2011. május 16. hétfő

máj. 16
0:12
Több száz szurkoló fogadta itthon a KEK-győztes lányokat (Agroinform)
Egészen fantasztikus hangulat és legalább 500 szurkoló fogadta a Liszt Ferenc repülőtéren a Ferencváros női kézilabdacsapatát.
máj. 16
1:42
Argentína: két-két gól és kiállítás a Boca Junios-River Plate rangadón (She)
Korán, már a 31. percben eldőlt a Boca Juniors–River Plate argentin első osztályú bajnoki labdarúgó-mérkőzés. A szokott feszültség azonban ettől még nem múlt el: a hajrában parázs lökdösődés végén két piros lapot is fel kellett mutatnia a játékvezetőnek.
máj. 16
6:30
A nap embere (Behaviour)
Elek Gábor "lányaival" megnyerte a Kupagyőztesek Európa Kupáját. Édesapjának, Elek Gyulának 1978-ban sikerült ugyanez a bravúr, ugyancsak az FTC-vel. A sportág történetében ez az első eset, hogy apa és fia is KEK-győztes lett egyazon csapattal.
máj. 16
6:48
Hamilton aláírt a Red Bullhoz (Behaviour)
Elképesztő hírt hozott a nyilvánosságra egy francia internetes portál: Lewis Hamilton előszerződést írt alá a Red Bull-Racing istállóval 2013-ra. Ha 2008 világbajnoka nem tud megegyezni jelenlegi csapatával, a McLarennel, akkor két év múlva igencsak izgalmas pilótapárost alkothat majd a jelenlegi világbajnokkal, Sebastian Vettellel.
máj. 16
6:50
Kikapott Terol, dobogón Rossi (Behaviour)
Le Mans-ban rendezték a 2011-es gyorsasági motoros-világbajnokság negyedik futamát. Az idén először győzték le a legkisebb kategóriában Nicolas Terolt, három nullázást követően végre futamgyőzelemmel bizonyított a Moto2-ben a végső sikerre is esélyesnek vélt Marc Marquez, míg a királykategóriában dobogóra állhatott a kilencszeres világbajnok, Valentino Rossi.
máj. 16
7:06
NBA: a Chicago bedarálta a Miamit, továbbjutott az Oklahoma (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában az Oklahoma City Thunder utolsóként biztosította helyét a főcsoportdöntőben, miután a 39 pontos Kevin Durant vezérletével negyedszer is legyőzte a Memphist. A keleti finálé első meccsén a Chicago fölényes, 103–82-es sikert aratott a Miami fölött.
máj. 16
7:06
Manchester: ünnepel az egész város (Behaviour)
Az angol labdarúgás legeredményesebb klubcsapatává vált a Manchester United. A vörösök a Blackburn otthonában elért 1-1-gyel 19. bajnoki címüket ünnepelhették, maguk mögé utasítva az eggyel kevesebb elsőséget szerzett Liverpoolt. A város másik csapata, a City mégsem bosszús: a világoskékek elhódították az FA Kupát, ezzel 35 éves nincstelenségnek vetettek véget.
máj. 16
7:08
NHL: kétszer is vezetett, mégis kikapott a San Jose Vancouverben (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásában, a Nyugati főcsoport döntőjének első meccsén a San Jose 1–0-ra, majd 2–1-re is vezetett Vancouverben, a végén 3–2-re mégis kikapott az alapszakasz elsőtől.
máj. 16
7:08
Kupagyőztes, kupagyőztes!! (Behaviour)
A Ferencváros női kézilabdacsapata a Kupagyőztesek Európa Kupájának döntőjében a hazai 34-29-es győzelem után a spanyolországi visszavágón 23-23-as döntetlent ért el, ezzel elhódította a serleget. A zöld-fehérek vezetőedzőjének, Elek Gábornak az édesapja, Elek Gyula 1978-ban szintén KEK-győzelemre vezette a zöld-fehérek női együttesét.
máj. 16
7:24
Bundesliga: több mint 13 millió néző látta a 2010-2011-es szezont (She)
Tizenhárom milliónál is többen látták a német labdarúgó-bajnokság élvonalának mérkőzéseit a stadionokban a 2010-2011-es idényben.
máj. 16
7:42
Másodszor lett világbajnok a finn jégkorong-válogatott (Infostart)
Finnország nyerte a szlovákiai jégkorong-világbajnokságot, miután a vasárnap esti fináléban 6-1-re legyőzte Svédországot. A harmadik helyezett az oroszokat 7-4-re felülmúló cseh válogatott lett.
máj. 16
8:00
Vadóczék kikaptak, még kieshetnek (Metropol)
A Vadócz Ádámot végig a soraiban tudó Osasuna 2-0-ás vereséget szenvedett a Getafe otthonában vasárnap este, a spanyol labdarúgó-bajnokság utolsó előtti fordulójában.
