2011. április 18. hétfő

ápr. 18
0:33
Portugália: a Porto nem lassít, a Sportingot is megverte (She)
Újabb győzelemmel lépett közelebb a veretlen bajnoki cím felé az FC Porto labdarúgócsapata: az aranyérmet már megszerző „szuper sárkányok" a kétgólos Radamel Falcao vezérletével 3–2-re legyőzték a Dragaóban a Sporting CP-t. A Porto mérlege 27 forduló után 25–2–0, gólkülönbsége +51 – félelmetes teljesítmény.
ápr. 18
0:37
NBA: újabb meglepetés, a Hornets legyőzte az LA Lakerst (She)
Újabb meglepetés az NBA rájátszásában: a Los Angeles Lakers is vereséggel kezdte a főcsoport-negyeddöntőt, miután hazai pályán tulajdonképpen simán alulmaradt a New Orleans Hornetsszel szemben.
ápr. 18
0:51
Összefoglaló: hokidiadal, KEK-döntőben a Fradi, az év őrült hajrája (She)
A 2011-es év sportszempontból eddigi „legerősebb" vasárnapján vagyunk túl – rangos találkozók sorát bonyolították le április 17-én. Cikkünkben segíteni igyekszünk azoknak, akik át szeretnék tekinteni a nap legfontosabb eseményeit – vasárnapi összefoglaló.
ápr. 18
0:55
Anglia: Gareth Bale az év játékosa, Wilshere a legjobb fiatal (She)
Az angol Professzionális Labdarúgók Szövetsége (PFA) 2011-es szavazásán Gareth Bale diadalmaskodott: a játékostársak a Tottenham Hotspur walesi szélsőjét látták a legjobbnak.
ápr. 18
1:09
Női kosárlabda: Rátgéber László török bajnok lett a Galatasaray ellen (She)
Bajnoki címet szerzett Rátgéber László a Fenerbahce női csapatával, miután a finálé negyedik mérkőzésén 91–86-ra verték a Galatasarayt.
ápr. 18
1:42
Csapatként jobb volt az Itxako - Görbicz Anita (Agroinform)
A Győr irányítója szerint sok volt a technikai hiba, míg Konkoly Csaba ugyanazokat a gondokat látta, mint az idegenbeli mérkőzésen.
ápr. 18
6:15
Magabiztos győzelemmel rajtoltak a magyarok (Metropol)
A házigazda magyar jégkorong-válogatott magabiztos játékkal, 7-3-ra nyert a holland csapat ellen a divízió I-es világbajnokság vasárnapi nyitófordulójában, a Papp László Sportarénában.
ápr. 18
6:51
Előny vagy hátrány a hazai pálya? (Behaviour)
Ted Sator, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya első helyet és feljutást vár az A csoportba csapatától a vasárnap, a budapesti Papp László Sportarénában kezdődő divízió I-es világbajnokságon. Spiller István, a Sport TV szakkomentátora, az MTI munkatársa szerint döntő lehet az eredményesség szempontjából, hogy sikerül-e kihasználni a hazai pálya előnyeit.
ápr. 18
6:53
NB I: változások minden téren (Behaviour)
Jelentős változásokat eredményezett a honi labdarúgó-bajnokság hétvégén rendezett 23. fordulója. A pénteken (Maróti öngóljával) vereséget szenvedett Ferencváros lecsúszott a második helyről, miután a szerdán Ligakupa-győzelmet aratott Paks szombaton felülmúlta a Kecskemétet (2-0).
ápr. 18
6:55
Sikorcin kimondta a boldogító igent (Behaviour)
Tegnap a lapzártánk után befejeződött Hollandia elleni mérkőzéssel elkezdte szereplését a magyar jégkorong-válogatott a budapesti divízió I-es világbajnokságon, ahol cél a feljutás kiharcolása az A csoportba. A torna előtt a legnagyobb kérdés az volt, vajon Ladislav Sikorcin vállalja-e a játékot. A csatár szombat délelőtt, kevéssel a nevezési határidő lejárta előtt "kimondta a boldogító igent".
ápr. 18
6:57
Hamilton megtörte Vettel egyeduralmát (Behaviour)
Az idei Kínai Nagydíj a hatalmas bakikról és a jól megválasztott gumitaktikáról marad meg az emberek emlékezetében. A Red Bull kezdte az őrületes hibák sorát az időmérő első szakaszában, amikor Mark Webbernek nem akartak lágy gumit adni, amire az ausztrál egyszerűen kiesett a Q1-ben, és a 18. helyről vághatott neki az 56 körös viadalnak.
