2011. május 7. szombat

máj. 7
0:12
Tenisz: Djokovics három játszmában győzött, 30 sikernél az évben (She)
Az ebben az évben még veretlen Novak Djokovics ha nem is könnyen, de három játszmában legyőzte a spanyol David Ferrert a madridi férfi tenisztorna negyeddöntőjében, így készülhet a brazil Thomaz Bellucci elleni elődöntőre. Djokovics ebben az évben már harminc, sorozatban pedig már harminckét győzelmet számlál.
máj. 7
0:30
Férfi kézilabda: Katzirz Dávid közel a megegyezéshez a CO Zagrebbel (She)
A két legjobb magyar férficsapat, az MKB Veszprém és a Pick-Szeged a bajnoki döntő második, vasárnapi találkozójára készül, amelyen nem játszhat a sérült Katzirz Dávid, aki a szegedi klubból a legendás horvát CO Zagrebbe tart.
máj. 7
0:48
Futsal: női válogatottunk Moszkvában játszott döntetlent az oroszokkal (She)
Női futsalválogatottunk pénteken lejátszotta első mérkőzését a moszkvai négyes tornán, és az első mérkőzésen 1–1-es döntetlent játszott a házigazda Oroszországgal – olvasható a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján.
máj. 7
7:06
NBA: a Dallas már 3-0-ra vezet a Lakers ellen, fordított a Chicago (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában a Dallas harmadszor is felülmúlta a bajnok Los Angeles Lakerst, így már csak egy győzelemre van attól, hogy kisöpörje a címvédőt a playoffból. A texasiak vezére a 32 pontja mellett kilenc lepattanót is szerző német Dirk Nowitzki volt. A Chicago az első meccsen elszenvedett kudarc után már másodszor verte meg az Atlantát, így…
máj. 7
7:06
Bravúros Braga, Falcao az EL-gólkirály (Behaviour)
A Braga végrehajtotta a nagy bravúrt, rendkívül elszántan küzdve hazai pályán 1-0-ra nyert a Benfica ellen a labdarúgó Európa Liga elődöntőjének visszavágóján, és 2-2-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal bejutott története első európai kupadöntőjébe.
máj. 7
7:08
NHL: a Boston kisöpörte a Philadelphiát, szépített a Detroit (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásában a Boston a Keleti főcsoport elődöntőjének negyedik mérkőzésén is legyőzte a Philadelphiát, így 4–0-s összesítéssel megnyerte a párharcot. Nyugaton a Detroit szépíteni tudott a San Jose ellen.
máj. 7
7:08
"Komolyan veszem Mosleyt!" (Behaviour)
Európai idő szerint vasárnap hajnalban ismét szorítóba lép a napjaink legjobb profi ökölvívójának tartott Manny Pacquiao (52-3-2, 38 KO): Las Vegasban, az MGM Casinóban felállított ringben csap össze a korábban három súlycsoportban is világbajnok, 39 évesen is a legjobbak között számon tartott Shane Mosleyval (46-6-1, 39 KO).
máj. 7
7:10
IJF: még nincs döntés Ungváriról (Behaviour)
Tegnapi lapszámunkban Ruttner Györgytől származó információk alapján hírt adtunk arról, hogy a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) Ungvári Attila doppingügyével kapcsolatban maximum kétéves eltiltást szab ki, ha a magyar hatóságok nem zárják le az ügyet ésszerű határidőn belül.
máj. 7
7:12
Porto-Braga döntő az EL-ben (Behaviour)
A kék-fehérek a Villarreal elleni odavágón gyakorlatilag megváltották jegyüket Írországban - 5-1-re nyertek -, s noha a visszavágón a spanyol armada megkísérelte véghezvinni a lehetetlent, "mindössze" 3-2-re nyert, ez pedig kevés volt az üdvösséghez.
máj. 7
7:14
Vettel és Hamilton, akiknek egyre megy (Behaviour)
Két szabadedzéssel tegnap megkezdődött az idei Forma-1-es világbajnokság európai szakasza. Isztambulban délelőtt esett az eső, délután sütött a nap, így mindkét pályára való gumikat kipróbálhatták a pilóták, a megfelelő beállításokat megtalálhatták. Mindössze két olyan versenyző volt a mezőnyben, aki csak egy tréningen vett részt: Vettel délelőtt összetörte a Red Bullját, míg Hamilton az esőben…
máj. 7
8:18
Jégkorong: a cseh Jaromír Jágr 39 évesen visszatérhet az NHL-be (She)
Nem tartja kizártnak Jaromír Jágr cseh jégkorongozó, hogy három év kihagyás után visszatér az észak-amerikai profi ligába (NHL).
