2011. április 4. hétfő

ápr. 4
0:33
Palermo: lesújtott az edzőbuktató elnök, Cosmi repült a derbi után (She)
Ismét lesújtott az olasz labdarúgás legnagyobb „edző-réme", Maurizio Zamparini: a Palermo némileg türelmetlen (ellenben meglehetősen sokat követelő) elnöke a Catania elleni vesztes szicíliai derbi (0–4) után menesztette Serse Cosmit.
ápr. 4
7:09
Japán: lemondta a Copa America-részvételét a futballválogatott (She)
Az országot sújtó természeti katasztrófa miatt nem fogadja el a meghívást az idei Copa Américára a japán válogatott – jelentette be Ogura Dzsundzsi, a Japán Labdarúgó-szövetség elnöke.
ápr. 4
7:09
Pato lett az Inter veszte (Blikk)
A brazil csatárnak köszönhetően focicsapata simán verte a bajnoki címvédőt
ápr. 4
7:09
Rossi kiütötte Stonert Jerezben (Behaviour)
A gyorsasági motoros-világbajnokság visszatért Európába: az idei második futamot a spanyolországi Jerezben futották. A technikás pályán mindhárom kategóriában izgalmas verseny zajlott.
ápr. 4
7:11
Csank: a szezon leggyengébb játékával nyertünk (Behaviour)
A budapesti együttesek vergődése a honi labdarúgó-bajnokságban nem újdonság, az már inkább, hogy a 2008-ban még bajnok MTK-t olyan súlyos gondok gyötrik, hogy a hét végén képes volt otthon kikapni az utolsó előtti Siófoktól, s ezzel közvetlenül a kiesés szélére sodródni. A 14. pozícióban lévő kék-fehérek mindössze egyetlen pontra vannak a Balaton-partiaktól, miután legutóbbi tizennégy meccsükből…
ápr. 4
7:13
Mourinho: nekik már nyolc (Behaviour)
Angliában a Manchester United, Olaszországban az AC Milan, Spanyolországban pedig a Barcelona tett hatalmas lépést a bajnoki cím megszerzése (utóbbi esetében: megvédése) felé. Mindegyik győzelemmel abszolválta hétvégi föladatát, miközben legfőbb riválisaik hibáztak. Az Arsenal újfent csak ikszelt, az Inter éppen a Milantól kapott ki, míg a Real Madrid hazai pályán a Sporting Gijón ellenében maradt…
ápr. 4
7:27
Argentína: a Boca Juniors legyőzte a listavezető Estudiantest (She)
Az argentin labdarúgó-bajnokságban a Clausurát gyengén kezdő Boca Juniors hazai pályán 2–1-re legyőzte a listavezető Estudiantest.
ápr. 4
7:45
NBA: 2004 óta először jutott a rájátszásba a New York Knicks (She)
Már biztos, hogy bejutott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság 2010–2011-es szezonjának rájátszásába a New York, miután hazai pályán 123–107-re megverte a Cleveland Cavalierst. A Knicks legutóbb 2004-ben szerepelt a playoffban.
ápr. 4
7:47
NHL: a New York Rangers a keleti első otthonában nyert (She)
Hazai pályán, szétlövésben szenvedett 3–2-es vereséget a keleti első Philadelphia Flyers a New York Rangerstől az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság legutóbbi játéknapján.
ápr. 4
8:21
Tottenham: lassan elfogynak a hátvédek a londoni csapatnál (She)
Jonathan Woodgate, Ledley King, William Gallas és Younes Kaboul után újabb védő, Alan Hutton dőlt ki a Tottenhamnél.
ápr. 4
8:21
Magyar csapat nélkül a kézilabda BL (Metropol)
Kiesett a Szeged a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, miután a hazai vereségét követően vasárnap idegenben 33-20-ra ismét kikapott a német Flensburgtól.
ápr. 4
8:39
Tenisz: Szávay maradt a 44., Arn Gréta az 50. a világranglistán (She)
Szávay Ágnes maradt a 44. helyen, míg Arn Gréta egy helyet előrelépve már az 50. a női teniszezők legfrissebb világranglistáján.
ápr. 4
8:57
Tenisz: Djokovics növelte előnyét Federerrel szemben a ranglistán (She)
A Miamiban rendezett tenisztorna döntőjét megnyerő szerb Novak Djokovics növelte előnyét Roger Federerrel szemben a férfiteniszezők világranglistáján, de még továbbra sem érte be a világelső Rafael Nadalt.
