2011. május 9. hétfő

máj. 9
10:46
Hegyikerékpár: Parti nyerte az isztambuli viadalt, Dósa bronzérmes (She)
A magyar hegyikerékpáros-válogatott Törökországban, a Polonexkoy-Adampol Kupán versenyzett május 8-án. A C1-es kategóriájú olimpiai-krossz viadalt Parti András nyerte meg, Buruczki Szilárd és Juhász Zsolt is az első tízben végzett, a nők között Dósa Eszter harmadik lett. A férfiak 98 pontja mellett Dósa 30 világranglistapontot gyűjtött, ami jelentősen hozzájárul az olimpiai kvalifikációhoz.
máj. 9
11:00
Videó: hatalmas kapushiba és győztes gól a 97. percben a genovai derbin (She)
Mint arról beszámoltunk, a hagyományoknak megfelelő játékot – sok szabálytalanság, ideges hangulat és „laphullás" – és Genoa-sikert hozott a genovai derbi a Serie A 36. fordulójában: a „griffek" 97. percben szerzett győztes góllal 2–1-re verték meg a Sampdoriát. Laczkó Zsolt kezdőként 56 percnyi lehetőséget kapott a Sampban, Koman Vladimir nem került be a keretbe.
máj. 9
11:00
Bundesliga: szinte minden eldőlt már (Metropol)
Bár a záró forduló még hátravan a Bundesligában, a lényeges kérdések már eldőltek. A bajnoki tál Dortmundba kerül, a második helyet valószínűleg a Bayer Leverkusen szerzi meg.
máj. 9
11:02
Haladás: Oross Mártonnak ügyvezetői pozíciót érhet a mesterhármas (She)
Érdekes statisztikai párhuzamra lelt a szombathelyi klub történetében a haladasfc.nyugat.hu klubhonlap annak kapcsán, hogy a Haladás támadója, Oross Márton mesterhármasával 3–0-ra győzött a labdarúgó NB I 27. fordulójában a szombathelyi gárda a Vasas ellen hazai környezetben.
máj. 9
11:04
Inter: megegyeztek a Fiorentinával Montolivo átigazolásáról - lapértesülés (She)
A Corriere dello Sport információi szerint az Internazionale és a Fiorentina képviselői megegyeztek, így a firenzeiek válogatott középpályása, Riccardo Montolivo a nyáron az Interhez igazol. A két klub nem kommentálta az értesülést.
máj. 9
11:06
Evezés: vasárnap három éremmel zártak a magyarok Essenben (She)
A szombati sikeres kezdés után vasárnap három éremmel zártak evezőseink az esseni regattán. A kilenc magyar egységből hét ért el döntős helyezést.
máj. 9
11:18
Fogadási botrány: 5-0-s eredményre akartak bundázni a norvég-máltain (She)
Bochumban folytatódott az európai fogadási botrány tárgyalása. Marijo C. a 2007. júniusi Norvégia–Málta (4–0) Eb-selejtező manipulálásáról vallott.
máj. 9
11:18
Brazil és ghánai győzelem tízpróbában és hétpróbában (Agroinform)
Az IAAF World Combined Events Challenge sorozat nyitóversenyén az egyetlen magyar induló, Szabó Attila 7225 ponttal a 12. helyen végzett tízpróbában.
máj. 9
11:20
Profi ökölvívás: Manuel Márquez David Díazzal melegíthet Pacquiaóra (She)
Mexikói lapértesülések szerint a WBA/WBO könnyűsúlyú profi ökölvívó-világbajnoka, Juan Manuel Márquez július 2-án, Las Vegasban lép ismét szorítóba, legesélyesebb ellenféljelöltje pedig a korábban Erik Moralest kipontozó, de Manny Pacquiaótól idő előtti vereséget szenvedő könnyűsúlyú exvilágelső David Díaz.
máj. 9
11:22
Atlétika: 752 induló és magyar győztesek a szekszárdi félmaraton (She)
Hétvégén második alkalommal került megrendezésre a Borvidék Félmaraton elnevezésű utcai futóverseny. A tolnai megyeszékhely egyik legnagyobb szabadidősport-rendezvényének 752 indulója volt, a verseny abszolút győztese a szekszárdi Zsigmond Előd és Csatári Mónika Melitta lett.
máj. 9
11:36
Atlétika: 752 induló és magyar győztesek a szekszárdi félmaratonon (She)
Hétvégén második alkalommal rendezték meg a Borvidék Félmaraton elnevezésű utcai futóversenyt. A tolnai megyeszékhely egyik legnagyobb szabadidősport-rendezvényének 752 indulója volt, a verseny abszolút győztese a szekszárdi Zsigmond Előd és Csatári Mónika Melitta lett.