máj. 16
8:36
Videó: ex-barcelonaiak összjátéka - Márquez pazar passza, Henry-gólja (She)
Az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság legutóbbi fordulójában a New York Red Bulls otthon szenvedett 3–2-es vereséget a Chivastól. A hazaiaknál a korábbi barcelonai játékosok remek összjátéka után sikerült az első egyenlítés. Rafael Márquez ívelt saját térfeléről Thierry Henry elé, aki levette a labdát, majd kilőtte a jobb alsó sarkot.
máj. 16
8:36
Tényleg visszatér Kozmus - Pars Krisztián újabb erős riválist kap (Agroinform)
A szlovének olimpiai bajnok kalapácsvetője, Primoz Kozmus ősszel jelentette be, hogy visszatér, most az is eldőlt, hogy május végén kezdi újra a versenyzést.
máj. 16
8:38
Vita a TV-jogdíjak körül - a nagy csapatok bojkottal fenyegetnek (Agroinform)
Izzik a parázs az olasz labdarúgásban is. A kiváltó ok nem más, mint a pénz. A nagy klubok több pénzt akarnak a közvetítési jogdíjakból.
máj. 16
8:54
Tragikus módon halt meg a maratonfutás olimpiai címvédője (Infostart)
Vélhetőleg balesetben elhunyt Samuel Wanjiru, a férfi maratonfutás olimpiai címvédője, miután kiugrott lakása erkélyéről vasárnap késő este.
máj. 16
8:54
Tenisz: Arn Gréta nyolc helyet előrelépett, megelőzte Szávay Ágnest (She)
A római tenisztornán a negyeddöntőig jutó Arn Gréta nyolc helyet előrelépett a női teniszezők aktuális világranglistáján, így már a 40. helyen áll, éppen a másik magyar, Szávay Ágnes előtt.
máj. 16
8:54
Elhunyt a pekingi maratoni futó bajnok (Agroinform)
Eddig tisztázatlan körülmények között életét veszítette a pekingi olimpia maratoni futó bajnoka, a kenyai Samuel Wanjiru.
máj. 16
8:56
Videoton: André Alves neve is felvetődött a ciprusi Anorthoszisznál (She)
A Nemzeti Sport Online információi szerint a Videoton brazil csatárát, André Alvest is szerződtetné a ciprusi élvonalbeli bajnokságot harmadik helyen záró Anorthoszisz Famaguszta.
máj. 16
8:56
Költözik a Millrose Games a Madison Square Gardenből (Agroinform)
Csaknem egy évszázad elteltével elköltözik a Madison Square Gardenből az Egyesült Államok egyik leghíresebb atlétikai viadala, a Millrose Games.
máj. 16
9:12
Tenisz: Djokovics még Nadal mögött, Kellner Balázs előtt (She)
Ahogy várható volt, a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján a római tornát megnyerő szerb Novak Djokovics nem vette át a vezetést, de nagyon közel van a spanyol Rafael Nadalhoz. A magyar teniszezők közül a legjobban Kellner Ádám áll, aki a 229., míg Balázs Attila a 235. helyen áll.
máj. 16
9:30
Golf: háromszor kellett meghódítani a szigetet, de nagyon megérte (She)
A dél-koreai Csoj Kjung Dzsu nyerte meg a profi golfozók idényének egyik kiemelkedő versenyét, a drámai végjátékba – az idei szokásoknak megfelelően egyben rájátszásba is – torkolló Players Championshipet a hét végén Floridában.
máj. 16
9:30
Hátrányból fordított, és nyert a Vancover (Agroinform)
Az alapszakaszgyőztes Vancouver Canucks kétszer is hátrányból fordítva 3-2-re legyőzte a vendég San Jose Sharkst az NHL nyugati főcsoportdöntőjének nyitányán.
máj. 16
9:32
MLS: villogtak az európai sztárok, Henry és Beckham is gólt lőtt - videók (She)
Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) alapszakaszában a New York Red Bulls 3–2-re kikapott a Chivas USA-től, amely a mesterhármast szerző amerikai Justin Braun vezetésével nyert. A New York-iak első találatát a francia Thierry Henry szerezte, aki korábbi barcelonai társa, Rafael Márquez passzából volt eredményes.
máj. 16
9:34
Videó: idegességében lefejetle a másodedzőt a mexikói kapus (She)
Parázs hangulatban ért véget a mexikói labdarúgó-bajnokság rájátszásának elődöntője, a Morelia–Cruz Azul találkozó. A hazaiak miután ledolgozták kétgólos hátrányukat, a 88. percben szerzett találattal bejutottak a döntőbe. A meccs után a vendégek kapusa, José de Jesús Corona összeszólalkozott a Morelia másodedzőjével, Sergio Martinnal, akit aztán idegességében durván és szándékosan lefejelt.
