2011. május 5. csütörtök

máj. 5
0:30
Kézilabda: a Magdeburgban kikapó Kiel az ezüstről is lemaradhat (She)
A Hamburg keddi, Löwen elleni győzelmével szinte biztossá vált, hogy a Kiel nem tudja egymás után hatodszor is megvédeni a címét a német férfi kézilabda-bajnokság élvonalában, elképzelhető azonban, hogy a „zebrák” még az ezüstéremről is lemaradnak. Szerda este ugyanis 30–24-re kikaptak Magdeburgban, így pedig a vesztett pontokat tekintve ugyanúgy áll, mint a mögötte található Löwen, Berlin duó.
máj. 5
0:34
Magyar Kupa: kilenc kihagyott 11-es a mátyásföldi előselejtezőben (She)
Habár a Magyar Kupa 2010–2011-es idénye még véget sem ért (szerdán alakult ki a döntő párosítása), az alacsonyabb osztályban szereplő együttesek már javában a következő kiírásra selejteznek – a főtáblára kerülésért játszanak hetek óta. Az előselejtezők a 6. fordulónál tartanak, alább a szerdán játszott budapesti, illetve Pest megyei MK-mérkőzések eredményeit közöljük.
máj. 5
6:48
NHL: kisöpörték a Washingtont, a Detroit és a Flyers is közel ehhez (She)
A Tampa Bay Lightning 5–3-ra legyőzte a Washington Capitalst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Keleti főcsoportjának elődöntőjében, ezzel 4–0-ra megnyerte a párharcot. Közel került a söpréshez a Boston Bruins is, amely a Philadelphia Flyers ellen vezet 3–0-ra, valamint a San Jose Sharks, amely hosszabbításban 4–3-ra győzött Detroitban.
máj. 5
6:48
Portugália a harcosoknak szurkol (Behaviour)
A Villarreal 5-1-es idegenbeli veresége után gyakorlatilag reménytelen helyzetben várja a Porto elleni visszavágót a labdarúgó Európa Liga elődöntőjében. A másik ágon a portugál-portugál párharcban a Braga 2-1-es vereséget szenvedett az esélyesebb Benfica otthonában, emiatt a helyzete bár nem könnyű, de egyáltalán nem kilátástalan.
máj. 5
6:50
Ruttner György: Szó sincs itt zsarolásról! (Behaviour)
Lassan már Miss Marple vagy Columbo hadnagy is kevés lenne ahhoz, hogy kibogozza a szálakat Ungvári Attila doppingügyével kapcsolatban. A Magyar Judo Szövetség megbízásából eljáró ügyvéd, dr. Ruttner György lapunknak nyilatkozva elmondta, miként került sor az ügyben érintettek poligráfos vizsgálatára, kijelentette, szó sem volt a sportág vezetői részéről, hogy valakit zsaroljanak, illetve…
máj. 5
6:52
Barca-Real: na, ki a király? (Behaviour)
Elsőként a Barcelona jutott a labdarúgó Bajnokok Ligája 2010/2011-es idényének londoni döntőjébe: a madridi 2-0-ás siker után a katalánok lehozták a visszavágót 1-1-re. A Barca 1992-ben a Wembleyben szerezte meg első BEK-győzelmét, az új angliai arénában immár negyedik sikerét ünnepelheti május 28-án.
máj. 5
7:06
NBA: Griffin az év újonca, megismételve David Robinson „bravúrját” (She)
A várakozásoknak megfelelően Blake Griffint választották az idény újoncának az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA).
máj. 5
7:24
NBA: a Chicago egyenlített, a Dallas ismét nyert Los Angelesben (She)
A Chicago Bulls a második hazai mérkőzését már megnyerte az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában a Keleti főcsoport elődöntőjében, ezzel 1–1-re alakította az Atlanta Hawks elleni párharcát. A Los Angeles Lakersnek ugyanez nyugaton nem sikerült, ismét kikapott a Staples Centerben a Dallas Maverickstől, így a texasi csapat már 2–0-ra vezet.
máj. 5
7:26
Tenisz: Cibulková Kuznyecova után Sarapovát is elbúcsúztatta (She)
Az első fordulóban Szvetlana Kuznyecovát legyőző Dominika Cibulková a harmadik körben egy másik orosz, Marija Sarapova ellen nyert a Madridban zajló salakpályás tenisztorna női egyesében.
máj. 5
7:42
Ghána: Michael Essien júniusban visszatérhet a válogatottba (She)
Michael Essien, a Chelsea középpályása a KickOffGhana információi szerint másfél év távollét után június 5-én, a Kongó elleni 2012-es Afrika-kupa-selejtezőn ismét magára húzza a ghánai labdarúgó-válogatott mezét.
