2010. szeptember 30. csütörtök

szept. 30
13:54
Egy csatárral kezd a Loki a Sampdoria ellen (Infostart)
Herczeg András, a Debrcen klubmenedzsere kijelölte kezdőcsapatát a 19 órakor kezdődő Sampdoria elleni Európa Liga-csoportmérkőzésre.
szept. 30
13:54
MLSZ: hivatalos, október 9-én pótolják az MTK-Kaposvár mérkőzést (She)
Az MLSZ versenybizottsága elrendelte a 2010. szeptember 25-én félbeszakadt MTK Budapest–Kaposvári Rákóczi FC bajnoki mérkőzés újrajátszását, a találkozó új kezdési időpontja: október 9. (szombat) 17 óra.
szept. 30
13:56
Nagy László is tagja Mocsai keretének (Infostart)
Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte bő, 30 fős keretét az októberi, két Európa-bajnoki selejtezőre.
szept. 30
13:56
Férfi kézilabda: Nagy László egy év után újra válogatott kerettag (She)
Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya csütörtökön kijelölte bő, 30 fős keretét az októberi, két Európa-bajnoki selejtezőre.
szept. 30
13:58
Formula-1: ismét dúl a vita a Lotus névhasználati jogáról (She)
Kevéssel azt követően, hogy a Lotus-istálló Szingapúrban bejelentette, megegyezett az eredeti Lotus tulajdonosával a névhasználati jogról, ismét fellángolt a vita a név körül.
szept. 30
14:00
Győri ETO: egy évre kitiltották a Jimmy Jumpot játszó drukkert (She)
A Győri ETO FC ügyvezetője, Klement Tibor egy évre, 2011. szeptember 25-ig eltiltotta a klub rendezvényeinek látogatásától azt a drukkert, aki a ZTE elleni, hétvégi bajnokin berohant az ETO Parkban a gyepre, majd egy sállal „feszített" a kamerának – adta hírül a kisalfold.hu.
szept. 30
14:02
MotoGP: a Balatonring a 2011-es versenynaptárban sem szerepel (She)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság 2011-es ideiglenes versenynaptárában nem szerepel a Magyar Nagydíj színhelyének szánt sávolyi pálya, a Balatonring, amelynek felépülése továbbra is bizonytalan.
szept. 30
14:12
Felkészülés: Zaccheroni kijelölte az argentinok elleni japán keretet (She)
Alberto Zaccheroni, Japán szövetségi kapitánya kijelölte keretét az Argentína elleni október 8-i felkészülési mérkőzésre.
szept. 30
14:12
A Balatonringen 2011-ben sem lesz Moto GP (Metropol)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság 2011-es, ideiglenes versenynaptárában nem szerepel a Magyar Nagydíj színhelyének szánt sávolyi pálya, a Balatonring, amelynek felépülése továbbra is bizonytalan.
szept. 30
14:14
NFL: a Ravens sztárfutója, Ray Rice kihagyhatja a Steelers elleni derbit (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Baltimore Ravens előző idényben berobbanó futója, Ray Rice kihagyhatja a Pittsburgh Steelers elleni vasárnapi derbit.
szept. 30
14:30
Egyesült Államok: nézőrekord, majd' 16 ezer drukker egy egyetemi focimeccsen (She)
Az Egyesült Államokban megdőlt az egyetemi labdarúgó-mérkőzések nézőrekordja: a Harder Stadionban a UCSB–UCLA meccsre 15 896 drukker látogatott ki.
szept. 30
14:30
A Balatonring még a 2011-es versenynaptárban sem szerepel (Behaviour)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság 2011-es, ideiglenes versenynaptárában nem szerepel a Magyar Nagydíj színhelyének szánt sávolyi pálya, a Balatonring, amelynek felépülése továbbra is bizonytalan.
szept. 30
14:32
Davis-kupa: a cirkusz miatt nem salakon játsszák a döntőt (She)
A Szerb Teniszszövetség tájékoztatása szerint kemény pályán rendezik meg a Davis-kupa idei fináléját. Szerbia december 3. és 5. között fogadja Franciaországot a Belgrade Arenában, amely 18 ezer néző befogadására alkalmas.
szept. 30
14:48
Magyar Kupa: Rákospalotán a Fradi, Bőcsön az Újpest, Nagyecseden a Loki (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetségben kisorsolták a 2010–2011-es Magyar Kupa 4. fordulójának párosításait.
