2011. május 12. csütörtök

máj. 12
17:00
Stuttgart: a feljutó Augsburg egyik legjobbja jön a svábokhoz (She)
A VfB Stuttgart labdarúgócsapata a nyáron ingyen szerződteti az Augsburg lejáró szerződésű balszélsőjét, Ibrahima Traorét.
máj. 12
17:00
Luis Enrique veszi át az Atlético Madrid irányítását (Agroinform)
Spanyol lapértesülések szerint a következő szezontól Luis Enrique veszi át Quique Sanchez Florestől az Atlético Madrid irányítását.
máj. 12
17:02
Newcastle: Nolan bokaműtét előtt, a szezonban már nem játszik (She)
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Newcastle csapatkapitánya, Kevin Nolan bokaműtéten esik át a mai nap folyamán, aminek következtében lemarad a szezon hátra levő két fordulójáról.
máj. 12
17:02
Busquets ötmeccses eltiltást kaphat, kihagyhatja a BL-döntőt (Agroinform)
A „Rac 1” nevű spanyol rádió szerint az UEFA vizsgálja a Marcelóval való összeszólalkozást, és ötmeccses eltiltást fog kiszabni a 22 éves középpályásra rasszista megnyilvánulása miatt.
máj. 12
17:04
Atlétika: olimpiai bajnokok és politikusok is váltót futnak vasárnap (She)
Olimpiai bajnokok, politikusok és televíziós személyiségek is aktív résztvevői lesznek vasárnap a 18. K&H olimpiai maratoni és félmaratoni váltóversenynek, mely a magyar európai uniós elnökség hivatalos eseménye.
máj. 12
17:06
Evezés: hétvégén vízi majálist tartanak a Népszigeten (She)
A Budapest Evezős Egyesület népszigeti vízitelepén és az Újpesti Öbölben ötödik alkalommal kerül megrendezésre május 14-én a Vízi Majális elnevezésű evezős szabadidős sportnap.  A térítésmentesen látogatható esemény alkalmával a családi programok mellett a szervezők 16 kategóriában, 300 méteres távra írtak ki versenyt.
máj. 12
17:18
Tenisz: Schiavone és Jankovics is negyeddöntős Rómában (She)
A második helyen kiemelt olasz Francesca Schiavone és az ötödik helyen rangsorolt szerb Jelena Jankovics is bejutott a negyeddöntőbe a Rómában zajló WTA-tornán. Mindketten három szettes mérkőzést vívtak, Schiavone – akiért a lelátóról Francesco Totti is szorított – a szlovák Daniela Hantuchovát, Jankovics a spanyol Anabel MedinaGarriguest győzte le.
máj. 12
17:18
Arn Gréta már a nyolc között (Agroinform)
Újra mérkőzéslabdát hárított Arn Gréta, és újra továbbjutott Rómában. Ezúttal Jelena Vesznyina bánta a magyar játékos küzdőszellemét.
máj. 12
17:20
Videó: Vadócz csapattársa menteni akart, de a bokáját törték (She)
Brutális lábtörés szenvedett a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Osasuna játékosa, Nélson Augusto. A portugál védő az első félidő utolsó pillanataiban egy labdára ment a Sevilla labdarúgójával, Lautaro Acostával és bár elrúgta a labdát, ellenfele rálépett a lábára, amely aláfordulva tört el. A csapat orvosa szerint Vadócz Krisztián csapattársának két-három hónapot kell kihagynia. A mérkőzést…
máj. 12
17:22
Giro d’Italia: izgalmas hajrá után spanyol győzelem a 6. szakaszon (She)
A Giro hatodik szakaszát ezúttal egy természeti jelenség árnyékolta be: Olaszország egyik működő vulkánja, az Etna csütörtökre virradóra kitört. A versenyzők azonban még messze járnak a tűzhányótól, azonban a vasárnapi szakaszt könnyen eltörölhetik, hiszen az hegyi befutóval az Etnán ér véget. A csütörtöki szakaszt rendkívül izgalmas hajrá után Francisco Ventoso nyerte, Alessandro Petacchi a…
máj. 12
17:24
BL: az UEFA fegyelmi eljárást indított Busquets ellen rasszizmus vádjával (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján jelentette be, hogy fegyelmi eljárást indított a Barcelona futballistája, Sergio Busquets ellen, akit rasszizmussal vádolnak. Az eljárást a Real Madrid által benyújtott bizonyítékok nyomán indították el.
máj. 12
17:36
Rasszizmus miatt eljárás indul Busquets ellen (Infostart)
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága eljárást indított Sergio Busquets, az FC Barcelona világbajnok középpályása ellen.
