2010. július 9. péntek

júl. 9
16:09
Brazília a legnagyobb futballnemzet a világon (Behaviour)
A dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság helyszínén mutatta be a nemzetközi szövetség (FIFA) és a rendező Brazília a 2014-es torna hivatalos logóját.
júl. 9
16:11
Újpest: Magos Mátyás térdsérülés miatt nem utazhatott el Bükfürdőre (She)
Az Újpest NB I-es keretével kezdte meg a felkészülést a középpálya mindkét szélén bevethető Magos Mátyás. A 18 éves játékos azonban egy makacs sérülés miatt nem tudott a többiekkel utazni a csapat bükfürdői edzőtáborába, így továbbra is a Megyeri úton készül – olvasható a lila-fehér klub hivatalos honlapján.
júl. 9
16:27
El: Elekre, Nagy Dánielre, Gosztonyira és Mutumbára sem számíthat a Vidi (She)
Hétfőn kezdi meg a közvetlen felkészülést az NK Maribor elleni Európa-liga-selejtezőre a Videoton labdarúgócsapata. Mezey György, a fehérváriak vezetőedzője a vidi.hu-nak elmondta: négy játékosára sem számíthat.
júl. 9
16:29
Felkészülés: nagy keménykedésbe torkollott Fehér Csabáék meccse (She)
Fehér Csaba végig a pályán volt a NAC Bredában, amely a holland labdarúgó-bajnokság rajtjára készülve újabb mérkőzést nyert meg alsóbb osztályú ellenféllel szemben.
júl. 9
16:45
Formula-1: Webber volt a leggyorsabb a második szabadedzésen (She)
A Formula–1-es világbajnokság Brit Nagydíjának második szabadedzésén az ausztrál Mark Webber autózta a legjobb időt, megelőzve a spanyol Fernando Alonsót és a német Sebastian Vettelt.
júl. 9
16:47
Rali-vb: Kimi Räikkönen bukott a bolgár futamon, de megúszta (She)
Balesetet szenvedett a Bolgár rali negyedik gyorsasági szakaszán Kimi Räikkönen. A Citroën Junior Team finn pilótája sérülés nélkül megúszta a bukást.
júl. 9
17:03
Bundesliga 2.: Dzsong Te Sze az első észak-koreai a ligában (She)
A német másodosztályba, a VfL Bochum csapatához igazolt Dzsong Te Sze, a dél-afrikai világbajnokságon szerepelt észak-koreai válogatott futballistája, akit a KNDK-ban a "nép Rooneyjaként" emlegetnek.
júl. 9
17:05
Tenisz: Rezai lesz Dulko ellenfele a bastadi fináléban (She)
A francia Aravane Rezai és az argentin Gisela Dulko játssza a döntőt a 220 ezer dollár összdíjazású bastadi sakakpályás női tenisztornán.
júl. 9
17:07
El: az északír edző 25 év után ünnepelhetett először kupameccsen (She)
Ronnie McFall, az északír Portadown trénere 25 év elteltével először ünnepelhetett győzelmet egy európai kupameccsen, miután együttese 1–0-ra felülmúlta a lett Skonto Rigát, így továbbjutott az Európa-liga második selejtezőkörébe.
júl. 9
17:09
Vb 2010: kérdéses Diego Forlán pályára lépése a bronzmeccsen (She)
Kérdéses az uruguayi Diego Forlán pályára lépése a Németország elleni bronzmérkőzésen a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon.
júl. 9
17:39
Anderlecht: a lilák legjobb támadója kihagyni kényszerül a BL-rajtot (She)
Megsérült az Anderlecht ausztriai edzőtáborában, és valószínűleg mind az első BL-selejtezőkről, mind hazája labdarúgó-bajnokságának rajtjáról lemarad Romelu Lukaku, a legutóbbi belga gólkirály.
júl. 9
17:39
Webber a leggyorsabb a második szabadedzésen (Metropol)
Mark Webber, a Red Bull ausztrál pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es Brit Nagydíj pénteki második szabadedzésén.
júl. 9
17:41
US Open: rekordnyereményért játszanak az Egyesült Államokban (She)
Minden idők legnagyobb nyereményét zsebelheti be az idei US Open győztese – derül ki az Amerikai Teniszszövetség tájékoztatásából.
