2010. július 30. péntek

júl. 30
13:12
Atlétikai Eb: Olteán Csongor lemaradt a döntőről, Petráhn kiesett 200-on (She)
Olteán Csongor egy hellyel lemaradt a döntőről, így kiesett gerelyhajításban a barcelonai atlétikai Európa-bajnokságon.
júl. 30
13:30
Profi ökölvívás: Samuel Peter ellen bokszol Vladimir Klicsko (She)
Szeptember 11-én a nigériai Samuel Peter lesz az ellenfele Vladimir Klicskónak. A mérkőzést az IBF nehézsúlyú világbajnoki címéért vívják.
júl. 30
13:32
Lazio: a Manchester Cityből jött balhátvéd Kolarov pótlására (She)
A Lazio labdarúgócsapata bejelentette, hogy szerződtette Javier Garridót, a Manchester City balhátvédjét – a pont a Citynek eladott szerb Alekszandar Kolarov helyére.
júl. 30
13:48
Úszó Eb: Kiss László szerint sok örömet fog szerezni a magyar csapat (She)
Sok örömet fog szerezni a magyar csapat a hazai szurkolóknak az augusztus 4-től 15-ig tartó Európa-bajnokságon az úszóválogatott szövetségi kapitánya, Kiss László szerint.
júl. 30
13:50
Rg: sérülésveszélyre hivatkozva kivették a szerek közül a kötelet (She)
A Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) a ritmikus gimnasztikázók rendszeres kisebb sérüléseire hivatkozva kivette a kötelet a szerek közül 2011-i hatállyal. A kötéllel bemutatott elemek elsősorban az ugrásokra épültek, és a FIG szerint sok sérülés történt kötélgyakorlatok közben – no meg a hivatalos indoklás szerint a televíziós társaságok nem szerették a „láthatatlan” szert.
júl. 30
14:06
Oroszország: egyre kevesebb nézőt vonz a futball, negatív rekord dőlt meg (She)
A Championat.ru portál által közzétett kutatás szerint évtizedek óta nem látott érdektelenség mutatkozik a futball iránt. Az élvonalbeli Lokomotiv Moszkva–Alanyija Vlagyikavkaz mérkőzést mindössze másfél millióan nézték meg a televízióban – fél évszázada ez a legrosszabb nézettségi statisztika!
júl. 30
14:06
Úszó Eb - Kiss László szerint jól sikerült a felkészülés (Behaviour)
Sok örömet fog okozni az 59 versenyző alkotta magyar csapat a hazai szurkolóknak az augusztus 4-től 15-ig tartó Európa-bajnokságon az úszóválogatott szövetségi kapitánya, Kiss László szerint.
júl. 30
14:24
Ferencváros: Rodenbücher akár jobbhátvédként is segítené a Fradit (She)
Rodenbücher István, a Ferencváros 26 éves labdarúgója szerint jól sikerült a zöld-fehérek felkészülése, és bízik benne, hogy előbb vagy utóbb megkapja a bizalmat a kezdőcsapatban. A játékos az ftc.hu-nak nyilatkozott.
júl. 30
14:26
Olaszország: lehet, hogy a Red Bull megveszi a torinói „bikákat” is (She)
Olasz és osztrák lapértesülések szerint elképzelhető, hogy a Red Bull cég Olaszországban is bevásárolja magát egy labdarúgócsapatba – méghozzá a nagy múltú, jelenleg Serie B-s Torino Calcióba.
júl. 30
14:28
Hollandia: El Hamdaui az AZ-től az Ajaxba igazolt (She)
A holland Ajaxban folytatja pályafutását Munir El Hamdaui, az AZ marokkói támadója.
júl. 30
14:30
Formula-1: megbírságolták a Force Indiát, rossz gumik voltak Di Resta autóján (She)
Ötezer eurós bírságot kell fizetnie a Force India Formula–1-es csapatának, miután rossz gumiabroncsokat tettek fel a tesztpilóta Paul di Resta autójára a Magyar Nagydíj első szabadedzésén.
júl. 30
14:42
Görögország: a lyoni Boumsongot szerződtette a Panathinaikosz (She)
A görög Panathinaikosz labdarúgócsapata szerződtette az Olympique Lyon 27-szeres francia válogatott védőjét, Jean-Alain Boumsongot.