ápr. 4
9:12
75 éves hazánk első öttusázó olimpiai bajnoka (Agroinform)
75 éves Németh Ferenc, a magyar öttusasport első egyéni olimpiai bajnoka, egyben első kétszeres ötkarikás aranyérmese.
ápr. 4
9:15
Videó: új amerikaifutball-versenysorozat veszi kezdetét (She)
A Budapest Cowboysnak és a Győr Sharksnak is szurkolhatunk egy új európai amerikaifutball-torna, az Interliga sorozatában. Az e hétvégén rajtoló bajnokságban a Cowboys mutathatja meg magát előbb, április 9-én a szerbiai Pancevóban lép pályára, míg a Győr egy héttel később hazai pályán fogadja a szintén szerb Klek Knights együttesét. A Magyar Amerikaifutball-szövetség szervezte és az EFAF…
ápr. 4
9:17
Golf: gyászban fogant diadal, megvillanó mesés bal, szlovák áttörés (She)
Áprilissal beköszöntött a kiemelt golfversenyek évszaka: ennek egyik jele, hogy a hétvégén a nők számára már meg is rendezték az első majort – a világelső Cseng Ja-nit lehajráző, eddig nyeretlen Stacy Lewis örülhetett Rancho Mirage-ban –, a másik pedig, hogy Phil Mickelson megszerezte idei első tornagyőzelmét.
ápr. 4
9:33
Férfi kézilabda: Putics Barnáék nagyon simán elődöntősök a KEK-ben (She)
A hétvégén lejátszották a negyeddöntő visszavágóit a férfi kézilabda KEK-ben és az EHF-kupában. A Putics Barnát is foglalkoztató Gummersbach nagyon simán, 81–58-as összesítéssel búcsúztatta a norvég Elverumot a Kupagyőztesek Európa-kupájában.
ápr. 4
9:35
Pápa: Heffler Norbert ígéri, támadó szellemben játszanak Kecskeméten (She)
A Lombard Pápa labdarúgócsapatába szombaton – a Pakssal szemben 2–1-re elveszített találkozón – csereként tért vissza sérülését követően Heffler Norbert, aki reméli, hogy a 22. fordulóban Kecskeméten már jó erőben lesz. A középpályás ígéri, támadó szellemben fognak futballozni a KTE-Ereco otthonában.
ápr. 4
9:48
Djokovics a világranglistán is közelít Nadalhoz (Agroinform)
Novak Djokovics közelít az éllovas és a miami torna fináléjában általa legyőzött Rafael Nadalhoz a férfi teniszezők világranglistáján.
ápr. 4
9:51
Golf: gyászban elért diadal, megvillanó mesés bal, szlovák áttörés (She)
Áprilissal beköszöntött a kiemelt golfversenyek évszaka: ennek egyik jele, hogy a hétvégén a nők számára már meg is rendezték az első majort – a világelső Cseng Ja-nit lehajrázó, eddig nyeretlen Stacy Lewis örülhetett Rancho Mirage-ban –, a másik pedig, hogy Phil Mickelson megszerezte idei első tornagyőzelmét.
ápr. 4
9:53
Győri ETO: hosszú kálvária után térhet vissza a 23 éves erdélyi tehetség (She)
Berde István, a Győri ETO 23 éves védekező középpályása nyár óta folyamatos sérülésekkel küzdött, de a héten újra bekapcsolódhat a munkába – erről a Sepsiszentgyörgyön született futballista beszélt klubja hivatalos honlapjának.
ápr. 4
10:09
Futsal: Horváth Ferenc búcsúzik, nagy érdeklődés az FTC-Újpest derbi iránt (She)
Már a kezdés előtt kijelenthető, hogy Horváth Ferenc méltó körülmények között fejezi be futsalkarrierjét. A nagypályán megannyi sikert elérő, 32 válogatottságig jutó támadó három esztendeje erősíti az FTC 6x6 Taxi csapatát – a búcsú napja 2011. április 4-én, az Újpest elleni derbi alkalmával jön el.
ápr. 4
10:27
Tenisz: Szávay maradt 44., Arn Gréta 50. a világranglistán (She)
Szávay Ágnes maradt a 44. helyen, míg Arn Gréta egy helyet előrelépve már az 50. a női teniszezők legfrissebb világranglistáján.