júl. 9
17:57
Formula-1: Senna versenyez a szezon hátra levő részében (She)
Mint tegnap beszámoltunk róla, a Hispania Racing a Brit Nagydíjon nem Bruno Sennát, hanem az eddigi tesztpilótát, a japán Jamamoto Szakont indítja majd Karun Chandhok csapattársaként. Bővebb tájékoztatást mára ígértek, ami meg is történt: ebben leszögezték, továbbra is bíznak Sennában, így ő fog versenyezni a szezon hátra levő részében.
júl. 9
17:59
Man. City: Mancini szívesen látná csapatában Balotellit és Dzekót is (She)
A Manchester City menedzsere, Robert Mancini „remek gondolatnak" tartaná, ha az interes Mario Balotelli és a Wolfsburgot erősítő Edin Dzeko is az angol csapatban folytatná pályafutását.
júl. 9
18:01
Tenisz: a tavalyi döntős Schnyder már a négy között Budapesten (She)
A tavaly döntős svájci Patty Schnyder három játszmában, 2 óra 7 perc alatt nyert pénteken a szlovén Polona Hercog ellen a 220 ezer dollár összdíjazású, budapesti salakpályás női tenisztorna negyeddöntőjében.
júl. 9
18:03
Tour de France: Cavendish ismételt, megint lesprintelte a riválisokat (She)
A várakozásoknak megfelelően sprintbefutóval ért véget a kerékpáros Tour de France 6. szakasza Montargis és Gueugnon között. A célba az 5. szakaszt is megnyert brit Mark Cavendish érkezett elsőként, lehajrázva Tyler Farrart és Alessandro Petacchit.
júl. 9
18:15
Vb 2010: Van Persie a legjobbját fogja nyújtani - Van Marwijk (She)
Bert van Marwijk szövetségi kapitány szerint Robin van Persie a spanyolok elleni döntőben a legjobbját fogja nyújtani a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon. Dirk Kuyt igazi csapatjátékosként jellemezte az Arsenal támadóját.
júl. 9
18:17
Man. Utd.: Gary Neville megsérült, nem megy az amerikai túrára (She)
Kisebb vádlisérülést szenvedett a Manchester United labdarúgócsapatának edzésén Gary Neville, a „vörös ördögök" csapatkapitánya.
júl. 9
18:19
Atlétika: fehér sprinter először futott tíz másodpercen belül 100-on (She)
A francia atlétikai bajnokság pénteki versenynapján Christophe Lemaitre tíz másodpercen belüli idővel, 9.98 másodperccel nyerte meg a 100 méteres síkfutást, amivel sporttörténeti tettet hajtott végre.
júl. 9
18:33
El-selejtező: belga és albán bíró dirigál majd a Győri ETO-nak (She)
Megvan az időpontja és a játékvezetője az Atirau–Győri ETO FC Európa-liga-párharc első felvonásának. Az „odavágót” július 15-én (csütörtökön), magyar idő szerint 16 órakor rendezik a kazahsztáni Atirauban.
júl. 9
18:33
Nagyot bukott Ra:ikkönen (Behaviour)
Az első nap után a Citroe:nnel versenyző francia Sébastien Loeb vezet a Bolgár-ralin, az idei vb hetedik versenyén.
júl. 9
18:35
Vb 2010: Maarten Stekelenburg edzett, ott lehet a döntőben (She)
Jó hír a holland szurkolóknak: a sérüléssel bajlódó Maarten Stekelenburg ma már teljes értékű edzésmunkát végzett, így ott lehet a Spanyolország elleni döntőben a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon.
júl. 9
18:37
El-selejtező: skót játékvezető dirigál majd a Vidinek Mariborban (She)
A második selejtezőkörben kapcsolódik be az Európa-ligába a magyar bajnoki ezüstérmes Videoton FC labdarúgócsapata.
júl. 9
18:51
Bolgár rali: Loeb magabiztosan vezet Sordo előtt, Turán a 8. (She)
A francia Sébastien Loeb vezet a Bolgár rali első napja után, méghozzá magabiztosan, 28.1 másodperccel Dani Sordo előtt. Eddig fantasztikusan szerepel a magyar Turán Frigyes-Zsíros Gábor duó, akik abszolútban a 8. helyen állnak Peugeot-jukkal.
júl. 9
18:53
Blog: Szabados Gábor véleménye a magyar válogatott vb-szerepléséről (She)
Újabb írással jelentkezett blogjában Szabados Gábor sportközgazdász, aki ezúttal a szlovák és a szlovén labdarúgó-válogatott szempontjából vizsgálta Magyarország világbajnoki esélyeit.
