2011. május 27. péntek

máj. 27
0:48
San Marino: sorozatban harmadszor aranyérmes a Tre Fiori (She)
Sorozatban harmadik aranyérmét szerezte meg az első osztályú San Marinó-i labdarúgó-bajnokságban a Tre Fiori.
máj. 27
1:06
Női labdarúgó BL: a Lyon nyerte meg a kupát, visszavágott a Potsdamnak (She)
Első Bajnokok Ligája-győzelmét aratta a francia Olympique Lyon női labdarúgócsapata, amely a londoni döntőben két góllal nyert a német Potsdam ellen.
máj. 27
6:12
Aczél megedzette a Haladást - szezonértékelés az NB I csapatairól (3.) (Infostart)
Fordulatos volt a magyar labdarúgó NB I 2010-2011-es idénye. Például: a Haladás, a Győr, a Honvéd és a Vasas is gyengélkedett ősszel, s a négyből három csapat javult a váltás után. Különösen a Haladás, amely kiesőjelöltből a mezőny első felébe tartozó csapattá vált. Győrben Csertői Aurél érkezése hozta meg a fordulatot, aki a haladással meccset sem tudott nyerni. A két fővárosi alakulatnál nem…
máj. 27
6:48
Dallas: micsoda sorozat (Behaviour)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján a Dallas Mavericks hazai pályán 100-96-ra legyőzte az Oklahoma City Thunder csapatát a Nyugati főcsoport fináléjában, minekután 4-1-es összesítéssel bejutott a nagydöntőbe.
máj. 27
7:06
NBA: a Miami az ötödik meccset is megnyerte a Bulls ellen és nagydöntős (She)
A Miami Heat 83–80-ra győzött a Chicago Bulls ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) keleti fináléjának ötödik mérkőzésén, így 4–1-re megnyerte a párharcot, és bejutott a nagydöntőbe, ahol a Dallas Mavericksszel csap össze.
máj. 27
7:06
Bizonyítvány a válogatottnak (Behaviour)
A legtöbb európai labdarúgó-bajnokság - a magyarhoz hasonlóan - befejeződött, a válogatottra vár még két fellépés, június 3-án barátságos összecsapás Luxemburgban, négy nappal később pedig egy Eb-selejtező San Marinóban. Lapunk a két meccsre behívott légiósoknak ad bizonyítványt, illetve megpróbálja kitalálni, miért nem fért be néhány kimaradó, ha már meghatározó teljesítmény nyújtott klubjában?
máj. 27
7:08
Egyenlített a Tampa Bay (Behaviour)
A Tampa Bay Lightning hazai környezetben 5-4-re nyert a Boston Bruins ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keleti döntőjének hatodik mérkőzésén, így 3-3-ra egyenlített a négy győzelemig tartó párharcban.
máj. 27
7:10
Új elnök a pingpongozóknál (Behaviour)
A Magyar Asztalitenisz Szövetség éves közgyűlésén - a szakmai és a pénzügyi beszámolók elfogadása után -, Szatmáry Kristóf elnök megerősítette, hogy hivatali elfoglaltsága miatt lemond tisztségéről.
máj. 27
7:12
Nem lesz bűnbak Gera Zoltán (Behaviour)
Nem lesz bűnbak Gera Zoltán, az angol élvonalban szereplő Fulham labdarúgója, aki az Arsenal elleni utolsó bajnokin piros lapot kapott.
máj. 27
7:14
Bochum: mindenki fellebbezett (Behaviour)
Fellebbeztek a bochumi bíróság első fokú ítélete ellen a labdarúgó-mérkőzések manipulálásért első fokon öt és fél éves letöltendő szabadságvesztésre ítélt Ante Sapina és Marijan Cvrtak védőügyvédei, de nem fogadta el az ítéletet, a vádat képviselő ügyészség sem. A jogerős ítéletet a Legfelsőbb Bíróság mondja ki, várhatóan fél év múlva.
máj. 27
7:16
Roland Garros: nem bírta Szávay gerince (Behaviour)
Szokás szerint kezdjük a Roland Garros eseményeiről szóló beszámolónkat a hölgyekkel. Sajnos úgy tűnik, Szávay Ágnes gerincsérülése komolyabb, mint ahogy azt reméltük, ugyanis a magyar játékos a lett Dekmeijere partnereként mindössze három játékot bírt ki a második kiemelt Peschke-Srebotnik német, szlovén duó ellen: a rivális 2:1-es vezetésénél feladták a meccset. Félő, hogy ezzel a mérkőzéssel…
máj. 27
7:18
Száguldás az argentin pampákon (Behaviour)
Mától vasárnapig rendezik - egy év kihagyást követően - az Argentin Rali-t, ami az idei világbajnokság hatodik futama. Ha a sportág szerelmeseinek egy kis szerencséje lesz, akkor a kiszámíthatatlan időjárás hoz egy kis izgalmat a hétvégébe, máskülönben sorrendben hatodik alkalommal is Sébastien Loeb lesz a pampák királya.
