2011. május 28. szombat

máj. 28
1:06
Labdarúgás: Speed első győzelmének örülhetett szövetségi kapitányként (She)
Gary Speed elkönyvelhette első győzelmét a walesi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként, miután csapata a Dublinban zajló felkészülési tornán 2–0-ra legyőzte Észak-Írországot.
máj. 28
6:48
NHL: egygólos meccsen a Boston Bruins harcolta ki a döntőbe jutást (She)
Nathan Hortonnak az 53. percben ütött góljával a Boston Bruins hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Tampa Bay Lightning legénységét az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) Keleti főcsoportjának fináléjában, és 4–3-as összesítéssel bejutott a Stanley-kupa-döntőbe, ahol a Vancouver Canucks lesz az ellenfele.
máj. 28
7:06
Úszás: doppingellenőrzést mulasztott az osztrákok Európa-bajnoka (She)
Vizsgálatot indít az osztrák doppingellenes ügynökség Dinko Jukic ellen, amiért a rövid pályás Európa-bajnok úszó nem volt hajlandó vértesztet produkálni egy előre be nem jelentett ellenőrzés során.
máj. 28
7:06
Kassai: viktória! (Behaviour)
Kassai Viktor játékvezető dirigálásával rendezik szombat este a Barcelona-Manchester United Bajnokok Ligája döntőt! Puhl Sándor után ő a második honfitársunk, aki az 1992-ben létrehozott BL fináléjában bíráskodhat. Teszi ezt ráadásul úgy, hogy nála fiatalabb "sporttárs" még nem részesült ekkora kitüntetésben. Az UEFA amúgy a döntőn először alkalmazza a hat játékvezetős rendszert.
máj. 28
7:08
Kisimulhatnak a cselgáncsos ráncok (Behaviour)
Úgy tűnik, az Ungvári Attila doppingügye miatt kissé megtört magyar dzsudós társadalomban kezd helyre állni a rend és a béke. A hétvégi közgyűlésen a sportág vezetői a londoni olimpiáig való tennivalókról döntenek, míg a versenyzők - igaz, a sérültek miatt igencsak foghíjas csapattal - a moszkvai Grand Slam-tornán öregbítik a magyarok jó hírét.
máj. 28
7:10
Erdei Philadelphiában készül (Behaviour)
Erdei Zsolt Philadelphiában készül a június 4-i Byron Mitchell elleni félnehézsúlyú tízmenetes profi ökölvívó-mérkőzésre. A korábban két súlycsoportban is világbajnok Erdei New Jerseyben (Atlantic Cityben) lép ringbe az orlandói származású korábban félnehézsúlyú világbajnok Byron ellen.
máj. 28
7:42
Internazionale: Eto'o nyílt levélben cáfolja távozási szándékát (She)
Az olasz labdarúgó-bajnokság legutóbbi idényében ezüstérmet szerző Internazionale kameruni támadója, Samuel Eto'o nem kíván foglalkozni azzal a sajtóértesüléssel, amelyik szerint a Real Madridhoz igazolna.
máj. 28
8:00
Lengyelország: magyar játékvezető a bajnok Wisla utolsó meccsén (She)
Magyar játékvezetők közreműködésével fejeződik be vasárnap a lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokság.
máj. 28
8:18
Európa-liga: UEFA-stadionszemle az Üllői úton és Kecskeméten (She)
A ferencvárosi Albert-stadionban és a kecskeméti Széktói Stadionban jártak pénteken az UEFA szakemberei, hogy megvizsgálják, alkalmasak-e a létesítmények nemzetközi labdarúgó-mérkőzések megrendezésére.
máj. 28
8:36
Ferencváros: Szatmári, Lázok, Tímár és Oláh is érkezhet (She)
Folynak a tárgyalások a Ferencváros NB I-es labdarúgócsapatánál a keret kialakítását illetően, az utóbbi időszakban több név is felvetődött lehetséges érkezőként.
máj. 28
8:36
Ellenőrzést mulasztott az Eb-győztes osztrák úszó (Agroinform)
Vizsgálatot indít az osztrák doppingellenes ügynökség Dinko Jukic ellen, amiért nem volt hajlandó vértesztet produkálni egy ellenőrzés során.
