2010. július 5. hétfő

júl. 5
13:45
Nem minimálbérért kosarazik Joe Johnson (Behaviour)
Közel 120 millió dollárt fizet az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Atlanta Hawks csapata legjobbjának, Joe Johnsonak azért, hogy további hat évig az együttesnél maradjon.
júl. 5
13:47
Egy évre tiltották el a birkózó Kiss Balázst (Metropol)
A Nemzetközi Birkózó Szövetség (FILA) egy évre tiltotta el a világbajnok Kiss Balázst, aki márciusban akadt fenn egy doppingellenőrzésen.
júl. 5
14:03
Videoblog: Verebes szerint kőkemény intézkedések kellenek az MLSZ-ben (She)
A korábbi szövetségi kapitány és sikeredző, Verebes József ezúttal az MLSZ tisztújító közgyűlése kapcsán alkotott véleményt videoblogjában, amelyben elmondta, Csányi Sándor olyan vezetőket vesz maga köré, akik új úton indulhatnak el a magyar labdarúgásban. Mindannyian értenek a saját területükhöz, így tényleg nagyon komoly csapat jöhet létre.
júl. 5
14:05
Vb 2010: Löw és „Schweini” szerint is Spanyolország az esélyes (She)
Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya mai sajtótájékoztatóján rendkívül elismerően beszélt csapata következő riválisáról, Spanyolországról, kiemelve, az Európa-bajnok a vb-elődöntő esélyese.
júl. 5
14:21
Vb 2010: Ravsan Irmatov vezeti a Hollandia-Uruguay elődöntőt (She)
A FIFA tájékoztatása szerint Ravsan Irmatov vezeti a Hollandia–Uruguay elődöntőt a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon.
júl. 5
14:21
Kassai elődöntős (Behaviour)
A nemzetközi szövetség (FIFA) játékvezető bizottsága hétfőn jelölte ki a vb két elődöntőjének bíróit, s ez alapján Kassai Viktor fújhatja a sípot az egyik elődöntőn.
júl. 5
14:23
Buffon kés alá feküdt (Behaviour)
Sikeres műtéten esett át Gianlugi Buffon, az olasz labdarúgó-válogatott kapusa, aki a jelenleg is zajló dél-afrikai világbajnokságon szenvedett hátsérülést.
júl. 5
14:25
Kiss László feladta a leckét tanítványainak (Behaviour)
2006 után idén újra Budapest ad otthont az úszó Európa-bajnokságnak, amit a Margit-szigeten tartanak augusztus 9. és 15. között. Kiss László a magyar válogatott kapitánya a hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, hogy még jobb szereplést vár csapatától, mint négy évvel ezelőtt.
júl. 5
14:39
Gyász: elhunyt Herbert Erhardt, a németek 1954-es világbajnoka (She)
Három nappal 80. születésnapja előtt elhunyt Herbert Erhardt, a német labdarúgó-válogatott korábbi játékosa. Erhardt tagja volt az 1954-ben világbajnoki címet szerző Nationalelfnek, amely a magyar Aranycsapatot győzte le 3:2-re a berni döntőben, de a tornán nem lépett pályára.
júl. 5
14:41
Golf: Rose győzött, Woods szenvedett Newton Square-ben (She)
Az angol Justin Rose nyerte meg a profi golfozók legrangosabb sorozatának, a US PGA Tournak a legutóbbi, Newton Square-ben rendezett 6.2 millió dollár összdíjazású viadalát.
júl. 5
14:43
Videoton: a portugál élvonalból igazolhatnak brazil csatárt - lapértesülés (She)
A portugál A Bola napilap beszámolója szerint a Videoton szeretné megszerezni az U. D. Leiria brazil csatárát, Cássiót (teljes nevén Cássio Vargas Barbosát).
júl. 5
14:45
Úszó-Eb: a 2006-osnál jobb teljesítményt remél a kapitány (She)
A magyar úszóktól a 2006-os budapesti Eb össztermésénél, a hét éremnél (2, 1, 4) többet remél a válogatott szövetségi kapitánya az augusztus 9. és 15. között esedékes margit-szigeti kontinensviadalon.
