-szövetség (FA), mert a hétvégi, Sunderland elleni bajnoki mérkőzésen nemtetszését fejezte ki a negyedik számú játékvezető felé.
szept. 20
19:20
Real Madrid: José Mourinho olyan szeretne lenni, mint Ferguson (She)
A Real Madridot irányítani olyan, mint „elérni a Holdat" – mondta jelenlegi munkájáról José Mourinho, aki azt szeretné, hogy futballedzői karrierje olyan sokáig tartson, mint egykori Premier League-riválisáé, a Manchester United kispadján ülő Sir Alex Fergusoné.
szept. 20
19:22
Portugália: Paolo Bento a szövetségi kapitány - hivatalos (She)
A Portugál Labdarúgó-szövetség (FPF) szóvivője ma jelentette be, hogy Paolo Bento lett a válogatott szövetségi kapitánya. Az új trénert még a héten bemutatják.
szept. 20
19:36
Győri ETO: Nicorec részleges combizom-szakadást szenvedett (She)
Alig épült fel sérülésből Onisor-Mihai Nicorec, a Szolnok elleni bajnokin ismét harcképtelenné vált a Győri ETO román légiósa. A játékosra egy hét teljes pihenő vár – adta hírül a kisalföldiek hivatalos honlapja.
szept. 20
19:38
Férfi kézilabda: Sesumot lehet, hogy mégis kivásárolja a Löwen (She)
Zsarko Sesum már júniusban aláírta 2011. nyarától érvényes szerződését a német RN Löwennel, a Veszprémmel való szerződése ugyanis csak akkor jár le. A nyáron úgy tűnt, esetleg kivásárolja őt a német csapat a jelenlegi kontraktusából. Ez eddig nem történt meg, de Michael Müller sérülése a német sajtó szerint okot jelenthet Sesum kivásárlására.
szept. 20
19:54
Arsenal: Wenger egymeccses eltiltást és 8000 fontos büntetést kaphat (She)
Arsene Wengert, az Arsenal menedzserét megbüntette az Angol Labdarúgó-szövetség (FA), mert a hétvégi, Sunderland elleni bajnoki mérkőzésen nemtetszését fejezte ki a negyedik számú játékvezető felé. Ha a tréner nem ismeri el az ellene felhozott vádakat, akkor a szövetség részletesebben kivizsgálja az ügyet.
szept. 20
19:56
NFL: Vick hiába játszott jól, Kolb lesz az Eagles kezdőirányítója (She)
Úgy tűnik, a profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Philadelphia Eagles szakmai stábját nem győzte meg Michael Vick remek teljesítménye, ugyanis bejelentették, hogy a következő fordulóban ismét Kevin Kolb lesz a csapat kezdőirányítója.
szept. 20
19:58
Arsenal: Fabregas reméli, két hét múlva már játszhat (She)
Az Arsenal középpályása, Cesc Fabregas reméli, hogy két hét múlva már bevethető állapotban lesz.
szept. 20
20:12
Súlyosan ráfizet Arséne Wenger a kirohanásra (Infostart)
Az Angol Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága eljárást indított Arséne Wenger, az Arsenal vezetőedzője ellen. A francia szakember a szombaton Sunderland elleni bajnokin "esett neki" a játékvezetőnek, mert a hazaiak Darren Bent révén öt perccel a rendes játékidő vége után egyenlítettek, Wenger pedig sokallta a hosszabbítást.
szept. 20
20:30
Fiorentina: az olasz kapitány szerint fizikális gondok vannak a „liláknál" (She)
Az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Cesare Prandelli úgy gondolja, hogy korábbi csapata, a Fiorentina gyenge bajnoki rajtja fizikális okokra vezethető vissza.
szept. 20
20:32
Finnország: Gruborovics büntetett, de csapata kikapott (She)
Vereséget szenvedett a finn élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában Gruborovics Tamás együttese, az IFK Mariehamn. A magyar légiós a meccs hajrájában, büntetőből szerezte csapata szépítő találatát.
szept. 20
20:48
Ipswich: Priskin kezdhet, Fülöp padozhat a Millwall ellen (She)
A BBC értesülései szerint a kezdőcsapat tagjaként kaphat szerepet Priskin Tamás, az Ipswich csatára együttese holnapi, Millwall elleni Ligakupa-mérkőzésén.
szept. 20
21:06
Eb 2012: Sting koncertjével nyitották meg a poznani Eb-stadiont (She)
Két évvel a torna rajtja előtt megnyitotta első stadionját a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság társrendezője, Lengyelország: a poznani aréna hétfői avatóján a brit zenész, Sting adott koncertet 30 ezer néző előtt.
szept. 20
21:24
Tenisz: Schüttler az első fordulóban kiesett Metzben (She)
A német Rainer Schüttler már az első fordulóban búcsúzott a Metzben rendezett ATP-tornán. Legyőzője honfitársa, Michael Berrer volt, akinek 7:6, 6:2-re sikerült győznie.
szept. 20
22:00
Ferencváros: a bojkott után újra teljes hangerővel szurkol a tábor (She)
A Siófok elleni találkozón a Ferencváros szurkolói kifejezték nemtetszésüket az Újpest elleni vereség után, a Vasas ellen viszont újra jelen lesznek és hangosan buzdítják majd a csapatot – olvasható az ulloi129.hu szurkolói portálon.
szept. 20
22:18
Súlyemelő-vb: 63 kg-ban a kazah világbajnok nyert, Nagy a 13. lett (She)
A kazah Maiya Maneza szerezte meg az elsőséget a törökországi súlyemelő vb hétfői versenynapján a női 63 kg-ban, ahol is a magyar színeket képviselő, s a C-csoportot egyéni csúcsokkal megnyerő Nagy Nikoletta az összesítésben a 13. helyen végzett.
szept. 20
22:36
Sportpolitika: Schmitt szerint a sport fair playre nevelheti a fiatalokat (She)
A sport alkalmas arra, hogy ráébressze a világ fiataljait az olyan dolgok fontosságára, mint a természet védelme, vagy a betegségek, a durvaság, a megkülönböztetés és a rasszizmus elleni harc, a fair play - hangsúlyozta Schmitt Pál köztársasági elnök hétfőn abban a New Yorkban tartott előadásában, amelyet a sportnak az ENSZ Millenniumi Fejlesztési Céljainak elérésében játszott szerepéről…

Keresés