2010. július 22. csütörtök

júl. 22
13:14
Vívó Eb: elődöntőben a férfi párbajtőrcsapat, Svájc következik (She)
Szoros összecsapáson egy tussal legyőzte az orosz csapatot, ezzel bejutott az elődöntőbe magyar férfi párbajtőr-válogatott a lipcsei Európa-bajnokság utolsó versenynapján, csütörtökön.
júl. 22
13:30
Kecskemét: ötéves szerződést kötött a kameruni középpályás (She)
Korábban már beszámoltunk, róla a Kecskeméti TE labdarúgócsapata szeretné szerződtetni a kameruni Christian Ebalát. A korábbi szóbeli megállapodást ma írásban is rögzítették, a középpályás három plusz két évre írt alá.
júl. 22
13:30
Az egészségért bokszol Erdei Zsolt (Behaviour)
A sport, az egészség és a környezetvédelem fontosságát kívánja hangsúlyozni a fiatalok körében az Erdei Zsolt profi ökölvívó irányításával és támogatásával elindult "Arc az egészségért" elnevezésű program és alapítvány.
júl. 22
13:48
Oroszország: kifizetik Guus Hiddinket, 95 millió rubelt kap a tréner (She)
Az Orosz Labdarúgó-szövetség (RFU) bejelentette: a korábbi szövetségi kapitány, Guus Hiddink fizetését biztosító Nemzeti Futballakadémia átutalt a holland trénernek 95 millió rubelt (3 millió amerikai dollárt), így rendezte fennálló tartozását.
júl. 22
13:50
Bp. Honvéd: Zsolnai Róbert a skót élvonalból kapott ajánlatot (She)
A Nemzeti Sport Online információi szerint a Budapest Honvéd 28 éves támadójáért, Zsolnai Róbertért bejelentkezett egy skót élvonalbeli klub, de nem tudtak megállapodni a futballistával.
júl. 22
14:06
Fogadási botrány: kipakolt a gyanúsított, fogadott a Loki-Fiorentinára (She)
A német ARD Sportschau és az interpool.tv információi szerint vallomást tett a bochumi ügyészségen a horvát Ante Sapina, a 2009-es fogadási botrány egyik gyanúsítottja.
júl. 22
14:24
Ferencváros: Balog Zoltán távozhat a csapattól, egy csatár érkezhet (She)
A Ferencváros labdarúgócsapatának szakmai igazgatója, Prukner László a zöld-fehérek mai sajtóbeszélgetésén elmondta, távozhat az együttes rutinos védője, Balog Zoltán.
júl. 22
14:24
Ötödikek vagyunk kézilabdában (Behaviour)
Magyarország az előkelő ötödik helyet foglalja el a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) legújabb világranglistáján.
júl. 22
14:26
Vívó Eb: Svájc legyőzése után már döntős a férfi párbajtőrcsapat (She)
Bejutott a döntőbe a férfi párbajtőr-válogatott a lipcsei Európa-bajnokság utolsó versenynapján, miután a csütörtöki elődöntőben fölényesen, 45–35-re megverte Svájcot. Az aranyéremért az ukránokkal kell majd megmérkőzni 15.40 órától.
júl. 22
14:28
Németország: Aílton visszatérhet Brémába, de a Regionalligába (She)
Ismét Brémába szerződhet a Werder-szurkolók egykori nagy kedvence, Aílton: a brazil csatár viszont nem a nagycsapattal, hanem a Regionalligában szereplő FC Oberneulanddal tárgyal.
júl. 22
14:30
Championship: Roy Keane Gyepes Gábort is Ipswichbe csábíthatja (She)
A Wales Online értesülései szerint ha feloldják a Cardiff Cityre vonatkozó átigazolási embargót, Ipswichbe távozhat a csapat magyar védője, Gyepes Gábor.
júl. 22
14:42
Görögország: balhé a PAOK-nál, menesztik az edzőt néhány hét után (She)
Áll a bál a görög élvonalbeli labdarúgó-bajnokság második helyezettjénél, a Bajnokok Ligájában induló PAOK-nál: a szaloniki klub vezetősége meneszti Mario Beretta vezetőedzőt, aki néhány hetet töltött csak az egyletnél.
júl. 22
14:44
US Open: végleg lemondta az idei tornát a címvédő Del Potro (She)
A US Open tavalyi bajnoka, Juan Martin del Potro, sérülés miatt kénytelen kihagyni az augusztus 30-án kezdődő amerikai Grand Slam-tenisztornát.