júl. 5
14:47
Bundesliga: a Wolfsburg ellen kezdi a bajnokságot a Bayern München (She)
A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) hétfő kora délután kisorsolta a Bundesliga 1. első fordulójának párosítását. A 2010–2011-es szezon a legutóbbi két bajnok, a címvédő Bayern München és a 2008–2009-es győztes Wolfsburg összecsapásával kezdődik.
júl. 5
14:57
Sampdoria: Koman is utazik az edzőtáborba, hogy meggyőzze edzőjét (She)
A Sampdoriánál az orvosi vizsgálatokkal megkezdték a felkészülést a következő idényre, és pénteken Moenába utazik edzőtáborozni a csapat, ahova Koman Vladimir is elutazik társaival.
júl. 5
15:15
Soproni Liga: FTC-Pakssal kezdődik az új szezon - az első három forduló órarendje (She)
Elkészült a 2010–2011-es Soproni Liga-idény első három fordulójának menetrendje. Az első mérkőzést július 30-án a Ferencváros és a Paks játssza egymással.
júl. 5
15:15
Beckenbauer szerint a sokszínűség a német-siker titka (Behaviour)
Sokszínűsége miatt szerepel kiemelkedően a német labdarúgó-válogatott a dél-afrikai világbajnokságon Franz Beckenbauer szerint.
júl. 5
15:17
FIFA: összevonják a FIFA Év Játékosa díjat és az Aranylabdát (She)
Ma kora délután eldőlt, hogy összevonják a FIFA Év Játékosa díjat és az Aranylabdát a France Football napilapot üzemeltető Amaury kiadó és a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség megállapodása értelmében.
júl. 5
15:17
Nézze meg, mit fogott Casillas! - Képek a szombati meccsekről (Behaviour)
Két izgalmas csatában dőltek el a labdarúgó-világbajnokság szombati negyeddöntői. Délután Németország búcsúztatta Diego Maradona fiait, majd este az Európa-bajnok spanyol csapat is kiharcolta az elődöntőbe jutást. Nézze meg a meccsről készült képeinket.
júl. 5
15:19
Győri ETO: Dudás Ádám Pakson folytathatja, ma már ott edz (She)
A Nemzeti Sport Online információi szerint a Győri ETO FC U20-as vb-bronzérmes labdarúgója, Dudás Ádám Pakson folytathatja pályafutását. A középpályás ma délután már a tolnai csapattal tréningezik.
júl. 5
15:33
A Soproni Liga első három fordulójának menetrendje (Metropol)
A Magyar Labdarúgó Szövetségben hétfőn elkészítették a Soproni Liga 1-3. fordulójának pontos menetrendjét.
júl. 5
15:51
Egyesül az Aranylabda és a FIFA Év játékosa-díj (Infostart)
A jövőben a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) és a France Football közösen díjazza az év legjobb játékosát az Aranylabdával. Az erről szóló egyezséget Joseph Blatter FIFA-elnök jelentette be hétfőn, Johannesburgban.
júl. 5
15:51
Újpest: korábbi montenegrói utánpótlás-válogatottat tesztelnek (She)
Három délszláv játékost is tesztel az Újpest labdarúgócsapata – olvasható a lila-fehérek hivatalos honlapján.
júl. 5
15:51
Egyesül az Aranylabda és a FIFA Év játékosa-díj (Metropol)
A jövőben a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség és a France Football közösen díjazza az év legjobb játékosát az Aranylabdával.
júl. 5
15:53
DVSC: Nemanja Obrics nem lesz a bajnokcsapat játékosa (She)
Az utóbbi időszakban a DVSC-TEVA-val készülő szerb labdarúgó, a korábban Kaposváron is futballozó Nemanja Obrics nem kap szerződést a bajnokcsapattól.
júl. 5
15:55
Championship: Geovanni nem követi Halmosi klubját a másodosztályba (She)
A klub hétfői bejelentése szerint a brazil Geovanni és az angol labdarúgó-bajnokság élvonalából tavasszal kieső Hull City közös megegyezéssel szerződést bontott.
júl. 5
16:09
Championship: Paulo Sousa csapatot vált, de a ligában maradna (She)
A legutóbbi idényben a Swansea City menedzsereként dolgozó Paulo Sousa távozik posztjáról, és az ugyancsak az angol labdarúgó-bajnokság második vonalában szereplő Leicester Cityvel tárgyal a szakvezetői poszt elfoglalásáról.