máj. 5
8:00
Jégkorong: Pat Cortina 2014-ig hosszabbított az EHC Münchennel (She)
A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya (2003–2009), a kanadai-olasz Pat Cortina 2014-ig meghosszabbította szerződését az EHC Münchennel, amely újoncként a nyolcaddöntőben esett ki a német első osztály, a DEL rájátszásában.
máj. 5
8:36
MTK: ingyen nézhetik meg a meccset a Zalaegerszegre utazó szurkolók (She)
Az MTK Budapest labdarúgócsapata fizeti szurkolói belépőjegyeit a Zalaegerszegi TE elleni idegenbeli összecsapásra.
máj. 5
8:36
Nem lesz részvételi rekord a vb-n (Agroinform)
Több mint kétszáz ország nevezett a tegui atlétikai világbajnokságra, részvételi rekord azonban így sem várható a nyár atlétikai csúcseseményén.
máj. 5
8:38
Futsal NB I: Gödöllőről és Szombathelyről érkeznek az egyenesági feljutók (She)
A Gödöllői Bikák után az Admirál-Haladás VSE is feljutott a futsal NB I-be.
máj. 5
8:54
Női kézilabda: Tóth Kata részleges vádliszakadást szenvedett (She)
Az Alcoa FKC elleni vasárnapi mérkőzés bemelegítésénél megsérült Tóth Kata, a Békéscsabai ENKSE kézilabdázója.
máj. 5
8:54
Blake Griffin az év újonca (Agroinform)
Nem született meglepetés az NBA-ben, így az év újonca díjat a 2010/11-es bajnokságban a Los Angeles Clippers játékosa, Blake Griffin érdemelte ki.
máj. 5
8:56
Videó: Három hazai vereség után Dabason sokkal jobb lesz - Szucsánszki (She)
Vasárnap Dabason rendezik a női kézilabdázók KEK-döntőjét, amelyben a Ferencváros a spanyol Alicantét fogadja. A zöld-fehérek irányító-átlövője, Szucsánszki Zita az NSO Tv-nek elmondta, hogy a hétvégéig erősítés és taktikai variációk gyakorlása lesz a fő feladat, illetve, Dabas remek helyszíne lesz a finálé első mérkőzésének.
máj. 5
9:12
Libertadores-kupa: négy brazil csapat, köztük a címvédő is búcsúzott (She)
Gyászos napot zártak a brazil csapatok a Libertadores-kupában, ugyanis a szambaország legutóbbi játéknapon pályára lépett valamennyi alakulata kiesett a nyolcaddöntőben.
máj. 5
9:12
Sarapova kiesett Madridban (Metropol)
A nyolcadik helyen kiemelt, korábbi világelső orosz Marija Sarapova két szettben kikapott a szlovák Dominika Cibulkovától a madridi salakpályás tenisztorna 3,5 millió euró összdíjazású női versenyének szerda esti nyolcaddöntőjében.
máj. 5
9:12
Kiesett a keleti alapszakaszgyőztes (Agroinform)
A többek között Alekszandr Ovecskinnel, Alekszandr Szjominnal és Nicklas Backströmmel felálló fővárosiak egyszer sem tudták legyőzni riválisukat.
máj. 5
9:30
Jubileum: a 100. születésnapját ünneplő BVSC a Fradival csapna össze (She)
A BVSC az idén ünnepli 100. születésnapját, a klub labdarúgócsapata a tervek szerint a centenárium fénypontjaként tető alá hozná a tizenöt évvel ezelőtti Ferencváros–BVSC „bajnoki döntő” visszavágóját.
máj. 5
9:30
Catalina Ponor és Marian Dragulescu is visszatér (Agroinform)
Októbertől Catalina Ponor és Marian Dragulescu ismét indulhat versenyeken.
máj. 5
9:32
Videó: Raúl Manchester-mezben gratulált Sir Alex Fergusonnak (She)
Szerda este a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján a Manchester United 4–1-re legyőzte a Schalkét, így kettős sikerrel jutott a londoni fináléba. A mérkőzés után a németek spanyol csatára, a háromszoros BL-nyertes Raúl kifordított MU-mezben gratulált a „vörös ördögök” menedzserének, Sir Alex Fergusonnak.
máj. 5
9:32
Egyenlített a Bulls, bajban a Lakers - videó (Agroinform)
Dirk Nowitzki ismét győzelemre vezette a Dallast a Los Angeles-i Taples Centerben, a német erőcsatár 24 pontjával a mezőny legjobbja volt.