júl. 22
15:00
Európa-liga: nem 2-0-ról, hanem 3-0-ról indul a Győr visszavágója (She)
Gradimir Crnogorac a kazah Atirau labdarúgócsapatának bosnyák védője jogosulatlanul játszott a Győri ETO FC elleni Európa-liga-mérkőzésen, így az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) döntésének értelmében a Rába-partiak nem 2–0-ról, hanem 3–0-ról várhatják a selejtezőkör második fordulójának csütörtöki, hazai visszavágóját.
júl. 22
15:18
MLSZ: péntek reggel véget érhet az Erwin Koeman-éra a válogatottnál (She)
A Nemzeti Sport értesülései szerint a Magyar Labdarúgó-szövetség péntek reggelre összehívott rendkívüli sajtótájékoztatóján döntést hozhat Erwin Koeman szövetségi kapitány sorsáról.
júl. 22
15:36
Vb-öröknaptár, július 22.: Orth György csapata búcsúzik Uruguaytól (She)
Egyetlen mérkőzést rendeztek a korábbi labdarúgó-világbajnokságokon július 22-én: az 1930-as uruguayi viadal utolsó csoportmeccsén Argentína 3:1-re legyőzte Chilét, ezzel bejutott az elődöntőbe.
júl. 22
15:38
Vívó Eb: negyedik lett a női kardcsapat, egy tuson múlt az érem (She)
A negyedik helyen végzett a Benkó Réka, Pető Réka, Várhelyi Anna, Nagy Orsolya összeállítású kardcsapat csütörtökön, a lipcsei vívó Európa-bajnokság záró napján, miután a harmadik helyért zajló mérkőzésen 45–44-re kikapott Olaszországtól.
júl. 22
15:40
Kézilabda: Magyarország ötödik helyen áll a világranglistán (She)
A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF), a mai napon kiadott világranglistáján Magyarország az ötödik helyet foglalta el.
júl. 22
15:54
Női kézilabda: veretlenül középdöntős a spanyolokat megverő Magyarország (She)
Négy győzelemmel és egy döntetlennel, a brazilokat és a spanyolokat megelőzve az élen végzett csoportjában a dél-koreai női junior-vb-n a magyar korosztályos kézilabda-válogatott.
júl. 22
15:56
Légióssors: Korcsmár aláírta szerződését, bemutatták a Brann-nál (She)
Ahogy arról vasárnap beszámoltunk, Korcsmár Zsolt november végéig kölcsönben a norvég élvonalbeli Brann-nál futballozhat. Az Újpestet elhagyó játékos ma írta alá a szerződését Bergenben, és sajtótájékoztató keretében be is mutatták új csapatánál.
júl. 22
15:58
Ferencváros: Fitos hosszabbított a zöld-fehérekkel (She)
Fitos László szerződést hosszabbított a Ferencváros labdarúgócsapatával – adta hírül az ftc.hu.
júl. 22
16:12
Kettő helyett háromgólos előny a Győrnél (Infostart)
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) csütörtöki döntésének értelmében nem 2-0-ról, hanem 3-0-ról indul a Győri ETO-Atyrau Európa Liga-selejtező visszavágója, mert a kazahoknál az első találkozón jogosulatlanul szerepelt egy játékos.
júl. 22
16:12
Milan: Zambrotta szerződést hosszabbított - Gattuso távozik? (She)
Az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Milan hivatalos honlapján bejelentette: Gianluca Zambrotta csütörtökön 2012. június 30-ig meghosszabbította szerződését.
júl. 22
16:30
Vívó Eb: negyedik lett a női kardcsapat, öt tuson múlt az érem (She)
A negyedik helyen végzett a Benkó Réka, Pető Réka, Várhelyi Anna, Nagy Orsolya összeállítású kardcsapat csütörtökön, a lipcsei vívó Európa-bajnokság záró napján, miután a harmadik helyért zajló mérkőzésen 45–40-re kikapott Olaszországtól.
júl. 22
16:32
Törökország: az olaszverő szlovák végleg az Ankaragücübe igazolt (She)
A francia Lille csütörtökön megegyezett a török Ankaragücüvel arról, hogy szlovák játékosa, Robert Vittek a török labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő ankarai klubban folytatja pályafutását.