máj. 16
9:48
Videó: idegességében lefejelte a másodedzőt a mexikói kapus (She)
Parázs hangulatban ért véget a mexikói labdarúgó-bajnokság rájátszásának elődöntője, a Morelia–Cruz Azul találkozó. A hazaiak, miután ledolgozták kétgólos hátrányukat, a 88. percben szerzett találattal bejutottak a döntőbe. A meccs után a vendégek kapusa, José de Jesús Corona összeszólalkozott a Morelia másodedzőjével, Sergio Martinnal, akit aztán idegességében durván és szándékosan lefejelt.
máj. 16
9:48
Hátrányból fordított, és nyert a Vancouver - videó (Agroinform)
Az alapszakaszgyőztes Vancouver Canucks kétszer is hátrányból fordítva 3-2-re legyőzte a vendég San Jose Sharkst az NHL nyugati főcsoportdöntőjének nyitányán.
máj. 16
9:50
Profi ökölvívás: Erdei Zsolt az Egyesült Államokban folytatja a felkészülést (She)
Erdei Zsolt befejezte kéthetes hamburgi edzőtáborát, amelyet Fritz Sdunek felügyeletével végzett, és a magyar ökölvívó a hétvégén elutazott New Yorkba. Madár az Egyesült Államokban folytatja felkészülését a június 4-én esedékes Byron Mitchell elleni összecsapásra, amelyre Atlantic Cityben kerül sor.
máj. 16
9:50
A Chicago 21 pontos győzelemmel kezdett a Miami ellen (Agroinform)
A Chicago Bulls a 28 pontos Derrick Rose vezetésével hazai pályán legyőzte a Keleti főcsoport-döntő első mérkőzésén a Miami Heatet.
máj. 16
10:06
Videó: Csak kóválygok, jövök-megyek, még mindig nem fogtam fel - Elek (She)
Az FTC női kézilabdacsapata KEK-döntő visszavágóján 23–23-as döntetlent ért el a spanyol C. B. Mar Alicante otthonában, így a hazai pályán szerzett ötgólos előny elegendőnek bizonyult a kupasikerhez. A zöld-fehérek edzője, Elek Gábor az NSO Tv-nek elmondta, még mindig nem fogja fel, mi történt, míg a játékosok a szurkolókat éltetve örülnek, hogy 20 év kézilabdázás után ilyen siker résztvevői…
máj. 16
10:06
Overdose már Angliában van (Behaviour)
Overdose már megérkezett Angliába, ahol a tervek szerint két versenyen is részt vesz. Útja a tervezettnél egy nappal tovább tartott.
máj. 16
10:06
A Chicago 21 pontos győzelemmel kezdett a Miami ellen - videó (Agroinform)
A Chicago Bulls a 28 pontos Derrick Rose vezetésével hazai pályán legyőzte a Keleti főcsoport-döntő első mérkőzésén a Miami Heatet.
máj. 16
10:24
Real Madrid: Nem távozom a klubtól, hamisak a pletykák - Valdano (She)
Jorge Valdano, a Real Madrid általános igazgatója tagadta azokat a híreket, amelyek szerint elveszítette volna a José Mourinho elleni „harcot”, és a nyáron távozik a blancóktól.
máj. 16
10:24
Így ünnepelték a finnek a válogatott világbajnoki címét - videó (Agroinform)
Az autók dudáltak, a járókelők zászlókat lengettek, egyesek pedig a villamosmegálló tetejére felmászva ünnepelték Finnország történetének második vb-címét.
máj. 16
10:26
Mezey segített volna megkeresni az utódját, ha megkérik (Agroinform)
A Videoton leköszönő szakembere szerint munkatársaival és a játékosaival kiemelkedő szakmai munkát végeztek.
máj. 16
10:42
Nyugati döntőben az Oklahoma, jól kezdett a Chicago (Metropol)
Az Oklahoma City Thunder az utolsó, hetedik mérkőzésen legyőzte a vendég Memphis Grizzliest, ezzel bejutott a nyugati döntőbe, míg a keleti finálé nyitányán az alapszakaszgyőztes Chicago Bulls simán verte hazai pályán a Miami Heatet az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában.
máj. 16
10:42
Így ünnepelte 54. bajnoki címét a Rangers - videó (Agroinform)
Sorozatban harmadszor lett bajnok a Glasgow Rangers Skóciában. Vasárnap 5–1-re kiütötték a Kilmarnockot, majd a találkozó végén következhetett az örömünnep.