szept. 30
14:50
Férfi kézilabda: volt szerb válogatott a magyarok elleni bosnyák keretben (She)
A bosnyák férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Vojislav Radja kihirdette az Eb-selejtező mérkőzésekre készülő bő keretét (Magyarország ellen Szombathelyen október 28-án és Macedónia ellen három nappal később Szarajevóban lépnek pályára a bosnyákok). A listán szerepel a korábban szerb válogatott, jelenleg a Barcelonában szereplő Danijel Sarics is.
szept. 30
14:52
Kerékpár: újabb doppingeset, megbukott a Vuelta 2. helyezettje (She)
Fennakadt a doppingvizsgálaton Ezequiel Mosquera spanyol kerékpáros, a szeptember 19-én zárult Vuelta a Espana második helyezettje.
szept. 30
15:06
Ferencváros: Fitos hosszú sérülése után az NB II-ben térhet vissza (She)
Az ftc.hu beszámolója szerint hosszú rehabilitációja után az NB II-es csapatban, a Veszprém ellen térhet vissza a pályára Fitos László.
szept. 30
15:08
Extrémsport: szárnyashajós wakeboard a Dunán, Parlament előtt (She)
Nem mindennapi vízi bemutatót láthattak a délelőtti órákban munkába sietők. Horváth Kinga Európa-bajnok wakeboardos régi álmát váltotta valóra, amikor a szeptember végi napsütésben 58km/órás sebességgel száguldott a Sólyom II. szárnyashajó után a Szabadsághíd és a Margitsziget között.
szept. 30
15:24
Extrém sport: szárnyashajós wakeboard a Dunán, a Parlament előtt - fotók! (She)
Nem mindennapi vízi bemutatót láthattak a délelőtti órákban munkába sietők. Horváth Kinga Európa-bajnok wakeboardos régi álmát váltotta valóra, amikor a szeptember végi napsütésben 58km/órás sebességgel száguldott a Sólyom II. szárnyashajó után a Szabadsághíd és a Margitsziget között.
szept. 30
15:26
Bajnokok Ligája: Raúl és Huntelaar is elégedett a győzelem után (She)
A Schalke a Benfica legyőzésével megszerezte első pontjait a Bajnokok Ligája B-csoportjában. A gelsenkircheniek nyáron igazolt támadói, Raúl és Klaas-Jan Huntelaar elégedetten nyilatkoztak a Benfica 2–0-s legyőzése után.
szept. 30
15:28
Franciaország: Gourcuff ismét szerepel a válogatott keretben (She)
Laurent Blanc, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a Románia és Luxemburg elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő keretet, melyben Dimitri Payet, a Saint-Étienne támadója az egyetlen újonc.
szept. 30
15:30
Újpest-FTC: a zöld-fehérek megfellebbezhetik az óvás elutasítását (She)
Az ujpestfc.hu beszámolója szerint a Ferencváros fontolgatja, hogy megfellebbezi az MLSZ versenybizottságának azt a döntését, amely elutasította a zöld-fehérek óvását az Újpest elleni 6–0-ra elvesztett mérkőzést követően.
szept. 30
15:42
Euro 2012: Xavi nélküli spanyol keret az Eb-selejtezőkre (She)
A világ- és Európa-bajnok spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Vicente del Bosque kihirdette keretét az októberi, Litvánia és Skócia elleni Eb-selejtezőkre.
szept. 30
15:42
Hazatér a magyar Sisapangma-expedíció (Metropol)
Nem sikerült feljutnia a Sisapangmára Klein Dávidnak és Ács Zoltánnak: a csapat az időjárás-előrejelzések és a fennálló körülmények fényében úgy döntött, hogy nem kísérel meg újabb csúcstámadást.
szept. 30
15:44
Tenisz: az első helyen kiemelt Söderling negyeddöntős Malajziában (She)
Az első helyen kiemelt Robin Söderling könnyen, 6:0, 6:1-re győzött Édouard Roger-Vasselin ellen a Kuala Lumpurban rendezett ATP-tornán, ezzel bejutott a negyeddöntőbe, ahol Andrej Golubjov lesz az ellenfele.
szept. 30
16:00
Euro 2012: a gólvágó Kris Boyd kimaradt a skótok keretéből (She)
Keretet hirdetett a skót labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Craig Levein a Spanyolország és Csehország elleni Eb-selejtezőkre.