máj. 12
17:36
Tenisz: Ne kérdezze senki, hogy nyertem, mert nem tudom - Arn Gréta (She)
Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, Arn Gréta három játszmában legyőzte az orosz Jelena Vesznyinát a római WTA-torna nyolcaddöntőjében. A magyar teniszező a Nemzeti Sportnak elmondta, nem tudja, hogy sikerült nyernie, de a küzdelmes mérkőzés ellenére sem érzi fáradtnak magát, gyorsan regenerálódik.
máj. 12
17:36
Rasszizmus miatt eljárás indul Busquets ellen (Metropol)
Az Európai Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága eljárást indított Sergio Busquets, az FC Barcelona világbajnok középpályása ellen.
máj. 12
17:36
Mezey megdicsőült, Szivics szentségelt (Agroinform)
A fehérváriak húzták-halasztották a cím megszerzését, de végül sikerült, így mostantól az ezüst- és bronzéremért hajtanak a csapatok.
máj. 12
17:38
Olasz Kupa: Maicon kihagyja a Palermo elleni finálét (She)
Az Olasz Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottságának döntése értelmében három játékos is kénytelen lesz kihagyni a május 29-i kupadöntőt. A Palermóból Cesare Bovo és Armin Bacinovic nem játszhat eltiltás miatt, míg az Interből Maicon figyelheti majd csak a lelátóról a finálé eseményeit.
máj. 12
17:40
Női sakk Eb: Hoang Thanh Trang újabb győzelmet aratott (She)
Hoang Thanh Trang nyert a csütörtöki hatodik fordulóban a Tbilisziben zajló női sakk Európa-bajnokságon, s ezzel továbbra is veretlen.
máj. 12
17:42
FC Bruges: 250 ezerért vették Perisicet, 5 millióért adnák tovább Dortmundba (She)
A német bajnok Borussia Dortmund labdarúgócsapata napokon belül megegyezhet a belga FC Bruges-zsel a horvát válogatott Ivan Perisic átigazolásáról.
máj. 12
17:54
Atlético Madrid: Luis Enrique lesz a vezetőedző a nyártól - lapértesülés (She)
A madridi Marca napilap értesülései szerint Luis Enrique lesz az Atlético Madrid vezetőedzője a nyártól.
máj. 12
17:54
Ámofutó Sutil (Blikk)
Sanghaj - Elképesztő történet! Verekedésbe keveredett, sőt megvágta „ellenfele" nyakát Adrian Sutil (28), a Force India Forma–1-es pilótája. A most nyilvánosságra kerülő beszámolók szerint a német versenyző még az április 17-én rendezett Kínai Nagydíj után veszett össze Eric Luxszal (54), a Lotus-Renault-csapat tulajdonosának, a Genii Capitalnak az egyik képviselőjével. Az ámokfutásnak akár…
máj. 12
18:12
Haladás: a Palermo elnöke elmondta, átigazolják Simon Ádámot (She)
Egybehangzó olasz lapértesülések szerint az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Palermo a nyáron szerződteti Simon Ádámot, a Haladás futballistáját. A hírről még a szicíliai klub elnöke, Maurizio Zamparini is beszámolt.
máj. 12
18:12
Szafina egy időre visszavonul (Agroinform)
Hátproblémái miatt határozatlan időre felhagy a tenisszel a korábbi női világelső orosz Dinara Szafina.
máj. 12
18:30
Videó: Még a bennmaradásért is két meccset kell nyerni - Németh Miklós (She)
A magyar jégkorong-válogatott a most zajló A-csoportos világbajnokságon kieső osztrák és szlovén, valamint rajtuk kívül a japán, a brit és az ukrán csapattal került azonos divízió 1-es csoportba. Az átszervezett versenyben így van egy erősebb hatos, illetve egy gyengébb. Az NSO Tv-nek a Magyar Jégkorong-szövetség elnöke, Németh Miklós elmondta, egyértelmű volt a szavazás eredménye, de nem kell…
máj. 12
18:30
A spanyol Ventoso nyerte a hatodik szakaszt (Agroinform)
A spanyol Francisco Ventoso nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny csütörtöki, 6. szakaszát, összetettben pedig továbbra is a holland Pieter Weening áll az élen.
máj. 12
18:32
Tenisz: Mardy Fish kiemeltként búcsúzott Rómában (She)
A 11. helyen kiemelt amerikai Mardy Fish 7:6, 6:3-ra kikapott a horvát Marin Cilictől, így búcsúzott a római ATP-torna további küzdelmeitől. Bejutott viszont a legjobb nyolc közé a cseh Tomás Berdych és a német Florian Mayer is.
