2011. május 30. hétfő

máj. 30
16:12
Válogatott: A két mérkőzésen számunkra kötelező a győzelem - Juhász (She)
Június elején a Luxemburg elleni felkészülési mérkőzés, majd a San Marino elleni Eb-selejtező vár a magyar labdarúgó-válogatottra, soraiban az évek óta alapembernek számító Juhász Rolanddal. Az Anderlecht középső védője a Digi Sport Reggeli Start című műsorában a válogatott kapcsán határozottan leszögezte: a nemzeti csapatnak kötelező győznie.
máj. 30
16:14
Hollandia: Sneijder sérülése miatt lemondta a válogatott szereplést (She)
A holland labdarúgó-válogatott egyik sztárjátékosa, Wesley Sneijder biztosan nem lép pályára a június 4-i Brazília elleni, illetve a június 8-i Uruguay elleni nemzetközi felkészülési mérkőzések egyikén sem. Az Internazionale középpályása a Palermo ellen 3–1-re megnyert Olasz Kupa-döntőn szenvedett kisebb sérülést.
máj. 30
16:16
Ökölvívás: spongyát dobtak az anyagi vitára, Khan kibékült edzőjével (She)
A nyári meccsére újra a világ egyik legjobb erőnléti edzője készíti fel Amir Khant. Freddie Roach segédje, Alex Ariza a Maidana elleni meccset követően orrolt meg a kisváltósúlyú világbajnokra, miután a bunyós nem fizette ki számára a megbeszélt összeget, és a kettőjük közötti szerződést állítólag Khan emberei ellopták a hotelszobájából.
máj. 30
16:24
Nadal könnyedén jutott a nyolc közé (Metropol)
A címvédő, korábbi ötszörös győztes Rafael Nadal magabiztos játékkal, három szettben legyőzte a horvát Ivan Ljubicicet a francia nyílt teniszbajnokság hétfői nyolcaddöntőjében.
máj. 30
16:42
Nadal könnyen jutott túl horvát ellenfelén a nyolcaddöntőben (Agroinform)
Az idei Australian Openen döntős Li Na három játszmában nyert hétfőn a cseh Petra Kvitova ellen és ezzel bejutott a negyeddöntőbe a francia nyílt teniszbajnokságon.
máj. 30
17:00
U21: Van poszt, melyre nem találok NB I-es játékost - Róth Antal (She)
A magyar U21-es válogatott június 2-től Franciaországban szerepel a Touloni Ifjúsági Tornán. Róth Antal szövetségi edző ma a Telkiben tartott sajtbeszélgetésen értékelte a csapat helyzetét.
máj. 30
17:00
A világ idei legjobbjával nyert Robles és Jamal Hengelóban (Agroinform)
A világ idei legjobb eredménye született a nőknél 1500 méteren, a férfiaknál pedig a 110 gáton vasárnap az IAAF World Challenge sorozat hetedik állomásán.
máj. 30
17:02
Ázsia: Bin Hammam fellebbez az őt ért vádak ellen (She)
A vesztegetéssel vádolt Mohamed Bin Hammam fellebbez az őt ért vádak ellen. Mint arról korábban beszámoltunk, a kínai Csang Csi-lung (Zhang jilong) alelnök veszi át ideiglenesen az Ázsiai Labdarúgó Szövetség (AFC) irányítását a katari szakembertől, akit a nemzetközi szövetség (FIFA) etikai bizottsága vasárnap felfüggesztett mindennemű, a sportággal kapcsolatos munkavégzés alól.
máj. 30
17:02
A Cardiff City menesztette a Gyepest mellőző menedzsert (Agroinform)
Gyepes Gábor csapata, a Championshipben szereplő Cardiff City menesztette a magyar hátvédet száműző menedzsert, Dave Jonest.
máj. 30
17:18
Ázsia: Bin Hammam fellebbez az etikai bizottság döntése ellen (She)
A vesztegetéssel vádolt Mohamed Bin Hammam fellebbez az őt ért vádak ellen. Mint arról korábban beszámoltunk, a kínai Csang Csi-lung alelnök veszi át ideiglenesen az Ázsiai Labdarúgó Szövetség (AFC) irányítását a katari szakembertől, akit a nemzetközi szövetség (FIFA) etikai bizottsága vasárnap felfüggesztett mindennemű, a sportággal kapcsolatos munkavégzés alól.
