2011. május 25. szerda

máj. 25
17:22
Jégkorong: Kercsó szerint van létjogosultsága az akadémiai képzésnek (She)
Kercsó Árpád szakmai igazgató szerint a tavaly áprilisban alakult Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia egyéves működése során bebizonyította: van létjogosultsága az ilyen jellegű hokis képzésnek Magyarországon, hiszen a hazai sikerek mellett a nemzetközi porondon is letették névjegyüket a székesfehérvári fiatalok.
máj. 25
17:24
Sakk: meglepetésre izraeli kihívója lesz Anandnak a jővő évi vb-n (She)
Eldőlt, hogy az izraeli Borisz Gelfand lesz az indiai Viswanathan Anand kihívója a 2012-ben esedékes világbajnoki döntőn.
máj. 25
17:36
Kisebb-nagyobb küzdelemben továbbjutottak a kiemeltek (Agroinform)
A 2009-ben győztes Kuznyecova sima mérkőzésen jutott a 32 közé a francia nyílt teniszbajnokság szerdai versenynapján.
máj. 25
17:54
Ferencváros: a máltai kupagyőztes szívesen látná Habert a soraiban (She)
A Times of Malta értesülései szerint a máltai kupagyőztes Floriana labdarúgócsapata több válogatott játékost, köztük a Ferencváros lejáró szerződésű kapusát, Justin Habert is szeretné megszerezni. A lap által megszólaltatott vezető, Matthew Paris ugyanakkor a kapuvédőre vonatkozó értesüléseket nem erősítette meg.
máj. 25
17:54
Japán júliusban benyújthatja a pályázatot (Agroinform)
A Japán Olimpiai Bizottság (JOC) egyik magas rangú tisztviselője azt nyilatkozta, hogy Tokió júliusban hivatalosan is benyújthatja a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB) a város pályázatát a 2020-as nyári olimpia megrendezésére.
máj. 25
18:12
Videó: fel sem nézett, úgy emelte a kapuba a labdát 35 méterről (She)
Remek gólt szerzett Jani Virtanen a Kups Kuopio elleni találkozón a finn bajnokságban. A JJK játékosa úgy talált az ellenfél kapujába 35 méterről, hogy fel sem nézett a lövés előtt.
máj. 25
18:12
Atlético Madrid-nevelést szerződtetett a ZTE (Agroinform)
A Zalagerszeg hivatalos oldalán jelentette be, hogy leigazolta a spanyol Manu Hervást, aki korábban az Alético Madrid és a Getafe csapatainál is megfordult.
máj. 25
18:30
Roland Garros: Novak Djokovics sorozatban 41. győzelmét aratta (She)
A román Victor Hanescu kétszettes hátrányban feladta a küzdelmet Novak Djokovics ellen a Roland Garros férfi egyesének második fordulójában, így a szerb játékos begyűjtötte sorozatban 41. győzelmét is, idén pedig továbbra is veretlen.
máj. 25
18:30
Koman menekülne Olaszországból (Metropol)
Győzelmet vár csapatától Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a június 3-i, Luxemburg elleni felkészülési mérkőzésen, valamint a négy nappal később sorra kerül San Marino elleni Európa-bajnoki selejtezőn.
máj. 25
18:32
Férfi vízilabda: Regős Áron egy évvel hosszabbított Szolnokon (She)
Regős Áron egy évvel meghosszabbította idén nyáron lejáró szerződését a Szolnoki Főiskola-Közgép vízilabdacsapatával.
máj. 25
18:48
Lázár Bence a leghatékonyabb támadó (Agroinform)
André Alves nemcsak a góllövőlistán, hanem a kanadai táblázaton is az élen végzett, ha a hatékonyságot nézzük, akkor viszont az újpesti Lázár Bence a legjobb.
máj. 25
19:06
Női kézilabda BL: az ETO és a selejtezős DVSC is az első kalapban (She)
A kiemelés alapján az első kalapból várhatja majd a Bajnokok Ligája csoportjainak sorsolását a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata. A selejtezőben induló DVSC-Korvexet szintén az első kalapba sorolták be.
máj. 25
19:06
Dragóneré a Fradistának lenni felelősség kupa (Agroinform)
Az idén megalapított díjat a visszavonuló hátvéd kapta meg.