máj. 28
8:38
Cozma-ügy: Nem szándékosan szúrtam le Cozmát - Raffael Sándor (She)
A véletlenek sorozatával magyarázta Raffael Sándor, a Cozma-ügy elsőrendű vádlottja, hogy leszúrta Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabdacsapat játékosát; a Magyar Nemzet szombati számában megjelent interjúban a vádlott azt mondta, orosz gengsztereknek hitte a kézilabdázókat.
máj. 28
8:54
U21: Tischler, Lázár és Balázs sérült, hétfőn keretszűkítés lesz (She)
Péntek óta Telkiben készül a dél-franciaországi Toulonban rendezendő nemzetközi tornára U21-es labdarúgó-válogatottunk. Az esemény rangjáról tudni kell, hogy a korosztály nem hivatalos világbajnokságaként tartják számon, és immár 39. alkalommal rendezik meg.
máj. 28
8:54
Eto'o levélben nyugtatja a szurkolókat (Agroinform)
Az Inter kameruni labdarúgója nem kíván foglalkozik azzal a sajtóértesüléssel, amely szerint a Real Madridhoz igazolna.
máj. 28
9:12
Győri ETO FC: két játékos érkezhet az MTK-tól - lapértesülés (She)
Két fiatal MTK-futballista is az élvonalban szereplő Győri ETO FC-hez szerződhet – írja a helyi regionális lap, a Kisalföld internetes oldala, a kisalfold.hu.
máj. 28
9:14
Bulgária: Lothar Matthäus brazil játékossal erősíti a válogatottat (She)
Lothar Matthäus szövetségi kapitány a CSZKA Szófia középpályása, Marquinhos személyében brazil születésű játékossal erősítette meg a bolgár labdarúgó-válogatottat.
máj. 28
9:30
Haladás: öt játékos új szerződést kap, Lattenstein Siófokra tart (She)
Szombathelyen a remek tavaszi szereplés után elégedettek lehetnek a Haladás labdarúgócsapatának szurkolói, játékosai és vezetői, hiszen a zöld-fehér klub végül a nyolcadik helyen zárta az NB I 2010–2011-es szezonját. A futballisták már pihennek, a vezetőség azonban dolgozik a keret kialakításán.
máj. 28
9:30
Eto'o nem akar távozni az Intertől, nyugtatja a drukkereket (Metropol)
Az FC Internazionale kameruni sztárlabdarúgója, Samuel Eto'o nem kíván foglalkozik azzal a sajtóértesüléssel, amely szerint a Real Madridhoz igazolna.
máj. 28
9:32
Gyorsasági motor: Talmácsi Gábort vb-motoros privát tesztre hívták (She)
A korábbi gyorsasági motoros világbajnok Talmácsi Gábor meghívást kapott egy kétnapos privát tesztre, amelyet Andrea Iannone alakulata szervezett Brnóban.
máj. 28
9:48
Műugrás: Kormos Villő nem jutott be a döntőbe a rostocki GP-n (She)
Kormos Villő nem jutott be a döntőbe a rostocki műugró Grand Prix-verseny női toronyugró számában.
máj. 28
9:48
Félbeszakadt a Djokovics-del Potro találkozó (Agroinform)
Sötétedés miatt félbeszakadt a férfi torna harmadik fordulójának leginkább várt mérkőzése.
máj. 28
9:50
Semmi, csak egy Horton-gól - a Boston jutott a nagydöntőbe (Agroinform)
A szerdán kezdődő fináléban a Bruins közel 40 év után szerezheti meg újra a Stanley Kupát az alapszakaszgyőztes Vancouver ellen.
máj. 28
10:06
Nagy László a BL-trófeáért küzd Kölnben (Agroinform)
Ezen a hétvégén rendezik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája sorozat négyes döntőjét, ahol Kölnben két német és két spanyol együttes küzd a trófeáért.
máj. 28
10:24
Nagydöntős a Boston az NHL-ben (Infostart)
A Bostonnal játssza a nagydöntőt a Vancouver az észak-amerikai profi jégkorongligában.
máj. 28
10:24
Újpest: Mészöly Géza tudja, miért volt lilább a futballtavasz (She)
„Kemény volt, de megcsináltuk, és a célunkat elértük. Az alapokat lefektettük, amelyekre mindenképpen lehet építeni a jövőben" – foglalta össze a 2010–2011-es szezont Mészöly Géza vezetőedző a labdarúgó NB I hatodik helyén záró Újpest hivatalos honlapjának.
