2011. május 6. péntek

máj. 6
0:12
Futsal: továbbjutott a Rába ETO, a Berettyóújfalu, az FTC és az Aramis (She)
Az élvonalbeli futsalbajnokság rájátszásának első fordulójából a harmadik mérkőzésén elért hazai győzelmével jutott tovább az esélyesebb, alapszakaszban előrébb végző négy gárda, a Rába ETO, a Berettyóújfalu, az FTC és az Aramis. A továbbjutáshoz az egyik félnek három győzelemre volt szüksége.
máj. 6
0:30
Labdarúgó Európa Liga: Összejött a portugál házidöntő (Infostart)
Összejött a portugál házidöntő a labdarúgó Európa Ligában, mivel a Porto az 5-1-es hazai sikere után az elődöntő csütörtöki visszavágóján mindössze 3-2-re kapott ki a spanyol Villarreal vendégeként. A másik ágon meglepetésre a Braga kiejtette a Benficát: 1-0-ra győzött a csütörtöki, hazai összecsapáson, és idegenben szerzett góllal megnyerte a párharcot.
máj. 6
0:30
Európa-liga: A Braga edzője úgy érzi, megnyerik a döntőt (She)
Domingos Paciencia, a Braga vezetőedzője nagyon örült a továbbjutásnak a Benfica ellen, és úgy nyilatkozott, megérzése szerint a finálét is megnyerik a Porto ellen.
máj. 6
0:30
Manchesteri futballgála, Anderson duplázott (Behaviour)
A Barcelona után a Manchester United jutott a labdarúgó Bajnokok Ligája 2010/2011-es idényének május 28-i londoni döntőjébe: a gelsenkircheni 2-0-ás siker után a az angolok otthon is nyertek, ezúttal 4-1-re. A manchesteriek 1968, 1999 és 2008 után negyedszer nyerhetik meg az első számú európai kupasorozatot.
máj. 6
0:48
Európa-liga: Igazságosabb lett volna, ha a döntőben találkozunk - Garrido (She)
Juan Carlos Garrido, a Villarreal vezetőedzője szerint a Porto elleni mai győzelem – a kiesés ellenére – egy lépés a spanyol csapatnak a trófeaszerzés felé.
máj. 6
6:48
NHL: nyert a Canucks Nashville-ben, egy lépésre a főcsoportdöntőtől (She)
Második idegenbeli meccsét is megnyerte a Vancouver Canucks a Nashville Predators otthonában az észak-amerikai jégkorongliga rájátszásának második körében, így 3–1-es vezetést szerzett, és a magyar idő szerint vasárnap hajnalban esedékes ötödik találkozón hazai pályán ki is harcolhatja a Nyugati főcsoport döntőjébe jutást.
máj. 6
6:48
Kiss Pál Tamás: "Erre a lehetőségre vártam" (Behaviour)
Ma teljesül Kiss Pál Tamás álma, hisz végre aszfaltra gurulhat a 2011-es GP3-as sorozat bajnoki idénynyitójának szabadedzésén Isztambulban. A francia TECH 1 Racing 19 éves pilótája bevallotta, titokban reménykedik a pontszerzésben, bízik abban, hogy a legjobb tíz közé mindenképpen befér, de akkor sem lesz szomorú, ha mindkétszer "csak" a legjobb 15 tagja lesz.
máj. 6
6:50
Tenisz: Venus Williams 13 év távollét után visszatér Eastbourne-be (She)
Tizenhárom év után ismét elindul a wimbledoni tenisztornát felvezető eastbourne-i versenyen Venus Williams, az amerikaiak korábbi világelsője. A 30 éves játékos 1998-ban szerepelt utoljára az – idén június 11-én kezdődő – angliai „bemelegítő” viadalon. Azóta a Roland Garrost követően általában hazautazott Floridába húgával, Serenával, és ott készült fel a füves pályás szezonra.
máj. 6
7:06
"Nem tartunk a Barcelonától" (Behaviour)
Története ötödik BEK/BL-döntőjét vívhatja majd május 28-án a Manchester United. Az angol egylet angol földön, a londoni Webleyben a Barcelonával találkozik. Két éve ugyanez a két gárda vívta a finálét, akkor a katalánok 2-0-ra nyertek. A Schalke 6-1-es összesítéssel történt búcsúztatása után Sir Alex Ferguson menedzser győzelmet nem ígért, fantasztikus finálét annál inkább.
máj. 6
7:08
CAS: Mészáros felmentve (Behaviour)
A lausanne-i székhelyű Sportdöntőbíróság eltörölte Mészáros Norbert eltiltását, Vujadin Polekszics büntetését viszont helybenhagyta. A debreceni labdarúgókat az európai szövetség (UEFA) az indoklás szerint azért tiltotta el, mert nem jelentették, hogy a Fiorentina előtti budapesti Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés előtt az eredmény manipulálására akarták rávenni őket a fogadási csalók.
