2011. január 30. vasárnap

jan. 30
17:05
Férfi kézi-vb: Karabatic a torna legjobbja, de nincs az álomcsapatban (She)
Nikola Karabaticot, a francia kézilabda-válogatott játékosát választották meg a svédországi férfi-vb legjobbjának. Az irányító, akárcsak a decemberi női Eb-n a svéd Linnea Torstenson, a torna álomcsapatába nem fért be.
jan. 30
17:07
Serie A: 0-2-ről nyert az Inter, Rudolf büntetőt rontott a Bariban (She)
Az Internazionale kétgólos hátrányból fordítva 3–2-re legyőzte a Palermót az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 22. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén. A Roma meccse a bolognai hóhelyzet miatt félbeszakadt, míg a Napoli simán megverte a magyarok nélkül kiálló Sampdoriát. Rudolf Gergely a kezdő tizenegy tagjaként tizenegyest hibázott, csapata, a Bari pedig kikapott.
jan. 30
17:21
FA-kupa: a Man. City épphogy kicsikarta az ismétlést a Notts-pályán (She)
Egyik alacsonyabb osztályú nottinghami alakulat sem tudta kivívni a továbbjutást az angol FA-kupa 4. fordulójában, bár mindkettőnek volt esélye rá. A harmadik vonalbeli (League One) Notts County hazai pályán 1–1-et játszott a csak a 80. percben egyenlítő Manchester Cityvel, míg a Championshipben érdekelt Nottingham Forest 2–1-es vezetésről elbukott (2–3) a West Ham United otthonában.
jan. 30
17:23
Férfi kézilabda-vb: francia-dán finálé, élőben az NSO-n! (She)
A végső elsőségért csap össze Malmőben az első vb-aranyérmére pályázó, a tornán eddig százszázalékos Dánia és a címvédő Franciaország a svédországi férfi kézilabda-világbajnokság döntőjében. Kövesse nyomon a mérkőzést folyamatosan frissülő cikkünk segítségével!
jan. 30
17:25
Videó: íme, Pazzini remeklése és az Inter fordítása a Palermo ellen! (She)
Hiába volt kétgólos hátrányban az Internazionale, az újonnan igazolt Giampaolo Pazzini duplájával és Samuel Eto'o higgadt büntetőjével fordított, azaz 3–2-re nyert a Palermo ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában. Nézze meg a fordulatos mérkőzés góljait!
jan. 30
17:39
Bundesliga: otthon bukott a Stuttgart, tovább rohan a Freiburg (She)
A Freiburg 1–0-ra győzött a Stuttgart vendégeként a német labdarúgó-bajnokság vasárnap délutáni mérkőzésén.
jan. 30
17:41
FA-kupa: ötödosztályú ellenfelet fogad az MU a nyolcaddöntőben (She)
Az Old Traffordon, a Manchester United vendégeként léphet fel február végén az angol FA-kupa nyolcaddöntőjében a Crawley Town, amely révén 17 év után került be újra ötödosztályú klub a sorozat legjobb 16 csapata közé.
jan. 30
17:57
Újrajátszásra kényszerül a Manchester City (Infostart)
A Manchester City meglepetésre nem bírt vasárnap a harmadosztályú Notts Countyval, így újrajátszásra kényszerül az angol labdarúgó FA Kupa negyedik fordulójában.
jan. 30
17:57
Asztalitenisz: Madarász ezüstérmet szerzett az ausztriai Top 10-tornán (She)
Madarász Dóra ezüstérmet szerzett az ifjúsági lányok versenyében az utánpótlás asztalitenisz Európa Top 10-bajnokságon, az ausztriai Schwechaton. A viadal honlapja szerint a magyar játékos hét győzelemmel és két vereséggel zárta a tornát, és csak a német Petrissa Solja tudta megelőzni.
jan. 30
17:59
Pazzini parádésan mutatkozott be az Interben (Infostart)
A címvédő Internazionale rendkívül fordulatos mérkőzésen, kétgólos hátrányból fordítva 3-2-re győzött a Palermo ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának vasárnapi játéknapján.
jan. 30
18:15
Videó: így mentette meg Dzeko a kínos vereségtől a Manchester Cityt (She)
Óriási meglepetésre a Manchester City csak 1–1-es döntetlent játszott idegenben a harmadik vonalbeli (League One) Notts Countyval az angol labdarúgó FA-kupa 4. fordulójában. A hazaiak szerezték meg a vezetést, miután egy szöglet után Neal Bishop szépen csúsztatott a kapuba. A manchesterieknek a hajrában sikerült az egyenlítés, amikor az új igazolás, Edin Dzeko lőtt közelről a hálóba egy beadást.