júl. 30
14:44
AC Milan: Ronaldinho 2014-ig meghosszabbítja szerződését (She)
Ronaldinho hamarosan aláírja új, 2014-ig szóló szerződését az AC Milannál. Erről a futballista ügynöke, egyben testvére, Roberto de Assis adott tájékoztatást.
júl. 30
14:46
Sakk: nem fizetnek a legjobb németeknek, nem mennek az olimpiára (She)
Nem utazik a szeptember végén kezdődő sakkolimpiára a legjobb négy német nagymester. Georg Meier, Jan Gustafsson, Daniel Fridman és Arkadij Naiditsch azért nem megy az oroszországi Hanti-Manszijszkban rendezendő eseményre, mert hazájuk szövetsége semmit sem fizet nekik a részvételért.
júl. 30
14:48
Kerékpár: Andy Schleck és testvére elhagyja a Saxo Bankot (She)
Andy és Fränk Schleck hivatalosan bejelentette, hogy elhagyja a Saxo Bank kerékpárcsapatát.
júl. 30
15:00
Videó: a gólvonalról lőtte fölé a ziccert a portugál játékos (She)
Egészen elképesztő helyzet maradt ki a CSZKA Szófia–Cliftonville Európa-liga-mérkőzésen. A hazaiak színeiben pályára lépő portugál Rui Miguel a gólvonalról sem tudta a hálóba juttatni a labdát a 19. percben.
júl. 30
15:00
Borsos árak a Hungaroringen (Metropol)
Egy adag sültkolbász 2600 forintért kerülhet az asztalra, s amennyiben valaki egy kis sült krumplit is megkíván, annak további 1200 forintot kell "kicsengetnie". Egy gyros-tál 4500 forintba kerül, a lángos 1500
júl. 30
15:18
AC Milan: Ancelotti szerint nem költ majd sokat korábbi csapata (She)
Carlo Ancelotti, a Chelsea menedzsere úgy véli, korábbi klubja, az AC Milan nem költ sok pénzt új játékosokra ezen a nyáron.
júl. 30
15:20
Videoton: Varga Róbert Zalaegerszegen folytatja pályafutását (She)
A vidi.hu tájékoztatása szerint Varga Róbert a Videotontól a Zalaegerszeghez igazolt.
júl. 30
15:22
DVSC: A célom az, hogy aranyakat szerezzünk - Farkas Balázs (She)
Farkas Balázs, a Debrecen 22 éves támadója az előző szezonban a Videotonnal lemaradt a bajnoki aranyról, de reményei szerint a DVSC-vel ünnepelhet majd. Erről a dvsc.hu adott tájékoztatást.
júl. 30
15:54
Magyar Nagydíj: a 2. szabadedzésen is Vettel autózta a legjobb időt (She)
A Formula–1-es Magyar Nagydíj második szabadedzésén is (akárcsak az elsőn) a német Sebastian Vettel autózta a legjobb időt. A második ezúttal a Ferrari spanyol pilótája, Fernando Alonso, míg a harmadik a másik Red Bull-os Mark Webber lett.
júl. 30
16:12
Légiósok: Hogy Priskin nem lő gólt? Nem baj, majd fog! - Keane (She)
Roy Keane, az angol labdarúgó-bajnokság második vonalában szereplő Ipswich Town menedzsere kijelentette: nem aggódik amiatt, hogy Priskin Tamás sorra hagyja ki a helyzeteket a felkészülés során, mert szerinte előbb-utóbb megtalálja góllövő cipőjét a magyar támadó.
júl. 30
16:12
Magyar Nagydíj: Vettel másodszor is a legjobb (Metropol)
Akárcsak délelőtt, a Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki második szabadedzésén is Sebastian Vettel, a Red Bull német pilótája autózta a legjobb időt.
júl. 30
16:48
Légióssors: romániai csapat teszteli a Stuttgartból távozó magyart (She)
Varga Bence és Bartos Attila személyében két magyar játékost tesztel olaszországi edzőtáborában a román labdarúgó-bajnokság másodosztályában szereplő FC Bihor.
júl. 30
16:48
Samuel Peter lesz Klicsko kihívója (Metropol)
A nehézsúlyban három profi világbajnoki övet is birtokló Vlagyimir Klicsko a nigériai Samuel Peterrel bokszol szeptember 11-én, Frankfurtban.