máj. 25
19:24
Egervári formába hozza a csapatot (Blikk)
Telki ‒ Két mérkőzése van a nyári pihenő előtt a magyar labdarúgó-válogatottnak, előbb június 3-án Luxemburg ellen barátságos, majd 7-én San Marino ellen Európa-bajnoki selejtező vár Egervári Sándor (60) szövetségi kapitány csapatára.
máj. 25
19:24
Élsport: a vidéki gárdák remekelnek (Metropol)
A rendszerváltás előtt az öt látványsportág - labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, jégkorong, vízilabda - mindegyikében fővárosi dominancia volt tapasztalható, a tendencia azonban mára megfordult, és - a kisebb presztízsű női labdarúgást és jégkorongot leszámítva - idén kizárólag vidéki gárdák gyűjtötték be az aranyérmeket ezekben a sportágakban. A főváros keveset költ sportra.
máj. 25
19:24
Sorozatban 41. győzelmét aratta Djokovics (Agroinform)
A szerb teniszező a meccset sérülés miatt feladó román Victor Hanescun túllépve jutott be szerdán a francia nyílt bajnokság harmadik fordulójába.
máj. 25
19:42
Szerbia: Metalac elleni döntetlenjével bajnok a Partizan (She)
A szerb labdarúgó-bajnokság 29., utolsó előtti fordulójában az éllovas Partizan ugyan csak 1–1-es döntetlent játszott a Metalac vendégeként, ám ez is elég volt ahhoz, hogy bebiztosítsa bajnoki címét.
máj. 25
19:42
15 játékosnak tartott edzést Egervári (Agroinform)
Győzelmet vár csapatától a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a június 3-i, Luxemburg elleni felkészülési mérkőzésen, valamint a négy nappal később sorra kerül San Marino elleni Európa-bajnoki selejtezőn.
máj. 25
19:44
Kaposvár: a 25 éves portugál középpályás távozik a Rákóczitól (She)
Távozott a Kaposvár labdarúgócsapatától André Cabete Portulez – adta hírül a klub honlapja.
máj. 25
19:46
Belgium: sikeres arcműtéten esett át a fejbe rúgott marokkói légiós (She)
Sikeres rekonstrukciós műtéten esett át szerdán Mehdi Carcela, a belga Standard Liege marokkói válogatott labdarúgója, akit a Racing Genk elleni május 17-i bajnoki mérkőzésen úgy fejbe rúgott Chris Mavinga, hogy súlyos sérüléseket szenvedett.
máj. 25
20:00
Lökdösődés és kizárás után Ulissié a 17. szakasz (Agroinform)
Lökdösődés a befutónál, valamint olasz szakaszgyőzelem a Giro d’Italia 17. szakaszán. Alberto Contador továbbra is vezet az összetettben.
máj. 25
20:02
Öt világbajnok hiányzik a keretből (Agroinform)
Manu del Moral személyében egy újonc került be az Európa-és világbajnok spanyol labdarúgó-válogatott Venezuela és Egyesült Államok ellen készülő keretébe.
máj. 25
20:18
Tenisz: a címvédő Schiavone simán győzött, Peng Su-aj vár rá (She)
A női egyes címvédője, Francesca Schiavone sima, 6:1, 6:2-es győzelmet aratott az orosz Veszna Dolonc ellen, ezzel bejutott a Roland Garros harmadik fordulójába. Schiavone következő ellenfele a kínai Peng Su-aj lesz.
máj. 25
20:18
Meghalt L. Réti Anna (Behaviour)
Szerdán érkezett a hír: 78 éves korában elhunyt L.Réti Anna sportújságíró. A Népsport, az Esti Hírlap és a Kurír főmunkatársa volt, az egyik legsajátosabb hangú, s talán különcnek is mondható kollégánk.
máj. 25
20:18
Lökdösődés és kizárás után Ulissié a 17. szakasz - videó (Agroinform)
Lökdösődés a befutónál, valamint olasz szakaszgyőzelem a Giro d’Italia 17. szakaszán. Alberto Contador továbbra is vezet az összetettben.