ápr. 18
6:59
Klasszikus, rangadó-eredmény: 1-1 (Behaviour)
A spanyol labdarúgó-bajnokság tavaszi idényének legjobban várt meccse a tavaszi idény legélvezhetetlenebb találkozóinak egyikének bizonyult. A 32 fordulóban: Real Madrid-Barcelona 1-1. Ezzel a katalánok minden bizonnyal meg is nyerték a ligát.
ápr. 18
7:09
Bundesliga: véget ért a szezon Van Nistelrooy számára - hivatalos (She)
A Hannover elleni szombati összecsapáson (0–0) vádlisérülést szenvedő Ruud van Nistelrooy számára vélhetően befejeződött az idény – jelentette be honlapján a hírt a csatárt alkalmazó Hamburg.
ápr. 18
7:27
NHL: nagy bajban a bajnok, a Chicago harmadszor is kikapott (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság rájátszásának első körében ismét vereséget szenvedett a bajnok Chicago Blackhawks a Vancouvertől. Az alapszakaszgyőztes Canucks már 3–0-ra vezet az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban.
ápr. 18
7:27
Rekord a Balatonkörön (Metropol)
Több mint 1200 résztvevője volt a szombati McDonald’s Bringamánia Balatonkörnek, ami rekordnak számít a tókerülő túra 12 éves történetében. A biciklisek két táv, a 206 kilométeres tókerülés, valamint a 86 kilométeres „kiskör” közül választhattak.
ápr. 18
7:29
NBA: a Spurs és a Lakers veresége után már nyertek az esélyesek (She)
Az Oklahoma City Thunder és a Boston Celtics is győzelemmel kezdte a 2010–2011-es NBA-szezon rájátszását. Mindkét együttes hazai pályán győzött a főcsoport-negyeddöntő első mérkőzésén, előbbi a Denver Nuggets, utóbbi a New York Knicks ellen.
ápr. 18
7:45
Argentína: négy meccsen négyféle döntetlen, a River maradt az élen (She)
Az argentin labdarúgó-bajnokság (Clausura) legutóbbi játéknapján négy mérkőzést rendeztek, és mind a négy találkozó döntetlennel ért véget.  A Vélez Sarsfield és az Olimpio egy-egy megszerzett pontja azt is jelentette, hogy a listavezető River Plate megőrizte vezető helyét a tabellán.
ápr. 18
8:03
Milan: Alexandre Pato két hétre harcképtelenné vált (She)
Az orvosi jelentések szerint két hét pihenőre kényszerül Alexandre Pato, az olasz labdarúgó-bajnokságban listavezető Milan csatára.
ápr. 18
8:21
Gareth Bale az Év játékosa a Premier League-ben (Infostart)
Az angol Hivatásos Labdarúgók Szövetsége Gareth Bale-t, a Tottenham Hotspur walesi szélsőjét választotta az Év játékosának. Az év fiatal játékosa az Arsenal tinédzsere, Jack Wilshere lett.
ápr. 18
8:21
Gyorstollaslabda ob: Rácz László és Elek Odett sikere Tolnában (She)
Tolnában rendezték meg a gyorstollaslabdázók második országos bajnokságát, amelyet a férfiaknál Rácz László, a nőknél Elek Odett nyert meg.
ápr. 18
8:54
Gareth Bale az év játékosa, Wilshere a legjobb fiatal (Agroinform)
A 21 éves Bale-t a legjobb fiatal kategóriájában is jelölték, ám ott Jack Wilshere, az Arsenal középpályása diadalmaskodott.
ápr. 18
8:57
Tenisz: Szávay egy helyet előrelépett, Arn Gréta az 52. helyen áll (She)
Szávay Ágnes egy helyet előrelépve a 43. helyen áll a női teniszezők legfrissebb világranglistáján, míg Arn Gréta továbbra is az 52.
ápr. 18
8:59
Chelsea: Guus Hiddink Frank Rijkaardot ajánlja a kispadra (She)
Lapértesülések szerint a holland Guus Hiddink honfitársát, a legutóbb a török Galatasarayt irányító Frank Rijkaardot ajánlja maga helyett a Chelsea menedzseri posztjára – ha a londoni klub az idény végén menesztené Carlo Ancelottit.
ápr. 18
9:01
Férfi gyeplabda: az Ares legyőzte a Roscót a bajnoki nyitányon (She)
A férfi gyeplabdabajnokság hétvégi nyitányán az Ares egy góllal nyert a Rosco II ellen, míg az Építők gólzáporos mérkőzésen ütötte ki a Szent Lászlót.