máj. 27
7:20
Nagyválllalatok a Fradi mellett (Behaviour)
Habár új befektető érkezésére nincs sok esély, három tőkeerős vállalat szponzorációs közreműködésével stabilizálódhat a Ferencváros labdarúgó szakosztályának működése - értesült a pepsifoci.hu.
máj. 27
7:24
Centenárium: a Vasas Pécelen játszik vasárnap a százévesek találkozóján (She)
Vasárnap 15 órától a péceli sporttelepen vendégszerepel a Vasas labdarúgócsapata, amely a hozzá hasonlóan százéves Péceli Spartacus meghívásának tesz eleget.
máj. 27
7:42
Jégkorong: az oroszok menesztették a szövetségi kapitányt (She)
Az orosz jégkorongszövetség nem hosszabbítja meg Vjacseszlav Bikov szövetségi kapitány szerződését, s új szakembert keres a posztra.
máj. 27
8:18
Serie A: csak szeptemberben indul a bajnokság, húsvétkor nem lesz meccs (She)
Az Olasz Labdarúgóliga vezetői úgy döntöttek, hogy a Serie A és a Serie B 2011–2012-es idénye szeptember 4-én, a hónap első hétvégéjén kezdődik.
máj. 27
8:18
Tapasztalt bírónak tartják Kassai Viktort (Metropol)
A nemzetközi média megállapításai szerint Kassai Viktor személyében tapasztalt bíró vezeti a labdarúgó BL szombati döntőjét, a Manchester United–Barcelona mérkőzést (20.45 óra).
máj. 27
8:36
Csehország: szigorúbb büntetés vár a randalírozó futballdrukkerekre (She)
Az eddiginél szigorúbb büntetést tartana kívánatosnak a renitens szurkolóknak a Cseh Labdarúgó-szövetség.
máj. 27
8:36
Merckx szerint Contador indul a Touron (Agroinform)
Minden idők egyik legjobb kerékpárosa, Eddy Merckx azt javasolja a vasárnap befejeződő Giro d,Italián összetettben toronymagasan vezető Alberto Contadornak, hogy mindenképpen induljon a júliusi Tour de France-on.
máj. 27
9:12
MU: fia szerint még legalább öt évig Ferguson marad a menedzser (She)
Sir Alex Fergusonban még legalább öt év benne van, ennyi ideig mindenképpen a Manchester United menedzsere lehet – véli fia, Darren Ferguson, aki a Telegraphnak beszélt az apjáról.
máj. 27
9:12
A Miami lehajrázta a Chicagót, és bejutott a nagydöntőbe (Agroinform)
A Heat három perccel az ötödik mérkőzés vége előtt még 12 pontos hátrányban volt a United Centerben, ám James és Wade vezetésével fordítottak, így a Dallas mellett bejutottak a nagydöntőbe.
máj. 27
9:14
Libertadores-kupa: nyert, és ezzel új rekord közelében a Penarol (She)
Az uruguayi Penarol 1–0-ra legyőzte az argentin Vélez Sarsfieldet az első számú dél-amerikai labdarúgó-klubtorna, a Libertadores-kupa elődöntőjének első mérkőzésén.
máj. 27
9:16
MTK: Nagy egyéni és játékvezetői hibák vezettek a kieséshez - Garami (She)
A labdarúgó NB I-től elköszönő MTK szakmai igazgatója, Garami József a klub hivatalos honlapjának adott interjúban a 2010–2011-es idényt értékelte, melyben csapata a 15. helyen végzett, s ezzel kiesett az élvonalból. A 71 éves tréner többek közt a nagy egyéni, illetve játékvezetői hibáknak tulajdonította a búcsút.
máj. 27
9:30
Kosárlabda: elhunyt Margo Dydek, a világ legmagasabb női játékosa (She)
Harminchét évesen elhunyt az Európa-bajnok lengyel Malgorzata Dydek, a kosárlabda-történelem legmagasabbnak mondott női profi játékosa.
máj. 27
9:30
Jobb pozícióban tárgyalhatunk a befektetőkkel - Orosz Pál (Agroinform)
Az FTC vezérigazgatója szerint a játékoskeretben is lesznek változások, de azt továbbra sem tudja, hogy az APEH-től várt milliók mikor érkeznek a klubhoz.