júl. 9
18:55
Haladás: Nagy Gábor, Irhás és Iszlai is kihagyja a Király-kupát (She)
Holnap rendezik meg Szombathelyen a 7. Király-kupát, az immár hagyományos labdarúgó felkészülési tornát, amelynek az újperinti Király Sportlétesítmény ad otthont.
júl. 9
18:57
Tenisz: Szávay Cornet ellen is nyert, így már a négy között (She)
A hetedik helyen kiemelt Szávay Ágnes javuló játékkal, két szettben 6:3, 6:1-re győzött a francia Alizé Cornet ellen a 220 ezer dollár összdíjazású, budapesti salakpályás női tenisztorna negyeddöntőjében.
júl. 9
18:59
Premjer-liga: tart a Zenit győzelmi sorozata, Huszti csere volt (She)
Sorozatban a hatodik bajnoki mérkőzését is megnyerte a Zenit, így továbbra is fölényesen vezeti az orosz labdarúgó-bajnokság tabelláját. Huszti Szabolcs csereként lépett pályára a szentpétervári csapat pénteki mérkőzésén.
júl. 9
19:01
Hegyikerékpár: Erdélyi 25. az olimpiai szám Európa-bajnokságán (She)
Az izraeli Haifában rendezett hegyikerékpáros olimpiai krossz Európa-bajnokságon pénteken a felnőttek álltak rajthoz. A magyarok a női mezőnyben voltak érdekeltek, Erdélyi Eszter (X2S Kona Team) végül a 25. helyen zárt.
júl. 9
19:03
Férfi kézilabda-vb: viszonylag könnyű csoportban a mieink (She)
Péntek este Göteborgban elkészítették a jövő évi férfi kézilabda-vb csoportjainak beosztását. A magyar válogatott a B jelű hatosba került, ahol Izland, Norvégia, Ausztria, Japán és Brazília kapott még helyet.
júl. 9
19:09
Szolnok: két délszláv futballista érkezett próbajátékra (She)
Két felkészülési meccset is játszik szombaton 10 órakor az NB I-es újonc Szolnoki MÁV FC labdarúgócsapata, a fiatalok a Jászberény ellen meccselnek, míg a felnőttkeret Debrecenben a DVSC-TEVA ellen lép pályára.
júl. 9
19:09
Szávay elődöntős (Metropol)
A hetedik helyen kiemelt Szávay Ágnes két játszmában nyert pénteken Alizé Cornet ellen a 220 ezer dollár összdíjazású GDF Suez Grand Prix elnevezésű, budapesti salakpályás női tenisztorna negyeddöntőjében.
júl. 9
19:11
Vb 2010: a Copa Américán még Martino irányítja Paraguayt (She)
Gerardo Martino hivatalosan is bejelentette, hogy marad a paraguayi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
júl. 9
19:13
Felkészülés: a Pápa ötgólos vereséget szenvedett Pozsonyban (She)
Súlyos, 5–0-s vereséget szenvedett a Slovan Bratislavától az élvonalban szereplő Lombard Pápa FC labdarúgócsapata.
júl. 9
19:27
Női kézilabda: brazil átlövőt szerződtetett az Alcoa FKC (She)
Brazil játékossal erősített a női első osztályú kézilabda-bajnokságban nyolcadik helyen végzett Alcoa FKC: a fehérvári együttes szerződtette a győri Eduarda Amorim nővérét, Ana Carolina Amorim Taleskát.
júl. 9
19:29
Davis-kupa: az első két szettet megnyerte, de kikapott Kellner Ádám (She)
Kellner Ádám öt szettben vereséget szenvedett macedón ellenfelétől, Dimitar Grabuloszkitól a gödöllői Davis-kupa-párharc második találkozóján. A magyar teniszező az első két játszmát még megnyerte, de összességében 1:6, 5:7, 6:4, 6:4, 6:2-re kikapott.
júl. 9
19:45
PSG: Pauleta a klub történetének legjobbja, Ronaldinhót is megelőzi (She)
A korábbi portugál válogatott Pedro Pauletát választották minden idők legjobb PSG-játékosának. A második helyen Rai, a harmadikon Ronaldinho végzett.