júl. 30
16:50
U17-es válogatott: Tuboly Frigyes keretet hirdetett az augusztusi tornára (She)
Augusztus 3-án, kedden nyolc csapat részvételével megkezdődik a 30 éves múltra visszatekintő Nemzetközi Ifjúsági Torna. Tuboly Frigyes szövetségi edző ma kihirdette a rangos megméretésre készülő magyar válogatott keretét.
júl. 30
17:06
Újpest: Rajczi csak a győzelemmel lenne elégedett az idénynyitón (She)
Rajczi Péter, az Újpest támadója a Győr elleni idénykezdet előtt elismerte, hogy nem a legkönnyebb ellenféllel kerültek össze az első fordulóban, de hazai pályán csakis a győzelemmel lenne elégedett. A 11-szeres válogatott játékos az ujpestfc.hu-nak nyilatkozott.
júl. 30
17:08
Anglia: David James a második ligás Bristol Cityt választotta (She)
A nyári világbajnokságon az angol labdarúgó-válogatott kapusaként részt vevő David James pénteken egy évre az angol második ligás Bristol Citybe igazolt.
júl. 30
17:42
Európa-liga: az UEFA elutasította a Mallorca fellebbezését a kizárás ellen (She)
Az UEFA elutasította a Mallorca fellebbezését, így a spanyol csapat nem indulhat a következő Európa-liga-sorozatban.
júl. 30
17:42
Alonso pénzbüntetése (Metropol)
A Forma-1-es Magyar Nagydíj versenybírói 1200 eurós pénzbüntetés megfizetésére kötelezték Fernando Alonsót, a Ferrari spanyol pilótáját, miután pénteken a megengedettnél gyorsabban hajtott a boxutcában.
júl. 30
17:44
Celtic: izraeli tehetséget igazoltak a glasgow-i zöld-fehérek (She)
Biram Kajal, a Maccabi Haifa 22 éves játékosa négy évre a skót labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Celticbe szerződött. A hírt a skót klub hivatalos honlapján jelentették be, az átigazolás összegét nem hozták nyilvánosságra.
júl. 30
18:00
Magyar Nagydíj: Alonso gyorsan hajtott, pénzbüntetést kapott (She)
A Formula–1-es Magyar Nagydíj versenybírói 1200 eurós pénzbüntetés megfizetésére kötelezték Fernando Alonsót, a Ferrari spanyol pilótáját, miután pénteken a megengedettnél gyorsabban hajtott a boxutcában.
júl. 30
18:02
Premier League: a holland bajnoktól igazolt védőt a Wigan (She)
Ron Stam, a holland labdarúgó-bajnokság legutóbbi kiírását megnyerő Twente védője az angol Premier League-ben szereplő Wigan Athletic játékosa lett.
júl. 30
18:18
Evezés: az Orbán, Vanczák páros rekorddal nyert a Budapest-Baja távversenyen (She)
Péntek hajnalban, Budapesten rajtolt a 22. alkalommal kiírt Budapest–Baja evezős regatta; 33 hajóban összesen 103 versenyző, köztük 87 magyar, 14 német, 1 holland és 1 ukrán. A 165 kilométeres távot 9 óra 22 perces idővel, az Orbán Gergely, Vanczák Gergely páros teljesítette a leggyorsabban, két perccel megdöntve az eddigi rekordot.
júl. 30
18:36
Felkészülés: Elefántcsontpart a West Ham stadionjában „fogadja” az olaszokat (She)
Az Elefántcsontparti Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint az afrikai válogatott felkészülési mérkőzésen a West Ham United stadionjában, az Upton Parkban „fogadja” Olaszországot.
júl. 30
18:54
Szpartak Moszkva: olimpiai bajnok argentin védő érkezik (She)
A Szpartak Moszkva Nicolás Pareja személyében olimpiai győztes védővel erősítette meg keretét. A szerződés részleteiről nem adott tájékoztatást az orosz klub.
júl. 30
18:56
FTC: Tóth Bence a Fradi kezdőjében, Prukner kijelölte csapatát (She)
Az ftc.hu tájékoztatása Prukner László vezetőedző kijelölte a Ferencváros kezdőcsapatát a Paks elleni bajnoki nyitányra.
júl. 30
18:58
Atlétikai Eb: Kiss Dániel bejutott a féri 110 gát döntőjébe (She)
Kiss Dániel a második helyen végzett futamában a barcelonai atlétikai Európa-bajnokság 110 méteres gátfutásának elődöntőjében, így bejutott az este nyolc előtt tíz perccel kezdődő döntőbe.
