2011. május 5. csütörtök

máj. 5
11:18
A hétvégén rajtol a versenyszezon, rögtön válogatóval (Agroinform)
Péntektől vasárnapig Szegeden rendezik az idény első hazai kajak-kenu versenyét, amely a férfi kajakosok számára mindjárt válogató is lesz az Eb-re és a vb-re.
máj. 5
11:20
Tenisz: Kim Clijsters újabb versenyt hagy ki, Rómában sem indul (She)
Nem épült fel bokasérüléséből Kim Clijsters, így a világranglista-2. belga teniszező kihagyja a jövő heti, római salakos viadalt is. A 27 éves versenyző – aki az előző hónapban unokatestvére esküvőjén sérült meg – szereplése a május 22-én rajtoló Roland Garroson is kétséges.
máj. 5
11:20
A Chelsea a riválisunk - Buzsáky Ákos (Agroinform)
Buzsáky Ákos a Magaslabda adásának nyilatkozva elmondta, a Premier League-be jutással megvalósult az elsődleges célja Angliában.
máj. 5
11:36
Tenisz: Czink és Babos is nyert a floridai torna első fordulójában (She)
Czink Melinda és Babos Tímea is győzelemmel kezdte szereplését egyesben az 50 ezer dollár összdíjazású Indian Harbour Beach-i zöld salakos tenisztornán. Czink az amerikai Ester Goldfeldet verte meg 6:3, 6:0-ra, míg Babos a szintén amerikai Julie Ditty ellen nyert 6:2, 6:4-re.
máj. 5
11:54
Videó: így lőtte Leandro a 113. percben kupadöntőbe az Omoniát (She)
Mint arról már beszámoltunk, a labdarúgó Ciprusi Kupa elődöntőjének visszavágóján az Omonia Nicosia ugyan a rendes játékidőben elveszítette egygólos előnyét, a hosszabbításban azonban a magyar válogatott Leandro egy kapu előtti kavarodás után négy méterről, a kapus lába között a hálóba passzolt. A döntőben az Apollon Limassol lesz Leandróék ellenfele.
máj. 5
11:56
Férfi kézilabda: Sulc játéka kérdéses a döntő vasárnapi második meccsén (She)
A férfi kézilabda NB I-ben szereplő Pick-Szeged szlovák légiósa, Frantisek Sulc sérülés miatt lemaradhat az MKB Veszprém elleni döntő második, szegedi meccséről.
máj. 5
12:12
Serie A: Del Piero pénteken írhatja alá a hosszabbítást a Juventussszal (She)
Egybehangzó olasz sajtóhírek szerint Alessandro Del Piero, az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Juventus támadója szóban már megállapodott az idény végén lejáró szerződésének meghosszabbításáról, a pénteki nap folyamán pedig hivatalosan is aláírhatják a papírokat.
máj. 5
12:12
Bogdán útja Vecséstől Boltonig a játékosmenedzser szemén keresztül (Agroinform)
Buzsáky Ákos mellett Kövesdi Viktor, a Careers Management Group menedzseriroda vezetője volt a Hathárom új rádióadásának, a Magaslabdának a vendége szerdán.
máj. 5
12:30
Női kézilabda: Ana Amorim nem bírta tovább, távozik Fehérvárról (She)
Ana Amorim elhagyja a női kézilabda NB I-ben szereplő Alcoa FKC-Rightphone együttesét, de várhatóan nem igazol máshova, hanem 28 évesen befejezi pályafutását. Az Alcoa FKC brazil játékosa húga, a Győri Audi ETO KC-t erősítő Eduarda Amorim útján kereste meg a Nemzeti Sportot, és ismertette döntése okait.
máj. 5
12:32
Milan: Berlusconi szerint megérdemelné, hogy stadion viselje a nevét (She)
Silvio Berlusconi el tudná képzelni, hogy egy stadiont róla nevezzenek el. A Milan tulajdonosa – aki Olaszország miniszterelnöke is egyben – az „uralkodása” alatt megnyert trófeák számával indokolta felvetése jogosságát.
máj. 5
12:48
Milan: Berlusconi szerint elnevezhetnének róla egy stadiont (She)
Silvio Berlusconi el tudná képzelni, hogy egy stadiont róla nevezzenek el. A Milan tulajdonosa – aki Olaszország miniszterelnöke is egyben – az „uralkodása” alatt megnyert trófeák számával indokolta felvetése jogosságát.