szept. 30
16:02
Tenisz: Gyementyjeva legyőzte a második kiemeltet Tokióban (She)
Az orosz Jelena Gyementyjeva lesz Francesca Schiavone ellenfele a tokiói WTA-torna elődöntőjében. A hetedik helyen kiemelt orosz második helyen rangsorolt honfitársát, Vera Zvonarjovát győzte le 7:5, 6:2-re.
szept. 30
16:04
MLSZ: Michel Platini ma délelőtt fogadta Csányi Sándort (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke, Michel Platini ma délelőtt a svájci Nyonban bemutatkozó találkozón fogadta a magyar szövetség (MLSZ) júliusban megválasztott elnökét, Csányi Sándort.
szept. 30
16:06
Chelsea: Ancelotti gyászol, de csak a sajtótájékoztatót hagyja ki (She)
Édesapját gyászolja Carlo Ancelotti, a Chelsea labdarúgócsapatának menedzsere. Az olasz szakember apja, Giuseppe Ancelotti szerda este, 87 éves korában hunyt el.
szept. 30
16:18
Futsal UEFA-kupa: vereség a záró mérkőzésen, nem jutott tovább az ETO (She)
A harmadik mérkőzésen sem tudott győzni a Rába ETO futsalcsapata a sportág BL-jében, az UEFA Futsal Cupban. A győriek a záró találkozón a fehérorosz Mapid Minszktől 3–1-es vereséget szenvedtek, így nem jutottak a legjobb 16 közé.
szept. 30
16:20
Tenisz: Rafael Nadal könnyedén jutott a negyeddöntőbe Bangkokban (She)
A világelső Rafael Nadal két játszmában, 6:1, 6:4-re legyőzte a belga Ruben Bemelmanst a bangkoki ATP-torna nyolcaddöntőjében. Ellenfele a Mihail Kukuskin–Oliver Rochus párharc győztese lesz a negyeddöntőben.
szept. 30
16:54
Asztalitenisz: Ovtcharov a pozitív B-próba után is ártatlannak vallja magát (She)
A doppingvétség miatt felfüggesztett négyszeres Európa-bajnok német asztaliteniszező, Dimitrij Ovtcharov ártatlannak vallja magát annak ellenére, hogy a B-próba is kimutatta szervezetében a klenbuterol nevű tiltott szer nyomait.
szept. 30
16:56
DVSC: Újra kell építenünk mindent, amit leromboltunk - Szakály (She)
A DVSC-TEVA labdarúgócsapatának középpályása, Szakály Péter szerint nehéz időszakban van a klub, és a játékosoknak újra kell építeniük, amit az utóbbi néhány mérkőzés alatt leromboltak – tudatta a klub hivatalos honlapja.
szept. 30
16:58
Sakkolimpia: kettős vereség, csökkenő éremesélyek Oroszországban (She)
A nyílt versenyben és a nőknél is kikapott a magyar válogatott a Hanti-Manszijszkban zajló sakkolimpián. Előbbiben a Horváth Tamás vezette csapat 2.5:1.5-re maradt alul az előző olimpia ezüstérmesével, Izraellel szemben. Három remi mellett az eddig nagyszerű formában játszó Polgár Judit világossal kikapott.
szept. 30
17:00
Milan: Pato a Parma elleni hétvégi bajnokin visszatérhet (She)
Az olasz labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő AC Milan brazil támadója, Alexandre Pato a Parma elleni hét végi mérkőzésen visszatérhet a csapatba.
szept. 30
17:02
Női kézilabda: az MKSZ kandidál a 2014-es Eb megrendezésére (She)
A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) csütörtöki ülésén úgy döntött, hogy jelzi kandidálási szándékát a 2014-es női Európa-bajnokság megrendezésére a kontinentális szövetségnek (EHF).
szept. 30
17:12
NSO Tv: Sikerül-e a Debrecennek felállnia a padlóról? (She)
A labdarúgó Európa-ligában a Sampdoria otthonában lép pályára este a magyar bajnok Debrecen csapata. Mint az összeállításunkból is kiderül, a szurkolók töretlenül bíznak az együttesben, Erdei Zsolt ökölvívó-világbajnokunk pedig hisz a mélyütés utáni feltámadásban.