júl. 22
16:48
Újpest: Böőr és Matos játszhat a Siófok ellen a Ligakupában (She)
Böőr Zoltán és Marin Matos sérülése is szépen javul, így vélhetően mindketten szerepet kapnak az Újpest labdarúgócsapatában a jövő heti Siófok elleni Ligakupa-találkozón – olvasható az újpestiek honlapján.
júl. 22
16:50
Premier League: Eduardo nehéz szívvel búcsúzik az Arsenaltól (She)
A minap az ukrán labdarúgó-bajnokság élvonalába igazoló Eduardo da Silva eddigi klubja, az Arsenal hivatalos honlapján közzétett búcsúüzenetében nem titkolta: fájó szívvel hagyja el második otthonát.
júl. 22
17:24
Aranyérmes a férfi párbajtőrcsapat a lipcsei Eb-n (Infostart)
Aranyérmet nyert a Boczkó Gábor, Imre Géza, Somfai Péter, Pádár Tamás összeállítású párbajtőrcsapat csütörtökön, a lipcsei vívó Európa-bajnokság utolsó napján.
júl. 22
17:24
Vívó Eb: ismét aranyérmes férfi párbajtőr-válogatottunk (She)
A Boczkó Gábor, Imre Géza, Somfai Péter, Pádár Tamás összetételű, címvédő magyar férfi párbajtőr-válogatott aranyéremmel zárt a lipcsei Európa-bajnokságon, miután a döntőben 45:39 legyőzte az ukránokat.
júl. 22
17:42
Juventus: Trezeguet marad, de jövőre Henry társa lehet New Yorkban (She)
Ügynöke szerint David Trezeguet a következő idényben is az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Juventus játékosa lesz, de van ajánlata New Yorkból, és elképzelhető, hogy jövőre újra együtt játszik majd egykori monacói csatártársával, Thierry Henryval.
júl. 22
17:44
Olaszország: a Foggiában folytatja pályafutását Varga Roland (She)
Az U20-as világbajnoki bronzérmes Varga Roland egy évre kölcsönben az olasz harmadosztályban szereplő Foggiához került a Bresciától – jelentette be a Foggia hivatalos honlapja.
júl. 22
17:46
Tour de France: Contador nagy lépést tett a címvédés felé (She)
Az idei Tour de France utolsó hegyi szakaszán Andy Schleck nem tudott faragni az élen álló Alberto Contadorral szembeni hátrányán, így a spanyol versenyző óriási lépést tett a címvédés felé. A legendás Tourmalet-ra ugyan a luxembrugi ért fel elsőként, így ő nyerte meg a 17. szakaszt, a szombati időfutamon azonban Contador – aki közvetlenül mögötte ért célba – valószínűleg jobb lesz Schlecknél.
júl. 22
18:18
DVSC: Kondás Elemér a helyszínen nézte meg a Basel bajnokiját (She)
A svájci labdarúgó-bajnokság első fordulójának rangadóján a Basel hazai pályán 3–2-re nyert a Zürich ellen, a Debrecen következő BL-selejtezős ellenfelének diadalát pedig Kondás Elemér, a Loki második csapatának edzője a helyszínen tekintette meg.
júl. 22
18:36
Tenisz: az első kiemelt Petkovic hamar búcsúzott Bad Gasteinben (She)
A francia Alizé Cornet 6:2, 7:5-re legyőzte a címvédő és első kiemelt Andrea Petkovicot, így a német játékos ezúttal a negyeddöntőbe sem jutott be a Bad Gastein-i női tenisztornán.
júl. 22
18:38
Európa-liga: az UEFA nem engedi a Mallorca indulását? (She)
A spanyol AS értesülései szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a klub tartozásai miatt nem engedi indulni a Mallorcát az Európa-liga következő kiírásában.
júl. 22
18:54
Premier League: paraguayi válogatottal erősített a Wigan Athletic (She)
Csütörtök délután megkapta munkavállalási engedélyét a paraguayi válogatott Antolín Alcaraz, így hivatalosan is a Wiganhez igazolt az FC Bruges-ben eltöltött három év után.
júl. 22
18:56
Válogatott: Koemannal szerződést bontott az MLSZ, Egervári az új kapitány (She)
A Nemzeti Sport értesülései szerint a Magyar Labdarúgó-szövetség és Erwin Koeman közös megegyezéssel szerződést bontott egymással. A hivatalos bejelentésre holnap kerül sor, a távozó holland szakember munkáját Egervári Sándor veszi át.