máj. 9
11:38
Jégkorong-vb: gólerős csatárral erősítettek az amerikaiak (She)
James Van Riemsdyk személyében gólerős csatárral erősített a szlovákiai jégkorong-világbajnokságon biztos negyeddöntős amerikai válogatott.
máj. 9
11:54
Videó: Ferguson leborult az Old Traffordon a MU szurkolói előtt (She)
A vasárnapi, Chelsea elleni győztes „bajnoki döntő” után a Manchester United menedzsere nem felejtette el megköszönni a biztatást az Old Trafford szurkolóinak. Az öltözőbe sétálva leborult előttük...
máj. 9
11:54
Ferguson játékosai előtt tisztelgett (Agroinform)
A skót menedzser, és a klub ikonja, Ryan Giggs is 12. bajnoki sikerét ünnepelheti napokon belül.
máj. 9
11:56
Légióssors: Sok mindent hallottam a jövőmről - Simon Krisztián (She)
A labdarúgó Holland Kupa miatt – a Twente hosszabbítás után győzött az Ajax ellen 3–2-re – háromnapos rendkívüli szabadságot kaptak a Feyenoord játékosai, így a tavasszal kölcsönben szereplő légiós, Simon Krisztián is. A fiatal szélső kihasználva az alkalmat hazalátogatott, és a helyszínen tekintette meg a Paks–Újpest (2–1) bajnokit, amelynek szünetében a lila-fehér klub honlapjának…
máj. 9
12:12
Asztalitenisz-vb: Kosiba két siker után két győzelemre a főtáblától (She)
Kosiba Dániel második mérkőzésén is győzött a selejtezőben a Rotterdamban zajló egyéni asztalitenisz-világbajnokságon, s már csak két siker választja el attól, hogy a 128-as főtáblára kerüljön egyesben.
máj. 9
12:12
Tőzsér bízik a Standard botlásában (Agroinform)
A Genkben játszó magyar középpályás azt szeretné, ha saját együttese mellett Juhász Roland Anderlechtje indulhatna jövőre a Bajnokok Ligájában.
máj. 9
12:14
Fergie leborult az Old Trafford közönsége előtt (Agroinform)
A Manchester United menedzsere a hosszas ünneplést követően az öltözőbe menet még egyszer megköszönte a szurkolók biztatását.
máj. 9
12:30
Sportgazdaság: két lépcsőben lép életbe a társaságiadó-kedvezmény (She)
„A társaságiadó-kedvezményről szóló jogszabály két lépcsőben fog hatályba lépni. A június 15-től hatályos törvény az utánpótlásképzés, illetve a létesítmény-fejlesztés támogatását teszi lehetővé" – nyilatkozta Radnai Károly a Digi Sport Reggeli Start című műsorában. Az Orien Tax Tanácsadó Kft. ügyvezetője elmondta, az utánpótlásképzés támogatását már a kezdetektől fogva jóváhagyta az unió, ám…
máj. 9
12:48
Videó: így ünnepelték Mainzban Lőw Zsolték az Európa-liga-indulást (She)
A Mainz kiharcolta a Bundesligában az Európa-ligában való indulás lehetőségét, így annak rendje és módja szerint meg is ünnepelték Lőw Zsolték a remek eredményt. Sőt Szalai Ádámról sem feledkeztek meg. A sérült magyar csatár mezében feszített a fieszta alkalmával egyik csapattársa.
máj. 9
12:50
Videó: a legbénább szabadrúgás - elpöckölte az állított labdát maga elől (She)
Argentínában, az Argentinos Juniors–Boca Juniors találkozón (0–2) a hazaiak részéről Gustavo Oberman elbaltázott egy szabadrúgást. De hogy! Saját maga elől pöckölte el az állított labdát!
máj. 9
13:06
Milan: Mexes és Taiwo már biztosan érkezik a védelembe - sajtóhír (She)
A La Gazzetta dello Sport tényként kezeli, hogy a bajnok Milan labdarúgócsapata a Romát elhagyó francia Philippe Mexesszel és a marseille-i Taye Taiwóval erősíti meg keretét.
máj. 9
13:06
Mario Götzét olajmezőért cserébe sem adják (Agroinform)
A Borussia Dortmund elutasította Arsene Wengernek, az Arsenal menedzserének a Dortmund középpályása, Mario Götze szerződtetésére tett ajánlatát.
máj. 9
13:08
Tottenham: ebben a szezonban már nem lép pályára az év játékosa (She)
Ebben a szezonban már nem játszhat Gareth Bale, a Tottenham Hotspur futballistája. Ezt Harry Redknapp, a londoniak menedzsere ismerte el.