ápr. 4
10:45
Videó: Riquelme pazar góllal egyenlített az argentin rangadón (She)
Az argentin labdarúgó-bajnokság 8. fordulójának rangadóján a Boca Juniors 2–1-re legyőzte a listavezető Estudiantest hazai pályán. A vendégek korán megszerezték a vezetést, ám a korábbi argentin válogatott Juan Román Riquelme gyorsan egyenlített, miután 24 méterről, jobbal bombázott a bal felső sarokba.
ápr. 4
11:18
Zsákutcai fiúk (Agroinform)
Az NB I 21. fordulójában a mérkőzések színvonala összességében a gólok számával vetekedett - alacsony maradt mindkettő.
ápr. 4
11:21
Vége a New York-i hét szűk esztendőnek (Metropol)
Hét év szünet után ismét bejutott a rájátszásba a New York Knicks az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA).
ápr. 4
11:36
A japán kapitány sajnálja a visszalépést (Agroinform)
Nem ért egyet, de elfogadja a budapesti szereplést lemondó döntést Mark Mahon, a japán jégkorong válogatott szövetségi kapitánya.
ápr. 4
11:38
Tizenegy év alatt kilencedszer csoportelső a Detroit (Agroinform)
2001 óta mindössze kétszer nem a Vörös Szárnyak végeztek a Központi Csoport élén az észak-amerikai jégkorongligában.
ápr. 4
11:39
Irán: a Real Madrid korábbi edzője lesz a szövetségi kapitány (She)
Bár februárban családi okok miatt visszakozott, végül mégis az iráni labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya lesz Carlos Queiroz.
ápr. 4
11:41
Belgium: a Charleroi magyar edzője elbukta az első próbát, de nem adja fel (She)
A Charleroi magyar származású vezetőedzője, Kovács Zoltán – aki a március végén menesztett László Csabától vette át a csapat irányítását – úgy véli, bár elbukták az Eupen elleni első meccset a bennmaradásért vívott párharcban, még van esély elkerülni a kiesést.
ápr. 4
11:43
FIFA: hivatalosan is bejelentették, egy kihívója van Blatternek (She)
Hivatalossá vált, hogy ketten pályáznak a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöki posztjára: a tisztséget 1998 óta betöltő svájci Sepp Blatter és kihívója, a katari Mohamed Bin Hammam, az ázsiai szövetség elnöke.
ápr. 4
11:57
Profi ökölvívás: Biztos, hogy Vladimir Klicsko lesz az ellenfelem - Haye (She)
A WBA nehézsúlyú világbajnok David Haye a BBC Live Five című műsorában úgy nyilatkozott, immár biztos, hogy a WBO/IBF világbajnok Vladimir Klicsko lesz az ellenfele, és rövid időn belül az is kiderül, hogy a felek június 25-én vagy július 2-án csapnak-e össze egymással.
ápr. 4
11:59
Táncsport: elsöprő zalaegerszegi győzelem az osztrákok ellen (She)
Elsöprő magyar győzelemmel ért véget az idei Zala Open: Zalaegerszegen a latin táncok formációs nyílt nemzetközi versenyén a Gála TE megnyerte az A-ligát az osztrák TSC Schwarz-Gold első számú formációja előtt.
ápr. 4
12:30
A felszabadított Denver ezúttal a bajnokot kapta el (Agroinform)
Carmelo Anthony nélkül sokkal jobban megy a Nuggetsnek, mint korábban vele, de a hátvéd új csapata is bejutott a rájátszásba.
ápr. 4
12:32
Timo Boll már nem világelső (Agroinform)
Áprilistól a férfiaknál és a nőknél is új világelső van az asztaliteniszezőknél – nincs meglepetés, kínai játékosok vezetik a rangsort.
ápr. 4
12:33
Videó: a Barcelona fiataljai sportszerűségből jelesre vizsgáztak (She)
A Barcelona labdarúgócsapatának ifijei rendkívüli gesztusról adtak tanúbizonyságot. A Castelldefels elleni bajnokin ugyanis az ellenfél kapusa egy ütközés után a földre került, ám a katalánok gólt szereztek. Amikor az ápolás után folytatódott a játék, a gránátvörös-kékek megálltak, amíg a Castelldefels támadója a kapuba lőtt.
ápr. 4
12:35
Bajnokok Ligája: Nem olyan biztos, hogy a Barca kiveri a Sahtart - Cruyff (She)
Johan Cruyff, a Barcelona korábbi futballistája és edzője heti blogjában arról írt, nem biztos benne, hogy a Barcelona legyőzi a Sahtar Donecket a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.