jan. 30
18:33
NFL: véglegesek az éjszakai hawaii Pro Bowl csapatnévsorai (She)
Ma éjszaka magyar idő szerint hajnali egy órakor kezdődik Hawaiin a Pro Bowl, vagyis az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság All Star-mérkőzése. A gálameccsen a szokásoknak megfelelően az Amerikai és a Nemzeti főcsoport együttesei csapnak össze egymással. A két keret még az utolsó napokban is változott: a szereplést 17 játékos sérülés, egy pedig személyes okokra hivatkozva mondta le, míg…
jan. 30
18:35
Skócia: a Rangers lesz a Celtic ellenfele a Ligakupa-döntőben (She)
A skót labdarúgó Ligakupa elődöntőjének második meccsét rendezték ma délután: a Rangers hazai környezetben 2–1-re legyőzte a Motherwellt, így a sorozat fináléjában megmérkőzhet az oda szombaton szintén bejutó Celtickel.
jan. 30
18:37
Hollandia: a menedzser utazik, Dzsudzsák sorsdöntő tárgyalás előtt (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, holland sajtóhírek szerint Dzsudzsák Balázs és menedzsmentje holnap tárgyalóasztalhoz ül a labdarúgó klubja, a holland bajnokságban szereplő PSV vezetőivel. A hírt a Nemzeti Sport Online kérdésére a futballista menedzsere, Vörösbaranyi József is megerősítette. A játékosügynök szűkszavú volt, de nagyon úgy tűnik, hogy a szélső pályafutása szempontjából döntő…
jan. 30
18:39
Jégkorong MK: a Vasast legyőző Dunaújváros ismét megvédte a címét (She)
Sorozatban harmadszor nyerte meg a jégkorong Magyar Kupát a Dunaújvárosi Acélbikák csapata, amely a miskolci döntőben 5–3-ra nyert a Vasas ellen.
jan. 30
18:41
Teremfoci: a Gyirmót szerezte meg a bronzérmet a Vasas ellen (She)
A Gyirmót végzett a harmadik helyen a teremlabdarúgó-bajnokságban, miután a bronzmérkőzésen 5–3-ra legyőzte a Vasast.
jan. 30
18:43
Videó: Rudolf a büntető után a kipattanót is kihagyta a Cagliari ellen (She)
Mint arról már beszámoltunk, az olasz labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában a Bari 2–1-es vereséget szenvedett Cagliariban. A Bariban kezdőként kapott lehetőséget Rudolf Gergely, aki a 42. percben, 2–1-nél egyenlíthetett volna, ám büntetőjét Agazzi kivédte. A kipattanó pont a magyar válogatott támadó elé került, ő azonban ismét a kapusba lőtt.
jan. 30
19:09
Bronzérmes a női rövidpályás gyorskorcsolyaváltó (Infostart)
Bronzérmet szerzett vasárnap a magyar női rövidpályás gyorskorcsolyaváltó a törökországi Erzurumban zajló 25. téli Universiadén, az egyetemi-főiskolás sportolók csúcsversenyén.
jan. 30
19:09
Férfi kézilabda-vb: Franciaország megvédte a világbajnoki címét (She)
Címvédés a férfi kézilabda-világbajnokságon: a sportág trónján ülő francia válogatott a malmői döntőben hosszabbítás után 37–35-re legyőzte a dán nemzeti csapatot, így története során negyedszer (1995, 2001 és 2009 után újra) lett aranyérmes. 1974 óta először jött össze címvédés a vb-n, akkor Románia hajtotta végre ezt a bravúrt.
jan. 30
19:11
Német Kupa: a Schalke lesz a címvédő Bayern elődöntőbeli ellenfele (She)
A Schalke 04 együttesét fogadja a címvédő Bayern München a labdarúgó Német Kupa elődöntőjében – derült ki a vasárnapi sorsoláson.
jan. 30
19:13
NHL: az All Star-gála új rendszerében Staal és Lidström csapata csap össze (She)
Ma éjszaka magyar idő szerint 22 órától az észak-karolinai Raleigh-ben rendezik meg az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) All Star-találkozóját. Bár a múltban a Keleti, illetve a Nyugati főcsoport együttese mérkőzött meg, illetve arra is volt példa, hogy Észak-Amerika válogatottja Európáéval, az idén új a rendszer: Eric Staal és Nicklas Lidström, a két csapatkapitány péntek este…
jan. 30
19:15
Primera División: a Bilbao igazi mumusként újra legyőzte az Atléticót (She)
Tovább nyomul a spanyol labdarúgó-bajnokság tabelláján az Athletic Bilbao: a baszkok vasárnap idegenben 2–0-ra felülmúlták az Atlético Madridot, és a sorozatuk már három bajnoki győzelmet számlál.
jan. 30
19:27
Franciaország megvédte világbajnoki címét (Infostart)
A francia válogatott megvédte címét a svédországi férfi kézilabda-világbajnokságon, miután a malmői fináléban hosszabbítást követően 37-35-re legyőzte a dán csapatot.