máj. 9
13:10
Osasuna: edzője és az újságok szerint Vadócz volt a tegnapi meccs hőse (She)
Vadócz Krisztián nagyszerű hétvégén van túl: az Osasuna magyar középpályása alighogy felépült kisebb sérüléséből, az 55. percben csereként lehetőséget kapott a Zaragoza elleni tegnapi bajnokin, és együttese az ő játékának köszönhetően fordított. Ki is vívta edzője és a helyi újságok elismerését.
máj. 9
13:24
Real Madrid: Nuri Sahin a királyiaknál folytatja - hivatalos (She)
A Real Madrid hivatalos honlapján jelentette be, hogy Nuri Sahin a madridi csapatban folytatja pályafutását.
máj. 9
13:24
Tőzsérék közel a bajnoki címhez, Vass Ádámék is búcsúztak a Serie A-tól (Agroinform)
A magyar középpályás kihagyott büntetője ellenére a Genk 1-0-ra nyert a Juhász Rolanddal felálló Anderlecht ellen, míg a Serie A-ból Rudolf Gergely Barija után Vass Ádám Bresciája is kiesett.
máj. 9
13:42
Hajnal 2013 nyaráig a Stuttgarté (Infostart)
A VfB Stuttgart bennmaradásával eldőlt, hogy Hajnal Tamás 2013 nyaráig a német élvonalban szereplő labdarúgócsapat játékosa lesz.
máj. 9
13:42
Videó: Djokovics csobbanva ünnepelt, Ronaldót testőrök őrizték a tornán (She)
A szerb Novak Djokovics csobbant egyet a spanyol fővárosban, miután Rafael Nadal legyőzésével megnyerte a madridi tenisztornát, amelyen a VIP-vendégek között ülő portugál szupersztárt, Cristiano Ronaldót és kedvesét testőrök védték a rajongóktól. Tekintse meg a felvételeket!
máj. 9
13:42
Sahint leigazolta a Real Madrid - hivatalos (Agroinform)
A madridi egyesület hivatalos honlapján jelentette be, hogy a Borussia Dortmund 22 éves középpályása, Nuri Sahin aláírt a klubhoz.
máj. 9
13:44
Hat évre a Real Madridé a "török Zidane" (Infostart)
Noha még be sem fejeződött a 2010/11-es szezon, a Real Madrid máris megkezdte az erősítést a következő idényre: Nuri Sahin, a német bajnok Borussia Dortmund török labdarúgója hat évre igazolt a királyi gárdához.
máj. 9
13:44
Zenit: Huszti Szabolcs már a Barcelonára és az MU-ra gondol (She)
Huszti Szabolcs ugyan nem számít kihagyhatatlan játékosnak az orosz bajnok Zenitnél – legutóbb öt percet kapott a Lokomotiv Moszkva elleni bajnokin –, a helyi sajtóban azonban kitüntetett figyelem kíséri, tegnap a sport.rambler.ru közölt egy vele készült hosszabb interjút.
máj. 9
13:44
Djokovic már jövő héten világelső lehet (Agroinform)
Akár jövő hétfőn világelső lehet Novak Djokovic, a szerbek idén még veretlen teniszsztárja.
máj. 9
13:46
Hajnal további két évig a Stuttgarté (Agroinform)
A Stuttgart 2-1-re legyőzte szombaton a Hannovert a Bundesliga 33. fordulójában, ezzel biztossá vált, hogy a klub  a következő idényben is a Bundesliga résztvevője lesz, Hajnal Tamás pedig további két évre a svábok játékosa.
máj. 9
14:00
Phil Jackson – 35.000 dolláros büntetés (Agroinform)
Nem elég, hogy vasárnap este csapata, a Los Angeles Lakers 4-0-s összesítéssel kiesett a rájátszásból, Phil Jacksont még pénzbüntetéssel is sújtotta az NBA.
máj. 9
14:02
Vettelé minden idők ötödik legjobb szezon rajtja (Agroinform)
Négy futam, három győzelem, egy második hely. Sebastian Vettal parádésan kezdte az idei évet – korábban csak négyen tudtak ennél jobbat.
máj. 9
14:18
U19-es válogatott: Finnországban készülnek az Eb-elitkörre (She)
A törökországi Európa-bajnoki selejtező elitkörére készülő magyar U19-es labdarúgó-válogatott a héten játssza utolsó felkészülési meccseit a soron következő tétmeccsek előtt.
máj. 9
14:18
Hajnal 2013 nyaráig a Stuttgarté (Metropol)
A VfB Stuttgart bennmaradásával eldőlt, hogy Hajnal Tamás 2013 nyaráig a német élvonalban szereplő labdarúgócsapat játékosa lesz.