máj. 12
18:34
Videó: Vajda Attila már tudja, hogyan lesz világbajnok Szegeden (She)
Már csak 97 nap és kezdődik a szegedi olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság. Az NSO Tv-nek a magyar csapat szövetségi kapitánya, Storcz Botond a keret kialakításáról, míg az olimpiai bajnok kenus, Vajda Attila látványos és remek hangulatú versenyre számít.
máj. 12
18:48
Jégkorong-vb: norvég fellángolás után Finnország biztos elődöntős (She)
A Szlovákiában zajló A-csoportos jégkorong-világbajnokság első csütörtöki negyeddöntőjében a komolyabb sportági hagyományokkal bíró Finnország csak nehézségek árán, küzdelmes mérkőzésen, egygólos hátrányból fordítva, az emberelőnyös lehetőségek könyörtelen kihasználásával győzött Norvégia ellen. A továbbjutó finnek ellenfele az elődöntőben a Kanada–Oroszország esti párharc győztese lesz majd.
máj. 12
18:50
U17-es Eb: Hollandia és Németország játssza az újvidéki finálét (She)
Hollandia és Németország U17-es labdarúgó-válogatottja játssza a korosztályos kontinensviadal döntőjét, miután előbbi Angliát, utóbbi Dániát győzte le a négy között.
máj. 12
19:06
Sinka szerint a játékosok nem akarják megbuktatni Mátéfit (Agroinform)
A Magyar Kézilabda Szövetség elnöke úgy véli, az együttműködési szándék töretlen a magyar női kézilabda válogatott tagjai és a kapitány között.
máj. 12
19:24
Bayern: a másodosztály legjobb gólvágója érkezik a bajorokhoz (She)
A Süddeutsche Zeitung információi szerint a Bayern München megegyezett az Energie  Cottbus labdarúgócsapatának vezetőségével, így a másodosztályú klub csatára, Nils Petersen a bajoroknál folytatja pályafutását.
máj. 12
19:24
Minden NB I-es klub megkapta a licencet (Agroinform)
Pótolta a hiányosságokat, így az Újpest, a Kecskemét, a Siófok, valamint a Debrecen is megkapta a labdarúgó NB I következő idényében való induláshoz szükséges licencet. Ezzel minden élvonalbeli együttes rendelkezik a megfelelő engedéllyel.
máj. 12
19:42
Videó: így lesz Szegeden világbajnok a pekingi hős, Vajda Attila (She)
Már csak 97 nap és kezdődik a szegedi olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság. Az NSO Tv-nek a magyar csapat szövetségi kapitánya, Storcz Botond a keret kialakításáról, míg az olimpiai bajnok kenus, Vajda Attila látványos és remek hangulatú versenyre számít.
máj. 12
19:42
Simon Ádám a Palermo futballistája lesz (Metropol)
Az olasz kupadöntős Palermo együttesében folytatja pályafutását a következő szezontól Simon Ádám, a Szombathelyi Haladás fiatal labdarúgója.
máj. 12
19:44
Brescia: a klub sportigazgatója elismerte, elengedhetik Vass Ádámékat (She)
A Brescia kiesett az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságból, így minden bizonnyal átalakul a csapat játékoskerete a nyáron. Ez három magyar légiós: Vass Ádám, Feczesin Róbert és Varga Roland jövőjét is érintheti. Az olasz együttes sportigazgatója, Gianluca Nani a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, megfelelő ajánlat esetén elengedik a futballistákat, de még senkiért nem jelentkeztek be más…
máj. 12
19:46
Asztalitenisz-vb: kínai házidöntő vegyes párosban (She)
Két kínai duó jutott be csütörtökön a vegyes párosok pénteki döntőjébe a Rotterdamban zajló egyéni asztalitenisz-világbajnokságon.
máj. 12
19:48
Brazília: a vitázó Ronaldinhót végül egy rohamrendőr tarolta le - videó (She)
A brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Flamengo sztárja, Ronaldinho kisebb összetűzésbe keveredett a játékvezetővel a brazil kupa negyeddöntőjének visszavágóján, majd a jelenet zárásaként a bírót kimenekíteni igyekvő rohamrendőr letarolta a világbajnok futballistát.
máj. 12
19:50
PSV: a szakértő szerint Dzsudzsák lehet Vargas helyettese Firenzében (She)
Az olasz Sky Sport átigazolási elemzője, Gianluca Di Marzio arról beszélt, hogy Dzsudzsák Balázs érkezhet Juan Manuel Vargas helyére a Fiorentinához, amennyiben a chilei labdarúgó elhagyja a violákat.