jan. 30
19:27
Férfi vízilabda ob I: a Vasas 15 góllal győzött a BVSC ellen (She)
A Vasas 18–3-ra nyert hazai pályán a BVSC ellen a férfi vízilabda ob I 15. fordulójában.
jan. 30
19:27
Bronzérmes a női rövidpályás gyorskorcsolyaváltó (Metropol)
Bronzérmet szerzett vasárnap a magyar női rövidpályás gyorskorcsolyaváltó a törökországi Erzurumban zajló 25. téli Universiadén, az egyetemi-főiskolás sportolók csúcsversenyén.
jan. 30
19:29
A Debrecen az aranyérmes a teremlabdarúgó-bajnokságban (Infostart)
A házigazda debreceni csapat nyerte meg a Borsodi teremlabdarúgó-bajnokság döntőjét.
jan. 30
19:29
FA-kupa: a Fulham lelépte a Spurst; Gera hajrábeli csereember volt (She)
A Fulham alapos verésben (4–0) részesítette az esélyesebbnek vélt Tottenhamet az angol FA-kupa 4. fordulójában. A győztes csapatban Gera Zoltán a 68. percben lépett pályára.
jan. 30
19:29
Férfi kézilabda-vb: Franciaország megvédte címét (Metropol)
A francia válogatott megvédte címét a svédországi férfi kézilabda-világbajnokságon, miután a vasárnapi, malmői fináléban hosszabbítást követően 37-35-re legyőzte a dán csapatot.
jan. 30
19:45
Ligue 1: az idén először nyert a Bordeaux, Tigana megmenekült (She)
Hatfordulónyi nyeretlenség után újra győzött a Girondins Bordeaux a francia labdarúgó-bajnokságban: a tengerkékek a Nice-t győzték le 2–0-ra vasárnap.
jan. 30
19:47
Férfi vízilabda ob I: a Honvéd idegenben, a Szolnok otthon győzött (She)
A férfi vízilabda ob I 15. fordulójában a Honvéd 9–6-ra nyert Szentesen, míg a Szolnok hazai pályán győzte le 14–6-ra a Debrecent.
jan. 30
19:49
Premier League: Robbie Keane kölcsönben a West Hamben folytatja (She)
Az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában sereghajtó West Ham United a szezon végéig kölcsönvette Robbie Keane-t, a Tottenham Hotspur támadóját. A WHU a szerződés lejárta után opciós joggal akár végleg is megszerezheti az ír válogatott játékost.
jan. 30
20:03
Férfi kosárlabda NB I: a Sopron könnyen nyert a Salgótarján ellen (She)
A Sopron hazai pályán 90–72-re nyert a Salgótarján ellen a férfi kosárlabda NB I 18. fordulójában.
jan. 30
20:03
Geráék elbúcsúztatták a Tottenhamet (Metropol)
Gera Zoltán csapata, a Fulham magabiztos győzelmet aratott vasárnap a vendég Tottenham Hotspur felett, s ezzel bejutott a legjobb 16 közé az angol labdarúgó FA Kupában.
jan. 30
20:05
Bundesliga: győzött, de továbbra is sereghajtó a Mönchengladbach (She)
A Mönchengladbach 1–0-ra győzött a Frankfurt vendégeként a német labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén.
jan. 30
20:39
Tenisz: Balázs Attila már csak egy lépésre a zágrábi főtáblától (She)
Balázs Attila a zágrábi tenisztorna selejtezőjének második fordulójában szetthátrányból fordítva legyőzte a montenegrói Goran Tosicsot, így már csak egy lépésre van a főtáblától.
jan. 30
20:41
Bundesliga: Hariszteasz az idény végéig aláírt a Schalkéhoz (She)
A német labdarúgó-élvonalban szereplő Schalke szerződtette Angelosz Hariszteaszt. Mint arról korábban beszámoltunk, a görög válogatott támadó szerződését január közepén felbontotta előző klubja, a francia Arles, így szabadon igazolható volt.
jan. 30
20:43
Videó: leütötte a pályára befutó szurkolót a török futballcsapat edzője (She)
Valószínűleg lesz még folytatása annak az eseménynek, amely a török labdarúgó-bajnokság legutóbbi fordulójában történt. Az Ankaragücü–Manisaspor meccsen (1–3) egy szurkoló futott be a pályára, akit a hazaiak igencsak feszült edzője, Ümit Özat egy jobbegyenessel leütött.
jan. 30
20:45
Jégkorong, EBEL: hosszabbításos fehérvári győzelem Grazban (She)
Bravúros győzelmet aratott a kétgólos Vas Márton vezérletével a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata a Graz 99ers otthonában: a székesfehérváriak 3–2-re nyertek hosszabbításban, igaz, már a rendes játékidőben is csak 33 másodpercre voltak a sikertől.
