2010. október 7. csütörtök

okt. 7
14:12
Man. Utd.: Van der Sar a kapusedző szerint a szezon végén abbahagyja (She)
A Manchester United labdarúgócsapatának kapusedzője, Eric Steele szerint a 2010–2011-es idény végén visszavonul Edwin van der Sar, a „vörös ördögök" kitűnő holland kapusa.
okt. 7
14:30
Profi ökölvívás: Hozzám hasonlóval nem találkoztak Klicskóék - Tarver (She)
Október 15-én, Nagy Aguilera ellen készül új súlycsoportjában letenni névjegyét a profi ökölvívó Antonio Tarver. A korábbi félnehézsúlyú világbajnok célja természetesen, hogy a királykategóriában is bajnoki címet szerezzen, és úgy véli, ebben a Klicsko testvérek sem akadályozhatják meg.
okt. 7
14:30
Az Ausztrál Nagydíjon térhet vissza Pedrosa (Metropol)
A másfél hét múlva sorra kerülő Ausztrál Nagydíjon állhat rajthoz legközelebb a gyorsaságimotoros-világbajnokság MotoGP kategóriájában szereplő Dani Pedrosa, aki túl van a kulcscsonttörése utáni műtéten.
okt. 7
14:32
Tenisz: Balázs A. Pasanszkit legyőzve negyeddöntős Palermóban (She)
Hétfői bravúros sikere után két napig nem volt meccse Balázs Attilának, de mit sem vesztett lendületéből a világranglista-123. kazah Jurij Scsukin búcsúztatását követően. Ezúttal a szerb Borisz Pasanszki számára parancsolt megálljt.
okt. 7
14:34
Ausztrália: a Fulham-kapus Mark Schwarzer az év játékosa (She)
Ausztráliában a Fulham 38 éves kapusát, a londoni csapattal El-döntőbe jutó Mark Schwarzert választották meg az év labdarúgójának.
okt. 7
14:48
Nadal menetel a tokiói tenisztornán (Metropol)
A világelső Rafael Nadal magabiztos győzelemmel jutott be a negyeddöntőbe csütörtökön az 1,1 millió dollár összdíjazású tokiói férfi keménypályás tenisztornán.
okt. 7
15:06
MotoGP: az Ausztrál Nagydíjon térhet vissza Dani Pedrosa (She)
A másfél hét múlva sorra kerülő Ausztrál Nagydíjon állhat rajthoz legközelebb a gyorsaságimotoros-világbajnokság MotoGP kategóriájában szereplő Dani Pedrosa, aki túl van a kulcscsonttörése utáni műtéten.
okt. 7
15:24
FIFA: Dél-koreai kihívója lehet Joseph Blatternek (Infostart)
Csung Mong Jun, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség dél-koreai alelnöke fontolóra veszi, hogy induljon-e Joseph Blatter kihívójaként a jövő májusban esedékes elnökválasztáson.
okt. 7
16:00
Jégkorong: Horváth, Kranjc, Martz és Satosaari sem játszhat pénteken (She)
Tartalékos kerettel várja a pénteki, Klagenfurt elleni osztrák élvonalbeli bajnokit (EBEL) a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata. A védelemből Horváth András és Ales Kranjc, a támadósorból Nathan Martz esett ki, míg a kapus Tommi Satosaari sem egészséges: ketten át sem öltöznek, két légiós játéka kérdéses.
okt. 7
16:02
Tenisz: hétfőtől Caroline Wozniacki lesz a világelső (She)
A pekingi tenisztorna csütörtöki nyolcaddöntőjében kétszettes győzelmet aratott Caroline Wozniacki a cseh Petra Kvitová ellen, így már biztos, hogy a dán teniszező a jövő héttől átveszi a vezetést a női világranglistán.
okt. 7
16:04
Atlétika: horvát siker, Vlasic az év legjobb európai női atlétája (She)
A horvátok magasugró világklasszisa, Blanka Vlasic nyerte el az év legjobb európai női atlétája címet – a kitűnő sportoló korábban 2007-ben diadalmaskodott a szavazáson.