máj. 25
20:20
Bulgária: a CSZKA Szófia legyőzte a Szlaviát, 11. kupasikerét ünnepli (She)
A CSZKA Szófia Szpasz Delev góljával legyőzte városi riválisát, a Szlaviát a labdarúgó Bolgár Kupa döntőjében, s ezzel fennállása során 11. alkalommal, 2006 óta először elhódította a trófeát.
máj. 25
20:20
Egervári győzelmeket vár, Koman menekülne Olaszországból (Agroinform)
Koman Vladimir megerősítette korábbi bejelentését, miszerint mindenképpen távozni szeretne a Sampdoriából, egyben Olaszországból is.
máj. 25
20:22
Ázsiai BL: a dél-koreai csapatok gólt sem kaptak a nyolcaddöntőben (She)
Három dél-koreai csapat is bejutott a legjobb nyolc közé az ázsiai labdarúgó Bajnokok Ligájában, méghozzá úgy, hogy a nyolcaddöntőben gólt sem kapott.
máj. 25
20:22
Távozik a klubtól a portugál légiós (Agroinform)
André Portulez nem tudott beilleszkedni a csapatba, közös megegyezéssel távozik Kaposvárról.
máj. 25
20:24
Videoton: Ponczók Csaba játszani szeretne, a Vasas marasztalná (She)
A Videoton futballistája, Ponczók Csaba is tagja a Telkiben edzőtáborozó, a jövő heti Eb-elitkörre készülő U19-es válogatottnak. A tavaszi szezont kölcsönben a Vasasnál töltő középpályás a válogatott mai, Ferencváros elleni  edzőmeccse után nyilatkozott a Nemzeti Sport Online-nak.
máj. 25
20:26
Férfi kézilabda: nyert a Tatabánya, tovább tart a bronzpárbaj (She)
A Tatabánya férfi kézilabdacsapata hazai pályán 29–24-re legyőzte a Ferencvárost a harmadik helyért rendezett párbaj negyedik mérkőzésén, így az ötödik összecsapás dönt a bronzérem sorsáról.
máj. 25
20:36
Oroszország: Honda vezérletével az élre állt a CSZKA Moszkva (She)
A CSZKA Moszkva 3–0-ra nyert a Krilja Szovjetov otthonában a két gólt szerző Honda Keiszuke vezérletével, ezzel az orosz labdarúgó-bajnokság élvonalának első helyére ugrott.  A moszkvai csapatnak ráadásul még van egy elhalasztott mérkőzése.
máj. 25
20:54
Real Madrid: a Mourinhóval haragban lévő Valdano elhagyja a klubot (She)
Elhagyja a Real Madridot a spanyol futballklub sportigazgatója, Jorge Valdano. Távozásának hírét az EFE közölte szerda este azzal, hogy a hivatalos bejelentés későbbre várható, de okokat nem említett.
máj. 25
20:54
Valdano elhagyja a klubot - sajtóhír (Agroinform)
Vezetőségi ülést tart szerda este a Real Madrid, amelyen megkaphatja felmondólevelét a sportigazgató.
máj. 25
21:12
Roland Garros: García-López 13:11-re nyert a döntő játszmában (She)
Sabine Lisicki 5:2-re vezetett a döntő játszmában, és mérkőzéslabdája is volt Vera Zvonarjova ellen, mégis az orosz teniszező jutott a női egyes harmadik fordulójába a Roland Garroson.
máj. 25
21:12
Rájár a rúd a Ferrarira (Agroinform)
Nehéz időket él meg manapság a Scuderia: versenyzőinek gyakorlatilag fikarcnyi esélyük sincs már a világbajnoki címre, és a legutóbbi futamon még kört is kaptak.
máj. 25
21:14
U19: a Fradi legyőzése jó előjel a sorsdöntő meccsek előtt (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, a törökországi Európa-bajnoki selejtező elitkörre készülő U19-es válogatott ma a Ferencváros második csapata ellen játszotta utolsó felkészülési mérkőzését. Szepessy László szövetségi edző szerint meggyőző teljesítményt nyújtottak Ponczók Csabáék, akik 2–0-ra megnyerték a kétszer harmincperces találkozót.