máj. 30
17:18
Materazzi az olasz tévéseket is lelocsolta az ünneplésben (Agroinform)
Az Internazionale vasárnap este megnyerte az Olasz Kupát, miután a sorozat döntőjében 3-1-es sikert aratott a Palermo fölött. A milánóiak védője, Marco Materazzi annyira önfeledten ünnepelt, hogy még az olasz Rai tévécsatorna műsorvezetőit is "felfrissítette" egy kis vízzel.
máj. 30
17:20
Férfi kézi BL: Gensheimer közel Perunicsics rekordjához, Vujin 2. (She)
Uwe Gensheimer lett a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2010–2011-es szezonjának gólkirálya, a Rhein-Neckar Löwen balszélsője 118 góljával végzett az élen.
máj. 30
17:22
NB II: az Újpest pénteken, Budafokon fogadja a REAC-ot (She)
Módosult a másodosztályú labdarúgó-bajnokság Keleti csoportjában az Újpest FC B–REAC bajnoki mérkőzés helyszíne és kezdési időpontja.
máj. 30
17:36
Roland Garros: Monfils kevesebb gémet nyert, mégis játszhat Federerrel (She)
A kilencedik helyen kiemelt Gaël Monfils nagy csatában, ötszettes mérkőzésen jutott be a Roland Garros férfi egyesének nyolcaddöntőjébe a hetedik helyen rangsorolt David Ferrer ellen. Érdekesség, hogy a mérkőzésen Monfils mindössze egy ponttal nyert többet, mint spanyol riválisa (165:164), aki ráadásul több játékot nyert meg (24:27).
máj. 30
17:36
Sneijder sérült, lemondta a válogatott szereplést (Agroinform)
Az Internazionale középpályása nem teljesen egészségesen lépett pályára az Olasz Kupa vasárnapi döntőjében, izomsérülése azóta súlyosbodott.
máj. 30
17:38
Szolnok: ismét egy csapatra való játékos távozik a kiesőtől (She)
A télen jelentősen átalakított szolnoki labdarúgócsapat keretében – tizenegyen mentek, kilencen érkeztek – nyáron ismét nagy változások várhatók: a szoljon.hu szerint tizennégyen készülnek elhagyni, illetve már el is hagyták az élvonalból búcsúzó együttest.
máj. 30
17:38
Sergio Pérez elhagyhatta a kórházat, Montreálban már indulna (Agroinform)
Elhagyhatta hétfőn a kórházat Sergio Pérez, a Forma-1-es Sauber istálló mexikói pilótája, aki a Monacói Nagydíj szombati időmérő edzésén szenvedett súlyos balesetet.
máj. 30
17:40
Honvéd: Novák hosszabbított, Sós szerződést bontott a klubbal (She)
Új, három évre szóló szerződést kötött a Budapest Honvéd NB I-es labdarúgócsapatával Novák Alexisz, aki a 2010–2011-es szezonban kölcsönjátékosként Siófokon futballozott.
máj. 30
17:54
Kiengedték a kórházból a Forma-1-es pilótát (Metropol)
Elhagyhatta hétfőn a kórházat Sergio Perez, a Forma-1-es Sauber istálló mexikói pilótája, aki a Monacói Nagydíj szombati időmérő edzésén szenvedett súlyos balesetet.
máj. 30
17:54
Erwin Koeman az Utrecht edzője lett (Agroinform)
A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya egyelőre egy évre írt alá a holland Eredivisie kilencedik helyén végző együtteshez.
máj. 30
17:56
Nedved visszautasította a vezetőedzői posztot (Agroinform)
A klubot 2001 és 2009 között szolgáló Nedved jelenleg is Zebrák alkalmazottja, tagja az igazgatótanácsnak. Most kiderült, hogy a vezetőség őt tartotta volna a legalkalmasabbnak az edzői posztra.
máj. 30
18:12
Walesi csapat a Premier League-ben (Infostart)
A Swansea jutott fel az angol labdarúgó-bajnokság élvonalába.
máj. 30
18:12
FIFA: dagad a botrány, Katart a 2022-es vb megvásárlásával vádolják (She)
Jack Warner, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) etikai vizsgálat alá vont és felfüggesztett alelnöke nyilvánosságra hozott egy e-mailt, amelyben Jerome Valcke FIFA-főtitkár arra célzott: Katar „megvásárolta" a 2022-es világbajnokságot. Valcke elismerte, ő írta az e-mailt.
máj. 30
18:12
Pars Krisztián újra az olimpiai bajnok Kozmus ellen (Agroinform)
Hétfőn és kedden Ostravában rendeznek rangos atlétikai versenyt, ahol magyar szempontból a férfiak kalapácsvető fináléja lesz a legfontosabb.