máj. 16
11:00
London 2012: Tóth és Póta - megvan az olimpiai kvóta (She)
A hétfőn nyilvánosságra kerülő világranglista alapján biztossá vált, hogy Tóth Krisztina és Póta Georgina indulhat a jövő évi londoni olimpia asztalitenisz-tornáján.
máj. 16
11:00
Arn Gréta feljött a 40. helyre, ezzel megelőzte Szávay Ágnest (Agroinform)
A Rómában a negyeddöntőig menetelt Arn Gréta feljött a 40. helyre, így a 41. Szávay Ágnes 16 hónap után már nem a legjobb magyar a női teniszezők világranglistáján.
máj. 16
11:18
Videó: az argentin csatár fantasztikus szólóval döntötte el a bajnokit (She)
Remek egyéni akció után szerezte meg a győzelmet az Independiente az argentin labdarúgó-bajnokság legutóbbi fordulójában az Olimpo vendégeként. A 88. percben a középpályás Patricio Rodrígueznek fejeltek le egy labdát a tizenhatos előterében, aki megindult, majd három embert és a kapust is kicselezve lőtt a kapuba. Az Independiente végül 2–1-re nyert.
máj. 16
11:18
Arn Gréta beelőzte Szávayt (Metropol)
A Rómában a negyeddöntőig menetelt Arn Gréta feljött a 40. helyre, így a 41. Szávay Ágnes 16 hónap után már nem a legjobb magyar a női teniszezők világranglistáján.
máj. 16
11:20
Európa-liga: norvég, angol és svéd plusz induló a Fair Play miatt (She)
Norvégia, Anglia és Svédország indíthat plusz 1-1 csapatot a labdarúgó Európa-liga 2011–2012-es idényében, köszönhetően a sportszerűségi ranglistán elfoglalt dobogós helyezésüknek. A norvégokat az Aalesund, a svédeket a Häcken, az angolokat pedig várhatóan a Fulham képviseli majd a selejtező első körében.
máj. 16
11:20
London 2012: Tóth és Póta már biztos induló (Metropol)
A hétfőn nyilvánosságra került világranglista alapján biztossá vált, hogy Tóth Krisztina és Póta Georgina indulhat a jövő évi, londoni olimpia asztalitenisz tornáján.
máj. 16
11:36
Európa-liga: norvég, angol és svéd pluszinduló a fair play miatt (She)
Norvégia, Anglia és Svédország indíthat plusz 1-1 csapatot a labdarúgó Európa-liga 2011–2012-es idényében, köszönhetően a sportszerűségi ranglistán elfoglalt dobogós helyezésének. A norvégokat az Aalesund, a svédeket a Häcken, az angolokat pedig várhatóan a Fulham képviseli majd a selejtező első körében.
máj. 16
11:36
László Csaba visszatérhet Skóciába (Agroinform)
A legutóbb a Charleroi-nál dolgozó tréner a skót első osztályban vállalhat ismét munkát a nyártól, ahol már a Hearts csapatával ért el sikereket.
máj. 16
11:38
Női kézilabda NB I: két brazil válogatott távozik Siófokról (She)
A brazil válogatott Silvia Pinheiro és Jaquelin Anastácio távozik az első osztályú siófoki női kézilabdacsapattól, amely jelenleg az alsóházi rájátszásban van érdekelve.
máj. 16
11:54
FTC: Remélem, mindenki átérzi az utolsó meccs súlyát - Rósa (She)
A Ferencváros labdarúgócsapata tegnap Rósa Dénes távoli góljával mentett pontot Szombathelyen a Haladás vendégeként (1–1). A középpályás klubja hivatalos honlapjának elmondta, kissé tompán játszottak vasárnap, de a döntetlennel elérték céljukat, ugyanis az utolsó forduló előtt saját kezükben van a sorsuk.
máj. 16
11:54
Messi az ünneplésben leamortizálta a repülőgépet (Agroinform)
A Barcelona bajnoki címe megszerzése után már repülőn elkezdte az ünneplést, Messinek sikerült leamortizálnia a környezetét.
máj. 16
11:56
Kajak-kenu: Benedek Dalma és három társa autóval borult az árokba (She)
Közúti balesetet szenvedett hatszoros világbajnok kajakosunk, Benedek Dalma és három versenyzőtársa. Az idei szegedi vb-re, illetve a 2012-es londoni olimpiára gőzerővel készülő egyik favoritunk a kajak.hu oldalon vezetett blogjában részletesen beszámolt a szombat délelőtti karambolról.
máj. 16
12:12
Gera együttese kiléphet a nemzetközi porondra (Infostart)
Norvégia, Anglia és Svédország indíthat plusz 1-1 csapatot a labdarúgó Európa Liga következő idényében a sportszerűségi ranglistán elfoglalt helyezése miatt.

Keresés