júl. 22
19:12
Légiósok: Dárdai Pált hálából pólóra vasalják a Herthánál (She)
Dárdai Pál közelgő 300. német bajnoki mérkőzése alkalmából egyedi pólót készíttet a játékos eddigi munkásságáért hálás berlini labdarúgóklub: a magyar válogatott középpályás arcképe mellett 300 szurkoló neve szerepel majd rajta.
júl. 22
19:14
Atlétika: Merlene Ottey 50 évesen indul az Európa-bajnokságon (She)
Merlene Ottey, a jamaicaiak sprinterlegendája 50 évesen, immár szlovén színekben indul a barcelonai atlétikai Európa-bajnokságon.
júl. 22
19:16
Ferencváros: hivatalosan is felbontották Csató szerződését (She)
Csütörtök délután a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetői felbontották Csató Sándor szerződését, így a zöld-fehéreknél 2007 óta pályaedzőként dolgozó szakembernek új munkahely után kell néznie.
júl. 22
19:30
Koeman megy, Egervári lesz az új kapitány (Infostart)
A Nemzeti Sport értesülése szerint az MLSZ szerződést bontott Erwin Koemannal, s a helyére Egervári Sándort szerződteti. A hivatalos bejelentésre péntekig várni kell.
júl. 22
19:30
Tenisz: Ferrero továbbjutott, Kohlschreiber kiesett Hamburgban (She)
Juan Carlos Ferrero három játszmában legyőzte Jarkko Nieminent, így bejutott a legjobb nyolc közé a Hamburgban zajló salakpályás tenisztornán.
júl. 22
19:32
Birkózás: csütörtökön csak egy magyar siker született a junior-vb-n (She)
Csütörtökön csak egy magyar győzelemnek örülhettünk a Budapesten zajló junior birkózó-világbajnokságon.
júl. 22
19:34
Ferencváros: újabb brazil játékost igazoltak a zöld-fehérek (She)
A 25 éves Adriano Alves dos Santosszal 2+1 éves szerződést kötött a Ferencváros – számolt be a hírről a zöld-fehér labdarúgócsapat hivatalos honlapja csütörtök este.
júl. 22
19:36
Mexikó: Manuel Pellegrini lehet a távozó Javier Aguirre utódja (She)
A Mexikói Labdarúgó-szövetség spanyol sajtóértesülések szerint Manuel Pellegrinit szeretné felkérni a szövetségi kapitányi posztra, miután Javier Aguirre a dél-afrikai világbajnokság után lemondott.
júl. 22
19:48
FC Bruges: Kouemaha hosszabbított, húszezernél többen ünnepeltek (She)
A korábban Tatabányán és Debrecenben futballozó kameruni támadó, Dorge Rostand Kouemaha 2014-ig meghosszabbította szerződését a belga labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő FC Bruges-nél.
júl. 22
20:06
Európa-liga: a Zesztafoni búcsúztatta a besztercebányaiakat (She)
A grúz Zesztafoni – amelyet két éve a Győr 3–2-es összesítéssel búcsúztatott az UEFA-kupa első selejtezőkörében – 1–0-ra kikapott a Banská Bystrica vendégeként, ám 3–1-es összesítéssel így is továbbjutott az Európa-liga 2. selejtezőköréből.
júl. 22
20:08
Sakk: Lékó kikapott Mamedzsarovtól a dortmundi szupertornán (She)
Lékó Péter sötéttel kikapott az azeri Sahrijar Mamedzsarovtól a 38. dortmundi sakkszupertorna csütörtöki, 7. fordulójában.
júl. 22
20:24
Videó: egy birkanyáj tartotta fel a Tour de France versenyzőit (She)
Érdekes esemény zavarta meg a Tour de France 17. szakaszát. Az egyben utolsó hegyi szakaszon az egyik pillanatban a semmiből több juh is ellepte az utat, így a versenyzőknek pár másodpercig meg kellett állniuk, de szerencsére baleset nélkül folytathatták a versenyt.
júl. 22
20:26
Kerékpár: Kankovski sprintelt a leggyorsabban Gyomaendrődön (She)
A cseh Alois Kankovski nyerte meg az országúti kerékpáros Közép-európai Körverseny (Central European Tour) csütörtöki előversenyét.

Keresés