okt. 7
16:06
Videó: a kapus elfeledkezett a csatárról, gólt is kapott belőle (She)
Elképesztő hiba után egyenlített a német labdarúgó Oberligában szereplő Astoria Walldorf a Villingen ellen. A csapat támadója, Julian Jaizay 3–2-es hátrányban elöl maradt egy támadásnál, ám a Villingen kapusa teljesen megfeledkezett a csatárról. Pattogtatta, majd letette a földre a labdát, hogy kirúgja, ekkor Jaizay elcsente tőle, és a kapuba gurított. Nem először esett már ilyen gól a…
okt. 7
16:18
Egervári: "Picit más rendszerben lépünk pályára San Marino ellen" (Infostart)
Egervári Sándor szövetségi kapitány is kötelezőnek tekinti San Marino legyőzését a magyar labdarúgó-válogatott számára a pénteki Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, melynek teljes bevételét az iszapkatasztrófa károsultjainak ajánlja fel a magyar szövetség. A csoport két favoritjának tartott svédekkel és hollandokkal azonos szinten álló csapatnak tartja a magyart Giampaolo Mazza, San Marino…
okt. 7
16:18
Euro 2012: Tremoulinas sérült, Cissokhót hívta be Blanc a keretbe (She)
Laurent Blanc, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Aly Cissokhót hívta be Eb-selejtezőkre készülő keretébe a megsérült Benoit Tremoulinas helyére.
okt. 7
16:36
Vízilabda, LEN-kupa: a Honvéd kilenc góllal verte meg a Nice-t (She)
Fölényes, kilencgólos sikerrel kezdte meg szereplését a férfi LEN-kupában a Honvéd vízilabdacsapata: Vad Lajos együttese francia riválisát páholta el a csütörtöki nyitányon.
okt. 7
16:38
FIFA: a dél-koreai alelnök ringbe szállna Joseph Blatterrel (She)
Csung Mong Jun, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) dél-koreai alelnöke fontolóra veszi, hogy induljon-e Joseph Blatter kihívójaként a jövő májusban esedékes elnökválasztáson.
okt. 7
16:54
Profi ökölvívás: mégis világbajnok lehet a Froch-Abraham meccs győztese (She)
A WBC szervezet elfogadta Carl Froch beadványát a nagyközépsúlyú profi ökölvívó-világbajnoki cím sorsát illetően, és az angol bunyós, valamint Arthur Abraham csatája mégis a zöld övért fog zajlani.
okt. 7
16:54
Egervári szerint San Marino nem lesz akadály (Behaviour)
Egervári Sándor szövetségi kapitány is kötelezőnek tekinti San Marino legyőzését a magyar labdarúgó-válogatott számára a pénteki Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.
okt. 7
16:56
Válogatott: az is siker, ha nehezen nyerünk San Marino ellen - Egervári (She)
Egervári Sándor szövetségi kapitány is kötelezőnek tekinti San Marino legyőzését a magyar labdarúgó-válogatott számára a pénteki Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, amelynek teljes bevételét az iszapkatasztrófa károsultjainak ajánlja fel a magyar szövetség.
okt. 7
17:12
Ferencváros: a Labdarúgó Zrt. és a szakosztályok is segítenek a károsultaknak (She)
Az FTC Labdarúgó Zrt., a klub és a szakosztályok is segítenek a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak. Az alábbiakban a hivatalos honlapon megjelent közleményeket olvashatják.
okt. 7
17:14
Atlético Madrid: Sergio Agüero 2015-ig kötelezte el magát (She)
Pont került Sergio Agüero szerződéshosszabbításának végére, bár az aláírás még hibádzik. Az argentin támadó 2015-ig kötelezte el magát a spanyol Atlético Madrid labdarúgócsapatához, amelynek jelenleg is tagja.
okt. 7
17:30
Magyar korongozóval bővülhetne a Hall of Fame (Infostart)
A Magyar Jégkorong Szövetség, élve előterjesztési jogával, a tavaly márciusban elhunyt ifjabb Ocskay Gábort jelöli a nemzetközi szövetség égisze alá tartozó sportági Hírességek Csarnokába.
okt. 7
17:30
FTC: a Labdarúgó Zrt. és a szakosztályok is segítenek a károsultaknak (She)
Az FTC Labdarúgó Zrt., a klub és a szakosztályok is segítenek a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak. Az alábbiakban a hivatalos honlapon megjelent közleményeket olvashatják.
okt. 7
17:32
Jégkorong: újabb magyar bíró vezethet EBEL-mérkőzést (She)
Nagy Attila személyében immár a negyedik magyar játékvezetőt foglalkoztatják majd a jövőben az osztrák első osztályú jégkorongbajnokságban.
okt. 7
17:34
Jégkorong: ifjabb Ocskay Gábort a Hírességek Csarnokába jelöli az MJSZ (She)
A Magyar Jégkorongszövetség, élve előterjesztési jogával, a tavaly márciusban elhunyt ifjabb Ocskay Gábort jelöli a nemzetközi szövetség (IIHF) égisze alá tartozó sportági Hírességek Csarnokába.