máj. 7
8:36
Bundesliga: a Schalke és a Wolfsburg is vinné a ZTE korábbi csatárát (She)
A lett válogatott Artjoms Rudnevs iránt már eddig is több csapat érdeklődött, és lengyel lapértesülések szerint a lista tovább bővült – a Schalke és a Wolfsburg is szerződtetné a tavaly még Zalaegerszegen futballozó, jelenleg a Lech Poznant erősítő támadót.
máj. 7
9:12
Labdarúgás: Rómában bajnok lehet a Milan, Szolnokra látogat a Fradi - mai program (She)
Szombaton folytatódik az európai futballdömping. Spanyolországban és Olaszországban akár már a hétvégén eldőlhet a bajnoki cím sorsa. Az előbbi ligában ha a Real Madrid vereséget szenved a Sevilla vendégeként, a Barcelona három fordulóval a vége előtt biztosan első lesz, ha vasárnap pontot szerez a városi rivális Espanyol ellen. Itáliában az AC Milan az AS Romához látogat, és győzelme esetén már…
máj. 7
9:12
Jagr 39 évesen is visszatérne az NHL-be (Agroinform)
Nem tartja kizártnak Jaromir Jagr cseh jégkorongos, hogy három év kihagyás után visszatér az NHL-be.
máj. 7
9:30
Raúl visszatér Madridba (Infostart)
Egy mérkőzés erejéig ismét a Santiago Bernabéu Stadionban lép majd a pályára Raúl, a Schalke 04 jelenlegi, a Real Madrid korábbi támadója.
máj. 7
9:48
Golf: elhunyt a rákkal két és fél éve küzdő Seve Ballesteros (She)
Ötvennégy esztendős korában meghalt Seve Ballesteros golfozó. A három éve agydaganattal műtött ötszörös major tornagyőztes spanyol állapota az elmúlt időszakban rosszabbodott. Családja a legenda honlapján tette közzé, hogy szombat reggel elhunyt.
máj. 7
9:48
Hajnalék vehetik el végleg a Hannover dobogós álmait (Agroinform)
A Leverkusen a Hamburgot fogadja, a Bayern a St. Pauli ellen játszik, a friss bajnok pedig a Werder otthonában lép pályára.
máj. 7
9:50
QPR: Buzsáky Ákos szerint fölösleges kongatni a vészharangot (She)
Tegnap már beszámoltunk róla, hogy Neil Warnock, az angol másodosztályt megnyerő Queens Park Rangers menedzsere sajtóértesülések szerint a következő szezonban, az élvonalban már nem számítana magyar középpályására, Buzsáky Ákosra. A hírt tegnapi megkeresésünkre már cáfolta a futballista ügynöke, Filipovics Vladan, és a Nemzeti Sport kérdésére Buzsáky Ákos is arról beszélt, hogy fölösleges…
máj. 7
10:06
Küzdősport: ezüstérmet nyert a magyar női kendóválogatott az Eb-n (She)
A tavalyi harmadik hely után az idén ezüstérmes lett a magyar női válogatott a kendó Eb-n.
máj. 7
10:06
Gólzápor Kecskeméten, ismét vesztett az MTK (Metropol)
A ZTE 1-0-ra nyert a kiesés ellen küzdő kék-fehérek ellen, kétgólos hátrányból egyenlített a Győr.
máj. 7
10:06
Kemény Dénes híresség lett (Agroinform)
Kemény Dénest hivatalosan is beiktatták a vizes sportágak legnagyobbjait tömörítő Hírességek Csarnokának (ISHOF) lakói közé.
máj. 7
10:08
Videó: sztárokkal a jégen NHL-partit tartottak Európában (She)
Igazi jégkorongcsemege jutott azoknak, akik péntek délután Kassa felé vették az irányt: „európai méretű” pályán brillíroztak az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) sztárjai a világbajnokság középdöntőjében. Az NSO Tv a meccs után a sztárokat kérte rövid értékelésre.
máj. 7
10:10
Formula–1: kövesse a Török GP 3. szabadedzését az NSO-val! (She)
Napsütötte délelőtt fogadta a mezőnyt szombaton az isztambuli versenypályán, ahol nyoma sincs a péntek délelőtti tréninget elmosó felhőknek. A Formula–1-es csapatoknak egy órájuk van arra, hogy felkészüljenek a 13 órakor kezdődő hivatalos időmérő edzésre.