máj. 6
7:10
Nem kellett az MK-döntő (Behaviour)
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint a tegnapi határidőig senki sem nyújtott be pályázatot a Magyar Kupa döntőjének rendezésére, ezért a finálét a Puskás Ferenc Stadionban rendezik.
máj. 6
7:12
Mátéfi bő kerete (Behaviour)
Mátéfi Eszter, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte a Németország elleni, júniusi világbajnoki selejtező párharcra készülő 28 játékosból álló, bő keretét. A névsort tegnap kellett leadni az Európai Kézilabda Szövetségnek. Egy találkozóra 16 kézilabdázó nevezhető, amit egy nappal az adott meccs előtt kell megadni.
máj. 6
7:14
Kell egy Berlusconi Stadion (Behaviour)
Silvio Berlusconi el tudná képzelni, hogy egy stadiont róla nevezzenek el. A Milan tulajdonosa - aki Olaszország miniszterelnöke is egyben - az "uralkodása" alatt megnyert trófeák számával indokolta felvetése jogosságát.
máj. 6
7:16
Társaságiadó-kedvezmény júniustól? (Behaviour)
Sajtótájékoztatón jelentette be Bánki Erik, az országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának elnöke, hogy június 15-én életbe léphet a magyar sportot érintő társaságiadó-kedvezményről szóló törvény.
máj. 6
7:18
Lapáton Schmitt bizalmasai a MOB-ban (Behaviour)
Több váratlan személycserére került sor az elmúlt hetekben a Magyar Olimpiai Bizottságban (MOB). Olyan, a szervezettel az elmúlt években, évtizedekben "összenőtt" embereknek kellett távozniuk, mint Vad Dezső, Schmitt Pál korábbi MOB-elnök tanácsadója, Babati Lajos, marketing- és szervezési igazgató, de leváltották Csurka Gergely sajtófőnököt, és Schmitt Ádám jogi igazgatót is. Közös tulajdonságuk,…
máj. 6
7:42
Eb 2012: az ukránok háromnegyede továbbjutást vár a válogatottól (She)
A társrendező ukránok 75 százaléka bízik abban, hogy csapatuk túléli a csoportkört, és bejut a negyeddöntőbe a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokságon. Ez derül ki abból a friss közvélemény-kutatásból, amelyet a kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet készített.
máj. 6
8:00
Röplabda: a Raynaud-szindrómás Grózer kimaradt a német válogatottból (She)
Kimarad a világligára kihirdetett német férfi röplabda-válogatott keretből Grózer György, aki az úgynevezett Raynaud-szindrómában szenved.
máj. 6
8:02
Fulham: Hughes már most jelezte, Gera a Liverpool ellen sem játszik (She)
Mark Hughes, az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő Fulham menedzsere csütörtökön csapata sérült játékosairól beszélt, köztük Gera Zoltánról, aki már hetek óta a kispadra sem fér oda a londoni együttesben. A skót szakember szerint Gera bokasérüléssel bajlódik, ezért a hétfői, Liverpool elleni bajnokin sem szerepelhet.
máj. 6
8:18
NB II: Kozármislenybe látogatott a Twente akadémiájának vezetője (She)
Négynapos látogatásra az NB II Nyugati csoportjában szereplő Kozármisleny csapatához érkezett a holland Twente labdarúgó-akadémiájának vezetője, Michel Jansen.
máj. 6
8:18
Bolt sérülés miatt később kezdi a szezont (Agroinform)
Usain Bolt sérülése miatt nem indul el a szombatra tervezett hazai versenyen, a háromszoros olimpiai bajnok így csak május végén Rómában kezdi meg a szezont.
máj. 6
8:20
Vasas: elégedettek Rezessel, megtartanák a következő idényre (She)
Elégedettek a Vasas vezetői a DVSC-TEVA-tól kölcsönkapott Rezes László teljesítményével, ezért a klub szeretné, ha a középpályás a következő szezonban is Angyalföldön futballozna.
máj. 6
8:36
Siófok: továbbra sincs játékengedélye az afrikai csatárnak (She)
Továbbra sincsenek rendben Jean-Paul Bertrand Nomel magyarországi munkavállaláshoz szükséges papírjai, ezért a csatárra nem számíthat ifjabb Mihalecz István, a BFC Siófok labdarúgócsapatának vezetőedzője.
máj. 6
8:36
Görges óriásölő lett - másodszor is legyőzte a világelsőt (Agroinform)
Ismét legyőzte a világelső Caroline Wozniackit, így már negyeddöntős a madridi tenisztornán a német Julia Görges.