okt. 7
17:48
Real Madrid: Fernando Gago ismét megsérült (She)
A csütörtöki edzésen az egymás közötti játék során térdszalaghúzódást szenvedett a Real Madrid labdarúgócsapatának argentin légiósa, Fernando Gago.
okt. 7
17:50
Dortmund: Hajnal ismét megsérült, még egy hetet ki kell hagynia (She)
Hajnal Tamás, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Borussia Dortmund középpályása megsérült tegnap bemelegítés közben, így még egy hétig harcképtelen lesz.
okt. 7
18:06
Válogatott: Vermes, Vanczák, Koman és Vadócz is kezdhet San Marino ellen (She)
A San Marino ellen készülő magyar labdarúgó-válogatottban várhatóan a kezdőcsapatban kap helyet Vermes Krisztián, Vanczák Vilmos és Koman Vladimir is péntek este a Puskás Ferenc Stadion.
okt. 7
18:06
Ifjabb Ocskay Gábort a Hírességek Csarnokába jelöli az MJSZ (Metropol)
A Magyar Jégkorong Szövetség, élve előterjesztési jogával, a tavaly márciusban elhunyt ifjabb Ocskay Gábort jelöli a nemzetközi szövetség égisze alá tartozó sportági Hírességek Csarnokába.
okt. 7
18:24
Válogatott: Priskin Tamás szerint mindkét meccs nyerhető (She)
Priskin Tamás, az Ipswich Town magyar támadója a greenun24.co.uk internetes oldalnak elmondta, bízik benne, hogy klubtársával, Fülöp Mártonnal együtt pályára léphet a válogatott San Marino és Finnország elleni, „nyerhető" Európa-bajnoki selejtezőjén.
okt. 7
18:26
Fulham: Gera Zoltán inkább szélen futballozna, mint csatárként (She)
Gera Zoltán szeretné, ha a Fulhamben szélsőt játszhatna. A magyar támadó a skysports.comnak adott interjújában beszélt arról, hogy jobban teljesítene, ha nem csatárként számolna vele Mark Hughes menedzser.
okt. 7
18:42
Finnország: Balogh és Gruborovics is a hónap álomcsapatában (She)
A finn élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő mindkét magyar légiós bekerült a szeptemberi hónap álomcsapatába a sport.ax finn internetes oldalon.
okt. 7
19:00
Válogatott: a San Marinó-i kapitány szerint olyan erősek vagyunk, mint a svédek (She)
Giampaolo Mazza, a San Marinó-i labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a magyar csapat hasonló játékerőt képvisel, mint a svéd nemzeti tizenegy.
okt. 7
19:02
Manchester City: Mancini ismét Fülöpöt nézte ki magának - lapértesülés (She)
Angol lapértesülések szerint Roberto Mancini, a Manchester City menedzsere szeretné megszerezni Fülöp Mártont az Ipswich Towntól.
okt. 7
19:18
Hétfőtől Wozniacki a világelső (Metropol)
A pekingi tenisztorna csütörtöki nyolcaddöntőjében aratott győzelmével immár biztos, hogy a dán Caroline Wozniacki lesz hétfőtől a női világranglista éllovasa.
okt. 7
19:36
Videó: belerúgta a labdát a földön fekvő játékosba az ellenfele (She)
Nem futballpályára való jelenetek játszódtak le egy egyesült államokbeli egyetemi futballmeccsen. Az Akron University játékosa egy szabálytalanság után a földre került, ám nem tudott felkelni onnan, ugyanis az Ohio State labdarúgója közvetlen közelről telibe lőtte őt. Bár viselkedéséért pirosat kapott az ohiói egyetemista, edzője szerint csupán sárgát érdemelt volna.
okt. 7
20:12
Lehet, hogy mégsem kel el a Liverpool? (Infostart)
Bíróságnak kell rendeznie a nézeteltéréseket az FC Liverpool labdarúgócsapatának igazgatósága, illetve tulajdonosai között a klub eladásának ügyében.
okt. 7
20:12
Labdarúgás: az SZTK-Gyirmót meccs teljes bevételét a devecseriek kapják (She)
A Nemzeti Sport információi szerint a hétvégi SZTK-Erima–Gyirmót NB II-es labdarúgó mérkőzés teljes bevételét a vörösiszap-katasztrófa által sújtott devecseri klub kapja, ráadásul a hazaiak névadó szponzora megduplázza az összeget.
okt. 7
20:14
U21-es válogatott: a mieink kikaptak Montenegrótól felkészülési meccsen (She)
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott 2–0-ra kikapott Montenegrótól felkészülési mérkőzésen a Bozsik-stadionban. A gyenge színvonalú találkozón mindkét csapatnak alig voltak helyzetei, de az utolsó három percben a vendégek két gólt szereztek.