máj. 27
9:32
WBA: a Watford csatárát is megszereznék, Gerát szívesen látnák a szurkolók (She)
A Birmingham Mail napilap internetes oldalának beszámolója szerint nemcsak Gera Zoltánra „vadászik” az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő West Bromwich Albion, hanem a Watford csatárát, Danny Grahamet is szeretné megszerezni.
máj. 27
9:48
Ajax: a holland bajnok amerikai győzelemmel zárta le a szezont (She)
A Portland Timbers elleni 2–0-s győzelemmel a holland labdarúgó-bajnokság aranyérmese, az Ajax lezárta rövid amerikai túráját, egyben a 2010–2011-es szezont.
máj. 27
10:06
Bajnokok Ligája: 2015-ig hosszabbított a sorozat egyik főtámogatója (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) bejelentette, hogy a Heineken sörgyár további három évig marad a Bajnokok Ligája hivatalos szponzora. Az amszterdami cég így 2015-ig még biztosan a sorozat egyik főtámogatója lesz.
máj. 27
10:06
Vidics és van der Sar együtt emelné magasba a trófeát (Agroinform)
Az utolsó mérkőzésére készülő holland kapus a Manchester United győzelme esetén a csapatkapitánnyal együtt emelné fel a BL-serleget.
máj. 27
10:24
Paks: az ügyvezető elmondta, bárki jelentkezhet, nem igazolnak külföldit (She)
A labdarúgó NB I második helyén záró Paks ügyvezetője, Haraszti Zsolt a teol.hu-nak adott interjújában elmondta, ezen a nyáron sem igazolnak külföldi játékost, de minden csapatrészbe szeretnének venni egy új futballistát.
máj. 27
10:24
Elhunyt a világ legmagasabb női kosarasa (Agroinform)
Harminchét évesen elhunyt az Európa-bajnok lengyel Malgorzata Dydek, a kosárlabda-történelem legmagasabb női profi játékosa.
máj. 27
10:42
Bűnügy: beismerte bűnösségét a magyar golfbajnoknő gyilkosa (She)
Beismerte bűnösségét a Fővárosi Bíróságon pénteken megkezdett büntetőperben Gyulai Gusztáv, aki a vád szerint megölte feleségét, az ismert golfozót, a korábbi magyar bajnok Fodor Krisztinát.
máj. 27
10:42
Argentínában a riporter az öngólnak is örül (Agroinform)
Osvaldo Barsottini, az Instituto játékosa hatalmas öngólt szerzett a CAI ellen, ám a közvetítő riporter ennek is megadta a módját.
máj. 27
11:00
MU: Ha kikapunk a BL-döntőben, többé nem játszom a sorozatban - Evra (She)
Különös kéréssel fordul Sir Alex Fergusonhoz, a Manchester United menedzseréhez Patrice Evra, az angol klub francia védője abban az esetben, ha csapata elveszíti szombaton a Barcelona elleni BL-döntőt: többé nem akar a Bajnokok Ligájában szerepelni.
máj. 27
11:00
Csak magyarokkal lép pályára az EL-ben a Paks (Agroinform)
A Monicomp Liga második helyezettje nem szeretne külföldi játékost igazolni, viszont könnyen lehet, hogy Böde Dánielt el kell majd engedniük.
máj. 27
11:02
Atl. Madrid: a Juventus vinné Agüerót, 45 millió az ára (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Primera División) szereplő Atlético Madrid általános igazgatója, Miguel Ángel Gil Marín a Radio Marcának adott interjúban megerősítette, hogy a Juventus szeretné szerződtetni Sergio Agüerót, a Real Madrid azonban nem érdeklődött.
máj. 27
11:18
Atlético Madrid: a Juventus vinné Agüerót, 45 millió az ára (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Primera División) szereplő Atlético Madrid általános igazgatója, Miguel Ángel Gil Marín a Radio Marcának adott interjúban megerősítette, hogy a Juventus szeretné szerződtetni Sergio Agüerót, a Real Madrid azonban nem érdeklődött.
máj. 27
11:18
Egygólos előnyt szerzett a Penarol az elődöntőben - videó (Agroinform)
A brazil Santoshoz hasonlóan az uruguayi Penarol is 1-0-ás előnyt harcolt ki hazai pályán a labdarúgó Libertadores Kupa elődöntőjének első meccsén.