máj. 7
10:24
A Sevilla segítheti a Barcelonát a végső győzelemhez (Agroinform)
A Real Madrid Andalúziában játszik, barcelonai és „magyar” rangadó a programban a Primera División 35. fordulójában.
máj. 7
10:42
Kemény Dénes a Hírességek Csarnokába költözött (Infostart)
Kemény Dénest hivatalosan is beiktatták a vizes sportágak legnagyobbjait tömörítő Hírességek Csarnokának (ISHOF) lakói közé. A férfi vízilabda-válogatottat megszakítás nélkül háromszor olimpiai győzelemre vezető szövetségi kapitányt magyar idő szerint szombatra virradóra ünnepélyes külsőségek között avatták az egyesült államokbeli International Swimming Hall of Fame tagjává.
máj. 7
10:42
Djokovics megküzdött idei 30. győzelméért (Agroinform)
A szerb három játszmában nyert a spanyol Ferrer ellen a madridi tenisztorna férfi versenyének péntek éjszakába nyúlt mérkőzésén.
máj. 7
10:44
Meghalt a legkiválóbb spanyol golfozó (Infostart)
Ötvennégy esztendősen szombat hajnalban elhunyt a három éve agydaganattal műtött Seve Ballesteros, a leghíresebb és a sportág legnagyobb alakjai közé tartozó spanyol golfjátékos.
máj. 7
11:00
Elhunyt az ötszörös major győztes Severiano Ballesteros (Agroinform)
Szombaton kora reggel 54 esztendős korában madridi otthonában elhunyt a spanyol golfozó, Severiano Ballesteros.
máj. 7
11:18
Női kézilabda: Győr-DVSC bajnoki döntő, élőben az NSO-n (She)
A tavalyi bajnokság és az idei Magyar Kupa döntője után az NB I mostani fináléjában is a Győri Audi ETO KC és a DVSC-Korvex csap össze. A finálé első meccsét nyomon követheti a Nemzeti Sport Online élő, szöveges tudósításában.
máj. 7
11:18
A lila tehén a legismertebb téli márka (Agroinform)
A FIS felmérése alapján a téli sportokat tekintve a Kraft Foods cégcsoport Milka termékcsaládja számít a legismertebb szponzori márkának.
máj. 7
11:20
Videó: a Chicago Bulls sztárja látványos zsákolást mutatott be (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) rájátszásának második körében a Chicago Bulls Derrick Rose 44 pontjának is köszönhetően 99–82-re győzött az Atlanta Hawks otthonában. A héten az alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP) megválasztott irányító az első negyedben pazar kosarat szerzett: egy testcsellel otthagyta a védőjét, majd három atlantai játékoson is „keresztülment”, mielőtt…
máj. 7
11:22
Real Madrid: Beckham csapatával mérkőznek a blancók júliusban (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Primera División) szereplő Real Madrid július 16-án a korábbi játékosát, David Beckhamet is foglalkoztató Los Angeles Galaxyval csap össze nemzetközi felkészülési mérkőzésen.
máj. 7
11:36
"Bajnoki döntő" lesz az Old Traffordon (Infostart)
A szezon egyik legfontosabb mérkőzése előtt áll a listavezető Manchester United és a címvédő Chelsea: a két csapat ma találkozik Manchesterben az angol labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában, s a rangadó a bajnoki címről is dönthet.
máj. 7
11:36
Az UEFA a jelenlegi elnök Blattert támogatja (Agroinform)
Európa a jelenlegi elnököt Sepp Blattert támogatja majd a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség június elsejei tisztújító kongresszusán.
máj. 7
11:54
Söpréssel eshet ki a Lakers (Metropol)
Az alapszakaszgyőztes Chicago Bulls a pénteki játéknapon vendégként nyert az Atlanta Hawks ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában, a Keleti főcsoport elődöntőjében, így 0-1-ről fordítva jelenleg 2-1-re vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.
máj. 7
11:54
A kiesés küszöbén a címvédő Lakers (Agroinform)
Az NBA bajnoka 3-0-s hátrányba került a Dallas ellen, és egy mérkőzésnyire van a kieséstől. Rose karriercsúccsal vezette győzelemre a Chicagót.
máj. 7
11:56
A Detroit megakadályozta a söprést, a Philadelphia nem tudta (Agroinform)
A Flyers tavaly felállt 0-3-as hátrányból a Boston ellen, az idén viszont nemhogy ez nem sikerült, a söprést sem úszták meg.
máj. 7
12:12
Anglia: a Birmingham megkapta az engedélyt az El-induláshoz (She)
Megkapta az engedélyt az Európai Labdarúgó-szövetségtől (UEFA) a Birmingham City, hogy a következő idényben elindulhasson az Európa-ligában.