ápr. 18
9:15
Videó: Overdose a hajrában otthagyta ellenfeleit, több lóhosszal nyert (She)
Mint arról már beszámoltunk, a magyar csodaló, Overdose remek rajt után, végig vezetve könnyedén nyerte meg a németországi Hoppegartenben rendezett versenyt. A pej mén ezzel 16 futásából 15. sikerét aratta.
ápr. 18
9:15
Lemondott a magát emailben mutogató fociedző (Metropol)
Egy obszcén email miatt lemondott posztjáról Steve Cain, az új-zélandi junior labdarúgó-válogatott szövetségi edzője.
ápr. 18
9:17
Tenisz: nincs változás az élen, Balázs Attila a 224. a világranglistán (She)
Továbbra is a spanyol Rafael Nadal vezeti a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáját, aki a hétvégén megnyerte a monte-carlói viadalt. Ahogy egy héttel korábban, a második helyen a szerb Novak Djokovics, a harmadikon a svájci Roger Federer áll. A legmagasabban rangsorolt magyar, Balázs Attila a 224. helyet foglalja el.
ápr. 18
9:19
Kerékpár: rekordrészvétel, 1204 bringás a Balatonkörön (She)
Balatonföldvárról indulva, majd oda visszaérkezve került megrendezésre a McDonald's BringaMánia Balatonkör a hétvégén. A Föld napjához kapcsolódó program történetében rekordrészvétel született; a 206 kilométeres tókerülésen és a 86 kilométeres kiskörön összesen 1204-en rajtoltak el.
ápr. 18
9:30
A kiesés küszöbén a bajnok Chicago (Agroinform)
A címvédő Chicago Blackhawks vasárnap a harmadik mérkőzését is elvesztette, így már csak egy vereségre van a kieséstől az NHL rájátszásában.
ápr. 18
9:33
Golf: a két újonc 1.6 millió dollárt kaszált a texasi szélben (She)
A 28 éves Brendan Steele révén újonc golfozó nyerte meg az amerikai PGA-körverseny hétvégi viadalát, a San Antonió-i Texas Opent.
ápr. 18
9:48
Otthonában kapott ki a Lakers és a Spurs (Agroinform)
A Boston szoros mérkőzésen verte a New York Knickset, Ray Allan az utolsó másodpercekben szerzett egy hárompontost, eldöntve ezzel a meccset a Celtics javára .
ápr. 18
10:09
Videó: óriási bírói hiba: két sárga lap után nem állította ki a játékost (She)
Érdekes eset történt a Brasiliense–Formosa brazil labdarúgó-mérkőzésen. A találkozót vezető bíró, Sandro Meira Ricci két sárga lapot adott a felvételen 5-ös mezben látható játékosnak, ám a második büntetésnél elfelejtette őt kiállítani. Az egyik legismertebb ilyen eset a 2006-os németországi világbajnokságon történt, ahol az angol Graham Poll nem állított a ki a második sárgáját kapó horvát Josip…
ápr. 18
10:09
Gareth Bale a szezon legjobbja Angliában (Metropol)
Gareth Bale-t, a Tottenham Hotspur walesi szélsőjét választották meg az idény legjobbjává az Angliában játszó profi labdarúgók.
ápr. 18
10:09
A kezeik előtt hever Európa (Behaviour)
Felemás hétvégét zártak a magyar női kézilabdacsapatok az európai kupaporondon: a Bajnokok Ligájában a Győr nem tudta hazai pályán ledolgozni ötgólos hátrányát a spanyol Itxako Navarro ellen, így ezúttal a BL-elődöntő lett a végállomás Görbiczék számára.
ápr. 18
10:24
Vége Ruud nan Nistelrooy szezonjának (Agroinform)
A csatár az idényben hét gólt szerzett az Elba-parti klub színiben, júniusban lejár a szerződése.
ápr. 18
10:27
Videó: nem figyelt egymásra a kapus és a védő, kapitális öngólt lett belőle (She)
Bár az Atlético Paranaense 2–1-re legyőzte a a Paranavaít a Paraná állambeli labdarúgó-bajnokságban, elképesztő gólt kapott. Pontosabban öngólt, ugyanis a csapat védője, Bruno Costa és kapusa Renan Nelson Rocha nem nagyon figyelték egymás mozgását, így a mezőnyjátékos a hazaadást saját kapujába lőtte.