jan. 30
20:47
Teremfoci: Kabát a legjobb, ötmilliót kap a Loki - különdíjak, pénzdíjak (She)
A terembajnoki finálé eredményhirdetésének keretében a legjobb csapatoknak járó serlegek átadása előtt a torna különdíjait is kiosztották.
jan. 30
20:49
Férfi vízilabda ob I: az FTC nehezen, az Eger és a Szeged simán nyert (She)
Az Eger és a Szeged simán nyert az Újpest, illetve az ASI ellen, a Ferencváros azonban igencsak megszenvedett a Pécs elleni mérkőzésen a győzelemért a férfi vízilabda ob I 15. fordulójában.
jan. 30
20:57
Férfi kézilabda: 11 gólos eperjesi győzelem Dunaújvárosban (She)
A BL-induló Tatran Presov 11 gólos győzelmet aratott a Dunaferr otthonában a férfi kézilabda Barátság-kupa keretein belül.
jan. 30
20:59
Primera División: Vadóczék legyőzték a Real Madridot, elhúz a Barca (She)
A második félidőben Vadócz Krisztiánt is a soraiban tudó Osasuna 1–0-ra legyőzte a Real Madridot a spanyol labdarúgó-bajnokság (Primera División) vasárnap esti mérkőzésén.
jan. 30
21:15
Kikapott Vadóczéktól a Madrid, 7 pont a Barcelona előnye (Infostart)
A Real Madrid 1-0-s vereséget szenvedett a spanyol labdarúgó-bajnokságban az Osasunától.
jan. 30
21:15
Videó: így parádézott a Fulham egy félidő alatt a Tottenham ellen (She)
Már az első félidőben eldöntötte a Fulham – amelyben Gera Zoltán a 68. percben lépett pályára – a Tottenham elleni FA-kupa-mérkőzést. A londoniak Danny Murphy két büntetőjével kerültek gyorsan előnybe, majd egy szöglet után Brede Hangeland lőtt közelről a kapuba. Ekkor még csak a 23. percben jártak a csapatok; a negyedik gólt Moussa Dembélé lőtte az első játékrész hosszabbításában.
jan. 30
21:17
Videó: Robben megragadta Müller nyakát a brémai meccs után (She)
A Bremen elleni tegnapi bajnoki mérkőzés lefújását követően – a győzelem (3–1) dacára – összeszólalkozott egymással Arjen Robben és Thomas Müller, a Bayern München két játékosa; a holland megragadta a torkánál német csapattársát, majd hátralökte. Az esetnek Robben állítása szerint volt előzménye is: a mérkőzésen egy szabadrúgásnál Müller hevesen gesztikulált az arca előtt, ami kiborította…
jan. 30
21:33
Videó: a középső védők rossz helyezkedése okozta a Real Madrid vesztét (She)
A spanyol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában meglepetésre az Osasuna 1–0-ra legyőzte a Real Madridot. A pamplonaiak A 62. percben Javier Camunas tökéletes ütemben lépett ki Raúl Albiol és Ricardo Carvalho között, s miközben a védők lest integettek (tévesen), jobbal a hosszú sarokba helyezett.
jan. 30
22:09
Férfi kézilabda-vb: a franciák és a dánok még sok döntőben találkoznának (She)
A francia és a dán férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya is úgy gondolja, hogy a jövőben még sok nagy tornán játszanak egymással döntőt. A svédországi vb fináléjában hosszabbítás után a címvédő franciák győztek 37–35-re.
jan. 30
22:27
Görögország: égett a lelátó, óriási hangulat a szaloniki derbin - videó (She)
Észak-Görögországban a legnagyobb várakozás a labdarúgó-mérkőzések közül az Arisz–PAOK szaloniki derbit előzi meg: a presztízscsata vasárnapi felvonása elég gyengécske meccset és 0–0-s döntetlent hozott, de a szurkolótáborok azért kitettek magukért.
jan. 30
22:45
Belgium: a Sint-Truiden Ibrahima Sidibe góljával mentett pontot (She)
A belga labdarúgó-bajnokság élvonalának 24. fordulójában a Sint-Truiden hazai pályán sokáig vesztésre állt a dobogó harmadik helyén található Genttel szemben, ám Ibrahima Sidibe 77. percben szerzett góljával végül megmentett egy pontot. A Debrecen korábbi csatárának ez volt a hatodik találata a 2010–2011-es bajnokságban.
jan. 30
22:47
Serie A: az Inter-verő Udinese a Juventus otthonában is nyert (She)
Sorra végez az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság nagycsapataival az Udinese: a friuliak az Internazionale legyőzése után ezúttal idegenben a Juventust kapták el 2–1-re, igaz, elvesztették kiállítás miatt egyik legjobbjukat, a győztes gólt szerző Alexis Sánchezt.

Keresés