máj. 5
12:48
José, zseni vagy, de ez így nem frankó! (Agroinform)
Az El Clásico-sorozat végeztével összegeztük a látottakat, és levontuk a tanulságokat. A Real-Barca ütközetek hordaléka.
máj. 5
12:50
Schalke: a királykékek harmadik számú meze piros lesz - fénykép (She)
Egy videón, illetve fényképen látható, milyen lesz a Schalke futballistái által viselt idegenbeli mez, illetve harmadik mez a következő idényben. Meglepetéssel az utóbbi szolgálhat, ugyanis a piros szín benne az uralkodó.
máj. 5
13:06
Serie A: Del Piero pénteken írhatja alá a hosszabbítást a Juventusszal (She)
Egybehangzó olasz sajtóhírek szerint Alessandro Del Piero, az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Juventus támadója szóban már megállapodott az idény végén lejáró szerződésének meghosszabbításáról, a pénteki nap folyamán pedig hivatalosan is aláírhatják a papírokat.
máj. 5
13:08
Úszás: az egyre karcsúbb Ian Thorpe már kevesebb mint száz kiló (She)
Száz kiló alá csökkent a testsúlya Ian Thorpe-nak, az ausztrálok ötszörös olimpiai és tizenegyszeres világbajnok úszójának, aki idén február elején jelentette be, hogy visszatér a versenyzéshez, s megpróbál kijutni a 2012-es londoni nyári játékokra.
máj. 5
13:10
NB I: a Videoton-ETO és a Honvéd-Újpest meccs is korábban kezdődik (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottsága megváltoztatta több NB I-es mérkőzés kezdési időpontját is.
máj. 5
13:24
Anglia: az Arsenal 12 ponttal vezetne, ha minden kapufa bement volna (She)
A labdarúgás statisztikáival foglalkozó Opta Sports kimutatása szerint az Arsenal 12 ponttal vezetné a Premier League tabelláját, ha a 2010–2011-es szezon összes kapufán csattanó lövése (minden csapat kapufát/lécet eltaláló lövéseit beszámolva) bement volna. A másik nagy vesztes a West Ham United, amely hét hellyel állna előrébb…
máj. 5
13:26
St. Pauli: megvan az új edző, Schubert a Stanislawski-utód (She)
A német St. Pauli labdarúgócsapata megegyezett André Schuberttel, a Paderborn trénerével, így a 39 éves edző veszi át a 2011–2012-es szezontól a hamburgiak irányítását.
máj. 5
13:28
Női kézilabda: Mátéfi kijelölte a németek ellen készülő bő keretét (She)
Mátéfi Eszter szövetségi kapitány kijelölte a Németország elleni, júniusi világbajnoki selejtező párharcra készülő magyar női válogatott 28 játékosból álló, bő keretét, amelyet május 5-ig kellett hivatalosan leadni az Európai Kézilabda-szövetségnek – adta hírül a magyar szövetségi hivatalos honlapja.
máj. 5
13:42
Videó: a brazil csapat edzője lekönyökölte az ellenfél játékosát (She)
Nem elég, hogy a brazil Cruzeiro labdarúgócsapata kiesett a Libertadores-kupából, valószínűleg edzőjük, Alexi Stiva „Cuca” is komoly büntetésre számíthat. Az ecuadori Once Caldas elleni mérkőzés (0–2) 93. percében a 48 éves edző az alapvonalon kívülre gurult labdát felkapta, majd visszadobta, ám közben a nagy lendülettel érkező Wason Renteriát lekönyökölte. Az eset után kisebb verekedés is kitört.
máj. 5
13:42
Dárdai Pál csapatát kereste fel Orbán Viktor (Metropol)
A hivatalos program, az Angela Merkel kancellárral kitűzött, csütörtök déli találkozó előtt Dárdai Pál futballcsapatát, a Hertha BSC-t, illetve a híres berlini Olimpiai Stadiont kereste fel Orbán Viktor.
máj. 5
14:00
FIFA-ajánlással tüntették ki az Országos Gerincgyógyászati Központot (Infostart)
Rangos nemzetközi elismeréssel tüntették ki az Országos Gerincgyógyászati Központot, a Budai Egészségközpont szakkórházát, amely mostantól akkreditált tagja a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség Kiváló Gyógyászati Központok hálózatának.
máj. 5
14:00
Franciaország: jelentkezett a kiszivárogtató, Blanc is érintett (She)
Továbbgyűrűzött csütörtökön a diszkriminatív kvótabotrány a Francia Labdarúgó-szövetségben (FFF), miután Mohammed Belkacemi, a testület egyik technikai tanácsadója előző este egy interjúban elárulta: ő készítette a botrányt kiváltó felvételt, amelyet átadott az FFF elnökségének.