máj. 30
18:14
Sakk: Berkes Ferenc helyett Erdős Viktor játszik a csapat vb-n (She)
Berkes Ferenc helyett Erdős Viktor került be a sakk csapat világbajnokságra utazó válogatottba.
máj. 30
18:16
DVSC: Farkas Balázsra Ferguson is felfigyelt, de nem engedte a Dinamo (She)
Farkas Balázs, a Debreceni VSC középpályása a klub hivatalos honlapjának, a dvsc.hu-nak adott interjúban elárulta, hogy korábban Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere is kinézte őt a „vörös ördögök” számára.
máj. 30
18:18
Hegyikerékpár: Benkó ezüstérmes az offenburgi vk-n, Parti a 36. (She)
Az offenburgi hegyikerékpáros világkupán Benkó Barbara (Focus MIG Team); az U23-as dobogó második fokára állhatott – megtartva összetett-elsőségét –, korosztályában Juhász Zsolt 17. lett, a felnőttek között Parti András (mindketten EuroOne-Cube Pro MTB Team) a 36. helyen végzett.
máj. 30
18:20
Championship: a Swansea óriási meccsen jutott fel a PL-be (She)
Ismét lesz walesi csapat az angol labdarúgó élvonalban: a Swansea elsősorban Scott Sinclair három góljának köszönhetően 4–2-re legyőzte a Readinget a másodosztály (Championship) rájátszásának döntőjében, így 1983 után tért vissza az élvonalba. A Premier League történetében először lesz walesi csapat az elitliga tagja.
máj. 30
18:22
Kecskemét: Antal Botond további három évig a KTE-t erősíti (She)
A Kecskeméti TE-Ereco vezetősége élt opciós jogával, így Antal Botond 2014 júniusáig szóló szerződést kötött a kupagyőztes együttessel – olvasható a csapat hivatalos honlapján, a kecskemetite.hu-n.
máj. 30
18:30
Kajak-kenu: Zur Krisztina az amerikaiaknak nyert két vk-aranyat (She)
A szezon harmadik kajak-kenu világkupáját Duisburgban rendezték meg, a korábban magyarként világbajnok, de házassága után amerikai állampolgárrá váló, így a tengerentúli válogatottba is bekerülő Zur (Fazekas) Krisztina két egyes számot is megnyert: az olimpiai 500, valamint az 1000 méteres döntőt.
máj. 30
18:30
Novákkal hosszabbítottak, Sóssal szerződést bontottak Kispedten (Agroinform)
A 19 éves Sós tagja volt az első csapat keretének, de mindössze egy alkalommal lépett pályára az NB I-ben. Novák Alexisz szerződését viszont három évvel meghosszabbította a vezetőség.
máj. 30
18:32
Vasas: újabb öt évre Markovits László a piros-kékek ügyvezető elnöke (She)
A centenáriumát ünneplő Vasas küldöttei újabb öt évre Markovits Lászlót választották meg az egyesület ügyvezető elnökének a hétfői tisztújító közgyűlésen.
máj. 30
18:32
A tenisz vicces arca Párizsban - videó (Agroinform)
A párizsi Roland Garrost közvetítő Eurosport csatorna ismét jelentkezett Watts című vicces összeállításával. Az első hét hozadéka egy kicsit más szemmel.
máj. 30
18:48
Hegyikerékpár: a Semmeringen négy downhilles ob-arany talált gazdára (She)
Hegyikerékpározóinknál a lejtős szakág képviselői az osztrákokkal közösen rendezték meg a nemzeti bajnokság küzdelmeit. A downhillesek Semmeringen felnőtt női, férfi, junior és master kategóriákban hirdettek bajnokot.
máj. 30
18:48
Priskin volt csapata feljutott a Premier League-be (Agroinform)
A Hattyúk 1983 után jutottak fel ismét az élvonalba, a Premier League 1992 óta íródó történetében először indul walesi klub az elsőosztályban.
máj. 30
18:50
Roland Garros: Söderling harmadszor is összecsap Nadallal Párizsban (She)
Sorozatban a harmadik Roland Garroson is összecsap egymással Robin Söderling és Rafael Nadal, miután a svéd teniszező is sikerrel vette a Gilles Simon elleni nyolcaddöntős mérkőzését. Söderling három játszmában verte meg a hazaiak kedvencét.