máj. 25
21:30
Ukrajna: a Sahtar a liga után a kupát is elhappolta a Dinamo elől (She)
A Sahtar Doneck a horvát-brazil Eduardo és a brazil Luiz Adriano góljával 2–0-ra legyőzte a Dinamo Kijevet Szumiban a labdarúgó Ukrán Kupa döntőjében, s ezzel története során hetedszer elhódította a trófeát.
máj. 25
21:30
Továbbjutott a női címvédő (Agroinform)
A címvédő olasz Francesca Schiavone sima győzelemmel lépett tovább a harmadik fordulóba szerdán a francia nyílt teniszbajnokságon.
máj. 25
21:32
Anglia: Jermain Defoe sérülés miatt nem játszhat Svájc ellen (She)
A Tottenham Hotspur labdarúgója, Jermain Defoe megsérült, így kikerült a Svájc elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő angol válogatott keretből.
máj. 25
21:48
Görögország: Németh helyére állt be Szélesi, a Pana indul a BL-ben (She)
A Panathinaikosz legyőzte az AEK Athént idegenben a görög bajnoki rájátszás utolsó fordulójában, így hiába verte meg 5–1-re a szintén BL-álmokat dédelgető PAOK az Olympiakosz Voloszt, a Pana jutott be az európai elitszéria harmadik selejtezőkörébe. A bajnok Olympiakosz a BL főtábláján indul.
máj. 25
21:48
Lisicki rosszul lett - Zvonarjova a kiesés széléről jött vissza (Agroinform)
Közel volt a meglepetéshez a német Sabine Lisicki, aki egy játékra volt a továbbjutástól, amikor rosszul lett Vera Zvonarjova ellen.
máj. 25
21:50
Sorozatban negyedszer bajnok a Partizan (Agroinform)
Egy fordulóval a vége előtt már a szerb pontvadászat bajnokának mondhatja magát a Partizan Beograd labdarúgócsapata, miután behozhatatlan előnyre tett szert.
máj. 25
22:06
Tokió júliusban benyújthatja a pályázatot (Agroinform)
A Japán Olimpiai Bizottság egyik magas rangú tisztviselője azt nyilatkozta, hogy Tokió júliusban hivatalosan is benyújthatja a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak a város pályázatát a 2020-as nyári olimpia megrendezésére.
máj. 25
22:24
Horvátország: kupagyőztes a hetedszer duplázó Dinamo Zagreb (She)
A Varazdin felett aratott kettős győzelmének köszönhetően a Dinamo Zagreb hódította el a labdarúgó Horvát Kupát. A bajnoki címet korábban bebiztosító fővárosiak hetedszer dupláztak azóta, hogy a horvátok önálló bajoki és kupakiírásban versenyeznek.
máj. 25
22:24
A Panathinaikosz indul a BL-ben (Agroinform)
A Kiss Zoltánt és Németh Krisztiánt foglalkoztató Olympiakosz Volosz súlyos, 5-2-es vereséget szenvedett a PAOK otthonában, és az utolsó helyen zárta a rájátszást.
máj. 25
22:26
Románia: öngól törte meg a Steaua tizenkét éves átkát a kupában (She)
A 23 éves Stefan Barboianu 51. percben vétett öngóljával a Steaua Bucuresti legyőzte városi riválisát, a Dinamo Bucurestit a labdarúgó Román Kupa brassói döntőjében.
máj. 25
22:26
Lécet vált a legjobb német férfi síző (Agroinform)
Hosszú kapcsolat végére tett pontot a németek alpesi sízője, Felix Neureuther, aki új gyártó léceivel készül a 2011/12-es szezonra.
máj. 25
22:28
Svájc: ismét bajnok a Basel, Vanczákék kapták a legkevesebb gólt (She)
A listavezető Basel a svájci élvonalbeli labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában hazai pályán 3–0-ra nyert a Luzern ellen, ezzel megőrizte egypontos előnyét az FC Zürich előtt. A bázeliek így megvédték címüket, és a 14. bajnoki elsőségüket ünnepelhetik.
máj. 25
22:28
Kiütéses sikerrel kupagyőztes a Dinamo Zagreb (Agroinform)
A már bajnok fővárosi klub duplázott, a Horvát Kupát is elhódította, miután összesítésben 8-2-re múlta felül Varazdin együttesét.

Keresés