okt. 7
20:16
Kerékpár: hét versenyző ellen folyik eljárás Spanyolországban (She)
A spanyol kormány közlése szerint jelenleg hét kerékpáros ellen folyik doppingolás miatt eljárás, ám Alberto Contador nincs közöttük.
okt. 7
20:30
Labdarúgó NB I: Czvitkovics Péter szerint nincs rossz helyen Debrecenben (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Debrecen középpályása, Czvitkovics Péter szerint mindig vágyott arra, hogy kipróbálhassa magát egy külföldi bajnokságban, de jelenleg is jó helyen futballozik.
okt. 7
20:48
Válogatott: Ön kikkel pótolná az eltiltott Lázár, Lipták duót? (She)
A magyar labdarúgó-válogatott pénteken San Marinóval játszik a Puskás Ferenc Stadionban Európa-bajnoki selejtezőt. Egervári Sándor eltiltás miatt nem számíthat Lázár Pálra és Lipták Zoltánra, de a miniállam ellen minden valószínűség szerint a támadóknak jut majd több szerep. Ön kiket állítana a kezdőbe? Állítsa össze a magyar csapatot!
okt. 7
21:06
Felkészülés: a brazilok három góllal megverték Iránt Abu-Dzabiban (She)
A brazil labdarúgó-válogatott Daniel Alves, Pato és Nilmar góljával 3–0-ra megverte Iránt felkészülési mérkőzésen Abu-Dzabiban.
okt. 7
21:08
Férfi kosárlabda: a soproni csapat minimális célja a bajnoki negyeddöntő (She)
A soproni férfi kosárlabdacsapatnál a tavalyi maximális cél idén már minimális elvárás, azaz az együttesnek a legjobb nyolc közé kell jutnia az NB I szombaton rajtoló 2010/2011-es szezonjában.
okt. 7
21:24
NHL: a Carolina 4-3-ra nyert a Minnesota ellen a nyitómeccsen (She)
A hagyományoknak megfelelően Európában indult útjára az NHL-idény. Helsinkiben a Minnesota Wild és a Carolina Hurricanes csapott össze egymással. Az első harmadban a Minnesota játszott fölényben, a szünet előtt azonban sikerült az ellenfélnek egalizálnia, és innentől kezdve már nem lehetett megállítani a Carolinát. Bár a Minnesota a végén a kapusát is lehozta, de maradt a 4–3-as Hurricanes-siker.
okt. 7
21:26
Videó: könnyed brazil siker Irán ellen, Dani Alves bombagólt lőtt (She)
A brazil labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 3–0-ra legyőzte Abu-Dzabiban Iránt. A selecao Dani Alves közel 30 méteres, zseniális szabadrúgásgóljával szerzett vezetést, amelyet a második félidőben Pato duplázott meg, miután egy remek passz után bombázott az ellenfél kapujába. A háromgólos különbséget Nilmar állította be.
okt. 7
22:00
MLSZ: két meccsről eltiltották a Kaposvölgye és a ZTE játékosát (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága mai ülésén két Magyar Kupa-mérkőzésről eltiltotta a Zalaegerszeg futballistáját, Turcsik Tamást.
okt. 7
22:02
NB II: a Nyíregyháza lesz a pályaválasztó vasárnap a Bőcs ellen (She)
Az MLSZ versenybizottsága az NB II Keleti csoportjában, az október 10-én (vasárnap) 15 órára kisorsolt Bőcs–Nyíregyháza bajnoki mérkőzés pályaválasztói jogát felcserélte.
okt. 7
22:18
PMFC: a 11 éves Csoboth Kevint az AC Milan látja vendégül (She)
A labdarúgó NB II-ben szereplő PMFC fiatal játékosa, a 11 éves Csoboth Kevin október 15-től az AC Milannál vendégeskedik, miután 172 magyar gyermek közül kiválasztották egy Budapest Honvédban játszó társával együtt – adta hírül a bama.hu.
okt. 7
22:20
Videó: a Minnesota kapusa hatalmasat védett az NHL idénynyitóján (She)
Mint arról beszámoltunk, az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság 2010–2011-es szezonjának első mérkőzésén a Carolina Hurricanes 4–3-ra nyert a Minnesota Wild ellen. A Minnesota finn kapusa, Nicklas Bäckström kétgólos hátrányban elképesztő mozdulattal, ütővel vágta ki a gólba tartó korongot.

Keresés