máj. 5
9:48
Kecskemét: ha holnapután lenne El-meccs, akkor sem aggódnának (She)
A kedden döntőbe jutó KTE-Ereco története legnagyobb tettét hajtaná végre, ha elhódítaná a Magyar Kupát – ráadásul az, hogy a bajnokságot fölényesen vezető Videoton a másik finalista, minden bizonnyal Európa-liga-indulást ér a kecskeméti labdarúgóknak, akármi is lesz a döntő végeredménye. A keretben lehetnek még változások, Tomiszlav Szivics vezetőedző és Rózsa Pál tulajdonos hamarosan…
máj. 5
9:50
Európa-liga: Villarreal-Porto és Braga-Benfica - mai program (She)
Csütörtök este eldől, hogy melyik két csapat játssza a labdarúgó Európa-liga döntőjét a dublini Aviva Stadionban. A Porto 5–1-es előnnyel utazik a Villarrealhoz, míg a Benficára hiába nyerte meg 2–1-re az első találkozót a Braga ellen, nehéz percek várhatnak rá.
máj. 5
9:52
Vízilabda: Vindisch Ferenc és Németh II Zsolt távozik Szegedről (She)
Egyelőre nem tudni, kiket igazolhat a következő szezonra a Szeged-Beton vízilabdacsapata, az viszont eldőlt, hogy a harmadik helyért küzdő klub nem hosszabbít szerződést Vindisch Ferenccel és Németh II Zsolttal.
máj. 5
9:54
Ferencváros: Berki hazatért Miamiból, áll az adóhatóság rendelkezésére (She)
Berki Krisztián visszatért Budapestre, így a következő napokban az adóhatóság és a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztályának rendelkezésére állhat. A Ferencváros labdarúgócsapatát működtető zrt. korábbi vezérigazgatója a közelmúltban Miamiban járt, holott meghallgatása esetén a zöld-fehérek félmilliárd forintnyi adót igényelhetnének vissza, éppen annyit, amennyi a zrt.…
máj. 5
9:56
Női röplabda: Jókay marad a Vasas vezetőedzője, két évre írt alá (She)
Jókay Zoltán marad a bajnoki ezüstérmes Vasas-Duna Autó Óbuda vezetőedzője.
máj. 5
9:58
NEC: Babos elhagyná a nyáron a csapatot, a nijmegeniek elengedik (She)
A NEC rutinos magyar kapusa, Babos Gábor a 2010–2011-es szezon végén minden bizonnyal elhagyja a holland élvonalbeli együttest.
máj. 5
10:00
Kick-box: mindhárom magyar éremmel tért haza a Québec Openenről (She)
Mindhárom magyar induló érmet szerzett a kick-box Québec Openen, amelyen több mint 2000 versenyző lépett küzdőtérre.
máj. 5
10:02
Olaszország: Marcello Lippinek külföldről vannak ajánlatai (She)
Külföldön vállalna szövetségi kapitányi állást Marcello Lippi, aki állítása szerint több ajánlatot kapott labdarúgócsapatoktól az elmúlt időszakban.
máj. 5
10:06
Kick-box: mindhárom magyar éremmel tért haza a Québec Openről (She)
Mindhárom magyar induló érmet szerzett a kick-box Québec Openen, amelyen több mint 2000 versenyző lépett küzdőtérre.
máj. 5
10:06
Óriásplakáton köszönik meg a dortmundi szurkolók támogatását (Agroinform)
Hatalmas óriásplakáttal köszöni meg a bajnok Borussia Dortmund a szurkolók támogatását.
máj. 5
10:08
Lengyelország: a miniszterelnök zéró toleranciája a huligánokkal szemben (She)
Donald Tusk, a labdarúgó Eb-társrendező Lengyelország miniszterelnöke elmondta, keményen lecsap a huliganizmusra, miután a Legia–Lech Poznan (1–1, tizenegyesekkel 5–4) kupadöntőt követően a drukkerek egy része berohant a pályára és összecsapott a rendőrökkel.
máj. 5
10:10
Skócia: hondurasi a szezon legjobb játékosa, finn a menedzsere (She)
A Celticet erősítő hondurasi Emilio Izaguirre lett az év labdarúgója a skót Premier League-ben.
máj. 5
10:24
Lengyelország: zéró toleranciát hirdet a huligánokkal szemben a miniszterelnök (She)
Donald Tusk, a labdarúgó Eb-társrendező Lengyelország miniszterelnöke elmondta, keményen lecsap a huliganizmusra, miután a Legia–Lech Poznan (1–1, tizenegyesekkel 5–4) kupadöntőt követően a drukkerek egy része berohant a pályára, és összecsapott a rendőrökkel.
máj. 5
10:24
Meg tudjuk nyerni a finálét - Ferguson (Agroinform)
A Manchester United menedzsere szerint játékosaiban megvan a kellő erő, tehetség és kitartás ahhoz, hogy megnyerjék a klub negyedik BEK-, illetve BL-trófeáját a Barcelona ellenében.