máj. 6
8:54
BL: Ferguson művészi szintre fejlesztette az edzősködést - Guardiola (She)
Pep Guardiola, a Barcelona menedzsere már most azon dolgozik, hogy a május 28-ai Bajnokok Ligája-döntő előtt ne fordulhasson elő olyan szóváltás a Manchester Unitedot irányító Sir Alex Fergusonnal, mint a Real Madrid elleni elődöntő során José Mourinhóval: a spanyol szakember hízeleg skót kollégájának.
máj. 6
8:54
Közel 7000 plüssállat landolt az Aréna jegén (Agroinform)
Nagy siker volt a budapesti divízió-I-es világbajnokságon is a „Dobj egy macit!”-akció. Jótékony célra közel 7000 plüssállat gyűlt össze
máj. 6
9:12
A nyugati döntő küszöbén a Vancouver (Agroinform)
Az alapszakaszgyőztes Vancouver Canucks csütörtökön második idegenbeli meccsén is győzni tudott, így csupán egy sikerre van a továbbjutástól.
máj. 6
9:14
Michael Phelps az olimpia után visszavonul (Agroinform)
A londoni olimpia után befejezi pályafutását a tizennégyszeres olimpiai bajnok úszó, Michael Phelps.
máj. 6
9:30
Gera a Liverpool ellen sem játszik (Agroinform)
Mark Hughes menedzser szerint Gerának kiment a bokája, ezért nem került be a keretbe.
máj. 6
9:48
Videó: El akarják hitetni velünk, hogy könnyebb lesz a döntő - Elek (She)
Már csak két nap és összecsap a Ferencváros női kézilabdacsapata a spanyol Alicantéval a KEK-döntő első mérkőzésén Dabason. A zöld-fehérek vezetőedzője, Elek Gábor az NSO Tv-nek elmondta, felelőtlenség lenne úgy érezni, hogy a fináléig vezető nehéz út ellenére most könnyebb találkozók várnak a lányokra, hiszen a spanyol kézilabda rohamléptekkel fejlődik.
máj. 6
9:48
Döbbenet Brazíliában (Agroinform)
Brazíliát sokkolta a legrangosabb dél-amerikai labdarúgó klubsorozat nyolcaddöntőinek hétközi visszavágós köre, mely után az ötből mindössze egyetlen csapata, a Santos maradt állva.
máj. 6
10:06
BL: Mourinhót akár hét meccsre is eltilthatják - lapérteüslés (She)
A spanyol Marca napilap értesülései szerint az Európai Labdarúgó-szövetség akár hét nemzetközi kupamérkőzésre szóló eltiltást is kiróhat José Mourinhóra, a Real Madrid vezetőedzőjére, aki a Barcelona elleni elődöntő első mérkőzése után élesen kritizálta a játékvezetőt, illetve a katalánok játékosait.
máj. 6
10:06
Villas-Boas büszke játékosaira, Garrido szerint szépen búcsúztak (Agroinform)
A Porto egyre közelebb van a szezonvégi triplázáshoz, a portugál bajnokságot már megnyerte, és finalista az EL-ben és a hazai kupában is.
máj. 6
10:24
BL: Mourinhót akár hét meccsre is eltilthatják - lapértesülés (She)
A spanyol Marca napilap értesülései szerint az Európai Labdarúgó-szövetség akár hét nemzetközi kupamérkőzésre szóló eltiltást is kiróhat José Mourinhóra, a Real Madrid vezetőedzőjére, aki a Barcelona elleni elődöntő első találkozója után élesen kritizálta a játékvezetőt, illetve a katalánok játékosait.
máj. 6
10:26
Libertadores-kupa: csak Paraguaynak van két csapata a negyeddöntőben (She)
Tizenegyesekkel elbukott a Cerro Porteno otthonában, és ezzel kiesett a Libertadores-kupából az argentin Estudiantes, amely két gól nélküli döntetlent játszott paraguayi ellenfelével. Ezzel akárcsak a brazilokat, Argentínát is egyetlen csapat képviseli a legendás sorozat negyeddöntőjében.
máj. 6
10:28
Videó: „MTK-szindróma” Kolumbiában - a lecserélt kapus ott viszont támadott (She)
Érdekes eset történt a labdarúgó Libertadores-kupa legutóbbi játéknapján rendezett Atlético Junior–Jaguares  nyolcaddöntő-visszavágón (3–3). A vendégek kapusát, Jorge Villalpandót lecserélte edzője, José Guadalupe Cruz Núnez, ugyanis a hazaiak vezető, illetve harmadik gólja is az ő lelkén száradt. A kapuvédő, miután dühösen lejött a pályáról, nekitámadt trénerének. A labdarúgó NB I 25.…
máj. 6
10:42
GP3: Kiss Pál Tamás a 21. helyen zárta az első török szabadedzést (She)
Kiss Pál Tamás a 21. pozícióban zárta az isztambuli GP3-as verseny első, esős időben megtartott szabadedzését. A magyar pilóta 1.5 másodperccel maradt el az első helyezett finn Valtteri Bottastól.