máj. 30
18:52
Kézilabda: az eltiltott debreceniek jelentkeztek a válogatott edzésére (She)
Hiába a klubvezetői eltiltás – igaz, az mérkőzésre és nem edzésre szól – a válogatott tatai edzőtáborában megjelentek és edzettek azok a debreceni női kézilabdázók, akiket klubvezetőjük, a DVSC-Korvex többségi tulajdonosa, Gellén András eltiltott a nemzeti csapatban való fellépéstől. Ellenkező esetben pedig a szerződések azonnali felbontását helyezte kilátásba. A Magyar Kézilabda-szövetség…
máj. 30
19:06
U21: Róth Antal kijelölte húsztagú keretét a touloni tornára (She)
Róth Antal szövetségi edző a hétfői edzést követően kijelölte keretét a touloni U21-es labdarúgótornára. A magyar korosztályos válogatott kedden utazik a dél-franciaországi városba, ahol csütörtökön, Kína ellen játssza első csoportmérkőzését.
máj. 30
19:06
Antal Botond újabb három évre írt alá (Agroinform)
A KTE-Ereco vezetősége érvénybe léptette az Antal Botonddal korábban kötött szerződésben szereplő 3 éves opciós jogot, így a kapus 2014. júniusáig Kecskeméten folytatja pályafutását.
máj. 30
19:24
Paks: Mindenkit sikerült pótolni - Kis Károly a sikerek összetevőiről (She)
A labdarúgó NB I-ben az ezüstéremig jutó Paks vezetőedzője, Kis Károly a klubja honlapjának, a paksifc.hu-nak adott interjúban értékelte a szezont, amelyben a sikerek legfőbb összetevőit fejtette ki.
máj. 30
19:24
Szimpátiatüntetés Pécsett a női kosárcsapatért (Metropol)
A Széchenyi téren körülbelül két-háromszáz szurkoló részvételével szimpátiatüntetést szerveztek hétfőn a nehéz anyagi helyzetben lévő Pécs 2010 női kosárlabdacsapatáért.
máj. 30
19:24
Róth Antal kijelölte keretét a Touloni Tornára (Agroinform)
Róth Antal szövetségi edző a hétfő délelőtti edzést követően kijelölte az U21-es válogatott 20 fős keretét.
máj. 30
19:42
Női kosárlabda: 200-300 drukker szimpátiatüntetése Pécsett (She)
A Széchenyi téren körülbelül két-háromszáz szurkoló részvételével szimpátiatüntetést szerveztek hétfőn a nehéz anyagi helyzetben lévő Pécs 2010 női kosárlabdacsapatáért.
máj. 30
19:42
Vettel és Fortuna együtt verhetetlen (Agroinform)
Hatból öt - nem rossz győzelmi arány így a szezon első versenyei után. Márpedig Sebastian Vettel neve mellett jelen pillanatban ez áll, no meg 143 pont.
máj. 30
19:44
Atlétika: Pars Krisztián ezüstérmes Ostravában (She)
Pars Krisztián ezüstérmet nyert hétfőn a Nemzetközi Atlétikai-szövetség (IAAF) kalapácsvető sorozatának ostravai állomásán: a magyar versenyző a csehországi viadalon 79.29 métert dobott.
máj. 30
19:44
Reagált a szövetség a debreceni tiltásra (Agroinform)
AZ MKSZ nem érti a debrecei vezetés kirohanását, párbeszédet kezdeményezett és szigorú válaszlépéseket helyezett kilátásba.
máj. 30
19:46
Videó: A játékosok szavazata rengeteget jelent - Kis Károly (She)
A Hivatásos Labdarúgók Szervezete a hagyományoknak megfelelően kiosztotta a mögöttünk hagyott idény legjobb labdarúgóinak, edzőinek járó díjait. Az NSO Tv Lázár Bencét, Kis Károlyt, Szűcs Lajost is megszólaltatta a díjazottak közül.
máj. 30
20:00
Barcelona: ez a vakáció is jól kezdődik, Puyol szerdán fekszik kés alá (She)
Szerdán 14 órától műtik meg Carles Puyolt, a spanyol Barcelona labdarúgócsapatának oszlopos tagját. A védő a tavaszi szezon nagyobb részében sérüléssel bajlódott, a hajára visszatért ugyan összedrótozva, de a szombati Bajnokok Ligája-döntő előtt ismét megsérült, így csak a hajrában szállt be pár percre, amikor már eldőlt a találkozó.
máj. 30
20:00
Pars Krisztián ezüstérmes Ostravában (Agroinform)
A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) kalapácsvető sorozatának kavaszaki állomását megnyerte Pars, most a második helyen végzett.
máj. 30
20:02
Blatter szerint nincs krízis, csak néhány probléma (Agroinform)
Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke szerint "komoly károkat szenvedett a szervezet arculata" a nemrég kirobbant megvesztegetési botrány miatt.

Keresés