máj. 5
10:26
Anderlecht: Juhász izomsérüléssel küszködik, akár műtét is jöhet (She)
Juhász Roland mindenképpen szeretné elkerülni a műtétet – a magyar válogatott és az Anderlecht alapembere hónapok óta közelítőizom (adduktor)-problémákkal küszködik, és egy esetleges operáció az egész nyárra kidöntené.
máj. 5
10:28
Haladás: nyolc játékosnak lejár a szerződése, de együtt tartanák a csapatot (She)
Nincs könnyű helyzetben a Haladás labdarúgócsapata. Nem elég, hogy a csapat a kiesés ellen küzd, de nyolc, az első kerethez tartozó játékosnak nyáron lejár a szerződése – Csontos Zoltán, Branislav Fodrek, Kenesei Krisztián, Lengyel Dániel, Nagy Gábor, Oross Márton, Rajos Gábor, Schimmer Szabolcs.
máj. 5
10:30
Videó: nem mindennapi pontot ütött a svéd asztaliteniszező (She)
Elképesztő ütéssel szerzett pontot Mattias Oversjo a svéd asztalitenisz-bajnokságban. A világranglista 421. helyén álló svéd játékos honfitársa, Jörgen Persson ellen meccselt, amikor egy már szinte vesztett labdát ütött vissza az asztalnak háttal állva.
máj. 5
10:42
Anderlecht: Juhász izomsérüléssel küszködik, a műtét is szóba került (She)
Juhász Roland mindenképpen szeretné elkerülni a műtétet – a magyar válogatott és az Anderlecht alapembere hónapok óta közelítőizom (adduktor)-problémákkal küszködik, és egy esetleges operáció az egész nyárra kidöntené.
máj. 5
10:42
Raúl vörös mezben gratulált Sir Alexnek (Agroinform)
A Schalke 04 spanyol támadója talán élete utolsó Bajnokok Ligája-mérkőzését játszotta szerda este a Manchester United elleni elődöntő visszavágóján.
máj. 5
10:44
ETO: a jövőben nem lesz „próbajátékosdi”, Ahjupera sorsa a héten eldőlhet (She)
A győri labdarúgócsapatnál a vezetők már most a jövőt tervezik, az Újpestre kölcsönadott Jarmo Ahjupera sorsa például már ezen a héten eldőlhet. Klement Tibor ügyvezető továbbá elárulta, hogy tanultak a hibáikból, és azt szeretnék, ha a kiszemelt labdarúgók már csak orvosi vizsgálatra érkeznének az ETO-parkba.
máj. 5
10:46
Videó: bombagól sem mentette meg a Celticet a bajnoki szégyentől (She)
Óriási meglepetésre a Celtic 3–2-es vereséget szenvedett az Inverness otthonában a skót labdarúgó-bajnokság 31. fordulójából elhalasztott mérkőzésén. A piros-kékben játszó hazaiak egy szerencsés öngóllal szereztek vezetést, amelyet azonban a glasgowiak Kris Commons egy pazar góllal kiegyenlített. Az Inverness ezután viszont kétszer is betalált – előbb Grant Munro egy szöglet után lőtt remekül a…
máj. 5
11:00
Mourinhótól kér tanácsot a Manchester United menedzsere (Infostart)
Nem ijed meg a Bajnokok Ligája-döntőbeli riválistól, a Barcelonától a Manchester United menedzsere. Sir Alex Ferguson szerint együttese tapasztaltabb, de elismerte, a katalán alakulat most csúcsformában játszik.
máj. 5
11:00
ETO: nem lesz „próbajátékosdi” a jövőben, Ahjupera sorsa a héten eldőlhet (She)
A győri labdarúgócsapatnál a vezetők már most a jövőt tervezik, az Újpestre kölcsönadott Jarmo Ahjupera sorsa például már ezen a héten eldőlhet. Klement Tibor ügyvezető továbbá elárulta, hogy tanultak a hibáikból, és azt szeretnék, ha a kiszemelt labdarúgók már csak orvosi vizsgálatra érkeznének az ETO-parkba.
máj. 5
11:00
A Manchester megérdemli a döntőt - Rangnick (Agroinform)
Manuel Neuer szerint büszkék lehetnek a BL-ben elért teljesítményükre, de az elődöntőt mielőbb el kell felejteniük.
máj. 5
11:02
NBA: szobrot állítanak Bill Russell tiszteletére Bostonban (She)
Szobrot állítanak Bostonban a helyi Celticsszel 11 NBA-bajnoki címet nyert kosaraslegenda, Bill Russell tiszteletére.
máj. 5
11:18
Torna: pert indított a megbénult tornásznő, milliókat követel (She)
Beperelte az AOL Time Warner médiacéget, illetve az Egyesült Államok Tornaszövetségét Szang Lan kínai tornásznő, aki még az 1998-as Jóakarat Játékokon bénult meg egy baleset következtében.

Keresés