ápr. 18
10:29
Vitorlázás: Detre Diána győzött a franciaországi szörffesztiválon (She)
Detre Diána nyerte a nők versenyét a franciaországi Fréjusben rendezett szörffesztiválon.
ápr. 18
10:31
Atlétika: Carmelita Jeter 11 mp-en belüli 100-at futott (She)
Bár csak most kezdődik a szabadtéri idény, Carmelita Jeter már 11 mp-en belüli eredményt ért el női 100 méteren a Walnutban rendezett atlétikai viadalon.
ápr. 18
10:45
F1: a Toro Rosso 10 ezer euróval megúszta Alguersuari esetét - videó (She)
A Kínai Nagydíj sportfelügyelői 10 000 eurós büntetéssel sújtották a Toro Rosso-istállót, mert veszélyt okoztak azzal, hogy rosszul rögzített kerékkel engedték vissza a pályára Jaime Alguersuarit a boxkiállása után.
ápr. 18
10:45
Rátgéber török bajnok lett a Fenerbahcéval (Metropol)
Török bajnoki címet nyert Rátgéber László, a Fenerbahce női kosárlabdacsapatának magyar vezetőedzője.
ápr. 18
11:03
Videó: cipő nélkül szerzett pontot, majd védekezett az amerikai kosaras (She)
Ritkán látható jelenetek játszódtak le a Miami Heat–Philadelphia 76ers (97–89) mérkőzésen, az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) rájátszásában. A vendégek játékosa, Thaddeus Young egy támadás után úgy szerzett pontot, hogy ellenfele rálépett cipője sarkára, ami le is jött róla. Young ezután beesett a nézők közé, ám gyorsan felpattant és visszafutott védekezni. A végül 20 ponttal záró Young…
ápr. 18
11:18
Párbaj Pápán, durranás Pakson, kivégzés Szombathelyen (Agroinform)
A 23. forduló a tavasz eddigi legváratlanabb eredményeit hozta. Emllett gazdagabbak lettünk egy újabb edzőváltással.
ápr. 18
11:21
Kungfu: megszületett az első magyar Európa-bajnoki arany (She)
Az ősi kínai harcművészet, a kungfu első magyar Európa-bajnokát avatták a hétvégén: a Tallinnban rendezett kontinensviadalon Kövér Kristóf a tradicionális saolin pusztakezes formagyakorlat kategóriában érdemelte ki az aranyérmet.
ápr. 18
11:21
Hazai vereséggel kezdte a rájátszást a címvédő Lakers (Metropol)
Meglepetésre kikapott otthon a New Orleanstől az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) címvédő Los Angeles Lakers a rájátszás első, vasárnapi mérkőzésén.
ápr. 18
11:36
Wenger dühös, Dalglish öröme határtalan (Agroinform)
A Vörösök menedzsere Anglia legnagyobb klubjának tartja a Liverpoolt, csak most épp elkerülik a klubot a sikerek.
ápr. 18
11:54
Carragher nem emlékszik a történtekre (Agroinform)
A kőkemény bekket hosszú percekig lélegeztették, ápolták a pályán, szerencsére állapota nem súlyos, a lefújás után már társaival ünnepelt.
ápr. 18
12:33
F1: a gyenge szezonkezdés miatt távozhat a Williams műszaki vezére (She)
Sam Michael, a Williams-istálló technikai igazgatója rendkívül csalódott a több mint 30 éve működő csapat eddigi legrosszabb szezonkezdete miatt, és az Autosport magazinnak adott interjújában elárulta, ha kell, távozik posztjáról.
ápr. 18
12:35
Videoton: Vaskó nagyon dühös volt „motiválatlan” társaira a vereség után (She)
A Videoton hivatalos honlapján a csapat több játékosa is értékelte a tegnapi bajnokin történeteket. A Haladás ellen 2–0-ra elveszített találkozót követően Vaskó Tamás volt a legkritikusabb a csapattal szemben, aki szerint néhány társa motiválatlanul játszott.
ápr. 18
12:37
Atlétika: Gebrselassie nyert a bécsi félmaratoni futóversenyen (She)
A maratoni táv világcsúcstartója, az etióp Haile Gebrselassie győzött a bécsi félmaratoni futóversenyen.
ápr. 18
12:51
Galéria: Ribéry vérzik, Robinho a nyúl, Mourinho valamiért nyúl (She)
Több rangadót is rendeztek a hétvégén az európai labdarúgó topligákban. Dortmundtól Londonon át egészen Parmáig remek képek készültek a szurkolók és a csapatok öröméről és bánatáról. Ezekből válogattuk ki a legjobb fotókat.

Keresés