máj. 7
12:14
Premier League: ha kiesik a West Ham, távozhatnak az angol válogatottak (She)
David Gold, a Premier League utolsó helyén álló West Ham United társtulajdonosa kijelentette: ha a csapat kiesik az élvonalból, nem gördít akadályt az angol válogatott labdarúgók távozása elé.
máj. 7
12:16
Férfi vízilabda: Kemény Dénes beköltözött a Hírességek Csarnokába (She)
Kemény Dénest hivatalosan is beiktatták a vizes sportágak legnagyobbjait tömörítő Hírességek Csarnokának (ISHOF) lakói közé.
máj. 7
12:30
GP3: Kiss Pál Tamás a 24. rajtkockából indul az első török futamon (She)
Kiss Pál Tamás a 24. rajthelyről indulhat a GP3-as sorozat idei első futamán Isztambulban, miután az időmérő edzésen 885 ezreddel elmaradt a pole pozíciót megszerző francia Tom Dillmanntól.
máj. 7
12:30
Vettel talpra állt, és megnyerte a harmadik szabadedzést (Agroinform)
A világbajnoki címvédő és az idei pontversenyben vezető Sebastian Vettel futotta a legjobb köridőt a Török Nagydíj 3. szabadedzésén.
máj. 7
12:32
Minden idők legnehezebb Giro-ja jön (Agroinform)
Ma délután a csapat időfutammal kezdetét veszi az évad első háromhetes körversenye, a Giro d’Italia.
máj. 7
12:34
Dombi és Dudás győztek Szegeden (Agroinform)
Ezer méteren Dombi Rudolf, 200-on pedig Dudás Miklós nyerte a szombati döntőt a szegedi idénynyitó kajak-kenu viadalon.
máj. 7
12:48
Formula-1: Vettel egy ezreddel Schumacher előtt (Infostart)
A világbajnoki címvédő és az idei pontversenyben vezető német Sebastian Vettel futotta a legjobb köridőt szombaton, a 62. Forma-1-es autós gyorsasági vb negyedik futamának, a Török Nagydíjnak a 3. szabadedzésén. A Red Bull pilótája csupán egyetlen ezreddel előzte meg a Mercedes hétszeres világbajnokát, Michael Schumachert.
máj. 7
12:48
Női kézi NB I: a Győr nyolc góllal nyert a döntő első felvonásán (She)
Bár gyengébben kezdett a Győri Audi ETO KC a női kézilabda NB I döntőjének első mérkőzésén, végül magabiztosan, nyolc góllal (34–26) legyőzte a DVSC-Korvexet, így 1–0-ra vezet a két nyert találkozóig tartó párharcban.
máj. 7
12:50
Női kézilabda NB I: egy lépésre a bajnokságtól a Győr (Infostart)
A címvédő Győr 34-26-ra nyert a vendég Debrecen ellen a női kézilabda NB I döntőjének első, szombati mérkőzésén, így egyetlen siker választja el története nyolcadik bajnoki aranyérmétől.
máj. 7
12:50
Videó: nagy potyagól döntötte el az olasz Serie B rangadóját (She)
A másodosztályú olasz labdarúgó-bajnokság (Serie B) pénteki mérkőzésén a rájátszásért küzdő Livorno 1–0-ra nyert a hasonló célokért harcoló Pescara otthonában. A találkozót a litván válogatott Tomas Danilevicius döntötte el, bár a hazaiak kapusa jócskán benne volt a gólban: a támadó szinte alapvonalról ellőtt labdáját Salvatore Pinna ügyetlen mozdulattal bevédte.
máj. 7
12:52
Légiósok: az Aachenben remeklő Stieber már Luxemburgról álmodik (She)
A német labdarúgó-másodosztályban szereplő Alemannia Aachen magyar légiósa, Stieber Zoltán a Nemzeti Sportnak elmondta, tud róla, hogy Egervári Sándor szövetségi kapitány személyesen nézi meg a vasárnapi meccsét, és bizony eljátszott már a gondolattal, hogy pályára lép a Luxemburg elleni felkészülési mérkőzésen.
máj. 7
13:06
Kajak-kenu: Dombi győzött ezer méteren Kucsera távollétében (She)
Ezer méteren Dombi Rudolf, 200-on pedig Dudás Miklós nyerte a szombati döntőt a szegedi idénynyitó kajak-kenu viadalon, amely a férfi kajakosoknál – az ötkarikás számokban – válogató a júniusi belgrádi Európa-, illetve az augusztusi, szintén szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.

Keresés