máj. 12
19:52
Női kézilabda NB I: biztató KEK-főpróba, Fradi-siker a Vác ellen (She)
A KEK-döntő visszavágójára készülő Ferencváros női kézilabdacsapata hazai pályán 31–28-ra legyőzte a Vácot az NB I harmadik helyért rendezett párharcának első összecsapásán.
máj. 12
19:54
NB II: a Vidi második csapata sikerrel tisztelgett a „nagyok” előtt (She)
A Videoton-Puskás Akadémia Máté János és Soós János góljával 2–0-ra győzött a Kozármisleny ellen a labdarúgó NB II Nyugati csoportjának 26. fordulójában. A fehérváriak így győzelemmel ünnepelték meg az élvonalbeli együttes tegnap megszerzett bajnoki címét.
máj. 12
20:00
Tenisz: Gasquet kiejtette Federert a római torna nyolcaddöntőjében (She)
A 16. helyen kiemelt francia Richard Gasquet szetthátrányból fordítva, 4:6, 7:6, 7:6-ra győzött Roger Federer ellen a római ATP-torna nyolcaddöntőjében.
máj. 12
20:00
Arn már készül a negyeddöntőre (Metropol)
Arn Gréta, aki csütörtökön hatalmas csatában, 3 óra 11 perces meccsen legyőzte az orosz Jelena Vesznyinát a római salakpályás tenisztorna nyolcaddöntőjében, saját bevallása szerint rettenetesen elfáradt a maratoni összecsapás alatt.
máj. 12
20:00
Egy kalandvágyó edző búcsúja (Agroinform)
Phil Jackson minden idők legsikeresebb kosárlabdaedzőjeként tizenegy aranygyűrűvel vonul vissza.
máj. 12
20:18
Finnország: Gruborovics és Balogh is győztes csapat tagja lehetett (She)
A finn élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában a Balogh Balázst foglalkoztató KuPS hazai pályán 2–1-re legyőzte a VPS-t. A magyar játékos kezdőként lépett pályára, és végigjátszotta a találkozót.
máj. 12
20:18
Federer kiesett (Metropol)
A korábbi világelső svájci Roger Federer három szettben vereséget szenvedett a francia Richard Gasquet-tól a római salakpályás tenisztorna férfi versenyének csütörtöki nyolcaddöntőjében.
máj. 12
20:18
Hat hónapig fogadtam az ajánlatokat - Seedorf (Agroinform)
A Milan középpályása nem tudja, nyártól hol folytatja a pályafutását, emiatt kritikával illette klubja stratégiáját.
máj. 12
20:20
Sárkányhajó: anyagi okok miatt veszélyben a válogatott vb-részvétele (She)
Jelen állás szerint messze nem a legjobb, legerősebb összeállításban tud részt venni a magyar sárkányhajó-válogatott a sportág legrangosabb idei eseményén, az IDBF-világbajnokságon. Sőt, még az is előfordulhat, hogy egyetlen magyar sem indul a vb-n. A prózai, még inkább anyagi természetű okokról a kajak.hu számolt be részletesen.
máj. 12
20:22
Női kosárlabda: a mieink megverték a lengyeleket idegenben (She)
Az Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő magyar női kosárlabda-válogatott csütörtökön 70–69-re nyert a júniusi Eb-nek otthont adó lengyel csapat vendégeként.
máj. 12
20:36
Az FTC győzelemmel hangolt a KEK-döntőre (Agroinform)
A vasárnapi, Alicante elleni KEK-döntő visszavágójára készülő Ferencváros hazai környezetben három góllal legyőzte a Vácot a női kézilabda NB I bronzcsatájának első, csütörtöki összecsapásán.
máj. 12
20:54
Szerbia: a kupadöntő balhéja után a Vojvodina kiléphet a Ligából (She)
Ratko Butorovics, a Vojvodina klubelnöke a srbijasport.com-nak adott rövid interjút a szerda esti, Partizan Beograd elleni 2–1-re elveszített szerb kupadöntőt követően, miután csapata a 83. percben levonult a pályáról. Az újvidéki csapat közgyűlésén akár olyan döntés is születhet, hogy kilép a Szerb Ligából.
máj. 12
20:54
Győzelmével a Vidi II is az élen (Agroinform)
A Videoton FC második csapata hazai környezetben 2-0-ra legyőzte a Kozármisleny együttesét a labdarúgó NB II 26. fordulójának nyitómérkőzésén, ezzel a Nyugati csoport élére ugrott.

Keresés