máj. 5
14:00
Korlátoznák a fekete labdarúgók számát Franciaországban? (Metropol)
Továbbgyűrűzött csütörtökön a diszkriminatív kvótabotrány a Francia Labdarúgó Szövetségben, miután Mohammed Belkacemi, a testület egyik technikai tanácsadója előző este egy interjúban elárulta: ő készítette a botrányt kiváltó felvételt, amelyet átadott az FFF elnökségének.
máj. 5
14:02
Dortmund: Kagava visszatért, a bajnokünneplésen már ott lehet (She)
Az Ázsia-kupán elszenvedett lábközépcsont-törése óta először edzett a Borussia Dortmund csapatával a BVB bajnoki címének kivívásában kulcsszerepet kapott légiós, a japán Kagava Sindzsi.
máj. 5
14:18
Görögország: kizárták az élvonalból az ország legrégibb futballklubját (She)
A Görög Labdarúgó-szövetség (EPO) másodfokon is helyben hagyta a licencadó bizottság döntését, és kizárta a 2011–2012-es Szuperliga mezőnyéből a bajnokságot a 11. helyen záró Irakliszt.
máj. 5
14:20
Videoton: Kedvünkre futballozhattunk, jöhet a duplázás - Lázár (She)
A Videoton labdarúgócsapata szerdán rendkívül magabiztosan vívta ki a Magyar Kupa döntőjébe jutást, miután hazai pályán 4–0-ra legyőzte a Kaposvárt – jöhet a döntő a KTE-Ereco ellen. Lázár Pál a vidi.hu-nak elmondta: felszabadultan futballozhatott a fehérvári csapat, a lehetséges duplázás pedig nagy motiváció.
máj. 5
14:22
Videó: a keresztlécről vágódott kapuba a City-játékos ollózása (She)
Látványos ollózós gólt szerzett John Guidetti, a Manchester City tartalékcsapatának játékosa a Stockport elleni mérkőzésen.
máj. 5
14:36
Buzánszky Jenő hív szurkolásra (Infostart)
A londoni olimpia jegyeinek magyarországi viszonteladását végző Pegazus Sport Tours együttműködési szerződést kötött Buzánszky Jenővel, az Aranycsapat tagjával, így a legendás labdarúgó, a Nemzet Sportolója lesz az arca/hangja legújabb kampányának.
máj. 5
14:36
Videó: a lécről vágódott a kapuba a Man. City-játékos ollózása (She)
Látványos ollózós gólt szerzett John Guidetti, a Manchester City tartalékcsapatának játékosa a Stockport elleni mérkőzésen.
máj. 5
14:38
Tenisz: Görges két hét alatt másodszor verte meg Wozniackit (She)
Csakúgy, mint a két héttel ezelőtti stuttgarti tenisztorna fináléjában, Julia Görges a madridi verseny nyolcaddöntőjében is legyőzte a női világranglista élén álló Caroline Wozniackit.
máj. 5
14:40
Fogadási botrány: 70 ezer euróra 240 ezret nyertek a bundaedzőtáborral (She)
Bochumban Marijo C. meghallgatásával folytatódott az európai fogadási botrány tárgyalása. Marijo C. vallomást tett a bosnyák Travnik csapatának 2009-es svájci edzőtáborozásáról – amelyet teljes egészében a fogadási maffia szervezett.
máj. 5
14:54
Videó: Betta mindent elmond a Vidiről, a vidékről és Vidicsékről (She)
Lipcsei Betta a blogjában női szemmel tekint a labdarúgó NB I és a focivilág egyéb történéseire. Mostani bejegyzésében elárulja, hogy szerinte ezen a hétvégén bajnoki címet ünnepelhet a Videoton. A vidéki csapatok fejlődéséről és a Bajnokok Ligája döntőjéről is elmondja véleményét.
máj. 5
15:12
Atlétika: borpincén is átfutnak mintegy 800-an a szekszárdi félmaratoni alkalmával (She)
Május 7-én második alkalommal rendezik Szekszárdon a Borvidék Félmaratont, mely idén a 4RUN Félmaraton sorozat második állomásaként lett meghirdetve. Márkus István főszervező mintegy 800 indulóval kalkulál a város legnagyobb tömegsporteseményén.