máj. 28
10:26
Férfi kézilabda: jó hír a válogatottnak, gyógyulnak a szélsők (She)
A férfi kézilabda-bajnokság döntőjének utolsó, vasárnapi mérkőzésén egyaránt bokasérülést szenvedő Törő Szabolcs (Szeged) és Iváncsik Gergő (Veszprém) állapota is sokat javult.
máj. 28
11:00
Kerékpár: a svájci labor cáfolja Hamilton doppingvádját Armstrong ügyében (She)
Az érintett svájci doppingvizsgálati laboratórium vezetője visszautasította Tyler Hamilton amerikai kerékpáros vádját, amely szerint a korábbi csapattárs, a hétszeres Tour de France-győztes Lance Armstrong pozitív mintát szolgáltatott a 2001-es Tour de Suisse viadalon.
máj. 28
11:00
Latvala várja az élről a második napot, Loeböt megbüntették (Agroinform)
Jari-Matti Latvala vezet Petter Solberg előtt a rali-vb 6. futamán a 7 gyorsasági szakaszt magába foglaló első versenynap után.
máj. 28
11:02
Videó: Andy Cole szerint egyik csapat sem védekező stílusban fog játszani (She)
A szombati Manchester United–Barcelona labdarúgó Bajnokok Ligája-döntő előtt az NSO Tv a meccs helyszínén, Londonban kérdezte a „vörös ördögök” korábbi támadóját, Andy Cole-t, hogy mit vár a Wembleyben rendezendő finálétól.
máj. 28
11:02
A labor tagadja Hamilton Armstronggal kapcsolatos vádjait (Agroinform)
Az érintett svájci laboratórium vezetője tagadja, hogy Lance Armstrong pozitív mintát szolgáltatott a 2001-es Tour de Suisse viadalon.
máj. 28
11:18
Brazília: Pato gyorsan gyógyul, újra bízhat a részvételben a Copán (She)
Bár a Milan orvosai korábban kizárták, hogy Alexandre Pato, az olasz bajnokcsapat vállsérülést szenvedő játékosa részt vehet a nyári labdarúgó Copa Américán, a brazil válogatott orvosa bizakodó.
máj. 28
11:54
Xavi Beckenbauer, Guardiola Mourinho, Van der Sar Maldini nyomában (Infostart)
Hallgassunk Kenny Dalglish-ra! A lovagi cím várományosa a brit futball egyik legnagyobb alakja, játékosként egyébként az első volt, aki száz bajnoki gól fölé jutott előbb a skót, majd az angol élvonalban, edzőként mindent megnyert a Liverpoollal, amit csak lehetett. Azt mondta a 2011-es Bajnokok Ligája-döntő előtti "hajrában": "Jó, jó, a Barcelona az esélyesebb, de soha ne fogadj Sir Alex csapata…
máj. 28
11:54
Videó: a Man. United korábbi klasszisa támadófutballt vár a döntőben (She)
A szombati Manchester United–Barcelona labdarúgó Bajnokok Ligája-döntő előtt az NSO Tv a meccs helyszínén, Londonban kérdezte a „vörös ördögök” korábbi támadóját, Andy Cole-t, hogy mit vár a Wembleyben rendezendő finálétól.
máj. 28
11:54
Hiddink hajlandó tárgyalni a Chelsea-vel (Agroinform)
A holland szakember azt mondta, elgondolkozna, ha konkrét ajánlatot kapta Roman Abramovicstól. Hasselbaink is őt támogatná.
máj. 28
11:56
Videó: Roberto Carlos pazar mozdulatot mutatott be az edzésen (She)
Az orosz labdarúgó-bajnokságban szereplő Anzsi Mahacskala egyik edzésén a csapat védője, Roberto Carlos megmutatta, hogy még mindig zseniális mozdulatokra képes. A brazil világbajnok néhány dekázás után a háta mögé leeső labdát sarokkal tette maga elé.
máj. 28
11:58
BL-döntő: Vidics büszke arra, hogy ma este az MU kapitánya lehet (She)
Nemanja Vidics, a Manchester United szerb védője büszke arra, hogy csapatkapitány lehet a Barcelona elleni ma esti labdarúgó Bajnokok Ligája-döntőben. Hozzátette: büszkesége csak a serleggel lenne teljes.
máj. 28
12:30
Rosberg súlyos balesete Monacóban (Infostart)
Nico Rosberg balesete miatt félbeszakadt, és csak 13 perces kényszerszünet után folytatódott a 62. Formula-1-es világbajnokság hatodik futamának, a Monacói Nagydíjnak harmadik szabadedzése szombaton.