máj. 6
10:42
Kizárhatják a thaiföldi labdarúgó-válogatottat (Agroinform)
Bár továbbjutott az olimpiai selejtező első fordulójából, egy eltiltott játékos szerepeltetése miatt mégis kizárhatják Thaiföld válogatottját.
máj. 6
11:00
Belgium: a korábbi debreceni kedvenc a Beerschotban folytatja (She)
Belga médiainformációk szerint Ibrahima Sidibe, a Sint-Truiden nyáron szabaddá váló szenegáli támadója ma aláír a szintén a belga labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Germinal Beerschothoz.
máj. 6
11:00
Rómában bajnok lehet a Milan a hétvégén (Infostart)
Ha pontot szerez szombaton az AS Roma vendégeként az AC Milan az olasz labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában, bebiztosítja története 18. elsőségét.
máj. 6
11:00
Mindannyian hősök vagyunk - Custódio (Agroinform)
A vesztes Benfica trénere szerint ellenfelük kapusa, Artur hiúsította meg dublini repülőjegyüket.
máj. 6
11:02
Ázsiában indul az F1 európai szezonja - előzetes (Agroinform)
Az európai versenyek első állomása Törökországban a Boszporusz-szoros túloldalán lesz a hétvégén. És hogy mi várható? Előzés, izgalom, új fejlesztések, és eső…
máj. 6
11:18
Az olimpia is a tét az asztalitenisz-vb-n (Infostart)
Vasárnaptól egy héten át Rotterdamban rendezik az egyéni asztalitenisz-világbajnokságot, amely fontos állomás lesz az olimpiai kvótákért zajló versengésben. A magyar színeket öt játékos képviseli.
máj. 6
11:18
BL: a Manchester United szurkolói sokallják a döntő jegyárait (She)
A Manchester United szurkolói elégedetlenségüknek adtak hangot a labdarúgó Bajnokok Ligája fináléjának – melyben a Barcelona és az MU csap össze – jegyáraival kapcsolatban.
máj. 6
11:18
Mourinho akár tízmeccses eltiltást is kaphat! (Agroinform)
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) akár hét-, sőt tízmeccses eltiltással is sújthatja Real Madrid vezetőedzőjét a Barcelona elleni kirohanásai miatt.
máj. 6
11:20
Overdose-t "vallási fanatizmussal" rajongják Angliában (Infostart)
Összesen 92 lovat neveztek Overdose két angliai versenyére. 33-at a május 21-i Temple Stakes-re, és 59-et a Royal Ascot első napján sorra kerülő King's Stand Stakes-re. Igaz, közülük 22-t mindkettőre, tehát ha úgy vesszük, ez a 92 tulajdonképpen "csak" 70.
máj. 6
11:36
Osasuna: Vadócz felépült a sérüléséből, játszhat Pintérék ellen (She)
Felépült térdsérüléséből Vadócz Krisztián, így vasárnap pályára léphet csapatában, az Osasunában, amely a spanyol labdarúgó-bajnokság élvonalában maradás szempontjából fontos mérkőzést vív a Zaragozával.
máj. 6
11:54
Formula-1 Török Nagydíj: Vettel rettenetesen összetörte a Red Bullt - videó! (Infostart)
Meglepetésre Fernando Alonso, a Ferrari spanyol pilótája nyerte a Formula-1 Török Nagydíjának első szabadedzését Isztambulban. A második és a harmadik helyen egyaránt Mercedes végzett, Nico Rosberg csapattársát Michael Schumachert előzte meg az eső áztatta pályán. Csúnyán összetörte viszont autóját a világbajnok Sebastian Vettel. A második edzésen Jenson Button volt a leggyorsabb.
máj. 6
11:54
Elismerés: Horváth Péter, Kiss Antal és Melis Antal életműdíjat kapott (She)
Magyar Sportért Életműdíjat vehetett át Horváth Péter, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség sportágfejlesztési alelnöke, valamint Kiss Antal atléta és Melis Antal evezős pénteken a Magyar Sport Napja alkalmából a Nemzeti Erőforrás Minisztériumban (NEFMI) rendezett ünnepségen.
máj. 6
11:54
Török Nagydíj: Alonsóé az első edzés (Metropol)
Fernando Alonso, a Ferrari spanyol pilótája volt a leggyorsabb pénteken a 62. Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság negyedik futamának, a Török Nagydíjnak az első szabadedzésén. A csúszós pályán balesetet szenvedett a címvédő és listavezető Sebastian Vettel.
máj. 6
11:54
Contador elronthatja az olasz nemzeti ünnepet - előzetes (Agroinform)
Sokak szerint minden idők legnehezebb országúti kerékpáros viadala kezdődik a torinói csapat-időfutammal.

Keresés