júl. 5
16:09
Arn Gréta továbbjutott (Metropol)
Arn Gréta három játszmában a nyert a fehérorosz Darja Kusztova ellen a 220 ezer dollár összdíjazású GDF Suez Grand Prix elnevezésű budapesti salakpályás női tenisztorna hétfői első fordulójában.
júl. 5
16:27
Tenisz: Arn Gréta győzelemmel mutatkozott be a Rómain (She)
Bejutott a legjobb tizenhat közé a hetet a világranglista 109. helyén kezdő Arn Gréta. A magyar teniszező 3:6, 6:0, 6:3-ra verte meg a fehérorosz Darija Kusztovát.
júl. 5
16:27
Magyar súlyemelő az egyetemisták világbajnoka (Metropol)
Az egyetemisták-főiskolások tajvani világbajnokságán magyar aranyérmest is avattak hétfőn: Nagy Péter a plusz 105 kilogrammosok mezőnyében szerezte meg a vb-címet mindkét fogásnemben, így összetettben is.
júl. 5
16:29
MTK: minden rendben van Szatmári Zoltán műtött térdével (She)
Egy térdszalagszakadás után sosem lehet elég óvatos egy labdarúgó, így nem csoda, hogy Szatmári Zoltán rendszeresen kontrollvizsgálatra jár. Az MTK kapusának tavaly ősszel műtött térdével a klub honlapjának tájékoztatása szerint szerencsére minden rendben van.
júl. 5
16:31
Görögország: az Európa-bajnok Dellasz visszatért az AEK-hoz (She)
Visszatért az AEK Athén labdarúgócsapatába a veterán, Európa-bajnok középhátvéd, Trajanosz Dellasz.
júl. 5
16:45
Vb 2010: Stekelenburg szerint Suárez a torna legjobb kapusa (She)
A holland labdarúgó-válogatott kapusa, Maarten Stekelenburg sms-ben üzent ajaxos csapattársának, Luís Suáreznek a vb negyeddöntői után – méghozzá azt, hogy a Ghána ellen a 120. percben a gólvonalról kézzel mentő csatár a torna legjobb kapusa.
júl. 5
16:45
Schweinsteiger a kupával térne vissza (Metropol)
Nem akar üres kézzel visszatérni hazájába Bastian Schweinsteiger, a dél-afrikai világbajnokságon elődöntős német válogatott labdarúgója.
júl. 5
17:03
Szolnok: Búrány, Ngalle, Koós és Rézsó is az újoncnál folytatja (She)
A Szolnok labdarúgócsapatánál gőzerővel dolgoznak a keret megerősítésén. Az NB I újonca négy új játékos szerződtetéséről adott hírt a honlapján.
júl. 5
17:05
Premjer-liga: Klosét szerződtetné az orosz bajnok Rubin Kazany (She)
Egybehangzó orosz lapértesülések szerint a Bayern München és a német válogatott csatárát, Miroslav Klosét akarja szerződtetni a bajnoki címvédő Rubin Kazany.
júl. 5
17:07
Vb 2010: Véget ért az időszakom, mindenemet odaadtam - Maradona (She)
Diego Maradona, az argentin válogatott szövetségi kapitánya az argentin Crónica televíziónak úgy nyilatkozott, véget ért az időszaka.
júl. 5
17:21
Súlyemelés: Nagy Péter nyerte a főiskolai vb-t, Magát bronzérmes (She)
Az egyetemisták-főiskolások tajvani világbajnokságán magyar aranyérmest is avattak hétfőn: Nagy Péter a plusz 105 kilogrammosok mezőnyében szerezte meg a vb-címet mindkét fogásnemben, így összetettben is.
júl. 5
17:23
Tour de France: Sylvain Chavanelé a szakaszgyőzelem és a sárga trikó (She)
A Tour de France idei 2., Brüsszel és Spa közötti szakaszát „mindössze" 201 kilométeres hosszúságúra jelölték ki a szervezők, de hat hegycsúcsot kellett megmásznia annak, aki végig akarta tekerni az etapot.
júl. 5
17:25
Budapest Honvéd: nincs szükség az elefántcsontparti Romanicra (She)
A Budapest Honvéd labdarúgócsapatának tájékoztatása szerint az elefántcsontparti Romanic nem lesz a kispesti klub játékosa, mivel a román Branesti elleni felkészülési mérkőzésen nem győzte meg Massimo Morales vezetőedzőt.