szept. 30
17:12
A Balatonring a 2011-es versenynaptárban sem szerepel (Behaviour)
A gyorsaságimotoros-világbajnokság 2011-es, ideiglenes versenynaptárában nem szerepel a Magyar Nagydíj színhelyének szánt sávolyi Balatonring, amelynek megépülte továbbra is kérdéses.
szept. 30
17:30
Premier League: a West Ham „vinné” a londoni Olimpiai Stadiont (She)
A West Ham United hivatalosan is benyújtotta pályázatát és terveit a 2012-es londoni ötkarikás játékokra készülő Olimpiai Stadion átvételére.
szept. 30
17:48
Pályázik Magyarország a 2014-es női kézilabda Európa-bajnokság megrendezésére (Infostart)
A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) csütörtöki ülésén úgy döntött, hogy jelzi kandidálási szándékát a 2014-es női Európa-bajnokság megrendezésére a kontinentális szövetségnek (EHF).
szept. 30
17:48
AS Roma: Adriano bokasérülést szenvedett, kérdéses hétvégi játéka (She)
Kérdéses az olasz labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő AS Roma brazil támadójának, Adrianónak a szereplése a Napoli elleni hétvégi összecsapáson.
szept. 30
17:48
Eto'o átvette Milito góllövőcipőjét (Blikk)
Milánó – Új vezére van az Internazionale futballcsapatának. Amíg az előző szezonban Diego Milito (31) találataival menetelt az olasz csapat a Bajnokok Ligája-győzelemig, addig a mostani kiírásban Samuel Eto'o (29) termeli a gólokat.
szept. 30
17:50
Videó: mindent letarolt a lábon lőtt partjelző a spanyol bajnokin (She)
A spanyol labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában rendezett Racing Santander–Getafe (0–1) mérkőzésen a vendégek játékosa, Ivan Marcano a rárontó támadóval szemben hosszan tolta meg a labdát, így a legbiztonságosabb megoldást választotta, az oldalvonalon kívülre rúgta azt. Azonban pontosan telibe találta az akciót futva követő asszisztenst, aki nagy lendülete miatt feldöntött egy rendezőt és nekiesett…
szept. 30
17:52
Ghána: sztrájkkal fenyegetőznek a pénzükre váró játékosok (She)
Több ghánai labdarúgó is kilátásba helyezte, hogy nem lép pályára a Szudán ellen október 10-én esedékes Afrika-kupa-selejtezőn, ha addig nem kapja meg pénzét, amivel a helyi szövetség tartozik neki.
szept. 30
17:54
U16: siker az osztrákok ellen, a vendégedző szerint ez nem foci volt (She)
A magyar U16-os labdarúgó-válogatott Mosonmagyaróváron 3–1-re győzött Ausztria ellen, visszavágva ezzel a keddi vereségért (1–4).
szept. 30
17:56
FTC: Prukner reméli, hogy megszabadultak a lelki tehertől (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros vezetőedzője, Prukner László az ftc.hu-nak adott nyilatkozatában azon reményének adott hangot, hogy a Vasas elleni siker alkalmával megszabadultak a lelki tehertől, és az MTK ellen is jó teljesítményre lesznek képesek.
szept. 30
17:58
Skócia: a két sárga lapot megúszta Anderson, az eltiltást már nem (She)
A Skót Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága egy mérkőzésre eltiltotta Steven Andersont, a St. Johnstone védőjét, akit a játékvezető két sárga lapja ellenére is a pályán hagyott.
szept. 30
18:06
Németország: „NSZK-NDK” meccs az újraegyesítés 20. évfordulóján (She)
A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) bejelentette: a német újraegyesítés huszadik évfordulója alkalmából gálameccset rendez Lipcsében az 1990-es nyugatnémet és keletnémet válogatott között.
szept. 30
18:06
2014-es női kézilabda Eb - pályázhatnak a magyarok (Behaviour)
A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) csütörtöki ülésén úgy döntött, hogy jelzi kandidálási szándékát a 2014-es női Európa-bajnokság megrendezésére a kontinentális szövetségnek (EHF).
szept. 30
18:08
El-selejtező: Koman Vladimir a kezdőben a Debrecen ellen (She)
Koman Vladimir is helyet kapott a Debrecen labdarúgócsapatát fogadó Sampdoria kezdőcsapatában. Az Európa-liga találkozó 19.00-kor kezdődik.

Keresés