máj. 27
11:20
Videó: így jutott a nagydöntőbe a Miami Heat az ötödik mérkőzésen (She)
Öt év alatt másodszor jutott a Miami Heat az NBA nagydöntőjébe. Főcsoportjának elsőségéért a Chicago Bullsszal küzdöttek meg a floridaiak „nagy hármasuk” (LeBron James, Dwayne Wade, Chris Bosh) vezetésével, és végül 4–1-es összesítéssel bizonyultak jobbnak. A mindent eldöntő ötödik találkozón James bizonyult a legfontosabb láncszemnek attól függetlenül, hogy egy alkalommal kíméletlenül fejbe…
máj. 27
11:22
Zaragoza: a klub kölcsönadná Pintér Ádámot a következő idényre (She)
A spanyol Diario Aragón értesülései szerint a Primera División 13. helyén végző Real Zaragoza szeretné kölcsönadni Pintér Ádámot a nyáron.
máj. 27
11:24
Újpest: a lilák nem hosszabbítanak szerződést Rajczi Péterrel (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest a hivatalos Facebook-oldalán tette közzé, hogy nem hosszabbítja meg Rajczi Péter június 30-án lejáró szerződését.
máj. 27
11:36
Fulham: Gera mellőzött társa több lehetőséget kér, vagy el akar menni (She)
Miközben egyre inkább úgy tűnik, hogy Gera Zoltán a nyáron a Fulhamet elhagyva visszatér korábbi klubjához, a West Bromwich Albionhoz, egykori WBA-s és mostani londoni csapattársa, Jonathan Greening ugyanazzal a problémával állt elő Mark Hughes menedzsernél, mint korábban a magyar válogatott középpályás: ha nem játszhat, engedjék el.
máj. 27
11:38
Atlétika: a világ idei legjobbjával nyert a 400 gátas olimpiai bajnok (She)
Az olimpiai és világbajnok Melaine Walker a világ idei legjobbjával, 54.09 másodperccel nyerte meg a női 400 méteres gátfutást csütörtökön a Rio de Janeiró-i atlétikai versenyen.
máj. 27
11:54
A Barca játékosai győzelmük esetén 2.1 millió forintot kereshetnek percenként (Agroinform)
A Bajnokok Ligája-fináléra készülő katalán csapat vezetői extra prémiumot ajánlottak fel játékosaik számára, amennyiben győzni tudnak a Wembleyben.
máj. 27
11:56
Rajczi Péterrel nem hosszabbítanak szerződést Újpesten (Agroinform)
A 30 éves támadó távozik a lila-fehérektől, miután klubja úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg a játékos június 30-án lejáró szerződését.
máj. 27
12:12
Női kézilabda: Mikó Gréta is profi szerződést kapott Siófokon (She)
Laczkó Roxána, Takács Dóra és Varga Nikolett után a Siófok KC-Galerius Fürdő újabb ifjúsági korú játékossal erősítette meg a keretét, miután a 19 esztendős Mikó Gréta is profi szerződést szignózott a balatoni klubbal.
máj. 27
12:30
Blatter ellen is vizsgálatot indítottak vesztegetési ügyben (Infostart)
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) pénteken bejelentette, hogy Joseph Blatter elnök ellen is vizsgálatot indít a legfrissebb vesztegetési ügyben. A FIFA közlése szerint a svájci sportdiplomatának is meg kell jelennie vasárnap az etikai bizottság előtt. "Nem akarok állást foglalni a vizsgálattal kapcsolatban. A tények magukért fognak beszélni" - reagált szűkszavúan a 75 éves Blatter.
máj. 27
12:30
Videó: Mike Tyson olasz és argentin celeb táncversenyen tündököl (She)
Mike Tyson egykori profi világbajnok nehézsúlyú ökölvívó 44 éves korára kissé messze került a ringtől. Pontosabban parkettre cserélte. 2011 kezdetén még egy olasz celeb showműsorban, a helyi "Szombat esti lázban" mutatta meg a nagyvilágnak a tánctudását, most pedig Argentínában tűnt fel: ezúttal feleségével, Lahika Spencerrel mérette meg magát Marcelo Tinelli televíziós táncversenyén.
máj. 27
12:30
Blatter ellen is vizsgálatot indítottak (Metropol)
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség pénteken bejelentette, hogy Joseph Blatter elnök ellen is vizsgálatot indít a legfrissebb vesztegetési ügyben.
máj. 27
12:30
Melaine Walker a világ idei legjobbját futotta 400 gáton Rióban (Agroinform)
A világ idei legjobbjával, 54.09 mp-cel nyerte csütörtökön Rio de Janeiróban a női 400 m gátat az olimpiai és világbajnok Melaine Walker.

Keresés