júl. 5
17:39
Tenisz: John McEnroe szerint Rafael Nadal egy állat (She)
John McEnroe szerint a világelső Rafael Nadal idén teljessé teheti Grand Slam-gyűjteményét, azaz megszerezheti a még hiányzó trófeáját az amerikai nyílt teniszbajnokságról.
júl. 5
17:41
Vb 2010: a nigériai elnök visszavonta a válogatott felfüggesztését (She)
Nigéria elnöke, Goodluck Jonathan a FIFA nyomására visszavonta azon döntését, amellyel két évre felfüggesztette az ország labdarúgó-válogatottjának működését – adta hírül az AFP hírügynökség.
júl. 5
17:57
Verrasztó Evelyn: Alakul a formám (Infostart)
Tavalyi világcsúcsai után Verrasztó Evelyn egyelőre nem döntötte el, hogy hány számban indul augusztusban margitszigeti úszó Európa-bajnokságon. Mostani formáját a szerdán kezdődő országos bajnokságon mérik majd fel - mondta el az InforRádiónak a sportolónő.
júl. 5
17:57
Sakk: hétfőn Izlandon exhumálták Bobby Fischer maradványait (She)
Exhumálták hétfőn az izlandi hatóságok Bobby Fischer sakkvilágbajnok földi maradványait, hogy végre eldőljön, valóban az elhunyt híresség-e egy kilencéves kislány apja.
júl. 5
17:57
"A srác egy állat, testileg és lelkileg egyaránt" (Behaviour)
John McEnroe szerint a világelső Rafael Nadal idén teljessé teheti Grand Slam-gyűjteményét, azaz megszerezheti a még hiányzó trófeáját az amerikai nyílt teniszbajnokságról.
júl. 5
18:15
Paraguay: távozik a kapitány, Santa Cruz utolsó vb-je volt az idei (She)
Négyéves megbízatása véget ért, így Gerardo Martino feláll a paraguayi labdarúgó-válogatott kispadjáról. A dél-amerikai együttes csatára, Roque Santa Cruz ezzel egyidejűleg azt jelentette be, hogy az idei volt az utolsó világbajnokság, amelyen részt vett.
júl. 5
18:15
Lemondott a paraguayi szövetségi kapitány (Metropol)
Lemondott posztjáról Gerardo Martino, a paraguayi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, miután a gárda 1-0-s vereséget szenvedett a spanyoloktól a dél-afrikai világbajnokság szombati negyeddöntőjében.
júl. 5
18:17
Schalke 04: a „királykékek" szerződést bontottak Marcelo Bordonnal (She)
Közös megegyezéssel szerződést bontott a Schalke 04 labdarúgócsapata és Marcelo Bordon.
júl. 5
18:33
Formula-1: Hamilton elmondta, beszélt Alonsóval, és béke van köztük (She)
Lewis Hamilton a Formula–1-es McLaren brit pilótája elmondta, beszélt a ferraris Fernando Alonsóval az Európai Nagydíj óta, és szent a béke a két pilóta között.
júl. 5
18:35
Úszó Eb: Schmitt Pál a megnyitót követően parlamenti fogadást ad (She)
Schmitt Pál, a megválasztott köztársasági elnök, az Eb fővédnöke nyitja meg ünnepélyesen augusztus 4-én a magyarországi úszó Európa-bajnokságot, majd másnap este a Parlamentben fogadást ad a kontinensviadal vendégeinek, köztük a világszövetség (FINA) és az Európai Úszóliga (LEN) vezetőinek tiszteletére.
júl. 5
18:37
Videó: az uruguayiak nemcsak a pályán tudnak kiválóan adogatni (She)
Az utóbbi napokban szinte mindig fülig ér a szájuk az uruguayi labdarúgó-válogatott tagjainak, amely érthető a csapat sikerei láttán – a dél-amerikai válogatott az A-csoport megnyerése után az egyenes kieséses szakaszban előbb Dél-Koreát, majd Ghánát búcsúztatva jutott az elődöntőbe, ahol majd Hollandiával találkoznak –. A Diego Forlán által készített videós napló legújabb részében a játékosok…

Keresés