máj. 28
12:30
BL-döntő: Van der Sar 13 000-es adatbázisból készül a tizenegyesekre (She)
Edwin van der Sar, a Manchester United utolsó nagy diadalára készülő veterán kapusa nem bíz semmit a véletlenre: hatalmas adatbázisból merített információkat a Barcelona elleni ma esti labdarúgó Bajnokok Ligája-döntő esetleges tizenegyespárbajára.
máj. 28
13:06
BL-döntő: Mindenkinek jót tett, hogy eljöttem az MU-ból - Piqué (She)
Gerard Piqué pályafutása kedvező fordulópontjának tekinti, hogy 2008-ban a Barcelona mezére cserélte a Manchester Unitedét, azét a csapatét, amelynek játékosaival ma este farkasszemet néz a labdarúgó Bajnokok Ligája londoni döntőjében.
máj. 28
13:06
Ugyanúgy készülök, mint egy bajnoki mérkőzésre - Kassai Viktor (Agroinform)
A 36 éves magyar sípmester pályafutása eddigi legnagyobb mérkőzése előtt az UEFA hivatalos honlapjának adott nyilatkozatot.
máj. 28
13:24
BL-döntő: újabb három évre szóló megállapodás a bankóriással (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szombaton a hivatalos honlapján közzétette, hogy újabb három évre, 2015-ig meghosszabbította együttműködését a Bajnokok Ligája főtámogatójával, az UniCredit Grouppal.
máj. 28
13:24
Nem szándékos emberölést követtem el - Raffael Sándor (Agroinform)
A Marian Cozma meggyilkolása miatt zajló per elsőrendű vádlottja először állt a nyilvánosság elé, az egyik napilapnak nyilatkozott.
máj. 28
13:42
Kassait meglepte a BL-döntő (Infostart)
Kassai Viktor nem számított rá, hogy ilyen fiatalon Bajnokok Ligája-döntőt vezethet.
máj. 28
13:42
Roland Garros: Azarenka továbbjutott, Schnyder visszavonult (She)
A Francia nemzetközi bajnokság harmadik fordulójában a negyedik helyen rangsorolt Viktorija Azarenka két szettben felülmúlta a 30. kiemelt olasz Roberta Vincit, s ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe. A fehérorosz teniszezőnek mindössze 66 percre volt szüksége a győzelemhez.
máj. 28
13:42
Alonso nyerte a szünetekkel tarkított szabadedzést (Agroinform)
Rosberg balesete miatt félbeszakadt, s csak 13 perces kényszerszünet után folytatódott a Forma-1-es a Monacói Nagydíj harmadik szabadedzése.
máj. 28
13:44
Li Na és Azarenka is gyorsan a nyolcaddöntőbe jutott (Agroinform)
A 6. helyen kiemelt kínai Li Na két játszmában, igen hamar megadásra késztette 99.-ként rangsorolt román riválisát.
máj. 28
14:00
BL-döntő: a FIFA-vizsgálat előtt álló Blatter nem lesz ott a finálén (She)
Sepp Blatter, a FIFA elnöke nem vesz részt szombat este a Bajnokok Ligája londoni Barcelona–Manchester United fináléján. Ezt a nemzetközi szövetség szóvivője jelentette be.
máj. 28
14:02
Női kosárlabda: másodszor is magyar győzelem Szlovákia ellen (She)
Az egy hét múlva kezdődő Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő magyar női kosárlabda-válogatott – akárcsak pénteken – szombaton is nyert (77–70) Szlovákia már biztos Eb-résztvevő együttese ellen Sopronban.
máj. 28
14:18
Guardiola: Jobban kell játszani, mint két éve (Infostart)
Sokkal jobban kell játszania a Barcelonának a Manchester United elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-döntőben, mint a 2009-es fináléban - mondta Josep Guardiola, a katalán sztárcsapat vezetőedzője.
máj. 28
14:18
Spanyolország: a Lazio vinné a New Yorkban nyaraló Trezeguet-t (She)
A spanyol labdarúgó-bajnokság élvonalától búcsúzó Hércules támadóját, David Trezeguet-t szerződtetné a Serie A 2010–2011-es kiírásában ötödik helyen végző – s ezzel az Európa-liga-indulást kiharcoló – Lazio.

Keresés