júl. 30
19:12
NB I: FTC-Paks szezonnyitó mérkőzés élőben az NSO-n! (She)
Hamarosan kezdetét veszi a labdarúgó NB I 2010–2011-es szezonjának nyitó mérkőzése, a Ferencváros–Paks összecsapás. A találkozóról élő, szöveges tudósítást olvashatnak a Nemzeti Sport Online-on!
júl. 30
19:48
Férfi vízilabda: ezúttal öt góllal győztük le a német válogatottat (She)
Felkészülési mérkőzésen Békéscsabán aratott 13–8-as győzelmet a magyar férfi vízilabda-válogatott Németország felett.
júl. 30
19:50
Atlétikai Eb: Christophe Lemaitre győzött férfi 200 méteren (She)
Második aranyérmét is megszerezte Christophe Lemaitre a barcelonai atlétikai Európa-bajnokságon. A francia sportoló a 100 méter után 200-on sem talált legyőzőre. Lemaitre a táv felénél még a mezőny közepén futott, ám félelmetes hajrájának köszönhetően egy századdal megverte Christian Malcolmot.
júl. 30
20:06
Atlétikai Eb: Firováé a női 400 méter kontinensbajnoki címe (She)
Teljes orosz siker született a nők 400 méteres síkfutásában az atlétikai Európa-bajnokságon, Barcelonában. Az első helyen Tatjana Firova végzett, mindössze három századdal megelőzve Kszenyija Usztalovát. A bronzérmet is orosz szerezte meg Antonyina Krivosapka személyében.
júl. 30
20:08
Légióssors: a bokasérülést szenvedő Bodor négy hétre kidőlt (She)
A pénteki tüzetes orvosi vizsgálat szerint a holland labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Bodor Boldizsár (Roda) legalább négy hétig nem léphet pályára bokaszalag-sérülése miatt.
júl. 30
20:10
Atlétikai Eb: Kiss Dániel harmadik helyen végzett 110 gáton! (She)
Kiss Dániel fantasztikus: a harmadik helyen végzett a barcelonai atlétikai Európa-bajnokság 110 méteres gátfutásában. A magyar sportoló Németh Roland 2002-es Eb-n, 100 méteren elért bronza után először nyert érmet hazánknak futószámban.
júl. 30
20:24
Atlétikai Eb: Kiss Dániel bronzérmes 110 méter gáton (Infostart)
Kiss Dániel bronzérmet szerzett a 110 m gát döntőjében a barcelonai atlétikai Európa-bajnokságon, pénteken.
júl. 30
20:24
Gyulay Zsolttal járta körbe a Hungaroringet Palik László (Blikk)
Bennfentesek szerint Palik önként mond le a Hungaroring Sport Zrt. éléről
júl. 30
20:24
A férfi vízilabda-válogatott újra legyőzte a németeket (Metropol)
Akárcsak csütörtökön, Szolnokon, a pénteki, békéscsabai összecsapáson is legyőzte a magyar férfi vízilabda-válogatott a németek legjobbjait az Eb-előkészületek jegyében rendezett barátságos mérkőzésen.
júl. 30
20:42
Vízilabda: mégis csak 13 pólós nevezhető az Európa-bajnokságra (She)
A FINA, a sportági világszövetség döntése értelmében a zágrábi vízilabda Európa-bajnokságra 13 játékost nevezhetnek a részt vevő országok, így Magyarország is – adta hírül pénteken a férfiválogatott hivatalos honlapja.
júl. 30
20:42
Tíz magyar érem az ifjúsági kajak-kenu Eb-n (Metropol)
Tíz érmet - két aranyat, egy ezüstöt és hét bronzot - szereztek a magyarok az ifjúsági és 23 éven aluli kajakosok és kenusok moszkvai Európa-bajnokságán, pénteken, amikor az 500 méteres számok döntőire került sor.
júl. 30
20:44
Kajak-kenu: tíz magyar érem az első döntős napon az ifjúsági Eb-n (She)
Tíz érmet – két aranyat, egy ezüstöt és hét bronzot – szereztek a magyarok az ifjúsági és 23 éven aluli kajakosok és kenusok moszkvai Európa-bajnokságán pénteken, amikor az 500 méteres számok döntőire került sor.

Keresés