ápr. 4
12:37
Jégkorong: jó hangulatú gálameccs a zöldek és a lilák között (She)
Remek hangulatú gálamérkőzést vívott egymással a FTC-Orangeways felnőtt és az UTE amatőr jégkorongcsapata.
ápr. 4
12:48
Bebiztosította a bajnoki címet a Porto (Agroinform)
Öt fordulóval a vége előtt megnyerte a portugál labdarúgó-bajnokságot az FC Porto, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a Benficát.
ápr. 4
12:51
Arsenal: Wenger nem keres kifogásokat a gyenge teljesítményre (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal menedzsere, Arsene Wenger az ESPN-nek adott interjúban kifejtette, nem keres kifogásokat csapata utóbbi időben nyújtott gyenge teljesítményére, hanem megpróbál semleges maradni, mivel nem ő dönti el a mérkőzéseket.
ápr. 4
12:53
Úszás: az ausztrál olimpiai bajnok ezüstérmes lett, majd elájult (She)
Elájult az ausztrál úszóbajnokságon az olimpiai bajnok Emily Seebohm azt követően, hogy másodikként ért célba a 100 m női hát vasárnapi döntőjében.
ápr. 4
13:09
Női kézilabda: Tudtuk, hogy így vagy úgy, de nyerni fogunk - Görbicz (She)
A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata vasárnap második félidei kiemelkedő teljesítményének köszönhetően 29–21-re legyőzte a DVSC-Korvexet, így története során – és sorozatban is – hetedszer hódította el a Magyar Kupát. A négyes döntő legjobbjának választott, a fináléban öt gólt vállaló Görbicz Anita elmondta, végig biztos volt csapata sikerében.
ápr. 4
13:11
BL: Mourinho erőltetheti Ronaldo és Marcelo játékát a Tottenham ellen (She)
A madridi Marca napilap értesülései szerint José Mourinho mindenképpen pályára akarja küldeni a sérüléssel bajlódó Cristiano Ronaldót és Marcelót holnap a Tottenham elleni meccsen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.
ápr. 4
13:13
Serie A: palermói komédia - Cosmit elődje, Delio Rossi váltja (She)
A szicíliai rangadón elszenvedett 4–0-s vereség után menesztették Serge Cosmit, a Palermo labdarúgócsapatának vezetőedzőjét. A klub elnöke hétfőn a szakember elődjét, Delio Rossit bízta meg az együttes irányításával.
ápr. 4
13:24
Veszprémiek és szegediek a hétvége legjobbjai között (Agroinform)
Zubai és Törő góljait a Bajnokok Ligája-forduló legszebb találatai közé választották, míg Vujin és Perics az álomcsapatba kerültek.
ápr. 4
13:27
Ifjúsági világbajnok a hódeszkás Gyarmati Anna (Infostart)
Aranyérmet nyert Gyarmati Anna az ifjúsági korú hódeszkások olaszországi világbajnokságán.
ápr. 4
13:27
Bundesliga: őrizetben a dobálózó szurkoló, döntés még nincs a meccsről (She)
A napokban dönt a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) a pénteki St. Pauli–Schalke bajnokiról, amely pénteken szurkolói rendbontás miatt szakadt félbe.
ápr. 4
13:29
Barcelona: az elnök bocsánatot kért a Realtól az 5-0-s vicc miatt (She)
Sandro Rosell, a Barcelona elnöke bocsánatot kért a Real Madrid híveitől, amiért a napokban úgy nyilatkozott, 5–0-s katalán győzelmet vár a spanyol Király-kupa döntőjében a blancók ellen.
ápr. 4
13:31
Videó: hihetetlen találat született a csatár ügyetlenkedéséből (She)
Nem mindennapi gólt láthattak a nézők egy alsóbb osztályú francia labdarúgó-mérkőzésen. A felvételen látható lila mezes játékos egy labdaszerzés után egyedül törhetett kapura, ám a védők szerelni tudták, így elesett. Azonban a labda úgy pattant fel, hogy a csatár lábáról a kapuba került.
ápr. 4
13:45
Barcelona: az elnök bocsánatot kért a Realtól az 5-0-s tréfa miatt (She)
Sandro Rosell, a Barcelona elnöke bocsánatot kért a Real Madrid híveitől, amiért a napokban úgy nyilatkozott, 5–0-s katalán győzelmet vár a spanyol Király-kupa döntőjében a blancók ellen.

Keresés