máj. 9
14:20
Haladás: „Aczélnak van másik ajánlata, de vele képzeljük el a jövőt” (She)
A Haladás labdarúgócsapatában többségi tulajdonosnak számító szombathelyi önkormányzat részéről Marton Zsolt alpolgármester elmondta, Aczél Zoltán vezetőedzővel képzelik el a jövőt, de a szakembert más klub is megkereste.
máj. 9
14:20
Hat évre a Real Madridé a "török Zidane" (Metropol)
Noha még be sem fejeződött a 2010/11-es szezon, a Real Madrid máris megkezdte az erősítést a következő idényre: Nuri Sahin, a német bajnok Borussia Dortmund török labdarúgója hat évre igazolt a királyi gárdához.
máj. 9
14:22
Franciaország: Blanc hétfőn egyeztet a sportvezetőkkel a jövőjéről (She)
Laurent Blanc hétfőn Párizsban számol be a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) és a sportminisztérium képviselői előtt a múlt héten kirobbant botránya kapcsán, amely miatt rasszizmussal vádolták meg.
máj. 9
14:24
Kajak-kenu: 100 nap a vb-rajtig, 500 médiaakkreditációra számítanak (She)
Száz nap múlva kezdődik a Mol kajak-kenu-világbajnokság, Magyarország egyik legfontosabb idei sporteseménye. Augusztus 17–21. között Szegedre figyel majd az ország és a sportvilág, hiszen kilencven ország, nagyjából kétezer versenyzője küzd a világbajnoki érmekért, valamint az olimpiai kvalifikációért.
máj. 9
14:36
NB II: Orlóczki Tibor távozott, helyét Szabó János veszi át (She)
A Békéscsabán elszenvedett kiadós (0–4) vereség megpecsételte Orlóczki Tibor sorsát. A labdarúgó NB II Keleti csoportjában szereplő Kazincbarcikai SC vezetőedzője hétfőn közös megegyezéssel szerződést bontott a csapattal.
máj. 9
14:54
NB II: Orlóczki Tibor távozott, helyét Szabó János veszi át Barcikán (She)
A Békéscsabán elszenvedett kiadós (0–4) vereség megpecsételte Orlóczki Tibor sorsát. A labdarúgó NB II Keleti csoportjában szereplő Kazincbarcikai SC vezetőedzője hétfőn közös megegyezéssel szerződést bontott a csapattal.
máj. 9
14:54
Norvégia az utolsó negyeddöntős (Agroinform)
Utolsóként a norvég válogatott jutott be a negyeddöntőbe a szlovákiai jégkorong-világbajnokságon.
máj. 9
14:56
Jégkorong-vb: Szlovákia győzelemmel búcsúzott, Norvégia negyeddöntős (She)
A Szlovákiában zajló jégkorong-világbajnokság középdöntőjének harmadik, egyben utolsó fordulójában végre nyert, így győzelemmel búcsúzott a tornától a rendező szlovák válogatott, amely Dániát verte meg magabiztosan az E-csoportban. Eközben az F-csoport kora délutáni mérkőzésén Norvégia háromgólos győzelmet aratott Franciaország felett, így az északiak biztosították helyüket a negyeddöntőben,…
máj. 9
14:58
Férfi kézilabda: Balogh Zsolt szerződést bont a Magdeburggal (She)
A Nemzeti Sport információi szerint Balogh Zsolt és a német kézilabda-élvonalban szereplő SC Magdeburg szerződést bont egymással.
máj. 9
15:12
Női kézilabda: Jovanka Radicsevics az ETO-é - hivatalos (She)
A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata hivatalosan is bejelentette, szerződtette a montenegrói válogatott és a Buducsnoszt Podgorica kulcsemberét, Jovanka Radicsevicset. A jobbszélső kétéves szerződést kötött a győriekkel.
máj. 9
15:14
Videó: ezrek közül választották ki a hoki-vb egyetlen magyarját (She)
Székely Gergely önkéntesként van jelen a szlovákiai A-csoportos jégkorong-világbajnokságon. A fiatalember az akkreditációs központban teljesít szolgálatot, és közben árgus szemekkel figyeli a mérkőzéseket – játékvezetői szemmel. Az NSO Tv őt és a munkáját mutatja be.
máj. 9
15:30
A Győri Audi ETO Jovanka Radicsevicset is leigazolta (Agroinform)
A montenegrói játékos biztos benne, hogy van esélye elhódítani a régóta várt BL-trófeát, ami új kihívást jelent a pályafutásában.

Keresés