máj. 5
15:12
Pénteken rajtol a Gyémánt Liga - előzetes (Agroinform)
A nyitóversenyen közel egy tucat korábbi győztes áll rajthoz. Indul a tavalyi szezonban második diszkoszvető, Kővágó Zoltán is.
máj. 5
15:30
Atlétika: borpincén is átfutnak mintegy 800-an a szekszárdi félmaratoni során (She)
Május 7-én második alkalommal rendezik Szekszárdon a Borvidék Félmaratonit, amely idén a 4RUN Félmaratoni sorozat második állomásaként lett meghirdetve. Márkus István főszervező mintegy 800 indulóval kalkulál a város legnagyobb tömegsporteseményén.
máj. 5
15:30
Visszatér a magyar labdarúgás a közszolgálati televíziókba (Metropol)
A következő idényben várhatóan újra NB I-es labdarúgó-mérkőzéseket közvetít a Magyar Televízió.
máj. 5
15:30
Visszatér a magyar labdarúgás a közszolgálati televíziókba (Agroinform)
A következő idényben várhatóan újra NB I-es labdarúgó-mérkőzéseket közvetít a Magyar Televízió.
máj. 5
15:32
Fulham: Damien Duffot műteni kellett, vége a szezonjának (She)
Meg kellett műteni Achilles-ín-sérülése miatt a Fulham és az ír labdarúgó-válogatott szélsőjét, Damien Duffot.
máj. 5
15:32
Csank János három évvel hosszabbított (Agroinform)
A vezetőedző és asszisztense, Vass László három évvel meghosszabbította szerződését Zalaegerszegen. A hírt a ZTE elnöke, Nagy Ferenc jelentette be sajtótájékoztatón.
máj. 5
15:34
Labdarúgás: visszatér a magyar foci a Magyar Televízióra (She)
A következő idényben várhatóan újra NB I-es labdarúgó-mérkőzéseket közvetít a Magyar Televízió. Riskó Géza, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sportfőszerkesztője a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) honlapján csütörtökön megjelent interjúban elmondta: az MTV várhatóan a válogatott összecsapásait is műsorára tűzi.
máj. 5
15:36
ZTE: Csank János és Vass László három évvel hosszabbított (She)
A Zalaegerszeg labdarúgócsapata hivatalos honlapján, a ztefc.hu-n bejelentette: a vezetőség három évvel meghosszabbította Csank János vezetőedző és Vass László másodedző szerződését.
máj. 5
15:48
Visszatér a magyar labdarúgás az MTV-be (Infostart)
A következő idényben várhatóan újra NB I-es labdarúgó-mérkőzéseket közvetít a Magyar Televízió.
máj. 5
15:50
Csank János három évvel hosszabbított a ZTE-vel (Infostart)
Csank János vezetőedző három évvel meghosszabbította június 30-án lejáró szerződését a Zalaegerszegi TE labdarúgócsapatánál.
máj. 5
16:06
Cozma-ügy: Raffael Sándor bemutatta, hogyan szúrta meg Cozmát (She)
A Cozma-gyilkosság elsőrendű vádlottja, Raffael Sándor csütörtökön a Veszprém Megyei Bíróságon bemutatta, hogyan szúrt meg egy csíkos pólós embert 2009. február 8-án hajnalban a veszprémi Patrióta lokál előtt.
máj. 5
16:06
Del Piero marad a Juventusnál (Blikk)
Torino - A 19. futballidényét kezdheti az ősszel a Juventusban Alessandro Del Piero.
máj. 5
16:06
Buzsáky a Premier League-ről, Kövesdi a menedzserek világáról (Agroinform)
A Magaslabda legutóbbi adását itt hallhatjátok, Buzsáky Ákossal, a QPR középpályásával és Kövesdi Viktorral, a CMGroup iroda vezetőjével.
máj. 5
16:08
Sportfinanszírozás: júniusban jöhet a társaságiadó-kedvezmény (She)
Június 15-én léphet életbe a magyar sportot érintő társaságiadó-kedvezményről szóló törvény, amely a jövő héten kerül az országgyűlés elé.
máj. 5
16:24
Férfi kosárlabda NB I: Szrecsko Szekulovics marad a Pécs vezetőedzője (She)
A következő szezonban is Szrecsko Szekulovics irányítja majd a Pécs férfi kosárlabdacsapatát.
máj. 5
16:24
Nem felejtettük el Rómát - Ryan Giggs (Agroinform)
A Manchester United veterán szélsője szerint a 2009-es római vereség emléke fájdalmasan él a játékosokban, de május 28-án a Wembleyben visszavághatnak a Barcelonának.

Keresés