júl. 9
20:03
Vb 2010: Del Bosque még nem döntött arról, hogy beteszi-e Torrest a kezdőbe (She)
A spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Vicente Del Bosque még nem döntött arról, hogy a hollandok elleni döntőben a kezdőcsapatba jelöli-e Fernando Torrest.
júl. 9
20:03
Az olimpiai ezüstérmessel egy csoportban a magyarok (Metropol)
A magyar válogatott többek között az olimpiai ezüstérmes Izland csapatával került azonos csoportba a 2011-es, olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-világbajnokság pénteki, Göteborgban rendezett sorsolásán.
júl. 9
20:05
Felkészülés: gól nélküli döntetlent játszott az Újpest Ausztriában (She)
Az osztrák labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Mattersburg volt az Újpest ellenfele a péntek kora esti, gól nélküli döntetlennel véget érő felkészülési mérkőzésen.
júl. 9
20:21
Férfi kézilabda-vb: Fiatal csapatom nagy kihívás elé néz - Csoknyai (She)
Csoknyai István, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya egyetértett azzal, hogy a mieink viszonylag könnyű csoportellenfeleket kaptak a jövő évi svédországi vb sorsolásán, ám a nehéz ág miatt így is nagyon nehéz lesz az olimpiai kvalifikáció miatt fontos első hét hely valamelyikén végezni.
júl. 9
20:23
NB II: az SZTK fiatal középhátvédet igazolt a Honvédtól (She)
Az NB II-ben szereplő szigetszentmiklósi labdarúgócsapatban folytatja pályafutását a 20 éves középhátvéd, Madar Máté, aki az előző szezonban a Budapest Honvéd második csapatában futballozott.
júl. 9
20:39
Felkészülés: Megyeri nélkül kapott ki az Olympiakosz a Steauától (She)
Egygólos vereséget szenvedett az Olympiakosz Pireusz labdarúgócsapata a román Steaua Bucuresti-től felkészülési mérkőzésen. Megyeri Balázs, a nyáron igazolt magyar kapus nem kapott játéklehetőséget a pénteki találkozón, a görögök hálóját a veterán Antonisz Nikopolidisz védte.
júl. 9
20:41
Vb 2010: a FIFA szeretné, ha Mandela adná át a győztesnek a trófeát (She)
A FIFA szeretné, ha Nelson Mandela adná át a világbajnoki címért járó trófeát a dél-afrikai labdarúgó-vb-n.
júl. 9
20:57
Evezés: Galambos a középdöntőbe jutott a svájci világkupán (She)
A három héttel ezelőtti müncheni állomáson aranyérmes Galambos Péter bejutott a középdöntőbe, azaz a legjobb 12 közé az evezősök Világkupa-sorozatának utolsó, luzerni viadalán.
júl. 9
21:15
MLSZ: egy hét alatt két selejtező - női játékvezetőink is Európa élvonalában (She)
Az UEFA játékvezető bizottsága kijelölte a következő női európai rendezvények játékvezetőit. Alig egy hét alatt két világbajnoki selejtezőn is magyar bírói csapat működik közre – számolt be róla az mlsz.hu.
júl. 9
21:17
Ukrajna: Andrij Sevcsenko góllal kezdett, mégsem nyert a Dinamo (She)
Andrij Sevcsenko szerezte a Dinamo Kijev első gólját a 2010–11-es ukrán labdarúgó-bajnokságban. A pénteki bajnoki nyitányon a Dinamo már két góllal vezetett az ugyancsak kijevi Obolony ellen, mégis be kellett érnie egy ponttal.
júl. 9
21:19
Videó: Kimi Räikkönen csúnyán összetörte az autóját Bulgáriában (She)
A rali-világbajnokság bolgár futamának első napján súlyos balesetet szenvedett az egyszeres Formula–1-es világbajnok Kimi Räikkönen. A finn pilóta autója egy kanyarban megcsúszott és a fák közé borult, de navigátorával együtt sértetlenül szállt ki a totálkáros roncsból.
júl. 9
21:21
Vb 2010: Remélem, nem rólam fog szólni a döntő - Webb (She)
Mint korábban beszámoltunk róla, az angol Howard Webb vezetheti a 2010-es labdarúgó-világbajnokság döntőjét, a Hollandia–Spanyolország összecsapást. Webb a France Footballnak nyilatkozva elmondta, reméli nem róla fog szólni a finálé.

Keresés